W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-13, 10:33   #4411
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość

Zaczarowanadlaniego - wysle Ci na mail mój adres to wpadnij i poprasuj u mnie jak ci tak dobrze idzie
hhahha o nie nie nie !
ja sie sama w sobie zbieralam zeby to zrobic bo teraz bylo mi ciezko a pozniej to pewnie bedzie gorzej

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Tadddddaaaaa
Fura Tuśki
super bryczka, mala bedzie sie wozic

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Witajcie u mnie cos pochmurnie od rana, wiec duza zmiana pogodowa.
zazdroszcze u mnie nadal upal

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 10:35   #4412
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Kurdę nie mogę dodać zdjęc co jest

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 10:35   #4413
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Tadddddaaaaa
Fura Tuśki
Sliczny wozek, taka wypasiona bryka U mnie bedzie stary model, bo po corci, musze tylko wyprac "materialowe" elementy wozka. Na cale szczescie wszytko sie odpina i mozna spokojnie prac w pralce. Wozek jast polaczony w fotelikiem gondola i jak dziecko podrosnie zdejmuje sie gondole i jest spacerowka.
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 10:39   #4414
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Tadddddaaaaa
Fura Tuśki
Super!!
I jak na nasz watek przystalo- szary;p

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Przyszla mi wanienka i taki stojak albo podkladka do kapania nie wiem jak to sie nazywa Tz chcial zamowic to zamowil zaraz zrobie zdjecie

juz mam wszystko wyprane poprasowane poukladane
wstawilam ostatnie pranie wczoraj przyszedl jednak nam zestaw z baldachimem ochraniaczem i poszewkami wiec wstawilam do prania a jak wyschnie to sobie lozeczko zrobie moze i szybko ale to silniejsze ode mnie

Przyszly mi staniki do karmienia jezzzuuu czy one serio wygladaja jak takie babcine jakas masakra
Wstawiaj wstawiaj fote

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 10:40   #4415
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Tadddddaaaaa
Fura Tuśki
za zakup.

Nam jeszcze został wózek i fotelik do kupienia. No i jakis leżaczek ale to mogę spokojnie nawet po porodzie kupic.
W tym tyg zakupiłam pampersy (1 i 2), herbatkę na laktację i mleko Bebilon 1. Zamierzam karmić piersią i nie wyobrazam sobie innej opcji (a pozytywne nastawienie to połowa sukcesu) ale gdyby w razie w były z tym problemy to wolę mieć w szafce mleko sztuczne na wszelki wypadek.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 10:42   #4416
papryczka160
Wtajemniczenie

Chciałam Wam jeszcze dodać zdjęcia fotelika i ciuszków ale piszę że nie mogę wrrrrrrrr

Stary 2014-06-13, 10:43   #4417
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:

Zrobiłam sobie dziś dzień wolny od pracy i nie mam co robić. Dziecko na wycieczce szkolnej a mąż w pracy. Wprawdzie góra prasowania czeka bo w czasie tych upałów poprałam wszystko dla dzidzi ale prasować z rana to mi się nie chce
Chyba się wybiorę do komisu i lumpeksu bo mam mało śpioszków. Górują u mnie kaftaniki, body, spodenki i sukienki. A jak sie okaże że jednak urodze chłopca to bede miała z 10 sukienek do zbycia bo kupuję je jak głupia

Dziś na obiad rybka-dorsz z ziemniaczkami i surówka z kiszonej kapusty. W końcu zrobiło się chłodniej to i obiad zjem normalnie bo przez ostatnie dni to tylko prawie woda i owoce.

Wieczorem jedziemy do rodziców bo mają 35 rocznicę ślubu i oboje kończą 60 lat za parę tygodni i kupiliśmy im wczoraj laptopa z tej okazji. Mam nadzieje że się ucieszą. Moja mama w pracy korzystała z komp i internetu ale mój tata to nawet nie wie jak włączyć komputer
Mam nadzieję że sie przełamie i nauczy.
Super prezent, na pewno sie ucieszą Mój tata tez nie miał kiedys kontaktu z komp, ale od kilku lat jest zaprawionym internautą Ogląda sobie filmy, czyta artykuły, szuka potrzebnych mu info, robi przelewy, mama jest obcykana, bo korzysta z kompa w pracy
U mnie też dzisiaj rybka - łosoś, chyba zrobie z makaronem, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
każdemu dziecku już od urodzenia powinno się przynajmniej 2 razy dziennie myć jamę ustną w środku nam pokazywali, że bierze się gazik, owija go wokół swojego palca wskazującego i później wkładamy palec do buźki i zgarniamy co jest do zgarnięcia, resztki pokarmu czy co tam się znajdzie. Też bym o tym nie pomyślała, dlatego jestem szczęśliwa, że poszliśmy do tej szkoły rodzenia

