W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-13, 13:34   #4471
h4linka
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Dzień dobry!

Papryczka super fura!

Dzisiaj mam trzecie usg na 19.30. Mam nadzieję, że młody pokaże mi buźkę.
Wyżalę się też lekarzowi, że zaczyna się pchać na świat, zdarza mu się nawet kilkuminutowe pchanie na szyjkę, strasznie boli.

Nie spodziewam się żadnego prezentu z okazji porodu, mój chłop jest mało domyślny w takich tematach. Mój tata mu powiedział kilka dni po dniu matki, że już w tym roku będzie mógł świętować dzień ojca i jakoś się nie domyślił, żeby mi złożyć z tej okazji spóźnione życzenia, ale podejrzewam, że sam będzie czegoś ode mnie oczekiwał.

Natomiast wpadł na inny super pomysł, ściągniemy sobie z płyty obraz z bicia serducha młodego i zrobimy sobie tatuaże, ja jeszcze nie wiem gdzie, ale tż powiedział, że zrobi sobie na klacie, w okolicy swojego serca.

TheFall jeśli chodzi o mnie to można wstawić sondę, lepiej mieć wcześniej niż za późno. Ale niech też reszta się wypowie.

Edytowane przez h4linka
Czas edycji: 2014-06-13 o 13:36
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 13:38   #4472
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Poczekajmy jeszcze

Ja ogólnie bym nie dawała tytułów z tamtego wątku Wymyślmy kilka, będzie nowa sonda

Ja mam propozycję

Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV!

Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.IV!

Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Cz. IV!
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 13:43   #4473
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Poczekajmy jeszcze

Ja ogólnie bym nie dawała tytułów z tamtego wątku Wymyślmy kilka, będzie nowa sonda

Ja mam propozycję

Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.IV!

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 13:45   #4474
TheFall
Zadomowienie

Szczerze powiedziawszy ja w rymowankach jestem noga, na polskim wolałam pałę dostać niż wiersz napisać.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 13:46   #4475
papryczka160
Wtajemniczenie

Fotelik haaaa udało się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140612_142021.jpg (116,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140612_142031.jpg (111,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140612_142117.jpg (117,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140612_174403.jpg (108,7 KB, 25 załadowań)

Stary 2014-06-13, 13:48   #4476
papryczka160
Wtajemniczenie

I ciuszki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140612_123716.jpg (153,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140612_123722.jpg (142,4 KB, 23 załadowań)

Stary 2014-06-13, 13:48   #4477
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość

Podpowiem tylko ze mozna kupic w aptece takie malutkie buteleczki gotowych mieszanek po 90 ml chyba kazdego mleka, niewiadomo jakie mleko bezdie w szpitalu i jakie podejszie maluszkowi wiec ja bym nie kupowala kartonu calego od razu...
a do tego te buteleczki sa super wygodne!
Już za późno - kupiłam i stoi w szafce.
W życiu by mi nie przyszło do głowy że w aptece takie cuś można kupić.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 13:50   #4478
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Poczekajmy jeszcze

Ja mam propozycję

Ale super

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 13:52   #4479
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
I ciuszki
Śliczne rzeczy pokupowałaś. Ja też nie wróciłam z pustymi rękami z łowów ale zdjęć na razie nie wrzucę bo TZ już w domu i będzie ze mnie grzać że wrzucam do internetu zdj ciuszków
On chyba nawet nie wie że ja zalogowana na wizażu
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 13:53   #4480
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaaaa95 Pokaż wiadomość
Hej mamusie, jestem tu nowa , obecnie trwa 29tc. Termin porodu 26/27sierpień, pozdrawiam
Hej hej! Napisz coś więcej o sobie i maluszku. Znasz już płeć?
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 13:53   #4481
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Ja już wiem, na co zagłosuję.
Stary 2014-06-13, 13:56   #4482
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Fotelik haaaa udało się
Ale sliczny... My mamy caly czarny po Tomku, ale nie polecam, bo sie nagrzewa i trzeba bylo ZAWSZE rozkladac pieluche, chociaz tym razem kupie poszewke frotte.

Przypomnialo mi sie wlasnie ze Tomciu byl taki malenki ze nawet nie pasowal do fo telika i trzeba bylo pod dupke wkladac mu 2 pieluszki zlozone w kostke Niesamowite ze te dzieciaczki sa takie malenkie (nie mowie tu w kontekscie porodu )

Ktos pisal o porodzie w wodzie, wydaje mi sie ze to fajne jesli ktos nie ma znieczulenia. Ja jestem za znieczuleniem wiec na wanne sie nie nastawiam

Dzisiiaj zadzwonie do poloznej i jednak ja wykupie, jestem na 80 % przekonana Bosze.......boje sie

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 13:57   #4483
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja już wiem, na co zagłosuję.
Prosimy nie lobbować za tytułem wątku
Głosowanie jest tajne.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 14:03   #4484
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Śliczne rzeczy pokupowałaś. Ja też nie wróciłam z pustymi rękami z łowów ale zdjęć na razie nie wrzucę bo TZ już w domu i będzie ze mnie grzać że wrzucam do internetu zdj ciuszków
On chyba nawet nie wie że ja zalogowana na wizażu

Mój chyba też by się ze Mnie śmiał

Stary 2014-06-13, 14:08   #4485
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie, jestem tu nowa , obecnie trwa 29tc. Termin porodu 26/27sierpień, pozdrawiam

Cytat:
Poczekajmy jeszcze

Ja mam propozycję

podobaja mi sie

Cytat:
I ciuszki
super

Cytat:

Mój chyba też by się ze Mnie śmiał
mojego to juz nic nie zdziwi

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 14:25   #4486
anius_7
Wtajemniczenie

Dziewczyny dzięki za rady Kupię coś dla tej dziewczyny i dla jej córki i sama się z nią umówię albo też przekażę przez brata TŻ. Jakoś muszę jej podziękować, chociaż jeszcze nie widziałam tych rzeczy. Po pracy TŻ ma je przywieźć i już się nie mogę doczekać

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 14:37   #4487
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Wanienka i ten lezak czy jakos tam

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Mam do Was prośbę, doradźce mi co mam zrobić plis! W tym tygodniu spotkaliśmy w sklepie taką znajomą, właściwie to poznaliśmy się na jednym wyjeździe, a tak to nie mamy z nią kontaktu. I akurat wyszła śmieszna sytuacja, bo zabrakło jej 3 zł. i dołożyliśmy jej do zakupów, a ona nas zagadała o ciążę, o dzidziolka, itd. I mówi do nas, że ona ma mnóstwo ciuszków dla dziewczynki, dużo dostała ze Stanów od kogoś i że nam da. My oczywiście zaczęliśmy mówić, że już mamy ciuszki, że nie trzeba, bo to dla nas żadna bliska znajoma, właściwie bardziej obca niż znajoma I wyobraźcie sobie, że wczoraj dzwoni do nas TŻ brat, że ta dziewczyna wpadła do niego do pracy i zostawiła dla nas to pożyczone 3 zł. i worek ciuszków Nie bardzo wiemy jak mamy się zachować... TŻ mówi, żeby do niej zadzwonić, bo akurat nr tel. mamy i po prostu podziękować. A mi się wydaje, że to jakoś za mało. Wolałabym jej kupić jakąś kawę za to, ale z drugiej strony średnio mi się uśmiecha z nią spotykać. Co byście zrobiły na moim miejscu??
ja tez bym zakupiła winko , i najwyzej podała przez kogos

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość

Jestem właśnie po 3 USG. Na 100% chłopak! W 33 tc waży 1850 uśmiecha się i trzyma za stopę Generalnie wszystko super, ale lekarz ma podejrzenie "spodziectwa" (). dodał, że nie ma się co przejmować (ta, od razu miałam łzy w oczach ). (Dzięki Optymistka za wyjasnienie!)

A ja schudłam 3kg
duży chłopak skoro nie ma się co przejmować to nie stresuj się Kochana , nie potrzebne teraz Ci to - chociaż wiem ze łatwo się mówi

Cytat:
aaaa udalo mi sie
tak to na razie wyglada
to bylo zdjecie dla Tz ze mi sie udalo za 6 a mu dopiero za 10 dlatego kciuk w gore

zastanawiam sie czy tak czy normalnie od glowki bedzie szedl ten baldachim

Cytat:
a jakis neutralny bedzie ?
czy tylko takie beda do wyboru ?
zaczarowana zazdroszcze ze masz juz wszytsko tak ładnie gotowe i mozesz nacieszyc oczy u mnie wszystko w kartonach i worach..ehh niech już się skończy ten remont!!

Zasnęło mi się na kanapie po wizycie położnej i wstałam po 2,5 h
MIałam piękny sen!! mialam juz ze soba mojego Kochanego synka był śliczny i grubiutki normalnie mam go przed oczyma! Ciekawe czy na prawdę tak wygląda..ehh ale się rozmarzyłam )
Lece na kawę do Mamuski

Butter - dziękuję - przyda się i oczywiście powodzenia również życzę Ci w Twojej nauce )

Edytowane przez jagusia15
Czas edycji: 2014-06-13 o 14:39
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 14:46   #4488
malutka100
Zakorzenienie

Zaczarowanadlaniego- super baldachim, ślicznie to wygląda

Papryczka160- bardzo ładny wózek My dalej nie zdecydowani... Już się naprawdę zaczynam martwić, czy z nami wszystko w porządku- ani na imię się nie zdecydowaliśmy, ani jaki wózek kupić ehh, trzeba w końcu podjąć jakąś decyzje

TheFall- masz rację, to chore, że w naszym społeczeństwie tak się postrzega kobiety ciężarne pracujące w biurze. W obecnym miejscu gdzie pracuje, przyszłam właśnie na zastępstwo za dziewczynę, która będąc w ciąży poszła szybko na zwolnienie... Nie znałam jej wówczas ( teraz już pracujemy we dwie) a ciągle słyszałam jakieś komentarze, że tak szybko poszła na zwolnienie, że zostawiła firmę itp. Dopiero po jej powrocie dowiedziałam się od niej, że już od początku ciąży musiała leżeć plackiem, bo ciąża była zagrożona szkoda tylko że nikt się tym nie interesował, tylko od razu były komentarze, że tak szybko jest na l-4

Ja poszłam na l-4 dopiero w 7 miesiącu ciąży i to też tylko dlatego że lekarz mi kazał.

Cytat:
witaj mamy taki sam termin porodu
zapraszamy do częstszego udzielania się na wątku
spodziewasz się chłopca czy dziewczynki?

Cytat:
Poczekajmy jeszcze

Ja mam propozycję

super propozycje mam już swojego faworyta

Edytowane przez malutka100
Czas edycji: 2014-06-13 o 14:47
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 14:47   #4489
daisy dot
Rozeznanie

Zuken - super te Twoje tytuly. Dobrze ze jest cos poza szarym wozkiem i tym kocem!

Zimno dzis jak nie wiem. Gdzie moje upaly?

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 14:55   #4490
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Zimno dzis jak nie wiem. Gdzie moje upaly?

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
zamien sie !!
oddam Ci moje upaly za troche zimnego powietrza

Nasze szczescie
Stary 2014-06-13, 14:58   #4491
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak u was z jedzeniem produktów z wapniem?

Wysłano z aplikacji mobilnej.
Mogłabym życ tylko na białym serze z dżemem, z miodem, z pomidorkiem, z rzodkiewką, ze szczypiorkiem mam straszna faze na biały ser

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Chodzi o "spodziectwo". Może być wynikiem zandmiaru żelaza, progesteronu, lub przebytej grypy, a ja w okolicy 14 tc miała cięzkie zapalenie zatok i brałam antybiotyki :/
Cóż.. poczytałam o tym i straciłam humor Niby to nie jest poważne, ale kurczę...tak głupia wada akurat nam przypadła
też bym sie pewnie zmartwiła, ale skoro to nie jest takie poważne, to nie zamartwiaj sie za bardzo chłopcy chyba często mają tego typu schorzenie

Cytat:
Dzień dobry

Dzisiaj już trochę chłodniej na szczęście I o 16 mam wizytę także proszę o kciuki
za wizyte, u mnie tez dzis chłodniej, nawet przed chwilą padało, a TZ pojechał dzis do pracy motocyklem, ciekawe czy go zmoczy

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Super pomysł z tą Pandorą, strasznie mi się one i te dugie z lilou podobają.
Moja mama dostawała od taty pierścionek po każdym z dzieci. Brat ma 39 lat, ja 28 a mama do dziś je ma i traktuje jako najlepsze i najcenniejsze pamiątki. ja uwżam, że to piękny gest.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
Piekne pamiątki a pomysł z Pandorą...oj jak bym chciała mój TŻ romantyczny, ale nie wpadnie na taki pomysł

Cytat:
Witaj

Cytat:
Dzień dobry!

Dzisiaj mam trzecie usg na 19.30. Mam nadzieję, że młody pokaże mi buźkę.
Wyżalę się też lekarzowi, że zaczyna się pchać na świat, zdarza mu się nawet kilkuminutowe pchanie na szyjkę, strasznie boli.

Natomiast wpadł na inny super pomysł, ściągniemy sobie z płyty obraz z bicia serducha młodego i zrobimy sobie tatuaże, ja jeszcze nie wiem gdzie, ale tż powiedział, że zrobi sobie na klacie, w okolicy swojego serca.

.
za wizyte. A Twój TŻ pomysłowy facet - pomysł z tatuażem świetny sama bym sobie taki chętnie sprawiła

Cytat:
Ja mam propozycję

Ktoś tu nieźle rymuje
Cytat:
Fotelik haaaa udało się
śliczny ten fotelik też sie nad tym kolorem zastanawiałam, ale stwierdziłam, ze moze byc niepraktyczny, jakby sie małej ulało, czy cos, to mogłyby plamy zostac i zamówiłam czarny, ale ciagle sie zastanawiam czy nie zmienic decyzji...

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Ale sliczny... My mamy caly czarny po Tomku, ale nie polecam, bo sie nagrzewa i trzeba bylo ZAWSZE rozkladac pieluche, chociaz tym razem kupie poszewke frotte.

No to chyba jednak zmienie decyzje.....

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za rady Kupię coś dla tej dziewczyny i dla jej córki i sama się z nią umówię albo też przekażę przez brata TŻ. Jakoś muszę jej podziękować, chociaż jeszcze nie widziałam tych rzeczy.
bardzo dobry pomysł

zaczarowanadlaniego - bardzo ładnie prezentuje sie łóżeczko z tym baldachimem
optymistka - masz racje, spokój jest teraz najważniejszy, a razem z TŻ dacie rade, różne sytuacje sie w życiu zdarzają, ważne, że jest je z kim dzielić i te szczęśliwe i te trudne

Wystawiałam na allegro kilka rzeczy(perfumy,korektor z MAC,samoopalacz z Colllistar i kilka obiektywów do Nikona) i zostały mi tylko 2 przedmioty do wystawienia i coś sie z allegro stało wrrrr. Dopiero po 18-stej bede mogła dokonczyc, zabierałam sie do tego miesiąc, a jak juz sie zabrałam to d**upa blada
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 15:00   #4492
h4linka
Zadomowienie

Ja poszłam na L4 w 10 tygodniu, z jednej strony na złość a z drugiej, żeby się ratować. Wszyscy w pracy wiedzieli o ciąży od 7 tygodnia ze względu na bhp i kilka osób bardzo intensywnie się starało, żebym poroniła. Dzięki temu skończyło się na szpitalu i zwolnieniu. Ciąża była im nie na rękę bo byłam jednym z lepszych pracowników a właściwie "murzynów".
Stary 2014-06-13, 15:04   #4493
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Poczekajmy jeszcze

Ja mam propozycję

Bardzo fajne !

zaczarowanadlaniego za postępy w wyprawce! super!

lilka duży już chłopak! Najważniejsze ,ze wszystko dobrze, a skoro lekarz mówi aby sie nie martwić, to na pewno wie lepiej!

papryczka świetne ubranka!

nie mam za bardzo siły aby was nadrobić, kiepsko sie dziś czuję...z ledwością chodze mały uciska mega na pęcherz jeszcze ten potworny ból krocza A oprócz tego jakaś taka nie tomna dzis jestem bo aż do 9 spałam(zawsze 6-7) i nie moge sie jakos ogarnać
Miłego dzionka dziewczynki !

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-13 o 15:11
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 15:11   #4494
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
zaczarowanadlaniego za postępy w wyprawce! super!

nie mam za bardzo siły aby was nadrobić, kiepsko sie dziś czuję...z ledwością chodze mały uciska mega na pęcherz jeszcze ten potworny ból krocza A oprócz tego jakaś taka nie tomna dzis jestem bo aż do 9 spałam(zawsze 6-7) i nie moge sie jakos ogarnać
Miłego dzionka dziewczynki !
na szczescie wyprawke uwazam w 95 % za zamknieta

skad ja to znam
ja juz sie kilka razy obrazilam na moja krolewne ktora zrobila sobie ze mnie worek trenigowy i wpycha swoje raczki i nozki tam gdzie nie wolno
ja jak dluzej spie to tez jestem niedoogarniecia

Nasze szczescie
Stary 2014-06-13, 15:22   #4495
agatka553
Rozeznanie

A tak w ogóle dziś piątek trzynastego

Trochę posiedziałam przy maszynie i fasolka się wkurzyła i wcisnęła się pod żebra i nieprzyjemne strasznie uczucie. Idę teraz jakiś obiadek dla mężusia zrobić, choć mamy te gorsze dni, ale jakoś litość mnie ogarnia jak przychodzi z pracy i nie ma obiadu, a on po całym dniu kanapki sobie zżera.
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 15:42   #4496
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

a oto jak prezentuje sie z ochraniaczem i kolderka
zakochalam sie i sie sama do siebie ciesze

Nasze szczescie
Stary 2014-06-13, 15:46   #4497
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
a oto jak prezentuje sie z ochraniaczem i kolderka
zakochalam sie i sie sama do siebie ciesze
Ślicznie się prezentuje i już czeka na Waszą księżniczkę...aż Ci zazdroszczę, że masz wszytko gotowe
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 15:46   #4498
papryczka160
Wtajemniczenie

Piekne łoże zaczarowana ;-)

Motylku podaj nick na allegro to sobię zerknę ;-)

Stary 2014-06-13, 15:49   #4499
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Ślicznie się prezentuje i już czeka na Waszą księżniczkę...aż Ci zazdroszczę, że masz wszytko gotowe
Powiem Ci ze az sama jestem w szoku bo za kupienie wyprawki zabralismy sie w maju wczesniej nie chcialam Tz nalegal a teraz to juz gotowa jestem
siadlo mi na glowe ale chyba przy pierwszym dziecku to normalne

Nasze szczescie
Stary 2014-06-13, 15:58   #4500
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja poszłam na L4 w 10 tygodniu, z jednej strony na złość a z drugiej, żeby się ratować. Wszyscy w pracy wiedzieli o ciąży od 7 tygodnia ze względu na bhp i kilka osób bardzo intensywnie się starało, żebym poroniła. Dzięki temu skończyło się na szpitalu i zwolnieniu. Ciąża była im nie na rękę bo byłam jednym z lepszych pracowników a właściwie "murzynów".
to straszne co przeszłaś! Rozumiem, że nie wracasz do tej pracy. Całe szczęście, że ciąża się pięknie rozwija!

U mnie też przykro, bo koleżanki były złe, że je zostawiam, chociaz automatycznie na moje miejsce wskoczyła praktykantka, może tylko po kilka zmian musiały za mnie wziąć. Oczywiście nie pamiętały już, że ja często się z nimi zamieniałam idąc im na rękę.. No i nikt nie pyta jak się czuję i czy wszystko dobrze jak dzwonię, czy zajeżdżam :/ Smutne.
A teraz, gdy dowiedziałąm się o tej wadzie maluszka jestem zła na siebie, że przedkładałam pracę ponad zdrowie i nie poszłam od razu na L4 jak tylko zaczęło się przeziębienie. Dopiero jak się przerodziło z zapalenie zatok i musiałam brać antybiotyki to się zwinęłam do domu.
Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle dziś piątek trzynastego

Trochę posiedziałam przy maszynie i fasolka się wkurzyła i wcisnęła się pod żebra i nieprzyjemne strasznie uczucie. Idę teraz jakiś obiadek dla mężusia zrobić, choć mamy te gorsze dni, ale jakoś litość mnie ogarnia jak przychodzi z pracy i nie ma obiadu, a on po całym dniu kanapki sobie zżera.
Nie musisz przypominac.. :/ a mąż w nocy mnie tak wkurzył, że spaliśmy osobno. Obiad zrobiłam duży, więc jak chce, to zje, ale powinien głodować
A Ty dla siebie robisz oddzielny obiad zawsze?
To wciskanie się w żebra najgorsze, masz rację...
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości