|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
malwiska, przystawiałam i coś się pojawiło
Choć lekarze i położne obstawiają, ze to oksytocyna spowodowała chwilową laktację. Bo przy cc dostaje się oksytocynę na obkurczanie macicy i to ona sprawia, ze choć na chwile pojawia sie laktacja. Wiec my próbujemy troszkę piersią a troszkę mm ![]() A Mały na pewno ma 3470 g, po prostu TŻ ma prawie 2 metry (i wazy niecałe 80 kg ) Ale moja rada Dziewczyny - weźcie do szpitala zdecydowanie ubranka na rozmiar 56 Jeremiś ma 54 cm a w tych ubrankach na 56 cm i tak ma duuuuużo zapasu
|
|
#4442 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
U nas z początkową rozmiarówką było tak samo ![]() Aaaa w ogóle Jeremek super dzieć , niezłe miałaś przejścia z tym ciśnieniem... Tylko nie wątp w cycuchy chociaż przez kilka pierwszych dni, psychika działa cuda, a nasz organizm doskonale wie co robić, no a o wartości siary pewnie wiesz Vegetka czekamy na wieści od Ciebie! Mam nadzieję, że wszystko ok ![]() ---- Witam się porannie Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-06-14 o 08:08 |
|
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4444 |
|
Rozeznanie
|
Mamaya cudnego masz synka!
dzień dobry czekam z niecierpliwością na kolejne wieści
|
|
|
|
#4445 |
|
Raczkowanie
|
Mamaya - gratulacje
My sie dalej bujamy z kolka. W nocy zaczelo sie stawianie brzucha...Moze nie zdaze stad wyjsc, a juz urodze Wczoraj zalamka, jak mnie zlapalo, wycie pod prysznicem, az oczy bolaly... Ale czego sie nie robi dla dziecka Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4446 |
|
Raczkowanie
|
Mamaya Gratulacje
Synek jest prześliczny
|
|
|
|
#4447 | |
|
Rozeznanie
|
Witam porannie. U mnie wreszcie jest czym oddychać
![]() Cytat:
Mamaya śliczny synuś
|
|
|
|
|
#4448 |
|
Rozeznanie
|
Mamaya Jeremi jest cudowny
Widzisz, tak się bałaś, że przewegetujesz weekend a cc nie wiadomo kiedy. Nasze doktory nigdy nas nie zawiodą ![]() Już miałam do Ciebie dołączać w nocy. Nie spałam od 2.15 do 5 rano. Wstałam na siku, a tu skurcze co 10 minut przez dłuższy czas. Chciałam zobaczyć, czy na pewno są regularne i czy się odstępy zmniejszają. Tak też się stało. Do 4 zrobiły się co 7 minut. Stwierdziłam, że to pora jechać na IP (wyobrażacie sobie ). Zaczęłam szamotać małża, nie mogłam go obudzić. Zrezygnowałam i stwierdziłam, że za chwilę spróbuję jeszcze raz, a w międzyczasie pójdę się ogarnąć. Jak poszłam, tak skurcze zrobiły się znowu nieregularne i w coraz mniejszych odstępach. A ja wściekła, że znowu przez fałszywy alarm się nie wysypiam kolejną noc![]() Mówię to oficjalnie: już chcę urodzić, bo mam dosyć zastanawiania się czy to już czy jeszcze nie Aaaaa Wisienka! Przyszedł ten materac, jest spoko, ale on nie jest cały lateksowy, tylko lateksowo - piankowy. Jest gruba pianka i cienka warstwa tego lateksu, przyjrzyj się zdjęciu na aukcji. Powiem tak - materac jak materac, zobaczy się w użytkowaniu dopiero, czy dziecko go nie zgniecie. Edytowane przez Ines3037200 Czas edycji: 2014-06-14 o 09:31 |
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Ines, nie dołączaj, bo znowu nie ma miejsc. Nas, baby po cc, wysadzają na ginekologię septyczną
![]() A chciałam Ci powiedzieć, ze mam kolejnego faworyta do kolekcji ze szpitala Doktor, którego nazwisko zaczyna sie na M. (ochrona danych osobowych ) Piekielnie przystojny I to właśnie on robił mi cesarkę.
|
|
#4450 |
|
Raczkowanie
|
mamaya gratulacje śliczne bobo ja dopiero 34tc koncze jejku i niemoge sie doczekac choc mam stracha.
Wczoraj u diabetolog smiesznie czas spedzilam jedna starsza babka przeszla z jednej poczekalni do 2 i pyta sie mnie czy nie narzekam ja na to ze tak jak w ciązy a o co chodzi mowi bo po tamtej stronie do lekarza jest kobietka w 7m ktora narzeka ze niemoze nic jesc nawet miesa ja na to ze powinna zwlaszcza drob bo mieso wazne w ciazy. Pozatym pani diabtolog na moje cukry powiedziala ze teraz moga byc wysokie bo bede czesciej polegiwac ,ja ze lubie sobie podjadac ona mowi ze wolno mi mam sie nie głodzić.waga ok w sumie do 8kg to dobry przyrost zdrowy to brakuje mi niecałe 2kg. Paski ketonowe za to te co mi zostały mam robic jak sie objem dzien wczesniej lub pominę posiłek. Insulny brak uff.
GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek 17. 08.2009 ALICJA 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2014-06-14 o 09:45 |
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
viki, ja wczoraj miałam 36 + 3 tc, także to nie taka znowu duża różnica miedzy Tobą a mną
![]() Choć fakt faktem ciaza donoszona jest od 36 tc I oczywiscie w moim poprzednim poście miało być "wsadzają" a nie "wysadzają"
|
|
#4452 |
|
Rozeznanie
|
Jak przyjadę z jakimś 7cm rozwarciem to mnie chyba nie wygonią
|
|
|
|
#4453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Ja miałam 5 przy pierwszym -syniu i nie wygonili. Było to około 10 a synio był o 14 15 na swiecie Tak swoja doga to chyba juz trzeba temat nowego watku wymyslic -niemam weny.
GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek 17. 08.2009 ALICJA 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2014-06-14 o 09:58 |
|
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
jestem tak podekscytowana synem mamay'i że od nowa zaczełam przeglądać internet w celu dokupienia czegokolwiek hehehe
tak już bym chciała mieć Oliwke przy sobie i wiem że później będę marudzić że się nie wysypiam, że nia mam na nic czasu, ale od kiedy jestem na L4 tak mi się dłuży czas że momentami myśle że zwariuje.Ines jak ja bym miała co 10min to i tak bym pojechała, niech mnie przyjmą i zrobią ktg i najwyżej potrzymają 3 dni i wypuszczą - ja to chyba za duża panikara jestem
|
|
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jakby były już te skurcze to by przyspieszyli akcję zeby w końcu się urodziło dziecię hehe w moich oczach to wszystko wygląda na takie proste ![]() dzisiaj mam fazę na sprzątanie.. robię ostatnie już chyba dzieciowe pranie, obiad, blok czekoladowy i ogólne ogarnięcie chałupy ![]() mam powera dziś ale to przez to, że taka przyjemna pogoda
|
|
|
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4458 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie taki mam teraz plan, że jak coś się zacznie regularnego kroić to się nie zastanawiam, jadę, niech podpinają oksytocynę i skończą moje udręki
Pochodziłabym chętnie w ciąży jeszcze, ale świadomość, że mój czop popłynął do Wisły i to oznacza, że w każdej chwili coś się może dziać, zaczyna działać na mnie po prostu źle.Co do donoszenia to się pytałam w poniedziałek na wizycie, teoretycznie ukończone 37 tyg. Ale to chyba tak naprawdę od lekarzy zależy czy w książeczkę zdrowia dziecka wpiszą poród o czasie czy wcześniak ![]() Mamaya a Twój mały klusek to na pewno na wcześniaka nie wygląda, chociaż metryk możnaby się czepiać ![]() Fame to ma syndrom wicia gniazda i chęć rodzenia już od 1 trymestru :P |
|
|
|
#4459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj lekarz na obchodzie wyprowadzil mnie z rownowagi... Mowie, ze brzuch sie stawia. No ale pani juz jest w 37 tygodniu, to mowie, ze tym sie mniej martwie, a bardziej sie boje, ze kolka mnie zlapie w trakcie porodu. W tym momencie napinaja mi sie wszystkie miesnie i nie chce krzywdy Malemu zrobic... A on na to, ze tez sie boi i poszedl Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój tato był wczoraj u lekarza, nieważne na co choruje, w każdym razie wiąże się to z ogromnym przewlekłym bólem. I tak mu mówi, że "ja mam dopiero 60 lat, a każdy skrawek ciała mnie boli, a mój sąsiad ma lat 86 i śmiga rowerkiem i na nic w życiu nie chorował" Odpowiedź lekarza:"niech pan się nie martwi, pan tego wieku nie dożyje"
|
|
|
|
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny tyle pisałam i wszystko znikło
![]() Mamaya gratulacje !!! Malwiska - ale to może też tak być, że pierwsza urodzi któraś z dziewczyn u której żadnych oznaków na razie brak a my nadal będziemy się męczyć Fame - wcale nie głupio bo przecież komuś zawsze lepiej radzić a samemu ciężko się zastosować do tych rad - chociaż są dobre Ines -czuje się bardzo podobnie do Ciebie :/ a mam pytanie odnośnie czopa czy u ciebie odszedł od razu czy to ileś trwało bo u mnie w środę jak zaczoł odchodzić to był różowy i dużo, wczoraj leżałam cały dzień i było tego mniej a dziś rano wstałam i znowu dużo i kolor brązowy - i czy zmiana koloru coś oznacza ??? dziś znowu czuję się bardzo "porodowo" tzn. jest mi niedobrze bardzo, wypada czop ciągle, czuję duuuży nacisk na macicę, ból pleców coraz większy, robi mi się gorąco, brzuch boli na dole jak na okres i chodzić nie mogę i gardło mnie dodatkowo boli
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2014-06-14 o 10:43 |
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od II trymestru bo pierwszy to przerzygałam co do ciąży donoszonej to też wydaje mi się, że to zależy od lekarza i to kwestia indywidualna, bo jak leżałam w 35tc w szpitalu to moja ciąża też już się zaliczała do donoszonej, bo Mała ważyła 2,5 kg wtedy.. tak mi położna przynajmniej mówiła. ale to właśnie chyba zależy od ciąży, każda jest inna
|
|
|
|
|
#4463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zmiana koloru na brązowy to chyba krew tam jakaś się zawieruszyła ![]() Kularek Ty chyba zaczynasz rodzić po prostu
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Rozeznanie
|
mamaya gratulacje!!! Piękny zdrowy chłopak
i do tego grzeczny! Ideał. kularek mnie uczyli ze mam sie martwić jak zobaczę na bieliźnie taka żywa krew a nie różowe podbarwienie lub brunatne. Natomiast jedyna słuszna rada to zadzwon do lekarza i zapytaj czy taka zmiana zabarwienia ma cie niepokoić Na ból gardła mi lekarz pozwalał brać podbial i tymianek oraz inne ziołowe tabsy, np. Tantum verde Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-06-14 o 10:54 |
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to do porodu mam jeszcze ponad miesiąc więc chyba mi tak szybko nie zacznie odchodzić |
|
|
|
|
#4466 |
|
Raczkowanie
|
Fame ja chce rodzić w szpitalu, który przyjmuje od ukończonego 36tc, bo wg nich to ciąża donoszona. A ogólnie to co czytałam to 37tc i waga powyżej 2600g. Kularek, jak dla mnie to postaw torbę do szpitala przy drzwiach |
|
|
|
#4467 |
|
Zadomowienie
|
wiem, że możecie mieć raję, że to coraz bliżej - chciałabym jakiś objaw żeby na milion procent wiedzieć, poczuć że to już -np. odejście wód albo regularne skurcze a tu wszystko inne jest a tego brak ...
jeszcze tż zaraz jedzie do pracy ![]() a pewnie będzie tak, że jeszcze kilka dziewczyn mnie wyprzedzi
|
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
mamaya wzruszylam sie jak zobaczylam zdjecie twojego synka, tez bym chciala juz ucalowac glowke swojego ![]() ines, kularek wspolczuje, ze tak wolno rozkreca wam sie akcja, nacierpicie sie biedne karolinek tobie tez wspolczuje tych boli moze juz nie dlugo. A lekarz...![]() ines twoj tata tez trafil na "fajnego" doktorka... Masakra ![]() Dziewczyny a w pl po porodzie sn nie podaja zastrzyku na obkurczanie macicy? Tutaj podaja. |
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja koleżanka miała tak, że przez dwa dni bolał ją brzuch właśnie tak jak na okres a trzeciego dnia zaczęły się skurcze regularne.. może u Ciebie będzie podobnie |
|
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.

Choć lekarze i położne obstawiają, ze to oksytocyna spowodowała chwilową laktację. Bo przy cc dostaje się oksytocynę na obkurczanie macicy i to ona sprawia, ze choć na chwile pojawia sie laktacja.
) 

, niezłe miałaś przejścia z tym ciśnieniem... 

moze juz nie dlugo. A lekarz...