A u mnie dalej sezon truskawkowy w pełni! W tygodniu robiłam ciasto z truskawkami, prawie codziennie koktajl, a dziś będą pierożki mniam mniam
Ja SR zaczynam dopiero w lipcu Ciesze sie, bo widzę, że bardzo wiele można sie dowiedzieć, o przemywaniu buźki w srodku tez bym nie pomyślala
Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Co do tych kg, to mam nadzieje, ze mi sie uda je zbic! Mam niedoczynnosc tarczycy i przy tym schorzeniu bardzo trudno pozbyc sie nawet 1 kg... Ale bede walczyc, poza tym moje siostra jest dla mnie inspiracja. Ma Hashimoto, a jest mega szczupla i wysportowana (2 lata starsza- 38 lat). Codziennie biega (rano), 3 razy w tygoniu chodzi na silowie, 2 razy na joge! Brzuch po dwojce dzieci jak "kaloryfer". Wyglada lepiej niz w wieku 25 lat! Ja jestem zbyt leniwa na bieganie, ale takie szybkie chodzienie z wozkiem, to tak. Z cwiczeniem brzuszkow bedzie problem, bo mam przepukline pepkowa, ktora trzeba bedzie zoperowac po ciazy.. ale sie nie poddam! mam nadzieje, ze bedziemy sie wzajemnie nakrecac na pozbywanie sie nadprogramowych kilogramow!

Maly sie obudzil!!! Ufff, chyba biedulek dostal czkawki, bo rytmicznie podskakiwal! Grzeczny chlopczyk!
No widzisz, On po prostu odpoczywał A teraz po tej słodkiej kawce bedzie szalał
Szacun dla siostry

Cytat:
Tadddddaaaaa
Fura Tuśki
Bede mieć taki sam, bede miec taki sam te same kolorki, tylko rama i koła będą białe

Cytat:
Przyszla mi wanienka i taki stojak albo podkladka do kapania nie wiem jak to sie nazywa Tz chcial zamowic to zamowil zaraz zrobie zdjecie

juz mam wszystko wyprane poprasowane poukladane
wstawilam ostatnie pranie wczoraj przyszedl jednak nam zestaw z baldachimem ochraniaczem i poszewkami wiec wstawilam do prania a jak wyschnie to sobie lozeczko zrobie moze i szybko ale to silniejsze ode mnie

Przyszly mi staniki do karmienia jezzzuuu czy one serio wygladaja jak takie babcine jakas masakra
perfekcyjna pani domu
Ja oprócz koszuli do porodu i 2 rożków mam juz chyba wszystko, no czekam jeszcze na wózek i mebelki, wtedy zacznę prac i prasować, choć prasowania nie-na-wi-dze
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 10:43   #4418
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Tadddddaaaaa
Fura Tuśki

Fajnie się prezentuje jaki to model ?

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 10:50   #4419
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Wanienka i ten lezak czy jakos tam

Nasze szczescie
Stary 2014-06-13, 10:51   #4420
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja przyznaje się bez bicia że tylko raz w zyciu robiłam pierogi. I tak mnie to wymęczyło że powiedziałam nigdy więcej. Pierogi dostaję od mamy (i jeszcze gołabki, krokiety - tych dań też nie robię sama).
Za to ja nie umiem robić naleśników już tyle razy próbowałam i za każdym razem kończy się wyrzucaniem ciasta, rzucaniem patelnią i niecenzuralnymi wypowiedziami

Cytat:
Pieluszką chyba też można np. zamiast gazika ?

