|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część IX
Cytat:
Mini mini chrupeczki. Koty mówią, że smaczne. Nie było żadnych kiciofoszków przy miskach
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
jak nie było, to zawierzem
wezmę i zmienię coś tej mordzie wlochatej, bo takie są dąsy ostatnio...
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej ta dla kociąt była sporo tańsza.---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- I ucałuj w wąsik od cioci
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
ucałuję, ucałuję, jak tylko wyjdzie z szuflady
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
No tak
![]() Mam nadzieję, że jej posmakuje. Moje wybredne koty jedzą bez mrugnięcia. Zostawiam im teraz kilka chrupek na noc żeby dały pospać cholery. W te upały mokre się nie nadaje do stania w misce. Już nie wspomnę jakie są pachnące miseczki po barfie jak wracam z pracy ![]() Wasze koty też zawsze muszą coś zostawić w misce? Nigdy jeszcze nie zjadły do końca. Nawet suchego zostawia 4 chrupki i to już jest niejadalne.
|
#2436 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mojej wydzielam już mokre, żeby nie zostawiała w ten gorąc. Pół saszetki rano, pół np. popołudniu. Inaczej to stoi, śmierdnie, obsycha, a mała i tak nie ruszy potem. A tak to zjada wsio z apetytem. |
|
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Moje przez te upały to jedzą co drugi dzień. Wczoraj na kolacje Su wciągnęła 120g na raz. Dziś pewnie będzie strajk głodowy. A jutro znów będzie wciągać jak odkurzacz.
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak zwykle, moje koty wychodzą na dziwaki. Dobrze chociaż, że nie dziwki
|
|
#2440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje ostatnio rano i przez cały dzień prawie nic nie jedzą. Rano dostają dosłownie łyżkę mokrego, a jak widzę, że chcą jeszcze to dokładam. Bo tak, to cały dzień stało i obsychało, a przy tej temperaturze to robiło się mocno nieświeże. Na dzień do kuli wsypuję chrupki. Jak chcą, to skubną, ale mało. Za to 20-21 zaczyna się proszenie, tulenie i bajerowanie, a jak tylko się zbliżę do lodówki/szafki z zapasami, to lament wniebogłosy i pokładanie się na stopach, bo przecież kotki taaaakie głodne, cały dzień nic nie jadły ![]() I tak obżeranie trwa do północy, potem harce i zapasy i spać
|
|
|
#2441 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dawno mnie nie było tu , jakoś nie jestem w stanie ogarnac. Widze temat jedzenia popili. Lusza moja je na raty. robi tak: zje w ciągu kilku minut, oglada sie na boki i przechadza sie koło miski jakby miało się to jedzenie uleżeć. Potem znowu kilka minut je i to samo, jak się uda to zje swoja porcję. Jak się nie uda to pies wciągnie i wylizuję miskę. |
|
|
|
|
#2442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasem podjadają sobie nawzajem, to co zostanie. Mała czasem czeka z jedzeniem swojego do czasu aż Grubcio odejdzie, wtedy zjada mu to co sobie zostawił (a on biedak potem wraca a tu nie ma!
|
|
|
#2443 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Też ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Tyle co jedna łapa Majla. Dzisiaj piątek. Ściągamy opatrunek? ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Ja wciągam , a co?
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że tak pół na pół - upały i znudzenie. Bo juz jemy totwa od caaaaaałych trzech miesięcy, to musi być zmiana
![]() a tak chciałam popróbować ![]() chlodno jest, kot ożył. w końcu mam kota, nie zdechlaka
|
#2445 |
|
Konto usunięte
|
No moim tez sie TOTW znudzil. Wczoraj zamowilam cos innego.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
ale synchro, no proszę
![]() Felut właśnie poderwał faceta od pizzy
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi karmami to zmieniać raczej by wypadało, kot też trochę się może znudzić jedząc cały czas to samo.
|
#2448 |
|
Wtajemniczenie
|
Pańcia takie nudne jedzenie daje, to znalazła dostawcę innego
![]() Moje ostatnio Purizonem z drobiem się zajadają. Moja regularnie podrywa kurierów/listonosza i kto tam jeszcze zapuka do drzwi. Zawsze myśli, że to dla niej coś przynieśli i jest proszenie. Kiedyś miałam kilka przesyłek z dokumentami, dostałam listę i podpisuję po kolei. Cały czas czuję, że kurier wpatruje się za mnie. Odwracam się, a tam Mała siedzi na komodzie i też nie spuszcza z niego wzroku
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-06-13 o 15:55 |
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tylko kocur leci pod drzwi i obmacuje gości
|
#2450 |
|
Konto usunięte
|
"jednak w mojej budce najlepiej"
![]() Wysłane za pomocą przekazu myślowego. |
|
|
|
#2451 | ||||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Przyjechałam do weta i powiedzieli mi "jak to, przecież mówiliśmy temu panu, co z nim ostatnio był, że wizyta w poniedziałek" Się przejechaliśmy w deszczu.Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co jest przy dziecku...Cytat:
![]() Nie wiem, do czego to, jakieś wyrwane z kontekstu. Cytat:
Sfinksy kąpie się co najmniej raz w tygodniu, a nawet codziennie trzeba je przemywać, bo się po prostu brudzą. Devony można rzadziej, jednak hodowcy je kąpią często, aby do wystaw przygotować. Nie są to jakieś mało uczulające rasy, ale dzięki higienie i krótkiej sierści można zminimalizować alergię. Cytat:
Cytat:
Mój brat jest alergikiem i nie zamierzam kąpać kotów przed jego wizytą. Reaguje kichaniem na przebywanie w tym samym pokoju z moją torebką, natomiast Bacardi go kompletnie nie rusza. Osobiście nie znam jeszcze osoby, która ma reakcję po mojej devonce (albo jakiejkolwiek innej, a w paru hodowlach już byłam i rozmawiałam z właścicielami), natomiast Daniels niestety jest z tych mocno uczulających. Niedawno koleżanka adoptowała dorosłą futrzastą kotkę i nie ma żadnych objawów, choć u mnie przy Danielsie się rozpływała w smarkach i łzach. Jestem przeciwna kąpaniu kotów, jeśli nie ma takiej potrzeby.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2014-06-13 o 20:00 |
||||||||
|
|
|
#2452 |
|
|
Pyszny. Jemy bez wybrzydzania. Czekam na 9,5 kg. Dzisiaj przyszła jakaś karma- chwila... http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...w/adult/383097 Applaws ten: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...applaws/391210 I Sanabelle: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...nsitive/184143 http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...nabelle/247944 Malla- to nieźle
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kapane od kociectwa i dalej jest wrzask jak ja wkladamy do wanny. Mowie o Su. Kocur znosi to bez slowa, jak prawdziwy mezczyzna. A ja uwazam, ze jak kot jest brudny, zakurzony, wylenialy, przetluszczony itd. to nalezy go wykapac.
|
|
#2454 |
|
Zadomowienie
|
U mnie Horus znosi wodę ze spokojem ale to bengal i lubi wodę. Poza tym ja mogę z nim wszystko zrobić
![]() Panna Ambra zapiera się łapkami z siłą lwicy
|
|
#2455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie kijowe rozmieszczenie, to była kawalerka w domku jednorodzinnym, w którym były jeszcze 2 kawalerki i na górze mieszkanie, czyli pokoje dla studentów. Nie wiem kto ten dom projektował, ale nie był dobrym architektem.Nam jeden pokój nie przeszkadzał, teraz mamy trzy, a i tak w jednym siedzimy. Ja właśnie też, a dla mnie alergik w domu nie jest potrzebą ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
O tym przecież Malla pisała.---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- paollino, jak masz małą zamrażarkę i nie ma szans na mrożenie karmy to może Smilla? Jest tania, puszki są 400g, więc na dwa dni. A cenowo wychodzi jak puszki 800g Animondy.
|
|
#2456 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Póki co to sfera marzeń.Jak ktoś bardzo chce, to będzie się odczulał, kombinował, poszuka mało alergizującego osobnika... co kto lubi.
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, ale właściciele byli nienormalni, więc jak tylko umowa się skończyła uciekaliśmy, nie obyło się bez kłótni, wyłudzania pieniędzy za niby zaległe cośtam i w ogóle
Szkoda, że ta nienormalność wyszła dopiero po paru miesiącach, a nie na oglądaniu mieszkania.Cytat:
Ale pewnie Ty za często się z rodziną nie widujesz? Teraz mieszkam praktycznie koło mamy, ale widzimy się 2 razy w miesiącu Chociaż bardzo ich lubię, w sensie mamę i ojczyma, lubimy się spotkać i pogadać. Ale jakoś nigdy nikomu nie chce się dupy ruszyć Trzeba to zmienić, mamy nową grę planszową, więc nawet jest z czym pójść ![]() A TŻ jako, że mieszka w moim mieście, to ma rodzinę 400 km dalej, rozmawia z nią przez telefon czasami, a widuje 2 razy do roku max ![]() Jesteś tego pewna? Moje mimo przestrzeni i tak siedzą koło nas cały czas.
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-06-13 o 20:28 |
|
|
|
|
#2458 |
|
|
Mój persiak strasznie mnie się uczepił ostatnio
Wszędzie go pełno, siada za mną na fotelu, śpi ze mną ( w dzień, mam nocki) . Jak go nie biorę na kolana to kładzie się obok na półce
|
#2459 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Zobacz sobie paollino - http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm..._pakiet/337183
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

Mini mini chrupeczki. Koty mówią, że smaczne. Nie było żadnych kiciofoszków przy miskach 

Się przejechaliśmy w deszczu.
Z kolei jak podkręcę temp. w lodówce, żeby się nie robiły sorbety z jogurtów, to zamrażarka mrozi jak szalona i mam epokę lodowcową 
Takie kijowe rozmieszczenie, to była kawalerka w domku jednorodzinnym, w którym były jeszcze 2 kawalerki i na górze mieszkanie, czyli pokoje dla studentów. Nie wiem kto ten dom projektował, ale nie był dobrym architektem.
Moje mimo przestrzeni i tak siedzą koło nas cały czas.