Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-12, 13:09   #661
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
mała wieś gdzieś między Zamościem, Chełmem a Krasnymstawem.
ale nie okolice Rejowca Fabrycznego?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 13:18   #662
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ale nie okolice Rejowca Fabrycznego?

znasz okolicę?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 13:20   #663
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

znasz okolicę?
tylko Rejowiec, Chełm, Pawłów i Lublin

Stary 2014-06-12, 13:27   #664
BYou
MBZ♥

Dragusiu, a na co konkretnie lekarka zwróciła uwagę?
Jak szczepisz priorixem na mmr to możesz ospę dołączyć
Brawo za wzrost

Pani, a jak oczy Torresowego?

Moderna dobrze, że ten obrzęk/ślad po ukąszeniu schodzi
Zosia w stosunku do obcych zaczęła się wstydzić-9 maja

Cathlyn jak dziś nastrój?
Zosia też czasem płacze jak idziemy do domu, na szczęście łatwo odwrócić uwagę szukając kotkatylko czasem to bicz ukręcony na nas bo potem się wałęsamyz Nią w poszukiwaniu Wypłoszówbo nie chcę Jej ookłamywać

Oliwka, fajnie, że Anielka zajęła się butelkosami
ja wsypałam kiedyś Zosi ryż do małej butelki po wodzie. Też szał. Teraz ma z fasolą. Tylko jak słabiej zakręcone to umie otworzyć/odkręcić więc bawimy się pod nadzorem we wsypywanie fasolki do butelki.

Kasia dobrze, że zmywara działa

Nie piszcie tyle bo się wbić nie mogę

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Moderna fajny pomysł w tej bliblioteceu mojej Mamy jest taki kiermasz:książka za grosiksporo książeczek z serii poczytaj mi mamo tam kupiłam

Anika dalej kciuki za kuzynkęi przykro mi z powodu kolegi
brawo za wagę i wzrost Oliwci

Monika, u Ciebie to najgorsze, że na zmiany pracujecie

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 13:43   #665
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Pojechalam po "bandzie" z ranaca telefon do pracy i Dzien Wolny - zostalo mi jeszcze 19ktore moge wziasc na Milusia i to do konca roku ahahah.

Mame wyslalam an wycieczke

Milus dzis niegrzeczny :-/ diabel wcielony - usnol dopiero 15min temu.

Chyba upieke ciasto

Kocham Cie Emilianku <3.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Aaaa no i za piekne wymiaru dla Oliwki i Florka

Byou
- zapodaj na priv mi ten adres bloga o dwujezykownosci ( qrwa bankowo bleda zrobilam )

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 14:21   #666
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Zosia w stosunku do obcych zaczęła się wstydzić-9 maja

Moderna fajny pomysł w tej bliblioteceu mojej Mamy jest taki kiermasz:książka za grosiksporo książeczek z serii poczytaj mi mamo tam kupiłam
i dalej to trwa?
M. juz kilkakrotnie sie wstydzil, ale dzsiiaj rano bylo to bardzo czytelne - doslownie chowal mi glowe w moich ramionachi tak zerkal i sie znowu chowal - no ale sliczna 2-latka Wloszka, wiec co sie dziwic

w Niemczech bardzo popularne sa pchle targi - sa bardzo czesto i tez mozna trafic na perelki
a tu w tej bibliotece ksiazki byly zapakowane w papier, wiec czytsa niespodzianka co tam sie w srodku znajduje kupilam szczerze mowiac z ciekawosci rozpakowania

