Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-06-13, 22:38   #1681
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Poka¿ wiadomo¶æ
Malinka a co konkretnie æwiczysz z dywanówek?

Ja chce braæ udzia³ w mierzeniu
A Tobie znów siê nale¿±c baty za brak ¶niadania i posilek pierwszy o godzinie 15

Co do wagi dzisiejszej to proszê wpisaæ do tabelki 72,5 kg czyli pó³ kilo mniej

Oho, tylko tam nie za du¿o winka, ale z drugiej strony sama bym siê napi³a co pijecie dobrego?

Dziewczyny gratuluje spadków! No i ArymoneQ super zmiana, jednak 13 kg to du¿a ró¿nica, brzuch spad³, uda zeszczuplaly, naprawde super! I gratulacje za walkê

Wstawiam do klubu siebie obecnie, zdjêcie z przymierzalni sklepu przy okazji prezentuje now± neonow± koszulkê która ma mnie zmotywowaæ do æwiczeñ chocia¿ na zdjêciu nie widaæ dobrze jej koloru niestety no i nie mam zdjêcia przed odchudzaniem, ale to ju¿ po ogólnym spadku 5 kg od stycznia, teraz na bierz±co bêde wstawiaæ jak siê zbiore do robienia zdjêc w koñcu.

Dobrej nocy Dziewczyny i mi³ego weekendu!
Oj nale¿± mi siê baty straszne. Na dodatek mój dzisiejszy jad³ospis zamyka siê w 1000kcal. Taak, strasznie m±drze

Nie widzê Twoich zdjêæ w klubie .

No to póki co jest 5 osób chêtnych na mierzenie.
Jakie ustalamy zasady?

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-13, 22:45   #1682
pretty_girl19892
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 784
GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Oj nale¿± mi siê baty straszne. Na dodatek mój dzisiejszy jad³ospis zamyka siê w 1000kcal. Taak, strasznie m±drze

Nie widzê Twoich zdjêæ w klubie .

No to póki co jest 5 osób chêtnych na mierzenie.
Jakie ustalamy zasady?
Teraz dopiero uda³o mi siê wkleiæ, nie mog³am siê po³apaæ jak siê wstawia zdjêcia
Oj 1000 to zdecydowanie za ma³o, ale sama to wiesz wiêc tylko musisz postaraæ siê wiêcej je¶æ, aby nie spowolniæ metabolizmu jeszcze bardziej

Ciekawa jestem jak Ty wygl±dasz, bo wagê mamy bardzo podobn±, wzrost te¿ z tego co kojarze, wiêc czekam na Twoje fotki te¿ w klubie

Jutro szerzej zasady pewnie poruszymy, teraz zbieram siê do ³ó¿ka, jutro praca, nie ma weekendu, wiêc mam nadziejê ¿e jeszcze wiêcej osob wypowie siê na temat mierzenia
pretty_girl19892 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-13, 22:51   #1683
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Teraz dopiero uda³o mi siê wkleiæ, nie mog³am siê po³apaæ jak siê wstawia zdjêcia
Oj 1000 to zdecydowanie za ma³o, ale sama to wiesz wiêc tylko musisz postaraæ siê wiêcej je¶æ, aby nie spowolniæ metabolizmu jeszcze bardziej

Ciekawa jestem jak Ty wygl±dasz, bo wagê mamy bardzo podobn±, wzrost te¿ z tego co kojarze, wiêc czekam na Twoje fotki te¿ w klubie

Jutro szerzej zasady pewnie poruszymy, teraz zbieram siê do ³ó¿ka, jutro praca, nie ma weekendu, wiêc mam nadziejê ¿e jeszcze wiêcej osob wypowie siê na temat mierzenia
Wiem, wiem, nic nie jest zgodnie z planem póki co .

Tragicznie wygl±dam . Co Ty, ni¿sza jestem i ciê¿sza. Póki co nie s±dzê, ¿ebym doda³a jakie¶ zdjêcia, od jakich¶ 7 lat bardzo mocno unikam zdjêæ, nie jestem w stanie zaakceptowaæ tego, co na nich widzê.
Jakby mi siê uda³o schudn±æ, to ju¿ inna sprawa .

To ja idê zobaczyæ, co tam w klubie siê dzieje.

Tabelka zaktualizowana w pierwszym po¶cie.
¯eby nie wygl±da³a a¿ tak smutno, uporz±dkowa³am kolejno¶æ, jak kto¶ nie poda³ wagi to spada na koniec.

Stary 2014-06-13, 23:00   #1684
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Wiem, wiem, nic nie jest zgodnie z planem póki co .

Tragicznie wygl±dam . Co Ty, ni¿sza jestem i ciê¿sza. Póki co nie s±dzê, ¿ebym doda³a jakie¶ zdjêcia, od jakich¶ 7 lat bardzo mocno unikam zdjêæ, nie jestem w stanie zaakceptowaæ tego, co na nich widzê.
Jakby mi siê uda³o schudn±æ, to ju¿ inna sprawa .

To ja idê zobaczyæ, co tam w klubie siê dzieje.

Tabelka zaktualizowana w pierwszym po¶cie.
¯eby nie wygl±da³a a¿ tak smutno, uporz±dkowa³am kolejno¶æ, jak kto¶ nie poda³ wagi to spada na koniec.
Napewno tragicznie nie wygl±dasz, tylko sobie tak wmawiasz, pamiêtaj ¿e tu wszystkie siê odchudzamy z nadwagi, wiêc nas akurat nie musisz siê wstydziæ, a po zdjêciach spadki te¿ widaæ(nawet jak sami nie zauwa¿amy ró¿nicy) tak¿e odwagi i mam nadzieje ze zobaczymy kiedys i Ciebie

Ostatnio znalazlam ciekawy blog na ktorym s± bardzo ciekawe jadlospisy na cale tygodnie podane, moze kogos jakies posilki zainspiruja, ja pewnie jakies przepisy podkradne
http://qchenne-inspiracje.blogspot.c...o-2014_25.html
Stary 2014-06-13, 23:05   #1685
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napewno tragicznie nie wygl±dasz, tylko sobie tak wmawiasz, pamiêtaj ¿e tu wszystkie siê odchudzamy z nadwagi, wiêc nas akurat nie musisz siê wstydziæ, a po zdjêciach spadki te¿ widaæ(nawet jak sami nie zauwa¿amy ró¿nicy) tak¿e odwagi i mam nadzieje ze zobaczymy kiedys i Ciebie

Ostatnio znalazlam ciekawy blog na ktorym s± bardzo ciekawe jadlospisy na cale tygodnie podane, moze kogos jakies posilki zainspiruja, ja pewnie jakies przepisy podkradne
Oj wierz mi, wygl±dam gorzej ni¿ tragicznie. Ja w ogóle mam tak± niekorzystn± figurê - jestem niska, mam bardzo krótkie i baaardzo grube nogi, mam bardzo krótkie ³ydki, co powoduje, ¿e moich gigantycznych ud jest jeszcze wiêcej, niby mam w±skie ramiona (w sensie ko¶ci), ale teraz mam strasznie t³u¶ciutkie rêce, wielk± g³owê, no same problemy ogólnie .
Podjerzewam, ¿e jakbym doda³a Wam teraz zdjêcie to by¶cie my¶la³y, ¿e wa¿ê ponad 100kg ...

Ciekawy blog, poprzegl±dam te przepisy na pewno .

Stary 2014-06-14, 06:11   #1686
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Witajcie laski
Widzê, ¿e w tym tygodniu du¿o osób po pó³ kilo schud³o super - wa¿ne, ¿e znowu w dó³ Zreszt± wszystkim gratulujê spadków, a tym co siê zaniedbali i waga posz³a w górê nale¿± siê baty Melonade Ty stajesz na pierwszym miejscu z swoim ¶niadaniem o 15.oo i 1000 kcl przez pó³ dnia.

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-14, 06:59   #1687
aamidale
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Poka¿ wiadomo¶æ
powiem ci ¿e z posypaniem to juz te¿ nie jest tak jak kiedy¶ ;(
mi przypomina sie jak mój dziadek ¦P ;( zachorowa³ na zapalenie p³uc wiem ¿e to nie kregos³up i odbieegam od tematu ale odezwa³ sie rak nagle! wykoñczy³ go w 3 mce leza³ w klinice w berlinie i pieniadze nie pomog³y juz.... podtrzymywali go tylko przez jakis czas opózniajac nieuniknione..... t³umili ból kótrego nie da³o siê u¶mierzyc.... wyczuli kase i ci±gneli babcie porzadnie do smierci dziadka ,wszyscy ³udzilismy siê ¿e jeszcze pozyje 2-3 lata bo to dopiero poczatek choroby i niestety..... mia³ 62lata:cry :

sory ale jako¶ tak mnie wspomnienia nasz³y bo nienawidze ³apówkarzy i kazdemu jakby sugerowa³ czego oczekuje da³abym w morde...
Biedactwo Tak samo by³o z moj± mam± i babci±, dziadek umie wyczuæ blef i trzyma siê, leki po swojemu bierze i dzia³a, ale on naprawdê czuje i zna swój organizm, to niebezpieczne jest.
Nie przepraszaj, w ka¿dym z nas siedz± smutne cienie. Gdyby ich nie by³o, rado¶æ nie by³aby tak ¶wietnym uczuciem...

³apówkarzy te¿ nie znoszê.

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:

Widzia³am zdjêcia. Wow Piêkna z Ciebie dziewczyna.

Twoje w³osy s± cuuudne!

27.02.2012
aamidale jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-06-14, 07:04   #1688
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

ja ostatnio prawie w ogole sie nie odzywam ale na biezaco czytam. waga obecna to 79,2kg a jestes w srodku okresu

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-14, 08:17   #1689
aamidale
Rozeznanie

ja znowu z problemami z ko³em. Szlag mnie trafi. znowu w domu muszê je¼dziæ.

27.02.2012
Stary 2014-06-14, 08:40   #1690
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez aamidale Poka¿ wiadomo¶æ
Widzia³am zdjêcia. Wow Piêkna z Ciebie dziewczyna.

Twoje w³osy s± cuuudne!
Dziêki Dziewczyny za komplementy pod zdjêciem

Niestety wymiary i waga mówi± same za siebie, zarówno spodnie jak i góry kupuje wci±¿ w rozmiarze 42, czaaasem zdarzy siê rozmiar 40 (ostatnio kupi³am dwie pary spodenek krótkich i dalej 42 rozmiar, w mniejszy nie moge ty³ka schowaæ) :/

W ka¿dym razie w przysz³ym tygodniu jade do domu rodzinnego, tam siê dobrze pomierzê i zwa¿ê z samego rana, zobaczymy co wyjdzie

Cytat:
ja znowu z problemami z ko³em. Szlag mnie trafi. znowu w domu muszê je¼dziæ.
U mnie dzi¶ pogody nie ma, ale w taki ch³odek te¿ fajnie musi byæ je¿d¿enie na rowerze, chce rower w koñcu kupiæ
A liczy³a¶ kiedy¶ ile kcal spala siê podczas przeja¿d¿ki tej codziennej u Ciebie?
Stary 2014-06-14, 09:42   #1691
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Dziêki Dziewczyny za komplementy pod zdjêciem

Niestety wymiary i waga mówi± same za siebie, zarówno spodnie jak i góry kupuje wci±¿ w rozmiarze 42, czaaasem zdarzy siê rozmiar 40 (ostatnio kupi³am dwie pary spodenek krótkich i dalej 42 rozmiar, w mniejszy nie moge ty³ka schowaæ) :/

W ka¿dym razie w przysz³ym tygodniu jade do domu rodzinnego, tam siê dobrze pomierzê i zwa¿ê z samego rana, zobaczymy co wyjdzie

U mnie dzi¶ pogody nie ma, ale w taki ch³odek te¿ fajnie musi byæ je¿d¿enie na rowerze, chce rower w koñcu kupiæ
A liczy³a¶ kiedy¶ ile kcal spala siê podczas przeja¿d¿ki tej codziennej u Ciebie?

Ja siê staram nie liczyæ kalorii bo popadam w paranojê Skupiam siê po prostu na tym, by robiæ jak najwiêkszy wysi³ek i póki co dzia³a

Odrobi³am ju¿ jazdê na stacjonarnym za ten nieudany wyjazd, za pó³torej godziny kolejne czê¶ci

27.02.2012

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-14, 09:42   #1692
ArcymoneQ
Rozeznanie

Ja dzi¶ chyba nie bêdê zbyt rozmowna, sprz±tam, gotujê i piorê od rana wieczorem grill, mam nadziejê, ¿e nie bêdê przeginaæ zbyt mocno, jedna kie³baska, mo¿e kawa³ek szasz³yka.

Stary 2014-06-14, 10:13   #1693
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Mi proszê zapisaæ wagê bez zmian 86,8

postraszy³y¶cie mnie krêgos³upem ¿e nie wiem. na razie jest to po prostu ból. raz wiêkszy raz mniejszy. jak sie nie zmieni to pójdê znów, podobno basen ¶wietnie dzia³a. wprawdzie w miescie basenu nie mamy, ale na rehabilitacji jest. niech mi da skierowanie chocia¿ p³ywaæ nie umiem. musze siê nauczyæ
czy to nie wstyd aby baba 25 lat nie umia³a p³ywaæ?

dzi¶ na ¶niadanie 3 kromki chleba razowego z wedlin±, jajkiem, szczypiorkiem i odrobin± majonezu. muszê siê nauczyæ je¶æ. caly czas jem za ma³o wêgli. a za du¿o t³uszczy (chudych ale jednak).

i jest sukces. le¿y sobie otwarta czekolada, któr± facet podjada a ja nic. ska³a, g³az. twarda. ciekawe jak d³ugo.
idê og³adaæ bajkê, bo narzeczony mi dokucza. czasem zadaje sobie pytanie czy wiek w dowodzie nie jest b³êdny

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-14, 14:49   #1694
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie laski
Widzê, ¿e w tym tygodniu du¿o osób po pó³ kilo schud³o super - wa¿ne, ¿e znowu w dó³ Zreszt± wszystkim gratulujê spadków, a tym co siê zaniedbali i waga posz³a w górê nale¿± siê baty Melonade Ty stajesz na pierwszym miejscu z swoim ¶niadaniem o 15.oo i 1000 kcl przez pó³ dnia.
Pff, ja siê ca³y czas ³adnie pilnowa³am i æwiczy³am, tylko po zaliczeniu takiego megado³a mia³am wczoraj taki jeden dzieñ, ale i tak zjad³am ok. 1300kcal w koñcu.

Stary 2014-06-14, 15:12   #1695
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Pff, ja siê ca³y czas ³adnie pilnowa³am i æwiczy³am, tylko po zaliczeniu takiego megado³a mia³am wczoraj taki jeden dzieñ, ale i tak zjad³am ok. 1300kcal w koñcu.
Rozzumiem, ¿e mia³as do³a ale ¶niadanie o 15.oo ?

Okropny dzi¶ dzieñ, to s³oñce to deszcz, zimno i wilgotno... spaæ siê strasznie chce i w ogóle cz³owiek jaki¶ taki byle jaki.

Stary 2014-06-14, 15:16   #1696
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Mi proszê zapisaæ wagê bez zmian 86,8

postraszy³y¶cie mnie krêgos³upem ¿e nie wiem. na razie jest to po prostu ból. raz wiêkszy raz mniejszy. jak sie nie zmieni to pójdê znów, podobno basen ¶wietnie dzia³a. wprawdzie w miescie basenu nie mamy, ale na rehabilitacji jest. niech mi da skierowanie chocia¿ p³ywaæ nie umiem. musze siê nauczyæ
czy to nie wstyd aby baba 25 lat nie umia³a p³ywaæ?

dzi¶ na ¶niadanie 3 kromki chleba razowego z wedlin±, jajkiem, szczypiorkiem i odrobin± majonezu. muszê siê nauczyæ je¶æ. caly czas jem za ma³o wêgli. a za du¿o t³uszczy (chudych ale jednak).

i jest sukces. le¿y sobie otwarta czekolada, któr± facet podjada a ja nic. ska³a, g³az. twarda. ciekawe jak d³ugo.
idê og³adaæ bajkê, bo narzeczony mi dokucza. czasem zadaje sobie pytanie czy wiek w dowodzie nie jest b³êdny

Nie, to nie wstyd. Mój narzeczony te¿ nie potrafi p³ywaæ, moja babcia wychowana nad morzem tez nie umia³a p³ywaæ... Jeden lubi i umie drugi nie i nie ma siê czego wstydziæ. Ja akurat p³ywam ¶wietnie, ale mnie od dziecka trudno bylo wyci±gn±æ z ka³u¿y.

27.02.2012
Stary 2014-06-14, 15:18   #1697
Melonade
Zadomowienie

Cytat:

Okropny dzi¶ dzieñ, to s³oñce to deszcz, zimno i wilgotno... spaæ siê strasznie chce i w ogóle cz³owiek jaki¶ taki byle jaki.
Obiad .
Zdarzaj± mi siê takie odpa³y. Ja naprawdê rano nie mam ochoty je¶æ.

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Nie, to nie wstyd. Mój narzeczony te¿ nie potrafi p³ywaæ, moja babcia wychowana nad morzem tez nie umia³a p³ywaæ... Jeden lubi i umie drugi nie i nie ma siê czego wstydziæ. Ja akurat p³ywam ¶wietnie, ale mnie od dziecka trudno bylo wyci±gn±æ z ka³u¿y.
Wstyd mo¿e nie, ale ja ka¿demu polecam nauczyæ siê p³ywaæ. Nie mówiê, ¿e ka¿dy ma byæ mistrzem olimpijskim, ale warto umieæ siê przemie¶ciæ w wodzie z jednego punktu do drugiego .

Stary 2014-06-14, 15:19   #1698
aamidale
Rozeznanie

Cytat:

A we¼ daj spokoj. Wczoraj ze ³azami w oczach ¿ar³am wêdzonego ³ososia i nabra³am wody.

W ogole ju¿ przy ostatniej serii rowerowej tak mi siê krêci³o w g³owie ¿e nie wiem, mam ma³e plamienie na bieli¼nie...

W dodatku ciê¿ko siê czu³am i wzie³am na przeczyszczenie taki granulat z pestek... Czwart± godzinê bojê siê wyj¶æ z domu bo nie da³ nic. A zapewne ujdê sto metrów, i zeby to elegancko uj±æ "komora maszyny losuj±cej jest pusta, nastêpuje zwolnienie blokady" i bêdê na piêtach zasuwaæ spowrotem. W¶ciek³a jestem, ¿e nie wiem, a¿ g³owa mnie boli.

27.02.2012
Stary 2014-06-14, 17:08   #1699
donkje
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 410

cze¶æ melduje tylko, ze u mnie na pewno nie bedzie dzisiaj dietetycznie, rozsta³am siê z ch³opakiem, prze¿ywam to mocno, bo jestem dosyæ uczuciow± osob± i muszê jako¶ odreagowaæ, ale Wy koniecznie trzymajcie siê dietki! Bez odstêpstw!

Wymianka kosmetyczna LUTY
donkje jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-14, 17:14   #1700
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez donkje Poka¿ wiadomo¶æ
cze¶æ melduje tylko, ze u mnie na pewno nie bedzie dzisiaj dietetycznie, rozsta³am siê z ch³opakiem, prze¿ywam to mocno, bo jestem dosyæ uczuciow± osob± i muszê jako¶ odreagowaæ, ale Wy koniecznie trzymajcie siê dietki! Bez odstêpstw!

Biedactwo trzymaj siê tam, bedzie ich tysi±c lepszych Jeste¶ piêkna, inteligentna i nie poddajesz siê w d±¿eniu do celu a to piêkne cechy! Te¿ jestem uczuciow± osob±, niestety...

27.02.2012
Stary 2014-06-14, 17:31   #1701
Melonade
Zadomowienie

Cytat:

Znam ten ból, te¿ jestem mocno uczuciow± osob±, cholernie ciê¿ko siê z tym ¿yje .
Spokojnie, daj sobie czas, ¿eby och³on±æ i ogarn±æ ¿ycie .

Stary 2014-06-14, 17:40   #1702
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
A jak dzis u Ciebie ze sniadaniem i jadlospisem ogolnie? ;>

Cytat:
Mocno przytulam poukladaj sobie sprawy i wracaj do nas, dasz rade
Stary 2014-06-14, 18:24   #1703
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
A jak dzis u Ciebie ze sniadaniem i jadlospisem ogolnie? ;>

Mocno przytulam poukladaj sobie sprawy i wracaj do nas, dasz rade
Ze skrajno¶ci w skrajno¶æ, wiêc dzisiaj na ¶niadanie by³y frytki.
Po³±czenie mojego do³a ze stresem, tym, ¿e dzisiaj siê fatalnie czuje i pmsem = wielka katastrofa. Nie oceniaæ
Uda³o mi siê kupiæ jedn± z ksi±¿ek, których potrzebujê, ¿eby w 100% wiedzieæ, jak siê od¿ywiaæ, tak¿e mam nadziejê, ¿e w przeci±gu kilku najbli¿szych dni uda mi siê j± przeczytaæ i wprowadziæ w ¿ycie. Chocia¿ przyda³aby siê te¿ druga, ale mo¿e z t± jedn± na razie dam radê.
Z dotychczasowych obserwacji wynika, ¿e na 99,9999% nie tolerujê glutenu i ¿e przez problemy z hormonami, jedyn± drog± do tego, ¿ebym schud³a, jest czyste jedzenie przynajmniej w 90%. Czyli nie bêdzie ani weso³o, ani tak ³atwo jak siê mog³o wydawaæ .

Stary 2014-06-14, 18:35   #1704
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Ze skrajno¶ci w skrajno¶æ, wiêc dzisiaj na ¶niadanie by³y frytki.
Po³±czenie mojego do³a ze stresem, tym, ¿e dzisiaj siê fatalnie czuje i pmsem = wielka katastrofa. Nie oceniaæ
Uda³o mi siê kupiæ jedn± z ksi±¿ek, których potrzebujê, ¿eby w 100% wiedzieæ, jak siê od¿ywiaæ, tak¿e mam nadziejê, ¿e w przeci±gu kilku najbli¿szych dni uda mi siê j± przeczytaæ i wprowadziæ w ¿ycie. Chocia¿ przyda³aby siê te¿ druga, ale mo¿e z t± jedn± na razie dam radê.
Z dotychczasowych obserwacji wynika, ¿e na 99,9999% nie tolerujê glutenu i ¿e przez problemy z hormonami, jedyn± drog± do tego, ¿ebym schud³a, jest czyste jedzenie przynajmniej w 90%. Czyli nie bêdzie ani weso³o, ani tak ³atwo jak siê mog³o wydawaæ .
Co to za ksi±¿ka jak mo¿esz zdradziæ?
No i jakie objawy masz ze mowisz ze nie tolerujesz glutenu? Dobrze zapewne bedzie wprowadzic takie czyste jedzenie do jadlospisow, napewno bedzie przynosilo zadowalajace wyniki w gubieniu kilogramow i co najwazniejsze samopoczuciu, ale z drugiej storny balabym sie ze "odchudzanie" kojarzylo by mi sie ze zbyt wieloma wyrzeczeniami, ale to pewnie do czasu az nauczylabym sie gotowac te pyszne potrawy na danej diecie (np posilki bezglutenowe, itp)
Melonade a ubylo cos Ci po wczorajszym wazeniu?

No i oczywiscie za frytki
Choc ostatnio przed lekarzem bylam taka glodna (a bylam juz na miescie, nie w domu) za skusilam sie na BSmarta z KFC z frytkami na szczescie malutka porcja, jakies 400-500 kcal lacznie, ale w bilans bylo wpasowane :P

Edytowane przez pretty_girl19892
Czas edycji: 2014-06-14 o 18:42
Stary 2014-06-14, 19:43   #1705
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Co to za ksi±¿ka jak mo¿esz zdradziæ?
No i jakie objawy masz ze mowisz ze nie tolerujesz glutenu? Dobrze zapewne bedzie wprowadzic takie czyste jedzenie do jadlospisow, napewno bedzie przynosilo zadowalajace wyniki w gubieniu kilogramow i co najwazniejsze samopoczuciu, ale z drugiej storny balabym sie ze "odchudzanie" kojarzylo by mi sie ze zbyt wieloma wyrzeczeniami, ale to pewnie do czasu az nauczylabym sie gotowac te pyszne potrawy na danej diecie (np posilki bezglutenowe, itp)
Melonade a ubylo cos Ci po wczorajszym wazeniu?

No i oczywiscie za frytki
Choc ostatnio przed lekarzem bylam taka glodna (a bylam juz na miescie, nie w domu) za skusilam sie na BSmarta z KFC z frytkami na szczescie malutka porcja, jakies 400-500 kcal lacznie, ale w bilans bylo wpasowane :P
Ksi±¿ka paleo dieta Wolf Robb
Praktycznie wszystkie: http://sztukaodzywiania.pl/aktualnos...rancji-glutenu
Ju¿ od dawna by³o to u mnie podejrzewane, ale ja ca³y czas by³am przekonana, ¿e to na pewno nie to. No i wychodzi, ¿e chyba jednak tak.
Prawda jest taka, ¿e ja nie tylko bardzo chcê schudn±æ, ale chyba nawet jeszcze bardziej chcê po prostu wyzdrowieæ, pozbyæ siê tych wszystkich dolegliwo¶ci. Poza tym jedzenie wg paleo mi pasuje, s± tam rzeczy, które najbardziej lubiê. Jak zjem raz na jaki¶ czas kawa³ek czekolady itp. to nic siê nie stanie . Poza tym wg paleo mo¿na te¿ stworzyæ mnóstwo fajnych deserów, tak¿e my¶lê, ¿e niczego mi nie bêdzie brakowa³o.
No mo¿e normalnej pizzy .
Wszystko widaæ w tabelce i moim nastroju .
Mi te¿ siê wpasowa³y te frytki w bilans, tak¿e bywa³o gorzej .
A z czym ten b-smart by³?

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-06-14 o 19:45
Stary 2014-06-14, 21:25   #1706
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Cytat:
J

Tak¿e oficjalnie: proszê siê wypowiedzieæ kto bêdzie bra³ udzia³ w mierzeniu siê !!
Przepraszam, ale ja na razie nie bêdê siê mierzyæ bo bym za³apa³a za du¿ego do³a. Mam nadziejê, ¿e mi wybaczycie. Jak trochê schudnê, do³±czê do was. Ostatnio jak mierzy³am biodra by³o ponad 120, wiêc za jaki¶ czas. Jeszcze nie teraz.

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-14, 21:33   #1707
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Ksi±¿ka paleo dieta Wolf Robb
Praktycznie wszystkie: http://sztukaodzywiania.pl/aktualnos...rancji-glutenu
Ju¿ od dawna by³o to u mnie podejrzewane, ale ja ca³y czas by³am przekonana, ¿e to na pewno nie to. No i wychodzi, ¿e chyba jednak tak.
Prawda jest taka, ¿e ja nie tylko bardzo chcê schudn±æ, ale chyba nawet jeszcze bardziej chcê po prostu wyzdrowieæ, pozbyæ siê tych wszystkich dolegliwo¶ci. Poza tym jedzenie wg paleo mi pasuje, s± tam rzeczy, które najbardziej lubiê. Jak zjem raz na jaki¶ czas kawa³ek czekolady itp. to nic siê nie stanie . Poza tym wg paleo mo¿na te¿ stworzyæ mnóstwo fajnych deserów, tak¿e my¶lê, ¿e niczego mi nie bêdzie brakowa³o.
No mo¿e normalnej pizzy .
Wszystko widaæ w tabelce i moim nastroju .
Mi te¿ siê wpasowa³y te frytki w bilans, tak¿e bywa³o gorzej .
A z czym ten b-smart by³?
Kurcze, kilka objawów bym nawet pod siebie podpasowa³a, wiêc mo¿e te¿ bym chocia¿ na dwa tygodnie wykluczy³a gluten z menu
Rozumiem ¿e dieta paleo opiera siê na eliminacji glutenu czy to co innego? Najgorzej jednak ¿e ciê¿ko jest zast±piæ mi produkty m±czne.. nie mieszkam na swoim jeszcze (wynajmuje pokoj studencki), pracuje 12 godzin dziennie, nieregularnie jem i nie potrafie gotowaæ tak jak bym chcia³a wiêc nie wiem jak by³oby z przygotowywaniem posi³ków bezglutenowych, ale mo¿e warto spróbowaæ, oczywi¶cie po przeczytaniu te¿ jakiej¶ ksi±¿ki napierw

BSmart z mini twistem i frytkami wiêc nawet miêsko by³o,tylko placek i sos wêgle podbi³, ale za to w inne dni by³o w miare czysto (raz tylko wypi³am pó³ wina - te¿ kcal w normie by³y i dzi¶ pó³ piwa )

aaaa, napisz jeszcze kiedy przechodzisz na level 2 shreda, i jak tam po skonczeniu 1 levelu?

Jako¶ cicho tu na weekendy..

Macie pomys³ gdzie mogê kupiæ miarke krawieck± oprócz oczywistej pasmanterii? Bo nie mam nigdzie w pobli¿u, a chcia³abym zacz±æ siê mierzyæ znow

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Malinka pyta³am tam wy¿ej jakie dywanówki robisz te 6-minutowe?

Edytowane przez pretty_girl19892
Czas edycji: 2014-06-14 o 21:31
Stary 2014-06-14, 21:53   #1708
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Cytat:
Nie on pierwszy i na pewno jeszcze nie ostatni.
Jak nie umie doceniæ wspania³ej dziewczyny jak± jeste¶, lepiej odpu¶ciæ po co ci ogr.
A poza tym nie ma siê do czego spieszyæ.
Aby poprzeæ s³owa czynem,
przedstawie dzieñ z ¿ycia ma³¿onki z dawno przekroczonym sta¿em 10 lat.
Pobudka
M±¿ jedzie do serwisu z samochodem przed 9 wraca ok 12
ja w tym czasie
ma³a przewin±æ
ma³a daæ je¶æ
odmra¿am lodówkê
nastawiam zmywarkê i pralkê
piekê ciasto dla domowników
du¿y ¶niadanie
wraca m±¿ - siedzi chwilê z dzieæmi
ja, lecê do sklepu (piekarnia, miêsny, rynek, biedr.)
nastawiam obiad
M±¿ wychodzi na dzia³kê
Ja, odkurzam dywany
rozwieszam pranie
koñczê obiad
dzwonie po mê¿a, ¿eby przyszed³ na obiad
itd.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Z w³asnych do¶wiadczeñ i dawno zapomnianych treningów.
Wstyd siê przyznaæ ale, ja kiedy¶ gimnastykê trenowa³am.
Skoñczy³am po liceum, ale co¶ tam w g³owie zosta³o.

Edytowane przez Malinka_Malinka
Czas edycji: 2014-06-14 o 21:56
Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-15, 06:30   #1709
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Przepraszam, ale ja na razie nie bêdê siê mierzyæ bo bym za³apa³a za du¿ego do³a. Mam nadziejê, ¿e mi wybaczycie. Jak trochê schudnê, do³±czê do was. Ostatnio jak mierzy³am biodra by³o ponad 120, wiêc za jaki¶ czas. Jeszcze nie teraz.
Jak tam z æwiczeniami wczoraj?

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Cytat:
Kurcze, kilka objawów bym nawet pod siebie podpasowa³a, wiêc mo¿e te¿ bym chocia¿ na dwa tygodnie wykluczy³a gluten z menu
Rozumiem ¿e dieta paleo opiera siê na eliminacji glutenu czy to co innego? Najgorzej jednak ¿e ciê¿ko jest zast±piæ mi produkty m±czne.. nie mieszkam na swoim jeszcze (wynajmuje pokoj studencki), pracuje 12 godzin dziennie, nieregularnie jem i nie potrafie gotowaæ tak jak bym chcia³a wiêc nie wiem jak by³oby z przygotowywaniem posi³ków bezglutenowych, ale mo¿e warto spróbowaæ, oczywi¶cie po przeczytaniu te¿ jakiej¶ ksi±¿ki napierw

BSmart z mini twistem i frytkami wiêc nawet miêsko by³o,tylko placek i sos wêgle podbi³, ale za to w inne dni by³o w miare czysto (raz tylko wypi³am pó³ wina - te¿ kcal w normie by³y i dzi¶ pó³ piwa )

aaaa, napisz jeszcze kiedy przechodzisz na level 2 shreda, i jak tam po skonczeniu 1 levelu?

Jako¶ cicho tu na weekendy..

Macie pomys³ gdzie mogê kupiæ miarke krawieck± oprócz oczywistej pasmanterii? Bo nie mam nigdzie w pobli¿u, a chcia³abym zacz±æ siê mierzyæ znow

Wywal wywal gluten, albo chocia¿ tê wiêksz± czê¶æ zwi±zan± z pieczywem i ry¿em. Ja sobie chwalê bardzo mocno ten brak glutenu. Tylko ¿e ja staram siê je¶æ normalne produkty, wiêc jak co¶ ¶ladow± ilo¶æ glutenu zawiera to ju¿ trudno

Ja wydoi³am wczoraj pó³ litra pepsi, kupi³am t± MAX która niby kalorii ma mniej, ale ¶mieæ wpad³
Mój najwiêkszy grzech od pocz±tku odchudzania. By³am wczoraj tak wykoñczona ¿e zasne³am o 22, natomiast o 1 w nocy siê obudzi³am, przera¿ona bo jacy¶ debile gonili siê z wrzaskiem po osiedlu. My¶la³am, ¿e co¶ siê dzieje i prawie godzinê nie spa³am :/ Dzisiaj muszê szczególnie siê pospieszyæ, muszê rozwi±zaæ duuu¿o testów bo jutro mam teoretyczny. Na szczê¶cie ich jest mnóstwo w necie, na praktyczny przyk³adów nie by³o ¿adnych :/

27.02.2012

Edytowane przez aamidale
Czas edycji: 2014-06-15 o 06:46
Stary 2014-06-15, 08:32   #1710
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Nie przejmuj siê, widocznie nie by³ Ciebie wart... znajdziesz na pewno kogo¶ warto¶ciowego. W moim wypadku te¿ nie by³o cudownie, do 24 roku ¿ycia nikogo nie mia³am, a potem nagle ujrza³am mojego mê¿a na lotnisku jak wysiada³am z samolotu i ju¿ wiedzia³am, ¿e bêdê z nim. No i jestem... tak¿e wiesz, na mi³o¶æ nigdy nie jest za pó¼no!

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
A poza tym nie ma siê do czego spieszyæ.
Aby poprzeæ s³owa czynem,
przedstawie dzieñ z ¿ycia ma³¿onki z dawno przekroczonym sta¿em 10 lat.
Pobudka
M±¿ jedzie do serwisu z samochodem przed 9 wraca ok 12
ja w tym czasie
ma³a przewin±æ
ma³a daæ je¶æ
odmra¿am lodówkê
nastawiam zmywarkê i pralkê
piekê ciasto dla domowników
du¿y ¶niadanie
wraca m±¿ - siedzi chwilê z dzieæmi
ja, lecê do sklepu (piekarnia, miêsny, rynek, biedr.)
nastawiam obiad
M±¿ wychodzi na dzia³kê
Ja, odkurzam dywany
rozwieszam pranie
koñczê obiad
dzwonie po mê¿a, ¿eby przyszed³ na obiad
itd.
U mnie jeszcze na dodatek wpadnie do ¶wie¿usio wysprz±tanego, wypicowanego domku i bucików nie zdejmie albo nakruszy swoimi s³odyczyami, które namiêtnie wcina i nie tyje

Ps. Wczoraj mocno przegiê³am pa³e, nie bêdê pisaæ ile zjad³am ... wstyd!

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.