|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
|
|
|
|
|
#4382 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
A ja dzisiaj zaczynam 33 tc!!!
Mam taka cicha nadzieje, ze lekarz wyznaczy mi cesarke wlasnie w 38 tc! Dzisiaj sie zwazylam i moje obzarstwo zostalo ukarane, mam 1 kg wiecej.... ale wiem, ze ostatni tydzien przegielam ze slodyczami, lodami, chrupkami itp. Jestem 10 kg ciezsza niz przed ciaza a tu jeszcze tyle tygodni.... |
|
|
|
#4383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Cytat:
.
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4385 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj w nocy i rano bolal mnie brzuch... maly siedzi cicho i prawie sie nie rusza.... czasem sie boje, ze cos sie stalo... moja znajoma z pracy w 8 miesiacu ciazy przestala wyczuwac ruchy dziecka..pojechala do lekarza, lekarz szybko wyslal ja do szpitala. Niestety dzidzius sie udusil... zrobil sie zacisk na pepowinie... dlatego trzeba jednak liczyc te ruchy od 30 tc! Przepraszam jesli was przestraszylam...
|
|
|
|
#4386 |
|
Raczkowanie
|
Hej Laski
zapowiada sie kolejny cieply dzien, juz nie wiem czy to fajnie czy nie Pisalyscie o swoich TZ-ja swojego niestety zdziadoszylam...jedzonko pod nos podstawione,potem pozmywane,pranko zrobione itd.w domu wczesniej raczej tez tak mial w sprzataniu owszem, pomaga, pokoje to jego dzialka,kuchnia i lazienka moja, ale chcialabym czegos wiecej, od jakiegos czasu staram sie to egzekwowac, ale czasem nerwy mnie biora jak mam mu jak dziecku wszystko tlumaczyc...optymistka-srraszniie mi przykro gest TZ i prezent super, ale nawet nie macie szans sie nim cieszyc, mam nadzieje, ze z ta praca, to tylko takie gadanie...trzymajcie sieEdytowane przez motylek_555 Czas edycji: 2014-06-13 o 09:46 |
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4389 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() lece z malym do kontroli, trzymajcie kciuki za tego babla chorowitka
|
|
#4390 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Optymistko ale z jakiego powodu. Mój TZ tez dwa miesiące temu zmieniał prace . Proszę myśl pozytywnie. Cytat:
jupiii a widzisz jak teraz leci ;-) Cytat:
Cytat:
Zaraz wstawie zdjęcia tylko idę śniadanie zjeść. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4391 |
|
Rozeznanie
|
Podzielilam sie moimi obawiami... A to jest tutaj jakas lista tematow zakazanych? Ja sama jestem 8 miesiacu, wiec... Lepiej liczyc ruchy i tyle.
|
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4393 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
za 33 tcCytat:
![]() Cytat:
ale mimo wszystko chyba dobrze wiedziec... a mały od kiedy tak leniuchuje? dzisiaj tylko?moze zjedz cos slodkiego, byc moze to go rozrusza
|
||||
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się piątkowo
Za oknem znów słoneczko, ale na szczęście na dzisiaj nie zapowiadają aż takich upałów jak ostatnio. Przy porannej kawce oglądałam "Pytanie na śniadanie". Był poruszany temat zwolnień lekarskich branych przez kobiety w ciąży. Prowadzący dyskutowali z zaproszonymi gośćmi ( pani ginekolog oraz mama z dzieckiem, która była na l-4 od 5 miesiąca ciąży), czy kobiety traktują ciążę jak chorobę i nadużywają zwolnień np.już od początku ciąży. Jakoś drażni mnie to stwierdzenie , że ciąża to nie choroba i to całe wypominanie, że największa liczba zwolnień lekarskich w Polsce to właśnie te dla ciężarnych...Na szczęście zaproszona pani ginekolog bardzo wyraźnie wytłumaczyła, że wypoczynek/ unikanie stresu to jedna z najczęściej zalecanych form profilaktyki wielu schorzeń/problemów, które lekarz może przewidzieć u danej kobiety już na bardzo wczesnym etapie ciąży... chodzi np. o nadciśnienie, ryzyko przedwczesnego porodu Może jak temat ten częściej będzie poruszany, to większa część społeczeństwa będzie miała świadomość, ze nie zawsze l-4 to widzimisię leniwej kobiety ![]() Cytat:
