![]() |
#631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
![]()
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
Pani książeczki takie jak które tu były polecane jeszcze ich fizycznie nie mam bo jak zwykle kurier zawiózł do firmy
![]() ![]() Na pewno biedronka, w dziungli, matyldę x2, Wasze Bee, me i kukuryku, Świeci giazdka, Miejsce na miotle polecane przez Modernę bo nie miałyśmy w kolekcji A właśnie Moderna no tak sprawdziłam u teściowej wydawnictwo i zapomniałam napisać a teraz już nie pamiętam ![]() coś z niemieckiego vader, vadem? kurde no nie pamiętam |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Rozeznanie
|
pani\
lepiej ![]() Ale widzę, że jestem zmęczona i zła - nie mogę nic zrobić z L. jak nie śpi - gotowanie, zmywanie, sprzątanie - nie jestem w stanie, bo ona musi być na rękach - a przecież z nią na rękach nie obiorę ziemniaków i nie pozmywam.. W nosidle nie chce być w domu. A jak idzie spać to ja chcę odpocząć i mam doła, że nic nie zrobione, że nie ma obiadu, a jak mam czas, to spędzam go na czytaniu. (po odwaleniu musowej roboty - zmywanie i robienie jedzenia) A i np. pisać mogę na laptopie w pokoju jak jestem z nią. Ale czytać książki już nie, bo od razy chce czytać ze mną ![]() Wczoraj przyszła paczka z Arosa. Co słychać u zwierząt na wsi jest hitem ![]()
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
![]() w krk mogę pisać na forum, bo mam komputer na wysokiej komodzie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#635 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co to ma byc za wydawnictwo, odnosnie czego? ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() nie pozostaje nic innego jak troche odpuscic, ewentualnie posprztac wieczorem, jak maz jest w domu ![]() a to dzwiekowa ksiazka? ![]() u nas dzwiekowe sa hitem od wielu miesiecy - ale przegladajac polskie blogi nie natknelam sie na zadna ciekawa pozycje (tzn. edytuje, na zadna pozycje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- eeee ![]() ![]()
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
Moderna odnośnie książki 365 opowiadań na dobranoc
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- cathlyn ![]() ja też nerwowa ![]() aaa właśnie dziecko bawi się grzechotką którą jakiś czas temu jej zrobiłam ![]() Jako że my niebutelkowe a kupiłam w ciąży kilka tak więc w jednej mamy fasolki a w drugiej groch ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |||||||
Zakorzenienie
|
Marcel wlazl wlasnie do baseniku w ubraniu
![]() mam teraz co robic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby szybko przeszlo ![]() Cytat:
![]() ![]() zawsze do uslug, nie swoimi pieniedzmi jest najlepiej dysponowac ![]() fajnie, ze tak promujesz ksiazki dla dzieci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a najsmieszniejsze, ze na jednym watku wyczytalam, ze mamoko ma wiecej watkow od Czeresniowej ![]() ![]() i przytulam za ten paskudny dzien ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- cathlyn jak mozesz to napisz mi liste ksiazek o dwujezycznosci ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() fajny patent na butelki ![]()
![]() |
#638 | ||
Zakorzenienie
|
Mam kompa
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zdrówka dla Torresa ![]() Ostatnio A. bardzo się rozgadał, powiększył swój słownik o: "tam nie", "bam", "adam", "ble" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
Hej witam sie
ZMYWARKA dziala - no szefunio sie postaral ![]() MI TEZ na priva zapodajcie te ksiazki o dwujezykowosci (czy jak sie to tam pisze ) plus adrsa bloga ![]() Moderna - alez to brzydko wyglada ![]() ![]() No i ze wczoraj zapomnialam to dzis zycze zrUFka Rozy i Adasiowi ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane
![]() co mogę Wan napisać ![]() Miała mammografię na drugą pierś, rtg klatki piersiowej, usg jamy brzusznej - wszystko "czyste" ![]() Wczoraj byliśmy z Oliwcią na szczepieniu, jakoś poszło chociaż popłakała się bidulka przy drugim zastrzyku ![]() ![]() No i żeby nie było zbyt kolorowo w niedzielę zginął mój kolega. był lekkoatletą i trenerem, jechał na zawody motocyklem i z drogi podporządkowanej wyjechał skuter uderzając w bok motocykla Szymona. Zmarł w szpitalu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- oczywiście nie uda mi się Was nadrobić ale może choć troszkę poczytam ostatnie strony ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() ![]()
15-07-2006 ![]() od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2014-06-11 o 19:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Zakorzenienie
|
anika_s za szczepienie
![]() ![]() ![]() Kciuki za kuzynkę ![]() Z powodu kolegi wyrazy współczucia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
#643 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
___________ J. wyczaił dziś, że rodzice wcześnie wstają do pracy i postanowił pospać.. obudziło go nasze krzątanie się o 5.40. O 7 był na spacerze, a my w pracy, dał radę tyle godzin z moją mamą, za to po południu... masakra ![]() ja zmęczona ganianiem dom-praca i pogodzeniem pracy z obowiązkami domowymi. raczej nie mam opcji zostawić J. z tż i coś w tym czasie ogarnąć, załatwić, zrobić na spokojnie zakupy czy ugotować bo albo ja jestem z J. albo tż, praktycznie nie spędzamy czasu we 3 (zresztą może to i dobrze, bo kompletnie się nie dogadujemy od dłuższego czasu) my ciągle pędzimy, wszystko na szybko, J. nerwowy, ostatnio często dokuczają mu dziąsła i zęby, wścieka się o wszystko. i tak leci................. jeszcze o mądrych książkach i oczytaniu chciałam napisać. ja bym chętnie coś czytała, ale raz, że brak czasu, a dwa - brak funduszy na kupowanie wszystkiego co chciałoby się przeczytać, a jednak większości książek, o których piszemy nie ma w bibliotekach.. jeśli o książki dla dzieci chodzi to u nas ostatnio hitem jest ta z gwiazdką, czytamy ją zawsze przed spaniem. biedronkę J. trochę olał. generalnie dużo bardziej interesuje go przekręcanie kartek, dłubanie w książkach i rzucanie nimi niż słuchanie treści. ostatnio kładłam się na dywanie i sama sobie czytałam a J. co chwilę podchodził, popatrzył, pokładał się obok, właził na mnie i coś tam niby słuchał, ale widzę, że to nie jest książkowy etap (zresztą ten trwał bardzo krótko nad czym stale ubolewam). Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2014-06-11 o 20:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze Moderna a czy nie był to przypadkiem kleszcz? Moja znajoma miała podobne po ukąszeniu kleszcza. To taki swego rodzaju rumień. Chyba że jakaś reakcja alergiczna na ugryzienie jakiegos innego owada. Może calcium coś pomoże. Oby to jednak nie był kleszcz. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() MArcelka plecy wyglądają kiepsko, poszłabym chyba do lekarza..., ale ja panikarz. |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
Moderna widziałam ten filmik już miło
![]() a to widziałyście ? http://podaj.to/post/106,0,ja-cie-ur...stem-mama.html monik_ka.g tulę mocno ![]() ![]() klementyna to żeś numer wycięła tż ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Moderna Aniela się bawi tymi butelkami nie raz nie chce ich oddać chodzi po domku i sobie potrząsa i coś tam gada po swojemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Zadomowienie
|
Moderna- tak, dobrze widzialas ale nie doczytalas
![]() ja bym poszla do lekarza zeby rzucil okiem ale ja tez panikara oliwka- u nas Ewa pozera ksiazki I niszczy wiec nie kupuje.. |
![]() ![]() |
![]() |
#648 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2. nie, ale ma fajne przesuwane kartki z ukrytymi zwierzątkami, super jest ![]() Cytat:
![]() poszukam książek jutro i Ci podam Na pewno http://www.amazon.com/The-Bilingual-.../dp/0521004640 i http://books.google.pl/books/about/B...AJ&redir_esc=y Cytat:
![]() i przyznam się, że bardzo się boję powrotu do pracy z tego powodu - że będę zaganmiana praca-dom i nie będzie czasu na nic ani czasu w 3 - bo prawdopodobnie będziemy dzielić się opieką L. z TŻ, więc będzie ciężko : ( 2. Przyznam Ci się, że jest jeden jeden ogromny pozytyw mieszkania w stolycy - biblioteki ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
Oliwka wakacje niby mam i mam nadzieję, że cale wolne, bo mam od groma urlopu, ale my w wakacje pracujemy całe więc jak będzie potrzeba moze będę wezwana do pracy...oby nie
Melduję, że winy zostały mi pd[uszczone, pogodzeni ![]() Dragusia u nas z ksiązkami podobnie- służa do oglądania, nie do czytania- jedyne, co zdąże przeczytać, zanim przewróci strone to ksiega dzwięków...p Wczora wieczorem była swietna zabawa K. pokazywał na obrazki w ksiązeczce a ja mówiłam, co to jest i tak co raz szybciej, co raz szybciej tym paluzkiem ruszał;p Sprawdzał matki refleks ![]() Pani zapraszam do Lublina jak już jesteś w okolicy ![]() Dobra gasze światło, bo za 2 godziny juz widno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Zadomowienie
|
Witam
przesyłam buziaki ![]() ![]() słońce świeci więc światła nie zapalam tak na szybko: Moderna bo mi się rzuciło w oczy- moja dentystka poleca kupić szczoteczkę elektryczną ale kazała poczekać jeszcze z 5 miesięcy oliwka u nas wszystko ok. dzięki że pytasz ![]() jesteśmy prawie cały czas u mamy, bo muszę jej pomagać. Karol świata nie widzi poza podwórkiem. liczą sie dla niego tylko piłki, traktory i dziadzik (dziadek). krzyczy na niego, woła z daleka itd ![]() Alliw, Pani chłopaki przystojniaki ![]() obtarte kolana też mamy już za sobą i piętki ![]() a! w biedrze od poniedziałku będzie fajny basenik-grzybek z daszkiem. kupowałam taki dla chrześniaka. mały ale fajny no to lecę ![]() ---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ---------- jeszcze chciałam napisać, że mój niejadek ale truskawek też potrafi 7-8 na raz wtrynić. np wczoraj u babci jadł prosto z krzaczka (sam się upomniał pokazując na nie i mówiąc mniam mniam) a wcześniej jeszcze w domu zjadł dwie zdrówka dla wszystkich chorowitków. nie dość że pogoda męcząca to jeszcze choroby się czepiaja ![]()
#651 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() eee, Macierzyństwo non-fiction nie jest poważna. Zresztą Matka feministka też nie. Felietonowo raczej, choć Graff spocjologiczno-lewicowa (ale to jak zwykle ![]() a teraz czytam Beksińscy. Portret podwójny. Tu jest dopiero wychowawczy hardcore ![]() Cytat:
![]() a ja się jaram, że bułka jest "bu", tylko "dziadzio" mu ładnie, "po ludzku" wychodzi (choć na przydechu) ![]() a biegnie z "mammamammamama"? ![]() ![]() ![]() ależ czarna seria wokół Ciebie ![]() ![]() Cytat:
Trochę jakby musiał się osłuchać. Cytat:
![]() ![]() ![]() jeżżżżu, chętnie bym jechała wszędzie.... tyle że mój nerwus jest nieprzewidywalny. i jak odstawia manianę, to teleport by się przydał. Do Krasnegostawu się boję jechać, a Lublin jednak ciut dalej. Jutro Zamość, bo już muszę zakupy zrobić i chyba matkę wyślę do kościoła na tą intencję... A Torres mnoży do dziesięciu, ale nie wiem czy ma zadatki pedagogiczne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() W końcu Twój pościk z rańca ![]() ![]() Despa ![]() jak tam sytuacja pogodowa w grodzie nad Wisłą?
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-06-12 o 09:03 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moderna, poszlabym do lekarza bo wygląda nieładnie... ------------ Własnie zostawiłam 110 zł na arosie ![]() Ale widzę po K, że już go zabawki znudziły w większośc, hitem nadal jest chodzenie przy jeździku, ksiązeczki już się opatrzyły więc czas na jakieś nowości. Zamówiłam: W dżungli - książka z dziurą Co słychać u wiejskich zwierząt? Jak kreatywnie wspierać rozwój dziecka? Na łące Gdzie kto mieszka? Kto mówi wrrr? Zgadywanki-wyszywanki- Zabawki Piłka Gdzie jest baranek? W pokoju Co kto lubi jeść? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pakujemy się i jedziemy na weekend do teściów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam biblioteki, jedną nawet na osiedlu, ale nowości tam nie mają niestety.. Cytat:
kiedyś jak J. robił coś na co nam ręce opadały tż łapał się za głowę i J. to podłapał. ostatnio jak śmiejemy się z czegoś co wymyślił to J. łapie się za głowę, komicznie to wygląda. zaczęłam czytać te artykuły o mówieniu i moje dziecię daleko w tyle. nie przeczytałam jeszcze całości, ale wydaje mi się, że wszyscy chodzący do specjalistów z dziećmi więcej od nich wymagają, więcej uczą, bo i specjaliści ciągle coś wyłapują. tak samo jak było z J. że dlaczego nie pije sam, itp. gdyby nie to byłabym przekonana, że jeszcze ma na to czas. akurat butelkę odpuściłam bo o ile z małej juz pił to z dużą sobie nie radził. tak samo zauważam, że dzieci od początku rehabilitowane mają wyżej postawioną poprzeczkę i najczęsciej "muszą" chodzić na ten roczek. Jakub bardzo mało "mówi", w sumie to prawie wcale, kilka rzeczy potrafi i to na pewno nie na zawołanie, ale przecież ma czas. nie bez powodu mówi się, że dziecko roczne robi nagle ogromne postępy w rozwoju motorycznym, a u 2 latka następuje ogromny postęp w rozwoju mowy w okolicach urodzin i nagle z dziecka niewiele mówiącego robi się gaduła, która zna sporo słów mimo, że wcześniej ich nie wypowiadała. znowu się rozpisałam.... idę przygotowywać obiad póki J. śpi... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Wtajemniczenie
|
Coś dla mam niejadków - fajny artykuł, jest nadzieja
![]() http://makoweczki.pl/sposob-na-niejadka/ |
![]() ![]() |
![]() |
#656 | ||||
Zakorzenienie
|
Obiadek przyszykowany, tylko nastawic i przypilnowac, konfitura truskawkowa tez gotowa, bylismy na ryneczku po drugiej stronie jeziora, wiec maly zmeczony spi - przy okazji zahaczylismy o biblioteke i zapisalam mojego malca (bezplatnie moze korzystac do 21 r.z
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]() no to udanego wyjazdu ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() zastanawiam sie czy chce czy nie chc wiedziec ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() (bede musiala wlozyc lotion na te paskudztwa do wozka i jak bedziemy wchodzic na teren lesny to psikac ![]() no no, ladna lista ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-06-12 o 11:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#657 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wedlug mnie takie leki (nie wskoczy mi e z kreseczka ![]() ![]() Cytat:
![]() dziekujemy, juz lepiej ![]() Cytat:
![]() ladne wymiary, i za szszczepienie ![]() wspolczuje smierci kolegi ![]() ![]() Cytat:
![]() dzisiaj juz lepiej, lkko czerwone i kilka mini wypryskow ![]() Cytat:
oo to fajnie, ze tak przyjela nowe zabawki ![]() ![]() Cytat:
![]() mialam taki zamiar dzisiaj, gdyby nie bylo polepszenia ![]() zjada ksiazki? ![]() ![]()
![]() |
#658 |
Zakorzenienie
|
co tu tak pusto?
my jednak nie szczepilismy bo sie wyniki pani dr nie podobały. Florian waży 11,8kg. nie wiem kiedy zdążymy wszystko szczepić, dwie dawki ospy, ta mmr, pneumokoki nie wiem ile dawek ![]() tż jutro wyrusza do poznania wraca w sobote wieczorem a mama nie moze przyjechac buuu pani gdzie ty na tej Lubelszczyźnie mieszkasz? Krasnystaw, Lublin daleko to co Chełm? a nie coś o Zamościu piszesz
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2014-06-12 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
przez Was mam już 197 zł... chyba muszę wpisać w kalendarz, bo jednak mamy dużo nowych książek. heh.
fajna perspektywa ![]() fajny pomysł. bardzo fajny ![]() Cytat:
dorodny ![]() ![]() mała wieś gdzieś między Zamościem, Chełmem a Krasnymstawem.
![]() ![]() |
![]() |
#660 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2. ja się zapisałam w sumie niedawno, rok temu jakoś. I nie spodziewałam się, że mają tyle różnych książek, tyle nowości 0 jak nie w jednej to w innej bibliotece w dzielnicy, ale większość w tej małej obok mnie znajduję. I nawet dla siebie książek już nie kupuję, wszystko bioblioteka, tylko portfel się nie cieszy, bo kupuję dla L. ![]() Cytat:
2. Jak znajdę listę to Ci prześlę, ale chyba większość była po ang... PO polsku chyba nic w tym temacie nie ma, ale zerknę, a na niemiecki nigdy nie patrzyłam, bo nic a nic nie umiem (ale jak Ci podam autorów to może zerkniesz czy nie ma tłumaczeń?) anika ![]() ![]() lukrecja mi się przypomniało, nie wiem , czy pisałam, ale za rozwiązanie umowy... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.