|
|
#1471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
Cytat:
Kac jest okropny, dobry alkohol kocham Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
Moi rodzice maja taki jest piekny i wygodny mega. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1472 |
|
Zadomowienie
|
Obiadokolacja z dzis
![]() Co do planow na weekend to jutro pracuje do 12, potem shopping, a w sobote Dover. Woda, slonce, zamki, klify! Pieknie bedzie. A teraz padam na ryjek, dobranoc dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1473 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie najlepszym modelem jest Panache Sienna - plus jest piekny i sexy Cytat:
Ja dzis kolejny dzien z rzedu bylam obudzona o 5 rano bo TZ oglada mecz Na szczescie moglam polezec w lozku do 8... a pozniej zostalam wyciagnieta z lozka, podane zostalo sniadanie Biedni Socceroos (tak nazywaja tu druzyne Australii) sa jeszcze gorsi niz Polska Ale kwalifikuja sie przez Azje, wiec sie dostali
|
||
|
|
|
#1474 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Kupiliśmy pralkę! ![]() http://www.euro.com.pl/pralki/whirlp...sp63213p.bhtml padło na taką. Ma fajne programy, w tym krótki 15 minut. Na stronie nie wiedzieć czemu jest tylko kilka programów wypisanych, w rzeczywistości jest ich sporo więcej. Mieliśmy jeszcze parę typów ale niestety wiele z nich odpadło ze względu na bardzo płytki bęben, albo zbyt duże drzwiczki (mamy mało miejsca na pralkę tak by się wygodnie otwierała, bo stoi obok sedesu i jak otwiera się drzwi, to one są tuż koło jego boku. Przez to za duże drzwi by nam się nie dawały otworzyć.) W sklepie pan z obsługi uparcie doradzał nam pralkę samsunga, która wprawdzie była fajna, ale nam się nie mieściła, miała wielkie drzwi i te drzwi się właśnie nie mieściły. Mówimy mu, że nie wejdzie, a on dalej swoje, że taka świetna jest, a jak się nie da do końca otworzyć drzwiczek, to przecież można wkładać i wyjmować pranie przez takie połowicznie otwarte
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2014-06-14 o 08:13 |
|
|
|
|
#1475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj myślałam, że zaś mi karta szwankuje, a okazało się, że nie miałam tyle na koncie, dlatego odrzucało. Mąż przelał sobie, a ja zapomniałam. ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Sprzątanie, basen z dzieckiem, zaprosiłam teściów na obiad, a potem jedziemy do plazy. Jutro późnym popołudniem mamy gości. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Właśnie jem śniadanko, za godzinę idę do fryzjera, później na makijaż i weselicho
|
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już umyłam okno i wstawiłam pranie
Teraz siedzę i piję kawę. Czeka mnie jeszcze ścieranie kurzy, odkurzanie i mycie podłóg ![]() Naszła mnie refleksja przy kawie Dziewczyny jakiego mleka używacie do kawy? Ja kupuję takie małe z Lidla w kartoniku, ale mam wyrzuty sumienia bo ono ma milion procent tłuszczu Dużego w kartonie nie kupujemy, bo ono nie może długo stać, a dla nas dwoje to mleko tylko do kawy, ewentualnie raz na rok musli, naleśniki, jakieś cisto. Nie wyobrażam sobie kawy bez mleka. ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- agusiowata stanik kupiłam w takim niemarkowym sklepie. Mają tam różna marki, fasony, ceny. Mój jest z Dalii. Kosztował tylko 100zł i jest naprawdę jak dla mnie uszyty. Fantastycznie się w nim czuję. Będę polecać wszystkim kobietom wkoło żeby poszły do brafiterki i kupiły sobie porządny stanik. Wolę zamiast kilku kupić sobie jeden, a porządny!
|
#1478 |
|
Zadomowienie
|
mam wakacjeeee!!
) ide pospac troche jeszcze albo polezec, pozniej ogarne mieszkanko, obiadek i wieczorem imprezkaa!
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super!
|
|
#1480 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje
rybkaa90 - takie mleko w kartonie 1l UHT postoi przeciez kilka dni w lodowce spokojnie A nie kawe z mlekiem
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, ze postoi kilka dni. My nawet przez kilka dni nie wypijemy takiego mleka, a żal mi wyrzucać
Ja leję niewiele mleka, moja mama praktycznie pije mleko z kawą W rodzinnym domu czasami schodziły dwa kartony mleka dziennie! ![]() Jak będę w Auchan czy Kauflandzie muszę zrobić zapas małego mleka 0,5%. Niestety najbliżej mam do Lidla i do Biedronki, a tam takich cudów nie uświadczysz.
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2014-06-14 o 09:53 |
|
|
|
#1482 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje
Ale pogodaa !! leje
|
#1483 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie uzywam mleka do kawy ale maz zawsze kupuje dla siebie mleko kondensowane w puszce, z Lidla. Ono moze stac i stac. Chociaz u mnie w lodowce to malo co sie psuje. Nie wiem czy tak dobrze chlodzi czy angielskie jedzenie to sama chemia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1485 |
|
Zadomowienie
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka, ale dlaczego masz wyrzuty co do mleka?
Mleko spokojnie można kupować 2-3.2% tłuszczu, zwłaszcza jak lejesz go mało. Kupowanie mleka 0.5% jest bez sensu, to sama woda. Nie warto kupować wszystkiego odtłuszczonego, trochę tłuszczu jest potrzebnego człowiekowi ![]() Ja cały weekend w pracy ![]() A potem pon-śr jestem sama, bo TŻ jedzie w delegację
|
|
|
|
#1487 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Tzn niby sporo ich lezy dobrze, ale i tak mam wrazenie ze pomniejszaja biust ![]() I co z tego, ze sa rozne kolory, koronki i bla bla, jak i tak prawie zawsze potrzebuje gladkiego cielistego ![]() I rozwala mnie dlugosc ramiaczek(a jestem wysoka) niektore sa takie, ze na najbardziej skroconych sa za krotkie. Ja nie wiem gdzie mam ten biust miec, na brzuchu? Moim uluonym modelem jesli chodzi o cieliste jest usztywniana Freya, planuje kupic identyczne jeszcze, no i tez taki jeden bez ramiaczek. Mialam tez m.in jakis Michalak, ale lubilam go mniej. Poza tym nie lube tej firmy, bo ma glupie nazwy(karminiki? wtf? biszkopciki?) i wole zdjecia na modelkach z duza dawka photoshopu, mimo ze wiem ze tak to nie bede wygladac. Na poczatku mialam tez miekkie Panache (z fiszbina) ale to nie dla mnie jednak
|
|
#1488 |
|
only smart shopping
|
Jeśli chodzi o plany na dziś to wybieramy się na Industriadę. Polecam wszystkim mieszkańcom Śląska. Jest to święto zabytków techniki i mnóstwo imprez towarzyszących: warsztaty, pokazy, konkursy z różnych dziedzin.
|
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież karmnik to normalna nazwa dla biustonosza przeznaczonego dla kobiet karmiących, nie widzę w tym nic dziwnego.
A biustonosz spłaszcza biust, jak jest źle dobrany: modelem, fasonem lub rozmiarem. Z ramiączkami: nie wiem, po co ramiączka skracać na maksa - biust ma być podniesiony nie dzięki skróconym ramiączkom, tylko dzięki dobrze dobranemu obwodowi i misce. |
|
|
|
#1490 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba najlepiej wiec kupic zapas w mniejszych kartonikach, one moga sobie w szafce siedziec i jest spokoj
I w takim wypadku to pewnie ze wez 3.2%, skoro tak malo i tak uzywasz ![]() Mleko 3.2% i prawdziwe maslo (zamiast margaryny) to tluszcze, ktore w rozsadnych ilosciach sa ok
|
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że zgrubiejemy od takiego mleka. Wiem, że 0,5 to woda, ale nie spotkałam się z małym mlekiem 3,2%. A jak kupuję takie wielkie to muszę 3/4 wyrzucić i też mam wyrzuty!![]() Margaryny typu Rama nie jemy wcale, jeśli już to kupujemy prawdziwe masło, nie odtłuszczone to wg mnie nie masło. Rozmiar, rozmiarowi nierówny. Ja każdy stanik muszę zmierzyć, bo często zależy od kroju i faktycznie niektóre spłaszczają biust. Nie tylko rozmiar jest ważny, ale też krój.
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2014-06-14 o 11:21 |
|
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
U nas mleko stoi parę dni, bo ja baardzo rzadko piję kawę z mlekiem, więc tylko TŻ pije i się nie psuje
![]() A kupujemy normalne duże 1l
|
|
|
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno w wiekszym supermarkecie bedzie np laciate 0.5 l. Kup caly karton i bedziesz miala na dluuugo
![]() Ale nawet takie 7.5% jezeli lejesz malutko to naprawde - nie miej wyrzutow
|
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Czuję się rozgrzeszona z mleka 7,5%, ale faktycznie jak będziemy w większym markecie muszę kupić małe mleka 3,2%.
Została mi do umycia "tylko" podłoga. Nie znoszę myć podłogi! Pastujecie podłogi? Ja najpierw myję Ajaxem, a później przelatuję podłogę takim płynem nabłyszczającym i jest ok.
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam ze swojej perspektywy. Np. moja koleżanka ma taki biust, że w każdym biustonoszu jej twarzowo.
Ja mam asymetryczne i mało mi pasuje modeli.
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi tez np Freya nie lezy - probowalam kilka modeli i wygladam w nich jak Madonna - tzn cycki stozki
A tak mi sie podobaja ich wzory Bodajze w stanikach Ewy Michalak sa kieszonki na dodatkowe wkladki dla asymetrycznych piersi A najlepiej wszystko przymierzac, niegdy nie wiadomo co podpasuje. Namowilam kilka lat temu moja mame na zakup dobrego rozmiaru stanika i normalnie cala sylwetka jej sie poprawila. Wyglada super i czuje sie swietnie. I mowi, ze biust jej sie podniosl! Z innej beczki ![]() O matko, jak ja wytrzymam kilka nastepnych tygodni Rano mecze Mundialu (zaczynaja sie o 5 rano ) a od 17 rugby I niedlugo jeszcze Wimbledon. Dobrze ze chociaz tenis lubie ogladac,bo bym padla. Aaa i jeszcze przeciez NBA jest... no sport non stop... ![]() Rugby nie lubie ale tych miskow i ich 'haka' z Nowej Zelandii uwielbiam https://www.youtube.com/watch?v=3TXRiA1G2F4 Edytowane przez lucyohlucy Czas edycji: 2014-06-14 o 11:53 |
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
czy mogę się dołączyć ?jak wkupne troche o sobie Z tż jestem 3 lata po ślubie, mamy córcię która ma 2,5 roku , 4 letniego psiaka i generalnie cyrk na kółkachi wieczne kłótnie o podział obowiązków w domu Perfekcyjna napewno nie jestem , ale Wystarczająco Dobra Pani Domu chyba tak
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

w niedziele pewnie bedzie kac 

06.09.2014 

Super!