|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
kobitki, a polecacie coś z YR? słyszałam, że mają fajny szampon z jakimś mniej szkodliwym detergentem niż SLS, chyba na niego się skuszę, bo wszystko już na wykończeniu. jakieś maski/odzywki warte uwagi? a może jakieś inne kosmetyki z YR?
|
|
|
|
#2162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
Cytat:
.Nie wyciągaj zbyt daleko idących wniosków bo nawet jakbyś uważała inaczej niż inni to przecież nikt Cię przez to nie będzie nie lubił .Wiesz,że słowo pisane jest inne niż mówione i można się żle zrozumieć .Gydym wcześniej zauważyła błąd w słowie ''pokarzę'' to bym wiedziała,wiec to było żartem .
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-06-14 o 11:27 |
|
|
|
|
#2163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej niestety nie mogłam, bo polewaliśmy ze znajomymi, piąteczek. ![]() Ale zgadzam się z tym, co napisałaś, sama kiedyś pisałam podobnie do Klaudenc. Cytat:
![]() ![]() (też nie zwróciłam uwagi na tę literówkę |
||
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli tylko ja zwróciłam uwagę na tę literówkę, ale kilka razy mnie ktoś opieprzył na wizażu, że wytykam innym błędy i już tego nie robię
|
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale też rzadko wytykam, bo już mi się nie chce.
|
|
|
|
|
#2166 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Mi czyjeś literówki nie przeszkadzają i nie przywiązuję dużej wagi do tego czy ja sama w postach pisze dokładnie bo to tylko wizaż... a ja pisze bardzo szybko na klawiaturze .Chyba zaprzestanę używać żelu bo robi mi sianko na głowie następnego dnia po myciu .Muszę zamówić sobie tą odżywkę odżywczą z YR.---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
.Ja przynajmniej nie mam czasu by siedzieć tylko na samym wizażu,robię kilka rzeczy naraz .Wolę tak niż bywac tu rzadziej .
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-06-14 o 13:52 |
||
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że można pisać 'w biegu' i nie zauważyć. Przecież to nie koniec świata. ale kiedy ktoś notorycznie robi błędy to mnie to denerwuje, na szczęście na wizażu nieczęsto ma to miejsce. Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2014-06-14 o 13:54 |
|
|
|
|
#2168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Czytam zawsze przed oddaniem ale czasami nieuważnie bo nie przywiązuję dużej wagi do takich drobiazgów i jak wpomniałam robię coś jeszcze.Teraz maluję paznokcie i opowiadam dziecku bajkęEdytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-06-14 o 14:15 |
|
|
|
|
#2169 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
w sobotę też można Jeśli każda z nas by miała porównywać swoje włosy z nastu lat, a później no to wiesz... ekhm... potem je traktowałam prostownicą po kilka razy dziennie i się usr*ło ![]() Cytat:
Za to masz piękne włosy ![]() Miałam dzisiaj wrzucić zdjęcie, ale przesadziłam z kremem z Bootsa i pomimo błysku, strąk, strąk, wyprost...
|
|
#2170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2171 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2 emolientowe i na 3 proteinki, tak im najbardziej teraz odpowiada Ja mogę tak długo wymieniać cudowności ![]() No i dostałam odlewkę kallosa kolor i oleju monoi, ale on jest do kokosa podobny, no zobaczymy, co z tego będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ta 1 w załączniku, odbudowująca jest cudowna, wspaniale nawilża i skręca, druga do kręconych z baobabem troszkę mniej nawilża, ale jeszcze lepiej skręca
|
||||
|
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio kupiłam sobie tak wychwalaną na Wizażu odżywkę Garniera awokado i masło karite, ale moje włosy reagują na nią zupełną obojętnością. Ani nie wyglądają lepiej, ani gorzej.
|
|
|
|
|
#2173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ma w składzie ALS, więc nieco lżejszy od SLS, ale wciąż nie jakiś superdelikatny. Kochane, możecie mi powiedzieć coś na temat lokówkosuszarek? Warto, da się takim sprzętem coś zakręcić z lekko falowanych włosów? ![]() Przepraszam, ale nie mam sił nadrabiać.:< A w codzienniku tak pięknie!