U mnie też sezon truskawkowy w pełni
W lodówce tiramisu z truskawkami , kompocik i koktajl . Trzeba się teraz najeść bo to jedne z najbardziej allergennych owoców
pieluszka czy gazik, myślę że nie ma różnicy

Cytat:
Tadddddaaaaa
Fura Tuśki
super! Jesteście zadowoleni, wszystko ok z furą, jeździ? ja muszę chyba sama podjąć decyzję co do wyboru wózka, bo ten mój chłop to na wszystko ma czas, a mnie już nerwy biorą na niego. I chyba też się zdecyduję na Camarelo

Mam do Was prośbę, doradźcie mi co mam zrobić plis! W tym tygodniu spotkaliśmy w sklepie taką znajomą, właściwie to poznaliśmy się na jednym wyjeździe, a tak to nie mamy z nią kontaktu. I akurat wyszła śmieszna sytuacja, bo zabrakło jej 3 zł. i dołożyliśmy jej do zakupów, a ona nas zagadała o ciążę, o dzidziolka, itd. I mówi do nas, że ona ma mnóstwo ciuszków dla dziewczynki, dużo dostała ze Stanów od kogoś i że nam da. My oczywiście zaczęliśmy mówić, że już mamy ciuszki, że nie trzeba, bo to dla nas żadna bliska znajoma, właściwie bardziej obca niż znajoma I wyobraźcie sobie, że wczoraj dzwoni do nas TŻ brat, że ta dziewczyna wpadła do niego do pracy i zostawiła dla nas to pożyczone 3 zł. i worek ciuszków Nie bardzo wiemy jak mamy się zachować... TŻ mówi, żeby do niej zadzwonić, bo akurat nr tel. mamy i po prostu podziękować. A mi się wydaje, że to jakoś za mało. Wolałabym jej kupić jakąś kawę za to, ale z drugiej strony średnio mi się uśmiecha z nią spotykać. Co byście zrobiły na moim miejscu??

Edytowane przez anius_7
Czas edycji: 2014-06-13 o 10:53
anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 10:51   #4421
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Extra ta wanienka, nie będzie wam Olivka zjeżdżać w czasie mycia!
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 10:55   #4422
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Mam do Was prośbę, doradźcie mi co mam zrobić plis! W tym tygodniu spotkaliśmy w sklepie taką znajomą, właściwie to poznaliśmy się na jednym wyjeździe, a tak to nie mamy z nią kontaktu. I akurat wyszła śmieszna sytuacja, bo zabrakło jej 3 zł. i dołożyliśmy jej do zakupów, a ona nas zagadała o ciążę, o dzidziolka, itd. I mówi do nas, że ona ma mnóstwo ciuszków dla dziewczynki, dużo które dostała ze Stanów od kogoś i że nam da. My oczywiście zaczęliśmy mówić, że już mamy ciuszki, że nie trzeba, bo to dla nas żadna bliska znajoma, właściwie bardziej obca niż znajoma I wyobraźcie sobie, że wczoraj dzwoni do nas TŻ brat, że ta dziewczyna wpadła do niego do pracy i zostawiła dla nas to pożyczone 3 zł. i worek ciuszków Nie bardzo wiemy jak mamy się zachować... TŻ mówi, żeby do niej zadzwonić, bo akurat nr tel. mamy i po prostu podziękować. A mi się wydaje, że to jakoś za mało. Wolałabym jej kupić jakąś kawę za to, ale z drugiej strony średnio mi się uśmiecha z nią spotykać. Co byście zrobiły na moim miejscu??
wypadalo by jakos podziekowac bo fajnie sie zachowala mimo ze to bylo glupie 3 zl albo mogla powiedziec tylko tak ze wam da ciuszki wiadomo jacy sa ludzie

ja bym sie jednak przemeczyla na kawie i ciachu albo cos kupila w ramach podziekowan

Nasze szczescie
Stary 2014-06-13, 10:55   #4423
gosia3103
Zakorzenienie

Dziewczyny, z tą kąpielą, to u mnie na SR położna mówiła, że są dwie szkoły. Jedna to właśnie kąpiel 'na sucho', kiedy dziecko leży na przewijaku czy czymś na pieluszce, na sucho je namydlamy i razem z pieluszką przenosimy do wanienki. A druga to normalnie wszystko w wanience, tylko też mówiła żeby na dno pieluszkę podkładać, to się nie ślizga wtedy. O przegotowanej wodzie mówiła do mycia właśnie buźki i pupki, do kąpieli nic nie mówiła, żeby miała być przegotowana i nie kojarzę, żeby mówiła o przemywaniu buzi w środku, dobrze, że o tym piszecie.
U mnie dziś już trochę chłodniej i weekend też chyba ma być taki. A mój dziadek twierdzi, że upały mają wrócić dopiero w lipcu.
Stary 2014-06-13, 10:58   #4424
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Witam się piątkowo
Za oknem znów słoneczko, ale na szczęście na dzisiaj nie zapowiadają aż takich upałów jak ostatnio.

