Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X2013 czXI - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie 2 6,90%
Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! 4 13,79%
Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję 10 34,48%
Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo 10 34,48%
Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy 0 0%
Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca 3 10,34%
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-14, 09:29   #4081
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Dziewczyny, czy Wasze dzieci kiwają główką w górę i w dół, jakby potakiwały? Trochę mnie to niepokoi, bo Julek tak robi, nagle i bez konkretnego powodu

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 09:38   #4082
doughnut_agg
Zadomowienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasze dzieci kiwają główką w górę i w dół, jakby potakiwały? Trochę mnie to niepokoi, bo Julek tak robi, nagle i bez konkretnego powodu

wczoraj tz byl u rodzicow i powiedzial, ze Jula zaczyna raczkowac, a t warknela zeby jej tak nie uczyc i nie pokazywac bo pozniej pojdzie sama na nogi. to prawda, czy cos wymyslila sobie ?
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 09:48   #4083
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Mój to jest dobry, pada ze zmęczenia, to nie zaśnie sam choć leży w łóżeczku (chodzi o dzień), tylko będzie marudził i popłakiwał. Kończy się tak, że w dzień, w sensie przed południem usypiam go przy cycu, z którego leci już tyle, co kot napłakał Zazdroszczę np. Gorgulkowi, która potrzebowałaby laktatora, gdyby Miłek był daleko, bo ja tyle mleka nie mam Moja znajoma na synka sierpniowego i jeszcze KP go 6-7 razy na dobę plus kaszka, owoc i obiad U mnie KP się kończy
Magda, mam mleko bo nie dokarmiałam Miłka nigdy mm. Mm było u nas od wielkiego dzwonu, tyle o nic. Poza tym on kocha cycusia i domaga się go w dzień też, mimo że próbowałam wyeliminować dzienne karmienie. Teraz doszłam do wniosku, że niech sobie je. Teraz spinać się nie będę. Może po wakacjach coś pomyślę. Nie ukrywam, że na wyjazdach będzie mi wygodniej
I nie smuć się bo długo karmiłaś/karmisz kiedyś kto tu wklejał, że optymalne kp to tak6-9 mscy

Cytat:
Raczej tak nie robi ale muszę się przyjrzeć.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 09:58   #4084
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Magda, mam mleko bo nie dokarmiałam Miłka nigdy mm. Mm było u nas od wielkiego dzwonu, tyle o nic. Poza tym on kocha cycusia i domaga się go w dzień też, mimo że próbowałam wyeliminować dzienne karmienie. Teraz doszłam do wniosku, że niech sobie je. Teraz spinać się nie będę. Może po wakacjach coś pomyślę. Nie ukrywam, że na wyjazdach będzie mi wygodniej
I nie smuć się bo długo karmiłaś/karmisz kiedyś kto tu wklejał, że optymalne kp to tak6-9 mscy

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

awarie wody mamy, nie wiadomo czy zrobia, takze zapowiada sie ciekawy weekend
Stary 2014-06-14, 10:12   #4085
czaszka_
Zakorzenienie

ja pier....podnosilam małą i tak mi strzeliło w kregosłupie i strasznie mnie boli tak pod łopatkami i nie moge sie ruszac i nie chce to zejść....co mam zrobic?? jakos da sie to rozruszac?

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 10:17   #4086
butterfly20
Zakorzenienie

Dobra,nadrobiłazm was po łebkach, bo się bieram mamą na shopping po stroje kąpielowe
ale wieczorem mam nadziej nadrobić interesujące mnie dłuższze posty

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
my raz pojechaliśmy na lody w piżamach ale i tak pani z wałkami na głowie i paputkach była lepsza

Czaszka przyzwyczaisz się, każdy na początku się ślini i sepleni
hhha powiedziałam to wszystko mężowi, a on na to " no popatrz, a ty nawet przed dom w dresie nie wychodzisz"

