W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-12, 16:43   #4321
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

A ja dzisiaj nie poszłam do pracy
Poczułam jakieś ogólne zmęczenie i już wczoraj miałam strasznego nerwa, opadłam z sił
A dzisiaj pospałam dłuuuugo i teraz ogarniam i nawet mi się chce
Pranie, sprzątanie i takie tam

Poczytałam o tych ochraniaczach i jestem zdezorientowana
Wydawało mi się, że trzeba je wręcz mieć, a tu taki psikus. Ja na początek zadowalam się kołyską, z łóżeczkiem się wstrzymamy jak znajdziemy większe mieszkanko.. Ale kupiłam ochraniacz z taką mini-kołderką. Nie jest długi, dookoła kołyski, tylko za głowę i gdzieś tak do połowy długości

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba mam ogromny brzuch, bo dzisiaj gdzie sie nie ruszylam, wszyscy mnie przepuszczali w kolejce! Az sie glupio z tym czulam, a jedna pani nawet mi powyjmowala zakupy z koszyka, zebym sie nie schylala! Dzisiaj zostala mi przywrocona wiara w ludzi!!! ... albo tak zle wygladam...
hhehe, tylko się cieszyć Moja znajoma z terminem na początek sierpnia jest w ciąży z drugim dzieckiem, z tym, że pierwsze urodziła kilkanaście lat temu. Teraz, identycznie jak i wtedy przytyła już ponad 20 kilogramów. A jeszcze parę miesięcy temu była chuda jak patyczek, naprawdę nie do poznania.
Mnie w pracy non stop pytają ile jeszcze mi zostało i jak odpowiadam, że w sumie to dwa m-ce- szok na twarzach Także chyba też nie za dobrze wyglądam, albo ludzie się po prostu nie orientują
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 16:48   #4322
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Pozwole sobie wstawic wiadomosc od Mamuski bo pozwolila z racji tego ze duzo z Was o nia pyta

' Cześć dziewczyny ja jak zwykle tylko na chwilkę napisać co u mnie i u mojej dzidzi bo dzisiaj miałam usg, no i skrzep prawie zniknął glowka dziecka jest tylko o tydzien większa (a była o 3 tygodnie większa) i komory mózgowe jakiś cudem sie pomniejszyly (były 22mm) teraz prawa komora jest najwieksza 15mm a reszta w normie no i w końcu zaczyna byc widać móżdżek dziecka i czesci mozgu z tylu glowki tam gdzie był ten skrzep ale lekarze oczywiscie mówią ze mamy sie nie cieszyć bo mozg wyglada dziwnie jet przesunięty w lewo i niektóre jego czesci sa nie na swoim miejscu no i na środku nie sa pewni czy to nowy skrzep sie tworzy czy to cześć mozgu....sami nie wiedza co i jak ale ja wiem swoje i jestem nastawiona bardzo optymistycznie za tydzien rezonans magnetyczny i za 2 tygodnie znowu usg i konsultacja, ale najgorsze jest to ze neurolodzy podejrzewaja te malformacji żylno tętnicze cos typu malformacji żyły Galena w mozgu i to jest jak tykająca bomba w każdej chwili moze powstać skrzep albo nastąpić krwotok a dopiero po urodzeniu dziecka beda mogli przeprowadzić angiografie i ewentualnie embolizacje czyli operacje polegająca na zamknięciu złych połączeń zylno tętniczych (na szczęście tu w Uk mogą mi zaoferować ta operacje w Polsce podobno cieżko bo tylko jeden lekarz to wykonuje i czytałam jak ludzie z maluszkami 3 miesięczny musza szukać pomocy zagranica) najlepsze jest to ze oni stwierdzili ze moge rodzi naturalnie w moim szpitalu ale to chyba jakiś żart i powiedziałam im ze ja chce tam u nich rodzic i to przez cesarkę, ja nie wiem tak do końca co sie stanie po porodzie czy dziecka serce bedzie biło normalnie czy dziecko zacznie oddychać itp i wole buc pod specjalistyczna opieka a nie chce tez ryzykować ucisku glowki dziecka czy jakichkolwiek komplikacji przy porodzie SN dlatego zdecydowałam ze chce miec CC.....maja sie skonsultować i po wynikach rezonansu ustalić plan porodu i opieki po porodzie.....dzisiaj tez pobrali mi i mojemu mężowi krew do badań na cytomegalia toxoplazmoze pervo i na NAIT- z tego co wyczytałam to jest badanie dotyczące płytek krwi przy konflikcie, chyba wzięli sobie na poważnie to co mówiłam ze po zastrzyku anty-D nagle skrzep zaczął znikać i sytuacja sie polepszać a czytałam o tym ze przy konflikcie dziecko ma wlasnie problemy z krwotokami w mozgu przez zmniejszona ilośc płytek....maja tez zrobic testy genetyczne po urodzeniu dziecka....czuje sir jak na huśtawce raz mówią ze dziecko bedzie warzywem a raz badania pokazują ze moze byc prawie normalne mam juz dosyć tego naprawde jestem nastawiona optymistycznie i czuje ze bedzie ok ale jednak mając w świadomości ze dzidzia moze nawet nie przeżyć, niepotrafie cieszyć sie i szykować wyprawki itp nie mam nic dla dziecka torbę tylko dla siebie spakowane do szpitala i az sie boje co mnie czeka w najbliższych miesiącach...mam nadzieje ze u was wszystko dobrze bez komplikacji i możecie cieszyć sie ciaza i maleństwem odezwę sie za tydzien Pozdrawiam '

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 16:50   #4323
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
super lupy

A Ty z moim Tz moglibyscie sobie piatki przybic on tez ostatnio prawie same rozowe rzeczy kupuje
Uwierz mi, że róż to ostatni kolor na jaki poluje. Ale akurat tym razem tak wyszło
Na pewno nie planuję ubierać Młodej całej na różowo - a te 2 pajace, to piżamki, więc do spania może być różowym koteczkiem
Mi się najbardziej podoba ta sukienka w kurzą stopkę - rozmiarowo powinna być akurat na boże narodzenie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
śliczne ubranka! Ja własnie jak ostatnio byłam w lumpku to same rzeczy dla dziewczynek widziałam Stwierdzam z przykrościa że dla dziewczynek są dużo fajniejsze rzeczy.....
Dzięki
Ja właśnie też stwierdziłam,że o wiele łatwiej dostać coś na dziewczynke jednak. Ciekawe czemu tak jest

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Wow dziewczyny macie naprawdę romantycznych mężów
Taka niespodzianka bardzo by mi się spodobała, po cichu liczę, że Tż o czymś pomyśli.
Ale jeśli nie, to wiem że i tak będę zadowolona- mieszkanko będzie lśnić, wszystko będzie ładnie gotowe na nasz przyjazd- mój Tż właśnie tak wyraża swoją miłość.
Choć czasami i jemu wpada do głowy jakiś fajny pomysł, ale trochę w innym stylu niż płatki róż, baloniki i transparenty

super ciuszki kurczę ja nie mam gdzie łowić takich perełek eh..
I szczerze, to ja bym wolała tak, niż jakieś romantyczne gesty. Szczerze to ja w ogóle nie jestem romantyczką i nie przepadam za takimi właśnie gestami. Gdyby mój mąż zrobił dla mnie kolację przy świecach, obsypał łóżko płatkami róż i lał mi w gardło różowego szampana, to bym się skichała ze śmiechu. (oczywiście, co kto lubi - ja mówię o sobie)
Wolę, żeby sprzątnął na nasz powrót do domu, albo zrobił obiad, albo pomasował mi stopy - to dla mnie więcej znaczy
I on też raczej nie z tych romantycznych Chociaż kwiatkami po powrocie do domu bym nie pogardziła to byłoby miłe - ale to głównie dlatego, że lubię kwiaty

Co do lumpka, to ja mam 2 czy 3 już takie zaprzyjaźnione i akurat te rzeczy mi pani odłożyła. Powiedziała tydzień temu, że odłozy mi coś, to sobie pooglądam i faktycznie, wczoraj poszłam, a ona miała cała reklamówkę rzeczy. Wybrałam, co mi sie podobało Miło z jej strony

Cytat:
Dziewczyny chyba mam ogromny brzuch, bo dzisiaj gdzie sie nie ruszylam, wszyscy mnie przepuszczali w kolejce! Az sie glupio z tym czulam, a jedna pani nawet mi powyjmowala zakupy z koszyka, zebym sie nie schylala! Dzisiaj zostala mi przywrocona wiara w ludzi!!! ... albo tak zle wygladam...
Wow, jak miło!
Mi się jak na razie 2 razy zdarzyło, że mnie ktoś przepuścił, sama się nie pcham.
Ostatnio byłam w tesco z siostrzenicą, poszłam do kasy pierwszeństwa, ludzi w piguły...i w kolejce stała jedna dziewczyna w ciąży...no to mówię sobie,że się cisnąć nie będę, jak tamta stoi, bo wyjdę na marudę i poszłam do normalnej kasy!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 16:50   #4324
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
I szybko się za wszystko zabraliście Ja wszystko szybko pokupowałam a teraz jestem w polu bo w sumie jakby mała teraz się urodziła to nie mamy nic gotowe...
Heh, to nasza wina Tak Cię chwaliłyśmy, że osiadłas na laurach Do roboty!

