Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-11, 15:45   #2221
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
A my mamy slub na 13.30 bo chce miec ten DZIEN a nie noc dla siebie. Zreszta juz jestem za stara na zabawy do 6 rano. A czym wczesniej sie zaczyna wiadomo, ze sie wczesniej konczy.
dokładnie takie samo mam zdanie
my mamy na 14, zreszta tak się u nas bierze ogólnie, więc to żadna ani nowość ani trauma dla gości.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-11, 16:09   #2222
201604261006
Konto usunięte

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
Fotki z soboty i z gór
Wow, wyglądałaś pięknie!
Relacja super! Wydaje się że było się tam razem z Wami, mega szczegółowa
Gratuluje raz jeszcze!

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Ślubujesz dzień po mnie ja 29.08.
Tobie zostało:
w dniach: 80dni
w tygodniach: 11 tygodni i 3 dni
w m-cach: 2m-ce i 19 dni
O tak, 80 dni dziś!

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Chodzi o Kosów L. ? Jeśli tak, to nie jestem stamtąd, ale tam mam wesele. A mieszkam całkiem niedaleko
Właśnie o to mi chodzi, we wsi obok byliśmy
A co do poradni, u mnie w mieście też się idzie z ulicy. W 2 lub 4 sobotę miesiąca na 18.30, ale u nas mało par chodzi. Właśnie w sobotę idziemy

Cytat:
Napisane przez S1lc1a Pokaż wiadomość
Ja miałam ślub na 17:00 jakoś tak mi się wydaje to najlepszą godziną, łatwo się wyrobić ze wszystkim.

Chwalę się: zarezerwowaliśmy wczoraj podróż poślubną, w sobotę lecimy na Lanzarote
Ja chciałam na 16, ale mamy 17
Gratulacje !

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Przyjemne to to że odebraliśmy obrączki chociaż nie byłam za bardzo do tego wzoru przekonana bo to wybór TŻ, to teraz bardzo mi się podobają i swoją przymierzam jak tylko mam okazję zachowując się jak głupia
Gratulacje, bardzo ładne obrączki
Ja też swoją ciągle mierzyłam, aż w końcu Tż je schował

Zamówiłam wczoraj buty z akces2
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 16:20   #2223
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Spróbuj w Kościele Św. Krzyża na KP. Powiedz, że jesteś z polecenia, że bardzo wam zależy i powinni was wcisnąć

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

My mamy na 16, bo 17 była już zajęta
A my mamy o 17 u nas jest przedział 16-18 najczęściej Ale siostra tż miała o 16 i to się w naszych okolicach jednak nie sprawdza - o 2 miała razem z mężem minę "spie**cie mi stąd" i nie tańczyli tylko siedzieli za stołem, ale już wcześniej chciała kończyć, bo była zmęczona, a i dla ludzi to było jednak nawet o tę 1 godzinę za wcześnie, zwłaszcza że na przyjazd Młodego zapraszali już na 14. Po prawie 2 godzinach siedzenia u tż w domu tak się wynudziłam, że się nie mogłam "rozbudzić" do zabawy ale "co kraj, to obyczaj", co region także

Spróbuję do tego kościoła, nawet podobne nazwisko mam do jednej z Pań, to może mi się uda ale nie będę mówiła, że jestem z polecenia, bo jeszcze spyta z czyjego

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Właśnie o to mi chodzi, we wsi obok byliśmy
A co do poradni, u mnie w mieście też się idzie z ulicy. W 2 lub 4 sobotę miesiąca na 18.30, ale u nas mało par chodzi. Właśnie w sobotę idziemy
My też byśmy poszli, ale nie mieszkamy w tej miejscowości, musielibyśmy specjalnie przyjeżdżać. A gdyby się okazało, że się nie dostaniemy, to byśmy zrobili ponad 200km na darmo....

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 16:21   #2224
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
A my mamy slub na 13.30 bo chce miec ten DZIEN a nie noc dla siebie. Zreszta juz jestem za stara na zabawy do 6 rano. A czym wczesniej sie zaczyna wiadomo, ze sie wczesniej konczy.
Tak jak piszecie, co region to zwyczaj i obyczaj. Ja już chyba kiedyś pisałam, że nie mam nic przeciwko mszy po 15.00 ale na Śląsku raczej normą są śluby 11.00-13.00 (chociaż coraz częściej spotykam się z późniejszymi porami mniemam, że jednak większość par znajduje wiele powodów aby mszę ślubną mieć jednak później). My dlatego wybraliśmy opcję najbardziej optymalną (mam nadzieję!) i dla nas i dla naszych gości czyli 14.00 (a poza tym ja uparłam się, żeby było 14 czerwca 2014 roku o godzinie 14.00 )
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 16:56   #2225
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
wiecie co, obrączki miały być gotowe tydzień temu, mieli do mnie dzwonić , a tu cisza nadal mam sie tam przejść czy poczekać jeszcze ?
Leć tam, tydzień to bardzo długie opóźnienie...
Cytat:
Moja hybryda z wczoraj w kolorze bardzo lekkiego różu bez zdobień. Zdobienia bede juz na sam slub. Chciałam bardziej mleczny ale pani nie miała akurat. Wyglada jak normalny lakier. Mam nadzieje ze mi urosnąć paznokcie troche przez tydzień. tu mam bardzo krótkie.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Piękne
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
powiedzą ci wszyscy tutaj ze Fresco jest za tanie. Ja mam fresco i wszyscy chwala u mnie to wino i nie przejmuje sie tym ze jest tanie.
Oj tam, przecież nie stawia się na stołach butelek oblepionych etykietami z ceną Zreszta, jeśli wino jest smaczne, to niska cena nie ma znaczenia A jeśli ktoś jest "ę ą", to pić nie musi
Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
Kiedyś już na forum pisałam o tym, jak mnie załatwili w mojej parafii..
Oj nieładnie się zachowali
Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
No więc udało się i dostałam w końcu pracę.
Zarobki lepiej nie mówić ale od czegoś trzeba zacząć. Zresztą zarobki pielęgniarki są fatalne.
Kochana gratuluję pracy! a zarobki na początku często są marne z czasem będzie lepiej!
Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
My mamy 17 i mój TŻ uważa, że za wcześnie Z kolei moja koleżanka ma na 12 i jej mama uważa, że za późno...
My mamy na 14 i uważam, że to wcześnie zastanawialiśmy się jeszcze nad 15 lub 16, ale stwierdziliśmy, że Msza 1h, przejazd gości na salę 15 min, życzenia 45min, obiad 1h, "odgrywki" 1,5-2h i dopiero pierwszy taniec, więc gdybyśmy brali ślub o 16, to zaczęlibyśmy się bawić dość późno
Cytat:
Chwalę się: zarezerwowaliśmy wczoraj podróż poślubną, w sobotę lecimy na Lanzarote
Gratuluję i zazdroszczę Też marzy mi się Lanzarote albo Fuerteventura
Cytat:
Normalnie nie wytrzymam z tymi ludźmi (czyt. z gośćmi)
Co za ludzie...

Obrączki bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
na Śląsku raczej normą są śluby 11.00-13.00
Rany, gdybym miała ślub o 11, to chyba od 2 w nocy musiałabym się szykować
Stary 2014-06-11, 17:03   #2226
lupinka
Zadomowienie

Właśnie tak patrzę na mój suwaczek i 3 dni! A pamiętam jak kiedyś klikałam, wyczekiwałam i było 5 miesięcy do ślubu

Cytat:
Tak bede miala sciagane i robione nowe. RObie je w w nastepny czwartek przed slubem.
Ja zaraz właśnie lecę na paznokcie! chcę czerwone kiedyś miałam hybrydy ale w tym moim salonie nie robią hybryd tylko malują żelowym lakierem OPI nigdy tego nie miałam, ale mówią, że to działa na podobnej zasadzie więc oby wytrzymało do soboty

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Ja też swoją ciągle mierzyłam, aż w końcu Tż je schował

Zamówiłam wczoraj buty z akces2
Hahaha, ja z obrączką też tak miałam, ale już od kilku miesięcy czekają w domu moich rodziców

A co do butów, dobry wybór też tam kupowałam swoje.
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 17:04   #2227
monidot
Zadomowienie

szklaneczka25 cudowna relacja, przepięknie wyglądaliście

anusia4u myślę, że obie pary balerinek będą pasować, ale ja wzięłabym te pierwsze .
A co do wina Varny to jeśli masz sklep Fresh gdzieś u siebie to jest promocja po 13,99 za butelkę,.Właśnie się dziś dowiedziałam i jutro z Tż muszę się wybrać po te wina, bo je uwielbiam, to najlepsze wino jakie piłam . Tylko nie wiem ile potrzebuje butelek na ok 100 osób

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
monidot ja też zakładam na ślub soczewki , soczewki zakładałam pierwszy raz w życiu jakieś 3 tygodnie temu i drugi raz w niedzielę - żeby zobaczyć jak to jest i czy nic mi się nie dzieje z oczami. Nie każdy może nosić soczewki, więc lepiej to wcześniej sprawdzić
Ja dostałam 3xjednodniowe i 2tygodniowe soczewki. Od piątku zacznę nosić te dwutygodniowe i mam iść potem na kontrolę, żeby Pani obejrzała moją rogówkę czy nic się z oczami nie dzieje. Tak myślę żeby całe lato nosić soczewki bo mi w okularach niewygodnie a pozatym jak słońce razi to gdy mam soczewki to przynajmniej można założyć okulary przeciwsłoneczne i jest o wiele wygodniej

anka1897 ajć, mnie by zęby strasznie bolały po tyakim czasie, też muszę za jakiś czas zamówić sobie paski, w zeszłym roku wybielałam zęby. A powiesz mi jakich konkretnie pasków używasz?

Opiumalfa piękne paznokcie

Agnessssa gratuluję pracy
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 17:09   #2228
paula600324
Zakorzenienie

Urząd pracy mnie wymęczy
Mało nie dostałam dzisiaj mandatu przez Urzędem stanu cywilnego, bo odbieraliśmy skrócony akt małżeństwa

Relacja część 2

Przywitanie chlebem i solą, mieliśmy w kieliszkach wodę, więc źle nie było, kieliszki się zbiły i goście zaczęli wchodzić na salą.
I zobaczyliśmy, że hotel nie trzyma się planu Bo mieliśmy wejść, goście mieli zobaczyć gdzie siedzą i miały zacząć się życzenia, później szampan i toast.
A my stoimy, czekamy aż goście wejdą, zrobił się korek, bo rozdawali szampana, kelnerka nam też chciała wcisnąć przed wejściem a Tż jeszcze przez próg mnie nie przeniósł...
Później toast, życzenia i obiad Łódeczki opiekane z ziemniaków i pierś z kurczaka z marynacie musztardowo-miodowej pychota Nikt nie jadł zrazów, bo myśleli, że to pulpety
Goście zaśpiewali gorzko, gorzko z tymi wszystkimi przyśpiewkami, ona/on temu winna, nie bądź cyckiem , pocałuj ją z języczkiem Na szczęście kamerzysta nie nagrywał
Pierwszy taniec o dziwo nam ładnie wyszedł, przynajmniej ja miałam takie wrażenie, ćwiczyliśmy go raz! W piątek na dużej sali...
Tort Goście zdziwieni, że fioletowy Dobry, był, ale powidła jagodowego cukiernia pożałowała. Zaczęła się zabawa Jak DJ puścił 5 szybkich kawałków to już z Tż nie wytrzymaliśmy tempa Spisał się DJ, dobrze prowadził zabawę, nie mieszał kawałków,goście byli zadowoleni, nawet Ci co tylko bawili się na weselach z orkiestrą, mówili, że po co wydawać kilka tysięcy na orkiestrę jak DJ potrafi tak fajnie poprowadzić imprezę
Było strojenie gości, piosenka dla mnie, piosenka dla Tż Rudy się żeni, jak moje młodsze kuzynki, wzięły go w obroty to stwierdził, że on nie ma już siły Były gorące krzesła, gdzie wzięli w niej udział i starsi i młodsi, jak w rozstrzygającym starciu kuzynka wystrzeliła po papier toaletowy to ciocia już zrezygnowała z zabawy
Gulaszem goście byli bardziej zachwyceni niż z patery grilowanych mięs Ale dziady nie podali nam do gulaszu bułeczek Prosiłam też, żeby przy torcie kelnerzy podawali kawę lub herbatę, oczywiście też tego nie zrobili Sprawnie im tylko szło wymienianie pustych butelek po wódce i napojach, chociaż czasami Świadek sam się zaczął obsługiwać z ich lodówki Oczywiście jak zwróciliśmy w poniedziałek uwagę menadżerce t przemilczała temat... Stwierdziła, że musieli się rozkręcić I weź z taką gadaj
Jak minęły oczepiny to tempo spadło, ale co niektórzy wytrwali tańczyli do samego końca za co dostali nagrodę, setkę wódki
Przed samym wyjściem foto i video goście zrobili kółeczko a my tańczyliśmy w środku wybraną przez nas piosenkę a później jeszcze raz z pierwszego tańca
Ostatni goście wyszli koło 5, było już widno
Później wiadomo, oswobodzenie z sukni, noc poślubna i spać
Spałam tylko od 5:20 do 8

Kilka zdjęć w załączniku, później usunę
Dostałam wczoraj od koleżanki mamy, która była na ślubie, bo rodzinka miała wysłać mi zdjęcia ale jakoś jeszcze nie dotarły
Nagrała nam też przysięgę, więc mogę oglądać ją do woli

Edytowane przez paula600324
Czas edycji: 2014-06-12 o 16:12
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 17:13   #2229
Buczorek
Raczkowanie

Cytat:
bo ona nikogo nie będzie znała na Naszym weselu... co jest kompletą bzdurą bo zna i moją siostrę i Naszą wspólną koleżankę - kosmetyczkę do której lata co 2-3 tyg .... porażka na maxa
jakbym czytała o swojej koleżance :P jej historię kiedyś przytoczyłam na forum :P to samo powiedziała, że nikogo nie będzie znała i nie będzie siedziała 'nabormuszona'.. jak jej powiedziałam, że przez jeden wieczór mogłaby nie być taką egoistką i cieszyć sie razem ze mną w tym dniu to powiedziała, że ona na siebie musi patrzeć

paula
śliczny tort, świetnie wyglądaliście !

Edytowane przez Buczorek
Czas edycji: 2014-06-11 o 17:17
Buczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 17:30   #2230
cude
Zadomowienie

szklaneczka25,paula600324 Ale z Was laski Życzę szczęścia!

Agnessssa, też nad nim się zastanawiam

anusia4u, wybrałabym pierwsze. Polecam Beauvillon, w tesco jest po 15 zł/litr.

KaMilka4891, ja bym brała słupek

cornflower_girl, fajnie, że jesteś zadowolona

iliy, przykro mi, może jakoś się ułoży. Obrączki macie piękne!

Soczewki to dobra rzecz. Okulary w sumie by pasował do wesela, ale TŻ prosi żeby pójść w soczewkach, więc niech będą Na co dzień ich używam.

Jutro kolejna rozmowa kwalifikacyjna.
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 17:37   #2231
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Relacja część 2
Pięknie wyglądaliście!
Stary 2014-06-11, 17:40   #2232
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
a poza tym ja uparłam się, żeby było 14 czerwca 2014 roku o godzinie 14.00
Genialna data! Dziewczyny z 4.10.2014 też mają fajną Zastanawialiśmy się nad nią, ale się uparłam na wcześniejszą

paula Cudownie wyglądałaś! Gratulacje serdeczne!

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez cude
Jutro kolejna rozmowa kwalifikacyjna.
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 17:46   #2233
aniuska18032
Zakorzenienie

Cześć!
Łoo matko od pt mnie nie było ale nadrobiłam Was tak na szybcika
Wszystkim żonom gratuluję

szklaneczka wyglądałaś mega <3 a sesji w górach bardzo Ci zazdroszczę

paula600324 super wyglądaliście

Dziewczyny dzięki za rady odnośnie biżuterii, na dniach w końcu coś zamówię z Etsy, dojdzie mi chyba do sierpnia nie ?

Ze spraw ślubnych:
załatwiłam florystkę tj. miałam już w zeszłym tygodniu ale byłam u niej z bukietem i będzie coś na styl tego co wrzucam jako załącznik, bardziej jak ten pierwszy do tego będą kwiaty na auto w podobnym stylu i butonierka możliwe, że trochę kwiatów na tort.
Tort też już jest zarezerwowany, tydzień przed spotkam się z babką i ustalimy dokładnie wygląd oraz smaki . Babeczka robi wspaniałe torty i są pyszne.. Moja siostra tam miała swój ślubny
W następnym tygodniu skoczymy do USC i zaniesiemy brakujące papiery do księdza.
Już jesteśmy po drugiej zapowiedzi
Jutro idę na drugą próbną do innej fryzjerki wrzucę Wam fotki to ocenicie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 532d0e3f7bd50$!900x.jpg (83,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 53306ff096ad1$!900x.jpg (97,8 KB, 30 załadowań)

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk

Edytowane przez aniuska18032
Czas edycji: 2014-06-11 o 17:48
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 17:58   #2234
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Soczewki to dobra rzecz. Okulary w sumie by pasował do wesela, ale TŻ prosi żeby pójść w soczewkach, więc niech będą Na co dzień ich używam.
U nas na odwrót, chciałam iść w soczewkach, a K. postawił veto, twierdzi, że w okularach mu się najlepiej podobam. Tak więc dobiłam targu, bo chciał jeszcze do kompletu rozpuszczone włosy - na to się nie mogłam zgodzić, nie z moim włosiem na soczewkach aż tak bardzo mi w sumie nie zależało.

W poniedziałek wybrałam sobie nowe oprawki, miałam kupić dopiero po ślubie, ale w tych starych wytartych za nic nie pójdę znalazłam sobie takie niebiesko-turkusowe, z ażurowymi nausznikami w kwiaty, wyglądają bardziej jak biżuteria

Wrzuciłam na bloga szablony chorągiewiek, bo mignęło mi w pracy, że pytałaś

Cytat:
Relacja część 2
Ale ślicznie wyglądałaś! Gratulacje!
Stary 2014-06-11, 19:40   #2235
Buczorek
Raczkowanie

PMki z 26 lipca

do kiedy macie potwierdzenie przybycia??
Stary 2014-06-11, 19:44   #2236
say-hello
Zakorzenienie

doszła księga gości jest śliczna! Ad Rem, dziękuję za polecenie
jeszcze zafoliowana serduszko zażyczyliśmy sobie bez czarnego tła, dodatkowo zrobili nam prostą czcionkę bardziej pasuje nam taka wersja

edit: po przyjrzeniu się, okazało się, że szybka jest popękana... zawsze pod górkę napisałam właśnie maila w tej sprawie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0757.jpg (104,9 KB, 102 załadowań)

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-06-11 o 20:10
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 20:02   #2237
czekooczekolada
Zakorzenienie

idę jutro o te obrączi dopytać.

a jeszcze mam pytanie, idę jutro do USC, co ja mam tam załatwić? :D jakis papier wybrać czy co ? bo sie nie orientuje w ogóle

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-11, 20:04   #2238
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
anusia4u Te pierwsze, gładkie są śliczne. Choć wydaje mi się, że jak ma się chociaż super lekki, malusi obcasik to jest bardziej elegancko Ja będę miała swoje z firmy Witt - mają tutaj też jakieś prawie płaskie. http://www.witt.com.pl/?niski-obcas,44

anusia4u Moi ostatnio wyczaili takie: http://www.bdsklep.pl/gfx/600x600/48...skie-biale.jpg nie jest drogie, jest za to całkiem smaczne. Będziemy mieć w karafkach, więc i tak nikt nie będzie wiedział co to jest... chyba, że się bardziej zaangażuje i zechce się dowiedzieć
zamówiłam właśnie te pierwsze, sklepu o którym piszesz niestety nie ma w moim mieście.. ale w sumie i tak zależało mi na tym, żeby kupić buciki, które później wykorzystam, a takie typowo ślubne leżały by w szafie.. w razie czego mam jeszcze białe czółenka
a o winie nie słyszałam, ale poszukam i spróbuję

Cytat:
U mnie było Fresco, goście chwalili że bardzo smaczne i delikatne. Jakoś nie przywiązywałam wagi do jego ceny, sama bardzo lubię to wino a piłam różne rodzaje, to mi bardzo smakuje więc dlatego wybraliśmy je na nasze przyjęcie.

ajjj, zazdroszczę też mamy w planach Wyspy Kanaryjskie, ale gdzie konkretnie, to się okaże po ślubie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
anusia Obie pary są odpowiednie, choć pierwsza bardziej praktyczna Co do tanich win, w Biedronce są często bardzo dobra a tanie wina.
no i pierwsze zamówiłam, właśnie ze względu na to że będą bardziej praktyczne
ja nawet jedno z biedronki lubię, La Torina białe bodajże :P najlepsze ze spritem ale na wesele go nie wezmę.. jest za słodkie :P

Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość
anusia4u myślę, że obie pary balerinek będą pasować, ale ja wzięłabym te pierwsze .
A co do wina Varny to jeśli masz sklep Fresh gdzieś u siebie to jest promocja po 13,99 za butelkę,.Właśnie się dziś dowiedziałam i jutro z Tż muszę się wybrać po te wina, bo je uwielbiam, to najlepsze wino jakie piłam . Tylko nie wiem ile potrzebuje butelek na ok 100 osób
mam żabkę, a to to samo z tym, że w jednej żabce nie ma alkoholu w ogóle, w drugiej nie było Varny..

Cytat:
Relacja część 2
baardzo ładnie wyglądałaś

Cytat:
anusia4u, wybrałabym pierwsze. Polecam Beauvillon, w tesco jest po 15 zł/litr.
oo, niedługo będę w tesco to zobaczę na pewno
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 20:11   #2239
Buczorek
Raczkowanie

Cytat:

a jeszcze mam pytanie, idę jutro do USC, co ja mam tam załatwić? :D jakis papier wybrać czy co ? bo sie nie orientuje w ogóle
powiedzieć, tylko w jakiej sprawie przychodzicie resztą zajmą się osoby tam pracujące
Stary 2014-06-11, 20:22   #2240
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:

Do USC idziesz z TŻtem, każde z Was musi mieć ze sobą aktualny odpis aktu urodzenia Prosicie o zaświadczenie o braku przeszkód do zawarcia związku małżeńskiego Resztę już ktoś Wam powie.
My też jutro idziemy do USC
Stary 2014-06-11, 20:26   #2241
Buczorek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Do USC idziesz z TŻtem, każde z Was musi mieć ze sobą aktualny odpis aktu urodzenia Prosicie o zaświadczenie o braku przeszkód do zawarcia związku małżeńskiego Resztę już ktoś Wam powie.
My też jutro idziemy do USC
czekooczekolada My nie musieliśmy mieć aktualnego odpisu aktu urodzenia mieli te info w bazie, także może lepiej zadzwoń i zapytaj, szkoda żebyś wydawała niepotrzebnie pieniądze :P my także dzwoniliśmy przed pójściem
Stary 2014-06-11, 20:37   #2242
Konkardia
Wtajemniczenie

say-hello

Cytat:
Napisane przez anusia
ajjj, zazdroszczę też mamy w planach Wyspy Kanaryjskie, ale gdzie konkretnie, to się okaże po ślubie
Ehh... my dziś sprawdziliśmy ceny i chyba takie wysepki nie na naszą kieszeń

Cytat:
Napisane przez Buczorek
czekooczekolada My nie musieliśmy mieć aktualnego odpisu aktu urodzenia mieli te info w bazie, także może lepiej zadzwoń i zapytaj, szkoda żebyś wydawała niepotrzebnie pieniądze :P my także dzwoniliśmy przed pójściem
Dzięki za przydatną informację!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 20:51   #2243
mimi_77
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za wszystkie miłe słowa!

Nie mam czasu być na bieżąco ale widziałam zdjecia ze ślubów i relacje. Popłakałam się bo z tego co widziałam i czytałam wygladałyście oszałamiająco i było cudownie. Coraz częściej mam ucisk w żoądku bo i mój dzień coraz bliżej. Zmiana kodu - 5 z przodu...

Byliśmy dzis w USC, niedługo do księdza...

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:00   #2244
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
paula
śliczny tort, świetnie wyglądaliście !
Cytat:
szklaneczka25,paula600324 Ale z Was laski Życzę szczęścia!
Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Pięknie wyglądaliście!
Cytat:

paula Cudownie wyglądałaś! Gratulacje serdeczne!
Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość

paula600324 super wyglądaliście
Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Ale ślicznie wyglądałaś! Gratulacje!
Dzięki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
doszła księga gości jest śliczna! Ad Rem, dziękuję za polecenie
jeszcze zafoliowana serduszko zażyczyliśmy sobie bez czarnego tła, dodatkowo zrobili nam prostą czcionkę bardziej pasuje nam taka wersja
edit: po przyjrzeniu się, okazało się, że szybka jest popękana... zawsze pod górkę napisałam właśnie maila w tej sprawie
Całe szczęście, że ta rama nie ma szklanej szybki, bo na weselu ktoś potrącił stelaż i spadła ramka

A zapomniałam, dostaliśmy z Tż zaproszenie na ślub. Podpisani nazwiskiem męża Śmiałam się, że skąd wiedzieli jakie nazwisko będę mieć po ślubie
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:01   #2245
velika
Winter is coming

Cytat:

musicie mieć dowody osobiste i to z was, które urodziło się w innym mieście odpis skrócony aktu urodzenia
Byłam dziś na przymiarce, jestem zachwycona kiecką, leży jak powinna, tylko jest za długa. Skrócą mi też ramiączka.
Kupiłam też sukienkę na panieński, który mam w sobotę.
Poza tym super relacje dziewczyny - paula i szklaneczka, wyglądałyście pięknie!
Anka paski trzymałaś 3 godziny matko kochana! Ja skończyłam 7 dni i domówiłam jeszcze 7, bo mam z natury żółte zęby i 7 dni to mało na nie jednak. Na szczęście nie mam żadnych skutków ubocznych.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kie 3.jpg (69,6 KB, 137 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kie.jpg (89,3 KB, 139 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kie2.jpg (91,3 KB, 112 załadowań)

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:08   #2246
kiss12550
Zadomowienie

Active – gratulację

Szklaneczka – piękna relacja a Wy wyglądaliście obłędnie

Anusia- baleriny pierwsze

Czekooczekolada- ja bym się do nich przeszła

Buczorek – też bym się wkurzyła

Opium- bardzo ładne pazurki!

Agnessssa- od czegoś trzeba zacząć, później będzie już tylko lepiej gratuluje pracy!

S1lc1a - za zarezerwowaną podróż

Iliy - za obrączki’

Paula – wyglądaliście cudownie

Anisuska- bukiet bardzo ładny

Ze spraw ślubnych rozdaliśmy sporo zaproszeń i powiem Wam że najfajniej jest je dawać tym którzy sie nie spodziewają póki co nik nie odmówił a nawet mamy już przecieki ze kilka osób z rodziny Tżta (takich antyimprezowych) chociaż jeszcze nie dostali zaproszenie to już się szykują

poza tym kupiłam dzisiaj pończochy te w których oczko nie leci
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:12   #2247
cude
Zadomowienie

Elrosa, kochana jesteś

Buczorek, do 1 lipca. Teraz stoimy ze wszystkim, dopiero po 1 lipca zacznie się ślubna zabawa

velika, pięknie Ci w tej sukni!
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:14   #2248
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
O, ale mieliście super U nas w urzędach niestety jest to wymagane
Cytat:
Ehh... my dziś sprawdziliśmy ceny i chyba takie wysepki nie na naszą kieszeń
Na tą chwilę rzeczywiście jest bardzo drogo, ale zawsze można upolować jakieś fajne last minute My właśnie tak chcemy zrobić (W zeszłym roku znajomi polecieli na 14 dni all inclusive na Gran Canarię za niecałe 2 tysiące/os.)
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Byłam dziś na przymiarce, jestem zachwycona kiecką, leży jak powinna, tylko jest za długa.
Pięknie wyglądasz
Stary 2014-06-11, 21:25   #2249
say-hello
Zakorzenienie

i kolejny news dnia dzisiejszego - mamy dja na poprawiny tż sam załatwił
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:31   #2250
Buczorek
Raczkowanie

velika
ślicznie wyglądasz! ♥

cude
o, no to mamy podobnie - my do 30 czerwca i póki co też stoimy ze wszystkim.. zacznie się dopiero jak ludzie zaczną potwierdzać

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości