|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
BAN stały
|
Dot.: "Kompulsywne życie - codzienność zaburzeń odżywiania"
Cytat:
![]() Proszę o to link do wątku o identycznej tematyce ale w innej części forum ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=764080 Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2014-06-11 o 18:40 |
|
|
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#603 |
|
BAN stały
|
Dzisiaj bez kompulsów
!!
|
|
|
|
|
#604 |
|
Zadomowienie
|
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#605 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#606 |
|
Rozeznanie
|
![]() Nie bijcie... Nie odzywałąm się wczoraj bo przez burze nie miałam prądu, wody i telefonu (więc tym samym internetu). Niestety wczoraj popłynęłam... Dzisiejszego dnia też nie zaliczam do mega udanych... Choć jadłam jak normalny człowiek... Nie super zdrowo i mało, ale też nie obżerałam się jak świnia. Miałam jednak myśli o napadzie... Ale je przezwyciężyłam...Dzisiaj jak zobaczyłam swoją okrągłą twarz w lustrze to się załamałam Od kilku dni nie ćwiczyłam. Waga wczoraj osiągnęła 70kg ![]() Nie wiem kiedy ja z tego wyjdę, kiedy zrzucę te kilogramy, kiedy osiągnę normalność...
|
|
#607 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ważne, że nie uległaś |
|
|
|
|
|
#608 |
|
Rozeznanie
|
ale mimo wszystko mam żal do siebie, że w taki sposób nie schudnę, że nie ruszam w ogóle tyłka w te upały, że jednak za dużo zjadłam
Ja naprawdę nienawidzę siebie w obecnej postaci (
|
|
#609 |
|
Raczkowanie
|
BŁAGAM odpiszcie mi.
od 5 dni mam ogromne kompulusy po diecie 600kcal. schudłam na niej tyle ile chcialam. osiagnełamwymarzona figure. myślicie ze przytyłam po tych 5dniach obzerania sie ? zjadałam ok3tys kcal/dzien... |
|
|
|
|
#610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na każdą myśl o nadprogramowym żarciu, które może spowodować kompuls - min. 10 przysiadów!
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dasz radę. Kto jak nie Ty. Tylko zbierz się do kupy i walczymy, walczymy.
|
|
|
#612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że tak nie można, ale Ehh... JAk się ne ruszam to zawsze mam kompulsy. Obecnie wstaję po 5 więc poranne treningi odpadają, wieczrem jest zbyt gorąco, a ja coraz bardziej przypominam pączka
|
|
|
#613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przytyłaś na pewno, ile to ciężko powiedzieć. Poprostu się zważ. Twój organizm się zbuntował i masz właśnie tego efekt.
|
|
|
#614 |
|
Raczkowanie
|
wiem, ze za diete 600kcal czeka mnie lincz ale czasu nie cofne. nie moge sie zważyc gdyz nie mam wagi... siedze i rycze jak glupia. nie chce przytyc. myslisz, ze jesli jutro zjem mniej/lzej aby dac odpoczac zoladkowi a pozniej zaczne jesc normalnie to zrzuce to co przybralam przez 5dni? mam wrazenie ze za tydzien zgrubne mimo normalnej diety... odpowiedzcie mi prosze... jestem zalamana kompletnie
Edytowane przez bellastronza Czas edycji: 2014-06-11 o 21:38 |
|
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na twoim miejscu przeszłabym na normalne zdrowe żywienie, pewnie na początku będziesz tyć ale to tycie się w końcu zatrzyma jeśli organizm zobaczy, że nie szykujesz dla niego kolejnej głodówki. Myślę, że jeśli włączysz przy tym aktywność fizyczną to jest szansa przytycia minimalnego, a potem zrzuć to na zdrowej diecie redukcyjnej bez żadnych wariactw. Bo uwierz, że takie diety-cud Ci wyjdą, może za rok, a może za 5 lat ale wyjdą. No i takie niskokaloryczne diety i odmawianie sobie wszystkiego prowadzą właśnie do kompulsów. Sama zdecyduj co jest lepsze, myślę że wybór jest prosty. Powodzenia. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Musisz zmienić myślenie bo od tego wszystko się zaczyna. Nie da się zdrowo schudnąć migusiem, wbrew pozorom im dłużej zrzuca się wagę tym lepiej dla organizmu. Pomyśl o tym, co jest ważniejsze. Czas i tak musi upłynąć. A przecież cięższa o te 10 kilogramów nie jesteś gorsza ani mniej wartościowa. Postaraj się przetłumaczyć to sobie w głowie, a jak się uda to będzie dobrze. Nie narzucaj sobie znowu presji bo to prowadzi do kolejnych kompulsów. Cierpliwość i systematyczność to klucz do sukcesu w naszym przypadku.
|
|
|
#616 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Organizm zaczyna naprawiać szkody jakie mu wyrządziłaś. Normalna reakcja. Już się nie głodź, nie wpadaj na pomysł by zmuszać się do wymiotów postaraj się ograniczyć jedzenie do 1500 kcal może nie będzie aż tak dużego jojo. Na przyszłość, kg się zrzuca ciężką pracą i litrami wylanego potu podczas ćwiczeń a nie głodówką, tabletkami, maszynami do odchudzania itp. itd. ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nową dietę cud - wystarczy sporo nerwów i już -2 kg od soboty
|
|
|
|
|
#618 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Sam mam nerwicę i przez blisko rok nie wychodziłem przez nią z domu, ale nie o tym mowa. Teść ciągle robi jakieś długi a my potem musimy wszystko odkręcać. Już przez niego byliśmy eksmitowani. Teraz nabrał sobie dwa tablety z routerami w Orange i T-mobile na abonament i gdybyśmy tego przypadkiem nie odkryli to pewnie za rok czy tam ile znowu przyszłoby pismo od komornika.
Już nie mam siły do tego człowieka
|
|
|
|
|
#620 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#621 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Sama widzisz nie masz wyjścia, musisz iść do psychologa. |
|
|
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już chyba lepiej go pilnować
|
|
|
|
|
|
#623 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez dezett Czas edycji: 2014-06-12 o 08:54 |
|
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga natomiast kupiła sobie jaja tasiemca. Zmarła. Dlatego z tym nie ma żartów. Bo czasami przez własną głupotę można sobie narobić takich problemów, że potem całe życie możemy tego żałować. Ale dziewczyna wie, że źle robiła stosując tą "dietę" 600 kcal więc to już jakiś plus. Szkoda tylko, że nadal liczy się dla niej tylko to by schudnąć mimo, że już sobie naklepała biedy bo rozstroiła sobie kompletnie organizm. bellastronza: wierz mi albo nie ale ja też kiedyś stosowałam ten CUDOWNY sposób na odchudzanie, 600 kcal. Potem zeszłam do 400 kcal bo waga szybko przestała spadać a mi ciągle było mało. Jakieś 1,5 roku później miałam zaawansowaną anoreksję nic w moim organizmie nie pracowało tak jak należy, trafiałam non stop do szpitali bo organizm nie dawał sobie rady. Myślę, że taka wizja przyszłości nie jest zbyt zachęcająca? Dlatego moim zdaniem powinnaś się ogarnąć i jak najszybciej wyjść z tego 600 kcal w normalne odżywianie tak by Twój organizm miał szansę się odbudować i zaczął pracować jak należy. Oczywiście zrobisz jak zechcesz ale zastanów się co jest ważniejsze: zdrowie/życie czy mega zgrabna pupa? Która po takich głodówkach niestety i tak będzie obwisła bo tylko zdrowa dieta + ćwiczenia dają efekt jędrnej skóry, ładnie ukształtowanego ciała i proporcji. Też kiedyś byłam "mądrzejsza" od innych nie słuchałam co do mnie mówią bo uważałam, że ja wiem lepiej i robię lepiej bo szybciej. Gówno prawda, dziś przez własną głupotę jestem po 4 albo pięciokrotnym leczeniu hormonalnym i mam nadwagę tym spowodowaną. Także szczupła niestety nie jestem, a podejrzewam, że gdybym nie stosowała tych wszystkich głodówek to miałabym dzisiaj ładne, zgrabne ciało. Także wybieraj. Poza tym przecież i tak do końca życia byś nie jadła tych 6oo kcal, musiałabyś wyjść z tego na normalną dietę bo organizm tego długo nie wytrzyma. Więc zrób to teraz i nie waż się obsesyjnie bo na początku waga zacznie skakać w górę to normalne - b on a600 kcal straciłaś mnóstwo wody z organizmu, no i nawet to co zjesz normalnie i będzie leżało Ci w jelitach będzie coś ważyło. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Wydaje mi się, że ciągle balansujesz pomiędzy "wszystko musi być idealnie, jem czyściutko bez żadnej najmniejszej wpadki bo chcę schudnąć", a "mam to w dupie, idę jeść co popadnie". Czyli idealnym rozwiązaniem byłoby znaleźć słoty środek między tymi skrajnościami. Powinnaś przemyśleć to i zdecydować czy jesteś w stanie osiągnąć to sama czy potrzebujesz pomocy specjalisty. Mi się wydaje, że to drugie rozwiązanie ale to Ty masz pełen obraz sytuacji.
Znaczenie życia mierzy się nie czasem lecz głębią. Cel--> 60 kg - 15.12.2015 Edytowane przez neska002 Czas edycji: 2014-06-12 o 09:31 |
|
|
|
|
|
#625 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dzett co u Ciebie ?
|
|
|
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#627 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Miejmy nadzieje, że autorka spostrzegła, że zrobiła coś złego a nie tylko, że czeka ją efekt jojo Linn Dokładnie, złoty środek może coś w stylu " nie będę mieć kompulsów, będę jeść zdrowo, nie zamierzam przejmować się porażkami i zaczekam aż od ćwiczeń, zdrowego stylu życia zbędne kg same zaczną lecieć w dół " ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- No dobra, rozumiem, że jest po udarze ale dlaczego się tak zachowuje? |
|
|
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest też nasza była sąsiadka której się słucha i robi wszystko co ta mu powie, już nieraz z domu jej coś wynosił, kupował albo pieniądze oddawał. Domyślamy się że to jej sprawka, ona sobie zamawia przez neta zestawy na niego a on podpisze umowy na siebie a ona będzie miała zabawki. W życiu nie spotkałem tak głupiego i bezradnego w swoich sprawach człowieka |
|
|
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
No ja byłam na takiej diecie.... Masakra
|
|
#630 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

!!