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 10:18   #4087
czaszka_
Zakorzenienie

małż mi robi ciepla kapiel to moze mi jakos zejdzie z tych mięsni

Stary 2014-06-14, 10:33   #4088
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Jasiek ma jeszcze stan podgoraczkowy, wiec pokisimy sie w domu.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
hej...
dziś tylko o sobie, bo jakoś nie mam weny
byliśmy u endokrynologa z Hanią, przesympatyczna kobieta obejrzała małą dokładnie i z jednej strony uspakajała, z drugiej - zleciła serię badań: rtg nadgarstka, TSH, FT4, estradiol bodajże... mówiła że raczej po to by wykluczyć podejrzenia (niedoczynność tarczycy, przedwczesne dojrzewanie) niż żeby je potwierdzić... jutro rano jedziemy zrobić te badania +morfo i żelazo od pediatry

Rusałko, a Wy już robiliście badania? jak wyszły?
ogromne kciuki dla Haneczki!

jeszcze niee. najpierw nie bylo meza i nie m ialam sie jak dostac do labu a teraz młody chory. w tygodniu mam nadzieje ze uda nam sie zrobic.

Cytat:

Natala, ja teraz tez mam inne spojrzenie na wiele spraw. I co kiedys bylo dla mnie oczywiste to teraz niekoniecznie. Dziewczynon np.przeszkadza ze musza usypiac dzieci a mi to nie przeszkadza. Jesli Milek nie zasnie przy piersi to wkladam w nosidlo i chodze. Albo zasypia w wozku na dworze. I dla mnie to nie problem zaden a bardziej nie tragedia. Nauczy sie w koncu. Wiem po Zuzi ze nawet jesli teraz naucze to i tak za chwile moze sie odmienic.
Nie odkladam placzacego do lozeczka, nie zostawiam samego bo wymusza. Jesli placze bi chce np na rece to jesli mi ciezko to siadam na podlodze, on sie po mnie wspina i jest zadowolony moze potrzebuje akurat przytulenia? Zuzi jestem w stani wytlumaczyc pewne rzeczy, jemu jeszcze nie. Tak samo Zuzia powie ze cos ja boli. Nue spunam sie az tak bo dziecka nie da sie zaprogramowac.
takie posty zawsze podnosza mnie na duchu
tzn. bycie z Jaskiem blisko i poddawanie sie jego rytmowi jest zgodne z tym co czuje, ale sa dni kiedy mam dosc i chciałabym choc chwilke dla siebie.... i noc bez miliona pobudek

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
jest coś w tym, bo ja czasem sie kładę na drzemkę rno z Kornelem to śpi i półtorej godziny, a jak sam śpi to 45 minut.

Dzień dobry !! Spaliśmy do 7.20 z pobudką o 5 tylko .

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
ja pier....podnosilam małą i tak mi strzeliło w kregosłupie i strasznie mnie boli tak pod łopatkami i nie moge sie ruszac i nie chce to zejść....co mam zrobic?? jakos da sie to rozruszac?
oo widziałam juz ze robisz kapiel, bo wlasnie chciałam poisac o czyms rozgrzewajacym plus masaz od tzta

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 11:03   #4089
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
O to super moj sie bierze za siadanie i raczkowanie ale pelzanie chyba pominie z tego co widze.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moja oficjalnie zaraczkowala wczoraj. wczesniej umiala juz uciasc z czworakow, chociaz przyznam sie ze jakies 2-3 tyg potrafila ładnie godzinami siedziec jak posadzilam, bez podparcia, bez gibania czy skladania sie (no chyba ze siegala po jakas zabawke to sie rozpłaszczala jak żaba bo nie umiala na czworaki rpzejśc ). nie pełza i chcyba nie bedzie. ale w sumie chyba tylko artur pełzał a dziewczyny mi raczkuja. artur to biegał raczkujac a kinia potrafila przejsc z raczkowania po betonie do czworakowania po trawie bo ja trawa w kolana łaskotała

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
maciej bil jakies 3miechy temu bo go moja mama nauczyla
potem.zapomnial
potem znow bil
teraz czasem pamieta czasem nie
papa tez pamieta jak robimy codziennie a jak raz lub dwa nie zrobimy to znow zapomina

ale dzis uczylam go rozrozniac klocki zielone od zoltych i zakumal
zobaczymy czy jutro bedzie pamietal bo obawiam sie ze nie

ahhh i jak mowie daj to mi daje (ale nie puszcza hahah)

moje tez malo mowi sylab a starsze
tzn czasem ma godzine nawijania non stop a casem nic nie gada

ja cos tam kumam bo moja mama.ostatnio walczyla.grubo i wywalczyla duuuzo

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

duzo nie w kwestii finansowej a papierkowej

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
mam prywate do ciebie: w jakim wieku dziecko powinno odrozniac kolory. bo za chiny ludowe nie mozemy kini nauczyc koloro (i do tego zawsze na zimne mowi ciepłe, jakos sobie ubzdurała...)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 11:10   #4090
MsLullaby
Zakorzenienie

Monia moj brat jak był w wieku Kini mówił on mi oddał zamiast zabrał i samo przeszło ale za każdym razem go poprawialiśmy

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 11:11   #4091
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

A dziewczyny co mają już jednego dzieciaczka, polecacie zwykły nocnik czy z jakimś bajerem ?
zwykly. ten z graniem to mnie wkurzal a kinia sie wycwanila i potrafila sikac co 5 min po kropelce by zagrał, napluc do niego, naslinic palcem byle grał wiec wyrwalismy to grajace z bateria pod spodem i rpzestalo. kiedys nawet zaczelo grac bo mokry nie byl - cos tam zaczelo szwankowac. dziala tez zalepienie tych diodek lakierem do paznokci - wtedy nie gra. ale najzwyklejsze sa najlepsze.

i UWAGA! chlopcy wg mnie powinni miec ten przod jak najwyzszy. arturowi czesto jakims cudem siusiak gora wychodzil

Stary 2014-06-14, 11:17   #4092
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Natala może, ale moje dziecko potrafi taką scenę urządzić jak mu coś zabiorę, że to chyba nie chodzi tylko o stan poczucia bezpieczeństwa albo siedzi pod drzwiami od domu i wyje bo go z podwórka zabrałam
Kasiu, ale to normalne że dziecko protestuje gyd ktoś przerywa mu świetną w jego opinii zabawę - i nie jest to wymuszanie, tylko normalne (zdrowa!) reakcja. Ty zabierasz mu rzeczy ktore oceniasz jako niebezpieczne, ale on tego nie wie, nie rozumie, wg niego przerywasz jakąś fantastyczną zabawe no i jak on ma nie protestować ? albo jak zabierasz go z podwórka, to Ty wiesz czemu to robisz, on nie, więc protestuje
to tak jak Ty protestujesz gdy mąż Ci na wspólnej zasłania? normalne

Cytat:
Natala, ja teraz tez mam inne spojrzenie na wiele spraw. I co kiedys bylo dla mnie oczywiste to teraz niekoniecznie. Dziewczynon np.przeszkadza ze musza usypiac dzieci a mi to nie przeszkadza. Jesli Milek nie zasnie przy piersi to wkladam w nosidlo i chodze. Albo zasypia w wozku na dworze. I dla mnie to nie problem zaden a bardziej nie tragedia. Nauczy sie w koncu. Wiem po Zuzi ze nawet jesli teraz naucze to i tak za chwile moze sie odmienic.
Nie odkladam placzacego do lozeczka, nie zostawiam samego bo wymusza. Jesli placze bi chce np na rece to jesli mi ciezko to siadam na podlodze, on sie po mnie wspina i jest zadowolony moze potrzebuje akurat przytulenia? Zuzi jestem w stani wytlumaczyc pewne rzeczy, jemu jeszcze nie. Tak samo Zuzia powie ze cos ja boli. Nue spunam sie az tak bo dziecka nie da sie zaprogramowac.
mam IDENTYCZNE zdanie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
To ja bym to ujęła tak: wiem co na rodzica działa i jak mam taką potrzebę to to wykorzystuję, zarówno jak chce się przytulic jak i nie zabieraj mi zabawki.
i tak i nie
dzieci reagują krzykiem i płaczem, bo to jedyny sposób przekazywania emocji jaki znają, to działanie instynktowne z którym się rodzą. a to że w naszej opinii będąc głodnymi mają prawo płakać głośno a gdy zabieramy im zabawkę już nie, to nasza interpretacja, dzieci tak małe reagują zawsze tak samo, bo inaczej nie ptrafią
więc dla mnie to nie wymuszanie, tylko normalne zachowanie i regowanie, jedyny sposób komunikowania potrzeb jaki maluchy znają

dla mnie wymuszanie ma miejsce wtedy, gdy dziecko wie i rozumie, że czegoś mu niewolno, że czegoś nie dostanie, że coś jest dla niego niebezpieczne a i tak próbuje to osiągnąć. cała reszta to nic innego jak odkrywanie świata i domaganie się swoich potrzeb

ale oczywiście to tylko mój punkt widzenia

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
i znów się zgadzam

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 11:25   #4093
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Julcia już od kilku dni nie ulewa
Nie moge w to uwierzyć
zazdroszcze i czekam na moja... ulewwa dalej i ma zaciesz jak to rozciapie na podłodze

co dousypiania: wczesniej albo siedziala ze mna na kolanach i zasnela na rekach albo przy cycu. teraz rwie sie do wariowania i siedzenia z zabawkami na podlodze wiec ja tam sadzam i sie bawi az prawie zasnie tzn. jesli juz lezy na brzuchu i nei marudzi to oznaka ze prawie spi. wtedy wystarczy ja polozyc do lozka, konik, pielucha i zasypia.

dzis zaczela trzec na drzemke oczy wiec jak cyk, do lozeczka i konik. zamknelam drzwi. slysze ze jeszcze wariuje ale po 15 min spi. wchodze a ona spodnie zdjete, meczy zabawke w reku i jeden szczebelek wyciagany zlozeczka lezy na podlodze

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2014-06-14 o 11:43
Stary 2014-06-14, 12:45   #4094
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
teeeeż ją lubię
i ma taki wózek jaki ja wybrałam

Cytat:
hej...
byliśmy u endokrynologa z Hanią, przesympatyczna kobieta obejrzała małą dokładnie i z jednej strony uspakajała, z drugiej - zleciła serię badań: rtg nadgarstka, TSH, FT4, estradiol bodajże... mówiła że raczej po to by wykluczyć podejrzenia (niedoczynność tarczycy, przedwczesne dojrzewanie) niż żeby je potwierdzić... jutro rano jedziemy zrobić te badania +morfo i żelazo od pediatry

Rusałko, a Wy już robiliście badania? jak wyszły?
i tutaj mamy lekarza z powołania a nie rzucającego bezpodstawne 'diagnozy'
wierzę że wyniki badań będą dobre

Cytat:
Chyba papalinka albo kama, już nie pamietam wrzuciła na fejsa link do filmiku i coś mi się przypomniało

Leje ze śmiechu jak słucham tego

http://www.youtube.com/watch?v=Dy9qhs_ROPw&feature=kp

Kotlet daje porządność

Dziecko trzeba przytulac, porzadnie przytulac

Zasunąć cos, a co zasunąć? Lozpolecki

a to wszystko z tej brzydoty

Nie można jej bic, tylko jej na doble lobić

To zalezy ile wsuwa
hahahaah zrobiłaś mi dzień
lozpolecki mnie rozwaliły i to ile wsuwa
uwielbiam dzieci wiedzą lepiej
Stary 2014-06-14, 12:45   #4095
logoasia
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość

wczoraj tz byl u rodzicow i powiedzial, ze Jula zaczyna raczkowac, a t warknela zeby jej tak nie uczyc i nie pokazywac bo pozniej pojdzie sama na nogi. to prawda, czy cos wymyslila sobie ?
a jak ma iść na nogi jak nie sama? nie wiem, nie do końca to rozumiem co napisałaś. raczkowanie to normalny etap rozwoju

