|
|
#1951 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
Jak ta granatowa Cię "męczy" to ja bym się na nią zdecydowała tak żebyś się dobrze czuła w niej Cytat:
U mnie właśnie zaczęła kanałówkę, także oby było tak jak piszesz bo mi się nie uśmiecha zaś zapitalać do dentysty w taki upał ![]() O matko, a miałaś już tak kiedyś? Dobrze, że minęło A gdzie Twój Tata leży w szpitalu? Dużo zdrowia dla niego, będę trzymać kciuki! Dziewczyny dajecie dzieciom surowe marchewki w całości? Żeby sobie same gryzły? Bo Ewa nigdy nie chciała, a dzisiaj zjadła dość dużo i w szoku jestem bo myślałam, że sobie z nią nie poradzi. |
||
|
|
|
#1952 |
|
Raczkowanie
|
Hej pamiętacie Lubcię z wątku ? Jest tak jak ja w drugiej ciąży. Obie będziemy lutówkami 2015
Dziś wizyta u gina. ciekawe co mi powie.Pytacie się o Marsi więc wysłałam jej sms i kazała przekazać że bardzo tęskni i na100% wróci ale w chwili obecnej ma kłopoty rodzinne ( naprawdę życie jej nie oszczędza !!!!) odwiedzi Was i napisze Wam w k. o co chodzi ale za jakiś czas jak znajdzie chwile. Natomiast jeśli chodzi o ciążę to dziś odwiedza też lekarza i może już pozna płeć ogólnie czuje się dobrze. Tyle z frontu. Pozdrawiam PS Neti ta różowa sukienka ładna a ta niebieska jakoś średnio mi przypadła do gustu
|
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Wczoraj napisałam wiadomość i coś mi się usunęło,wkurzyłam się,wrzuciłam tel pod poduszkę i poszłam spać. Budzę się o godzinie 3-a telefon leży przy mojej nodze
tylko przez sen.Kupiliśmy wczoraj małemu sandały,sobie też kupiłam i średnio jestem zadowolona. Jak zwykle kiedy zakupy robię w popłochu
|
#1954 |
|
Zadomowienie
|
Jaka kciuki za wizytę, daj znać co powie
Biedna Marsi, wiecznie coś także za jej wizytę też kciuki!Ifwka jeszcze mi przyszło do głowy, a może Oliwka niech sama wykąpie jakąś lalę czy misia? Róbcie z tą zabawką dokładnie to samo co robicie jak kąpiesz Oli, może taka wizualizacja jej pomoże? I jeszcze mi przyszło do głowy, że jak będziesz zabierać tą pieluszkę to może to tak mocno podkreśl, u mnie Ewa jak ma opory przed czymś to pomaga pokazywanie, że już jest inaczej i coś zmieniłam (Ewa ma czasem jazdy, że nie chce myć włosów i pomaga gąbka miś, który jej płucze włoski, już zrobiłam zapas misiów na allegro ). Np. że dzisiaj się kąpiecie i może sama wodę nalać (w sensie pomóc odkręcić kurek czy prysznic), albo jest nowa gąbka czy zabawka itp. Żeby tak próbować "podkręcić" atmosferę. A Oliwka próbuje się sama myć?
|
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wasze dzieci rozróżniają ciepło/zimno/gorące?
U nas ciepłe i zimne wychodzi fajnie ( na ciepłe od razu mówi, że jest "ciepe" zimne jest "zim") tylko nie wiem co z goracym, jak jej to delikatnie pokazać nie parząc paluchów. Para nie wystarcza, dotknąć chce. |
|
|
|
#1956 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z posiadaczek ogrodu ma albo macała parasol ogrodowy? Chodzi mi o taki 2-3metrowy na wysięgniku i podstawie. Potrzebuję nad piaskownicę/basenik/kocyk takie coś przenośne bo ja mam dużą działkę ale jeszcze słabo zagospodarowaną więc jest problem z cieniem bo drzewka za małe. Pełno tego na all i nawet niedrogie ale zastanawiam się na ile to jest stabilne i na ile wytrzymałe (czy zniesie przenosiny z miejsca w miejsce i ciągłe składanie i rozkładanie)
|
|
|
|
#1957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dajemy |
|
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() zaliczyłam. Nie mam siły, jeszcze jutro mega hiper ekstra cięzki egzamin bo nie wiem co ta baba oczekuje, ostatnio myslalam ze zalicze, nawet zadowolona wyszlam z egzaminu a tu gas. I tak połowa mojej grupy . . .