Karoseria jestem pewna, że się ludzie nie orientują To już do końca będziesz pracować? Na pełen etat?

My z mężem też nie jesteśmy romantyczni. Za dużo w nas punk rocka Dla mnie największym prezentem będzie czuła opieka nade mną i bobasem
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 16:56   #4325
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Poczułam jakieś ogólne zmęczenie i już wczoraj miałam strasznego nerwa, opadłam z sił

Wydawało mi się, że trzeba je wręcz mieć, a tu taki psikus. Ja na początek zadowalam się kołyską, z łóżeczkiem się wstrzymamy jak znajdziemy większe mieszkanko.. Ale kupiłam ochraniacz z taką mini-kołderką. Nie jest długi, dookoła kołyski, tylko za głowę i gdzieś tak do połowy długości [COLOR="Silver"]
I dobrze grunt ze odpoczelas

Co do ochraniaczy to każdy ma inną opinie i zdania są podzielone

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 17:08   #4326
Moni 26
Zadomowienie

http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza...e-24-dni/x19p2
w życiu bym nie sądziła że miedzy bliźniakami moze być 24 dni róznicy
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 17:17   #4327
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Heh, to nasza wina Tak Cię chwaliłyśmy, że osiadłas na laurach Do roboty!

Karoseria jestem pewna, że się ludzie nie orientują To już do końca będziesz pracować? Na pełen etat?

My z mężem też nie jesteśmy romantyczni. Za dużo w nas punk rocka Dla mnie największym prezentem będzie czuła opieka nade mną i bobasem
Na szczęście nie do końca. Jeszcze tylko dwa tyg mi zostały. Ale chwilami już szczerze brakuje mi sił. Pracuję na pełen etat, co prawda praca nie jest ciężka, nie pracuję fizycznie, ale jest zimno i dodatkowo jest strasznie padnięta po 8 godzinach, psychicznie chyba mnie najbardziej męczy.

Mój TŻ też nie bardzo romantyczny, chyba nie mam co spodziewać się płatków róż czy pierścionków
Kwiaty kupuje mi, bo mu każę
Stary 2014-06-12, 17:27   #4328
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dziewczyny z Warszawy, może was zainteresuje: http://motherandbaby.pl/program-targow/

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 17:31   #4329
mandee
amandaniedrich

29 tydzień 1070g . A ile ważą wasze dzieciaczki??
Stary 2014-06-12, 17:32   #4330
motylek_555
Raczkowanie

mysia111 az mi się oczy zamglily jak przeczytałam o Twoim mężu - piękny gest
justa1978 - ja dzis byłam w tesco i koleki jak cholera, chodziłam od jednej do drugiej kasy i w koncu jakaś kobieta mnie przepuscila, okazało sie, ze to pracownik sklepu a wszyscy inni sie lampili, widzieli i brzuch i zakupy, ale nikt nie zaproponował pierszenstwa znieczulica
mamuśka wspaniałe wiadomości Twoja córeczka jest bardzo dzielna i silna, jak jej mama zresztą Tak sie ciesze, że u Was coraz lepiej

Byłam dzis w SuperPharm i kupiłam sobie DHA OmegaMed Pregna (akurat miałam fajną zniżkę ) i emulsje do kąpieli i emulsje do ciała z Emolium (40% znizki na całą serie Emolium)tzn emulsje dla Dzidzi, nie dla siebie

Edytowane przez motylek_555
Czas edycji: 2014-06-12 o 17:33
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 17:41   #4331
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Byłam dzis w SuperPharm i kupiłam sobie DHA OmegaMed Pregna (akurat miałam fajną zniżkę ) i emulsje do kąpieli i emulsje do ciała z Emolium (40% znizki na całą serie Emolium)tzn emulsje dla Dzidzi, nie dla siebie
Zdenerwuj mnie i powiedz, ile zapłaciłaś za te tabletki

Hania

Stary 2014-06-12, 17:45   #4332
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Zdenerwuj mnie i powiedz, ile zapłaciłaś za te tabletki
Cena regularna to 45.99, ja mialam kupon z karty lifestyle i zaplacilam 25.99...ale nie denerwuj sie, nie wolno

Edytowane przez motylek_555
Czas edycji: 2014-06-12 o 17:48
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 17:51   #4333
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Cena regularna to 45.99, ja mialam kupon z karty lifestyle i zaplacilam 25.99...ale nie denerwuj sie, nie wolno
Ehhh... wrrr....

Dziewczyny, które kupiły leżaczki/bujaczki... czy któraś z Was ma bujaczek, który rozkłada się całkiem na płasko?
Bo ja bym taki chciała. I na razie widzę, że są takie tylko tiny love, ale one są drogie dość.

Hania

Stary 2014-06-12, 17:58   #4334
lilka_vanilka
Zakorzenienie

świetne wieści od Mamuski! Ta kobieta jest fantastyczna! Dobrze, że się nie poddała

A ja dziś w Biedronce miałam tylko 2 małe rzeczy i zapytałam parę z załadowanym po brzegi wózkiem czy mnie przepuszczą. Bez problemu. A w autobusie jak zawsze - kobiety się prześcigiwały, żeby mi ustąpić miejsca, a faceci mają wy.ebane

Mój mąz dziś grzeczniutki, od razu po obiedzie wypełnił wszystkie zaległe obowiązki, a nawet pozwolił sobie podpowiedzieć jak najlepiej wieszać pranie (wcześniej nie słuchał, bo się wymądrzam i "sama sobie tak rób, ja robię po swojemu" ) A ja na przeprosiny kupiłam mu 6 par skarpetek haha
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 18:00   #4335
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Dobre...
Chociaż porównanie mało trafne - myslę, że sam akt zapłodnienia jest dość przyjemny a ciąża i poród to nie aleja róż! I trochę dłużej trwa
Się musi kobieta nacierpieć i natrudzić - miło, jak mężczyzna to docenia. W końcu dziecko jest tez jego

ale uczynił mi to na moje wyraźne życzenie

Cytat:

dobre
Ale wiesz co, to nie jest tak że oni powinni nam dziękować za poród. Myślę, że to bardziej docenienie swojej kobiety, tego co przeszła, że nie było jej łatwo przez cały ten czas. Taki gest miłości po prostu

gestów miłośći i doceniania to ja oczekuję przez całą ciąże
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 18:04   #4336
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobre...
Chociaż porównanie mało trafne - myslę, że sam akt zapłodnienia jest dość przyjemny a ciąża i poród to nie aleja róż! I trochę dłużej trwa
Się musi kobieta nacierpieć i natrudzić - miło, jak mężczyzna to docenia. W końcu dziecko jest tez jego

Chwalę się moimi lumpkowymi zdobyczami - kurna, prawie wszystko różowe
właśnie o to mi chodzi.

Bardzo ładne ciuszki, kurteczka słodka
Stary 2014-06-12, 18:08   #4337
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Też o tym czytałam- kąpiele w emolientach, to raczej dla maluszków, które mają problemy skórne. Jeśli nie ma takich, to chyba lepiej w czystej wodzie, na początku przegotowanej, a do mycia delikatne mydełko lub płyn ( ja kupuje z Babydream lub z Hipp- obydwa mają proste, dobre składy, bez zbędnej chemii)
Serio w przegotowanej? Jakoś nie przyszło mi to do głowy...

Cytat:
Nie ważne, jaki był powód, ważne że się miło zachowali nawet zakupy z wózka ktoś wyjął, no to już nie spotykane. Ja jak jestem na zakupach to mam wrażenie, że strasznie mi ludzie zaglądają do wózka i patrzą co kupuję kiedyś mąż miał straszną fazę na chipsy i wzięłam mu kilka paczek na zapas to patrzyli na mnie wszyscy jak na wyrodną matkę teraz też śmiesznie jak robię mu zakupy na budowę i w wózku tylko węgiel na grilla, cola, gazowana woda, karkówka i kiełbasa

Cytat:
http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza...e-24-dni/x19p2
w życiu bym nie sądziła że miedzy bliźniakami moze być 24 dni róznicy
niesamowite, co ta medycyna teraz potrafi
Stary 2014-06-12, 18:27   #4338
Polly_
grozi wypollizowaniem

A czemu kApac w gotowanej wodzie.. Pierwlsze slysze w szpitalu chyba tez nie kapua w gotowanej
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 18:38   #4339
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy mam sie martwic czy nie, ale od kilku dni pobolewa mnie brzuch po prawej stronie, zazwyczaj trwa to 1-2 minuty potem przechodzi ale bol jest nieprzyjemny, nie wiem co w tym wypadku zrobic

zastanawiam sie czy nie isc dzis do szpitala na usg
ja myślę, że jak to nie jest uporczywy ból to nie musisz...przecież to Olivka może Cie po prostu mocniej uciskać..a może i skurcze BH się juz pojawiają...bo na tym etapie to juz mogą. na razie się nie martw na zapas. Jakby Ci nie przechodziło kilka dni to najwyżej wtedy się umów.

Cytat:
Boziu ale mnie te prasowanie pieluch wykonczylo

Dobrze ze się za to wcześniej wzięłam bo później bym nie dała rady i tak ledwo podolalam

Teraz leżę w łóżku i się nie ruszam
no.... a ja mma wszytsko w plecy bo myślałam że mam na wszytsko czas to teraz bedzie mój mężulek prasował i układał w szafach bo ja niestety najbliższe 2tyg jak księżniczka tylko w łózku a z pozycji półleżącej nie poprasuję
Cytat:
Na szczęście nie do końca. Jeszcze tylko dwa tyg mi zostały. Ale chwilami już szczerze brakuje mi sił. Pracuję na pełen etat, co prawda praca nie jest ciężka, nie pracuję fizycznie, ale jest zimno i dodatkowo jest strasznie padnięta po 8 godzinach, psychicznie chyba mnie najbardziej męczy.

Mój TŻ też nie bardzo romantyczny, chyba nie mam co spodziewać się płatków róż czy pierścionków
pewnie, że idź na l4...ja dopiero ostatnio sobie uświadomiłam że trzeba się oszczędzać i teraz żałuję...ale tak to jest jak się u siebie pracuje i nie ma l4. Jakbym była na etacie to bym jużod maja pewnie była na zwolnieniu.

Mój też niezbyt romantyczny...ale liczę po ciuchu że w napływie radości po urodzeniu się małej coś mu do głowy wpadnie. Nie liczę na fajerwerki i orkiestrę ale może chociaż jakiś mały bukiecik...

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
A czemu kApac w gotowanej wodzie.. Pierwlsze slysze w szpitalu chyba tez nie kapua w gotowanej
też o tym nie słyszałam...
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 18:40   #4340
kasia_ruda
Zakorzenienie

O Jezusie, co za pomysł z tym gotowaniem wody! Wyobrażacie to sobie? Gotowanie czajnika za czajnikiem, studzenie... horror XIX wieczny

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 18:47   #4341
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
O Jezusie, co za pomysł z tym gotowaniem wody! Wyobrażacie to sobie? Gotowanie czajnika za czajnikiem, studzenie... horror XIX wieczny

haha juz widzę jak mój małż lata z czajnikami codziennie żeby Małą wykąpać albo taki wielki gar na kuchence kilkunastolitrowy...cieka we czy faktycznie sa jakies wskazania by dzecko kąpciać w przegotowanej..no bez jaj
Stary 2014-06-12, 18:49   #4342
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Nie ważne, jaki był powód, ważne że się miło zachowali nawet zakupy z wózka ktoś wyjął, no to już nie spotykane. Ja jak jestem na zakupach to mam wrażenie, że strasznie mi ludzie zaglądają do wózka i patrzą co kupuję kiedyś mąż miał straszną fazę na chipsy i wzięłam mu kilka paczek na zapas to patrzyli na mnie wszyscy jak na wyrodną matkę teraz też śmiesznie jak robię mu zakupy na budowę i w wózku tylko węgiel na grilla, cola, gazowana woda, karkówka i kiełbasa
Ja jakiś czas temu kupowałam mamie papierosy w sklepie... Ale babka miała minę Ale nie będę się jej tłumaczyć, niech idzie i gada...

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
ja myślę, że jak to nie jest uporczywy ból to nie musisz...przecież to Olivka może Cie po prostu mocniej uciskać..a może i skurcze BH się juz pojawiają...bo na tym etapie to juz mogą. na razie się nie martw na zapas. Jakby Ci nie przechodziło kilka dni to najwyżej wtedy się umów.

no.... a ja mma wszytsko w plecy bo myślałam że mam na wszytsko czas to teraz bedzie mój mężulek prasował i układał w szafach bo ja niestety najbliższe 2tyg jak księżniczka tylko w łózku a z pozycji półleżącej nie poprasuję

pewnie, że idź na l4...ja dopiero ostatnio sobie uświadomiłam że trzeba się oszczędzać i teraz żałuję...ale tak to jest jak się u siebie pracuje i nie ma l4. Jakbym była na etacie to bym jużod maja pewnie była na zwolnieniu.

Mój też niezbyt romantyczny...ale liczę po ciuchu że w napływie radości po urodzeniu się małej coś mu do głowy wpadnie. Nie liczę na fajerwerki i orkiestrę ale może chociaż jakiś mały bukiecik...

też o tym nie słyszałam...
Ja w Anglii, dlatego nie na L4 Nie pracuję, nie zarabiam. Mogłam ewentualnie wcześniej przejść na macierzyński, ale chciałam być dzielna Teraz żałuję, bo jest mi ciężko. Ludzie też są różni, jedni rozumieją, wypuszczą wcześniej do domu, wyręczą w czymś. Inni, wręcz przeciwnie Zauważyłam, że jednak najbardziej wyrozumiałe w tym czasie są dla mnie dziewczyny, który były w ciąży i wiedzą jak to jest, albo ewentualnie takie, które starają się o dziecko. Z innymi, różnie Chyba najbardziej dziwi mnie zachowanie niektórych młodych mężczyzn...
Stary 2014-06-12, 18:52   #4343
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
świetne wieści od Mamuski! Ta kobieta jest fantastyczna! Dobrze, że się nie poddała

A ja dziś w Biedronce miałam tylko 2 małe rzeczy i zapytałam parę z załadowanym po brzegi wózkiem czy mnie przepuszczą. Bez problemu. A w autobusie jak zawsze - kobiety się prześcigiwały, żeby mi ustąpić miejsca, a faceci mają wy.ebane

Mój mąz dziś grzeczniutki, od razu po obiedzie wypełnił wszystkie zaległe obowiązki, a nawet pozwolił sobie podpowiedzieć jak najlepiej wieszać pranie (wcześniej nie słuchał, bo się wymądrzam i "sama sobie tak rób, ja robię po swojemu" ) A ja na przeprosiny kupiłam mu 6 par skarpetek haha
oj ja nie wiem jak wy to robicie, ze was przepuszczają....
przede mnie wczoraj wepchała sie starsza kobieta i jeszcze męża za sobą ciągnie, a mieli dwa pełne koszyki..Udała że nie widziała ze byłam pierwsza....
Ręce mi wczoraj opadły...
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 19:01   #4344
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jakiś czas temu kupowałam mamie papierosy w sklepie... Ale babka miała minę Ale nie będę się jej tłumaczyć, niech idzie i gada...

Ja w Anglii, dlatego nie na L4 Nie pracuję, nie zarabiam. Mogłam ewentualnie wcześniej przejść na macierzyński, ale chciałam być dzielna Teraz żałuję, bo jest mi ciężko. Ludzie też są różni, jedni rozumieją, wypuszczą wcześniej do domu, wyręczą w czymś. Inni, wręcz przeciwnie Zauważyłam, że jednak najbardziej wyrozumiałe w tym czasie są dla mnie dziewczyny, który były w ciąży i wiedzą jak to jest, albo ewentualnie takie, które starają się o dziecko. Z innymi, różnie Chyba najbardziej dziwi mnie zachowanie niektórych młodych mężczyzn...
a rozumiem. no to faktycznie jak masz jeszcze siłe i zdrowie Ci pozwala to pracuj kasa sie przyda ale mysl już o odpoczynku bo teraz coraz ciężej będzie także trzeba odpocząć.

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
oj ja nie wiem jak wy to robicie, ze was przepuszczają....
przede mnie wczoraj wepchała sie starsza kobieta i jeszcze męża za sobą ciągnie, a mieli dwa pełne koszyki..Udała że nie widziała ze byłam pierwsza....
Ręce mi wczoraj opadły...
a mnie ostatnio kobieta w sklepie z ciuchami pyta:
-czy mogę wskoczyc do przymierzalni przed Panią? Bo ja tylko spodnie mam (ja miałam marynarkę 2 bluzki i spodnie...),
no to jej mówię
-proszę, niech Pani wejdzie (to była babka między 30-40lat)
a ja dalej z uśmiechem na twarzy:
- w sumie to nie powinnam Pani przepuszczać bo w ciązy jestem
o ona
-no właśnie widzę ale ja tylko tak szybciutko...

myślałam że nie zauważyła i dlatego się wpychała a ona z premedytacją...ekspedient ka się popatrzyła z politowaniem pokręciła głową i mówi: no takie juz czasy mamy każdy się spieszy.

ja tam się nie obraziłam na ta babkę bo przecież może i się spieszyła albo źle czuła ja sie czulam super więc mogłam poczekać ale w sumie dziwne...bo zupełnie w druga strone w moim przypadku to działa ale to juz było z miesiąc temu teraz sie tak tarabanię że na pewno by sie nikt przede mnie nie pchał bo wstyd

chociaż przedwczoraj na poczcie stałam w kolejce a że obok bylo krzesełka to sobie usiadłam i czekam az faceta obsłużą...wpadła babka facet akurat opuszczał okienko a ona siup i już mówi co chce, więc wstałam pomału, podeszłam i mówię jej uprzejmie że jeszcze ja jestem w kolejce przed nią o ona z wielkimi pretensjami
-no to niech Pani idzie, prosze bardzo, ja poczekam
mysle sobie no raczej, że poczekasz!
Stary 2014-06-12, 19:07   #4345
pati1078
Rozeznanie

Cytat:

Wydawało mi się, że trzeba je wręcz mieć, a tu taki psikus. Ja na początek zadowalam się kołyską, z łóżeczkiem się wstrzymamy jak znajdziemy większe mieszkanko.. Ale kupiłam ochraniacz z taką mini-kołderką. Nie jest długi, dookoła kołyski, tylko za głowę i gdzieś tak do połowy długości

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

hhehe, tylko się cieszyć Moja znajoma z terminem na początek sierpnia jest w ciąży z drugim dzieckiem, z tym, że pierwsze urodziła kilkanaście lat temu. Teraz, identycznie jak i wtedy przytyła już ponad 20 kilogramów. A jeszcze parę miesięcy temu była chuda jak patyczek, naprawdę nie do poznania.
Mnie w pracy non stop pytają ile jeszcze mi zostało i jak odpowiadam, że w sumie to dwa m-ce- szok na twarzach Także chyba też nie za dobrze wyglądam, albo ludzie się po prostu nie orientują
w angli polozna prawdo podobnie tak ci wlasnie powie ze ochraniacz nie potrzebny

Cytat:

ja tak samo jeszcze 2 tyg do pracy, ale u mnie akurat w pracy cieplo i już dawno nie musze nic nosic chociaż praca siedzaca i coraz ciężej mi wysiedzieć 8 godz
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 19:13   #4346
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
w angli polozna prawdo podobnie tak ci wlasnie powie ze ochraniacz nie potrzebny

ja tak samo jeszcze 2 tyg do pracy, ale u mnie akurat w pracy cieplo i już dawno nie musze nic nosic chociaż praca siedzaca i coraz ciężej mi wysiedzieć 8 godz
No to w takim razie kij w te ochraniacze Więcej nie kupuję

Ja w pracy właściwie jestem więcej na nogach, dostałam teraz wprawdzie krzesło, ale nie mogę siedzieć cały czas. A może to i dobrze
Stary 2014-06-12, 19:27   #4347
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość

Nie potrzebny czy nie wolno? Ja siedziałam kilka godzin, zeby go uszyc
Stary 2014-06-12, 19:36   #4348
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Mi się najbardziej podoba ta sukienka w kurzą stopkę - rozmiarowo powinna być akurat na boże narodzenie

I szczerze, to ja bym wolała tak, niż jakieś romantyczne gesty. Szczerze to ja w ogóle nie jestem romantyczką i nie przepadam za takimi właśnie gestami. Gdyby mój mąż zrobił dla mnie kolację przy świecach, obsypał łóżko płatkami róż i lał mi w gardło różowego szampana, to bym się skichała ze śmiechu. (oczywiście, co kto lubi - ja mówię o sobie)
Wolę, żeby sprzątnął na nasz powrót do domu, albo zrobił obiad, albo pomasował mi stopy - to dla mnie więcej znaczy

Tez juz mam kupiona sukienkę z myslą o Bozym Narodzeniu (rozmiar 68)
Co do pogrubionego - to jedno nie wyklucza drugiego.
I to nie jest tak ze mój cały czas wpatrzony we mnie jak w obraz i obsypuje mnie kwiatami i prezentami. Na co dzień daleko mu do romantycznego mężczyzny. Po prostu od czasu do czasu wystrzeli z jakąś niespodzianka.

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-06-12 o 19:39
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 19:39   #4349
Mamamarta2010
Raczkowanie

Hej, przeczytala o Mamusce i kamien z serca, ja mysle ze bedzie ok, skoro juz tak zmienily sie rokowania i dobrze ze ona nie jest w Polsce bo tam ma jeszcze wieksze szanse! trzymam kciukasy moooocno!!!!!!!!!!!!!!!

Ale sie obzarlam....ziemniaczki, jajo sadzone (a wlasciwie to 2 ) i zsiadle mleko (to ze szklanej butelki ktore od zawsze pije, ale nigdy go nie widzialam w innym sklepie niz taki maly osiedlowy u rodzicow...)
Pyyychota

Cytat:
Dziewczyny przestancie pisac, bo ja sie boje... corcie rodzilam przez cc, ale bylam wczesniej 2 tygodnie w szpitalu i nie mialam do czynienia z takimi niespodziankami jak wy! A teraz sobie pomyslalam, ze jakby mi odeszly wody w domu i przed terminem kolejnej cesarki, to byl sie ses...la ze strachu

Jej a co bedzie przy drugim dziecku, skoro akcja porodowa jest podobno znacznie szybsza....
Ale jaki problem, bo nie zrozumialam Odejda Ci wody to migusiem do szpitala ze skierowaniem na cesarke i finito Kurde troche Ci zazdroszcze bo przynajmniej wiesz juz co Cie czeka a naturalny to kazdy inny :/
Mi odeszly wody (tzn zaczely) o 2:30 w nocy, a uroszilam o 19.30 takze to nie swiadczy o tym ze dziecko amsz juz w kanale, chociaz oczywiscie tak tez moze byc...

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

O matko! nigdy w zyciu!!! nie wyobrazam sobie, ale po co niby? To tak jakby Mamy ktore beda uzywac wielorazowek mialy zamiar je gotowac w garnku na kuchence no chyba ze.... Blagam, poeiwdzcie ze nikt juz tego nie robi

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
a rozumiem. no to faktycznie jak masz jeszcze siłe i zdrowie Ci pozwala to pracuj kasa sie przyda ale mysl już o odpoczynku bo teraz coraz ciężej będzie także trzeba odpocząć.

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

a mnie ostatnio kobieta w sklepie z ciuchami pyta:
-czy mogę wskoczyc do przymierzalni przed Panią? Bo ja tylko spodnie mam (ja miałam marynarkę 2 bluzki i spodnie...),
no to jej mówię
-proszę, niech Pani wejdzie (to była babka między 30-40lat)
a ja dalej z uśmiechem na twarzy:
- w sumie to nie powinnam Pani przepuszczać bo w ciązy jestem
o ona
-no właśnie widzę ale ja tylko tak szybciutko...

myślałam że nie zauważyła i dlatego się wpychała a ona z premedytacją...ekspedient ka się popatrzyła z politowaniem pokręciła głową i mówi: no takie juz czasy mamy każdy się spieszy.

ja tam się nie obraziłam na ta babkę bo przecież może i się spieszyła albo źle czuła ja sie czulam super więc mogłam poczekać ale w sumie dziwne...bo zupełnie w druga strone w moim przypadku to działa ale to juz było z miesiąc temu teraz sie tak tarabanię że na pewno by sie nikt przede mnie nie pchał bo wstyd

chociaż przedwczoraj na poczcie stałam w kolejce a że obok bylo krzesełka to sobie usiadłam i czekam az faceta obsłużą...wpadła babka facet akurat opuszczał okienko a ona siup i już mówi co chce, więc wstałam pomału, podeszłam i mówię jej uprzejmie że jeszcze ja jestem w kolejce przed nią o ona z wielkimi pretensjami
-no to niech Pani idzie, prosze bardzo, ja poczekam
mysle sobie no raczej, że poczekasz!
o matko, najpierw sie wkurzylam jak to przeczytalam a teraz to jest az smieszne, hehhe mnie ostatnio nawet fajnie traktuja wszyscy ) no chociaz wczoraj w obi stalam z lostwami zeby je oddac i kuzwa nikt mnie nie przepuscil a tam nie ma kklimy i upal jak 150.... no..roznie to bywa...

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 19:39   #4350
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
w aptece niezapominajka (internetowej) cena regularna 31,98. Ja tu często robie zakupy albo w stacjonarnej aptece bo są najtansze u mnie w okolicy. opłaca się niektóre rzeczy-sprawdźcie sobie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości