PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpień 2013 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku?
Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! 2 10,00%
Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie 1 5,00%
Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! 0 0%
Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje 0 0%
Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie 2 10,00%
Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój 2 10,00%
Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki 0 0%
Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! 0 0%
Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to 0 0%
Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki 0 0%
Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy 4 20,00%
Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę 0 0%
Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami 0 0%
Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam 4 20,00%
Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! 5 25,00%
Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-11, 16:24   #2851
moonlightdancer
Rozeznanie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

MAMASZKRABKA Asma nadrabia z zabkami, mamy juz 4. Nadal słabo przybiera ale jest bardziej ruchliwa niż większe dzieci w TZ rodzinie w podobnym wieku wiec nie marudzę.
MERA oj mamy straszne upały. Chlodek tylko w zimie ale to i tak za ciepło na kurtkę. Radzimy sobie bo wszędzie jest klima ale na spacery chodzimy do CH. Młoda śpi w bodziaku, pajacu, spiworku i cienkim kocyku... ale to właśnie przez klime bo tak napierdzia ze trzęsę sie jak ja karmie w nocy.
ELAINE 174 m2, tutaj mieszkania są zdecydowanie większe. Balkonik mały. Salon, 3 sypialnie, tzw maids room z osobna łazienka, 2 inne łazienki i 1 toaleta no i kuchnia. Trzeba je będzie trochę odświeżyć i zabudowa w kuchni jest do wymiany.
AGA gratulacje!!! Bo juz sama nie wiem czy gratulowalam wcześniej. I zazdroszczę ogrodu z atrakcjami dla Bianki. A ten kojec 3m... moja kuchnia ma chyba 3x3.

Sent from my iPhone using Tapatalk
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 16:28   #2852
mera82
Rozeznanie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

SAMMI no właśnie nie wiem, może jest mu za ciepło dlatego tak płacze. Też myślę że lepiej ubrać mu bodziaka na ramiączkach bo w nocy mimo wszystko chłodniej. Ale ja go jeszcze taką lekką kołderką przykrywam .
Brawo za przespane nocki.
Dokładnie o to mi chodzi , MISZKA działaj .
mera82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 16:30   #2853
sammi24
Zadomowienie

Moon wow to mieszkanie o powierzchni domku a powiedz, jak klimy u Was tak chodzą to chyba nieźle ciągnie prądu co?
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 16:49   #2854
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Artur waży 8,22 ufff kamień z serca...

Śpi w body z krótkim i polspiochach. A teraz na dworze body i krótkie galotki i cienka czapka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 17:11   #2855
AgaPlast
Zadomowienie

sammi nie ja zabijałam a z patroszeniem nie mam oporów. studiowałam biologie i niestety nie takie obiekty mielismy do rozbiórki.
moon no powierzchnia imponujaca a kojec sparawdza sie bosko . Ja lezaczek obok i młoda sie bawi a ja pije kawke z lodami
A córeczka jak ? alergie ciagle mocno?
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 18:23   #2856
moonlightdancer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Moon wow to mieszkanie o powierzchni domku a powiedz, jak klimy u Was tak chodzą to chyba nieźle ciągnie prądu co?
Pewnie ciągnie ale za gaz, wodę i prąd płacimy grosze, cos koło 50 zł/mies. Nie musimy grzać wody bo zbiorniki są na dachach i jest ciagle gorąca. No i TZ jest obywatelem a oni płaca właśnie tylko jakaś malutka cześć z rachunku.

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
sammi nie ja zabijałam a z patroszeniem nie mam oporów. studiowałam biologie i niestety nie takie obiekty mielismy do rozbiórki.

moon no powierzchnia imponujaca a kojec sparawdza sie bosko . Ja lezaczek obok i młoda sie bawi a ja pije kawke z lodami

Gluten niestety ciagle mocno. Mleka nie dawałam juz ponad 2 miesiące wiec nie wiem ale chce zaczekać do ukończenia 11 i próbować z jogurtem.

moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 19:08   #2857
Rockyyy
Zakorzenienie

Moonlight-super ze macie juz mieszkanko

Sammi-mnie sie w glowie nie miesci jak mogl zostawic dziecko? I na dodatek isc do pracy! Gdzie on ☠☠☠☠a mial rozum ?!!!!

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Mama sierpniowa-ja jak ide siku to nie moge drzwi zamknąć od lazienki
Wszędzie za mna Laura chodzi

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Uff wrocilam po 18 z miasta.Zalatwilam wszystko. Bylysmy na spacerze.Zjadlam Cheesburgera chcialam fish ale sie pomylilam przy zamawianiu
Posiedzialam u kuzynki.Zrobilam zakupy i bd robic sernik na zimno z truskawkami <3 moj upragniony

Stary 2014-06-11, 19:09   #2858
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
A w niedziele bedziemy mieli mala kózke
Ale taką mleczną czy do zakocenia dopiero?
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 19:10   #2859
Rockyyy
Zakorzenienie

Zawsze robilam go ze śmietana 30% a dzis chce z serkiem homo.Wyjdzie? Jak go z galaretka zmieszam?

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Aga Plast-zawsze chcialam miec koze-ale bardziej jako pupilke.Mam za to Kaukaza :P

Stary 2014-06-11, 19:26   #2860
AgaPlast
Zadomowienie

moon super macie z ta woda i rachunkami
mela chcielismy mleczna ale jak wszystko przemyslalam ze teraz ciaza i 2 dzieci to bierzemy malutka i zakocimy na wiosne
Rockyyy no czy kakaz czy koza co za różnica :P

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

moja w nocy spi w bodziaku na krótki przykryta kocykiem a wdzien jak spi w domu to tylko pampek i pieluszka nakryta.
Stary 2014-06-11, 19:36   #2861
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
MELA powodzenia pierwszego dnia w pracy!

ROCKY pracowity dzien u Ciebie,tylko uważaj na słońce.

FIAZO dużo zaspalas?

MOON jak poszukiwania mieszkania? ONA zniknęła bardzo dawno juz jej nie było

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Nie dużo. Obudził mnie mąż bo usłyszal budzik, ja go nie słyszałam. spóźniłam sie 20min. Nikt nie zauważył
Piotrek leżał sobie i bawił sie pieluszka-nie jeczal jak zwykle i mnie nie obudzil

Cytat:
Dzień dobry...

Wiecie co, mam straszny dzień od rana. Przeczytałam o tej 3latce w aucie i pekłam. Do tej pory smarkam...nie wiem co się ze mną dzieje i nie chce nawet mysleć jak się czuje ten ojciec, mimo że zapomniał ..............

Fiazo 78zł + przesyłka, zamawiałam juz rysunek i mam sptawdzonego rysownika na allegro

[/COLOR]Mamasierpniowa u nas bywają takie dni przylepca co jakiś czas. Pytałam ale chyba nie zauważyłaś albo ja przegapiłam, z jakiej dzielnicy jesteś?

Fajny pomysł. Musze pogadac z mężem

Cytat:
Napisane przez mera82 Pokaż wiadomość
Hej .
MISZKA Juluś dostał od cioci taki dmuchany basenik a w nim mnóstwo kolorowych piłeczek, uwielbia je wyrzucać na trawkę a z trawy do basenu i tak w kółko. Więc polecam.
My także od jakiegoś czasu bierzemy Julanka do siebie nad ranem (tym sposobem pospaliśmy dziś do 8.30), też popłakuje przez sen , a dodatkowo mam dość schodzenia do niego, bo śpimy na antresoli. Ale wierze, że kiedyś to się skończy i nastaną poprzednie nocki.

SAMMI u nas przy każdym szczepieniu mierzą główkę, klatkę piersiową. A teraz jak idę na wizytę do lekarza z jakiegoś tam powodu to on i tak kontrolnie mierzy głowę.
Też czytałam o tej 3latce, masakra, nie ma wytłumaczenia na zachowanie ojca ale na pewno do końca życia będzie ciężko mu z tą świadomością żyć, o ile dojdzie do siebie !

MAMASIERPNIOWA współczuję tej alergii. U nas też często Julek jest mega maruda i wiecznie wisi mi na nogach, co doprowadza mnie do szału. Wiecznie spodnie mi ściąga. Także nie wiem skąd takie zachowanie.

ELAINE a tego neurologa z jakiego powodu chcecie załatwiać. Iguś ma jakieś problemy ?

ROCKY uważaj na siebie dzisiaj.

MELA spokojnej pracy.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Na tvn24 pokazują jak ratować uwięzione dziecko z samochodu.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Fajnie, że udało Wam się zakupić mieszkanie które od początku przypadło do gustu. Trochę musicie poczekać nim się wprowadzicie.
U nas takie upały i ciężko wytrzymać (nie chcę marudzić bo lepiej tak niż deszcz i zimnica) a ja Wy z Asmą sobie radzicie, upały praktycznie przez cały rok ?

Dziewczyny jak wasze maluszki śpią w takie upały ? Ja dziś ok 1 w nocy rozebrałam Julkowi bodziaka i spał w samym pampersie. Czym przykrywacie, kołderką, kocykiem ?
U mnie spi w pajacu samym i nie przykrywam bo wedruje po całym łóżeczku

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 19:41   #2862
Rockyyy
Zakorzenienie

Laura spi w bodach z krótkim i nakryta kocykiem bo strasznie sie dom nagrzal.Wogole spala dzis tylko 40 min od 6 rano wiec przed 19 po kąpieli padła

Stary 2014-06-11, 20:19   #2863
AgaPlast
Zadomowienie

mela jak pierwszy dzien w pracy?
Stary 2014-06-11, 20:47   #2864
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46840990]Artur waży 8,22 ufff kamień z serca...

Śpi w body z krótkim i polspiochach. A teraz na dworze body i krótkie galotki i cienka czapka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
brawo za wagę Artka

Cytat:
ale masz super z tą kawką i lodami
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Mama sierpniowa-ja jak ide siku to nie moge drzwi zamknąć od lazienki
Wszędzie za mna Laura chodzi

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Uff wrocilam po 18 z miasta.Zalatwilam wszystko. Bylysmy na spacerze.Zjadlam Cheesburgera chcialam fish ale sie pomylilam przy zamawianiu
Posiedzialam u kuzynki.Zrobilam zakupy i bd robic sernik na zimno z truskawkami <3 moj upragniony

brawo za załatwienie wszystkiego ja też zawsze do wc idę i mam otwarte drzwi

zaraz postaram się resztę załatwić. Miałam trochę załatwiania bo dzisiaj garaż kupiliśmy. Poza tym tz w domu dzisiaj, ciągle coś i tak nawet nie miałam jak pisać. I dzisiaj 37 dc, kurcze ostatnio najdłuższy cykl miałam co 35 dni, pewnie przez te upały się spóźnia.

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 20:49   #2865
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

MOON powierzchnia porzadna poprosimy o zdjęcie Asme bo dawno jej nie widziałyśmy.

PERSE ile przybral?

My byliśmy na plaży pol dnia. Wzięłam miske,bo Igor ostatnio uwielbia do niej włazić i przynajmniej tak mocno mi nie uciekał) a piasek jest super. Byłam z koleżanka i jej polroczniakiem. Spalilam plecy

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 20:54   #2866
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mera u nas w pokoiku Kuby jest obecnie na termometrze 28 stopni ale śpi w pampersie i koszulce na krótki rękaw. Jak zasypia to jakos tak się wychładza, że nawet się nie poci. W nocy tez tak spi, z tym że robi sie chłodniej delikatnie to zarzucam na niego (na nózki) tetrę, która za 30 minut i tak laduje obok

U nas dziewczyny jakiś krok milowy. Kuba odkąd wrócilismy od rodziców śpi sam w łóżku, nie wybudza się co 10-15 minut. Po prostu zasypia i spi 1h, czasem nawet 2h. Jak mu zęby dokuczają to w nocy ma nie jedną, a dwie pobudki - jak dzisiaj. A ja się martwię czy nie choruje albo czy oddycha bo to dla mnie wciąż niemożliwym sie wydaje

Mamasierpniowa to niedaleko mamy a napisz cos więcej o sobie - ile masz lat, co robisz, czy Róża planowana czy nie nie wiem czy Cię to pocieszy ale ja mam marudę od urodzenia, pierwszych 5 miesięcy to horror, mój mózg chyba wykreśla sam te czasy bo niewiele pamiętam. Albo dlatego, że wcale nie sypiałam i Kuba był non stop na rękach, fizycznie i psychicznie byłam na skraju

A własnie, a gdzie jest YEVELE????? przepadły z Kariną..

Miszka dziękuję ale chyba się rozpędziłaś to sa super pomysły ale jako prezent od nas trochę jak dla mnie zbyt ingerujące w organizację wesela ja chcę im wręczyć coś prostego ot tak, od nas. Karykaturę, aniołka czy książkę o podróżach nie chcę im na salę wbiegać z balonami albo cyferki rozstawiać po stołach aczkolwiek zdjęcia poprosimy bo brzmi interesująco i ciekawie
ale te pomysły to były dla siostry (wspominałaś, że chyba w przyszłym roku) a nie na ten najbliższy zamiast wina
No to żeśmy się dogadały

Żabinek

Edytowane przez miszkaaa
Czas edycji: 2014-06-11 o 20:56
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:03   #2867
mera82
Rozeznanie

Widzę, że różnie wasze dzieciaki są ubrane na noc, ale dziękuje za odpowiedzi . Dziś Julek w samym pampku plus kocyk,, zobaczymy na razie jest spokojniejszy w zasypianiu. W razie czego ubiorę mu bidziaka.

MOON tosz to hacjenda , bedziecie się z Asmą i mężem gonili .

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

STOKROTKA a może ten tegez , z mężem szaleństwo było po takiej rozłące ?

PERSH za wagę Arturka. Chyba równa się już z rówieśnikami?

ROCKY dobrze że wszystko już załatwiłaś. Jeszcze Ci się chce sernik robić!? Ja zawsze daję serki waniliowe ale galaretką polewam na wierzch.
Stary 2014-06-11, 21:07   #2868
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Ogarnęłam kuchnię, taki syf... nie potrafię utrzymać porządku.. tyle razy mówię 'tym razem będę....'..a nic z tego nie wychodzi... :/
u mnie to samo w kuchni jest potem zawsze więcej sprzątania mam
Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość

STOKROTKA jak Łukaszek?? I Ty kochana spowiadaj sie dlaczego męża w skarpetach powitałaś?

Maksiu od kilku nocy, a właściwie kilku poranków śpi z nami w łóżku. Do około 4-5 rano śpi w łóżeczku a potem siada i popłakuje wiec biorę go do nas i śpimy jak sardynki. Nie wiem, macie jakiś pomysł dlaczego tak jest? Powinnam się niepokoić czy po prostu ma ciężki-ząbkowy czas.
Łukasz już lepiej, chrypa przeszła mu, jeszcze trochę kataru ma. A mąż to musi przywyknąć do każdego widoku

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Przyszlam do pracy na 7 i okazuje sie ze moglam spokojnie na 8 przyjsc! No i siedze sobie i czekam.

i jak pierwszy dzień minął?

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Zaspałam. Tyle na razie. Miłego dnia

Piotruś dał pospać widzę
Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze dziewczyny powrócą. Franus pewnie juz sam biega słodziak.
Mieszkanie znalezione, te które od początku nam sie wydawało ok. Ale ile sie przez ten czas naklocilismy to nasze. Juz chyba oboje mieliśmy dość. Kredyt na 20 lat wiec suuuper. No i wynajęte do końca grudnia wiec troszkę musimy poczekac co nas zaskoczyło ale wszystkie mieszkania były powynajmowane. Całkiem nowe projekty są pośrodku niczego tzn pośród piachu wiec juz lepiej tak.

gratuluję zakupu mieszkania
Cytat:
Napisane przez mamasierpniowa Pokaż wiadomość
doczytałam, i powiem wam że mi się łza w oku zakreciła.Jak można zapomnieć o dziecku!?
Cytat:
Witamy sie
Po kawce spacerku drzemce 2 sniadaniach i tuz przed 2 drzemka
skwar nadal.
Dzieki za odpowiedzi odnosnie znamion. jak bede jezdziła do gin to zarej. sie do derm. i za jedna wizyta bede załatwiac.
Mela powodzenia

I miałam cos komus ale upał zucił mi sie na mózg.
Wczoraj miałam taka jazde ze smrodem ze myslałam ze mi zołądek sie wywróci.
Dwa dni temu musilismy zakonczyc meki jednej z kur. mloda byla ale nie wiem jakim cudem złamała noge i skrzydło i nie dawała rady stac a inne ja dziobały. wiec zeby ukrucic meki wyladowala w rosole. ( sorki jezeli zo zbyt masakryczne)
Oskubałam u myłam wrzyciłam do lodowki. przedwczoraj wzielam sie za gotowanie ale okazało sie ze nie mamy włoszczyzny wiec ja ugotowałam w wodzie z sola i do lodówki a wczoraj wziełam sie za rosół. matko laski waliło mi jakbym kure z piórami gotowała. malo tego jak wyszłam z domu i mi z kurnika zawiało to od razu skurcz zołądka. cały dzien mnie zoiłąd bolała i nie mogłam zniesc tego zapachu. TZ przyjechał zjadł i stwierdził ze on nic nie czuje i ze jest super dobry. Pogoniłam go dzisiaj z tym garnkiem do pracy bo chyba bym nie zdzierzyła:/
Zastanawiam sie czy nie bedziemy musieli sie kur pozbyc
A w niedziele bedziemy mieli mala kózke
dzoan masakra. chyba jakos mocno zawiało. moze jakos przywiaz te doniczki?
Jak sobie przypomne co komu to sie odezwe

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Dodałam zdjecia do K.
Jezeli chodzi o zdjecia domku to dopiero jak sie aparatu dorobie a to za jakis miesiac pewnie. komórka wychodza masakryczne.
współczuję zapachu kury, jeszcze w ciaży to pewnie bardziej podrażniony węch masz. Ja pamiętam w dzieciństwie raz widziałam jak kurę skubali i smród był niesamowity jak gorącą woda polewali
Cytat:
Agrafka trzymam kciuki za doktorat
Mysle ze upał daje sie tez we znaki dzieciakom. moja tez marudna koło 12 potem ma drzemke w domku i po południu juz jest spoko

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

wlasnie zrobilam sobie obiad: ziemniaczki ze szparagami sosem i koperkiem mniammmmmmmmm i wszystko zapiłam pepsi z limonka
A i sprawdziłam patent, mloda dostaje mega apetytu jak widzi słoiczek. i nie wazne czy tam kupne czy robione. grunt zeby widziała ze odkrecam słoik. to samo w miseczce juz nie jest takie fajne
ale fajny obiad miałaś u mnie znowu mały nie chce jeść z miseczki tylko z naszego talerza jak widzi, że my jemy. Ważne, że Bianka zajada ze smakiem

Elain najlepszego dla Igiego

Łukasz wczoraj i dzisiaj jadł pierogi, wczoraj ruskie, dzisiaj z truskawkami, oczywiście nie kupne tylko moje.

Łukaszek
Stary 2014-06-11, 21:18   #2869
Agrafka86
Wtajemniczenie

MERA mój śpi w pampku i koszulce na krótki rękaw. Przykryty jest takim cienkim niby kocykiem plus mamy okno otwarte, a i tak jest nam wszystkim gorąco.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:18   #2870
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
MAMASZKRABKA Asma nadrabia z zabkami, mamy juz 4. Nadal słabo przybiera ale jest bardziej ruchliwa niż większe dzieci w TZ rodzinie w podobnym wieku wiec nie marudzę.
MERA oj mamy straszne upały. Chlodek tylko w zimie ale to i tak za ciepło na kurtkę. Radzimy sobie bo wszędzie jest klima ale na spacery chodzimy do CH. Młoda śpi w bodziaku, pajacu, spiworku i cienkim kocyku... ale to właśnie przez klime bo tak napierdzia ze trzęsę sie jak ja karmie w nocy.
ELAINE 174 m2, tutaj mieszkania są zdecydowanie większe. Balkonik mały. Salon, 3 sypialnie, tzw maids room z osobna łazienka, 2 inne łazienki i 1 toaleta no i kuchnia. Trzeba je będzie trochę odświeżyć i zabudowa w kuchni jest do wymiany.
AGA gratulacje!!! Bo juz sama nie wiem czy gratulowalam wcześniej. I zazdroszczę ogrodu z atrakcjami dla Bianki. A ten kojec 3m... moja kuchnia ma chyba 3x3.

To pięknie Asma z ząbkami popędziła wrzuć jakieś fotki. Powinnaś też dostać zaproszenie do K. Masz?

A mieszkanie? Toż to dom wieelki oby się Wam dobrze mieszkało.
Opłaty macie naprawdę minimalne, aż jestem w szoku.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46840990]Artur waży 8,22 ufff kamień z serca...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

za wagę. Ile przybrał?

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
d

zaraz postaram się resztę załatwić. Miałam trochę załatwiania bo dzisiaj garaż kupiliśmy. Poza tym tz w domu dzisiaj, ciągle coś i tak nawet nie miałam jak pisać. I dzisiaj 37 dc, kurcze ostatnio najdłuższy cykl miałam co 35 dni, pewnie przez te upały się spóźnia.
Może coś tam się kluje

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
MOON powierzchnia porzadna poprosimy o zdjęcie Asme bo dawno jej nie widziałyśmy.

PERSE ile przybral?

My byliśmy na plaży pol dnia. Wzięłam miske,bo Igor ostatnio uwielbia do niej włazić i przynajmniej tak mocno mi nie uciekał) a piasek jest super. Byłam z koleżanka i jej polroczniakiem. Spalilam plecy
Zazdroszczę
Posmaruj się kefirem

MELA rozkręciło się w pracy?

AGAPLAST super ten kojec i chyba duży taras czy balkon
Ja ze wsi jestem ale chyba bym nie umiała robić przy takich zwierzętach.

A Igi śpi w dzień po prostu w bodziaku, a w nocy też bodziak + kocyk bo otwieramy okno. Mamy straszny zaduch na poddaszu.
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:18   #2871
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że różnie wasze dzieciaki są ubrane na noc, ale dziękuje za odpowiedzi . Dziś Julek w samym pampku plus kocyk,, zobaczymy na razie jest spokojniejszy w zasypianiu. W razie czego ubiorę mu bidziaka.

MOON tosz to hacjenda , bedziecie się z Asmą i mężem gonili .

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

STOKROTKA a może ten tegez , z mężem szaleństwo było po takiej rozłące ?

PERSH za wagę Arturka. Chyba równa się już z rówieśnikami?

ROCKY dobrze że wszystko już załatwiłaś. Jeszcze Ci się chce sernik robić!? Ja zawsze daję serki waniliowe ale galaretką polewam na wierzch.
mam nadzieję, że nie, bo jednak przemyślałam i tak za pół roku bym chciała najwcześniej mieć. Nie czuję się jakbym miała być w ciąży, z Łukaszem czułam, ze to to. Tylko trochę sutki mnie bolą i mega humorzasta jestem
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
2 skrzynie z pelargoniami rąbnęły przed chwilą z parapetu na balkonie..wiatr je jakoś zepchnął..a ja chciałam dzisiaj Olkowi dmuchany basenik tam rozłożyć...aż mi się gorąco zrobiło (((
o kurcze dobrze, że Olka nie było na balkonie
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Czytalam o tym maluszku w aucie taka tragedia umieralo w meczarni Ja bym pieska nie zostawila a co dopiero dziecko. ...

Łukasz wygrał HK
DZOAN-kogo obstawialas?

straszne to, nie wiem jak można o dziecku zapomnieć

to chyba tylko ja ubieram Łukasza jak eskimosa na noc. Mój śpi w cienkim bawełnianym pajacu i w śpiworku na ramiączkach, wcale nie takim cienkim. Spocony nie jest, a przedwczoraj to zimny kark miał. Śpimy przy otwartym oknie

Łukaszek
Stary 2014-06-11, 21:29   #2872
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
mela jak pierwszy dzien w pracy?
Aga koza chodzi 5 mcy w ciazy wiec lepiej zakocic ja w listopadzie to mlode na wiosne sie urodzi.
A w pracy jak dostalam sterte faktur to myslalam ze oszaleje. Norma ze nowa osoba dostaje to co najgorsze. Jutro na 8, zobaczymy co mi dadza.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:42   #2873
miszkaaa
Zakorzenienie

MOON no w końcu... super, ze udało się z mieszkankiem, tzn. z apartamentem szkdoa tylko, że musicie czekać do końca roku. Kredytem się nie przejmuj- w PL też byś pewnie miała jak 80% społeczeństwa
za ząbki ale alergii współczujemy. A nadal ma problemy brzuszkowe czy to wina alergii była? Wrzuć jakieś zdjęcia- pokaż nam Asmę i siebie.
Mam prośbę, czy możesz mi podpowiedzieć z czym podawać soczewicę (kupiłam czerwoną i zieloną- nie wiem czy kolor ma znaczenie). Chciałabym ją normalnie wprowadzić do posiłków nam i Maksiowi i zastanawiam się z czym najlepiej smakuje i czy jest jakiś specjalny sposób gotowania. Dzisiaj dodałam do niej inne warzywka i trochę wołowiny, Maksiu zjadł ale mama coś napomknęła, ze nie powinno się do niej dodawać mięsa. Podpowiedz jako ekspert

STOKROTKA może jednak powitanie po rozłące było a raczej będzie owocne

SAMMI, MERA oj tak, bardzo chętnie pracowałabym w tym zawodzie już kilka osób mnie do tego namawiało po tym jak przygotowałam wesele przyjaciólce (tzn. już byłej ale wtedy robiłam to całym sercem). na swoim jeszcze bardziej mogłam się wczuć i puścić wodze fantazji...

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Aga koza chodzi 5 mcy w ciazy wiec lepiej zakocic ja w listopadzie to mlode na wiosne sie urodzi.
A w pracy jak dostalam sterte faktur to myslalam ze oszaleje. Norma ze nowa osoba dostaje to co najgorsze. Jutro na 8, zobaczymy co mi dadza.

a na jakim stanowisku będziesz pracowała, co będzie należało do twoich obowiązków? (przepraszam ale nie zarejestrowałam)
A Ala z kim dziisiaj została? Jak jej minął dzionek bez mamusi?

Żabinek
Stary 2014-06-11, 21:48   #2874
dzoan
Zakorzenienie

Hej szybciorem przelecialam
Caly dzien praktycznie poza domem. Wstalam o 6, po 9 wyszlismy na krotki spacer w czasie ktorego tesciowa zadzwonila, ze jakis wlam u nich n podworku i zeby jej syn sprawdzil..ona juz byla na wycieczcre szkolnej z corka. Wymyslilismy, zeby pojechac razem..zrobic sobie grilla, wziac Olkowi kocyk i basenik i posiedziecna powietrzu skoro chata wolna :P Zabralismy tez przyjaciolke z corka, moja chrzesnica. Super bylo wrocilismy pod wieczor. Olek juz spi, a ja zaraz tez ide..cos mnie pobolewa podbrzusze i okolice nerek..albio nizej..mamtak czasami nie wiem czemu dopiero odpuscilo

Dobranoc

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

A no i ma szczescie wlamu nie bylo..pogrzebal ktos w starej drewnianej szopie..ale tam nic nie ma..garaze i dom nie ruszone, wiec moze jakies menele szukaly czegos do sprzedania...

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 21:57   #2875
mamasierpniowa
Zadomowienie

Cytat:

Mamasierpniowa to niedaleko mamy a napisz cos więcej o sobie - ile masz lat, co robisz, czy Róża planowana czy nie nie wiem czy Cię to pocieszy ale ja mam marudę od urodzenia, pierwszych 5 miesięcy to horror, mój mózg chyba wykreśla sam te czasy bo niewiele pamiętam. Albo dlatego, że wcale nie sypiałam i Kuba był non stop na rękach, fizycznie i psychicznie byłam na skraju
hej: )

uff, co za dzień. Dziś jako samotna mama dowiedziałam się, ze moje dziecko nie dostało się do żłobka bo oficjalnie nie będę miała z czego zqa złobek zapłacic kiedy skończy mi się zasiłek macierzyński nie wiem co zrobię w tej sytuacji, muszę coś wymyślić: )
Mam 29 lat, w lipcu kończy mi się zasiłek i niestety nie mogę wrócić do pracy bo z powodu ciąży nie przedłużono mi umowy.Dziecka nie planowałam ale jestem przeszczęśliwa że ją mam: ) Do 7 miesiaca lekarze potwierdzali płeć męską więc narodziny mojej małej były podwójną niespodzianką: )

Tak jak Rockyyy napisała, ja również wychodząc do toalety czy łazienki nie zamykam drzwi i kąpie sie przy otwartych bo jest lament. Nawet teraz mała ciągnie mnie za łokieć i jęczy bo ośmieliłam się zrobic cos innego niż zajmowanie jej czasu.Kiedyś wygladało to zupełnie inaczej.

Moonlight, bardzo duży metraż! Gdzie mieszkasz konkretnie?

Ja ubieram małą do snu w cienką bawełnianą podkoszulkę z krótkim rękawkiem i pampers, bez przykrycia. Okno jednak zamykam na noc po całodziennym wietrzeniu.

Czy soczewica nie jest przypadkiem wzdymająca? Myślałam że nie można jej podawać tak samo jak np. fasoli. Jeśli się myliłam to byłoby super bo bardzo ja lubię i chetnie podam córce

Czytam, ze świetnie sobie organizujecie prace przy dziecku, jak to robicie? Kto zostaje z maluchami jak wychodzicie do pracy?Ja nie mam zadnego pomysłu jak to pogodzić bez pomocy babci .

Edytowane przez mamasierpniowa
Czas edycji: 2014-06-11 o 22:03
mamasierpniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 22:05   #2876
miszkaaa
Zakorzenienie

My dzisiaj znów odwiedziliśmy plac zabaw i huśtawki i po raz kolejny Maksiu huśtał się i zasypiał Mam nadzieję, że z tego wyrośnie bo za każdym razem jak jesteśmy na huśtawce to oczka mu się zamykają. haha
Wasze dzieciaczki też tak mają?

MAMASIERPNIOWA a to musiałaś mieć niezłą minę jak po 7 m-cach okazało się, że to jednak dziewczynka Jeśli dobrze zrozumiałam- sama wychowujesz córcię to powiem Ci jedno: mega szacun! ja sobie tego nawet wyobrazić nie mogę. A jeśli nie przyznają żłobka samotnej mamie to dla kogo one są?????????

Żabinek
Stary 2014-06-11, 22:09   #2877
mera82
Rozeznanie

My nie mamy okna otwartego ponieważ mamy główną ulicę, budynek obok to knajpka plus w weekendy disco, wiecznie hałasy, krzyki i piski opon .
Dlatego dusimy się. Chyba w samym pampku nie będzie mu zimno !?

MISZKA wiec

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

MISZKA może warto coś zrobić w tym kierunku, skoro to lubisz , szkoda żeby taki talent się marnował ?
Stary 2014-06-11, 22:09   #2878
miszkaaa
Zakorzenienie

MAMA08 soczewica należy faktycznie do strączkowych ale czytałam, ze warto podawać dzieciaczkom bo zawiera m.in.dużo białka i ogólnie jest zdrowa. Ja Maksiowi już raz robiłam i nie było problemów. A jak Ty ją przyrzadzasz, do czego jadasz?

Żabinek
Stary 2014-06-11, 22:10   #2879
mamaszkrabka
Zakorzenienie

MAMASIERPNIOWA szacunek za wychowanie córy samej ważne, że daje Ci szczęście.
Co zamierzasz po macierzyńskim?

Jak pracowałam na 1,5 etatu to mąż był z małym. M. ma iść od pn do pracy i muszę opiekę na 2 dni znaleźć.
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 22:16   #2880
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
My nie mamy okna otwartego ponieważ mamy główną ulicę, budynek obok to knajpka plus w weekendy disco, wiecznie hałasy, krzyki i piski opon .
Dlatego dusimy się. Chyba w samym pampku nie będzie mu zimno !?

MISZKA wiec

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

MISZKA może warto coś zrobić w tym kierunku, skoro to lubisz , szkoda żeby taki talent się marnował ?
być może pójdę w tym kierunku po powrocie do PL, zwłaszcza, ze teraz większosć par nie chce się bawić w organizowanie sobie wszystkiego- mają kasę i brak czasu.
A do ubioru nie pomogę bo nie mamy upałów a Maksiu śpi w pajacyku, w śpiworku i mamy tylko rozszczelnione okno bo boję się, ze mi pająki wejdą do sypialni i czasem jest mi straaaasznie gorąco (ale to po ciąży tak mam, wcześniej non stop marzłam)

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
MAMASIERPNIOWA szacunek za wychowanie córy samej ważne, że daje Ci szczęście.
Co zamierzasz po macierzyńskim?

Jak pracowałam na 1,5 etatu to mąż był z małym. M. ma iść od pn do pracy i muszę opiekę na 2 dni znaleźć.
to rozumiem, że znalazł sobie coś na przeczekanie?

Żabinek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości