|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Kazar Lady
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
wierzę, jednak takie pogniecione nie wygladają dobrze, spróbuj plunking robić, dłużej trzymać - to zawsze trochę odbija od nasady i skraca suszenie - podobnie jak zmiana t-shirtu na np pieluche, w kórej szybciej schną włosy etc
|
|
|
|
#2102 |
|
Konto usunięte
|
Kurcze jak tak patrze na te Wasze włosy to mam fazę na mocniejszy skręt od razu
a jak przez jakiś czas nie oglądam to od razu na luźną falę(do której mam zbyt wycieniowane kłaki... generlanie to taki cel) bądź jak "najprościejsze". I się zdecydować nie mogę![]() Pisałyście o minimalizowaniu czasu zajmowania się włosami- ja np. olejowanie przed myciem załatwiam tak, że ciapię olej na jakiejś półtorej godziny przed bieganiem/treningiem(poza rowerem), tuz przed ciapię też odżywkę coby zemulgował- biegam/ćwiczę z tym(w dobieranym), wracam i od razu można myć- nie widzę opcji zeby np. po powrocie/zakończeniu jeszcze dwie godziny czekać z prysznicem az się włosy zaolejuja ![]() Ogólnie staram się aby czas poświęcony tylko włosom to było niezbędne minimum- moment mycia, spłukiwania, płukanki i nakładania czegoś i naprawde duzo to nie zajmuje, także tez nie jestem w stanie zrozumiec skąd pomysły niektórych ludiz, ze na włosy to caaaaałe dnie schodzą. |
|
|
|
#2103 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci, że u mnie typowe ręcznikowanie bardzo słabo działa, właśnie włosy mi się jeszcze bardziej lamią. Możliwe to, czy robię coś źle? Pieluchę taką zwykłą, tetrową?
|
|
|
|
#2105 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
u mnie zawsze było pieknie - no nigdy nie było BHD i jak nastąpił to jak apokalipsa ![]() naumiałam sie, że włosy po fryzjerze muszą dojśc do siebie, że zmiana pielęgnacji na nie działa jak i zmiana pogody i puntu rosy ![]() takie połamańce miałam po obcinaniu, więc myślę, ze u Ciebie to też kwestia cierpliwości i czasu ( niedługiego) |
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wprowadzę w życie od ręki |
|
|
|
|
#2107 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za komplementy
Maliniarka,to mówisz,że czesanie szczotką to kara dla włosów? Często im to robię ale nie zauważyłam by im to szkodziło.Lubię sobie wyczesać na sucho włosy szczotką,skóra głowy też czuje ulgę.Robię to oczywiście delikatnie.
|
|
|
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Ja też nie należę do 'antyszczotkowych ortodoskow' jak już kiedyś mówiłam, nie wyobrażam sobie nie uczesac wlosow 3 dnia do reanimacji.
To tak jakbym kładla makijaż na niezmyty z dnia poprzedniego. Na tych włosach to i glut, i boots i trochę żelu, kurz dnia codziennego. Nie mogę. No nie mogę. Delikatnie czesze do reanimacji szczotką z naturalnego włosia. Zwykle robię to tylko dnia 3ego ale robię. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
#2112 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że co włosy to inna metoda
Mi np. dyfuzor robi najlepiej włosom. Nic mi się nie zgniata tylko mam ładne, pozbijane loczki. Chyba to zależy od struktury. Jak same schną nie są już takie śliczne i zdecydowanie bardziej płaskie. Tak poza tym to zawsze w dzień mycia mam takie elastyczne, nawilżone te włosy a na 2 dzień już takie "sianowate" i suche. To znaczy, że woda z nich ucieka czy co???
|
#2113 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2114 |
|
Zadomowienie
|
Tak, ale często czytam tu o tzw. "połamanych włosach" , szczególnie po dyfuzorze. Włosy Imp. chyba czasem mają taką tendencję, bo pamiętam jej fotki przed cięciem i też bywały dni, że bardziej były takie pogniecione zamiar loczki. Chyba to wina dyfuzora, ewentualnie obstawiałabym jeszcze nadmiar żelu (sama mam tak czasem jak dam za dużo).
|
#2115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Im zdrowsze mam włosy, tym mniej służą mi żele ![]() Cytat:
Wiem, bo sama mam kilka takch koleżanek ![]() Cytat:
Kiedyś to nie byłoby możliwe, ale miałam wtedy mocno zniszczone włosy.
|
|||
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny. Też jestem kręconowłosa.
Dla mnie KWC jest krem Pantene do loków. Używam go od wieeeelu lat. A oni właśnie przestali go produkować. ;( Nie wyobrażam sobie, co będzie z moimi włosami bez niego. :<<Może dla którejś z Was też był on bliski? Można polubić stronę "Chcemy przywrócenia kremu do loków". https://www.facebook.com/kremloki?fref=ts |
|
|
|
#2117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jesteś jedyna kochana Też nad tym ubolewam. Chętnie polubię stronkę na fejsie. Sama pisałam jakiś czas temu do nich na ten temat i Pani napisała, że nowa wersja też cieszy się takim powodzeniem, więc póki co zostanie... Dałam jej nawet link do KWC żeby pokazać jak za nim tęsknimy ale nic z tego Tylko, że tam w linku na fejsie jest ten zielony (on jest obecnie) a ja chcę mój biały!!!!!!!!!!! o ten >>> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.htmlA co mi szkodzi, znów do nich napisałam w tej sprawie
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-06-13 o 10:04 |
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ja też uważam, że biały jest lepszy. Ale wolę jakikolwiek niż żaden. :<
|
|
|
|
#2119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za mało utrzymywał moje włosy w "ryzach". Może poszli po rozum do głowy i wrócą starą wersję!!!!
|
|
#2120 |
|
Zadomowienie
|
Iwonsia mam to samo. Drugiego dnia jest dziwnie suchawo (porównując do dnia pierwszego) ale jak chocby pol ml olejku wgniote np na noc. Albo takie 3 pryski z odległości mgielka i wejście w ta 'chmurke' 50/50 olej/woda
To są po prostu tłuste.. ![]() Nie mam pomysłu. ![]() Edit Dziewczyny ostatnio mam wrażenie że jak 'zabezpieczam' włosy na noc, choćby luźnym koczkiem to im to robi więcej szkody niż pożytku. Są strasznie połamane i odkształcone :/ Nie wiem czy już nie lepiej spać 'na słoneczko'. Co myślicie?
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-06-13 o 11:50 |
|
|
|
#2121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Co Ci szkodzi.
|
|||
|
|
|
#2122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2123 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zresztą w ogóle na wyjazdy zabieram absolutne minimum kosmetyków więc też nie ma opcji wożenia całego arsenału ![]() Co jest o tyle ciekawe, ze w "dawnych czasach" byłam w temacie włosoym wielce leniwa co znowu uratowalo mi klaki przed pomysłami typu prostownica.Teraz zaś siedzę z drugą porcją henny na starej farbie(powrót do naturalek)- pierwsza dała niesamowicie fajny efekt ale trochę za jasny to robię poprawkę. Chyba zostanę wielką fanką henny- moje włosy ogólnie lubią zioła, a wyprost po niej... ach, kiedyś marzyłam żeby mieć takie włosy I to była jedna z najlepszych decyzji w kosmetycznym życiu- przestać walczy z włosami. |
|
|
|
|
#2124 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to w ogóle nie wyobrażam sobie u siebie tego spania na "słoneczko", za bardzo się wiercę, nawet jak związuję włosy, to nie zawsze gumka mi na nich zostaje do rana, czasem znajduję ją gdzieś zagrzebaną w pościeli.
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2127 |
|
Moderator
|
Jak miałam kiedyś bardzo długie włosy to spałam w warkoczu i potem te włosy były tak ślicznie pofalowane
a tak to w rozpuszczonych potem bo moje włosy są twarde i bardzo mocn osie odgniatają, wiec takie związywanie ich na noc nie było dobre.
|
|
|
|
#2128 |
|
Konto usunięte
|
Joanku: ja spie w rozpuszczonych i nigdy ich to nie niszczylo. Nie wyobrazam sobie spania w gumkach etc. Tez mam problem z suchymi/tlustymi wlosami. Jedyne co na nie dziala na drugi dzien to olejek z l'oreala, moze dlatego, ze ma fajna pompke i lepiej mi idzie dozowanie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
EUREKA
Normalnie reanimuję deszczówą z atomizera wgniatam gluta i trochę boosta. Plunking z 15 miut, podsuszyć dyfuzorem i zrobione ale dziś... Dodałam do deszczówy Joannę z makiem i bawełną, którą dostałam od dobrego duszka tu w UK. I JEST MIĘCIUTKO!!!!! ![]() *Długość przekłamana* bo odchylam łepetynę co by sysko było widać. Końcówy, co prawda, do cięcia jakoś w tym miesiącu, ale mam tu tylko jedną, jedyna fryzjerke której się nie boję bo słucha co się do niej mówi. A reszte to angielska konowalizna tylko, że jej cięcie na równo jakoś im nie służy a boję się żeby mi tu nagle zaczęła eksperymencić z cięciem ślizgiem jak nie wie o co chodzi... Co do spania to czy ja dobrze mysle że słoneczko to takie luźne włosy nie spięte? |Ja po prostu zacznę przerzucać je przez poduszkę i tyle. Nie wiem już co gorsze, otarcia całej powierzchni przez noc, czy te połamańce biedne i smutne...
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-06-13 o 14:24 |
|
|
|
#2130 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.

a jak przez jakiś czas nie oglądam to od razu na luźną falę(do której mam zbyt wycieniowane kłaki... generlanie to taki cel) bądź jak "najprościejsze". I się zdecydować nie mogę

wprowadzę w życie od ręki 

Mi np. dyfuzor robi najlepiej włosom. Nic mi się nie zgniata tylko mam ładne, pozbijane loczki. Chyba to zależy od struktury. Jak same schną nie są już takie śliczne i zdecydowanie bardziej płaskie. Tak poza tym to zawsze w dzień mycia mam takie elastyczne, nawilżone te włosy a na 2 dzień już takie "sianowate" i suche. To znaczy, że woda z nich ucieka czy co???
Im zdrowsze mam włosy, tym mniej służą mi żele
Też nad tym ubolewam. Chętnie polubię stronkę na fejsie. Sama pisałam jakiś czas temu do nich na ten temat i Pani napisała, że nowa wersja też cieszy się takim powodzeniem, więc póki co zostanie... Dałam jej nawet link do KWC żeby pokazać jak za nim tęsknimy ale nic z tego