|
|
#2071 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Prawda jest taka, ze temu malemu Aniolkowi nikt juz zycia nie przywroci a i rodzice nigdy sie z tego nie otrzasna
Ten czlowiek poniosl juz najwieksza kare jaka mogl, szczerze to nie wydaje mi sie, zeby umial z tym zyc, obym sie mylila... pstryczku, trwa to juz od jakiegos czasu i jest tylko gorzej i gorzej i co najgorsze to nie widze ochoty ani w sobie ani w nim, zeby cos zmienic Meczymy sie tylko tkwiac w wypalonym zwiazku
|
#2072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i żuczek Cytat:
A...rozmowa, terapia małżeńska?
|
||
|
|
|
#2073 |
|
Zadomowienie
|
Myslicie dziewczyny, ze na obustronne wypalenie rozmowa/terapia moga pomoc? Pytam powaznie, bo ja juz stracilam nadzieje
![]() Nie chce juz smecic bo dzisiaj jest dzien dobrych nowin!
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ! - a jeśli się to nie uda faktycznie - to wówczas prowadzi się mediację rozwojową, co jest potrzebne - bo macie dzieci.
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu tulę
|
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda zasnęła po 14 i nadal śpi - szooook.
Straszna lipa dziś z jedzeniem
|
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Zdrowo rosnijcie fasoleczki!! aniu tule mocno!! Do nas przyjechali goscie: moja przyjaciolka z LO z mezem; jest wesolo! Bedzie mnie mniej |
|
|
|
#2078 |
|
Wtajemniczenie
|
aniu tulę
Lady ale słodko Debrah u nas też dzisiaj kiepściutko z jedzeniem:/ u lekarza dobrze. powiedziała, że wyniki badań w normie, lekkie odchylenia spowodowane drobnym stanem zapalnym. powiedziała, że antybiotykiem faszerować nie będzie, tym bardziej, że kaszlu nie ma a katar już spływa. Hania dostała naklejke dzielny pacjent i zrobiła porządek w gabinecie![]() i taka sytuacja spowodowana brakiem drzemki
|
#2079 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za slowa otuchy
![]() misia brawa dla dzielnego pacjenta Przeslodka jest
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, na pewno się jakoś ułoży, popracujecie i na pewno wszystko wróci do normy
![]() Amelka ma drzemke wlasnie, dziś pójde spać o 09039393.
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Przepraszam, że się nie odezwałam po badaniach, ale nie mam w ogóle czasu na komputer. Domcia marudna, następna trójka wychodzi. Poza tym wpada w histerie, przedwczoraj obudziła się z drzemki i nic nie pomagało. W końcu TŻ wyszedł z nią na dwór i się uspokoiła. Wczoraj rano podobnie. Nie wiem czemu tak się dzieje.
Marsi gratuluję chłopca! ![]() Jaka również gratuluję Aniu może terapia jednak by pomogła? Może wcale nie wszystko jest stracone. Tulę Cie mocno |
|
|
|
#2082 |
|
Zadomowienie
|
Marsi gratuluję synka!
Jaka jejku jaka wiadomość! ![]() Ewik jak się czujesz? Aga biedna Zuzia Ania jeśli wierzycie w terapię to na pewno warto się wybrać, ściskam mocno i wierzę, że jeszcze się ułoży ![]() Misia jaki śpioszek fajny ![]() Silver to kamień z serca! Bokeh co z tymi butkami? Misia o ile się nie mylę to Ty polecałaś książeczki A kuku? Bo kupiłam Ewie o dżungli i bardzo się podoba my mamy jeszcze otwierana taką i tez jest super Dzwoniłam dzisiaj do dentystki i kazała mi przyjść, żeby to obejrzeć i wiecie co się okazało? Że jestem uczulona na lekarstwo, które podrażniło nerw i stąd to wszystko
|
|
|
|
#2083 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Padam ze zmęczenia. Miałam oglądać mecz dzisiaj (luuubię bardzo), ale chyba pójdę spać razem z córką. Dawno nie czułam się tak wyczerpana, do tego ta alergia... Jaka, Marsi - gratuluję dobrych nowin dzieciaczkowych! ![]() Deli, Insolito - piękne domki rosną ![]() Lady - wyglądasz Meneq - brawa za pierwsze słowa Yae ![]() Silver - super, że wszystko ok ![]() Misia - zdrówka dla Hani! Aniu - co do sytuacji z mężem, to może po prostu oboje jesteście zmęczeni, tak bardzo bardzo? Dwójka małych dzieci, dom, praca, rutyna - to wypala czasami... Spróbujcie powalczyć o siebie. Trzymam mocno kciuki, bo wiem, jak to jest, gdy rozpada się małżeństwo. W życiu nie chciałabym tego ponownie przechodzić, może dlatego tak się bronię przed ślubem. Tulę i mam nadzieję, że się Wam ułoży Mała - mam nadzieję, że u Was ok po szczepieniu Dziewczyny, przyznam Wam szczerze, że ta sytuacja z dziewczynką, która zginęła w samochodzie, bardzo mnie poruszyła. Po prostu nie mogę o tym zapomnieć. Tragedia ![]() Lecę, trzymajcie się, miłego! A, Julka coraz ładniej je sama i chyba mogę już napisać, że pije sama z normalnego kubka. Moja kochana duża dziewczynka |
|
|
|
#2084 |
|
Zadomowienie
|
Aniu
Gratulacje dla Marsi i Jakiej! Co do okien, my braliśmy w Oknoplaście i za jednostronny kolor wychodziło +15% a za dwustronny +30%. A za dach daliśmy w sumie coś koło 40 tysięcy ale mamy dachówkę ceramiczną Creatona która była dość droga (nawet nie tyle sama dachówka bazowa co pierdołki typu dachówki wentylacyjne, boczne, gąsiory, kominki i takie tam...) |
|
|
|
#2085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuję się dobrze, mdłości chyba mnie już opuściły ![]() Niestety, niektórych reakcji nie da się przewidzieć. Ja ostatnio też miałam reakcję alergiczną po wizycie u dentysty. Włożyła mi czarną plombę. Jak od niej wyszłam myślałam, że para uszami mi wyjdzie - taki czułam gorąc. Potem wyskoczyły mi bąble na całym ciele. Dosłownie z sekundy na sekundę ich przybywało. Po kilku godzinach samo przeszło. Cytat:
Brawo dla Julki! |
||
|
|
|
#2086 |
|
Zadomowienie
|
A mnie jest strasznie żal tego ojca. Jak zwykle przy różnych takich historiach najchętniej bym "rodziców" własnoręcznie ukatrupiła, tak tym razem jest mi go szkoda, od początku było. Bo wszystko wskazuje na to że on był dobrym ojcem, to co się stało nawet trudno nazwać zaniedbaniem... Jakiś cholerny pech, nieszczęśliwy wypadek, sama nie wiem jak to nazwać.Myślę że on powinien siedzieć w tym psychiatryku jak najdłużej bo jak wyjdzie to pierwsze co zrobi to odbierze sobie życie...