mój Marcin usiadł dziś samodzielnie i śmielej już raczkuje. napatrzył się wczoraj na Filipka i Juleczka
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 13:28   #4096
czaszka_
Zakorzenienie

od jakiej temp podaje sie cos na zbicie? nie wiem czy Julke choroba rozbiera czy to przez zeby bo placze i marudzi od rana, mąż ją nosi bo mnie bolą plecy a i tak płacze bidulka Ma temp 37,7 i katar ale widzialam tez rozpulchiną 2ke

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

ma ponad 38 juz, to jej podalam paracetamol

Stary 2014-06-14, 13:40   #4097
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
mój Marcin usiadł dziś samodzielnie i śmielej już raczkuje. napatrzył się wczoraj na Filipka i Juleczka
brawo spotkania z innymi dzieciaczkami dużo dają

Cytat:
od jakiej temp podaje sie cos na zbicie? nie wiem czy Julke choroba rozbiera czy to przez zeby bo placze i marudzi od rana, mąż ją nosi bo mnie bolą plecy a i tak płacze bidulka Ma temp 37,7 i katar ale widzialam tez rozpulchiną 2ke

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

oby to tylko od zębów
Stary 2014-06-14, 13:42   #4098
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
hhha powiedziałam to wszystko mężowi, a on na to " no popatrz, a ty nawet przed dom w dresie nie wychodzisz"
w Polsce bym też tak nie wyszła, ale stany są specyficzne

Cytat:
Kasiu, ale to normalne że dziecko protestuje gyd ktoś przerywa mu świetną w jego opinii zabawę - i nie jest to wymuszanie, tylko normalne (zdrowa!) reakcja. Ty zabierasz mu rzeczy ktore oceniasz jako niebezpieczne, ale on tego nie wie, nie rozumie, wg niego przerywasz jakąś fantastyczną zabawe no i jak on ma nie protestować ? albo jak zabierasz go z podwórka, to Ty wiesz czemu to robisz, on nie, więc protestuje
to tak jak Ty protestujesz gdy mąż Ci na wspólnej zasłania? normalne
zrobiłaś mi dzień

Cytat:
brawo Marcinek

Cytat:
ojojo

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 14:40   #4099
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
oo widziałam juz ze robisz kapiel, bo wlasnie chciałam poisac o czyms rozgrzewajacym plus masaz od tzta
troche pomoglo, ale dalej ciezko mi sie ruszyc, dobrze ze tż jest w domu bo mala strasznie placze i nie wiem czy bym dala sobie rade
Cytat:
za postepy Marcinka
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia Pewnie za tydzień czy dwa nawet nie będziesz pamiętać że masz aparat
Zazdroszcze wieczoru z kumpelami.. U nas od tygodnia pobudki 2-3 razy bo zeby - kilka na raz idzie ;/
no mam nadzieje ze sie przyzywczaje bo narazie to klne na niego
Cytat:
my raz pojechaliśmy na lody w piżamach ale i tak pani z wałkami na głowie i paputkach była lepsza

mi sie wlasnie to w stanach podoba ze tam sie nikt niczym nie przejmuje i na lajcie w pizamach na zakupy wychodzą

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
brawo spotkania z innymi dzieciaczkami dużo dają

oby to tylko od zębów
cos mi sie wydaje ze to wlasnie wizyta znajomych z chorym dzieckiem i choroba Julki gotowa akurat mienelo pare dni to sie pewnie rozwinelo...
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
podziwiam
ja to czasami caly dzien w pizamie chodze
Cytat:
hej...
za wyniki badan.Napewno bedzie wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Moja Ola nie bardzo chce się przytulać, chyba że jest już bardzo spiąca. Bawić się i zaczepiać jak najbardziej, ale przytulanie nie A co do płaczącego dziecka, to chyba nikt specjalnie dziecka nie zostawia, żeby sobie płakało. Wiadomo, że inaczej jak np coś robię, co muszę skończyć, np. Ola często mi zaczyna płąkać jak kroję mięso i wtedy raczej kończę, myję ręce i dopiero ją biorę, bo to tylko chwila. Ale w celach "wychowawczych" bym nie zostawiła. Przecież nawet dorosły ma czasem dzień, że potrzebuje pomarudzić i być pocieszanym
ja tez nigdy nie zostawilam malej jak plakala, nie umialabym

a co do przytulania to Julia tez nie lubi jakos za bardzo sie przytulac, zawsze sie odpycha
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam się piątkowo. Niestety humor nie dopisuje, Julka rozłozyło. Chyba zaraził się od bratanka. Kaszle, w nocy 38,2 gorączki, dałam czopek i teraz ma 37. Apetytu nie ma w ogóle, a rano zwrócił mi całe mleczko co wypił (zawrotne 70ml). O dziwo humor mu dopisuje, tylko jest taki ospały. Ale łazi i gada "mamama, nenene, bababa". Aktualnie ma drzemke, jak się obudzi jedziemy do lekarza także proszę o kciuki żeby obyło się bez antybiotyku
zdrowko dla Juleczka

Stary 2014-06-14, 14:45   #4100
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
cześć dziewczyny

a jak ma iść na nogi jak nie sama? nie wiem, nie do końca to rozumiem co napisałaś. raczkowanie to normalny etap rozwoju

mojej t chodzilo oto, ze jak mloda raczkuje to nie bedzie jej sie chcialo probowac samodzielnie chodzic i zajmie jej ta nauka chodzenia wiecej czasu . i pytam czy to jest prawda, czy ona to z kosmosu wziela takie teorie...

za postepy dla Marcinka

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-06-14 o 14:47
Stary 2014-06-14, 14:48   #4101
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

Żyję!
Nie wiem czy ostatnio dodał mi się post czy nie (jakiś błąd mi wyskakiwał), ale MAMY PIERWSZEGO ZĄBKA!
za zebolka
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość

chyba dziś w góry jedziemy! tż ma jeszcze dać znać tak do godzinki i ruszamy

btw wczoraj przebiły się górne jedynki! czyli w sumie Szymko ma już 6 zęboli i wszystkie jakoś tak parami wyszły
za ząbki
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
no mądry chłopak

Wszystkiego najlepszego dla Tusi z okazji 9 miesięcy
wszystkiego najlepszego dla Tusi!!
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Julcia już od kilku dni nie ulewa
Nie moge w to uwierzyć
super
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
hej hej

a ja się witam z gilami aż po pas umieram! ból gardła trochę minął ale jeszcze cos tam boli, głowa boli, katar nieziemski ostatni raz miałam taki niecały rok temu! jak byłam w 8 miesiącu ciąży masakra jedna wielka .. lena tez ma katar lekki wiec się inhalujemy i licze ze nic więcej gorszego z tego nie będzie.. moje dziecko lepiej sypia mi w dzień drzemki są 1,5 godzinne wiec mam luzu troszkę i tak przynajmniej 3 razy odkąd praktycznie dostaje już tylko mm bez cyca jedynie w nocy dzisiaj byłam przymuszona dać cyca i dziwo że cos tam leciało... i tak dwie pobudki dzisiaj były w nocy o 2 i o 5 i o 8 wstało dziecko z niezbyt dobrym humorem a jesc nie chciało...wiec po 10 zjadła 130 i spi... ona nie potrafi więcej tego mleka wypic na raz:/ i przez to pewnie w nocy dojada... bo jak zawsze zrobie butle to zje 70, 110 lub 130 ...i nie wiem jak to zmienić bo przedwczoraj to nawet dopiero o 13 zjadła mleko a wcześniej o 8 i oczywiście co ? tylko 130... teraz kima ale pewnie za niedługo wstanie a później lecimy do galeri bo musze sukienke kupic na wesele a tak mi się nie chce....
zdrowka dla Was

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Julka tak strasznie placze nawet na rękach, juz nie wiem co mamy robic

Stary 2014-06-14, 15:25   #4102
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
no dobrze, będzie to pewnie kontrowersyjne, ale wg mnie takie dzieci jak nasze nie wymuszają.... one domagają sie stanu, w którym czują się najlepiej, najbezpieczniej. nie krzyczą i nie płaczą bo chcą zrobić rodzicowi na z złość czy przedłużyć ŚWIADOMIE zasypianie. one po prostu czegoś potrzebują, a nie tylko chcą...
takie moje rozumienie tej kwestii może wynikać z tego, że dla mnie wymuszanie ma negatywny wydźwięk, a o żadne złe zamiary swojego dziecka nie podejrzewam.

tu jest wątek na ten temat, wiele mądrych wypowiedzi można tam znaleźć:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post42627722

i od razu piszę, moim celem nie jest wywołanie burzy w szklance wody czy podważanie czyjegoś zdania,tylko raczej przedstawienie innego punktu widzenia
też tak uważam

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
jest coś w tym, bo ja czasem sie kładę na drzemkę rno z Kornelem to śpi i półtorej godziny, a jak sam śpi to 45 minut.

Dzień dobry !! Spaliśmy do 7.20 z pobudką o 5 tylko .
to super moja jakos nie bardzo miała noc..usnęła o 22.20 o 24 zjadła mleka..troszkę.. bo 130 to nie szał później budziła się z placzem w nocy ale butla bleee a nie było jakos wcześniej z tym problemu wiec dopiero jadła o 8 ale to i tak z wielką łachą bo nie bardzo chciała w ogole zrobiła się niejadkiem:/ butla ble jabłuszko ble gdzie zawsze wcinała aż się uszy trzęsły obiadki ble...już nie wiem o co chodzi może tak jej żeby dokuczają... a teraz kima sobie a ja odpoczywam

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:

muszę sobie kupić jakiś bluzki mam bidę w szafie
ja wczoraj byłam bo miałam kupon z top secret wiec z siostra bylysmy i w ogole kupiłam na wesele sukienke o taka:
http://www.hm.com/pl/product/25852?article=25852-A

a w top secret :
http://www.topsecret.pl/podkoszulek-...#color=KOLOR_8

http://www.topsecret.pl/leginsy-dams...olor=KOLOR_141

i jeszcze jedna bluzke ale jej nie mogę znaleźć na stronce..
Stary 2014-06-14, 15:30   #4103
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
ja wczoraj byłam bo miałam kupon z top secret wiec z siostra bylysmy i w ogole kupiłam na wesele sukienke o taka:
http://www.hm.com/pl/product/25852?article=25852-A

a w top secret :
http://www.topsecret.pl/podkoszulek-...#color=KOLOR_8

http://www.topsecret.pl/leginsy-dams...olor=KOLOR_141

i jeszcze jedna bluzke ale jej nie mogę znaleźć na stronce..
fajne wszystko,a sukienka wymiata

Stary 2014-06-14, 15:56   #4104
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
za zebolka

za ząbki

wszystkiego najlepszego dla Tusi!!

super

zdrowka dla Was

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Julka tak strasznie placze nawet na rękach, juz nie wiem co mamy robic
dziękujemy

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
fajne wszystko,a sukienka wymiata
dzięki chociaż tak sobie myslalam ze może na wesele nie pasować ale co tam w nosie to mam :P na pewno ja wieleeee razy wykorzystam jeszcze
Stary 2014-06-14, 16:58   #4105
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:

dobre

ja wklejałam że optymalne 6-9 miesięcy, juz nie pamietam dlaczego i gdzie to wyczytałam. I też chciałam wyeliminować dzienne karmienie (nie wszystkie - ale czesc zastapic stałymi pokarmami), ale Pola stałych to mi je tyle co kot napłakał (chociaż odkąd BLW od paru dni to nawet nieźle nam idzie), więc i tak chce mleko. Nasza pediatra w USA mówiła, że bez spiny, że takie zastępowanie jednego a później kolejnych posiłków dziennych przez stałe pokarmy to dopiero zacząć jak dziecko skończy przynajmniej 9-10 miesięcy. U nas 7miesięcy i 3 tyg, więc jeszcze jest czas. Także w dalszym ciągu wychodzi mi 6-7 karmień na dobe + śniadanko (kaszka lub chlebek z masełkiem albo awokado) + warzywka i mięsko na obiad + owoc na kolacje (oczywiście nie są to spektakularne porcje..)

Cytat:

No oni mają takie dziwne zwyczaje że w piżamach chodzą na miasto na śniadanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zazdroszcze i czekam na moja... ulewwa dalej i ma zaciesz jak to rozciapie na podłodze

co dousypiania: wczesniej albo siedziala ze mna na kolanach i zasnela na rekach albo przy cycu. teraz rwie sie do wariowania i siedzenia z zabawkami na podlodze wiec ja tam sadzam i sie bawi az prawie zasnie tzn. jesli juz lezy na brzuchu i nei marudzi to oznaka ze prawie spi. wtedy wystarczy ja polozyc do lozka, konik, pielucha i zasypia.

dzis zaczela trzec na drzemke oczy wiec jak cyk, do lozeczka i konik. zamknelam drzwi. slysze ze jeszcze wariuje ale po 15 min spi. wchodze a ona spodnie zdjete, meczy zabawke w reku i jeden szczebelek wyciagany zlozeczka lezy na podlodze
Dobrą masz agentkę
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 17:03   #4106
misia332
Zakorzenienie

Moje dziecko bylo zachwycone basenem. W koleczku plywal jak kaczucha.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 17:03   #4107
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
mojej t chodzilo oto, ze jak mloda raczkuje to nie bedzie jej sie chcialo probowac samodzielnie chodzic i zajmie jej ta nauka chodzenia wiecej czasu . i pytam czy to jest prawda, czy ona to z kosmosu wziela takie teorie...

za postepy dla Marcinka
Niesluchaj tesciowej - ciemnogrod. A co jej zalezy zeby tak szybko mala chodzila?! Mi kazdy lekarz mowi ze dziecko powinno raczkowac i ma dobry wplyw nz stawy, biodra, a nawet mozg!!

Dziewczynu dysusja na temat usypiania wziela die z tego ze Matal napisala" dlaczego ona nie spi tylko stoi i wyje" okazalo sie ze zab pewnie ja draznil i ja napisalam ze jestem mietka pupa bo bym Fifa lulala,apakowala w wozek itd
Stary 2014-06-14, 17:11   #4108
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Niesluchaj tesciowej - ciemnogrod. A co jej zalezy zeby tak szybko mala chodzila?! Mi kazdy lekarz mowi ze dziecko powinno raczkowac i ma dobry wplyw nz stawy, biodra, a nawet mozg!!

Dziewczynu dysusja na temat usypiania wziela die z tego ze Matal napisala" dlaczego ona nie spi tylko stoi i wyje" okazalo sie ze zab pewnie ja draznil i ja napisalam ze jestem mietka pupa bo bym Fifa lulala,apakowala w wozek itd
ja nie slucham, tyle, ze ona tak nagadala tz, ze on teraz nie pozwala Julce raczkowac
t. drugi syn, ponoc juz chodzil jak mial 8miesiecy, wiec moze dlatego jej tak zalezy
Stary 2014-06-14, 17:13   #4109
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Niesluchaj tesciowej - ciemnogrod. A co jej zalezy zeby tak szybko mala chodzila?! Mi kazdy lekarz mowi ze dziecko powinno raczkowac i ma dobry wplyw nz stawy, biodra, a nawet mozg

pieczemy murzynka nadziejemy dżemorem by stary

Stary 2014-06-14, 17:26   #4110
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:

co więcej, im dłużej raczkuje tym lepiej

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości