|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
my mamy na 14, zreszta tak się u nas bierze ogólnie, więc to żadna ani nowość ani trauma dla gości.
|
|
|
#2222 | ||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Wow, wyglądałaś pięknie!
Relacja super! Wydaje się że było się tam razem z Wami, mega szczegółowa Gratuluje raz jeszcze! Cytat:
Cytat:
A co do poradni, u mnie w mieście też się idzie z ulicy. W 2 lub 4 sobotę miesiąca na 18.30, ale u nas mało par chodzi. Właśnie w sobotę idziemy ![]() Cytat:
Gratulacje ! ![]() Cytat:
![]() Ja też swoją ciągle mierzyłam, aż w końcu Tż je schował Zamówiłam wczoraj buty z akces2
|
||||
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jest przedział 16-18 najczęściej Ale siostra tż miała o 16 i to się w naszych okolicach jednak nie sprawdza - o 2 miała razem z mężem minę "spie**cie mi stąd" i nie tańczyli tylko siedzieli za stołem, ale już wcześniej chciała kończyć, bo była zmęczona, a i dla ludzi to było jednak nawet o tę 1 godzinę za wcześnie, zwłaszcza że na przyjazd Młodego zapraszali już na 14. Po prawie 2 godzinach siedzenia u tż w domu tak się wynudziłam, że się nie mogłam "rozbudzić" do zabawy ale "co kraj, to obyczaj", co region także ![]() Spróbuję do tego kościoła, nawet podobne nazwisko mam do jednej z Pań, to może mi się uda ![]() My też byśmy poszli, ale nie mieszkamy w tej miejscowości, musielibyśmy specjalnie przyjeżdżać. A gdyby się okazało, że się nie dostaniemy, to byśmy zrobili ponad 200km na darmo....
|
|
#2224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mniemam, że jednak większość par znajduje wiele powodów aby mszę ślubną mieć jednak później). My dlatego wybraliśmy opcję najbardziej optymalną (mam nadzieję!) i dla nas i dla naszych gości czyli 14.00 (a poza tym ja uparłam się, żeby było 14 czerwca 2014 roku o godzinie 14.00 )
|
|
|
|
|
#2225 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zreszta, jeśli wino jest smaczne, to niska cena nie ma znaczenia A jeśli ktoś jest "ę ą", to pić nie musi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a zarobki na początku często są marne z czasem będzie lepiej! Cytat:
zastanawialiśmy się jeszcze nad 15 lub 16, ale stwierdziliśmy, że Msza 1h, przejazd gości na salę 15 min, życzenia 45min, obiad 1h, "odgrywki" 1,5-2h i dopiero pierwszy taniec, więc gdybyśmy brali ślub o 16, to zaczęlibyśmy się bawić dość późno ![]() Cytat:
![]() Co za ludzie... Obrączki bardzo ładne Rany, gdybym miała ślub o 11, to chyba od 2 w nocy musiałabym się szykować
|
|
|
#2226 | ||
|
Zadomowienie
|
Właśnie tak patrzę na mój suwaczek i
3 dni! A pamiętam jak kiedyś klikałam, wyczekiwałam i było 5 miesięcy do ślubu ![]() Cytat:
kiedyś miałam hybrydy ale w tym moim salonie nie robią hybryd tylko malują żelowym lakierem OPI nigdy tego nie miałam, ale mówią, że to działa na podobnej zasadzie więc oby wytrzymało do soboty Cytat:
![]() A co do butów, dobry wybór też tam kupowałam swoje.
|
||
|
|
|
#2227 | |
|
Zadomowienie
|
szklaneczka25 cudowna relacja, przepięknie wyglądaliście
anusia4u myślę, że obie pary balerinek będą pasować, ale ja wzięłabym te pierwsze . A co do wina Varny to jeśli masz sklep Fresh gdzieś u siebie to jest promocja po 13,99 za butelkę,.Właśnie się dziś dowiedziałam i jutro z Tż muszę się wybrać po te wina, bo je uwielbiam, to najlepsze wino jakie piłam . Tylko nie wiem ile potrzebuje butelek na ok 100 osóbCytat:
![]() anka1897 ajć, mnie by zęby strasznie bolały po tyakim czasie, też muszę za jakiś czas zamówić sobie paski, w zeszłym roku wybielałam zęby. A powiesz mi jakich konkretnie pasków używasz? Opiumalfa piękne paznokcie Agnessssa gratuluję pracy
|
|
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Urząd pracy mnie wymęczy
Mało nie dostałam dzisiaj mandatu przez Urzędem stanu cywilnego, bo odbieraliśmy skrócony akt małżeństwa Relacja część 2 ![]() Przywitanie chlebem i solą, mieliśmy w kieliszkach wodę, więc źle nie było, kieliszki się zbiły i goście zaczęli wchodzić na salą. I zobaczyliśmy, że hotel nie trzyma się planu Bo mieliśmy wejść, goście mieli zobaczyć gdzie siedzą i miały zacząć się życzenia, później szampan i toast.A my stoimy, czekamy aż goście wejdą, zrobił się korek, bo rozdawali szampana, kelnerka nam też chciała wcisnąć przed wejściem a Tż jeszcze przez próg mnie nie przeniósł... Później toast, życzenia i obiad Łódeczki opiekane z ziemniaków i pierś z kurczaka z marynacie musztardowo-miodowej pychota Goście zaśpiewali gorzko, gorzko z tymi wszystkimi przyśpiewkami, ona/on temu winna, nie bądź cyckiem , pocałuj ją z języczkiem ![]() Pierwszy taniec o dziwo nam ładnie wyszedł, przynajmniej ja miałam takie wrażenie, ćwiczyliśmy go raz! W piątek na dużej sali... Tort Goście zdziwieni, że fioletowy Dobry, był, ale powidła jagodowego cukiernia pożałowała. Zaczęła się zabawa Jak DJ puścił 5 szybkich kawałków to już z Tż nie wytrzymaliśmy tempa Spisał się DJ, dobrze prowadził zabawę, nie mieszał kawałków,goście byli zadowoleni, nawet Ci co tylko bawili się na weselach z orkiestrą, mówili, że po co wydawać kilka tysięcy na orkiestrę jak DJ potrafi tak fajnie poprowadzić imprezę Było strojenie gości, piosenka dla mnie, piosenka dla Tż Rudy się żeni, jak moje młodsze kuzynki, wzięły go w obroty to stwierdził, że on nie ma już siły Gulaszem goście byli bardziej zachwyceni niż z patery grilowanych mięs Ale dziady nie podali nam do gulaszu bułeczek Prosiłam też, żeby przy torcie kelnerzy podawali kawę lub herbatę, oczywiście też tego nie zrobili Sprawnie im tylko szło wymienianie pustych butelek po wódce i napojach, chociaż czasami Świadek sam się zaczął obsługiwać z ich lodówki Oczywiście jak zwróciliśmy w poniedziałek uwagę menadżerce t przemilczała temat... Stwierdziła, że musieli się rozkręcić I weź z taką gadaj Jak minęły oczepiny to tempo spadło, ale co niektórzy wytrwali tańczyli do samego końca za co dostali nagrodę, setkę wódki Przed samym wyjściem foto i video goście zrobili kółeczko a my tańczyliśmy w środku wybraną przez nas piosenkę a później jeszcze raz z pierwszego tańca Ostatni goście wyszli koło 5, było już widno ![]() Później wiadomo, oswobodzenie z sukni, noc poślubna ![]() Spałam tylko od 5:20 do 8 Kilka zdjęć w załączniku, później usunę ![]() Dostałam wczoraj od koleżanki mamy, która była na ślubie, bo rodzinka miała wysłać mi zdjęcia ale jakoś jeszcze nie dotarły ![]() Nagrała nam też przysięgę, więc mogę oglądać ją do woli
Edytowane przez paula600324 Czas edycji: 2014-06-12 o 16:12 |
|
|
|
#2229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() paula śliczny tort, świetnie wyglądaliście !
"Miłością trzeba się opiekować - tak jak swoim dzieckiem, żeby się nie zaziębiło, nie zwariowało, nie zgubiło się, nie rozchorowało, nie zobojętniało." Edytowane przez Buczorek Czas edycji: 2014-06-11 o 17:17 |
|
|
|
|
#2230 |
|
Zadomowienie
|
szklaneczka25,paula600324
Życzę szczęścia!Agnessssa, też nad nim się zastanawiam anusia4u, wybrałabym pierwsze. Polecam Beauvillon, w tesco jest po 15 zł/litr. KaMilka4891, ja bym brała słupek cornflower_girl, fajnie, że jesteś zadowolona ![]() iliy, przykro mi, może jakoś się ułoży. Obrączki macie piękne! Soczewki to dobra rzecz. Okulary w sumie by pasował do wesela, ale TŻ prosi żeby pójść w soczewkach, więc niech będą Na co dzień ich używam.Jutro kolejna rozmowa kwalifikacyjna. |
|
|
|
#2231 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#2232 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny z 4.10.2014 też mają fajną paula Cudownie wyglądałaś! ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Łoo matko od pt mnie nie było ale nadrobiłam Was tak na szybcika ![]() Wszystkim żonom gratuluję ![]() szklaneczka wyglądałaś mega <3 a sesji w górach bardzo Ci zazdroszczę ![]() paula600324 super wyglądaliście ![]() Dziewczyny dzięki za rady odnośnie biżuterii, na dniach w końcu coś zamówię z Etsy, dojdzie mi chyba do sierpnia nie ?Ze spraw ślubnych: załatwiłam florystkę tj. miałam już w zeszłym tygodniu ale byłam u niej z bukietem i będzie coś na styl tego co wrzucam jako załącznik, bardziej jak ten pierwszy możliwe, że trochę kwiatów na tort.Tort też już jest zarezerwowany, tydzień przed spotkam się z babką i ustalimy dokładnie wygląd oraz smaki . Babeczka robi wspaniałe torty i są pyszne.. Moja siostra tam miała swój ślubnyW następnym tygodniu skoczymy do USC i zaniesiemy brakujące papiery do księdza. Już jesteśmy po drugiej zapowiedzi Jutro idę na drugą próbną do innej fryzjerki wrzucę Wam fotki to ocenicie
Razem od 01.07.2008 Zaręczczeni od listopada 2011 Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2014-06-11 o 17:48 |
|
|
|
#2234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na soczewkach aż tak bardzo mi w sumie nie zależało.W poniedziałek wybrałam sobie nowe oprawki, miałam kupić dopiero po ślubie, ale w tych starych wytartych za nic nie pójdę znalazłam sobie takie niebiesko-turkusowe, z ażurowymi nausznikami w kwiaty, wyglądają bardziej jak biżuteria ![]() Wrzuciłam na bloga szablony chorągiewiek, bo mignęło mi w pracy, że pytałaś ![]() Ale ślicznie wyglądałaś! Gratulacje!
|
|
#2235 |
|
Raczkowanie
|
PMki z 26 lipca
![]() do kiedy macie potwierdzenie przybycia??
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
doszła księga gości
jeszcze zafoliowana serduszko zażyczyliśmy sobie bez czarnego tła, dodatkowo zrobili nam prostą czcionkę ![]() edit: po przyjrzeniu się, okazało się, że szybka jest popękana... zawsze pod górkę napisałam właśnie maila w tej sprawie
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2014-06-11 o 20:10 |
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
idę jutro o te obrączi dopytać.
a jeszcze mam pytanie, idę jutro do USC, co ja mam tam załatwić? :D jakis papier wybrać czy co ? bo sie nie orientuje w ogóle
|
|
#2238 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a o winie nie słyszałam, ale poszukam i spróbuję ![]() Cytat:
też mamy w planach Wyspy Kanaryjskie, ale gdzie konkretnie, to się okaże po ślubie ![]() Cytat:
![]() ja nawet jedno z biedronki lubię, La Torina białe bodajże :P najlepsze ze spritem ale na wesele go nie wezmę.. jest za słodkie :PCytat:
z tym, że w jednej żabce nie ma alkoholu w ogóle, w drugiej nie było Varny.. baardzo ładnie wyglądałaś ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
resztą zajmą się osoby tam pracujące
|
|
#2240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Prosicie o zaświadczenie o braku przeszkód do zawarcia związku małżeńskiego Resztę już ktoś Wam powie.My też jutro idziemy do USC
|
|
|
#2241 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mieli te info w bazie, także może lepiej zadzwoń i zapytaj, szkoda żebyś wydawała niepotrzebnie pieniądze :P my także dzwoniliśmy przed pójściem
|
|
#2242 | ||
|
Wtajemniczenie
|
say-hello
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie miłe słowa!
![]() Nie mam czasu być na bieżąco ale widziałam zdjecia ze ślubów i relacje. Popłakałam się bo z tego co widziałam i czytałam wygladałyście oszałamiająco i było cudownie. Coraz częściej mam ucisk w żoądku bo i mój dzień coraz bliżej. Zmiana kodu - 5 z przodu... Byliśmy dzis w USC, niedługo do księdza...
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
A zapomniałam, dostaliśmy z Tż zaproszenie na ślub. Podpisani nazwiskiem męża Śmiałam się, że skąd wiedzieli jakie nazwisko będę mieć po ślubie
|
|
|
|
|
#2245 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Byłam dziś na przymiarce, jestem zachwycona kiecką, leży jak powinna, tylko jest za długa. Skrócą mi też ramiączka. Kupiłam też sukienkę na panieński, który mam w sobotę. Poza tym super relacje dziewczyny - paula i szklaneczka, wyglądałyście pięknie! Anka paski trzymałaś 3 godziny matko kochana! Ja skończyłam 7 dni i domówiłam jeszcze 7, bo mam z natury żółte zęby i 7 dni to mało na nie jednak. Na szczęście nie mam żadnych skutków ubocznych.
|
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
Active – gratulację
Szklaneczka – piękna relacja a Wy wyglądaliście obłędnie Anusia- baleriny pierwsze Czekooczekolada- ja bym się do nich przeszła Buczorek – też bym się wkurzyła ![]() Opium- bardzo ładne pazurki! Agnessssa- od czegoś trzeba zacząć, później będzie już tylko lepiej S1lc1a - za zarezerwowaną podróż Iliy - za obrączki’Paula – wyglądaliście cudownie Anisuska- bukiet bardzo ładny ![]() Ze spraw ślubnych rozdaliśmy sporo zaproszeń i powiem Wam że najfajniej jest je dawać tym którzy sie nie spodziewają póki co nik nie odmówił ![]() poza tym kupiłam dzisiaj pończochy te w których oczko nie leci |
|
|
|
#2247 |
|
Zadomowienie
|
Elrosa, kochana jesteś
![]() Buczorek, do 1 lipca. Teraz stoimy ze wszystkim, dopiero po 1 lipca zacznie się ślubna zabawa ![]() velika, pięknie Ci w tej sukni! |
|
|
|
#2248 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas w urzędach niestety jest to wymagane ![]() Cytat:
My właśnie tak chcemy zrobić (W zeszłym roku znajomi polecieli na 14 dni all inclusive na Gran Canarię za niecałe 2 tysiące/os.)Cytat:
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
i kolejny news dnia dzisiejszego - mamy dja na poprawiny
|
#2250 |
|
Raczkowanie
|
velika
ślicznie wyglądasz! ♥ cude o, no to mamy podobnie - my do 30 czerwca i póki co też stoimy ze wszystkim.. zacznie się dopiero jak ludzie zaczną potwierdzać
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

mam sie tam przejść czy poczekać jeszcze ?
26.07.2014
3 dni! A pamiętam jak kiedyś klikałam, wyczekiwałam i było 5 miesięcy do ślubu 

Bo mieliśmy wejść, goście mieli zobaczyć gdzie siedzą i miały zacząć się życzenia, później szampan i toast.

?