Edytowane przez bijum Czas edycji: 2014-06-14 o 18:12 |
|
|
|
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Ja właśnie umyłam swoje kudełki. Już mogę z całą pewnością powiedzieć, że kryzys wypadający został pożegnany. Wypada mi ok 10 włosów przy każdym myciu razem z czesaniem już i myciem
Dojadłam dziś resztki 2 opakowania CP i póki co koniec. Wątroba chyba od leków mi się odzywa no i te wypryski...Mam ich niestety coraz więcej Dodatkowo mam ostatnio doła wyglądowego. Zawsze wyglądałam młodo jak na swój wiek a teraz powoli widzę, że już krem Nivea Soft nie pomaga, starzeję się Staram się niwelować chociaż te rzeczy kompleksowe na jakie mam wpływ Paznokcie ogarnęłam, we wtorek idąc za przykładem Curly zrobię się jeszcze bardziej na blond ale najlepszy kompleks zniknie mi za kilka miesięcy Moja okropna diastema Wtedy już poprawi mi się chyba widok z lustra
|
#2175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moje teraz często proteiny, co drugie mycie. wykończę Gliss Kur'a i wracam do biowaxa |
|
|
|
|
#2176 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2178 |
|
Konto usunięte
|
27 to pierwsza mlodosc jeszcze :p Cieszcie sie slowianska uroda, ja po tacie typowa zima, co zawsze dodaje mi lat
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2179 |
|
Moderator
|
Iwonsia, odpisałam Ci na offtopie
|
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam 23 lata i wielkie zmarchy na czole. ![]() Btw. kupiłam ostatnio szampon Kallos go go. W życiu nie miałam bardziej rypiącego szamponu. No naprawdę, nie wiem, czy go używać, dzisiaj użyłam wymieszany z odżywką i chyba codziennie tak będę robić, bo jest tak mocny, że boję się, że przy odciskaniu przed odżywką d/s włosy mi się połamią, tak będą wyrypane.
|
|
|
|
|
#2181 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#2182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bierzmy wszystkiego na serio mam wrażenie, że odpisujesz w bardzo poważnym tonie to nie było tez wytykanie błędów, w tym kontekście po prostu zabawnie to zabrzmiało (dla mnie) i zrobiłam grę słów, nie zatrybiło ![]() przecież wiadomo, że się szybko pisze, to się zdarza literówka czasem Cytat:
Cytat:
![]() ostatnio coraz gorsze, to drugie rozjaśnianie to jednak był błąd ![]() włosy w plamy, nie trzymają kolorów szamponetek, końce błagają o litość, podcięłam, ale widzę, że zniszczenia mam jeszcze wyżej... nie wiem co dalej robić z nimi
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Jeśli już jesteśmy przy wytykaniu błędów, to kilkukrotnie zwróciłam na to uwagę: Klaudenc, mówi się "psocić", a nie "psocić się" Na początku myślałam, że to "się" przypadkiem się wkradło, ale ostatnio z 3 razy tak napisałaś, więc chyba jednak nie. |
|
|
|
|
#2184 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
moje rzeczywiście słabe nie są ale za to dość cienkie, a że przy okazji wycieniowane...![]() Ty swoje wzmocnisz(czego szczerze życzę Taką "opcję" jak na focie jest dość łatwo na ich uzyskać nawet bez henny, ale długo nie trwa bez utrwalaczy(a te, lakiery konkretnie, porzucone zostały )- od tym względem troszkę zazdroszczę wyokoporowatym.Ale, ale- nie zdzierżyłam i umyłam włosy dziś(bo by mi popsuły schemat wyschną i wrzucę foty w stanie "naturalnym" tj. umyte i zostawione samym sobie.Przy czym dziś inaczej niż zwykle nałożyłam odżywkę b/ i chyba nie był to dobry pomysł. Tak czy siak, Klaudenc zobaczysz, że jak mówiłam- oszukiwały na tamtej focie Myszka2020 dziekuję
|
|
|
|
|
#2185 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2187 | |
|
Moderator
|
Cytat:
trzymałam dziś rycynowy i ładnie mnie nawilżył nawet, jestem zaskoczona pozytywnie. mam stan sprzed czwartkowego przesuszu wreszcie ;D Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-06-14 o 23:42 |
|
|
|
|
#2188 | ||||
|
Raczkowanie
|
Z refleksem godnym szachisty - jak zwykle w sumie - ale dziękuję za miłe opinie
![]() Zerkam sobie na wątek regularnie ale niestety średnio mam czas pisać ale jestem na bieżąco z waszymi farbowaniami, włosami 3-dniowymi i tymi tygodniowymi, nieczesaniem i błędami ortograficznymi ![]() Malinko, ja zrozumiałam Twój dowcip ale doceniłam go w duchu ![]() Cytat:
końcówki były z marszu zdrowe + nie mam tendencji do rozdwojeń więc wystarczyło o nie dbać czekając aż odrosną ![]() Cytat:
ale ja też pamiętam Twoje ówczesne zmagania więc możemy sobie przybić piątkę ![]() Cytat:
ale jak będę robić kolejną dokumentację kiedyś to postaram się wymyśleć coś co dokładniej odzwierciedli stan rzeczy Cytat:
nie ma odskoków i wyłamań. Jedna wielka miłość ![]() P.S. Wiecie co..... Ostatnio zacieszałam, że w końcu osiągnęłam wymarzoną długość a teraz chodzi mi po głowie ścięcie tak za ramiona..... raczej się nie obetnę, ale generalnie dobrze wspominam tą długość. Suszyłam je w 5 minut suszarką (teraz zajmuje mi to jakieś 12)W dodatku od kilku miesięcy mam cassie w domu i ciągle szukałam mobilizacji do użycia bo boję się zmiany koloru (a lubię swój własny) a teraz wyszło w ostatnich postach, że go zmienia.................. ............ Jak nie dodam soku z cytryny + nałożę od razu po zalaniu to barwnik nie zostanie aktywowany? Ok, zbliża się 7 rano więc idę robić.... obiad
|
||||
|
|
|
#2189 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Może to kwestia tego, że dawno niczego nie zmieniałaś i dlatego Ci się wydaje, że się starzejesz? Ja to bym nawet chciała trochę spoważnieć na twarzy, mam 18 lat i wyglądam na 15. A jak miałam 15, to ludzie się mnie pytali, gdzie studiuje.Się porobiło, ciachnęłam wczoraj włosy. Miałam już dość mojej najdłuższej warstwy, wyliniałam jak nie wiem i miałam taki okropny mysi ogon na dole. Poszło z pięć centymetrów chyba, ale nie wiem, czy nie będę jeszcze poprawiać, bo nie widziałam dokładnie efektu z tyłu :p TŻ mi zdjęcia porobi i zobaczę, czy nie zostało coś jeszcze z tego ogona.. pochwalę się jakoś wieczorem
|
|
#2190 |
|
Konto usunięte
|
Bijum: chwal sie chwal
Zlosliwie jestem fanka radykalnych ciec, bo pociesz mnie fakt, ze nie ja jedna sie wlosow pozbywam :p Wciaz wspominam moje 15cm dluzsze...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

.Nie wyciągaj zbyt daleko idących wniosków bo nawet jakbyś uważała inaczej niż inni to przecież nikt Cię przez to nie będzie nie lubił
.Gydym wcześniej zauważyła błąd w słowie ''pokarzę'' to bym wiedziała,wiec to było żartem
Wcześniej niestety nie mogłam, bo polewaliśmy ze znajomymi, piąteczek.
.

Za to masz piękne włosy 

Dodatkowo mam ostatnio doła wyglądowego. Zawsze wyglądałam młodo jak na swój wiek a teraz powoli widzę, że już krem Nivea Soft nie pomaga, starzeję się
No naprawdę, nie wiem, czy go używać, dzisiaj użyłam wymieszany z odżywką i chyba codziennie tak będę robić, bo jest tak mocny, że boję się, że przy odciskaniu przed odżywką d/s włosy mi się połamią, tak będą wyrypane.
wyschną i wrzucę foty w stanie "naturalnym" tj. umyte i zostawione samym sobie.