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niech dotknie. Przeciez od razu pusci, a zapamieta od razu. U nas dziala zimne (lod) oraz gorace (zarowno rzeczy jak i temp na dworze) ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- U nas pierwsze powtarzanie slowa!! Wiem, wiem Wasze dzieci robia to od lat. Yae cos mi podala, ja jej podziekowalam po polsku, na co ona powiedziala rowniez "dziekuje", ale po japonsku |
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie bo bedziemy rolety zamawiac na tamto mieszkanie i mysle o takich dzien/noc ma ktoras z Was takie? bo zastanawiam sie czy to fajne bo firanki tez bedziemy miec tylko ze to parter i myslalam ze bedzie to dobrym rozwiazaniem. Tylko czy one podciagaja sie cale do gory? czy tylko noc lub dzien i nie mozna ich calkiem podniesc?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Insolito- nasza chałupka, wkurzamy sie z tztem, bo się obijają, ale już od poniedziałku będzie deskowanie i zaraz okna.. a jak bedą tynki to juz bede zamawiac kuchnie
|
|
|
#1963 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46821284]
współczuję, u nas 2 lata remont tak trwał, muszą w nocy bo w dzień asfalt pada [/QUOTE] Toś mnie pocieszyła ![]() Cytat:
Cytat:
Black, widziałam że chyba drugi raz Ci aukcję usunęli? Nie mam pojęcia czemu. |
||
|
|
|
#1964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i dziewczyny dobrze piszą - wyjmij pieluszkę i zmień środek do mycia. Ja Oliwię już od dawna myję w dużej wannie, nigdy nie używaliśmy do tego pieluchy, jak będziesz pilnować, to przecież nie upadnie. ![]() Cytat:
). Pierwsza ma lepszy krój. Potwierdzam, nawet mojego męża kiedyś jakiś krem uczulił, także ja się trzymam z daleka od tych kosmetyków, są kiepskie, szczypią w oczy i mają marne składy... Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-06-11 o 15:08 |
||
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, podciagaja sie rowniez calkiem do gory
sami chcemy zamowic do nas do mieszkania, rok na parterze bez rolet, idzie oszalec jeszcze biuro zrobilismy w kuchni biurko zaraz obok okna wszystko widacI zdrowia dla taty!!! ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Zastanawiam sie, czy kupic Pietraszkowi pianke na cale cialko neoprenowa, czy sama pieluszke, mysle o wakacjach, basenie, nie wiem, czy przy takich temperaturach wysokich on sie w tym nie ugotuje. Z drugiej strony to dobra ochrona przed sloncem. Nie wiem :P
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1967 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
aha w salonie mam normalnie firanki i dobrze to wygląda, ale w sypialni się nie dorobiłam jeszcze ![]() byłyśmy u lekarza, dostałam skierowanie na mocz, morfo i crp jutro wyniki, także proszę o kciuki. z paluszka pobierali i nawet nie zapłakała![]() Hania dostała Groprinosin, mucofluid i mucosolvan (nie wiem po co skoro kaszlu nie ma )
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-06-11 o 15:41 |
||||
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh zdrowia dla taty
Black, też widziałam, że Ci aukcje usuwają notorycznie ![]() Deli za zaliczenie---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Misia zdrowia dla malutkiej i Kciuki: za wyniki |
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do sypialni nie wiem jakie...Zdrowka dla dzielnej Hani ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo jasno mamy przez to w sypialnie
|
|
#1971 | |
|
Raczkowanie
|
Bokeh, my mamy takie rolety w kuchni i sypialniach i sprawdzaja nam sie, podciągają się też całkowicie do góry.
Cytat:
http://splashabout.pl/produkty/ubran...ubranko-uv.php lub http://splashabout.pl/produkty/ubran...ubranko-uv.php lub http://splashabout.pl/produkty/ubran...ki-uv-rash.php |
|
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Widzialam te ubranka, super sa
szukam na chustoforum i na allegro, moze sie znajdzie jakas ciekawa oferta
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ale czika ![]() Podobno w weekend ma być już 18 stopni. Uffffff Chciałabym Was trochę nadrobić ale nie wiem jak się za to zabrać za dużo stron mi się uzbierało. Może przeczytam 3 ost strony. Czwartek i piątek znów robię po 10 h
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie myłam inaczej
|
|
#1975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A nad ktorymś konkretnie myślałaś? Bo ja się zastanawiam właśnie które najpraktyczniejsze. |
|
|
|
|
#1976 | ||
|
Zakorzenienie
|
My mamy we wszystkich oknach moskitiery i według mnie nie ma lepszej ochrony przed komarami. Mogę mieć spokojnie otwarte okna i nie mam w domu ani jednego komara, muchy, osy i innych paskudnych owadów.
Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie że panienski udany. I ogromne dla teściów Ściskam!
|
|
#1977 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Przychodze z prosba o rade Moja Gabi od jakiegos czasu jak sobie cos zrobi to mowi "nie ma ziazi, nic sie nie stalo" itp. nawet jak widze, ze ja boli. Zaczyna mnie to powoli... martwic Szukam na necie ale nic nie moge znalezc. Szaja, Debrah, czy jest w tym cos niepokojacego???
|
#1978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no prosze i to od razu w ruch poszly 2 jezyki!!! mysli po polsku, mowi po japonsku zdolniacha!Cytat:
![]() dzielna dziewczynka! ![]() Pojechalam z Kuba na przejazdzke i co? zasnal mi na rowerze, w foteliku srednio mi sie to usmiecha patrzac na zegarek ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- a w ogole to sie dzisiaj tak wkurzylam w pracy ze szok! na wejsciu dostalam do wypelnienia na wczoraj ankiete.ok, normalna sprawa-nie pierwszy raz cos takiego robimy... ale jak zaczelam czytac pyt to sie zalamalam!!! co za %&*&%^$%#$#^%#*^%^(*&%&^$ %#@$##%^$*%$*^%$ jepany to tworzyl to ja nie wiem!? siedzi taki IDIOTA na samej gorze, nie ma BLADEGO pojecia o naszej pracy i ku.wa ankiete tworzy! slowo honoru - caly dzien dzis ku.rwilam!!!!! co moglam zrobilam na lekcjach, reszta PO! i tak zamiast jechac do domu to spedzilam 3 godziny (TRZY!) nad dwoma tabelkami!!! pyt z doopy, odpowiedzi to samo! i sie czlowiek dwoi i troi i rozkminia co "autor" twa jego mac mial na mysli dziekuje za uwage, ulzylo mi
|
||
|
|
|
#1979 | |||
|
Zakorzenienie
|
W domu Cię pogryzły czy na dworze? Jak w domu to polecam moskitiery do okien
Cytat:
Cytat:
Nie ![]() Cytat:
|
|
#1980 |
|
Zadomowienie
|
Misia może te leki po to, żeby rozrzedzić wydzielinę? Mówiłaś, że Hania ma katar gęsty, nie?
Meneq, Silver dzięki za marchewkowe odpowiedzi Meneq bo zapomniałam wcześniej, brawa ogromne dla Yae za dziękuję! Jestem pod ogromnym wrażeniem takiej dwujęzyczności u malucha ![]() Pstryczku długo Kubuś spał? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

tak żebyś się dobrze czuła w niej 

tylko przez sen.

jutro wyniki, także proszę o kciuki. z paluszka pobierali i nawet nie zapłakała
)

więc moi cudowni teście (bez sarkazmu mówię, serio cudowni! ) wzięli oboje na cały tydzień urlop żeby mi pomóc ( mój tata oczywiście nie zainteresowany
)I chwała im za to, bo gdyby do wesela chyba nie doszło
srednio mi sie to usmiecha patrzac na zegarek