no to kochana niniejszym wzywam Cię do porządku A tak na serio- na tym etapie ciąży musimy już po prostu więcej wypoczywać, jakie mycie okien za 4 tygodnie??? ![]() nawet o tym nie myśl ![]() Ja też sobie myślałam, że jak się dobrze czuję, to mogę wszystko, byłam aktywna, tak samo jak przed ciążą, robiłam wiele rzeczy, dokładnie tak jak Ty. Na ostatniej wizycie jednak lekarz znacznie mnie ostudził, szyjka zaczęła się skracać, mam więc więcej leżeć i ogólnie się oszczędzać. Podał mi nawet taki przykład- jajecznicę mogę zrobić, ale już obiad z dwóch dań nie... Czyli dłuższe stanie już odpada. No więc dbaj o siebie, tym bardziej że organizm już daje Ci sygnał do zwolnienia tempa ( też miałam bóle brzucha, uczucie ciągnącego podbrzusza...na szczęście u Ciebie nie doprowadziło to do skracania szyjki!) Trzymam kciuki żeby dalej było wszystko ok i liczę na to, że będziesz więcej wypoczywać
|
|
|
#4395 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mysia, zaczarowana. Pieknie mezowie sie postarali. Musze powiedziec mojemu o tym pierscionku mysi. ja to bym chciala zlota zawieszke misia. Powiem mu tylko raz.. Chcialabym bardzo taki prezent ale szczerze watpie aby mnie taka niespodzianka spotkala... To jest mile dostac prezencik. Jednak troche sie meczymy ![]() U nas na SR dop za 2 tyg bedzie o kapieli maluszka. Wczoraj mowilismy o porodzie. Wody odejda jazda do szpitala. I mowila zeby ciagle pod prysznicem siedziec i polewac brzusio. Ze to pomaga i na pilce sie krecic. Lubie te zajecia ![]() Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4396 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie pije bardzo slodka kawe, bo slodyczy dzisiaj jakos nie moge... dzidzius siedzi w jedny miejscu.... wiec jesli po tej kawie sie nie ruszy, wykonam telefon do ginekologa, albo pobiegne do najblizszej przychodni na KTG.
|
|
|
|
#4397 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zrobiłam sobie dziś dzień wolny od pracy i nie mam co robić. Dziecko na wycieczce szkolnej a mąż w pracy. Wprawdzie góra prasowania czeka bo w czasie tych upałów poprałam wszystko dla dzidzi ale prasować z rana to mi się nie chce ![]() Chyba się wybiorę do komisu i lumpeksu bo mam mało śpioszków. Górują u mnie kaftaniki, body, spodenki i sukienki. A jak sie okaże że jednak urodze chłopca to bede miała z 10 sukienek do zbycia bo kupuję je jak głupia ![]() Dziś na obiad rybka-dorsz z ziemniaczkami i surówka z kiszonej kapusty. W końcu zrobiło się chłodniej to i obiad zjem normalnie bo przez ostatnie dni to tylko prawie woda i owoce. Wieczorem jedziemy do rodziców bo mają 35 rocznicę ślubu i oboje kończą 60 lat za parę tygodni i kupiliśmy im wczoraj laptopa z tej okazji. Mam nadzieje że się ucieszą. Moja mama w pracy korzystała z komp i internetu ale mój tata to nawet nie wie jak włączyć komputer Mam nadzieję że sie przełamie i nauczy. |
||
|
|
|
#4398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A u mnie dalej sezon truskawkowy w pełni! W tygodniu robiłam ciasto z truskawkami, prawie codziennie koktajl, a dziś będą pierożki mniam mniam
Edytowane przez anius_7 Czas edycji: 2014-06-13 o 10:14 |
|
|
|
|
#4399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do ruchow jak moja sie dlugo nie rusza to ja szturcham tak jak teraz i zawsze oddaje kopa Cytat:
![]() Cytat:
i mam z glowy juz ![]() mmmm az zglodnialam ![]() 35 lat razem to jest cos ![]() na pewno sie uciesza bedzie to dla nich rozrywka
|
|||
|
|
|
#4400 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pierogi dostaję od mamy (i jeszcze gołabki, krokiety - tych dań też nie robię sama).Zaczarowanadlaniego - wysle Ci na mail mój adres to wpadnij i poprasuj u mnie jak ci tak dobrze idzie
Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-06-13 o 10:22 |
||
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i teraz pewnie na glowe mi siadzie ze mala sie nie rusza np, przez godzine Tz sie bedzie wkurzal i mi neta odlaczy przez to znowu ze sobie wkrecam cos |
|
|
|
|
#4402 | ||||
|
Rozeznanie
|
ButterBear - musialam przyspieszyc bo terminy mnie gonia..i tak nie jestem pewna czy zdaze bo juz 3tyg przed obrona musze dac prace do weryfikacji czy nie jest plagiatem, a promotorka ciagle kaze robic poprawki:/
Razem bd sie stresowac a pozniej mam nadzieje ze razem cieszyc! ![]() Cytat:
)Cytat:
)Kg bedziemy sie pozniej martwic:p Cytat:
)Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#4403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze bedziemy sie wzajemnie nakrecac na pozbywanie sie nadprogramowych kilogramow!Mysle, ze ten laptop, to super pomysl! A czy rodzice maja internet w domu?Jak zainstalujesz im skypa, to beda mieli jeszcze wieksza frajde, ze moga do Ciebie dzwonic za darmo! Ja przez dwa dni jadlam mlode ziemniaczki z koperkiem maselkiem i kefirem! Pycha!!! Moglam sobie pozwolic na takie jadlo, bo meza nie ma w domu i obranie ziemniakow, to 5 min pracy. Dzisiaj musze ugotowac juz cos z bialkiem, bo trzeba dostarczyc dziecku cos bardziej wartosciowego i pozywnego! Maly sie obudzil!!! Ufff, chyba biedulek dostal czkawki, bo rytmicznie podskakiwal! Grzeczny chlopczyk! |
|
|
|
|
#4404 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie też sezon truskawkowy w pełni W lodówce tiramisu z truskawkami , kompocik i koktajl . Trzeba się teraz najeść bo to jedne z najbardziej allergennych owoców
|
|
#4405 |
|
Wtajemniczenie
|
Tadddddaaaaa
![]() Fura Tuśki
|
#4406 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakość zdjęć do d......y robione tel
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszla mi wanienka i taki stojak albo podkladka do kapania nie wiem jak to sie nazywa Tz chcial zamowic to zamowil zaraz zrobie zdjecie
juz mam wszystko wyprane poprasowane poukladane wstawilam ostatnie pranie wczoraj przyszedl jednak nam zestaw z baldachimem ochraniaczem i poszewkami wiec wstawilam do prania a jak wyschnie to sobie lozeczko zrobie moze i szybko ale to silniejsze ode mnie ![]() Przyszly mi staniki do karmienia jezzzuuu czy one serio wygladaja jak takie babcine jakas masakra
|
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4409 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
u mnie cos pochmurnie od rana, wiec duza zmiana pogodowa.Jestem po wizycie Położnej, cisnienie niziutkie 90/60 :d , pogadalysmy i nastepna wizyta bedziemy rozmawiac juz o porodzie i dokonczymy temat wyprawki ![]() Teraz siedze w cichym mieszkaniu bo nie mam pradu:d Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4410 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

Mam taka cicha nadzieje, ze lekarz wyznaczy mi cesarke wlasnie w 38 tc! Dzisiaj sie zwazylam i moje obzarstwo zostalo ukarane, mam 1 kg wiecej.... ale wiem, ze ostatni tydzien przegielam ze slodyczami, lodami, chrupkami itp. Jestem 10 kg ciezsza niz przed ciaza
a tu jeszcze tyle tygodni....
Pisalyscie o swoich TZ-ja swojego niestety zdziadoszylam...jedzonko pod nos podstawione,potem pozmywane,pranko zrobione itd.w domu wczesniej raczej tez tak mial
w sprzataniu owszem, pomaga, pokoje to jego dzialka,kuchnia i lazienka moja, ale chcialabym czegos wiecej, od jakiegos czasu staram sie to egzekwowac, ale czasem nerwy mnie biora jak mam mu jak dziecku wszystko tlumaczyc...
gest TZ i prezent super, ale nawet nie macie szans sie nim cieszyc, mam nadzieje, ze z ta praca, to tylko takie gadanie...trzymajcie sie

ale mimo wszystko chyba dobrze wiedziec... a mały od kiedy tak leniuchuje? dzisiaj tylko?moze zjedz cos slodkiego, byc moze to go rozrusza
i to całe wypominanie, że największa liczba zwolnień lekarskich w Polsce to właśnie te dla ciężarnych...
, rownie dobrze mogłabym dziekowac Tz za to ze mnie zapłodnił