W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-13, 12:00   #4441
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
nie umiem zalozyc baldachimu

po 5 probach sie poddalam
miałam to samo jak na próbę chciałam rozwiesić! Chyba z godzinę próbowałam, zmachałam się, a in ciągle spadał :/

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 12:02   #4442
Mamamarta2010
Raczkowanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Rozumiem, że martwisz się brakiem ruchów. Zapytałam, po co piszesz nam o czyimś martwym dziecku, a nie o braku ruchów u ciebie... Spróbuj metod wywołania ruchów, a jak nie pomogą, leć do szpitala.

Nie no nie badzcie takie surowe, skoro watek jest po to zeby sie wygadac a kasia_ruda ma ta historie z tylu glowy akurat to mnie nie dziwi ze to napisala...Jesli ktos nie dzwignie tej informacji, niech jej nie kmentuje a te ktore daja rade niech pociesza i juz..przynajmniej mi sie tak wydaje...
Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
No wlasnie pije bardzo slodka kawe, bo slodyczy dzisiaj jakos nie moge... dzidzius siedzi w jedny miejscu.... wiec jesli po tej kawie sie nie ruszy, wykonam telefon do ginekologa, albo pobiegne do najblizszej przychodni na KTG.
i bardzo madrze!
Cytat:
nie wolno pisac takich rzeczy !!
i teraz pewnie na glowe mi siadzie ze mala sie nie rusza np, przez godzine
Tz sie bedzie wkurzal i mi neta odlaczy przez to znowu ze sobie wkrecam cos
no nastepna Przeciez wiadomo ze takie rzeczy sie zdarzaja i to nie nowosc, po to wlasnie jestesmy takie czujne i duzo z nas liczy ruchy... Tylko spokoj nas uratuje wiec luuuz...
Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Jakość zdjęć do d......y robione tel
super wozek!
Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
za zakup.

Nam jeszcze został wózek i fotelik do kupienia. No i jakis leżaczek ale to mogę spokojnie nawet po porodzie kupic.
W tym tyg zakupiłam pampersy (1 i 2), herbatkę na laktację i mleko Bebilon 1. Zamierzam karmić piersią i nie wyobrazam sobie innej opcji (a pozytywne nastawienie to połowa sukcesu) ale gdyby w razie w były z tym problemy to wolę mieć w szafce mleko sztuczne na wszelki wypadek.
Podpowiem tylko ze mozna kupic w aptece takie malutkie buteleczki gotowych mieszanek po 90 ml chyba kazdego mleka, niewiadomo jakie mleko bezdie w szpitalu i jakie podejszie maluszkowi wiec ja bym nie kupowala kartonu calego od razu...
a do tego te buteleczki sa super wygodne!
Cytat:
Wanienka i ten lezak czy jakos tam

super wanienka ale ta wkladka do mnie nie przemawia, probowalismy raz i nam zjezdzal z tego wiec rzucilismy tym w kat ale my moze zle tego uzywalismy

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Za to ja nie umiem robić naleśników już tyle razy próbowałam i za każdym razem kończy się wyrzucaniem ciasta, rzucaniem patelnią i niecenzuralnymi wypowiedziami

Mam do Was prośbę, doradźcie mi co mam zrobić plis! W tym tygodniu spotkaliśmy w sklepie taką znajomą, właściwie to poznaliśmy się na jednym wyjeździe, a tak to nie mamy z nią kontaktu. I akurat wyszła śmieszna sytuacja, bo zabrakło jej 3 zł. i dołożyliśmy jej do zakupów, a ona nas zagadała o ciążę, o dzidziolka, itd. I mówi do nas, że ona ma mnóstwo ciuszków dla dziewczynki, dużo dostała ze Stanów od kogoś i że nam da. My oczywiście zaczęliśmy mówić, że już mamy ciuszki, że nie trzeba, bo to dla nas żadna bliska znajoma, właściwie bardziej obca niż znajoma I wyobraźcie sobie, że wczoraj dzwoni do nas TŻ brat, że ta dziewczyna wpadła do niego do pracy i zostawiła dla nas to pożyczone 3 zł. i worek ciuszków Nie bardzo wiemy jak mamy się zachować... TŻ mówi, żeby do niej zadzwonić, bo akurat nr tel. mamy i po prostu podziękować. A mi się wydaje, że to jakoś za mało. Wolałabym jej kupić jakąś kawę za to, ale z drugiej strony średnio mi się uśmiecha z nią spotykać. Co byście zrobiły na moim miejscu??
Ja tez nie umialam robic nalesnikow dopoki nie kupilam sobie MALEJ patelni tefala i teraz smigam , po 2 latach przterzucialam sie na wieksza i juz mi wychodza

