Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-13, 23:13   #1471
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

Cytat:
Napisane przez slaaave13 Pokaż wiadomość
faajnie by było.. i mieć saune, jacuzzi..

o zlew, blat, ściane, szafke, cokolwiek !

a sąsiedzi to sie tak cieszą do mnie wszyscy że hoho

Ojoj ja tez mialam dlugi okres czasu takich snow ze mnie Tz zdradza ... okropienstwo. dobrze, ze juz przeszlo

Tempo jest mega Uwielbiam!

hydromasaż cieżko sie czyści ponoć...

ja tak robie

Dzis mundial jutro imprezka grill urodziny na ogródku 30-40 osob wiec bedzie fajnie w niedziele pewnie bedzie kac

Mniam, mega, az mi zaburczało w brzuchu.

Dzis Hiszpania z Holandia graja, komu kibicujecie ?

Kac jest okropny, dobry alkohol kocham

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Boski prysznic!
Marzy mi się taki od daaaaaawna, ale niestety póki co na marzeniach się skończy. W naszym mieszkaniu póki co odpada - musielibyśmy zbyt mocno podnieść podłogę.
Ale wierzę, że kiedyś się takiego doczekam.

Pochwal się jaki.
Też mnie to niedługo czeka i zaczynam robić rozeznanie.

Świetny - mogłabym mieć coś w tym stylu.

Gill bez masła z czosnkiem i ziołami to grill stracony.

Potwierdzam.

Ja niestety.. uwielbiam!
Do wszystkiego mogłabym o jeść z czego moja figura zadowolona zdecydowanie nie jest.

Oja.. a ja mam problem ze zjedzeniem jajek bez majonezu.

ale czad!
muszę obczaić czy u mnie już też.

Na sobotę póki co większych brak. Standardowo od rana zakupy, później sprzątanie.
Jak pogoda dopisze to pewnie jakiś rower, a na wieczór coś pewnie samo wyjdzie.
A w niedzielę wybieramy się do mojej mamy na urodzinowy obiad, a później pewnie na ploty i kawę do rodziców TŻa.

Jak dobrze, że piąteczek przybył! Pełen chill można zastosować.

Wieczór spędzamy przy serze pleśniowym i winku oraz dumaniu jaki remont robić: cholernie wielki czy jednak taki z mniejszym rozmachem.

Moi rodzice maja taki jest piekny i wygodny mega.

Stary 2014-06-13, 23:40   #1472
Niambie
Zadomowienie

Obiadokolacja z dzis

Co do planow na weekend to jutro pracuje do 12, potem shopping, a w sobote Dover. Woda, slonce, zamki, klify! Pieknie bedzie. A teraz padam na ryjek, dobranoc dziewczyny

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1402695568406.jpg (61,4 KB, 23 załadowań)
Niambie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 01:17   #1473
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Kupiłam idealny stanik i jeszcze wytargowałam rabat Masakra, nie wiedziałam, że dobrze dobrany biustonosz daje tyleee komfortu i pewności siebie Szok! Źle dobranym stanikom mówię nie! Teraz wiem, jaki model mi pasuje.
Do tej pory pamietam jak sie super czulam w moim pierwszym dobranym staniku A tyle lat sie meczylam... Bieganie w LO bylo katorga a teraz uwielbiam

Dla mnie najlepszym modelem jest Panache Sienna - plus jest piekny i sexy

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Nie. My mamy tylko prysznic i małe dziecko kąpiemy w brodziku głębokim.
racja Mnie bardziej chodzilo o to, ze przy dziecku raczej nie mozna miec tylko np prysznica bez jakiegokolwiek brodzika. Musi byc cos glebszego - brodzik lub wanna. A ja marze o takim bez brodzika

Ja dzis kolejny dzien z rzedu bylam obudzona o 5 rano bo TZ oglada mecz Na szczescie moglam polezec w lozku do 8... a pozniej zostalam wyciagnieta z lozka, podane zostalo sniadanie i musze teraz siedziec i ogladac Australia-Chile

Biedni Socceroos (tak nazywaja tu druzyne Australii) sa jeszcze gorsi niz Polska Ale kwalifikuja sie przez Azje, wiec sie dostali
Stary 2014-06-14, 08:10   #1474
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
ja pomarańczowym!
świetna bramka była przed chwilą.

