|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
MAMASZKRABKA Asma nadrabia z zabkami, mamy juz 4. Nadal słabo przybiera ale jest bardziej ruchliwa niż większe dzieci w TZ rodzinie w podobnym wieku wiec nie marudzę.
MERA oj mamy straszne upały. Chlodek tylko w zimie ale to i tak za ciepło na kurtkę. Radzimy sobie bo wszędzie jest klima ale na spacery chodzimy do CH. Młoda śpi w bodziaku, pajacu, spiworku i cienkim kocyku... ale to właśnie przez klime bo tak napierdzia ze trzęsę sie jak ja karmie w nocy. ELAINE 174 m2, tutaj mieszkania są zdecydowanie większe. Balkonik mały. Salon, 3 sypialnie, tzw maids room z osobna łazienka, 2 inne łazienki i 1 toaleta no i kuchnia. Trzeba je będzie trochę odświeżyć i zabudowa w kuchni jest do wymiany. AGA gratulacje!!! Bo juz sama nie wiem czy gratulowalam wcześniej. I zazdroszczę ogrodu z atrakcjami dla Bianki. A ten kojec 3m... moja kuchnia ma chyba 3x3. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2852 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
SAMMI no właśnie nie wiem, może jest mu za ciepło dlatego tak płacze. Też myślę że lepiej ubrać mu bodziaka na ramiączkach bo w nocy mimo wszystko chłodniej. Ale ja go jeszcze taką lekką kołderką przykrywam .
Brawo za przespane nocki. Dokładnie o to mi chodzi , MISZKA działaj .
|
|
|
|
#2853 |
|
Zadomowienie
|
Moon wow to mieszkanie o powierzchni domku
a powiedz, jak klimy u Was tak chodzą to chyba nieźle ciągnie prądu co?
|
|
|
|
#2854 |
|
Konto usunięte
|
Artur waży 8,22 ufff kamień z serca...
Śpi w body z krótkim i polspiochach. A teraz na dworze body i krótkie galotki i cienka czapka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2855 |
|
Zadomowienie
|
sammi nie ja zabijałam
a z patroszeniem nie mam oporów. studiowałam biologie i niestety nie takie obiekty mielismy do rozbiórki.moon no powierzchnia imponujaca a kojec sparawdza sie bosko . Ja lezaczek obok i młoda sie bawi a ja pije kawke z lodami![]() A córeczka jak ? alergie ciagle mocno? |
|
|
|
#2856 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Moonlight-super ze macie juz mieszkanko
![]() Sammi-mnie sie w glowie nie miesci jak mogl zostawic dziecko? I na dodatek isc do pracy! Gdzie on ☠☠☠☠a mial rozum ?!!!! Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Mama sierpniowa-ja jak ide siku to nie moge drzwi zamknąć od lazienki Wszędzie za mna Laura chodzi Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Uff wrocilam po 18 z miasta.Zalatwilam wszystko. Bylysmy na spacerze.Zjadlam Cheesburgera chcialam fish ale sie pomylilam przy zamawianiu Posiedzialam u kuzynki.Zrobilam zakupy i bd robic sernik na zimno z truskawkami <3 moj upragniony Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Ale taką mleczną czy do zakocenia dopiero?
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze robilam go ze śmietana 30% a dzis chce z serkiem homo.Wyjdzie? Jak go z galaretka zmieszam?
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Aga Plast-zawsze chcialam miec koze-ale bardziej jako pupilke.Mam za to Kaukaza :P Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2860 |
|
Zadomowienie
|
moon super macie z ta woda i rachunkami
![]() mela chcielismy mleczna ale jak wszystko przemyslalam ze teraz ciaza i 2 dzieci to bierzemy malutka i zakocimy na wiosne ![]() Rockyyy no czy kakaz czy koza co za różnica :P ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- moja w nocy spi w bodziaku na krótki przykryta kocykiem a wdzien jak spi w domu to tylko pampek i pieluszka nakryta. |
|
|
|
#2861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piotrek leżał sobie i bawił sie pieluszka-nie jeczal jak zwykle i mnie nie obudzil Cytat:
Fajny pomysł. Musze pogadac z mężem Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
Laura spi w bodach z krótkim i nakryta kocykiem bo strasznie sie dom nagrzal.Wogole spala dzis tylko 40 min od 6 rano wiec przed 19 po kąpieli padła
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2863 |
|
Zadomowienie
|
mela jak pierwszy dzien w pracy?
|
|
|
|
#2864 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46840990]Artur waży 8,22 ufff kamień z serca... Śpi w body z krótkim i polspiochach. A teraz na dworze body i krótkie galotki i cienka czapka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] brawo za wagę Artka ![]() Cytat:
Cytat:
ja też zawsze do wc idę i mam otwarte drzwi zaraz postaram się resztę załatwić. Miałam trochę załatwiania bo dzisiaj garaż kupiliśmy. Poza tym tz w domu dzisiaj, ciągle coś i tak nawet nie miałam jak pisać. I dzisiaj 37 dc, kurcze ostatnio najdłuższy cykl miałam co 35 dni, pewnie przez te upały się spóźnia.
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
MOON powierzchnia porzadna
poprosimy o zdjęcie Asme bo dawno jej nie widziałyśmy.PERSE ile przybral? My byliśmy na plaży pol dnia. Wzięłam miske,bo Igor ostatnio uwielbia do niej włazić i przynajmniej tak mocno mi nie uciekał ) a piasek jest super. Byłam z koleżanka i jej polroczniakiem. Spalilam plecy![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to żeśmy się dogadały
Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2014-06-11 o 20:56 |
|
|
|
|
#2867 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że różnie wasze dzieciaki są ubrane na noc, ale dziękuje za odpowiedzi
. Dziś Julek w samym pampku plus kocyk,, zobaczymy na razie jest spokojniejszy w zasypianiu. W razie czego ubiorę mu bidziaka.MOON tosz to hacjenda , bedziecie się z Asmą i mężem gonili .---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- STOKROTKA a może ten tegez , z mężem szaleństwo było po takiej rozłące ? PERSH za wagę Arturka. Chyba równa się już z rówieśnikami?ROCKY dobrze że wszystko już załatwiłaś. Jeszcze Ci się chce sernik robić!? Ja zawsze daję serki waniliowe ale galaretką polewam na wierzch. |
|
|
|
#2868 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem zawsze więcej sprzątania mamCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Elain najlepszego dla Igiego Łukasz wczoraj i dzisiaj jadł pierogi, wczoraj ruskie, dzisiaj z truskawkami, oczywiście nie kupne tylko moje.
|
|
#2869 |
|
Wtajemniczenie
|
MERA mój śpi w pampku i koszulce na krótki rękaw. Przykryty jest takim cienkim niby kocykiem plus mamy okno otwarte, a i tak jest nam wszystkim gorąco.
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#2870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzuć jakieś fotki. Powinnaś też dostać zaproszenie do K. Masz?A mieszkanie? Toż to dom wieelki oby się Wam dobrze mieszkało.Opłaty macie naprawdę minimalne, aż jestem w szoku. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46840990]Artur waży 8,22 ufff kamień z serca... Śpi w body z krótkim i polspiochach. A teraz na dworze body i krótkie galotki i cienka czapka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] za wagę. Ile przybrał?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Posmaruj się kefirem MELA rozkręciło się w pracy? AGAPLAST super ten kojec i chyba duży taras czy balkon Ja ze wsi jestem ale chyba bym nie umiała robić przy takich zwierzętach. A Igi śpi w dzień po prostu w bodziaku, a w nocy też bodziak + kocyk bo otwieramy okno. Mamy straszny zaduch na poddaszu. |
|||
|
|
|
#2871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() to chyba tylko ja ubieram Łukasza jak eskimosa na noc. Mój śpi w cienkim bawełnianym pajacu i w śpiworku na ramiączkach, wcale nie takim cienkim. Spocony nie jest, a przedwczoraj to zimny kark miał. Śpimy przy otwartym oknie
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Aga koza chodzi 5 mcy w ciazy wiec lepiej zakocic ja w listopadzie to mlode na wiosne sie urodzi.
A w pracy jak dostalam sterte faktur to myslalam ze oszaleje. Norma ze nowa osoba dostaje to co najgorsze. Jutro na 8, zobaczymy co mi dadza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
MOON no w końcu... super, ze udało się z mieszkankiem, tzn. z apartamentem
szkdoa tylko, że musicie czekać do końca roku. Kredytem się nie przejmuj- w PL też byś pewnie miała jak 80% społeczeństwa za ząbki ale alergii współczujemy. A nadal ma problemy brzuszkowe czy to wina alergii była? Wrzuć jakieś zdjęcia- pokaż nam Asmę i siebie.Mam prośbę, czy możesz mi podpowiedzieć z czym podawać soczewicę (kupiłam czerwoną i zieloną- nie wiem czy kolor ma znaczenie). Chciałabym ją normalnie wprowadzić do posiłków nam i Maksiowi i zastanawiam się z czym najlepiej smakuje i czy jest jakiś specjalny sposób gotowania. Dzisiaj dodałam do niej inne warzywka i trochę wołowiny, Maksiu zjadł ale mama coś napomknęła, ze nie powinno się do niej dodawać mięsa. Podpowiedz jako ekspert STOKROTKA może jednak powitanie po rozłące było a raczej będzie owocne ![]() SAMMI, MERA oj tak, bardzo chętnie pracowałabym w tym zawodzie już kilka osób mnie do tego namawiało po tym jak przygotowałam wesele przyjaciólce (tzn. już byłej ale wtedy robiłam to całym sercem). na swoim jeszcze bardziej mogłam się wczuć i puścić wodze fantazji...---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
A Ala z kim dziisiaj została? Jak jej minął dzionek bez mamusi? |
|
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Hej szybciorem przelecialam
![]() Caly dzien praktycznie poza domem. Wstalam o 6, po 9 wyszlismy na krotki spacer w czasie ktorego tesciowa zadzwonila, ze jakis wlam u nich n podworku i zeby jej syn sprawdzil..ona juz byla na wycieczcre szkolnej z corka. Wymyslilismy, zeby pojechac razem..zrobic sobie grilla, wziac Olkowi kocyk i basenik i posiedziecna powietrzu skoro chata wolna :P Zabralismy tez przyjaciolke z corka, moja chrzesnica. Super bylo wrocilismy pod wieczor. Olek juz spi, a ja zaraz tez ide..cos mnie pobolewa podbrzusze i okolice nerek..albio nizej..mamtak czasami nie wiem czemu dopiero odpusciloDobranoc ![]() Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- A no i ma szczescie wlamu nie bylo..pogrzebal ktos w starej drewnianej szopie..ale tam nic nie ma..garaze i dom nie ruszone, wiec moze jakies menele szukaly czegos do sprzedania... Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uff, co za dzień. Dziś jako samotna mama dowiedziałam się, ze moje dziecko nie dostało się do żłobka bo oficjalnie nie będę miała z czego zqa złobek zapłacic kiedy skończy mi się zasiłek macierzyński nie wiem co zrobię w tej sytuacji, muszę coś wymyślić: )Mam 29 lat, w lipcu kończy mi się zasiłek i niestety nie mogę wrócić do pracy bo z powodu ciąży nie przedłużono mi umowy.Dziecka nie planowałam ale jestem przeszczęśliwa że ją mam: ) Do 7 miesiaca lekarze potwierdzali płeć męską więc narodziny mojej małej były podwójną niespodzianką: ) Tak jak Rockyyy napisała, ja również wychodząc do toalety czy łazienki nie zamykam drzwi i kąpie sie przy otwartych bo jest lament. Nawet teraz mała ciągnie mnie za łokieć i jęczy bo ośmieliłam się zrobic cos innego niż zajmowanie jej czasu.Kiedyś wygladało to zupełnie inaczej. Moonlight, bardzo duży metraż! Gdzie mieszkasz konkretnie? Ja ubieram małą do snu w cienką bawełnianą podkoszulkę z krótkim rękawkiem i pampers, bez przykrycia. Okno jednak zamykam na noc po całodziennym wietrzeniu. Czy soczewica nie jest przypadkiem wzdymająca? Myślałam że nie można jej podawać tak samo jak np. fasoli. Jeśli się myliłam to byłoby super bo bardzo ja lubię i chetnie podam córce Czytam, ze świetnie sobie organizujecie prace przy dziecku, jak to robicie? Kto zostaje z maluchami jak wychodzicie do pracy?Ja nie mam zadnego pomysłu jak to pogodzić bez pomocy babci . Edytowane przez mamasierpniowa Czas edycji: 2014-06-11 o 22:03 |
|
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj znów odwiedziliśmy plac zabaw i huśtawki i po raz kolejny Maksiu huśtał się i zasypiał
Mam nadzieję, że z tego wyrośnie bo za każdym razem jak jesteśmy na huśtawce to oczka mu się zamykają. hahaWasze dzieciaczki też tak mają? MAMASIERPNIOWA a to musiałaś mieć niezłą minę jak po 7 m-cach okazało się, że to jednak dziewczynka Jeśli dobrze zrozumiałam- sama wychowujesz córcię to powiem Ci jedno: mega szacun! ja sobie tego nawet wyobrazić nie mogę. A jeśli nie przyznają żłobka samotnej mamie to dla kogo one są?????????
|
|
|
|
#2877 |
|
Rozeznanie
|
My nie mamy okna otwartego ponieważ mamy główną ulicę, budynek obok to knajpka plus w weekendy disco, wiecznie hałasy, krzyki i piski opon
Dlatego dusimy się. Chyba w samym pampku nie będzie mu zimno !? MISZKA wiec ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- MISZKA może warto coś zrobić w tym kierunku, skoro to lubisz , szkoda żeby taki talent się marnował ?
|
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
MAMA08 soczewica należy faktycznie do strączkowych ale czytałam, ze warto podawać dzieciaczkom bo zawiera m.in.dużo białka i ogólnie jest zdrowa. Ja Maksiowi już raz robiłam i nie było problemów. A jak Ty ją przyrzadzasz, do czego jadasz?
|
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
MAMASIERPNIOWA szacunek za wychowanie córy samej
ważne, że daje Ci szczęście.Co zamierzasz po macierzyńskim? Jak pracowałam na 1,5 etatu to mąż był z małym. M. ma iść od pn do pracy i muszę opiekę na 2 dni znaleźć. |
|
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do ubioru nie pomogę bo nie mamy upałów a Maksiu śpi w pajacyku, w śpiworku i mamy tylko rozszczelnione okno bo boję się, ze mi pająki wejdą do sypialni i czasem jest mi straaaasznie gorąco (ale to po ciąży tak mam, wcześniej non stop marzłam)---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- to rozumiem, że znalazł sobie coś na przeczekanie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

.
a powiedz, jak klimy u Was tak chodzą to chyba nieźle ciągnie prądu co?

chcialam fish ale sie pomylilam przy zamawianiu

bardzo dawno juz jej nie było

ale śpi w pampersie i koszulce na krótki rękaw. Jak zasypia to jakos tak się wychładza, że nawet się nie poci. W nocy tez tak spi, z tym że robi sie chłodniej delikatnie to zarzucam na niego (na nózki) tetrę, która za 30 minut i tak laduje obok
a napisz cos więcej o sobie - ile masz lat, co robisz, czy Róża planowana czy nie

i czasem jest mi straaaasznie gorąco (ale to po ciąży tak mam, wcześniej non stop marzłam)