Jesli chodzi o znajoma, to ja bym kupila cos dla jej dziecka, a dla niej wlasnie kawe i czekoladki, nie jakies najdrozsze, w koncu nie prosilas jej o te rzeczy wiec nie spodziewalas sie wywalic 200 zl na prezenty. symbolicznnie ale milo. Jesli nie chcesz z nia przebywac to podaj ta sama droga ktora ona dala ))

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość

Jak to jakas młoda, to lepiej żeby się nie powtarzało
Moim zdaniem nie powinnaś jej dziękować. Mąż ewentualnie może jej kwiatka przynieść.

Jestem właśnie po 3 USG. Na 100% chłopak! W 33 tc waży 1850 uśmiecha się i trzyma za stopę Generalnie wszystko super, ale lekarz ma podejrzenie "spółdzielstwa" (). To taka błonka między napletkiem a jąderkami chyba. Tak mi na szybko powiedział i dodał, że nie ma się co przejmować (ta, od razu miałam łzy w oczach ). Niestety ta nazwa nie wyskakuje mi w googlach ale może i lepiej, to nie będę czytać i się niepotrzebnie nakręcać.

A ja schudłam 3kg
za wizyte! schudlasss? 3kg ??? Kurde tez tak chce )
co do odwdzieczenia sie za obiad ja tez bym tego nie robila, w koncu maz to nie dziecko sam jezyk ma i moze podziekowac, nie Ty to jadlas tylko on... jak jest mloda to bym sie wkurzala troche ze to zjadl hahhaha ale ja jestem wstrtna czasem wiec nie zwracaj na mnie uwagi

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 12:10   #4443
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

aaaa udalo mi sie
tak to na razie wyglada
to bylo zdjecie dla Tz ze mi sie udalo za 6 a mu dopiero za 10 dlatego kciuk w gore

zastanawiam sie czy tak czy normalnie od glowki bedzie szedl ten baldachim

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 12:13   #4444
patrycja19894
Wtajemniczenie

Witan się piątkowo. Mój tz ma dziś wolne,obudziliśmy się juz po 7,wiec odrazu śniadanko i wzięliśmy się za porządki. Drugie pranie ciuszkowe juz leci, mój tz myje okna:-D właśnie złamał zaczep z rolety
Nadrobie was później miłego dnia.
Stary 2014-06-13, 12:17   #4445
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak u was z jedzeniem produktów z wapniem? U mnie kurcze do d*&y... wiem, że to ważne w III trymestrze, dziś odebrałam wyniki i mam niedobór, jak się nie poprawię, to dziecko ze mnie wyśsie całe zapasy, a mi polecą zęby i kości. Ja mam problem z tolerancją pokarmową mleka, nie lubię, źle się czuję, po jogurtach mam zgagi... lubię tylko chyba żółty ser z tych produktów, ale ile kurcze można go jeść?

Stary 2014-06-13, 12:19   #4446
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Podpowiem tylko ze mozna kupic w aptece takie malutkie buteleczki gotowych mieszanek po 90 ml chyba kazdego mleka, niewiadomo jakie mleko bezdie w szpitalu i jakie podejszie maluszkowi wiec ja bym nie kupowala kartonu calego od razu...
a do tego te buteleczki sa super wygodne!
[...]
co do odwdzieczenia sie za obiad ja tez bym tego nie robila, w koncu maz to nie dziecko sam jezyk ma i moze podziekowac, nie Ty to jadlas tylko on... jak jest mloda to bym sie wkurzala troche ze to zjadl hahhaha ale ja jestem wstrtna czasem wiec nie zwracaj na mnie uwagi
O, serio takie coś sprzedają? Ale co, idę do apteki i mówię 'poproszę próbki mleka' czy jak? i co znaczy gotowych mieszanek, że to już jest wymieszane z wodą i tak stoi czy chodzi o to, że odmierzona porcja?
Wiesz, mąż język ma i 'dziękuję' na pewno powiedział a złościć się absolutnie nie zamierzam, on tam teraz siedzi cały czas, stamtąd jeździ do pracy, wraca i robi przez pół nocy, a jak ma wolne to dzień i noc. Staram się mu codziennie dowozić np. mięso na grilla, ale jakby nie patrzeć mam tam 20 km w jedną stronę (niestety w korkach, zwykle godzina jazdy) i czasem mam też inne rzeczy do załatwienia. Więc jak jest ktoś, kto go awaryjnie nakarmi to ja się bardzo z tego cieszę. Swoją drogą chcieliśmy kupić małą lodówkę, żeby móc mu tam robić zapasy na kilka dni, ale on nie ma kiedy tego załatwić, a ja przecież nie pojadę kupić i nie załaduję sobie do bagażnika
Ale właśnie dowiedziałam się, że moja mama wczoraj czy przedwczoraj męża tej dziewczyny podwoziła na stację, bo mu paliwa zabrakło a pracuje 5 minut od naszego domu, tak więc myślę, że problem odwdzięczania się mam ostatecznie z głowy
Stary 2014-06-13, 12:21   #4447
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
super wanienka ale ta wkladka do mnie nie przemawia, probowalismy raz i nam zjezdzal z tego wiec rzucilismy tym w kat ale my moze zle tego uzywalismy
Tz chcial opinie byly podzielone na stronie z ktorej zamawialismy a ze nie kosztowala majatek to pozwolilam Tz zamowic
za taka kase nie bedzie szkoda jak sie nie uzyje

Nasze szczescie
Stary 2014-06-13, 12:24   #4448
Mamamarta2010
Raczkowanie

Nie przejmuj sie, ser zolty ma o wiele wiecej wapnia niz mleko wiec wystarczy codziennie ze 4 plasterki, przynajmniej tak mi sie wydaje, ale poczytaj jeszcze ile sie powinno.
Ja mam wyniki super wiec nie jestem w temacie, mleka duzo nie pije, jogurty tez jakos ostatnio mi nie podchodza,zapominam o nich a to takie zdrowe... ale serek zolty, wedlinka na kanapke jest ok
Lekarz Ci nic nie mowil?

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
O, serio takie coś sprzedają? Ale co, idę do apteki i mówię 'poproszę próbki mleka' czy jak? i co znaczy gotowych mieszanek, że to już jest wymieszane z wodą i tak stoi czy chodzi o to, że odmierzona porcja?
Wiesz, mąż język ma i 'dziękuję' na pewno powiedział a złościć się absolutnie nie zamierzam, on tam teraz siedzi cały czas, stamtąd jeździ do pracy, wraca i robi przez pół nocy, a jak ma wolne to dzień i noc. Staram się mu codziennie dowozić np. mięso na grilla, ale jakby nie patrzeć mam tam 20 km w jedną stronę (niestety w korkach, zwykle godzina jazdy) i czasem mam też inne rzeczy do załatwienia. Więc jak jest ktoś, kto go awaryjnie nakarmi to ja się bardzo z tego cieszę. Swoją drogą chcieliśmy kupić małą lodówkę, żeby móc mu tam robić zapasy na kilka dni, ale on nie ma kiedy tego załatwić, a ja przecież nie pojadę kupić i nie załaduję sobie do bagażnika
Ale właśnie dowiedziałam się, że moja mama wczoraj czy przedwczoraj męża tej dziewczyny podwoziła na stację, bo mu paliwa zabrakło a pracuje 5 minut od naszego domu, tak więc myślę, że problem odwdzięczania się mam ostatecznie z głowy
no sprzedaja, super sprawa, wiele dzieci na poczatku grymasi i trzeba to mleko zmieniac bo nie wiadomo czy mu podejdzie...spojrzcie:

https://www.google.pl/search?q=mleko...ih=680&dpr=0.9

Stary 2014-06-13, 12:25   #4449
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Wanienka i ten lezak czy jakos tam

super wanienka ja chyba żadnej wkładki nie będę kupować do wanienki , chyba wystarczy pieluszka na dno

Cytat:
Oj powiało tu dziś hardcorem... im bliżej porodów, tym więcej będzie drastycznych opowieści??? Oby nie... to nie na moje nerwy.

Na moje chyba też nie , a ja do tych strachliwych nie należę

Cytat:
aaaa udalo mi sie
tak to na razie wyglada
to bylo zdjecie dla Tz ze mi sie udalo za 6 a mu dopiero za 10 dlatego kciuk w gore

zastanawiam sie czy tak czy normalnie od glowki bedzie szedl ten baldachim

Super ślicznie wyglądaa

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Witan się piątkowo. Mój tz ma dziś wolne,obudziliśmy się juz po 7,wiec odrazu śniadanko i wzięliśmy się za porządki. Drugie pranie ciuszkowe juz leci, mój tz myje okna:-D właśnie złamał zaczep z rolety
Nadrobie was później miłego dnia.
Miłeggo sprzątania

Cytat:
Dziewczyny, jak u was z jedzeniem produktów z wapniem? U mnie kurcze do d*&y... wiem, że to ważne w III trymestrze, dziś odebrałam wyniki i mam niedobór, jak się nie poprawię, to dziecko ze mnie wyśsie całe zapasy, a mi polecą zęby i kości. Ja mam problem z tolerancją pokarmową mleka, nie lubię, źle się czuję, po jogurtach mam zgagi... lubię tylko chyba żółty ser z tych produktów, ale ile kurcze można go jeść?

Ja mam problemy z przyswajaniem mleka od tej mojej nieszczęsnej zgagi . Wszystko ląduję w WC

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 12:25   #4450
Mamamarta2010
Raczkowanie

przepraszam , wkleilam grafike wpisujac haslo mleko modyfikowane 90 ml i wiadomo ze pokazuje sie za duzo... ja dawalam nan od poczatku i nie bylo problemu zeby to dostac , widze ze inne tez sa

Stary 2014-06-13, 12:28   #4451
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:

http://zdrowy-talerz.pl/2013/03/zrod...-i-weganskiej/
http://dieta.mp.pl/zasady/show.html?id=73823 i tu druga tabela
może coś sobie wybierzesz zamiast nabiału
Ja staram się jeść, ale przyznaję się bez bicia, że jakiejś szczególnej uwagi do tego nie przywiązuję.. jakie badanie robiłaś, że Ci wyszedł ten niedobór? bo ja robię tylko zwykłą morfologię, to tam chyba nic takiego nie ma...
Stary 2014-06-13, 12:28   #4452
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Tz chcial opinie byly podzielone na stronie z ktorej zamawialismy a ze nie kosztowala majatek to pozwolilam Tz zamowic
za taka kase nie bedzie szkoda jak sie nie uzyje
a no jasne, tez bym kupila , teraz wiem ze tego nie lubie wiec nawet tu nie przywoze ale sama przed 1 dzieckiem wzielam to od kogos

dzisiAJ ZNOW BEDE PODJADALA BOB

Stary 2014-06-13, 12:33   #4453
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przejmuj sie, ser zolty ma o wiele wiecej wapnia niz mleko wiec wystarczy codziennie ze 4 plasterki, przynajmniej tak mi sie wydaje, ale poczytaj jeszcze ile sie powinno.
Ja mam wyniki super wiec nie jestem w temacie, mleka duzo nie pije, jogurty tez jakos ostatnio mi nie podchodza,zapominam o nich a to takie zdrowe... ale serek zolty, wedlinka na kanapke jest ok
Lekarz Ci nic nie mowil?

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

no sprzedaja, super sprawa, wiele dzieci na poczatku grymasi i trzeba to mleko zmieniac bo nie wiadomo czy mu podejdzie...spojrzcie:

https://www.google.pl/search?q=mleko...ih=680&dpr=0.9
Dzis dopiero robiłam badania, wizytę mam w poniedziałek. Pewnie mi powie, że mam więcej jeść. Nawet nie wiedziałam, że będę miała oznaczany ten poziom wapnia, to nie jest standardowo zlecane badanie. Ale pisałam wam o mojej mamie- kobieta nieoceniona

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
http://zdrowy-talerz.pl/2013/03/zrod...-i-weganskiej/
http://dieta.mp.pl/zasady/show.html?id=73823 i tu druga tabela
może coś sobie wybierzesz zamiast nabiału
Ja staram się jeść, ale przyznaję się bez bicia, że jakiejś szczególnej uwagi do tego nie przywiązuję.. jakie badanie robiłaś, że Ci wyszedł ten niedobór? bo ja robię tylko zwykłą morfologię, to tam chyba nic takiego nie ma...
Mama mi jak zwykle pobrała rano krew, ale z jakiegoś powodu poza morfologią postanowiła mi zrobić cytat "wszystko" m.in. oznaczenie poziomu wapnia, cholesterol i nie wiem, co jeszcze, bo czekam aż mi przyniesie no i tak się dowiedziałam, że z wapniem nie bardzo. Dzięki za tabelkę, popatrzę sobie.

Ja dziś też przejmuję siostrzeńca na weekend

Stary 2014-06-13, 12:35   #4454
TheFall
Zadomowienie

lilka_vanilka mój od 15.08 jest na festiwalu (w pracy) i tam sobie planuje zrobić pępkowe. Nawet mi to pasuje bo nie chciałabym tych wyziewów alkoholowych w domu Z drugiej strony martwię się, że mogę nie urodzić do tego 15.08 bo termin mam na 8.08. A wizja samotnego pierwszego porodu jest nieciekawa.

kasia_ruda ja chyba coś rozłożę pod prześcieradłem w razie gdyby woda płodowe zaczęły się sączyć. Mam tą ceratkę pod materacyk malucha, ale że sporo z was pisało, że się przez nią poci to chyba sobie podłożę.

Optymistka26 póki Tż nie dostał wypowiedzenia na piśmie to się nie denerwuj.

M_aria niestety mam tak samo. Wiem, że trzeba już zwolnić, nie czuję się źle, ale dobrze też nie jest. I tak jak Tż jest na wyjeździe to sprzątam, myje podłogę itd.

malutka100 no niestety kobieta ciężarna na l4, zwłaszcza jeśli ma pracę siedzącą, będzie uważana za lenia. I tutaj wychodzi trochę hipokryzja naszego społeczeństwa, bo wszyscy potrafią ciężarną upominać co powinna jeść, czego nie robić dla dobra dziecka, ale jej komfortem fizycznym i psychicznym nikt się nie przejmuje, a to przecież też jest dla dobra malucha.

anius_7 miło byłoby przynajmniej zadzwonić i podziękować jeśli nie chcesz się z nią spotkać. Myślę, ze skoro sama wpadła na to żeby wam te ciuszki zostawić to po prostu chciała to zrobić bo są jej już niepotrzebne i nie nastawiała się na żadne „prezenty”.

Co do kultury w kolejkach sklepowych to dajcie spokój, nikt się nikim nie przejmuje. Nawet jak już stoisz w tej kolejce to jakaś baba za tobą stuka cię koszykiem i popycha jakby to miało cokolwiek przyspieszyć.

Dziewczyny dzisiaj zaczynam 33 tc, w poniedziałek byłam u gina i następna wizytę mam za 4 tygodnie, czyli w 36tc. Myślałam, że teraz będzie częściej a tu nic. Skierowania na ktg też nie mam, trochę to dziwne bo u was chyba jest inaczej.

Jeszcze sprawa nowego wątku. To która w końcu poprowadzi?
zVenus czy lilka?

Przypominam dotychczasowe tytuły:
kasia_ruda: Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek.

ButterBear: Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 12:38   #4455
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Już mi Optymistka wyjaśniła o co chodzi. I źle mi podał lekarz nazwę Chodzi o "spodziectwo". Może być wynikiem zandmiaru żelaza, progesteronu, lub przebytej grypy, a ja w okolicy 14 tc miała cięzkie zapalenie zatok i brałam antybiotyki :/
Cóż.. poczytałam o tym i straciłam humor Niby to nie jest poważne, ale kurczę...tak głupia wada akurat nam przypadła

Zaczarowana
- świetnie sobie poradzilaś z baldachimem! Jesteś zdolną mamą Już się nie mogę doczekać zdjęcia gotowego kącika!
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 12:38   #4456
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość

a jakis neutralny bedzie ?
czy tylko takie beda do wyboru ?

Nasze szczescie
Stary 2014-06-13, 12:42   #4457
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
zVenus czy lilka?
Ja, już się zadeklarowałam, to nie zmieniajmy.

Tytuły niech będą te dwa w sondzie
Stary 2014-06-13, 12:43   #4458
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny dzisiaj zaczynam 33 tc, w poniedziałek byłam u gina i następna wizytę mam za 4 tygodnie, czyli w 36tc. Myślałam, że teraz będzie częściej a tu nic. Skierowania na ktg też nie mam, trochę to dziwne bo u was chyba jest inaczej.

zVenus czy lilka?

Brawo za kolejny tydz

Już się wątek kończy , szybko dopiero zaczęłyśmy

Operacja nie może być wykonana, ponieważ wygasła Twoja sesja - minęło zbyt wiele czasu od ostatniego logowania.
Kliknij wstecz w przeglądarce i odśwież stronę aby odświeżyć dane sesji.

Wychodzi Mi takie hasło co to może być ? podczas dodoawania fotek.

Już odświeżałam wylogowywałam się i nic

Stary 2014-06-13, 12:45   #4459
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

ja jem jakis nabiał, ale nie zwracam na to specjalnej uwagi...

jak konkretnie nazywa sie to badanie na wapn? tez bym sobie zrobiła
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 12:59   #4460
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dzień dobry

Dzisiaj już trochę chłodniej na szczęście I o 16 mam wizytę także proszę o kciuki

Nadrobiłam chociaż ciężko było już tyle naskrobałyście od rana

Wątek wykończyłyśmy w mig!

Co do tytułów to dawajcie więcej propozycji Ja coś nie mogę nic wymyślić ale może do wieczora coś mi przyjdzie do głowy
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 12:59   #4461
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ja jem jakis nabiał, ale nie zwracam na to specjalnej uwagi...

jak konkretnie nazywa sie to badanie na wapn? tez bym sobie zrobiła
Chyba po prostu oznaczenie poziomu wapnia.

Stary 2014-06-13, 13:00   #4462
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

papryczka wyloguj się z wizażu i zaloguj jeszcze raz Później spróbuj dodać fotki
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 13:06   #4463
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Ja, już się zadeklarowałam, to nie zmieniajmy.

Tytuły niech będą te dwa w sondzie
Ok, to szykuj się na niedzielę, bo do poniedziałku to chyba wykończymy ten wątek

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Brawo za kolejny tydz

Już się wątek kończy , szybko dopiero zaczęłyśmy

Operacja nie może być wykonana, ponieważ wygasła Twoja sesja - minęło zbyt wiele czasu od ostatniego logowania.
Kliknij wstecz w przeglądarce i odśwież stronę aby odświeżyć dane sesji.

Wychodzi Mi takie hasło co to może być ? podczas dodoawania fotek.

Już odświeżałam wylogowywałam się i nic
Papryczka a zdjęcie długo się ładuje? Jeśli w trakcie ładowania wygasa ci sesja tz ze jest za duże. Pomniejsz je i spróbuj jeszcze raz.

Co do tytułów ja proponuje normalny, który miał sporo głosów ostatnio: Mamusie sierpniowe 2014 cz. IV.
Stary 2014-06-13, 13:11   #4464
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, to szykuj się na niedzielę, bo do poniedziałku to chyba wykończymy ten wątek

Papryczka a zdjęcie długo się ładuje? Jeśli w trakcie ładowania wygasa ci sesja tz ze jest za duże. Pomniejsz je i spróbuj jeszcze raz.

Co do tytułów ja proponuje normalny, który miał sporo głosów ostatnio: Mamusie sierpniowe 2014 cz. IV.

ogółem miałyśmy chyba brać pod uwagę te z poprzedniej sondy, tam było dużo fajnych propozycji
Stary 2014-06-13, 13:12   #4465
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
ee, nie sądzę. W ostatni weekend było tu cicho. Obstawiam kolejny piątek.
Stary 2014-06-13, 13:12   #4466
Optymistka26
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny za wsparcie. Stara sie byc spokojna i czekac na to co bedzie dalej bo i tak nie mam na nic wplywu. Ze zmiana pracy Tz to nie jest proste bo jest specjalista w waskiej dziedzinie wiec oznaczaloby to przeprowadzke jeszcze dalej od rodziny - Slask, Lodz ew. blizej Warszawa.
Zauwazylam ze ze stresu mocno napina mi sie i twardnieje brzuch wiec leze, wypilam nospe forte i herbatke z melisy.

Samochod taki zwyczajny przemieszczacz miejski - Lanos - zebym mogla jezdzic z dzieckiem jak Tz jest w pracy a nie tylko kisic sie w domu.

Dot. prezentow to mi sie podoba tradycja ze po porodzie dostaje sie jakis szczegolny symbol-pamiatke tego wydarzenia. Kolezanka dostala zawieszke Pandory- wozek i bransoletke na reke z 4listna koniczynka i wygrawerowanym imieniem i data narodzin corki. Wiem, ze Tz planuje z moja siostra wybrac mi jakis mega pierscionek

Butter przez ciebie mam dzis krupnik hehe. Zrobilam tez kisiel rabarbarowy. Od 1,5m-ca nie gotowalam ale musialam sie odstresowac i cos zjesc

Kasia_ruda przypomnialas mi o wapniu, oznacze je sobie przy kolejnej morfologii. Moze tez potas. Szkoda ze nie poprosilam gina o skierowanie ale najwyzej zaplace te 2x10zl.

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 13:15   #4467
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dzisiaj już trochę chłodniej na szczęście I o 16 mam wizytę także proszę o kciuki

Nadrobiłam chociaż ciężko było już tyle naskrobałyście od rana

Wątek wykończyłyśmy w mig!

Co do tytułów to dawajcie więcej propozycji Ja coś nie mogę nic wymyślić ale może do wieczora coś mi przyjdzie do głowy

Trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
papryczka wyloguj się z wizażu i zaloguj jeszcze raz Później spróbuj dodać fotki

Spróbuje jeszcze raz

Stary 2014-06-13, 13:19   #4468
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za wsparcie. Stara sie byc spokojna i czekac na to co bedzie dalej bo i tak nie mam na nic wplywu. Ze zmiana pracy Tz to nie jest proste bo jest specjalista w waskiej dziedzinie wiec oznaczaloby to przeprowadzke jeszcze dalej od rodziny - Slask, Lodz ew. blizej Warszawa.
Zauwazylam ze ze stresu mocno napina mi sie i twardnieje brzuch wiec leze, wypilam nospe forte i herbatke z melisy.

Samochod taki zwyczajny przemieszczacz miejski - Lanos - zebym mogla jezdzic z dzieckiem jak Tz jest w pracy a nie tylko kisic sie w domu.

Dot. prezentow to mi sie podoba tradycja ze po porodzie dostaje sie jakis szczegolny symbol-pamiatke tego wydarzenia. Kolezanka dostala zawieszke Pandory- wozek i bransoletke na reke z 4listna koniczynka i wygrawerowanym imieniem i data narodzin corki. Wiem, ze Tz planuje z moja siostra wybrac mi jakis mega pierscionek

Butter przez ciebie mam dzis krupnik hehe. Zrobilam tez kisiel rabarbarowy. Od 1,5m-ca nie gotowalam ale musialam sie odstresowac i cos zjesc

Kasia_ruda przypomnialas mi o wapniu, oznacze je sobie przy kolejnej morfologii. Moze tez potas. Szkoda ze nie poprosilam gina o skierowanie ale najwyzej zaplace te 2x10zl.
Super pomysł z tą Pandorą, strasznie mi się one i te dugie z lilou podobają. Nie pogardziłabym
Moja mama dostawała od taty pierścionek po każdym z dzieci. Brat ma 39 lat, ja 28 a mama do dziś je ma i traktuje jako najlepsze i najcenniejsze pamiątki. ja uwżam, że to piękny gest. I nie mogę się doczekać, co mój tż szykuje

Stary 2014-06-13, 13:30   #4469
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
ogółem miałyśmy chyba brać pod uwagę te z poprzedniej sondy, tam było dużo fajnych propozycji
A więc tytuły z poprzedniej sondy plus dwa dodatkowe.
Na czerwono zaznaczyłam to co się nie zmieści (limit znaków w tytule) i pod spodem jest propozycja skrótu.

1. Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! Sierpień 2014 cz. 4
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! Sierpień 2014

2. Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! Sierpień 2014 cz. 4
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! Sierpień 2014

3. Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4

4. Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz. 4

5. Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz. 4
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. 08.2014

6. Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. Sierpień 2014 cz. 4

7. Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. Sierpień 2014 cz. 4

8. W brzuszku książę lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa. Sierpień 2014 cz. 4

9. Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! Sierpień 2014 cz. 4
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! Sierpień 2014

10. Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4

11. Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy.Sierpień 2014 cz. 4

Wstawiać sondę czy jeszcze czekamy na propozycje?
Stary 2014-06-13, 13:34   #4470
gosiaaaa95
Przyczajenie

Smile Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Hej mamusie, jestem tu nowa , obecnie trwa 29tc. Termin porodu 26/27sierpień, pozdrawiam
gosiaaaa95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości