|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Dzień dobry!
![]() Papryczka super fura! ![]() Dzisiaj mam trzecie usg na 19.30. Mam nadzieję, że młody pokaże mi buźkę. ![]() Wyżalę się też lekarzowi, że zaczyna się pchać na świat, zdarza mu się nawet kilkuminutowe pchanie na szyjkę, strasznie boli. ![]() Nie spodziewam się żadnego prezentu z okazji porodu, mój chłop jest mało domyślny w takich tematach. Mój tata mu powiedział kilka dni po dniu matki, że już w tym roku będzie mógł świętować dzień ojca i jakoś się nie domyślił, żeby mi złożyć z tej okazji spóźnione życzenia, ale podejrzewam, że sam będzie czegoś ode mnie oczekiwał. Natomiast wpadł na inny super pomysł, ściągniemy sobie z płyty obraz z bicia serducha młodego i zrobimy sobie tatuaże, ja jeszcze nie wiem gdzie, ale tż powiedział, że zrobi sobie na klacie, w okolicy swojego serca. TheFall jeśli chodzi o mnie to można wstawić sondę, lepiej mieć wcześniej niż za późno. Ale niech też reszta się wypowie.
Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-06-13 o 13:36 |
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Poczekajmy jeszcze
![]() Ja ogólnie bym nie dawała tytułów z tamtego wątku Ja mam propozycję ![]() Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja ! Mamusie sierpniowe cz. IV!Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę ! Mamy sierpniowe cz.IV!Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa ! Cz. IV!
|
|
|
|
#4473 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
|
|
#4474 |
|
Zadomowienie
|
Szczerze powiedziawszy ja w rymowankach jestem noga, na polskim wolałam pałę dostać niż wiersz napisać.
|
|
|
|
#4475 |
|
Wtajemniczenie
|
Fotelik haaaa udało się
|
#4476 |
|
Wtajemniczenie
|
I ciuszki
|
#4477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W życiu by mi nie przyszło do głowy że w aptece takie cuś można kupić. |
|
|
|
|
#4478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4479 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4481 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4482 |
|
Raczkowanie
|
Ale sliczny... My mamy caly czarny po Tomku, ale nie polecam, bo sie nagrzewa i trzeba bylo ZAWSZE rozkladac pieluche, chociaz tym razem kupie poszewke frotte.
Przypomnialo mi sie wlasnie ze Tomciu byl taki malenki ze nawet nie pasowal do fo telika i trzeba bylo pod dupke wkladac mu 2 pieluszki zlozone w kostke )Ktos pisal o porodzie w wodzie, wydaje mi sie ze to fajne jesli ktos nie ma znieczulenia. Ja jestem za znieczuleniem wiec na wanne sie nie nastawiam Dzisiiaj zadzwonie do poloznej i jednak ja wykupie, jestem na 80 % przekonana Bosze.......boje sie
|
#4483 |
|
Zadomowienie
|
Prosimy nie lobbować za tytułem wątku
![]() Głosowanie jest tajne.
|
|
|
|
#4484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój chyba też by się ze Mnie śmiał
|
|
#4485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
podobaja mi sie ![]() super mojego to juz nic nie zdziwi
|
||
|
|
|
#4486 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dzięki za rady
|
#4487 | ||||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
skoro nie ma się co przejmować to nie stresuj się Kochana , nie potrzebne teraz Ci to - chociaż wiem ze łatwo się mówiCytat:
Cytat:
u mnie wszystko w kartonach i worach..ehh niech już się skończy ten remont!! Zasnęło mi się na kanapie po wizycie położnej i wstałam po 2,5 h ![]() MIałam piękny sen!! mialam juz ze soba mojego Kochanego synka )Lece na kawę do Mamuski ![]() Butter - dziękuję - przyda się i oczywiście powodzenia również życzę Ci w Twojej nauce )
Edytowane przez jagusia15 Czas edycji: 2014-06-13 o 14:39 |
||||
|
|
|
#4488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowanadlaniego- super baldachim, ślicznie to wygląda
Papryczka160- bardzo ładny wózek My dalej nie zdecydowani... Już się naprawdę zaczynam martwić, czy z nami wszystko w porządku- ani na imię się nie zdecydowaliśmy, ani jaki wózek kupić ehh, trzeba w końcu podjąć jakąś decyzjeTheFall- masz rację, to chore, że w naszym społeczeństwie tak się postrzega kobiety ciężarne pracujące w biurze. W obecnym miejscu gdzie pracuje, przyszłam właśnie na zastępstwo za dziewczynę, która będąc w ciąży poszła szybko na zwolnienie... Nie znałam jej wówczas ( teraz już pracujemy we dwie ) a ciągle słyszałam jakieś komentarze, że tak szybko poszła na zwolnienie, że zostawiła firmę itp. Dopiero po jej powrocie dowiedziałam się od niej, że już od początku ciąży musiała leżeć plackiem, bo ciąża była zagrożona szkoda tylko że nikt się tym nie interesował, tylko od razu były komentarze, że tak szybko jest na l-4Ja poszłam na l-4 dopiero w 7 miesiącu ciąży i to też tylko dlatego że lekarz mi kazał. Cytat:
![]() zapraszamy do częstszego udzielania się na wątku ![]() spodziewasz się chłopca czy dziewczynki? Cytat:
mam już swojego faworyta
Edytowane przez malutka100 Czas edycji: 2014-06-13 o 14:47 |
||
|
|
|
#4489 |
|
Rozeznanie
|
Zuken - super te Twoje tytuly. Dobrze ze jest cos poza szarym wozkiem i tym kocem!
Zimno dzis jak nie wiem. Gdzie moje upaly? Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oddam Ci moje upaly za troche zimnego powietrza
|
|
|
|
|
#4491 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizyte, u mnie tez dzis chłodniej, nawet przed chwilą padało, a TZ pojechał dzis do pracy motocyklem, ciekawe czy go zmoczy ![]() Cytat:
a pomysł z Pandorą...oj jak bym chciała![]() Cytat:
Cytat:
za wizyte. A Twój TŻ pomysłowy facet - pomysł z tatuażem świetny Cytat:
![]() śliczny ten fotelik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zaczarowanadlaniego - bardzo ładnie prezentuje sie łóżeczko z tym baldachimem optymistka - masz racje, spokój jest teraz najważniejszy, a razem z TŻ dacie rade, różne sytuacje sie w życiu zdarzają, ważne, że jest je z kim dzielić i te szczęśliwe i te trudne Wystawiałam na allegro kilka rzeczy(perfumy,korektor z MAC,samoopalacz z Colllistar i kilka obiektywów do Nikona) i zostały mi tylko 2 przedmioty do wystawienia i coś sie z allegro stało wrrrr . Dopiero po 18-stej bede mogła dokonczyc, zabierałam sie do tego miesiąc, a jak juz sie zabrałam to d**upa blada |
|||||||||
|
|
|
#4492 |
|
Zadomowienie
|
Ja poszłam na L4 w 10 tygodniu, z jednej strony na złość a z drugiej, żeby się ratować. Wszyscy w pracy wiedzieli o ciąży od 7 tygodnia ze względu na bhp i kilka osób bardzo intensywnie się starało, żebym poroniła. Dzięki temu skończyło się na szpitalu i zwolnieniu. Ciąża była im nie na rękę bo byłam jednym z lepszych pracowników a właściwie "murzynów".
|
|
|
|
#4493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo fajne ! zaczarowanadlaniego za postępy w wyprawce! super!lilka duży już chłopak! Najważniejsze ,ze wszystko dobrze, a skoro lekarz mówi aby sie nie martwić, to na pewno wie lepiej! ![]() papryczka świetne ubranka! ![]() nie mam za bardzo siły aby was nadrobić, kiepsko sie dziś czuję...z ledwością chodze mały uciska mega na pęcherz jeszcze ten potworny ból krocza ![]() Miłego dzionka dziewczynki !
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-13 o 15:11 |
|
|
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skad ja to znam ja juz sie kilka razy obrazilam na moja krolewne ktora zrobila sobie ze mnie worek trenigowy i wpycha swoje raczki i nozki tam gdzie nie wolno ja jak dluzej spie to tez jestem niedoogarniecia
|
|
|
|
|
#4495 |
|
Rozeznanie
|
A tak w ogóle dziś piątek trzynastego
Trochę posiedziałam przy maszynie i fasolka się wkurzyła i wcisnęła się pod żebra i nieprzyjemne strasznie uczucie |
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4497 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4498 |
|
Wtajemniczenie
|
Piekne łoże zaczarowana ;-)
Motylku podaj nick na allegro to sobię zerknę ;-)
|
#4499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo za kupienie wyprawki zabralismy sie w maju wczesniej nie chcialam Tz nalegal a teraz to juz gotowa jestem ![]() siadlo mi na glowe ale chyba przy pierwszym dziecku to normalne
|
|
|
|
|
#4500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to straszne co przeszłaś! Rozumiem, że nie wracasz do tej pracy. Całe szczęście, że ciąża się pięknie rozwija! U mnie też przykro, bo koleżanki były złe, że je zostawiam, chociaz automatycznie na moje miejsce wskoczyła praktykantka, może tylko po kilka zmian musiały za mnie wziąć. Oczywiście nie pamiętały już, że ja często się z nimi zamieniałam idąc im na rękę.. No i nikt nie pyta jak się czuję i czy wszystko dobrze jak dzwonię, czy zajeżdżam :/ Smutne. A teraz, gdy dowiedziałąm się o tej wadzie maluszka jestem zła na siebie, że przedkładałam pracę ponad zdrowie i nie poszłam od razu na L4 jak tylko zaczęło się przeziębienie. Dopiero jak się przerodziło z zapalenie zatok i musiałam brać antybiotyki to się zwinęłam do domu. ![]() Cytat:
A Ty dla siebie robisz oddzielny obiad zawsze? To wciskanie się w żebra najgorsze, masz rację...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

I wyobraźcie sobie, że wczoraj dzwoni do nas TŻ brat, że ta dziewczyna wpadła do niego do pracy i zostawiła dla nas to pożyczone 3 zł. i worek ciuszków
Nie bardzo wiemy jak mamy się zachować...
TŻ mówi, żeby do niej zadzwonić, bo akurat nr tel. mamy i po prostu podziękować. A mi się wydaje, że to jakoś za mało. Wolałabym jej kupić jakąś kawę za to, ale z drugiej strony średnio mi się uśmiecha z nią spotykać. Co byście zrobiły na moim miejscu??
szkoda tylko że nikt się tym nie interesował, tylko od razu były komentarze, że tak szybko jest na l-4

za wizyte, u mnie tez dzis chłodniej, nawet przed chwilą padało, a TZ pojechał dzis do pracy motocyklem, ciekawe czy go zmoczy 
to straszne co przeszłaś! Rozumiem, że nie wracasz do tej pracy.