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
2. Jak znajdę listę to Ci prześlę, ale chyba większość była po ang... PO polsku chyba nic w tym temacie nie ma, ale zerknę, a na niemiecki nigdy nie patrzyłam, bo nic a nic nie umiem (ale jak Ci podam autorów to może zerkniesz czy nie ma tłumaczeń?)
a skad masz ta liste?
interesujesz sie dwujezycznoscia?
Cytat:
przez Was mam już 197 zł... chyba muszę wpisać w kalendarz, bo jednak mamy dużo nowych książek. heh.
hehe
ja doszlam do xxx i powiedzialam sobie Schluss - wystarczy!
jedynie ta Twoja me be kukuryku mnie kusi jeszcze.. ale no trudno, przy nastepnym zamowieniu - mam nadzieje, ze nastapi to dopiero za kilka miiesiecy, nie wczesniej bo niedlugo bede miec wiecej ksiazek, niz w bibliotece
Stary 2014-06-12, 14:21   #667
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Moderna, no za tą cenę tez bym wzieła z ciekawości

Pani, ja też przez Was tak nabiłam

A to tak dla rozluźnienia
http://bezlitosne.pl/static/content/...5c7ab0204e.jpg
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 18:19   #668
klementyna1
Zakorzenienie

Hej, ja dziś zgłupiałam doszczętnie, byłam wczoraj ujednego dermatologa i mówi, ze Kacper ma zmiany alergiczne, ze przez 2,5 roku bedziemy musieli jesc hitaxa lub co w tym stylu a potem testy i zobaczymy (idstawialam nabial, jaja, mm i nic) dzis mama poszla z nim do innego, bo zwolnilo sie akurat i babka zadzwonila i ta mowi, ze gnie alergia lylko rzybiczne lub liszajowate i dała inne leki...i wez tu czlowieku badz mądry!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 19:22   #669
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Pakujemy się i jedziemy na weekend do teściów
miłego wypoczynku

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
wczoraj wieczorem opuchlizna zeszla, zostal tylko ten ring.. dzisiaj jeszzce nie patrzylam dokladnie, jak wstanie to zrobie przeglad
no to super

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
przez Was mam już 197 zł... chyba muszę wpisać w kalendarz, bo jednak mamy dużo nowych książek. heh.
nieźle

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

odwiedziła mnie dziś w pracy koleżanka. przyszła ze swoją 9-cio dniową córeczką - jaka ona jest śliczna i malunia NIe pamiętam już kiedy O. była taką kruszynką - ten czas tak goni
aż mi się chwilowo zachciało takiego dzidziunia a jak wróciłam do domu i obowiązków to mi się odechciało i wróciłam do planów że za ok. 4-5 lat se zrobimy drugie
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 19:50   #670
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
odwiedziła mnie dziś w pracy koleżanka. przyszła ze swoją 9-cio dniową córeczką - jaka ona jest śliczna i malunia NIe pamiętam już kiedy O. była taką kruszynką - ten czas tak goni
aż mi się chwilowo zachciało takiego dzidziunia a jak wróciłam do domu i obowiązków to mi się odechciało i wróciłam do planów że za ok. 4-5 lat se zrobimy drugie
Oj to prawda, ostatnio wyciągnełam pierwsze śpioszki K i nie mogłam uwierzyć jaka to laleczka była
Pogrubione

OTJ, wypoczywajcie
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 20:13   #671
BYou
MBZ♥

Moderna, podejrzewam, że to wstydzenie było spowodowane naszym wyjazdem do ludzi, do miastatu u nas większość twarzy znajoma więc sytuacji takowych nie było. Może poza jedną w sklepie jak sprzedawczyni Ją zaskoczyła. Teraz zauważam takie zachowania w dużym skupisku, wtula się w nas, a jak się oswoi jest ok. No i wstydzi się głównie kobiet, do facetów leci

Kasia zaraz skrobnę pw

Anika, ja dziś widziałam prawie miesięcznego synka sąsiadki i nie wierzę, że Zosinek był taki maleńki
ja z drugm dzieckiem to i chciałabym i boję sięjak zostaniemy we troje plus piecho to też będzie ok

Demeter dobre.

Pani ja narazie przystopowałam z książkami bo chcielibyśmy zmienić mieszkanie i jak pomyślę o pakowaniu tego co jest to mam ochotę

Klementyna to faktycznie:/bądź mądry pisz wiersze:/
Jeśli to faktycznie miałyby być zmiany grzybiczne to można zrobić jakieś badanie potwierdzające bądź wykluczające pobierając naskórek czy jakoś tak?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-12, 20:36   #672
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

Anika, ja dziś widziałam prawie miesięcznego synka sąsiadki i nie wierzę, że Zosinek był taki maleńki
ja z drugm dzieckiem to i chciałabym i boję sięjak zostaniemy we troje plus piecho to też będzie ok
no ja mam dokładnie to samo
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 21:32   #673
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

OTJ w takim razie wypoczywajcie cieszyć się że jedzie się do teściowej wręcz niespotykane

anika_s to chwilowo nie trzymam kciuków jak będzie potrzeba to pisz
Ja póki co dziękuję

BYou mieszkanko na większe zmieniacie? wy macie wojskowe czy swoje własnościowe ? Kciuki za nowe mieszkanko

Pani Ciebie kobieto to na ołtarze powinni wynieść normalnie pierwszy raz bez problemu bez krzyku bez płaczu bez wyrywania obcięłam dziecku paznokcie u nóg jak bym chciała to mogłam jeszcze pilniczkiem oblecieć i lakier położyć normalnie uwierzyć nie mogłam wystarczyła babcia która siedzącemu dziecu na przewijaku czytała książkę bee mee i kukuryku końc robi furorę a to chyba ztego względu że ostatatnio robię jej konika i mówię patataj

My dziś cały dzień na wyjeździe tak więc miły dzień dziecko późnio drzemkę i późno spać poszła ale jutro jedziemy do moich rodziców na weekend więc będę się relaksować z kodeksem a mała będzie z dziadkami wojować.
Dziś miałyśmy ostatnią rehabilitację niestety nic więcej nie powiem bo ostatnio wychodziłam i dziecko same zostawiałam bo jak mnie widziała jeszcze gorzej było no i lekarz miał przyjść przed lub po a przyzedł w trakcie gdzie ja akurat poszłam do sklepu po coś do picia (co mi się pierwszy raz zdarzyło bo pierwszy raz i ostatni była z nami moja przyjaciółka) poinformowała mnie tylko pani z recepcji poczułam się jak wyrodna matka która zostawia dziecko no ale mniejsze zło jak mnie nie widzi bo jak widzi to masakra a kto inny ją trzyma.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Despa gdzie się podziewasz??

Kwiatuszku fajnie że się odezwałaś wpadaj częściej zdrówka dla mamy

Ostatnio coraz mniej nas tutaj

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Klementyna z tymi diagnozami to faktycznie nie fajnie bo nie wiadomom czego się zaczepić ale tak jak tu już dziewczyny piszą na grzyby można zrobić jakieś badania i powinno wyjśc oby było dobrze

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Klementyna a ty pracujesz w państwowym czy prywatnym przedszkolu? Moja mama pracuje w państwowym i ma wakacje cały miesiąc zawsze mają tak że jeden miesiąc mają wolne a drugi miesiąc mają dyżur i pracują normalnie

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Moderna i co tam za skarby masz?
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 21:47   #674
Dragusia88
Zakorzenienie

dobije was w empiku 3 książki w cenie 2

Stary 2014-06-12, 22:00   #675
BYou
MBZ♥

Oliwko, żadna wyrodna
i jak postępy w reh?
Tu gdzie teraz mieszkamy to w wojskowym i na większe wojskowe chcemy zmienić.
W rodzinnym mieście mamy swoje. Kiedyś tam wrócimy.

Dragusiu, że Ci tak powiem:nara

Stary 2014-06-12, 22:00   #676
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
aż mi się chwilowo zachciało takiego dzidziunia a jak wróciłam do domu i obowiązków to mi się odechciało

Cytat:
jak zostaniemy we troje plus piecho to też będzie ok

zmiana mieszkania i zmiana miejsca?!

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Pani Ciebie kobieto to na ołtarze powinni wynieść
padłam!
hehe, jak kupiłam tą książkę, to ją zalałam i stwierdziłam, że T. ma takich wiele (co co robi ) i że jest już na nią za duży . Ale syn zlał moje zlanie i bardzo lubi

Cytat:
dobije was w empiku 3 książki w cenie 2
już jakiś czas trwa ta promo

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 22:05   #677
BYou
MBZ♥

Pani, na szczęście nie
to w empku to dalej to samo co miesiąc temu?albo i więcej? B się pewnie zaczai na jakieś słowniki.

Stary 2014-06-12, 22:59   #678
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Mi sie dla odmiany chwilowo zachcialo drugiego dziecka jak robilam test ale nie zanosi sie ani na ciaze ani na @ :/ kilka cykli temu to samo mialam z @, co za cholerstwo tak mi wszystko rozregulowalo?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 23:19   #679
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny możecie polecić jakieś książeczki typu alfabet na każdej stronie literka, cyferka?
My mamy taką: http://novafaktoria.pl/pl/abc-bardzo-madry-maluch.html , ale tu tylko 3 literki są

Cytat:
a mój syn zastał (po drzemce) rozłożone puzzle i co go najbardziej interesuje? "Q". Jego wujek mu wczoraj wytłumaczył, że "Q" jak QPA (bo nie ma ikonograficznego odpowiednika). no i Młody biega z kartonikiem w ręku i krzyczy "ble".
czyli jednak metoda Domana ma sens

Cytat:
u nas też teraz K jest na etapie wchodzenia i schodzenia z jeździka Puchatkowego, czasami się odepchnie
Krzyś wchodzi, schodzi, odpycha się nóżkami i jeździ siedząc do przodu, tyłem, chowa różne rzeczy do bagażnika (najczęściej "babę" - żabę ) ewentualnie pcha jeździk. No cuda wianki

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość

A propos Rossmana, znów mam promocję na mleko Hipp 6 złociszy taniej. Lecimy dziś zakupić
Właśnie dziś pojechaliśmy specjalnie po Hippa i tylko 1 opakowanie było

Cześć
Z niusów: Krzysiowi wyszedł piąty ząbek i idzie szósty Niestety, w związku z tym cały czas kwaśne kupki rozwolnieniowe i odparzenia
Kąpiel w wannie polubiona, ba! pokochana Nawet w ciągu dnia przychodzi do łazienki i zagląda do wanny
O puzzlach nie myślałam... hmmmm, może? Krzyś uwielbia "klocki" - 8 kubeczków różnej wielkości, wkładane jeden w kolejny - potrafi je ułożyć w pół minuty, bez wahania wybierając odpowiedni wielkościowo kubek Można je też układać w piramidę - co również ma obcykane Nie wspomnę o wieży hanoi No więc może puzzle podpasują... Pomyślę Na razie kupiłam Mu grę o zwierzątkach na farmie, jutro ma dojść, obejrzymy i dam znać

Upały mnie męczą, nie mam na nic siły. Na spacery chodzimy na max godzinkę, bez wózka, na podwórko lub blisko do parku. Jestem ciężka, mam ucisk na pęcherz, bolą mnie żebra i ogólnie uroki 8 mca ciąży Ale jeszcze półtora miesiąca i będzie nas 4
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-13, 07:24   #680
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
już jakiś czas trwa ta promo
to nowa bo przez chwilę była muzyka, a znowu jest książka
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Kąpiel w wannie polubiona, ba! pokochana Nawet w ciągu dnia przychodzi do łazienki i zagląda do wanny

Upały mnie męczą, nie mam na nic siły. Na spacery chodzimy na max godzinkę, bez wózka, na podwórko lub blisko do parku. Jestem ciężka, mam ucisk na pęcherz, bolą mnie żebra i ogólnie uroki 8 mca ciąży Ale jeszcze półtora miesiąca i będzie nas 4

aaaaa ale zleciało. to kiedy dokładnie masz tp?
a widzę 12.08. a wiadomo już czy znowu CC? nie pamiętam czy mówilaś

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2014-06-13 o 07:41
Stary 2014-06-13, 09:41   #681
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Tasia
- dasz rade ...!! To juz naprawde tuz tuz - sama bym chciala miec bobaska - ale poczeka. na Dragusie

Eh no i Dzis OST DZIEN w pracy przed urlopem - skromne 6h 11-17 oby jakos Milo czas zlecial.

Jutro wielkie pakowanie a na wieczor Randka hahaha.

Kupilam Milusiowi pilke taka wieksza bo ciagle sie za taka oglada na podworku zwykla z gumy - mam nadzieje ze dzis po mne przyjada po pracu to sobie pojdziemy na bajerancki plac zabaw com wyczaila ost razem i dam mu sie "wyszalec" hihi.

To papa

Milego PIATKU 13

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 10:48   #682
Malpka
Zakorzenienie

hej wam
lecę ostatnią stronę

Tasia - ale zleciał ten czas

co do wstydzenia u nas Karol do wszystkich się uśmiecha i zaczepia kto by nie szedł mówi "Pan" i macha "papa" potem "Pani" i znów "papa" i tak cały spacer ;P

Cytat:
Zosia też czasem płacze jak idziemy do domu, na szczęście łatwo odwrócić uwagę szukając kotkatylko czasem to bicz ukręcony na nas bo potem się wałęsamyz Nią w poszukiwaniu Wypłoszówbo nie chcę Jej ookłamywać

Nie piszcie tyle bo się wbić nie mogę
ja tez zawsze mówię "chodź zobaczymy czy jest kotek" jak idzie w drugą stronę hehe ale u nas w bloku na parterze mieszkają koty i mają schodki z balkonu i często tam chodzą więc Karol leci zawsze szukać kotków

ja też sie nie mogę wbić

Cytat:

z drugim się nie bałam ale ja mam tak teraz z trzecim

Cytat:

Ostatnio coraz mniej nas tutaj
niestety jak sie wróci do pracy to ciężko być tu na bieżąco i codziennie Ale ja staram sie do was zajrzeć czasami chodź nie zawsze piszę bo nie jestem w temacie ale chociaz was poczytam
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 11:01   #683
achna79
Rozeznanie

Dzień doberek

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Wklejam foto z dzisiejszego poranka i dla porównania, zaroślak z soboty
Jaki przystojniak

Cytat:
Mojemu klockowi umyśliło się zasypianie u mnie na klacie, jak jakiś noworodek. Włazi na mnie, uklada glowe i odlatuje, a ja leze i probuje lapac oddech, ale to takie fajne

Cytat:
hej alliw - śliczna fryzurka synia. Kasia - powodzenia z randkowiczem. U nas nocka tragiczna, pobudka o 1.30 i do rana juz tylko przysypianie i placz. Ale źa to mamy piekna, ksiazkowa wysypke, wiec jednak trźydniowka. Teraz mam pyt. jak to jest ze spacerami? Mozna czy trzeba czekac az minie wysypka?
Jej chyba nie doczytałam jeszcze czy wszystko w porządku czy tez nie

Cytat:

my dziś szczepienie buuu
doczytałam, że odroczone.

Cytat:
Torres dziś o 3ej uznał, że się wyspał... do 5 ej pełen rozruch

Byłam u gminnego lekarza, bo mi syn strasznie tarł oczy heh. zapalenie spojówek. Antybiotyk w maści...
Mój Smodżek Wawelski (zasymilowany ze smogiem) dostał zapalenia w dziewiczo świeżym powietrzu heh.[COLOR="Silver"]

A to ranny ptaszek z Toresika

Jak tam spojówki??

Cytat:
aaa właśnie dziecko bawi się grzechotką którą jakiś czas temu jej zrobiłam
Jako że my niebutelkowe a kupiłam w ciąży kilka tak więc w jednej mamy fasolki a w drugiej groch super zabawa tak myślę czy do 3 nie wsypać ryżu bo mam 4 z tt i 2 medeli butelki niech się na coś przydadzą

Brawo dla mamusi za inwencję twórczą

Cytat:
Cześć Kochane ależ za Wami tęsknię. nie mogę się jakoś ogarnąć i do tego te upały mnie męczą (pewnie jak wszystkich)
co mogę Wan napisać Gosia czeka na wyniki biopsji, póki co nie ma oficjalnej diagnozy że to nowotwór.

My też tęsknimy
Bardzo mocne za Gosie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
słodki cięty "od miseczki";D

3mam kcuki, zeby w koncu spotkało Was więcej pozytywmnych wieści..;*

U nas podobnie....CHadzam spac ok 01.00 wstaje-czasem o 5.00 jak łaskawca da to po 6.00. Z Tżem były też chwile spiecia, ale ostanio troche pogadalismy i ok, do teraz;p usypiałam K. ponad 40minut-w koncu zasnal sam w łóżeczku, a ja obok na lozku...zamknelam drzwi wczesniej i zostawilam klucz w drzwiach, i padnieta zasnełam tak...że tż stał pod drzwiami od 21.10 do 21.30;p dzwonił, walił, a ja spałam;p ZMęczenie wyszło i dopstało mi się wiązankę;p za klucz w drzwiach;p
MArcelka plecy wyglądają kiepsko, poszłabym chyba do lekarza..., ale ja panikarz.

I coś jeszcze miałam ale oczywiście poucinało mi cytaty. Tak to jest jak się odpisuje przez kilka dni, a nie na bieżąco.
Mikołajowi wylazła wysypka na brzuszku. Byliśmy u lekarza, ponoć jedzeniowe coś. A że nie robię zapisków co Mikul jadł, raczej nie jestem w stanie wymyslić co to takiego. Nic nowego nie jadł wydaje mi się. Dostaliśmy Aerius i zalecenie kąpieli w Oliatum.
Nareszcie dziś chłodek

Nadrabiam dalej ....
Stary 2014-06-13, 11:23   #684
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Tasia
- dasz rade ...!! To juz naprawde tuz tuz - sama bym chciala miec bobaska - ale poczeka. na Dragusie

bylam w empiku zakupiłam 6książek
jedna na ur dla babci tż o papieżu
jedna dla tż na dzień ojca od florka
jedna dla chrześnicy tż
i 3 dla FLorka uzupełniam kolekcje

babcia też wczoraj 3 książki dla FLorka kupiła także będzie sporo do pakowania przy przeprowadzce apropo BYou.

widzę że na forum już weekend buu

Stary 2014-06-13, 11:37   #685
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dorby

Malpko to pisz co u Was? Pisz jak tam nasz 4 latek Karolek Myśliś myślisz że 3 podziwiam i w takim razie trzymam

Dragusia to żeś całą rodzinę prawie książkami obdarowała
A jakie kupiłaś książeczki dla Florka i jakie dostał od Babci?

Ja dziś akcja sprzątanie, gotowanie obiadu i wyjazd

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Żeby nie było dziecko mi śpi już dwie godzinki Wiec zmykam kończyć zanim się obudzi
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 12:05   #686
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Mojemu klockowi umyśliło się zasypianie u mnie na klacie, jak jakiś noworodek. Włazi na mnie, uklada glowe i odlatuje, a ja leze i probuje lapac oddech, ale to takie fajne
słodko i ciężko wiem coś o tym...
Cytat:
zobaczcie ten wpis jak tak mozna w ogole? grzyb w kubku do picia - tak dbaja o higiene w zlobku
http://notosruu.blogspot.de/2014/06/...mozna.html?m=1

czyli jednak.. i keidy sie pojawila?

Na spacery mozna, dziecko juz nie zaraza

Mojego M. wczoraj cos ukasilo, ma na plecach takiego wielkiego babla, wyglada to paskudnie, smaruje fenistilem, ale sie nie zmniejsza, mozna cos jeszcze zrobic - bo swedzi to, M. pol nocy spal niespokojnie
u nas meszki sa pelno ich malego w policzek uciapały
Cytat:
Bardzo ciekawy wpis dotyczacy wspomagania rozwoju mowy:
http://notosruu.blogspot.de/2014/06/...iecka.html?m=1
http://notosruu.blogspot.de/2014/06/...sc-ii.html?m=1

ja szczerze to az sie przeleklam, bo moj M. wczesniakiem nie jest, tez zaczal wczesnie chodzic, ale az tak rozwinietej mowy/gestow/rozumienia nie ma (wyprzedzam komentarze: tak, wiem, ze kazde dziecko ma swoje tempo rozwoju takie tam moje blablabla, bo chyba za malo robie w tej dziedzinie )
No ale przeczytalam, ciekawie napisane, moze uda nam sie kilka wskazowek wdrozyc w zycie

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Wiecie nad czym sie jezszce zastanawiam - nad elektryczna szczoteczka do zebow dla M. moje dziecko bardzo interesuje sie, jak widzi moja, ciekawe czy by taka bardziej polubil niz manualna
Jak myslicie, od jakiego wieku mozna taka uzywac?
Wszystko w swoim czasie
Szczoteczka taka chyba od 2 roku zycia. W rosmanie widzialam ale zostawilam chociaz moje dziecko chetnie by przetestowalo.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Hej,

moze wieczorkiem zajrze jeszcze. Niedlugo ide na urlop i bede przebywala na swojej dzialeczce w domku.. jeszcze troche i przeprowadzka

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
wczoraj w ddtvn mowili wlasnie ze najlepszy octenisept. dziala odkazajaco I przyspiesza gojenie. Ewa ma juz pierwsze mini rany za reke tez nie chce chodzic- leci bohaterka sama gdzie chce
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co używacie /będziecie używać na stłuczenia większe takie, zdarcia? My juz mamy na łokciu i kolanie strupki. Zostawić czy smarować czymś?
Próbuje uczyć za rękę cały czas. Ale on po domu biega sam to po dworze też chcę i wyrywa rękę.
my używamy octenisept i jest ok chociaz jeszcze wiekszej awari nie bylo
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
OTJ, zdrówka dla Adasia

Ja tez nie mam talentu, ale musze jakos to zrobic wychodzi w miare ladnie, hihi. Robie na spiocha, mocze wloski i ciacham zeby było w miare równo. Jak Hania grzeczna, to moze spróbuj jak Tasia z Krzysiem, w krzeselku do karmienia, zalóz tetre na szyje i pobawcie sie w salon fryzjerski

no to za pomyslny rozwój wydarzeń

własnie tez mam zamiar zaraz pogrzebać w mniejszych ciuszkach

Wklejam foto z dzisiejszego poranka i dla porównania, zaroślak z soboty
sliczny kawaler
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 12:30   #687
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dragusia to żeś całą rodzinę prawie książkami obdarowała
A jakie kupiłaś książeczki dla Florka i jakie dostał od Babci?
uzupełniam kolecje Złota Kolekcja Disneya (tylko w empiku) mamy już:
- piękna i bestia
- księga dżungli
i zakupione teraz
- kopciuszek
a od babci
- król lew
- 101 dalmatyńczyków
- zakochany kundel
brakuje nam jeszcze 4 (Królewna śnieżka, aladyn, piotruś pan i mała syrenka)
i Biblioteka Maluszka dziś Zwierzaki i ich mamy i Dbamy o ząbki. jeszcze chyba 5 nam brakuje

Stary 2014-06-13, 12:43   #688
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:

Monika, u Ciebie to najgorsze, że na zmiany pracujecie
A wiesz, że ja tak się cieszę, że u TŻ własnie jest możliwa praca na zmiany - bo dzięki temu jak ja do pracy na część etatu wrócę, to on będzie z L. Tylko wtedy rzadko będziemy się widywać - sama nie wiem, czy to dobrze czy nie...
Cytat:
i

a skad masz ta liste?
interesujesz sie dwujezycznoscia?
.
Chciałam pisać pracę z bilingualizmu, zrobiłam sobie wstepna bibliografie, no ale zrezygnowałam w końcu. Kilka książek przeczytałam i gdzieś je mam (ale po ang. ) i lista też gdzieś jest, tylko chwilę mi zajmie znalezienie
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

z drugim się nie bałam ale ja mam tak teraz z trzecim

Ja mało piszę, bo L. idą czwórki. I żeby nie było - nie narzekam Nie ma gorączki, nie marudzi, tylko wieczorem nie chce usnąć. Karmię ją, już zamyka oczy, już zaraz uśnie, a ona wstaje i śmieje się i gryzie wszystko dookoła (mnie również ) I wczoraj tak dłuuugo - 0k. 19 już ziewałą, tarła oczy, ale w końcu usnęła ok. 22 a ja z nią. Obudziłam się o 22.30 nieprzytomna i tylko zjadłam i poszłam spać
Stary 2014-06-13, 19:15   #689
Lukrecjas
Raczkowanie

tu coś a propos ogrodowych intruzów może się przyda

http://deccoria.pl/warto-zobaczyc/po...lock=lifestyle
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 21:17   #690
alliw
Zadomowienie

Hej hej

Cytat:
aż mi się łezka zakręciła

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Wczora wieczorem była swietna zabawa K. pokazywał na obrazki w ksiązeczce a ja mówiłam, co to jest i tak co raz szybciej, co raz szybciej tym paluzkiem ruszał;p Sprawdzał matki refleks

niezły numer odwaliłaś z tymi kluczami w drzwiach (moj tz tez kiedys tak zrobił, miał impreze w pracy i ze tak powiem troche dał w palnik, wrócił do domu, zamknął drzwi na klucz i padł. Ja wróciłam z pracy i zonk, waliłam, dzwoniłam i nic. Po 3 godzinach przyjechał kolega który się wspina, wylazł na dach i próbował dostać się przez okno, na szczeście tz sie obudził, ogromnie zdziwiony całym zamieszaniem )

Janek miał okres nerwusowania, ale jakoś ostatnio mu przeszło, tzn są chwile ze się wścieka, ale zdecydowanie rzadziej.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Witam
przesyłam buziaki i już niedługo do Was wracam

zdrówka dla Mamy
nie wiem czy przeczytasz, ale zapytam: polecasz ten traktor ze zwierzakami, który Karol dostał na urodziny?

Cytat:
Coś dla mam niejadków - fajny artykuł, jest nadzieja
http://makoweczki.pl/sposob-na-niejadka/
fajnie napisane
mnie to chyba na razie (tfu tfu) nie dotyczy, odkąd odstawiłam J. od cyca je dużo i prawie wszystko.

Cytat:
Florian waży 11,8kg.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
1. Krzysiowi wyszedł piąty ząbek i idzie szósty
2. Kąpiel w wannie polubiona, ba! pokochana Nawet w ciągu dnia przychodzi do łazienki i zagląda do wanny
3. Ale jeszcze półtora miesiąca i będzie nas 4
1.
2.
3.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

co do wstydzenia u nas Karol do wszystkich się uśmiecha i zaczepia kto by nie szedł mówi "Pan" i macha "papa" potem "Pani" i znów "papa" i tak cały spacer ;P

Anika, brawo dla Oliwki za wymiary. Kciuki mocne za kuzynkę. I bardzo mi przykro z powodu kolegi

Wczoraj przeglądałam watki na Mamie z klasą, spojrzałam ze juz są mamusie lutowe 2015, i znalazłam na nich naszą Tajgusie Tajgusia, pochwal się jak już będziesz wiedziała coś więcej

Moje dziecko pokochało ksiązeczki, więc robie zakupy w arosie . Moderna, szukałas czegoś na dobranoc. Ja zdecydowałam się na razie na to: http://www.inna-bajka.kobietnik.pl/2...najsodsze.html
a później chyba kupię to: http://aros.pl/ksiazka/zlota-ksiega-bajek-8

A tak w ogóle zaczął sie Mundial, więc sobie mecza oglądam jednym okiem. Uwielbiam jak pokazuja kibicow na trybunach Niezłe egzemplarze się czasem trafiają

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Pani, Szpaku właśnie mówi że Torres wejdzie na boisko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości