|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Spac nie moge, nudno mi samej. Czytam ksiazke ale zle mi z nia bo tam co raz sie przytulaja,caluja albo sie kochaja a ja nie dosc ze mam zakaz miziania to jeszcze Tz daleko i nawet sie przykleic do niego nie moge
Cytat:
Pare dni cie potrzymaja to sie wyjasni cos. U nas rano mierzyli tetno dziecka a potem2x/dzien ktg ok 40min ale jak zle wychodzilo to dluzej albo brali na usg dodatkowo. Jak cokolwiek by wyszlo to zrobia jeszcze dokladniejsze badania i bedziesz spokojna.Sterydow ambulatoryjnie balabym sie brac bo reakcja organizmu niby moze byc rozna takze dobrze ze bedziesz pod szpitalna obserwacja. USG ma tolerancje pomiaru chyba ok 200g a przy dziecku 3-4kg nawet do +/-500g. Wystarczy ze dziecko inaczej sie ulozy i wygnie brzuszek a juz co innego wychodzi. Cytat:
Dzieki za przypomnienie Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-12 o 00:07 |
||
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Bo to jest karalne
W jakimś programie interwencyjnym widziałam jak ktoś zauważył w samochodzie pieski i wezwał policję. Ta była jakas niezdecydowana, a wzywający tak się bał o zwierzęta, że musiał wybić tę szybę, mimo, że policjanci uprzedzili go o mandacie. Oni podobno nie mogli tego zrobić ![]() Ja chyba nie mam instynktu macierzyńskiego, tylko kocierzyński Wzruszają mnie do łez nieszczęścia zwierzątek, a dzieci nie wywołują emocji. Jestem zła, bo w H&M Home nie było grzechotki nietoperza.. mogłybyście u siebie rzucić okiem czy jest? Będę wdzięczna ![]() I jestem smutna, bo w SR położna puściła film o porodach. Coś strasznego! Aż mi łzy bezsilności poleciały.. Niewiedza jednak jest zbawienna! żałuję, że to obejrzałam. Oczywiście oglądałam podobne relacje dużo wcześniej i wiem czego się moge spodziewać, ale na tym etapie to nie był dobry pomysł :/ Już nie jestem tak optymistycznie nastawiona. A do tego pokłóciłam się z TŻ i przyszłam was poczytać, żeby nie musieć z nim gadać. Na dodatek zapomniałam kupic dużego pojemnika na mocz. Mam tylko taki wąski z przychodni i nie mam pojęcia jak ja tam trafię ![]() Mam dosyć... Ktoś pisał o tym, że kotów nie da się nauczyć posłuszeństwa. Tu muszę się nie zgodzić. Wystarczy, że powiem "psik" i kot zeskakuje. Wiedzą, że na stół im nie wolno. Mają swoje miejsca.
|
#4203 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny moje nogi plona... nie wiem gdzie je wsadzic, tak sa spuchniete! Kostek prawie nie widac.... chadzam w dlugich sukienkach i spodniach, bo swiadomosc posiadania dwoch kolkow zamiast nog jest dobijajaca! ![]() O tragednii w Rybniku nie chce nawet myslec.... biedne dziecko ... rodzicow tez mi szkoda, bo przeciez ojciec nie zrobil tego z premedytacja! |
|||
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis to juz przegiecie, wybilam sie ze snu o piatej i oka zmruzyc nie moglam
Wczoraj kupilam mase ubranek, pieluszki, recznik - wydalam kupe pieniedzy . Dzis bede to prala i porzadkowala. Poza tym jestem nadal w lesie . Lozeczko stoi w czesciach kolo sofy, wanienki jeszcze nie ma, poscieli tez nie. A ja wczoraj zaczelam 32 tydzien - 8 miesiac. Juz blizej niz dalej. Chyba moge juz zaczac sie bac .
|
|
|
|
#4205 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o wagę to może być błąd nawet do 500 gram a to sporo. A w szpitalu czemu stres będziesz fundowac dzieciom. ? Zajmą się Tobą a nie zaszkodza. Trzymam kciuki. Cytat:
bób aaaaaa uwielbiam ;-) Cytat:
Damy rade. Nie bój się , u Mnie tez wszystko stoi w pudlach. Pomalutku. Zaczarowana śliczne pieluszki. ;-) i kocyk . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A cena tutaj 2600 a gdzie indziej pewnie znajdziejsz za 3000 nawet wiec myslenze niue przesadzilas...No czyli calkiem sam tam nie jest na tej budowie, juz lazienka wiec jest niezle![]() Bob jest ![]() Lece czytac Was dalej
|
|
#4207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kurde, ale nadal mi tam nie po drodze
najlepsze jest to, że mieszkam na obrzeżach miasta a nie mam tu żadnego bazarku ani nic takiego. Z truskawkami stoją przy drodze, w sezonie miewają też bób, ale teraz nie widziałam. Teraz mają też czereśnie ale takie bladziochy że nawet się nie próbowałam zatrzymać. Ciekawe czy gdzieś ten bób znajdę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
mąż też lubi, zawsze biorę taką michę bobu przed telewizor, a do tego dwie siateczki takie jak na kanapki do wypluwania tych skórek, które będą twarde ![]() A ekspres ładny, nie? mam nadzieję, że będzie działać jak trzeba. Chciałam kupić takiego siemensa: http://www.euro.com.pl/ekspresy-cisn...503209rw.bhtml ale stwierdziłam, że szkoda mi kasy, bo jednak trudno to nazwać niezbędnym sprzętem i że kupimy używany. Oby był ok ![]() Tak, już łazienka.. tzn jak się domyślam to stawiają ściany i przeciągają hydraulikę, żeby nie było, że już mi prysznic montują
|
|
#4208 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zebyscie sie stresowaly? To w niczym nie pomaga, moim zdaniem. Cytat:
. Cytat:
. A za co szpitalowi placisz? Ja mialam sie Was jeszcze zapytac o te podklady... bo tutaj nikt nic o czyms takim nie wspomina, a w sklepach tego nie widze czy to jest cos w rodzaju grubej podpaski? Nie wiem, co sobie do szpitala kupic. Moze zapytam polozna przy kolejnej wizycie. |
|||
|
|
|
#4209 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry ranne ptaszki.
Przepraszam za wczorajsze marudzenie, wiem że jak dziecko Już się biorę w garść i przestawiam na konstruktywne myślenie czyli jak myślicie co zabrać do jedzenia żeby się nie psuło (nie wiem czy jest lodówka)? A drugi problem to nie wiem co z ubrań bo byłam przekonana że piżama ale jak czekałam ostatnio to widziałam że babeczki tam w sukienuniach paradują. Muszę zrobić przegląd szafy i pewnie jeszcze pojade do hm po jakies koszulki. Czytał ktoś ostatnio jakąś dobrą książkę? Muszę się spakować na tip top bo mąż z synkiem wyjadą i nikt mi nic nie dowiezie. |
|
|
|
#4210 | ||||||
|
Raczkowanie
|
O prosze...a w Krakowie widzialam za 18, potem za 15 a w slkepiku osiedlowym u rodzticow wlasnie 13, mysle- ale okazja-biore hahahhaah a tu wyskakujesz z 8 zl
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zrob zrob, moze akurat tego nie zwrocisz i bedziesz mogla sie zajadac )Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez kiedys wzywalam straz miejska jak zobaczylam psa w aucie na parkingu przed supermarketem. Przyjechali, chodzili obok auta i sprawdzali czy z psem ok ale szyby tez nie wybili Po ok 20-30 min wrocil wlasciciel i pewnie skonczylo sie mandatem, dobre i to...moze nastepnym razem debil pomysli... Co do SR to tez nie jestem przekonana czy powinno sie pokazywac porod kobietom na wylocie, ja tez pamietam jak mi pokazali to mialam kryzys i tez potem ryczalam. Najleosze jest to ze ostatnio sama ogladalam na necie i naturalny i cesarke i obydwa doprowadzily mnie do lez, naturalny ze wzgl na mnie a cesarka ze wzgl na dziecko- myslalm ze inaczej to wyglada ale nie polecam Nie przejmuj sie tak A z pojemniczkiem na pewno dasz rade najwyzej go obsikasz naokolo ale w koncu trafisz ))Jestem pewna ze dzisiaj bedzie lepszy dzien, zobaczsz! Cytat:
mi pomaga lezenie... Dziewczyny pisaly o zelu na nogi...Cytat:
![]() ale jednak musimy ruszyc wreszcie do przodu bo dziewczynon tutaj tylko dzidziusia brakuje a tak to zwarte i gotowe
|
|
#4211 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamilast i takie podejście jest bardzo dobre ;-) brawo.
Zazwyczaj lodówki są na oddziałach jeszcze się nie spotkałam żeby nie było. Wez sztucce kubek talerz ulubionw herbatke cukier. Ja musiałam mieć swoj termometr nawet. Papier toaletowy . Kosmetyki. Ns codzień ja chodziłam w leginsach i tunice dopiero wieczorem piżama. Wez owoce wodę mineralną bułeczki chlebek co lubisz. Raczej w szpitalu są sklepy więc zawsze kupisz coś. Trztmajcie się razem w trojpaku jak najdłużej ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez uwazam ze nie powinno sie ogladac takich filmow To pewnie hormony nam szaleja i sie klocimy Cytat:
standardowo cala mokra, ale widze ze ma sie ochlodzic na dniach ![]() grunt to zaczac potem pojdzie jak z gorki i za nim sie obejrzysz bedziesz miala cala wyprawke a nawet wiecej niz Ci potrzeba ![]() Cytat:
Ja tez nie cierpie te wspomnienie jak dowiedzialam sie ze bede miala zabieg i ze ciaza obumarla, ach nie chce nawet teraz o tym myslec To lepiej jakas koszule wziac do kolan do spania bo jak bedziesz miala jakies badania to bedzie wygodniej niz w sukience tak mi sie bynajmniej wydaje a pierwsze slysze zeby ktos w szpitalu chodzil w sukience zamiast pidzamy ![]() tak jak pisze Papryczka wez jakies owocki, biszkopty chleb wode |
|||
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodziło mi o 'wyprawkę' dla mnie do szpitala czyli koszule, szlafrok, właśnie te podkłady o które pytasz wydaje mi się, że u nas dwie rzeczy funkcjonują pod nazwą podkład. Jedna to właśnie mega grube i wielkie podpaski, a druga to podkłady na łóżko żeby prześcieradła nie pobrudzić.
|
|
#4214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jeszcze nie taka gotowa ta łazienka Masę roboty przed mężem! Zamęczysz go A z ekspresem Ci się udało! Cytat:
Akurat! Ja jeszcze wczoraj rano się nie bałam, a dziś już myślę o cc i generalnie się pytam po co mi to było. ![]() Dzięki kochane za pocieszenie Do szpitala też trzeba coś kupić. Koszule nocne, szlafrok, klapki, podkłady, majtki. Podkłady poporodowe to największe podpaski. Zobacz sobie zdjęcia. Na pewno znajdziesz podobne u siebie. Cytat:
żartujesz! Pozwolili Ci? Oby Ci szybko i przyjemnie czas zleciał Zaczarowana - piękne te pieluszki! A pościel bajka! ![]() Moj idzie w sobotę na pępkowe. Jak się zapatrujecie na takie imprezy? Czy wasi partnerzy takowe planują? I gdzie? Ja nie mam nic przeciwko, ale może to być min. tydzień po porodzie, jak już będę w domu i będę na tyle sprawna, by zostać na noc sama, albo teściowa do mnie wtedy przyjedzie. Wczoraj mąż bąknął, że myślał, że zrobi imprezę w domu (nie wiem gdzie miał głowę ) i się pytam gdzie ja mam wtedy być. Na co mąż: w klubie haha spoko, takie pępkowe ja rozumiem- tłum facetów zajmuje się dzieckiem w domu, a ja idę na bezalkoholowego drinka
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no moj to raczej nie bo wattpie ze sama mnie zostawi on to nawet o takich rzeczach nie mysli
Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-06-12 o 08:51 |
|
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pępkowe mój pewnie zrobi, ale gdzieś poza domem a raczej nawet jakby sam nie chciał, to zawsze koledzy mu zorganizują...Edit: chociaż nie wiem, w sumie to nie miał nawet wieczoru kawalerskiego, bo wykańczał wtedy po nocach mieszkanie mojej siostrze :P
|
|
#4217 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest o tyle dziwnie, że na 2. prenatalnych brzuszek wyszedł o tydzień mniejszy. Powiedziałam o tym swojemu ginowi i u niego na następnej wizycie wyszedł już 2 tygodnie mniejszy. Potem na dwóch kolejnych wizytach na usg u niego wyszedł dobry, tzn różnica była może 3,4 dni. Miałam więc nadzieję, że wyrównał. A teraz w poniedziałek, na 3. prenatalnych wyszedł za mały o ponad 2 tygodnie. Nie rozumiem tego zbytnio! Teraz za tydzień w czwartek mam iść do tej lekarki od prenatalnych, ona ma dyżur, więc w szpitalu mi sprawdzi ten brzuszek czy rośnie. I wtedy dyżur ma też mój gin, więc pewnie wspólnie to sprawdzą. I może do czegoś dojdą. Kamilast, trzymam kciuki, żeby Twoje Maluszki posiedziały w brzuszku jak najdłużej! I żeby rosły, choćby powoli, ale rosły! Cytat:
Wczoraj cały dzień trąbili o tym w tv, że jak widzi się czy dziecko, czy psa w aucie, to żeby wybić szybę! Że nic nam za to nie grozi. z resztą teraz pojawiło się mnóstwo artykułów, że mamy do tego prawo w sytuacji, gdy zagrożone jest czyjeś życie. Ja się tylko bym obawiała, że ktoś wyjdzie i mi spuści łomot więc wybiłabym i zaraz zadzwoniłabym po policję.Cytat:
![]() Chociaż na razie się nie boję! Cytat:
Ale uważam, że położna powinna zapytać, kto chce to zobaczyć, a kto nie. Ten kto nie, może wyjść. Na jednych działa to motywująco, inni reagują przerażeniem. Wiem, jak było z moimi pacjentami. Niektórzy chcieli dokładnie krok po kroku wiedzieć, co będą im robić na sali operacyjnej, jak się będzie goić, oglądać rany, a inni nie chcieli wiedzieć nic. Każdy inaczej sobie radzi z takimi sytuacjami i uważam, że nie należy zmuszać nikogo. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Raczej w szpitalu zawsze jest lodówka na oddziale, ale musisz sobie opisać swoje jedzenie! Nieopisane często wyrzucają ![]() Ja jak byłam w szpitalu, to miałam piżamę. Ale zobaczyłam, że nikt tam nie chodzi w piżamie więc potem chodziłam w spodniach z piżamy, a na górze miałam stanik, koszulkę. Cytat:
Ja znam zwyczaj robienia pępkowego, że świeży tata sprasza sobie gości na opijanie zdrowia Maluszka, jak mama z dzieckiem jest jeszcze w szpitalu. I nie mam nic przeciwko temu. Ale żeby mi cała banda przyłaziła do domu do ponad tygodniowego dziecka, to raczej sobie nie wyobrażam. I mąż też nie.. Zaczarowana, super zakupy, to już masz wszystko? ![]() Sara, czy mogłabyś podać nazwę tego sprzedawcy, u którego kupowałaś ten cienki Minky? Dziewczyny, teraz ja pomarudzę. Ale miałam wczoraj wieczór ![]() Dopadł mnie okropny dół! Zaczęłam się dołować obroną, tym, że niczego nie umiem sie nauczyć, że zabieram się za to ciągle, a nic z tego. Potem pomyslałam, że już pewnie przed pojawieniem się Hani nigdzie nie pojedziemy, a ja marzyłam o jakimś wyjeździe choćby na 3 dni, tylko z mężem. Potem mąż wrócił, lekarka zaleciła mi brać dodatkowo kwasy omega-3 na lepsze rośnięcie tego brzuszka. Mąż mi je kupił, zobaczyłam cenę i myślałam, że sie przewrócę. Więc dopadł mnie dodatkowo dół, że tyle kasy wydajemy, że pewnie sobie nie poradzimy, jak się Mała pojawi, że będzie nam brakowac kasy.... i taka byłam zdołowana... I na sam koniec poszłam powiesić pranie, prałam sweterek, który sobie kupiłam...i taki był śliczny. Nie zerknęłam, wrzuciłam go do pralki, a on był do prania ręcznego i się zniszczył, skurczył i sfilcował. I jest do kitu... jak to zobaczyłam, to sie popłakałam i miałam cały wieczór takiego zrzędzenia, marudzenia i przelewania łez
|
||||||||
|
|
|
#4218 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To to jest uzywany czy z ekspozycji? Bo jak z ekspozycji to ew. jakies ryski moze miec i tyle ale gwarancje jakas tam masz na niego.. na pewno bedzie super! Jejku duzo roboty przed Wami, ale skoro nawet Twoj Maz twierdzi ze zdazy to on chyba najlepiej wie skoro w tym siedzi na codzien... Cytat:
Teraz nie ma chyba obowiazku w pizamie siedziec, co za roznica czy masz przewiewna sukienke i bielizne czy koszule nocna..na to samo wychodzi a czlowiek od razu inaczej sie czuje.. Do szpitala polecam biszkopty, chlebek wasa albo ryzowy, jakies batoniki zbozowe.. mysle ze w szpitalu bedziesz mogla sobie dokupywac jakies owoce czy jogurty.. Cytat:
No wlasnie teraz do mnie doszlo ze musze sobie kupic koszule do szpitala jakas na ramiaczkach...hmmm Cytat:
Co do pepkowki, to jesli ma byc to wtedy kiedy my w szpitalu jeszcze jestesmy bo potem ot szlaban na wychodzenie przynajmniej przez 2 miesiace )Teraz moj TZ juz nie zrobi bo bedzie musial sie zajac starszym synkiem
|
|
#4219 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
za to, żeby młody sie przekręcił ![]() Cytat:
Ale mysle, że to dzieciątko sie wypina co nie? ![]() Cytat:
dla TŻ ,wiatrak wczoraj ratował mi życie, dzis juz u mnie troche chłodniej Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam identycznie, dobrze, że dzisiaj juz troche chłodniej ![]() Cytat:
za zmiane nastawienia ![]() Cytat:
Mój TŻ ma teraz 2 sooboty pod rząd wieczory kawalerskie, a ja nie mam nic przeciwko temu, żeby na nie szedł.Ja w nastepną sobote jestem zaproszona na panienski, ale chyba sobie odpuszcze, bo musiałabym dojechac 100 km w jedną strone, a TŻ nie chce mnie samej samochodem puscic, powiedzial,ze mnie zawiezie i przyjedzie po mnie, ale to bez sensu troche, na chacie czy ogródku mogłabym z dziewczynami posiedzieć, ale do klubu z takim brzuchem? Juz nie bardzo |
||||||||
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba każda z nas przechodzi przez podobne stany od czasu do czasu.Kasa rzecz nabyta, raz jest, raz jest mniej. Ale jakoś zawsze się daje radę. Mój mąż zawsze powtarza, że wydaje się tyle, ile się ma, jak się zarabia więcej to i wydatki się nagle mnożą, a jak jest mniej, to zaciska się pasa i też daje radę. Co do obrony to wierzę, że po pierwsze umiesz więcej niż ci się wydaje, te studia to twoja pasja, więc na część pytań pewnie byś odpowiedziała nawet bez przygotowania wcześniejszego Tylko ten sweterek :/ nie do odratowania? Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mały się podniósł, przestał uciskać na szyjkę i się unormowało. Teraz jest w 36tc i szyjka nadal długa choc już powinna się skracać![]() ![]() Cytat:
![]() lub na polku na leżaku myslę, że się zatrzyma to skracanie, bo teraz to już na prawdę robię 1/20- tego co wcześniej. Zresztą tragedii nie ma bo 29mm szyjki to jeszcze sporo a dzis zaczynam 32tc![]() także powinnam wytrzymac przynajmniej do 38tc.Najlepszym przykładem jest dla mnie sara która już od 2miesięcy ma skróconą szyjkę i jeszcze sie trzyma...także liczę że i u mnie tak bedzie. wystarczy mi te 6tyg wytrzymać i moge rodzić.dzieki dziewczyny za pocieszenie. Jakos dzis mi już łatwiej, w poniedziałek byłam tak przerażona...bo wszystkie moje "plany" się posypały i miałam dość...ale teraz jakoś sobie juz w głowie poukładałam pewne rzeczy i musze wytrzymać zaczęłam prać ciuchy ale wieszam razem z mężem![]() nawet zaczęłam liczyć ile razy dziennie twardnieje mi brzuch...już mam obsesję, ginka mówiła, ze koło 10 skurczy to juz zupełnie normalne bo macica sie przygotowuje. ja doliczam troche więcej ale wydaje mi sie ze wcześniej (jak nie liczyłam) to ten brzuch był non stop twardy tylko nie zwracałam na to uwagi. Teraz liczę przez jakieś 15-16h (tyle ile nie spię) i na razie źle nie jest bo max około 20wychodzi. dobra kończe moje żale chyba pierwszy raz się tak rozżaliłam nad sobą, bo wcześniej to tylko "twarda baba" i nic mi nie było...a teraz trzeba poudawac księżniczkę jak to któraś napisała.Odpoczywajcie dziewczyny bo te upały są na prawdę męczące. witam sie w 32tc i życze udanego dnia! Buziaki, jesteście kochane! ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- może pomału zgłosi się ktoś chętny do prowadzenia kolejnej części wątku...? ![]() no i ta sonda...już dwie propozycje tytułu są ![]() ja się nie zgłaszam do prowadzenia
|
||
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogolnie nastawiam sie pozytywnie, choc pewne obawy mam. Nie wiem, jak na to zareaguje. Najgorzej chyba by bylo, gdybym po prostu zemdlala z bolu bo do omdlen mam tendencje, i musieliby mnie budzic i stawiac na nogi. Ale to jest czarny scenariusz .Pisali, co do szpitala wziac ale cos sobie pewnie kupie. Zrobilam duze pranie - suszy sie na dworze, mam piekna do tego pogode, wiatr i slonce. Zjadlam duze drugie sniadanie - jajka na twardo z majonezem, ser zolty, oliwki, tunczyk - jednym slowem bal. Teraz odpoczywam, potem bede prasowac zaslonki i moze umyje jedno okno. |
|
|
|
|
#4223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno umiesz, sama mowilas ze sie uczylas wiec w glowie Ci cos zostalo, nie stresuj sie kochana wiem ze latwo to napisac ale na pewno zdasz spiewajaco chyba kazdy kto spodziewa sie dziecka martwi sie o kase, ja tez sie martwie Tz tylko pracuje ale wiem ze pieniadze zawsze da sie zorganizowac , zawsze da sie na czyms zaoszczedzic, teraz nas szarpie po kieszeni bo trzeba kupic wszystko na raz ale jak sie urodzi to mozna sobie jakos te wydatki zorganizowac tez ostatnio mi cos pranie nie wyszlo i zepsolam sobie koszulke wiec rozumiem co czulas, tez plakalam a potem sie z tego smialam glowa do gory kochana kazdy moze miec gorszy dzien ![]() Cytat:
za 32 tcI' dobrze od tego tu jestesmy by wysluchac zalow, marudzenia itd ![]() Ciesze sie bardzo ze sie oszczedzasz |
||
|
|
|
#4224 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te kwasy jak dobrze kojarzę powinno się brać też potem przy karmieniu piersią, więc można naprawdę za jednym zamówieniem zapas zrobić.Cytat:
zobaczymy jak przyjdzie, najwyżej będę się bujać ze zwrotem jakby coś było mocno nie tak. Siemens miał tą przewagę, że był cały czarny a chciałam, żeby wszystko co w kuchni będzie stało na wierzchu przez cały czas było tylko czarne. Ale trudno, przeżyję, ten i tak jest ładniutki.Cytat:
![]() A co do prowadzenia wątku, to nie wiem czy dobrze kojarzę, że się Lilka zgłaszała przy okazji rozdawania telefonów? ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Może u Ciebie w szpitalu jest to zapewnione, skoro nie każą mieć? Ale ja bym i tak kupiła na wszelki wypadek, nie wiem jak u Was, ale u nas to grosze kosztuje.
|
|
#4225 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny "gnacie" z tym pisaniem jak oszalale!!!
U mnie dzisiaj burzowo i znacznie chlodniej.. uffffSiedze i analizuje co trzeba jeszcze dokupic do wyprawki, wczoraj kupilam z Ziajki masc na sutki (wielkie opakowanie a w srodku malenka tubeczka) i krem ochronny do pupci maluszka, jednorazowe wkladki laktacyjne z Rossmanna (za 6 zl- 30 szt). Dzisiaj ide na poszukiwanie majtek jednorazowych.
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj sobie piore jedna pralka juz sie wyprala teraz nastawilam druga
wyschnie to sobie poprasuje schowam i bede miala z glowy ![]() skonczylam ogladac wszystkie sezony Seksu w wielkim miescie teraz zabieram sie za film bo widzialam ze sa 2 czesci ![]() no ale pierw sobie cos zjem mam ochote na bulke moczona w jajku
|
|
|
|
#4227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kasy, to Twój mąż ma rację...wiadomo. Niestety ta obrona mnie stresuje mocno, bo serio, nauka idzie mi jak po grudzie. No i martwię się tym brzuszkiem Hani... Ehhh..postaram się nie dołować tak Cytat:
Mi na razie dalej smutno przez sweterek, nie śmieję się ![]() Tak rzadko kupuję coś dla siebie teraz, więc bardzo się ucieszyłam..a tu du.pa
|
||
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z cala pewnoscia poprosze o rodzenie w wodzie. Wiem, ze w szpitalu w Herlev jest ta opcja w pakiecie, w pokojach porodowych sa wanny do rodzenia. |
|
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiedziałam, ze takie niskie ceny są w tej aptece, zaraz zerknę. może zamówię tam witaminy Dzięki. Te kwasy po prostu chciałam mieć od razu! |
|
|
|
|
#4230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mialam pisac ze hormony, gorszy dzien ale faktycznie mialas powody do dolka... Mam nadzieje ze dzisiejszy dzien bedzie duzo lepszy )
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.

Pare dni cie potrzymaja to sie wyjasni cos. U nas rano mierzyli tetno dziecka a potem2x/dzien ktg ok 40min ale jak zle wychodzilo to dluzej albo brali na usg dodatkowo. Jak cokolwiek by wyszlo to zrobia jeszcze dokladniejsze badania i bedziesz spokojna.
W jakimś programie interwencyjnym widziałam jak ktoś zauważył w samochodzie pieski i wezwał policję. Ta była jakas niezdecydowana, a wzywający tak się bał o zwierzęta, że musiał wybić tę szybę, mimo, że policjanci uprzedzili go o mandacie. Oni podobno nie mogli tego zrobić 
mogłybyście u siebie rzucić okiem czy jest? Będę wdzięczna 

Kiedy to przeleciało?

. Zebyscie sie stresowaly? To w niczym nie pomaga, moim zdaniem.
mocne za Twoje malenstwa

żartujesz! Pozwolili Ci? 

chyba każda z nas przechodzi przez podobne stany od czasu do czasu.
mialam pisac ze hormony, gorszy dzien ale faktycznie mialas powody do dolka... Mam nadzieje ze dzisiejszy dzien bedzie duzo lepszy