Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-12, 12:56   #1261
anex_1989
Zakorzenienie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

lexie a nie wiem, pewnie można też- a co tam jest do zepsucia, teraz na każdym kroku tacy fachowcy, że jak samemu sobie nie zrobisz to na bank będziesz poprawiać

tylko nie bierzcie jakiś wyświetlaczy lcd, bo to szybko pada, a koszty naprawy kolosalne....
anex_1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 13:03   #1262
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Szczerze mówiąc ciężko znaleźć coś pasującego nam bez tego wyświetlacza.
Musi być dość płytka, tak do 45 cm, fajnie jak A++ albo A+++, i z dość pojemnym bębnem. Znalazłam jedną tylko bez wyświetlacza spełniającą te warunki, ale jeszcze popatrzę.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 13:06   #1263
anex_1989
Zakorzenienie

lexie wiem, my też mieliśmy problem z wyborem pralki, bo musiała mieć określoną szerokość, ale udało się znaleźć fajnego samsunga
a patrzycie z normalnym otwieraniem czy ładowaną od góry?
Stary 2014-06-12, 13:27   #1264
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Patrzę z normalnym, chociaż tak naprawdę w tej łazience chyba bardziej by pasowało dać taką od góry... Nigdy takiej nie miałam i nie wiem czy to fajne czy nie
Stary 2014-06-12, 13:29   #1265
Miss Saeki
Zakorzenienie

Ma to plusy i minusy Moja mama ma taką pralkę i zarazem jej służy jako kosz na pranie
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 13:40   #1266
anex_1989
Zakorzenienie

dokładnie są plusy i minusy, mi takie nie pasują, bo na pralce zawsze mam klamoty, a teściowa ma ładowaną od góry i jest zadowolona, bo zajmuje zdecydowanie mniej miejsca, pytanie w jakiej dłużej wytrzymyją łożyska, chociaż jak się nie będzie jej przeładowywać to przez okres gwarancji powinna hulać
Stary 2014-06-12, 13:41   #1267
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Polecacie jakieś marki niezbyt drogich (do 1200 zl z montażem, dostawą itp) pralek?
Co do marek to nie wiem ale polecam sklep RTV EURO AGD bo trwa u nich gazetka z okazji mistrzostw a jak zaklepiecie towar przez Internet to są jeszcze dodatkowe rabaty

Kupiłam sobie spodnie i sweter na pociechę Stare spodnie w tym typie zniszczyły mi się po użyciu żelu do prania od Teściowej

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 13:48   #1268
anex_1989
Zakorzenienie

Ilsa Lund o matko, a co im się stało dokładnie?
a jesteś pewna, że teściowa Cię lubi

u mnie jeszcze 2 h i do domu

kupiliśmy wczoraj nowe smaki chrupków w biedronce i tyłka nie urywają...
Stary 2014-06-12, 13:52   #1269
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anex_1989 Pokaż wiadomość
Przebarwiły się tak jakbym je umyła w wybielaczu I bokserki TŻ też dostały od tego żelu szalonych wybielonych wzorów ale jemu się to podoba i je już raz założył
Nie jestem pewna

Stary 2014-06-12, 13:55   #1270
Miss Saeki
Zakorzenienie

Ja ostatnio od teściowej dostałam pościel i prześcieradło.
Pościel bawełniana, wzór nie rzuca na kolana, ale ujdzie w tłoku. Jak śpie to w końcu na nią nie patrzę.
Prześcieradło frotte - nienawidzę prześcieradeł frotte. Już raz nam takie sprezentowała tylko zły wymiar i chyba od ponad roku leży na strychu...

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:

u mnie jeszcze 2 h i do domu

kupiliśmy wczoraj nowe smaki chrupków w biedronce i tyłka nie urywają...
Idź je oddaj, mogą mieć plastik.
Stary 2014-06-12, 13:59   #1271
anex_1989
Zakorzenienie

Ilsa Lund może się pomyliła i jakąś mieszankę wybielacza Ci dała, albo celowo dolała do żelu do prania, żeby pokazać, że nawet wyprać nie umiesz (nie no konfabuluje) może spodnie były jakieś dziwne ale sama jestem ciekawa przyczyny

moja teściowa jest spoko, bardzo często kupi coś dla siebie, ale okazuje się za duże i oddaje mi co mi bardzo odpowiada, bo gust ma niegłupi

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Miss Saeki jaki plastik?
Stary 2014-06-12, 14:00   #1272
Miss Saeki
Zakorzenienie

Moja też całkiem spoko, poza tym, że nie akceptuje tego, że ktoś może mieć inne zdanie/gust od niej...

Tu masz o plastiku:
http://pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/...kowaniach.html
Stary 2014-06-12, 14:06   #1273
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa Lund może się pomyliła i jakąś mieszankę wybielacza Ci dała, albo celowo dolała do żelu do prania, żeby pokazać, że nawet wyprać nie umiesz (nie no konfabuluje) może spodnie były jakieś dziwne ale sama jestem ciekawa przyczyny
Z tym żelem było tak że poza Poznaniem jest taki outlet Factory i ona tam kupiła ten żel - mi się wydawał jakiś zepsuty i dziwnie pachniał ale TŻ chciał żebym spróbowała nim uprać No trudno, tamte spodnie miałam z lumpeksu
Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Moja też całkiem spoko, poza tym, że nie akceptuje tego, że ktoś może mieć inne zdanie/gust od niej...
Moja też bo pracuje w szkole więc żartuję sobie że przyzwyczajona jest że dzieci uważają jej zdanie za świętość No czasem bywa nieprzyjemna kiedy forsuje własne zdanie ale ja nie zamierzam wchodzić na otwartą wojnę

Prześcieradło frotte będzie fajne na zimę

Stary 2014-06-12, 14:08   #1274
201604250957
Konto usunięte

ale Anex chyba kupiła chrupki w sensie takie chipsowe a nie do mleka

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

ja mam fajną przyszłą Teściową, Teścia z resztą też, są dla mnie jak drudzy rodzice a Teściowa jest niezłą laską mimo 60tych urodzin i ma świetny gust więc jeszcze nie dostałam od niej żadnego nietrafionego prezentu
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 14:38   #1275
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Z tym żelem było tak że poza Poznaniem jest taki outlet Factory i ona tam kupiła ten żel - mi się wydawał jakiś zepsuty i dziwnie pachniał ale TŻ chciał żebym spróbowała nim uprać No trudno, tamte spodnie miałam z lumpeksu

Moja też bo pracuje w szkole więc żartuję sobie że przyzwyczajona jest że dzieci uważają jej zdanie za świętość No czasem bywa nieprzyjemna kiedy forsuje własne zdanie ale ja nie zamierzam wchodzić na otwartą wojnę

Prześcieradło frotte będzie fajne na zimę
na zimę wolę flanelowe. Frotte dla mnie jest niewygodne. Kojarzy mi się z... obsikanym łózkiem...
Stary 2014-06-12, 14:39   #1276
anex_1989
Zakorzenienie

Ilsa Lund może być, że było stare weszło w jakąś reakcję i oto efekty...

ufff ja takich płatków do mleka nie kupuję tylko owsiane i otręby,
ale B ma chipsy takie serowe i pikantne, teraz zrobili o smaku bbq, ale mi bardziej pachną pieczonym kurczakiem, a smakują nijako.....

moja swoje zdanie powie, a my i tak robimy po swojemu,
ostatnio podsunęła mi kilka świetnych patentów, no i non stop pasie nas lubczykiem chociaż wie, że na wnuka musi jeszcze trochę poczekać, reasumując fajna jest, ale mieszkać bym z nią nie mogła, od czasu do czasu ona u nas na noc czasami my u niej i wystarczy

kashmirka jeśli chodzi o prezenty to ja po prostu mówię co mi w danej chwili potrzebne, ułatwiam tym samym sprawę sobie i innym
w sumie jak chcą mi wziąć książki to i tak muszą zapytać czy, aby przypadkiem już takiej nie mam

a tak w ogóle to udanego wypoczynku życzę, pięknej pogody i samych romantycznych nocy
Stary 2014-06-12, 14:47   #1277
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

ja mam fajną przyszłą Teściową, Teścia z resztą też, są dla mnie jak drudzy rodzice a Teściowa jest niezłą laską mimo 60tych urodzin i ma świetny gust więc jeszcze nie dostałam od niej żadnego nietrafionego prezentu
Zazdroszczę, moja ma 50 i powoli do niej dociera, że lepiej żeby nam nie kupowała, bo gust ma fatalny.
Przykład: zbieramy sobie powoli szkło do mieszkania, proste i grubo cięte, żeby było uniwersalne i do siebie pasowało. Pojechaliśmy z nią do Ikei, a ona wkłada do koszyka szklanki w jakieś paskudne bohomazy i dopiero przy kasie wspomina, że cytuję, wzięła nam szklaneczki, bez żadnego pytania czy nam się przydadzą albo czy ładne. I jest foch kiedy grzecznie mówimy, że mamy już 6, a te nie będą nam pasować. Ostatnio kupiła nam skarpetki, moje oczywiście były za duże bo nawet nie zapytała, jaki mam rozmiar kiedyś nagminnie kupowała synowi koszule w rozmiarze L-XL, kiedy TŻ był w szczytowo szczupłej formie i nosił M-slim fit, BO PRZECIEŻ BĘDZIE WYGLĄDAŁ JAK ŻYDEK LUB PEDAŁ (cytat dosłowny) w dopasowanych koszulach... żyć nie umierać

Edytowane przez 201608160903
Czas edycji: 2014-06-12 o 14:48
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 14:48   #1278
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Ja sie zbieram spac, milego dnia
Stary 2014-06-12, 14:53   #1279
anex_1989
Zakorzenienie

rise_against masakra, jak chcę kupić to niech powie, wy powiecie jej jakie i jedno i drugie będzie zadowolone, a nie na siłę...

oo odnośnie koszul, byliśmy całą 3-ką ostatnio na zakupach i wzięłam tż koszulę i ona też chce i wybiera mu jakieś pedalskie kwiatki
to mówię jak chcesz to weź, ale taką, taką albo taką, bo innej i tak S nie założy

lucyohlucy kolorowych snów
Stary 2014-06-12, 14:57   #1280
Malinowa_mamba13
Niepoprawna optymistka :)

dobry dzień

chciałabym coś odpisać na te 5 stron które musiałam nadrobić ale nie mam sił

co do teściów to moi są dość wiekowi, zawsze mogłabym mieć gorszych. Nie widuję się z nimi za często, nie wtrącają się więc w zasadzie nie sa tacy źli

Nasz
Malinowa_mamba13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 15:02   #1281
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, moja ma 50 i powoli do niej dociera, że lepiej żeby nam nie kupowała, bo gust ma fatalny.
Przykład: zbieramy sobie powoli szkło do mieszkania, proste i grubo cięte, żeby było uniwersalne i do siebie pasowało. Pojechaliśmy z nią do Ikei, a ona wkłada do koszyka szklanki w jakieś paskudne bohomazy i dopiero przy kasie wspomina, że cytuję, wzięła nam szklaneczki, bez żadnego pytania czy nam się przydadzą albo czy ładne. I jest foch kiedy grzecznie mówimy, że mamy już 6, a te nie będą nam pasować. Ostatnio kupiła nam skarpetki, moje oczywiście były za duże bo nawet nie zapytała, jaki mam rozmiar kiedyś nagminnie kupowała synowi koszule w rozmiarze L-XL, kiedy TŻ był w szczytowo szczupłej formie i nosił M-slim fit, BO PRZECIEŻ BĘDZIE WYGLĄDAŁ JAK ŻYDEK LUB PEDAŁ (cytat dosłowny) w dopasowanych koszulach... żyć nie umierać

Aż mi przypomniałaś jak nas nie-teściowa zaciągnęła na jakieś, hm... targowisko pod Częstochową, tzn to nie był bazar tylko zbiorowisko sklepów ubraniowych z naciskiem na weselne kreacje Chciała coś dla siebie kupić, no ale jak już nas zaciągnęła, to uparła się, że kupi TŻtowi koszulę. Ciągała nas od sklepu do sklepu i wciskała te koszule... Nie byłoby problemu jakby to była normalna gładka koszula, ale tam takich nie sprzedawali Zamiast tego mieli jakieś koszule z łączonych materiałów, że np. cała koszula gładka, a kołnierzyk i mankiety w paski, albo jakieś wzorki, albo kieszonka w kontrastowym kolorze
Gdy pytałam o gładkie, pani w sklepie mi oznajmiła, że teraz takie dwu albo i trzykolorowe są modne No fakt, tam najwyraźniej były, bo innych nie dało się znaleźć.
W końcu dla świętego spokoju wytypowaliśmy z TŻtem koszulę, jak najbardziej jednolitą, pani w sklepie też potwierdzała, że jednolita - miała tylko lamówkę przy rękawie, była z krótkim, uznaliśmy że ujdzie. W domu rozpakowaliśmy, TŻ założył, i okazało się, że ta koszula miała ciemnofioletową obwódkę POD kołnierzykiem, tak że jak ją zapiął uzyskał efekt koloratki Pani w sklepie się nawet o tym nie zająknęła, a ten fragment koszuli akurat zasłaniał tekturowy pasek
Oczywiście TŻ nigdy jej nie założył na żadną okazję...

Widzieliśmy tam też taki mega błyszczący garnitur, z jakąś błyszczącą nitką chyba. Obśmialiśmy go, a potem się dowiedzieliśmy, że brat TŻta go kupił No cóż...

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2014-06-12 o 15:05
Stary 2014-06-12, 15:10   #1282
anex_1989
Zakorzenienie

Malinowa_mamba13 dobry jak Ci minął dzień

lexie no bo przecież o gustach jak i o polityce się nie dyskutuje

ja nigdy nie zapomnę jak babcia od strony taty kazała nam chodzić w jakichś szmatach- dostawali skąś ciuchy, i przywozili do nas nie wspomnę, że z babcią mieszkała kuzynka w moim wieku i ona jakoś nic nie mogła sobie wybrać, a mi babka wmawiała, że wszystko super i extra leży... na szczęście nie musiałam w tym chodzić, ale ile się nawkurzałam, że ktoś mi coś każe to już moje....
Stary 2014-06-12, 15:18   #1283
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość

Skoro tak to ok. Ja nie czytałam tego artukułu, bo nie kupuję praktycznie nic w biedronce. Ale tu chrupki, tam na głównej było chrupki więc tak skojarzyłam...
Stary 2014-06-12, 15:28   #1284
Malinowa_mamba13

Anex
o 10 już byłam z córcią poza domem pojechałyśmy nad wodę, uciekłyśmy przed deszczem do koleżanki a tam 4 dzieci wiec miała się z kim bawić obiad mam z wczoraj to sobie odgrzałam a mała teraz śpi.

a Twój jak mija ?

Lexie kiedyś takie garniaki świecące to był krzyk mody

Nasz
Stary 2014-06-12, 15:32   #1285
Miss Saeki
Zakorzenienie

Co myślicie o tej pralce? Jest teraz na promocji w Neonecie za niecały 1000 zł

http://www.ceneo.pl/23288419
Stary 2014-06-12, 15:36   #1286
anex_1989
Zakorzenienie

Malinowa_mamba13 ooo to świetnie, a co nie chodzi już do przedszkola czy jeszcze jej nie puszczasz?

ja w pracy, więc ślęczę nad papierkami i śledzę wizaż
na szczęście zostało mi ostatnie 30 minut i do domku
ja tak dobrze nie mam i na obiad będę musiała coś wymotać

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Miss Saeki pytanie jaki ma najkrótszy tryb prania, żeby się nie okazało, że pierze ponad 2 h, no i czy nie pobiera za dużo wody 51 l- porównywałaś jak to wygląda w innych pralkach?

a no i czasami 1000 obr nie wystarcza chociaż sis ma starą pralkę i na 800 jej ładnie wiruje, a innym na 1000 woda się z ciuchów leje
Stary 2014-06-12, 15:40   #1287
Miss Saeki
Zakorzenienie

Mama ma electrolux ze 1000 obrotów (ale ładowany od góry) i nieźle daje radę. Muszę obejrzeć tę pralkę z bliska, bo nigdzie wlasnie nie znajduję info o długości prania.