Pytanie techniczne: jakie macie kuchnie? Chodzi mi o układ mebli.
W literę L, po dwóch stronach na przeciwko czy może z wyspą?

I czy coś co teraz macie byście zmieniły, zrobiły/chciały inaczej?
Ja będę miała w L, ale jeszcze nie mam, więc nie mogę powiedzieć co bym zmieniła

Kupiliśmy pralkę!
http://www.euro.com.pl/pralki/whirlp...sp63213p.bhtml padło na taką. Ma fajne programy, w tym krótki 15 minut. Na stronie nie wiedzieć czemu jest tylko kilka programów wypisanych, w rzeczywistości jest ich sporo więcej.
Mieliśmy jeszcze parę typów ale niestety wiele z nich odpadło ze względu na bardzo płytki bęben, albo zbyt duże drzwiczki (mamy mało miejsca na pralkę tak by się wygodnie otwierała, bo stoi obok sedesu i jak otwiera się drzwi, to one są tuż koło jego boku. Przez to za duże drzwi by nam się nie dawały otworzyć.)

W sklepie pan z obsługi uparcie doradzał nam pralkę samsunga, która wprawdzie była fajna, ale nam się nie mieściła, miała wielkie drzwi i te drzwi się właśnie nie mieściły. Mówimy mu, że nie wejdzie, a on dalej swoje, że taka świetna jest, a jak się nie da do końca otworzyć drzwiczek, to przecież można wkładać i wyjmować pranie przez takie połowicznie otwarte No tak, pewnie, kupię świadomie za dużą pralkę, żeby potem się męczyć i wciskać pranie przez połowicznie uchylone drzwiczki Ten pan chyba w domu nie pierze, bo by wiedział jaką bzdurę głosi

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2014-06-14 o 08:13
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 09:02   #1475
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam newsa! wróciłam właśnie z mojej biedronki gdzie Pani sprzedawczyni poifnormowała mnie, że od dziś można u nich płacić kartą słyszałam, że od 1 lipca ma być taka możliwość więc nie wiem jak w innych biedronkach ale u mnie już można
Dobra wiadomość, trzeba się przejść do biedronki.
Wczoraj myślałam, że zaś mi karta szwankuje, a okazało się, że nie miałam tyle na koncie, dlatego odrzucało. Mąż przelał sobie, a ja zapomniałam.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
Jakie macie plany na weekend?
Sprzątanie, basen z dzieckiem, zaprosiłam teściów na obiad, a potem jedziemy do plazy. Jutro późnym popołudniem mamy gości.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Nie jestem w stanie Was dogonić Dziewczyny!
Głowa mnie coś boli cały dzień. Załatwiliśmy rano dokumenty w USC Cała wyprawa, bo to w innym mieście.
Kupiłam idealny stanik i jeszcze wytargowałam rabat Masakra, nie wiedziałam, że dobrze dobrany biustonosz daje tyleee komfortu i pewności siebie Szok! Źle dobranym stanikom mówię nie! Teraz wiem, jaki model mi pasuje.
Trochę poszalałam w mieście, a w zlewie góra naczyń i przydałoby się chociaż odkurzyć.
gdzie kupiłaś stanik?
Stary 2014-06-14, 09:06   #1476
dahna1990
Zakorzenienie

Dzień dobry
Właśnie jem śniadanko, za godzinę idę do fryzjera, później na makijaż i weselicho
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 09:34   #1477
rybkaa90
Zakorzenienie

Ja już umyłam okno i wstawiłam pranie Teraz siedzę i piję kawę. Czeka mnie jeszcze ścieranie kurzy, odkurzanie i mycie podłóg
Naszła mnie refleksja przy kawie Dziewczyny jakiego mleka używacie do kawy? Ja kupuję takie małe z Lidla w kartoniku, ale mam wyrzuty sumienia bo ono ma milion procent tłuszczu Dużego w kartonie nie kupujemy, bo ono nie może długo stać, a dla nas dwoje to mleko tylko do kawy, ewentualnie raz na rok musli, naleśniki, jakieś cisto. Nie wyobrażam sobie kawy bez mleka.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

agusiowata stanik kupiłam w takim niemarkowym sklepie. Mają tam różna marki, fasony, ceny. Mój jest z Dalii. Kosztował tylko 100zł i jest naprawdę jak dla mnie uszyty. Fantastycznie się w nim czuję. Będę polecać wszystkim kobietom wkoło żeby poszły do brafiterki i kupiły sobie porządny stanik. Teraz nawet nie spojrzę na staniki z sieciówki, matko pamiętam te wyłażące i kłujące fiszbiny... Wolę zamiast kilku kupić sobie jeden, a porządny!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 09:35   #1478
slaaave13
Zadomowienie

mam wakacjeeee!! egzaminy zaliczylam )

ide pospac troche jeszcze albo polezec, pozniej ogarne mieszkanko, obiadek i wieczorem imprezkaa!
Stary 2014-06-14, 09:40   #1479
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:

ide pospac troche jeszcze albo polezec, pozniej ogarne mieszkanko, obiadek i wieczorem imprezkaa!
Gratulacje Super!

06.09.2014
Stary 2014-06-14, 09:49   #1480
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje

rybkaa90 - takie mleko w kartonie 1l UHT postoi przeciez kilka dni w lodowce spokojnie Zalezy tez ile tego mleka lejecie do kawy, bo ja jak juz to pije mleko z kawa A nie kawe z mlekiem
Stary 2014-06-14, 09:52   #1481
rybkaa90
Zakorzenienie

Wiem, ze postoi kilka dni. My nawet przez kilka dni nie wypijemy takiego mleka, a żal mi wyrzucać Ja leję niewiele mleka, moja mama praktycznie pije mleko z kawą W rodzinnym domu czasami schodziły dwa kartony mleka dziennie!
Jak będę w Auchan czy Kauflandzie muszę zrobić zapas małego mleka 0,5%. Niestety najbliżej mam do Lidla i do Biedronki, a tam takich cudów nie uświadczysz.

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2014-06-14 o 09:53
Stary 2014-06-14, 10:18   #1482
slaaave13
Zadomowienie

Dziekuje

Ale pogodaa !! leje
Stary 2014-06-14, 10:21   #1483
Niambie
Zadomowienie

Ja nie uzywam mleka do kawy ale maz zawsze kupuje dla siebie mleko kondensowane w puszce, z Lidla. Ono moze stac i stac. Chociaz u mnie w lodowce to malo co sie psuje. Nie wiem czy tak dobrze chlodzi czy angielskie jedzenie to sama chemia

Niambie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 10:30   #1484
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:

gratulacje
Stary 2014-06-14, 10:48   #1485
slaaave13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
gratulacje
Stary 2014-06-14, 10:50   #1486
Dotka90
Zakorzenienie

Rybka, ale dlaczego masz wyrzuty co do mleka?
Mleko spokojnie można kupować 2-3.2% tłuszczu, zwłaszcza jak lejesz go mało.
Kupowanie mleka 0.5% jest bez sensu, to sama woda. Nie warto kupować wszystkiego odtłuszczonego, trochę tłuszczu jest potrzebnego człowiekowi

Ja cały weekend w pracy

A potem pon-śr jestem sama, bo TŻ jedzie w delegację
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 10:52   #1487
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

agusiowata stanik kupiłam w takim niemarkowym sklepie. Mają tam różna marki, fasony, ceny. Mój jest z Dalii. Kosztował tylko 100zł i jest naprawdę jak dla mnie uszyty. Fantastycznie się w nim czuję. Będę polecać wszystkim kobietom wkoło żeby poszły do brafiterki i kupiły sobie porządny stanik. Teraz nawet nie spojrzę na staniki z sieciówki, matko pamiętam te wyłażące i kłujące fiszbiny... Wolę zamiast kilku kupić sobie jeden, a porządny!
Ja jestem wybredna jesli chodzi o staniki Tzn niby sporo ich lezy dobrze, ale i tak mam wrazenie ze pomniejszaja biust

I co z tego, ze sa rozne kolory, koronki i bla bla, jak i tak prawie zawsze potrzebuje gladkiego cielistego

I rozwala mnie dlugosc ramiaczek(a jestem wysoka) niektore sa takie, ze na najbardziej skroconych sa za krotkie. Ja nie wiem gdzie mam ten biust miec, na brzuchu?

Moim uluonym modelem jesli chodzi o cieliste jest usztywniana Freya, planuje kupic identyczne jeszcze, no i tez taki jeden bez ramiaczek.
Mialam tez m.in jakis Michalak, ale lubilam go mniej. Poza tym nie lube tej firmy, bo ma glupie nazwy(karminiki? wtf? biszkopciki?) i wole zdjecia na modelkach z duza dawka photoshopu, mimo ze wiem ze tak to nie bede wygladac.
Na poczatku mialam tez miekkie Panache (z fiszbina) ale to nie dla mnie jednak, wole usztywniane.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 10:56   #1488
kjd3
only smart shopping

Jeśli chodzi o plany na dziś to wybieramy się na Industriadę. Polecam wszystkim mieszkańcom Śląska. Jest to święto zabytków techniki i mnóstwo imprez towarzyszących: warsztaty, pokazy, konkursy z różnych dziedzin.
kjd3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 11:01   #1489
Dotka90
Zakorzenienie

Przecież karmnik to normalna nazwa dla biustonosza przeznaczonego dla kobiet karmiących, nie widzę w tym nic dziwnego.

A biustonosz spłaszcza biust, jak jest źle dobrany: modelem, fasonem lub rozmiarem.

Z ramiączkami: nie wiem, po co ramiączka skracać na maksa - biust ma być podniesiony nie dzięki skróconym ramiączkom, tylko dzięki dobrze dobranemu obwodowi i misce.
Stary 2014-06-14, 11:01   #1490
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Chyba najlepiej wiec kupic zapas w mniejszych kartonikach, one moga sobie w szafce siedziec i jest spokoj I w takim wypadku to pewnie ze wez 3.2%, skoro tak malo i tak uzywasz

Mleko 3.2% i prawdziwe maslo (zamiast margaryny) to tluszcze, ktore w rozsadnych ilosciach sa ok
Stary 2014-06-14, 11:16   #1491
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Rybka, ale dlaczego masz wyrzuty co do mleka?
Mleko spokojnie można kupować 2-3.2% tłuszczu, zwłaszcza jak lejesz go mało.
Kupowanie mleka 0.5% jest bez sensu, to sama woda. Nie warto kupować wszystkiego odtłuszczonego, trochę tłuszczu jest potrzebnego człowiekowi

Ja cały weekend w pracy

A potem pon-śr jestem sama, bo TŻ jedzie w delegację
To mleko z Lidla ma 7,5% dlatego mam wyrzuty Że zgrubiejemy od takiego mleka. Wiem, że 0,5 to woda, ale nie spotkałam się z małym mlekiem 3,2%. A jak kupuję takie wielkie to muszę 3/4 wyrzucić i też mam wyrzuty!
Margaryny typu Rama nie jemy wcale, jeśli już to kupujemy prawdziwe masło, nie odtłuszczone to wg mnie nie masło.

Rozmiar, rozmiarowi nierówny. Ja każdy stanik muszę zmierzyć, bo często zależy od kroju i faktycznie niektóre spłaszczają biust. Nie tylko rozmiar jest ważny, ale też krój.

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2014-06-14 o 11:21
Stary 2014-06-14, 11:21   #1492
Dotka90
Zakorzenienie

U nas mleko stoi parę dni, bo ja baardzo rzadko piję kawę z mlekiem, więc tylko TŻ pije i się nie psuje
A kupujemy normalne duże 1l
Stary 2014-06-14, 11:24   #1493
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Na pewno w wiekszym supermarkecie bedzie np laciate 0.5 l. Kup caly karton i bedziesz miala na dluuugo

Ale nawet takie 7.5% jezeli lejesz malutko to naprawde - nie miej wyrzutow
Stary 2014-06-14, 11:28   #1494
rybkaa90
Zakorzenienie

Czuję się rozgrzeszona z mleka 7,5%, ale faktycznie jak będziemy w większym markecie muszę kupić małe mleka 3,2%.

Została mi do umycia "tylko" podłoga. Nie znoszę myć podłogi!
Pastujecie podłogi? Ja najpierw myję Ajaxem, a później przelatuję podłogę takim płynem nabłyszczającym i jest ok.

06.09.2014
Stary 2014-06-14, 11:29   #1495
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmiar, rozmiarowi nierówny. Ja każdy stanik muszę zmierzyć, bo często zależy od kroju i faktycznie niektóre spłaszczają biust. Nie tylko rozmiar jest ważny, ale też krój.
Przecież o tym pisałam
Stary 2014-06-14, 11:31   #1496
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Przecież o tym pisałam
Napisałam ze swojej perspektywy. Np. moja koleżanka ma taki biust, że w każdym biustonoszu jej twarzowo. Ja mam asymetryczne i mało mi pasuje modeli.

06.09.2014
Stary 2014-06-14, 11:44   #1497
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Mi tez np Freya nie lezy - probowalam kilka modeli i wygladam w nich jak Madonna - tzn cycki stozki A tak mi sie podobaja ich wzory

Bodajze w stanikach Ewy Michalak sa kieszonki na dodatkowe wkladki dla asymetrycznych piersi

A najlepiej wszystko przymierzac, niegdy nie wiadomo co podpasuje.

Namowilam kilka lat temu moja mame na zakup dobrego rozmiaru stanika i normalnie cala sylwetka jej sie poprawila. Wyglada super i czuje sie swietnie. I mowi, ze biust jej sie podniosl! Nic tak nie postarza jak stanik robiacy cycole babuni

Z innej beczki
O matko, jak ja wytrzymam kilka nastepnych tygodni Rano mecze Mundialu (zaczynaja sie o 5 rano ) a od 17 rugby I niedlugo jeszcze Wimbledon. Dobrze ze chociaz tenis lubie ogladac,bo bym padla. Aaa i jeszcze przeciez NBA jest... no sport non stop... Jak jest u Was? Kto rzadzi pilotem?

Rugby nie lubie ale tych miskow i ich 'haka' z Nowej Zelandii uwielbiam
https://www.youtube.com/watch?v=3TXRiA1G2F4

Edytowane przez lucyohlucy
Czas edycji: 2014-06-14 o 11:53
lucyohlucy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 11:54   #1498
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Jak jest u Was? Kto rzadzi pilotem?
Nie mamy pilota!
Co więcej, nie mamy TV Serio, wszystko oglądamy za pomocą internetu
Jak TŻ chce obejrzeć jakiś mecz, to ogląda na swoim laptopie, a ja w tym czasie robię coś na swoim kompie, zero problemów
Stary 2014-06-14, 12:12   #1499
Haniula
Zakorzenienie

Hej hej czy mogę się dołączyć ?
jak wkupne troche o sobie

Z tż jestem 3 lata po ślubie, mamy córcię która ma 2,5 roku , 4 letniego psiaka i generalnie cyrk na kółkachi wieczne kłótnie o podział obowiązków w domu

Perfekcyjna napewno nie jestem , ale Wystarczająco Dobra Pani Domu chyba tak
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 12:22   #1500
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Witamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości