|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
lexie a nie wiem, pewnie można też- a co tam jest do zepsucia, teraz na każdym kroku tacy fachowcy, że jak samemu sobie nie zrobisz to na bank będziesz poprawiać
tylko nie bierzcie jakiś wyświetlaczy lcd, bo to szybko pada, a koszty naprawy kolosalne....
|
#1262 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Szczerze mówiąc ciężko znaleźć coś pasującego nam bez tego wyświetlacza.
Musi być dość płytka, tak do 45 cm, fajnie jak A++ albo A+++, i z dość pojemnym bębnem. Znalazłam jedną tylko bez wyświetlacza spełniającą te warunki, ale jeszcze popatrzę. |
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
lexie wiem, my też mieliśmy problem z wyborem pralki, bo musiała mieć określoną szerokość, ale udało się znaleźć fajnego samsunga
a patrzycie z normalnym otwieraniem czy ładowaną od góry?
|
#1264 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Patrzę z normalnym, chociaż tak naprawdę w tej łazience chyba bardziej by pasowało dać taką od góry... Nigdy takiej nie miałam i nie wiem czy to fajne czy nie
|
|
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
Ma to plusy i minusy
Moja mama ma taką pralkę i zarazem jej służy jako kosz na pranie
|
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie są plusy i minusy, mi takie nie pasują, bo na pralce zawsze mam klamoty, a teściowa ma ładowaną od góry i jest zadowolona, bo zajmuje zdecydowanie mniej miejsca, pytanie w jakiej dłużej wytrzymyją łożyska, chociaż jak się nie będzie jej przeładowywać to przez okres gwarancji powinna hulać
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam sobie spodnie i sweter na pociechę Stare spodnie w tym typie zniszczyły mi się po użyciu żelu do prania od Teściowej
|
|
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa Lund o matko, a co im się stało dokładnie?
a jesteś pewna, że teściowa Cię lubi u mnie jeszcze 2 h i do domu kupiliśmy wczoraj nowe smaki chrupków w biedronce i tyłka nie urywają...
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bokserki TŻ też dostały od tego żelu szalonych wybielonych wzorów ale jemu się to podoba i je już raz założył Nie jestem pewna |
|
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio od teściowej dostałam pościel i prześcieradło.
Pościel bawełniana, wzór nie rzuca na kolana, ale ujdzie w tłoku. Jak śpie to w końcu na nią nie patrzę. Prześcieradło frotte - nienawidzę prześcieradeł frotte. Już raz nam takie sprezentowała tylko zły wymiar i chyba od ponad roku leży na strychu... ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Idź je oddaj, mogą mieć plastik. |
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa Lund może się pomyliła i jakąś mieszankę wybielacza Ci dała, albo
celowo dolała do żelu do prania, żeby pokazać, że nawet wyprać nie umiesz (nie no konfabuluje) może spodnie były jakieś dziwne ale sama jestem ciekawa przyczynymoja teściowa jest spoko, bardzo często kupi coś dla siebie, ale okazuje się za duże i oddaje mi co mi bardzo odpowiada, bo gust ma niegłupi ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Miss Saeki jaki plastik?
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też całkiem spoko, poza tym, że nie akceptuje tego, że ktoś może mieć inne zdanie/gust od niej...
Tu masz o plastiku: http://pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/...kowaniach.html |
|
|
|
#1273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No trudno, tamte spodnie miałam z lumpeksu ![]() Cytat:
No czasem bywa nieprzyjemna kiedy forsuje własne zdanie ale ja nie zamierzam wchodzić na otwartą wojnę ![]() Prześcieradło frotte będzie fajne na zimę
|
||
|
|
|
#1274 |
|
Konto usunięte
|
ale Anex chyba kupiła chrupki w sensie takie chipsowe a nie do mleka
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- ja mam fajną przyszłą Teściową, Teścia z resztą też, są dla mnie jak drudzy rodzice a Teściowa jest niezłą laską mimo 60tych urodzin i ma świetny gust więc jeszcze nie dostałam od niej żadnego nietrafionego prezentu
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa Lund może być, że było stare weszło w jakąś reakcję i oto efekty...
![]() ufff ja takich płatków do mleka nie kupuję tylko owsiane i otręby, ale B ma chipsy takie serowe i pikantne, teraz zrobili o smaku bbq, ale mi bardziej pachną pieczonym kurczakiem, a smakują nijako..... moja swoje zdanie powie, a my i tak robimy po swojemu, ostatnio podsunęła mi kilka świetnych patentów, no i non stop pasie nas lubczykiem kashmirka jeśli chodzi o prezenty to ja po prostu mówię co mi w danej chwili potrzebne, ułatwiam tym samym sprawę sobie i innym w sumie jak chcą mi wziąć książki to i tak muszą zapytać czy, aby przypadkiem już takiej nie mam ![]() a tak w ogóle to udanego wypoczynku życzę, pięknej pogody i samych romantycznych nocy
|
#1277 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przykład: zbieramy sobie powoli szkło do mieszkania, proste i grubo cięte, żeby było uniwersalne i do siebie pasowało. Pojechaliśmy z nią do Ikei, a ona wkłada do koszyka szklanki w jakieś paskudne bohomazy i dopiero przy kasie wspomina, że cytuję, wzięła nam szklaneczki, bez żadnego pytania czy nam się przydadzą albo czy ładne. I jest foch kiedy grzecznie mówimy, że mamy już 6, a te nie będą nam pasować. Ostatnio kupiła nam skarpetki, moje oczywiście były za duże bo nawet nie zapytała, jaki mam rozmiar kiedyś nagminnie kupowała synowi koszule w rozmiarze L-XL, kiedy TŻ był w szczytowo szczupłej formie i nosił M-slim fit, BO PRZECIEŻ BĘDZIE WYGLĄDAŁ JAK ŻYDEK LUB PEDAŁ (cytat dosłowny) w dopasowanych koszulach... żyć nie umierać Edytowane przez 201608160903 Czas edycji: 2014-06-12 o 14:48 |
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
rise_against masakra, jak chcę kupić to niech powie, wy powiecie jej jakie i jedno i drugie będzie zadowolone, a nie na siłę...
![]() oo odnośnie koszul, byliśmy całą 3-ką ostatnio na zakupach i wzięłam tż koszulę i ona też chce i wybiera mu jakieś pedalskie kwiatki to mówię jak chcesz to weź, ale taką, taką albo taką, bo innej i tak S nie założy lucyohlucy kolorowych snów
|
#1280 |
|
Niepoprawna optymistka :)
|
dobry dzień
![]() chciałabym coś odpisać na te 5 stron które musiałam nadrobić ale nie mam sił ![]() co do teściów to moi są dość wiekowi, zawsze mogłabym mieć gorszych. Nie widuję się z nimi za często, nie wtrącają się więc w zasadzie nie sa tacy źli
|
|
|
|
#1281 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Aż mi przypomniałaś jak nas nie-teściowa zaciągnęła na jakieś, hm... targowisko pod Częstochową, tzn to nie był bazar tylko zbiorowisko sklepów ubraniowych z naciskiem na weselne kreacje Chciała coś dla siebie kupić, no ale jak już nas zaciągnęła, to uparła się, że kupi TŻtowi koszulę. Ciągała nas od sklepu do sklepu i wciskała te koszule... Nie byłoby problemu jakby to była normalna gładka koszula, ale tam takich nie sprzedawali Zamiast tego mieli jakieś koszule z łączonych materiałów, że np. cała koszula gładka, a kołnierzyk i mankiety w paski, albo jakieś wzorki, albo kieszonka w kontrastowym kolorze Gdy pytałam o gładkie, pani w sklepie mi oznajmiła, że teraz takie dwu albo i trzykolorowe są modne No fakt, tam najwyraźniej były, bo innych nie dało się znaleźć.W końcu dla świętego spokoju wytypowaliśmy z TŻtem koszulę, jak najbardziej jednolitą, pani w sklepie też potwierdzała, że jednolita - miała tylko lamówkę przy rękawie, była z krótkim, uznaliśmy że ujdzie. W domu rozpakowaliśmy, TŻ założył, i okazało się, że ta koszula miała ciemnofioletową obwódkę POD kołnierzykiem, tak że jak ją zapiął uzyskał efekt koloratki Pani w sklepie się nawet o tym nie zająknęła, a ten fragment koszuli akurat zasłaniał tekturowy pasek ![]() Oczywiście TŻ nigdy jej nie założył na żadną okazję... Widzieliśmy tam też taki mega błyszczący garnitur, z jakąś błyszczącą nitką chyba. Obśmialiśmy go, a potem się dowiedzieliśmy, że brat TŻta go kupił No cóż...
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2014-06-12 o 15:05 |
|
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Malinowa_mamba13 dobry jak Ci minął dzień
![]() lexie ja nigdy nie zapomnę jak babcia od strony taty kazała nam chodzić w jakichś szmatach- dostawali skąś ciuchy, i przywozili do nas nie wspomnę, że z babcią mieszkała kuzynka w moim wieku i ona jakoś nic nie mogła sobie wybrać, a mi babka wmawiała, że wszystko super i extra leży... na szczęście nie musiałam w tym chodzić, ale ile się nawkurzałam, że ktoś mi coś każe to już moje....
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro tak to ok. Ja nie czytałam tego artukułu, bo nie kupuję praktycznie nic w biedronce. Ale tu chrupki, tam na głównej było chrupki więc tak skojarzyłam... |
|
|
|
|
#1284 |
|
|
Anex
![]() o 10 już byłam z córcią poza domem pojechałyśmy nad wodę, uciekłyśmy przed deszczem do koleżanki a tam 4 dzieci wiec miała się z kim bawić obiad mam z wczoraj to sobie odgrzałam a mała teraz śpi.a Twój jak mija ? ![]() Lexie kiedyś takie garniaki świecące to był krzyk mody
|
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Co myślicie o tej pralce? Jest teraz na promocji w Neonecie za niecały 1000 zł
http://www.ceneo.pl/23288419 |
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Malinowa_mamba13 ooo to świetnie, a co nie chodzi już do przedszkola czy jeszcze jej nie puszczasz?
ja w pracy, więc ślęczę nad papierkami i śledzę wizaż ![]() na szczęście zostało mi ostatnie 30 minut i do domku ja tak dobrze nie mam i na obiad będę musiała coś wymotać ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Miss Saeki pytanie jaki ma najkrótszy tryb prania, żeby się nie okazało, że pierze ponad 2 h, no i czy nie pobiera za dużo wody 51 l- porównywałaś jak to wygląda w innych pralkach? a no i czasami 1000 obr nie wystarcza chociaż sis ma starą pralkę i na 800 jej ładnie wiruje, a innym na 1000 woda się z ciuchów leje
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
Mama ma electrolux ze 1000 obrotów (ale ładowany od góry) i nieźle daje radę. Muszę obejrzeć tę pralkę z bliska, bo nigdzie wlasnie nie znajduję info o długości prania.
A w ogole.. widziałyście kiedyś jakieś pralki z drzwiczkami otwieranymi na prawo? |
|
|
|
#1288 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym zabiła za koszule z krótkim rękawem - to taka sama zbrodnia modowa jak noszenie legginsów zamiast spodni u kobiet u mnie uważają, że mamy z TŻ obsesję na punkcie ciuchów, ale cóż, pracowałam 2 lata w fashion, czuję się trochę usprawiedliwiona
|
|
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1290 | |
|
|
Cytat:
o to szybko zleci i kolejna dniówka z głowy ![]() ale Ty się znasz na pralkach ![]() ja jak kupowałam to podeszłam, wybrałam, zapłaciłam i przywieźli |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

Moja mama ma taką pralkę i zarazem jej służy jako kosz na pranie
Stare spodnie w tym typie zniszczyły mi się po użyciu żelu do prania od Teściowej
13.03.2008

I bokserki TŻ też dostały od tego żelu szalonych wybielonych wzorów ale jemu się to podoba i je już raz założył
celowo dolała do żelu do prania, żeby pokazać, że nawet wyprać nie umiesz
ale sama jestem ciekawa przyczyny

No trudno, tamte spodnie miałam z lumpeksu 
na szczęście nie musiałam w tym chodzić, ale ile się nawkurzałam, że ktoś mi coś każe to już moje....