A w ogole.. widziałyście kiedyś jakieś pralki z drzwiczkami otwieranymi na prawo?
Stary 2014-06-12, 15:40   #1288
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość

Aż mi przypomniałaś jak nas nie-teściowa zaciągnęła na jakieś, hm... targowisko pod Częstochową, tzn to nie był bazar tylko zbiorowisko sklepów ubraniowych z naciskiem na weselne kreacje Chciała coś dla siebie kupić, no ale jak już nas zaciągnęła, to uparła się, że kupi TŻtowi koszulę. Ciągała nas od sklepu do sklepu i wciskała te koszule... Nie byłoby problemu jakby to była normalna gładka koszula, ale tam takich nie sprzedawali Zamiast tego mieli jakieś koszule z łączonych materiałów, że np. cała koszula gładka, a kołnierzyk i mankiety w paski, albo jakieś wzorki, albo kieszonka w kontrastowym kolorze
Gdy pytałam o gładkie, pani w sklepie mi oznajmiła, że teraz takie dwu albo i trzykolorowe są modne No fakt, tam najwyraźniej były, bo innych nie dało się znaleźć.
W końcu dla świętego spokoju wytypowaliśmy z TŻtem koszulę, jak najbardziej jednolitą, pani w sklepie też potwierdzała, że jednolita - miała tylko lamówkę przy rękawie, była z krótkim, uznaliśmy że ujdzie. W domu rozpakowaliśmy, TŻ założył, i okazało się, że ta koszula miała ciemnofioletową obwódkę POD kołnierzykiem, tak że jak ją zapiął uzyskał efekt koloratki Pani w sklepie się nawet o tym nie zająknęła, a ten fragment koszuli akurat zasłaniał tekturowy pasek
Oczywiście TŻ nigdy jej nie założył na żadną okazję...

Widzieliśmy tam też taki mega błyszczący garnitur, z jakąś błyszczącą nitką chyba. Obśmialiśmy go, a potem się dowiedzieliśmy, że brat TŻta go kupił No cóż...

Ja bym zabiła za koszule z krótkim rękawem - to taka sama zbrodnia modowa jak noszenie legginsów zamiast spodni u kobiet u mnie uważają, że mamy z TŻ obsesję na punkcie ciuchów, ale cóż, pracowałam 2 lata w fashion, czuję się trochę usprawiedliwiona ogólnie jakby się człowiek nie zapierał to wygląd ma znaczenie, a jak ktoś myśli, że nie, to żyje w nieświadomości
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 15:42   #1289
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Ja bym zabiła za koszule z krótkim rękawem - to taka sama zbrodnia modowa jak noszenie legginsów zamiast spodni u kobiet u mnie uważają, że mamy z TŻ obsesję na punkcie ciuchów, ale cóż, pracowałam 2 lata w fashion, czuję się trochę usprawiedliwiona ogólnie jakby się człowiek nie zapierał to wygląd ma znaczenie, a jak ktoś myśli, że nie, to żyje w nieświadomości
Ja koszule z krótkim rękawem jeszcze zdzierżę. Nie cierpię za to zaprasowanych rękawów... wygląda to bardzo niestetycznie...
Stary 2014-06-12, 15:43   #1290
Malinowa_mamba13

Cytat:
Malinowa_mamba13 ooo to świetnie, a co nie chodzi już do przedszkola czy jeszcze jej nie puszczasz?

ja w pracy, więc ślęczę nad papierkami i śledzę wizaż
na szczęście zostało mi ostatnie 30 minut i do domku
ja tak dobrze nie mam i na obiad będę musiała coś wymotać

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Miss Saeki pytanie jaki ma najkrótszy tryb prania, żeby się nie okazało, że pierze ponad 2 h, no i czy nie pobiera za dużo wody 51 l- porównywałaś jak to wygląda w innych pralkach?

a no i czasami 1000 obr nie wystarcza chociaż sis ma starą pralkę i na 800 jej ładnie wiruje, a innym na 1000 woda się z ciuchów leje
jeszcze nie chodzi, za malutka
o to szybko zleci i kolejna dniówka z głowy

ale Ty się znasz na pralkach

ja jak kupowałam to podeszłam, wybrałam, zapłaciłam i przywieźli

Nasz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości