|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
A ja dzisiaj nie poszłam do pracy
Poczułam jakieś ogólne zmęczenie i już wczoraj miałam strasznego nerwa, opadłam z sił A dzisiaj pospałam dłuuuugo i teraz ogarniam i nawet mi się chce ![]() Pranie, sprzątanie i takie tam ![]() Poczytałam o tych ochraniaczach i jestem zdezorientowana ![]() Wydawało mi się, że trzeba je wręcz mieć, a tu taki psikus. Ja na początek zadowalam się kołyską, z łóżeczkiem się wstrzymamy jak znajdziemy większe mieszkanko.. Ale kupiłam ochraniacz z taką mini-kołderką. Nie jest długi, dookoła kołyski, tylko za głowę i gdzieś tak do połowy długości ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
Moja znajoma z terminem na początek sierpnia jest w ciąży z drugim dzieckiem, z tym, że pierwsze urodziła kilkanaście lat temu. Teraz, identycznie jak i wtedy przytyła już ponad 20 kilogramów. A jeszcze parę miesięcy temu była chuda jak patyczek, naprawdę nie do poznania. Mnie w pracy non stop pytają ile jeszcze mi zostało i jak odpowiadam, że w sumie to dwa m-ce- szok na twarzach Także chyba też nie za dobrze wyglądam, albo ludzie się po prostu nie orientują
|
|
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Pozwole sobie wstawic wiadomosc od Mamuski bo pozwolila
![]() ' Cześć dziewczyny ja jak zwykle tylko na chwilkę napisać co u mnie i u mojej dzidzi bo dzisiaj miałam usg, no i skrzep prawie zniknął glowka dziecka jest tylko o tydzien większa (a była o 3 tygodnie większa) i komory mózgowe jakiś cudem sie pomniejszyly (były 22mm) teraz prawa komora jest najwieksza 15mm a reszta w normie no i w końcu zaczyna byc widać móżdżek dziecka i czesci mozgu z tylu glowki tam gdzie był ten skrzep ale lekarze oczywiscie mówią ze mamy sie nie cieszyć bo mozg wyglada dziwnie jet przesunięty w lewo i niektóre jego czesci sa nie na swoim miejscu no i na środku nie sa pewni czy to nowy skrzep sie tworzy czy to cześć mozgu....sami nie wiedza co i jak ale ja wiem swoje i jestem nastawiona bardzo optymistycznie za tydzien rezonans magnetyczny i za 2 tygodnie znowu usg i konsultacja, ale najgorsze jest to ze neurolodzy podejrzewaja te malformacji żylno tętnicze cos typu malformacji żyły Galena w mozgu i to jest jak tykająca bomba w każdej chwili moze powstać skrzep albo nastąpić krwotok a dopiero po urodzeniu dziecka beda mogli przeprowadzić angiografie i ewentualnie embolizacje czyli operacje polegająca na zamknięciu złych połączeń zylno tętniczych (na szczęście tu w Uk mogą mi zaoferować ta operacje w Polsce podobno cieżko bo tylko jeden lekarz to wykonuje i czytałam jak ludzie z maluszkami 3 miesięczny musza szukać pomocy zagranica) najlepsze jest to ze oni stwierdzili ze moge rodzi naturalnie w moim szpitalu ale to chyba jakiś żart i powiedziałam im ze ja chce tam u nich rodzic i to przez cesarkę, ja nie wiem tak do końca co sie stanie po porodzie czy dziecka serce bedzie biło normalnie czy dziecko zacznie oddychać itp i wole buc pod specjalistyczna opieka a nie chce tez ryzykować ucisku glowki dziecka czy jakichkolwiek komplikacji przy porodzie SN dlatego zdecydowałam ze chce miec CC.....maja sie skonsultować i po wynikach rezonansu ustalić plan porodu i opieki po porodzie.....dzisiaj tez pobrali mi i mojemu mężowi krew do badań na cytomegalia toxoplazmoze pervo i na NAIT- z tego co wyczytałam to jest badanie dotyczące płytek krwi przy konflikcie, chyba wzięli sobie na poważnie to co mówiłam ze po zastrzyku anty-D nagle skrzep zaczął znikać i sytuacja sie polepszać a czytałam o tym ze przy konflikcie dziecko ma wlasnie problemy z krwotokami w mozgu przez zmniejszona ilośc płytek....maja tez zrobic testy genetyczne po urodzeniu dziecka....czuje sir jak na huśtawce raz mówią ze dziecko bedzie warzywem a raz badania pokazują ze moze byc prawie normalne mam juz dosyć tego naprawde jestem nastawiona optymistycznie i czuje ze bedzie ok ale jednak mając w świadomości ze dzidzia moze nawet nie przeżyć, niepotrafie cieszyć sie i szykować wyprawki itp nie mam nic dla dziecka torbę tylko dla siebie spakowane do szpitala i az sie boje co mnie czeka w najbliższych miesiącach...mam nadzieje ze u was wszystko dobrze bez komplikacji i możecie cieszyć sie ciaza i maleństwem odezwę sie za tydzien Pozdrawiam ' |
|
|
|
#4323 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno nie planuję ubierać Młodej całej na różowo - a te 2 pajace, to piżamki, więc do spania może być różowym koteczkiem ![]() Mi się najbardziej podoba ta sukienka w kurzą stopkę - rozmiarowo powinna być akurat na boże narodzenie Cytat:
![]() Ja właśnie też stwierdziłam,że o wiele łatwiej dostać coś na dziewczynke jednak. Ciekawe czemu tak jest ![]() Cytat:
Wolę, żeby sprzątnął na nasz powrót do domu, albo zrobił obiad, albo pomasował mi stopy - to dla mnie więcej znaczy ![]() I on też raczej nie z tych romantycznych Chociaż kwiatkami po powrocie do domu bym nie pogardziła to byłoby miłe - ale to głównie dlatego, że lubię kwiaty ![]() Co do lumpka, to ja mam 2 czy 3 już takie zaprzyjaźnione i akurat te rzeczy mi pani odłożyła. Powiedziała tydzień temu, że odłozy mi coś, to sobie pooglądam i faktycznie, wczoraj poszłam, a ona miała cała reklamówkę rzeczy. Wybrałam, co mi sie podobało Miło z jej strony ![]() Cytat:
Mi się jak na razie 2 razy zdarzyło, że mnie ktoś przepuścił, sama się nie pcham. Ostatnio byłam w tesco z siostrzenicą, poszłam do kasy pierwszeństwa, ludzi w piguły...i w kolejce stała jedna dziewczyna w ciąży...no to mówię sobie,że się cisnąć nie będę, jak tamta stoi, bo wyjdę na marudę i poszłam do normalnej kasy!
|
||||
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak Cię chwaliłyśmy, że osiadłas na laurach Do roboty! Karoseria jestem pewna, że się ludzie nie orientują My z mężem też nie jesteśmy romantyczni. Za dużo w nas punk rocka Dla mnie największym prezentem będzie czuła opieka nade mną i bobasem
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ochraniaczy to każdy ma inną opinie i zdania są podzielone |
|
|
|
|
#4326 |
|
Zadomowienie
|
http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza...e-24-dni/x19p2
w życiu bym nie sądziła że miedzy bliźniakami moze być 24 dni róznicy |
|
|
|
#4327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój TŻ też nie bardzo romantyczny, chyba nie mam co spodziewać się płatków róż czy pierścionków ![]() Kwiaty kupuje mi, bo mu każę |
|
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z Warszawy, może was zainteresuje: http://motherandbaby.pl/program-targow/
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#4330 |
|
Raczkowanie
|
mysia111 az mi się oczy zamglily jak przeczytałam o Twoim mężu - piękny gest
justa1978 - ja dzis byłam w tesco i koleki jak cholera, chodziłam od jednej do drugiej kasy i w koncu jakaś kobieta mnie przepuscila, okazało sie, ze to pracownik sklepu a wszyscy inni sie lampili, widzieli i brzuch i zakupy, ale nikt nie zaproponował pierszenstwa znieczulica ![]() mamuśka wspaniałe wiadomości Tak sie ciesze, że u Was coraz lepiej Byłam dzis w SuperPharm i kupiłam sobie DHA OmegaMed Pregna (akurat miałam fajną zniżkę ) i emulsje do kąpieli i emulsje do ciała z Emolium (40% znizki na całą serie Emolium)tzn emulsje dla Dzidzi, nie dla siebie
Edytowane przez motylek_555 Czas edycji: 2014-06-12 o 17:33 |
|
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4332 |
|
Raczkowanie
|
Cena regularna to 45.99, ja mialam kupon z karty lifestyle i zaplacilam 25.99...ale nie denerwuj sie, nie wolno
Edytowane przez motylek_555 Czas edycji: 2014-06-12 o 17:48 |
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, które kupiły leżaczki/bujaczki... czy któraś z Was ma bujaczek, który rozkłada się całkiem na płasko? Bo ja bym taki chciała. I na razie widzę, że są takie tylko tiny love, ale one są drogie dość. |
|
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
świetne wieści od Mamuski!
Ta kobieta jest fantastyczna! Dobrze, że się nie poddała A ja dziś w Biedronce miałam tylko 2 małe rzeczy i zapytałam parę z załadowanym po brzegi wózkiem czy mnie przepuszczą. Bez problemu. A w autobusie jak zawsze - kobiety się prześcigiwały, żeby mi ustąpić miejsca, a faceci mają wy.ebane Mój mąz dziś grzeczniutki, od razu po obiedzie wypełnił wszystkie zaległe obowiązki, a nawet pozwolił sobie podpowiedzieć jak najlepiej wieszać pranie (wcześniej nie słuchał, bo się wymądrzam i "sama sobie tak rób, ja robię po swojemu" ) A ja na przeprosiny kupiłam mu 6 par skarpetek
|
#4335 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale uczynił mi to na moje wyraźne życzenie ![]() Cytat:
gestów miłośći i doceniania to ja oczekuję przez całą ciąże
|
|
|
#4336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie o to mi chodzi. ![]() Bardzo ładne ciuszki, kurteczka słodka
|
|
#4337 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nawet zakupy z wózka ktoś wyjął, no to już nie spotykane. Ja jak jestem na zakupach to mam wrażenie, że strasznie mi ludzie zaglądają do wózka i patrzą co kupuję kiedyś mąż miał straszną fazę na chipsy i wzięłam mu kilka paczek na zapas to patrzyli na mnie wszyscy jak na wyrodną matkę teraz też śmiesznie jak robię mu zakupy na budowę i w wózku tylko węgiel na grilla, cola, gazowana woda, karkówka i kiełbasa ![]() Cytat:
|
|
#4338 |
|
grozi wypollizowaniem
|
A czemu kApac w gotowanej wodzie.. Pierwlsze slysze
w szpitalu chyba tez nie kapua w gotowanej
|
|
#4339 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to teraz bedzie mój mężulek prasował i układał w szafach bo ja niestety najbliższe 2tyg jak księżniczka tylko w łózku a z pozycji półleżącej nie poprasuję![]() ![]() Cytat:
Mój też niezbyt romantyczny...ale liczę po ciuchu że w napływie radości po urodzeniu się małej coś mu do głowy wpadnie. Nie liczę na fajerwerki i orkiestrę ale może chociaż jakiś mały bukiecik...też o tym nie słyszałam... |
|||
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
O Jezusie, co za pomysł z tym gotowaniem wody! Wyobrażacie to sobie? Gotowanie czajnika za czajnikiem, studzenie... horror XIX wieczny
![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4342 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie pracuję, nie zarabiam. Mogłam ewentualnie wcześniej przejść na macierzyński, ale chciałam być dzielna Zauważyłam, że jednak najbardziej wyrozumiałe w tym czasie są dla mnie dziewczyny, który były w ciąży i wiedzą jak to jest, albo ewentualnie takie, które starają się o dziecko. Z innymi, różnie Chyba najbardziej dziwi mnie zachowanie niektórych młodych mężczyzn... |
||
|
|
|
#4343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przede mnie wczoraj wepchała sie starsza kobieta i jeszcze męża za sobą ciągnie, a mieli dwa pełne koszyki..Udała że nie widziała ze byłam pierwsza.... Ręce mi wczoraj opadły... |
|
|
|
|
#4344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
-czy mogę wskoczyc do przymierzalni przed Panią? Bo ja tylko spodnie mam (ja miałam marynarkę 2 bluzki i spodnie...), no to jej mówię -proszę, niech Pani wejdzie (to była babka między 30-40lat) a ja dalej z uśmiechem na twarzy: - w sumie to nie powinnam Pani przepuszczać bo w ciązy jestem o ona -no właśnie widzę ale ja tylko tak szybciutko... myślałam że nie zauważyła i dlatego się wpychała a ona z premedytacją...ekspedient ka się popatrzyła z politowaniem pokręciła głową i mówi: no takie juz czasy mamy każdy się spieszy. ja tam się nie obraziłam na ta babkę bo przecież może i się spieszyła albo źle czuła ja sie czulam super więc mogłam poczekać ale w sumie dziwne...bo zupełnie w druga strone w moim przypadku to działa ale to juz było z miesiąc temu teraz sie tak tarabanię że na pewno by sie nikt przede mnie nie pchał bo wstyd![]() chociaż przedwczoraj na poczcie stałam w kolejce a że obok bylo krzesełka to sobie usiadłam i czekam az faceta obsłużą...wpadła babka facet akurat opuszczał okienko a ona siup i już mówi co chce, więc wstałam pomału, podeszłam i mówię jej uprzejmie że jeszcze ja jestem w kolejce przed nią o ona z wielkimi pretensjami -no to niech Pani idzie, prosze bardzo, ja poczekam mysle sobie no raczej, że poczekasz! |
||
|
|
|
#4345 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja w pracy właściwie jestem więcej na nogach, dostałam teraz wprawdzie krzesło, ale nie mogę siedzieć cały czas. A może to i dobrze
|
|
|
|
|
#4347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego - to jedno nie wyklucza drugiego. I to nie jest tak ze mój cały czas wpatrzony we mnie jak w obraz i obsypuje mnie kwiatami i prezentami. Na co dzień daleko mu do romantycznego mężczyzny. Po prostu od czasu do czasu wystrzeli z jakąś niespodzianka. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-06-12 o 19:39 |
|
|
|
|
#4349 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej, przeczytala o Mamusce i kamien z serca, ja mysle ze bedzie ok, skoro juz tak zmienily sie rokowania
Ale sie obzarlam....ziemniaczki, jajo sadzone (a wlasciwie to 2 ) i zsiadle mleko (to ze szklanej butelki ktore od zawsze pije, ale nigdy go nie widzialam w innym sklepie niz taki maly osiedlowy u rodzicow...) Pyyychota Cytat:
Odejda Ci wody to migusiem do szpitala ze skierowaniem na cesarke i finito Kurde troche Ci zazdroszcze bo przynajmniej wiesz juz co Cie czeka a naturalny to kazdy inny :/Mi odeszly wody (tzn zaczely) o 2:30 w nocy, a uroszilam o 19.30 takze to nie swiadczy o tym ze dziecko amsz juz w kanale, chociaz oczywiscie tak tez moze byc... Cytat:
no chyba ze.... Blagam, poeiwdzcie ze nikt juz tego nie robiCytat:
) no chociaz wczoraj w obi stalam z lostwami zeby je oddac i kuzwa nikt mnie nie przepuscil a tam nie ma kklimy i upal jak 150.... no..roznie to bywa...
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
w aptece niezapominajka (internetowej) cena regularna 31,98. Ja tu często robie zakupy albo w stacjonarnej aptece bo są najtansze u mnie w okolicy. opłaca się niektóre rzeczy-sprawdźcie sobie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

Az sie glupio z tym czulam, a jedna pani nawet mi powyjmowala zakupy z koszyka, zebym sie nie schylala!
Także chyba też nie za dobrze wyglądam, albo ludzie się po prostu nie orientują

i poszłam do normalnej kasy!

Do roboty! 

a wszyscy inni sie lampili, widzieli i brzuch i zakupy, ale nikt nie zaproponował pierszenstwa
znieczulica 

Ta kobieta jest fantastyczna! Dobrze, że się nie poddała
w szpitalu chyba tez nie kapua w gotowanej