|
|
|
|
#2087 |
|
Rozeznanie
|
![]() Idę ogarnąć dziecię do spania. Kija - zgadzam się 100% z tym, co napisałaś. Ten ojciec, cała rodzina zresztą, już mają swoje własne piekło. Tak mi ich szkoda
Edytowane przez Ultra81 Czas edycji: 2014-06-12 o 19:15 |
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Napiszę tylko szybko jak po szczepieniu i lecę nadrabiać Moje dziecko na początku było bardzo dzielne ale pod sam koniec bardzo żałośnie się rozpłakał Bidusia chyba mocno bolało bo jeszcze takiego płaczu u niego nie słyszałam Ogólnie to nasz pediatra to palant-zbadał go tylko pod kątem ewentualnych infekcji na potrzebę szczepionki,nie ważył,nie mierzył(to akurat mniej istotne),nie sprawdzał ruchowo jak to u nas wygląda (wnieśliśmy go na rękach i wynieśliśmy-a ten zero zainteresowania ). Zapytał tylko jak ze słowami u niego(odpowiedziałam że mamy ok 40 w użyciu-tych co powtarza,więc powiedział tylko "Dobrze,rozumiem") i tyle w temacie. A co jeśli miałby jakieś koślawe nóżki? Złą postawę chodzenia- to teraz jest odpowiedni moment żeby temu zaradzić ewentualnie. Gamoń normalnie Mało on dla mnie precyzyjny jako pediatra dlatego po następnej szczepionce żegnamy sie z panem ![]() Jak sie człowiek sam nie dopyta to zbada i nic nie powie sam z siebie. No i ewidentnie widać że młodych rodziców traktuje jak psie g**no ![]() Lecę czytać
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Kija, zgadzam się z Tobą... ciężko mi o tym myśleć nawet, straszna tragedia. Bardzo im współczuje.
Co do okien, my też oknoplast, a dach nie wiem, jesteśmy na etapie wyboru. Marzyliśmy o dachu na rąbek stojący
|
|
#2090 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my jeszcze ostatnio tą kupiłyśmy- http://mamanietylkoadama.blogspot.co...szym-domu.html i też polecam, zabawa przednia ![]() Cytat:
ale brawa dla zdolniaszki ![]() Cytat:
|
|
#2091 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawa dla Julki ![]() Cytat:
to teraz już z górki ![]() O matko, to miałaś mocną reakcję! Cytat:
A pediatra niepoważny, przecież to lekarz pierwszego kontaktu, który ewentualne nie prawidłowości wyłapuje Cytat:
![]() A w ogóle wczoraj zauważyłam, że wylazła nam lewa górna czwórka, czyli mamy 9 ząbków No i jestem totalnie rozwalona zachowaniem Ewy jak przychodzimy do moich Rodziców. Pierwsze co, to moja Malizna leci do lodówki, otwiera, szuka czegoś co można dać pieskowi i od razu chce go karmić. Ten szczęśliwy za Ewą chodzi non stop, a moja mała cwaniara pokazuje na niego palcem i mówi hat czyli siad a potem mu rzuca jedzonko
|
||||
|
|
|
#2092 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja nie wierzę że Ty odpuścisz- i o to chodzi,nie masz odpuszczać.WALCZ! Każdy ma gorsze momenty w życiu,ja też taki miałam i wszystko już skreśliłam,a jednak udało sie na nowoCytat:
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje pokaźnej sumy zębali
|
|
#2094 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tak ostatnio myślałam, jest Leo, Samuel, to może pasuje Joachim? Zdrowia dla Samiego! Cytat:
omg no to powodzenia i zdrowej ciąży życzę ![]() Cytat:
wiesz, ale powiedzenie czasem, przy długim płaczu - no już, dobrze, już popatrz, nie boli - czasem też jest potrzebne - moja A. ma tendencję do histerii o byle co (naprawdę - nawet biorąc pod uwagę, że odczucia dziecka inne - ale często ewidentnie przesadza, np. ma jakąś kropkę/strupek BARDZO stary, nagle zauważa i ryk, bo boli) i takie stanowcze stwierdzenie pionizuje ją, bo na wieczne histerie nie mogę pozwolić. Czasem wpada w taką, że gdyby to była dorosła osoba to normalnie przydałby się policzek - takie mam wrażenie :/ chyba ma teraz jakiś taki etap rozwojowy ![]() Cytat:
Bo każda następna reakcja może być poważniejsza. Cytat:
rozumiem cię! jak ostatnio tak mi Dorka usnęła, to miodzio Cytat:
próbujcie terapii ![]() cudo! Cytat:
Cytat:
ALE: Cytat:
A to starsze dzieciątko, co musi przeżywać też |
|||||||||
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh- obiecałam fote,dopiero się zebrałam
Jedno fryzurowe,drugie gratisowe (tak się byczymy w piękną pogodę ).I dziękuje za wszystkie wasze kciuki Póki co mały dobrze znosi szczepionkę,pogodny jak zawsze-może nawet bardziej oby tak zostało.
|
#2097 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ufff, nadrobiłam. Nie mam czasu.
Jestem w trakcie szkolenia z UPu, jutro zanoszę deklaracje od moich poręczycielek, w przyszłym tygodniu już podpisujemy dokumenty, a potem fruuuu, zaczynam. Tylko jeszcze nazwy nie mam. ![]() Marsi, gratuluję siusiaczka! Jaka, wow! Cytat:
- jak masz coś do roboty, to dziecko nie chce spać, budzi się - jakby czuło, że czymś się stresujesz, coś chcesz pilnie zrobić i ono z tego powodu też jest rozproszone... Nawet, jeśli nie kp - u mnie jest tak samo. Dziwna sprawa. ![]() Cytat:
Cytat:
Weź teraz wytłumacz takiemu małemu dziecku, że nie będziecie wychodzić. ![]() Cytat:
To kryzys, zobaczysz, minie. Wszystko będzie dobrze. ![]() Cytat:
Ten wypadek to po prostu nieszczęśliwy i tragiczny w skutkach zbieg okoliczności, to nie przekreśla jego zaangażowania w ojcostwo, nie czyni go złym człowiekiem... A to, co on przeżywa sam w sobie, w środku, jest największym piekłem, jakie go mogło spotkać... Nie potrafię sobie wyobrazić jego cierpienia... I zero wsparcia ze strony żony - na pewno nie wybaczy mu do końca życia, nie dziwię jej się... Ale pomyślcie, co ten człowiek musi czuć - ból, pustkę, samotność, szok... Nie, nie chcę nawet o tym myśleć.
|
|||||
|
|
|
#2098 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#2099 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jeszcze raz Wam dziekuje. Az mi lzy polecialy bo niby sie nie znamy (osobiscie) ale tyle wsparcia od Was dostalam
![]() Deli, nie chce Cie do niczego namawiac ale nie myslalas, zeby na noc dawac Amelce mm? U nas bylo to samo co u Ciebie a jak zaczelam na noc dawac butle to jest max. jedna pobudka, czasem wcale. Moze nie warto sie tak meczyc?
|
#2100 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Pozjadało mi cytaty. Wryy... jak mnie to wnerwia
Marsi,no i super, będziesz królową w domu pełnym mężczyzn Maże zamiast Arielka ( ) Nataniel, Natan ? Jaka, to mieliście niespodziankę Fajnie, zdrówka dla Ciebie i dzieciaczków Lady, pięknie wyglądacie tacy przytuleni Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oby się wszystko ułożyło Trzymam za was kciuki Cytat:
Fajnie jak dziecko zaśnie w nieoczekiwanie sytuacji Hania jest pięęęękna Lecę, trzymajcie się, miłego! Cytat:
O nie taka tragedia z tymi cenami Cytat:
Cytat:
[QUOTE=mala_19kw;46857218] Napiszę tylko szybko jak po szczepieniu i lecę nadrabiać Moje dziecko na początku było bardzo dzielne ale pod sam koniec bardzo żałośnie się rozpłakał Bidusia chyba mocno bolało bo jeszcze takiego płaczu u niego nie słyszałam /QUOTE] Biedny Oskarek ![]() U nas z pediatrą to samo
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

Ten czlowiek poniosl juz najwieksza kare jaka mogl, szczerze to nie wydaje mi sie, zeby umial z tym zyc, obym sie mylila... 

) ale zasnął