|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Hej Dziewczyny.
Pogoda dzisiaj łaskawa, przyjemny powiew wiatru ;-) Nie odczzułam zbytnio upału, bo mam chłodne mieszkanie i cały dzień kończyliśmy porządki. Teraz tylko jedziemy po stół i krzesła do salonu/jadalni. Jutro robię badani i przy okazji zrobię sobie hemoglobinę glikowaną, żeby zobaczyć jak to jest z moją cukrzycą, jeśli wynik będzie za wyżony to wezmę insulinę. Ciągle mam nadzieję, że jednak dieta wystarczy. Od 2 dni mam na czczo 105, 95 przy normie do 90 to dużo do tej pory na czczo było max 80 czyli choroba postępuje wraz z wiekiem ciąży o czym mnie informowano, że tak może być. Najlpesze cukry mam po obiadach. Pewnie Was ten temat nudzi. Co do odejścia wód płodowych to u mnie było takie chluśnięcie i z litr wody na panele w sypialni, a później nic, dopiero na fotelu gin, w szpitalu jak mi tam lekarz łapę włożył to chlusnęła kolejna partia. Postanowiłam zakupić na łóżko ten ochraniacz, który polecała Sara, wygląda na dobrej jakości. http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...308065979.html Venus ja też jestem taki pracuś jak Ty, ale już stopuje. Teraz tylko książeczki, fimy i relaks. Mam jeszcze do poprania ubranka i pościel dla Helenki, ale myślę, że się z tym szybko uporam. |
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
U mnie też nudy
![]() Tż wyjechał w delegacje i od razu jakoś smutniej mi samej w domu. Dobrze, że się trochę ochłodziło, bo upały były straszne... Muszę zaraz wziąć pieska na spacer, to może i dla mnie będzie to przyjemne ![]() Mam taką ochotę na arbuza że masakra chyba wracając z pieskiem zahaczę o jakiś sklepZuken Ty to jesteś odważna jednak ![]() ![]() ![]() Wszystkie ogarnia już przerażenia zbliżającym się porodem,a ta pisze że nie może się doczekać hihi ![]() Ja się boję, ale też już bym chciała to mieć za sobą. Naprawdę jestem ciekawa, która pierwsza zda nam tu relację
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zeby skonczylo sie tylko na diecie a nie na insulinie
|
|
|
|
|
#4264 |
|
Wtajemniczenie
|
Pentuarka dobrze ze cukier w normie i mam nadzieje że obejdzie się bez insuliny.
zVenus dbaj o sobie i dobrze że przystopowalas. ;-) Kurier dzwonil że będzie z wózkiem miedzy 12 a 14. Fura Tuśki jedzie ;-). Będę musiała go poprosić o wniesie bo ja na 4 piętrze mieszkam! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
więc pewnie już jak się jest na miejscu, o ile jest wolna..Cytat:
|
|
#4266 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
śliczne pieluszki a kosz giga! Cytat:
Cytat:
Cytat:
o jakby tylko ktos za cos takiego mi chcial łomot spuscic to bym pewnie nadludzkich sił dostała!!! ![]() pępkowe - zgadzam się, jak Mamunia i Dzidziunia w szpitalu Tata opija, absolutnie zadnych gosci do noworodka! akysz!!!!! won i sio!!!!!! Cytat:
ale rzeczywiscie mocno napiera albo po prostu się obraca.też ogladam co jakiś czas i czuję się pewniejsza, dam rade! no włąsnie jak przeczytałam to zaczełam o tym myśleć, po co włąściewie ja chciałąm ten ochraniacz na szczebelki.... teraz juz na pewno nie kupię do kołyski, do łożeczka może tylko na stronę tam gdzie jest ściana... ale zastanowię się. Teraz na pewno nie kupuję. Co do oznak porodu to ja tego się boje, że nie ogarnę, że mi wody odchodzą, że będzie boleć ale może to jeszcze nie to, a co będzie w jak to będzie w nocy, co powiem mężowi, czy wpadne w panikę, czy zachowam zimną krew. Powiem Wam że zazwyczaj tylko ja zachowuję zimną krew jak coś się dzieje... Kiedys teściowa jak u nich spaliśmy dostała jakiegoś ataku dusznosci, po prostu nie mogła oddychać, jej mąż panika, wisiał nad nią i CO SIE DZIEJE CO SIE DZIEJE, moj tz na golasa po mieszkaniu biegał (spi tak) i co sie dzieje co sie dzieje, tylko ja przytomna po karetkę ją do okna. ehh. ale to inna sprawa...
|
|
#4267 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny prosze nie panikowac.;-) nie my pierwsze będziemy rodzic i nie ostatnie ;-)
Ja dzieki szkole rodzenia jestem trochę spokojniejszy jeśli chodzi o przebieg porodu. Pamiętajcie nie jedziemy od razu jak wody na odejdą jeszcze z dwie godziny mamy zapasu. Chyba ze wody będą zielone lub z krwią. A w domu pracujemy nad rozwarciem skaczemy na piłce schodzimy i wchodzimy po schodach. Prysznic jedzonko.. Teraz tak mówię a jak przyjdzie co do czego to pewnie panika Mnie zje. Dobrze ze TZ ma mocne nerwy hiii hiii ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Strach tylko utrudnia .Cytat:
Ciekawam reakcji taksowkarza . Swoja droga, w zeszlym tygodniu wzielismy taksowke, bo nam uciekl autobus, nastepny byl za godzine, bylismy u znajomych z wizyta. I choc kurs nie do szpitala, a ja na 9 miesiac nie wygladam, to biedny taksiarz tak dodawal gazu, ze w 15 minut bylismy w domu i taniej wyszlo na liczniku |
||
|
|
|
#4270 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja kuzynka musiała Taxi jechać do porodu. Taksowkarz był tak miły że nic nie wziął za kurs ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4271 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do usług ![]() Gdyby nie wy to ja bym połowy rzeczy nie kupiła, bo o wielu nie miałam pojecia Cytat:
Mówie wczoraj : tylko kosze, lampki.. a to tez nie maly wydatek, kosze, ktore mi sie podobają kosztują ok 15funtów za jeden, a z 4 potrzebuje Marze, zeby juz wszystko kupić i wkoncu odetchnąć, kasa z konta ucieka nieubłaganie, a ja sie stresuje tym, ze z wyplaty na wyplate zamiast cos rosnąć to maleje a i tak jeszcze wszystkiego nie ma Nie wyobrazam sobie kupić całej wyprawki na jednym posiedzeniu, nie rozkładając tego na dłuższy okres czasu. Chyba bym zawału dostała widząc kwote ostateczną jaką wydałam Lepiej żyć w nieświadomości ![]() Wczoraj jeszcze sie zorientowałam, ze nie mam wanienki i zadnego misia dla małego. Chyba kupie tego konika morskiego Cytat:
Do mojego Tz tez juz zgadują, ze bedzie imprezka, on się uśmiecha..wiem, ze na pewno coś zorganizuje, ale mam nadzieje, ze nie bedzie tak glupi, ze mnie oleje w szpitalu i pojedzie świętować. Cytat:
Mojej siostrze chlusło wszystko na raz, obudziła się w nocy, ale zdążyła wstać i pobrudziła podłoge. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#4272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wydaje mi sie że powinien sie chyba domyśleć ze trzeba wejść i wniesc...mi zawsze kurierzy przynosza wszystko pod nos
|
|
|
|
|
#4273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do podziękowań za dziecko to 2-3 min po urodzeniu przy wszystkich pielęgniarkach mój załozył mi złoty pierścionek na rękę i dziękował. A napicie się to dla większości facetów sposób na rozładowanie tego całego stresu który im towarzyszył przez ostatnie miesiące - ja nie widze akurat w tym niczego złego. Mój się porobił strasznie, ale jak wróciliśmy do domu to wszystko było przygotowane na nasz powrót - balony w salonie, wielki transparent z napisem " witam moje 2 skarby"
|
|
|
|
|
#4275 |
|
Wtajemniczenie
|
Patrycja tylko nie wiem czy sobie poradzę ze złożeniem go. Ale na pewno pokaże. ;-)
Obiecalam sobie ze juz więcej nic nie kupię na małe roz. a kupilam wszystkie ciuchy na 56-62 ale nie mogłam się oprzeć . Później wrzucę zdjęcia;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-06-12 o 12:51 |
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tż wódki nie pije tylko piwko
Ale to też będzie tak pił, żeby nie przesadzić bo powiedział, że będzie codziennie przyjeżdżać do nas do szpitala na cały dzień, ja sobie nie wyobrażam, żeby miał nie przyjechać bo jest na kacu albo pijany Najwyżej jak będzie miał kaca to go ktoś przywiezie haha |
|
|
|
#4277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla męża. Mi chodzi o takich którzy po porodzie jadą balować, a rano jeszcze w szpitalu stękają na kacu. Mój brat jak zaprosił kolegów na pępkowe to 3 dni u niego byli
|
|
#4278 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysia brawo dla męża;-) ciekawe czy mój wpadnie na taki pomysł hyyyy.
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musimy pomóc naszym Okruszkom przyjść na świat;-) i juz nikt za nas tego nie zrobi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-06-12 o 13:06 |
|
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jak przyjechalam pierwszy raz do Tz to czekala na mnie kolacja kapiel z platkami roz cala sypialnia w swiecach i porozsypane roze i wielki napis kocham cie aniu
|
|
|
|
|
#4282 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4284 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4047411 dacie radę, wiadomo że wszystko kosztuje, ale nie są to jakieś ogromne koszty. Cytat:
wytrzymasz, moja od 23 tyg się skraca. Teraz już jest bardzo krótka i jeszcze to rozwarcie, ale na razie trzymam się Cytat:
Cytat:
![]() Co do pępkowego to mój tż zaprosił kolegów do klubu. U nas takie imprezy robi się jak mama i dziecko są jeszcze w szpitalu. Teraz też coś planuje. Pamiętam, że w niedziele do szpitala przyszedł nieźle skacowany Dzisiaj już trochę chłodniej, zachmurzyło się, ciśnienie chyba spada, bo źle się czuję. Jestem taka słaba, ze nie mam siły na nic.
|
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zazdroszcze a Tz przypomnij
|
|
|
|
|
#4286 |
|
Zadomowienie
|
Przypomnij, przypomnij. Mój na co dzień to też romantyczny nie jest ale od czasu do czasu potrafi zaskoczyc. A w październiku minie 12 lat jak jestesmy razem
|
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy mam sie martwic czy nie, ale od kilku dni pobolewa mnie brzuch po prawej stronie, zazwyczaj trwa to 1-2 minuty potem przechodzi ale bol jest nieprzyjemny, nie wiem co w tym wypadku zrobic
![]() zastanawiam sie czy nie isc dzis do szpitala na usg |
|
|
|
#4288 |
|
grozi wypollizowaniem
|
to ja jestem jakas dziwna, bo dziekowanie za poród i ciąże wydaje mi sie dosyc dziwne
, rownie dobrze mogłabym dziekowac Tz za to ze mnie zapłodnił
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to był miły gest i wcale bym się nie obraziła gdyby teraz spotkało mnie to samo. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.

chyba wracając z pieskiem zahaczę o jakiś sklep

i zeby skonczylo sie tylko na diecie a nie na insulinie

ehh...

dla niego to chyba inny kolor nie istnieje dla dziewczynki