Przy porannej kawce oglądałam "Pytanie na śniadanie". Był poruszany temat zwolnień lekarskich branych przez kobiety w ciąży. Prowadzący dyskutowali z zaproszonymi gośćmi ( pani ginekolog oraz mama z dzieckiem, która była na l-4 od 5 miesiąca ciąży), czy kobiety traktują ciążę jak chorobę i nadużywają zwolnień np.już od początku ciąży.

Jakoś drażni mnie to stwierdzenie , że ciąża to nie choroba i to całe wypominanie, że największa liczba zwolnień lekarskich w Polsce to właśnie te dla ciężarnych...
Na szczęście zaproszona pani ginekolog bardzo wyraźnie wytłumaczyła, że wypoczynek/ unikanie stresu to jedna z najczęściej zalecanych form profilaktyki wielu schorzeń/problemów, które lekarz może przewidzieć u danej kobiety już na bardzo wczesnym etapie ciąży...
chodzi np. o nadciśnienie, ryzyko przedwczesnego porodu
Może jak temat ten częściej będzie poruszany, to większa część społeczeństwa będzie miała świadomość, ze nie zawsze l-4 to widzimisię leniwej kobiety
Mnie też drażni takie mówienie.
Każda kobieta czuje się w ciaży inaczej... uważam, że nie powinno się osądzać. Każda z nas ma też inną historię za sobą

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Oj biedny ten twoj tz podczas zaplodnienia byl skoro porownujesz to do porodu i 9 miesiecznej hustawki nastrojow

Cytat:
No wlasnie pije bardzo slodka kawe, bo slodyczy dzisiaj jakos nie moge... dzidzius siedzi w jedny miejscu.... wiec jesli po tej kawie sie nie ruszy, wykonam telefon do ginekologa, albo pobiegne do najblizszej przychodni na KTG.
Właśnie, a my możemy sobie pójść po prostu do przychodni na ktg? Jak to działa?

Cytat:
Zrobiłam sobie dziś dzień wolny od pracy i nie mam co robić. Dziecko na wycieczce szkolnej a mąż w pracy. Wprawdzie góra prasowania czeka bo w czasie tych upałów poprałam wszystko dla dzidzi ale prasować z rana to mi się nie chce
Chyba się wybiorę do komisu i lumpeksu bo mam mało śpioszków. Górują u mnie kaftaniki, body, spodenki i sukienki. A jak sie okaże że jednak urodze chłopca to bede miała z 10 sukienek do zbycia bo kupuję je jak głupia

Dziś na obiad rybka-dorsz z ziemniaczkami i surówka z kiszonej kapusty. W końcu zrobiło się chłodniej to i obiad zjem normalnie bo przez ostatnie dni to tylko prawie woda i owoce.

Wieczorem jedziemy do rodziców bo mają 35 rocznicę ślubu i oboje kończą 60 lat za parę tygodni i kupiliśmy im wczoraj laptopa z tej okazji. Mam nadzieje że się ucieszą. Moja mama w pracy korzystała z komp i internetu ale mój tata to nawet nie wie jak włączyć komputer
Mam nadzieję że sie przełamie i nauczy.
Wow, zazdroszczę nudy.
Ja mam dziś od rana siostrzenicę 3-letnią. Dziób jej się nie zamyka i ciągle każe się smyrać i kiziać

Skocz do lumpka, jasne, zawsze uda się wyhaczyć coś fajnego!

Ja na obiad mam dziś krupnik (zamówienie młodszej siostrzenicy) i spaghetti z klopsikami i sosem pomidorowym (zamówienie starszej siostrzenicy).

Super prezent dla rodziców, na pewno się ucieszą Miłego wieczoru

Cytat:
każdemu dziecku już od urodzenia powinno się przynajmniej 2 razy dziennie myć jamę ustną w środku nam pokazywali, że bierze się gazik, owija go wokół swojego palca wskazującego i później wkładamy palec do buźki i zgarniamy co jest do zgarnięcia, resztki pokarmu czy co tam się znajdzie. Też bym o tym nie pomyślała, dlatego jestem szczęśliwa, że poszliśmy do tej szkoły rodzenia

A u mnie dalej sezon truskawkowy w pełni! W tygodniu robiłam ciasto z truskawkami, prawie codziennie koktajl, a dziś będą pierożki mniam mniam
Tak, powinno sie przemywać. Szczególnie jak robią się afty. Nam połozna mówiła, że można też szczoteczką ta gumową na palec. Mam taką

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
ButterBear - musialam przyspieszyc bo terminy mnie gonia..i tak nie jestem pewna czy zdaze bo juz 3tyg przed obrona musze dac prace do weryfikacji czy nie jest plagiatem, a promotorka ciagle kaze robic poprawki:/

Razem bd sie stresowac a pozniej mam nadzieje ze razem cieszyc!
Aaa..no to fajnie, że już oddałaś!
Powodzenia w nauce!

Cytat:
Ja przez dwa dni jadlam mlode ziemniaczki z koperkiem maselkiem i kefirem! Pycha!!! Moglam sobie pozwolic na takie jadlo, bo meza nie ma w domu i obranie ziemniakow, to 5 min pracy. Dzisiaj musze ugotowac juz cos z bialkiem, bo trzeba dostarczyc dziecku cos bardziej wartosciowego i pozywnego!

Maly sie obudzil!!! Ufff, chyba biedulek dostal czkawki, bo rytmicznie podskakiwal! Grzeczny chlopczyk!
Super, że mały się obudził! Ale serio, na przyszłość historie o dzieciach uduszonych w łonie matki - może lepiej je zostawić dla siebie! Jednak w ciąży bardziej bierze się to do siebie...

Uwielbiam taki obiad: ziemniaki z koperkiem i kefir!!

Cytat:
Tadddddaaaaa
Fura Tuśki
Super!! wspaniała fura!

Cytat:
Chciałam Wam jeszcze dodać zdjęcia fotelika i ciuszków ale piszę że nie mogę wrrrrrrrr

Może spróbuj się wylogować i zalogować raz jeszcze. Albo może zdjęcia masz za duże?

Cześć

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 10:58   #4425
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Mam do Was prośbę, doradźcie mi co mam zrobić plis! W tym tygodniu spotkaliśmy w sklepie taką znajomą, właściwie to poznaliśmy się na jednym wyjeździe, a tak to nie mamy z nią kontaktu. I akurat wyszła śmieszna sytuacja, bo zabrakło jej 3 zł. i dołożyliśmy jej do zakupów, a ona nas zagadała o ciążę, o dzidziolka, itd. I mówi do nas, że ona ma mnóstwo ciuszków dla dziewczynki, dużo dostała ze Stanów od kogoś i że nam da. My oczywiście zaczęliśmy mówić, że już mamy ciuszki, że nie trzeba, bo to dla nas żadna bliska znajoma, właściwie bardziej obca niż znajoma I wyobraźcie sobie, że wczoraj dzwoni do nas TŻ brat, że ta dziewczyna wpadła do niego do pracy i zostawiła dla nas to pożyczone 3 zł. i worek ciuszków Nie bardzo wiemy jak mamy się zachować... TŻ mówi, żeby do niej zadzwonić, bo akurat nr tel. mamy i po prostu podziękować. A mi się wydaje, że to jakoś za mało. Wolałabym jej kupić jakąś kawę za to, ale z drugiej strony średnio mi się uśmiecha z nią spotykać. Co byście zrobiły na moim miejscu??
A nie możesz zrobić tak jak ta dziewczyna i tylko wpaść gdzieś podrzucić jej jakiś prezent w ramach podziękowania? choćby nawet do domu, zawsze możesz przecież być np w drodze do lekarza i nie mieć czasu a podziękować by wypadało, bo to miły gest.
Ja się ostatnio dowiedziałam że sąsiadka z nowego osiedla mojemu mężowi obiad dawała i też się zastanawiam jak się odwdzięczyć, szczególnie że taka sytuacja może się powtórzyć.
Stary 2014-06-13, 11:00   #4426
UmiZumi
Rozeznanie

u mnie też zmiana pogody. Jest pochmurno, wieje wietrzyk, jest ciepło, ale tak miło, nie gorąco. Aż lepiej się żyje

Truskawki? U mnie schodzą jak "świeże bułeczki". Mogłabym jeść codziennie w ogromnych ilościach. I trzyma mnie to od stycznia - kiedy nie było sezonu na truskawki
Stary 2014-06-13, 11:09   #4427
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

Zmotywowałaś mnie do wyjscia z domu - moze też spotkam jakąś dobrą duszę

A tak na serio - to wydaje mi się ze wypadaoby kupić jakąś kawę, bombonierkę lub wino.
Może jak nie chcesz się z nia spotykać to przekaz bratu TŻ żeby jej przekazał - skoro się znają.

Zaczarowanadlaniego - ale masz wypasiona wanienkę dobrze tej Twojej córce będzie.
Stary 2014-06-13, 11:13   #4428
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
nie wolno pisac takich rzeczy !!
i teraz pewnie na glowe mi siadzie ze mala sie nie rusza np, przez godzine
Tz sie bedzie wkurzal i mi neta odlaczy przez to znowu ze sobie wkrecam cos
racja. ja juz i tak sie boje ze nie bede wiedziala kiedy to sie moze stax a teraz jeszcze bardziej sie przestaraszylam. i teraz bede plakac
Cytat:
Tadddddaaaaa
Fura Tuśki
supcio rewelacja
Cytat:

rewelacja. ja kupilam taki miekki z frottyvlezaczek bo sie balam ze na plastiku bedzie za twardo hahah
Cytat:
Za to ja nie umiem robić naleśników już tyle razy próbowałam i za każdym razem kończy się wyrzucaniem ciasta, rzucaniem patelnią i niecenzuralnymi wypowiedziami

super! Jesteście zadowoleni, wszystko ok z furą, jeździ? ja muszę chyba sama podjąć decyzję co do wyboru wózka, bo ten mój chłop to na wszystko ma czas, a mnie już nerwy biorą na niego. I chyba też się zdecyduję na Camarelo

o jak milo. ja bym kupila winko

myslalam co z tym obiadeklm dzis i chyba tez pojde po rybe

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 11:14   #4429
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Fajnie się prezentuje jaki to model ?
Camarelo Carera
Cytat:

Fura jeździ , tylko kurde trochę drażni Mnie napis wyhaftowany na rączce . Ale wózek fajny ma moskitierę, folię przeciwdeszczową, parasolkę uchwyt na butelkę i pompkę.
Gondola duża mała sie zgubi w niej

Moim zdanie wypadało by podziękować , czy rodzicom jakieś winko np Martini czy dla ich córki jakiś prezencik .

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja na obiad mam dziś krupnik (zamówienie młodszej siostrzenicy) i spaghetti z klopsikami i sosem pomidorowym (zamówienie starszej siostrzenicy).

Może spróbuj się wylogować i zalogować raz jeszcze. Albo może zdjęcia masz za duże?

Cześć
Ale te Twoje siostrzenice mają dobrze z Tobą, ja też chcę taką ciocię
Już się wylogowałam, wyłączyłam, wszystko zrobiłam i nic

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-06-13 o 11:15
Stary 2014-06-13, 11:19   #4430
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Wow, zazdroszczę nudy.
Ja mam dziś od rana siostrzenicę 3-letnią. Dziób jej się nie zamyka i ciągle każe się smyrać i kiziać

Skocz do lumpka, jasne, zawsze uda się wyhaczyć coś fajnego!

nie chcesz mnie adoptować ? - chociaz na tydzień
Przydałby mi się masaż, zjadłabym tez cos dobrego....
Stary 2014-06-13, 11:20   #4431
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Mysia, zaczarowana. Pieknie mezowie sie postarali. Musze powiedziec mojemu o tym pierscionku mysi. ja to bym chciala zlota zawieszke misia. Powiem mu tylko raz.. Chcialabym bardzo taki prezent ale szczerze watpie aby mnie taka niespodzianka spotkala...
To jest mile dostac prezencik. Jednak troche sie meczymy
Byle głośno, żeby na 100% zarejestrował Ja mojemu wspomniałam o tych prezentach, które dostały dziewczyny jakoś w połowie ciąży, za to, że tak świetnie sobie radzą. I niestety mąż nie zrozumiał aluzji ale myślę, że po porodzie coś mi kupi.

Optymistka dobrze dziewczyny radzą - jeszcze nic pewnego, a jeśli zmiany będą konieczne, to będą na waszą korzyść! Zobaczysz! I pochwal się samochodem
Cytat:
na pewno sie uciesza bedzie to dla nich rozrywka
z pewnością będzie to wydarzenie! Daj znać jak zareagowali
Cytat:
Tadddddaaaaa
Fura Tuśki
piękna! Ale nie bądź takim leniem i obracaj fotki
Cytat:
Czasem się coś zacina. Spróbuj wrzucić gdzieś. Np. ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠, czy post image
Cytat:
Foczka Wanienka fajowa! I też będziesz mogła robić zdjęcia z zewnątrz
Cytat:
Co byście zrobiły na moim miejscu??
Zdecydowanie trzeba podziękować. Skoro to ciuszki po dziecku, to nie kupuj kawy dla mamy, tylko bombonierę czy coś dla dziecka (jak na wymianę ) Lepiej teraz niż np. za pół roku jak Ci się przydadzą te ubranka i poczujesz potrzebę dziękowania

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Ja się ostatnio dowiedziałam że sąsiadka z nowego osiedla mojemu mężowi obiad dawała i też się zastanawiam jak się odwdzięczyć, szczególnie że taka sytuacja może się powtórzyć.
Jak to jakas młoda, to lepiej żeby się nie powtarzało
Moim zdaniem nie powinnaś jej dziękować. Mąż ewentualnie może jej kwiatka przynieść.

Jestem właśnie po 3 USG. Na 100% chłopak! W 33 tc waży 1850 uśmiecha się i trzyma za stopę Generalnie wszystko super, ale lekarz ma podejrzenie "spodziectwa" (). dodał, że nie ma się co przejmować (ta, od razu miałam łzy w oczach ). (Dzięki Optymistka za wyjasnienie!)

A ja schudłam 3kg

Edytowane przez lilka_vanilka
Czas edycji: 2014-06-13 o 12:23
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 11:26   #4432
agatka553
Rozeznanie

Witajjjcie
Już się obawiałam, że nie zdążę Was dogonić w tym wątku, bo tak szalejecie z tym pisaniem, że szok, ale Was mam.
Pisałyście o odejściu wód.
Mi położna na SR opowiadała o takim przypadku, że dziewczyna przyjechała (sama prowadziła auto) jak jej wody odeszły i jak już wysiadła z auta to prosiła gościa na parkingu, żeby jej pomógł z torbą, bo czuła, że dziecko wylatuje. I jak doszła na izbę to główka prawie cała na zewnątrz. Żadnych skurczy po prostu szok. Dlatego mi powiedziała, że jak tylko wody odejdą to wzywać natychmiast karetkę albo jechać do szpitala w pozycji trendelenburga czyli podłożyć coś pod pupę i tak jechać albo czekać na karetkę. Bo może się zdarzyć, że wraz z wodami może wypłynąć pępowina i w pionie może dziecko ją docisnąć co spowoduje brak dopływu tlenu do dzidziusia. Ja nie chcę nikogo straszyć, po prostu tak mi położna powiedziała.

Dziś pełna wigoru wstałam o 6:30 i wyprawiłam męża do pracy. Jak zostałam sama nagle zaczęło mi się kręcić w głowie, więc się położyłam. Nie minęło 5 minut i znów spałam, dopiero o 10 dzidzia mnie obudziła, bo miała straszną czkawkę

Gratulacje dziewczyny za super zakupy i dobre wieści od lekarzy.

Ale się rozpisałam, ale od wtorku mnie nie było, więc nadrabiam
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 11:29   #4433
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość

Moim zdaniem nie powinnaś jej dziękować. Mąż ewentualnie może jej kwiatka przynieść.

Jestem właśnie po 3 USG. Na 100% chłopak! W 33 tc waży 1850 uśmiecha się i trzyma za stopę Generalnie wszystko super, ale lekarz ma podejrzenie "spółdzielstwa" (). To taka błonka między napletkiem a jąderkami chyba. Tak mi na szybko powiedział i dodał, że nie ma się co przejmować (ta, od razu miałam łzy w oczach ). Niestety ta nazwa nie wyskakuje mi w googlach ale może i lepiej, to nie będę czytać i się niepotrzebnie nakręcać.

A ja schudłam 3kg
co do sasiadki - to masz rację. Na starsze tez trzeba uważać bo moze jakas wyposzczona

Skoro lekarz powiedział że to nic powaznego to juz więcej nie szukaj niczego w google. a swoja droga to dziwne ze doktor google czegoś nie wie
Stary 2014-06-13, 11:33   #4434
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem właśnie po 3 USG. Na 100% chłopak! W 33 tc waży 1850 uśmiecha się i trzyma za stopę Generalnie wszystko super, ale lekarz ma podejrzenie "spółdzielstwa" (). To taka błonka między napletkiem a jąderkami chyba. Tak mi na szybko powiedział i dodał, że nie ma się co przejmować (ta, od razu miałam łzy w oczach ). Niestety ta nazwa nie wyskakuje mi w googlach ale może i lepiej, to nie będę czytać i się niepotrzebnie nakręcać.

A ja schudłam 3kg
za wizyte duzego masz kawalera
co do blonki tez nie wiem co to jest nie powiedzial ci dokladnie i czy potem moze miec z tym jakies problemy ? bo jezeli nic nie mowil to chyba wszystko w porzadku
masz racje lepiej ze nie ma nie ma co sie nakrecac

widze ze nie tylko ja tu chudne

Nasze szczescie
Stary 2014-06-13, 11:34   #4435
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Witajjjcie

Mi położna na SR opowiadała o takim przypadku, że dziewczyna przyjechała (sama prowadziła auto) jak jej wody odeszły i jak już wysiadła z auta to prosiła gościa na parkingu, żeby jej pomógł z torbą, bo czuła, że dziecko wylatuje. I jak doszła na izbę to główka prawie cała na zewnątrz. Żadnych skurczy po prostu szok. Dlatego mi powiedziała, że jak tylko wody odejdą to wzywać natychmiast karetkę albo jechać do szpitala w pozycji trendelenburga czyli podłożyć coś pod pupę i tak jechać albo czekać na karetkę. Bo może się zdarzyć, że wraz z wodami może wypłynąć pępowina i w pionie może dziecko ją docisnąć co spowoduje brak dopływu tlenu do dzidziusia. Ja nie chcę nikogo straszyć, po prostu tak mi położna powiedziała.

Co wy dzisiaj dziewczyny takie hardcorowe przykłady podajecie

Wychodzę na łowy.

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-06-13 o 11:39
Stary 2014-06-13, 11:37   #4436
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
a swoja droga to dziwne ze doktor google czegoś nie wie
starzeje sie

Nasze szczescie
Stary 2014-06-13, 11:51   #4437
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:

A ja schudłam 3kg
Młoda ale ma męża i półroczne dziecko oni już mieszkają, ale jeszcze też coś u siebie robią i z tym mężem jej się mój już zgadał dobrze, ale macie racje. Na razie nic nie będę robić a będę się martwić, jakby się okazało, że mi go tam dokarmiają regularnie
A tą wadą to się nie przejmuj. Po pierwsze, to tylko podejrzenie a po drugie może to w ogóle coś niegroźnego, skoro google tego nie zna
Stary 2014-06-13, 11:53   #4438
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

piękna! Ale nie bądź takim leniem i obracaj fotki

Jestem właśnie po 3 USG. Na 100% chłopak! W 33 tc waży 1850 uśmiecha się i trzyma za stopę Generalnie wszystko super, ale lekarz ma podejrzenie "spółdzielstwa" (). To taka błonka między napletkiem a jąderkami chyba. Tak mi na szybko powiedział i dodał, że nie ma się co przejmować (ta, od razu miałam łzy w oczach ).

Z tym obraceniem zdjęć to nie z lenistwa . tylko ja z tel wrzucam i jak je obracam to one i tak wracaj to wcześniejszego ułożenia.

Super jaki duży chłopczyk
I nie martw się ty napletkiem bo to można łatwo zoperować.

Stary 2014-06-13, 11:56   #4439
kasia_ruda
Zakorzenienie

Oj powiało tu dziś hardcorem... im bliżej porodów, tym więcej będzie drastycznych opowieści??? Oby nie... to nie na moje nerwy.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 11:57   #4440
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

nie umiem zalozyc baldachimu

po 5 probach sie poddalam

Nasze szczescie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości