|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
co do zasypiania to ja też nie usypiam na siłe ale mam taką zasade nie wiem czy dobrą, że nie wychodzimy z sypialni juz po myciu i jedzeniu. Jak nie chce spac to ok ale wtedy siedzimy w pokoju, czytamy ksiażeczki, spiewam jej np. To dobrze? czy powinnam dac jej wyjść do salonu i sie bawić jak chce?
A po drugie jej nie da uspac sie na rękach przez bujanie wyrywa sie i wierzga. Czasem jak juz serio chce spac to klade sie ją daje przodem do mnie i zaśnie tak, ale nie noszona ide spać, męczyłam dzis projekt wizytówek i juz mnie oczy od kompa bolą :/ dobranoc
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli ma przestrzeń na której może się czuć komfortowo i realizować się jak chce. Ja to widzę okej U nas staram się tak samo - czasem się zdarza że chce wyjść to się na to zwykle zgodzę, ale idziemy po coś - po książeczkę np etc etc - i staram się żebyśmy przebywały w sypialni i bawiły się spokojniej, bo chodzi mi o atmosferę nocy i jej klimat. Siłowo nie działam. Bo Tobie chyba też chodzi o to, żeby się nie rozkręciła za bardzo, tylko miała w miarę wyciszoną atmosferę przytulania i wspólnego czytania, bez zabawy w pełnym świetle i z podrzucaniem pod sufit. Taka "higiena snu". Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-06-14 o 23:45 |
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też histerie z usypianiem. Ale zrzucam to na wyjazd M., po prostu on tak za nim tęskni, że jak M. jest w domu to nie zaśnie, wczepia się w niego jak pijawka i koniec, nie ma szans, on spać nie będzie - a obijanie się o ściany, kładzenie na podłodze, lecące oczka - jak tylko poczuje, że zasypia - wrzask i tulas do M. Dzisiaj usypianie jako takie - 1,5h.
Na drzemkę - kołysanki + MT Sylwia, jaki Bartulo!!!!!!!!!! Jaką on ma urodę kurczę, no niesamowity łobuziak z niego!!!!!!!! Piękny jest!!! Coś jeszcze miałam ![]() Zrobiłam papiery ( Elllmi ) i idę spać bo już mi cyferki przeskakująaha, sprzedałam w 20 minut pchaczyka żyrafkę Iiiiiiiiii byliśmy w Castoramie, genialne pudła na zabawki kupiliśmy, a jedno 15zł, ale będzie pokoik pięknie wyglądał Buziak!!! ![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- aha Bokeh, ja nie wypuszczam z łóżeczka, siedzę z młodym tam, czytamy, opowiadamy bajki, głaszczemy się, no wiadomo - o ile oczywiście nie ma histerii to możemy tak i 2h aż do zaśnięcia bez najmniejszego protestu. Bo jak histeria..... To ja nie mam zielonego pojęcia jak z nim postępować
|
#2254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, teraz to już nawet mniej może być. Uuu, kocica i tygrysek ![]() Cytat:
Cytat:
Szczerze, to myślałam nawet o tym, żeby kredyt wziąć i nie kupować mieszkania, tylko wynająć, a ten kredyt by był tak na początek, w ogóle na życie. Tylko że my nie mamy w ogóle zdolności kredytowej, bo tż ma papierek na pół etatu, a ja null ![]() A co do pożyczki od znajomych, to nie wiem, ile byśmy musieli wziąć, a na takie duże kwoty to się nikt pewnie nie pisze. Bo co z tego, że pożyczymy trochę, jak potem i tak będzie lipa przez wypłaty tż? zeby nie było, on "formalnie" mało nie zarabia wcale, bo czasem nawet i 3000 zł wyciągnie, a nam by to wystarczyło w zupełności. Tylko że przez takich ludzi, jak baba, u której teraz robią, nie dostają nieraz kasy przez 2 miesiące, i co wtedy z płynnością, z płaceniem rachunków? Teraz tego nie robimy, a i tak jesteśmy jeszcze zapożyczeni na 500 zł u jednych i drugich rodziców. I tak, rozwiązaniem na pewno byłoby zmienienie pracy przez tż, tylko on tak jak chyba tż Całej(?) - ma opory po prostu przed rozstaniem się z nami, z Polą.... W tej pracy mają szansę znowu jechać do Austrii, ale to dopiero we wrześniu. A teraz tż chce zostać w tej firmie przynajmniej nie skończą u tej baby, bo nie chce tak szefa zostawić w czarnej dupie, a gościu jest naprawdę za☠☠☠istym facetem. Wiem, jesteśmy porąbani, że myślimy o innych, zamiast tylko o sobie, w tej sytuacji. Ale w końcu muszę wziąć tż w haki i go przekonać, żeby właśnie spróbować samemu, na nowo, a nie kurczowo trzymać się starego, a on niestety jest taki honorowy i właśnie przywiązany do sprawdzonych rzeczy, czasem boi się ryzykować... Przepraszam, że chaotycznie. Tż dzisiaj cały dzień nie było, bo robili u szwagra. Dziewczyny, jak wrócił do domu, co się działo Najpierw stała przed nim 5 minut i jak zaczęła nawijać Tak naprawdę zatykało ją tylko winogrono na chwilę, a i tak jak jadła to było "mmmmm" ![]() Normalnie mi się ryczec chciało przy tym wszystkim, ona tak ewidentnie się cieszyła, że tata przyszedł , a normalnie zaczyna od razu płakać, żeby ją wpuścić.Boże, jak ja kocham Marchisioooooo |
|||
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam siły już wieczorem biegać za nią po mieszkaniu. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
My dziś po nocnej 3godzinnej tugezie,muszę mówić jak się czuję ?
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
/hje, wczoraj był taki konkurs skoku wzwyż facetów, że myślałam, że się posikam ze szczęścia
a komenatorzy orgazmu niemal dostawali, koooooosmiczne wyniki!!!
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Brrrr ale zimno
nie mam chęci na nic a burdello w domu że ho hoWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobno od jutra ma być lepiej....Oby! Wklejam Wam a Antonia przy śniadaniu. .. BOKEH... kiedy wyprowadzka? A tamto "nowe" mieszkanko przerabiancie jakoś? W sensie raczej estetyczno - wizualnym? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moj Antonio tańczy i szaleje przy nowej reklamie serca i mózgu Tpsa.... musze to nagrać. ..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za poprawę pogody! mnie to juz wkurza albo upaly nie do zniesienia albo zimnica i deszcz nie ma kiedy wyjsc na porzadny spacer:/ a co do mieszkania, ono jest w stanie wyremontowanym, nowe panele, nowa lazienka i kuchnia, sciany pomalowane na bialo. Wiec raczej nie bedziemy nic robic. W planach mam kupienie nowej kanapy przemalowanie komody o ile bedziemy ją brac. Do tego jaaies tam polki, zdjecia wiadomo ale raczej zadnego malowania scian nie planujemy musimy tam urzadzic garderobe wiec to troche jedynie naszej inwencji ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
tata w nocy pojechal, dzis TZ ma wolne, takze od jutra wraacaaam do czytania na biezaco ![]() Dodam tylko, ze dziecko moje ma kompletnie wywrocona dobe. Chodzimy spac po 23, drzemka jest o 17, wiec teraz jeszcze spi ![]() Winowajca? Mundial i zwiazane z nim emocje mojego taty! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2263 |
|
Wtajemniczenie
|
marsi - a jednak miałaś nosa że będzie facecik kolejny Gratulacje!jaka- gratulacje! Też bym była w szoku i pełna obaw, to naturalne że tak zareagowałaś. Ja w piątek byłam na imprezie z pracy. Pierwszy raz odkąd Igorek się urodził był tyle godzin beze mnie, rano wyszłam do pracy i prosto z pracy na tą imprezę. TŻ spisał się na medal, bez żadnych problemów Iguś poszedł spać o 20:30, jadł ładnie wszystko co mu mąż dawał. Jestem z nich dumna! Oczywiście pisałam do TŻta kilka SMSów jak tam u nich bo nie mogłam wytrzymać U mnie też dziś pogoda beznadziejna, deszcz pada od rana
|
#2264 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
świetne wieści! http://3.bp.blogspot.com/-9X4Fe1Zy_l...600/pieski.jpg pieski ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() --------------------- wczoraj zerwałam się ze smyczy po pracy - bo byłam, pomalowałam jakieś 40 twarzy dzieci! ale za to wszyscy chwalili, bo naprawdę super mi buźki wyszły (tygrysy, koty, helołkitki, myszki minnie, koty, wilk, 2 razy Ninjago pieski, motyle!), potem z dziewczynami poszłyśmy na piwko, a potem poszlam na parapetówę do szwagra, a P. był z dziewczynkami
|
|||||
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko siedzi w kartonie i sie bawi a ja nie ogarniam tego bałaganu ;( chciałam sobie ułatwic zycie a chyba zagrzebałam sie w tym jeszcze bardziej, bo te rzezy z ktoymi nie wiem co zrobic alabo jeszcze nie moge spakowac walaja sie po mieszkaniu, uratujcie mnie !
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane,
ja tak na szybko, weszlam na Fb i na pewnej grupie dziewczyna napisała taki post " Czy ktoś z Was zna jakieś fajne, rozwijające aplikacje dzieciowe na tablet? Mój 2,5 roczny synek takowy otrzymał i szukam takich, którymi będę mogła wesprzeć jego rozwój, a nie zostawić go z tabletem i mieć z głowy na godziny." Jak sie na to zapatrujecie? moim zdaniem to gruba przesada, zeby sciagac tak malemu dziecku aplikacje, wydaje mi sie ze to takie "usprawiedliwianie"sa mego siebie, dziecko sie zajmie niby takimi aplikacjami co rozwijają dziecko a rodzic ma z glowy na godzine, dwie. Tylko chyba sobie nie zdaje sprawy, jakie mogą byc tego konsewkencje, widze to po moim 5 letnim chrzesniaku, który w wieku 3 lat zaczął własnie sie bawić takimi aplikacjami, a teraz moja siostra ma wielki problem.
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46887191]świetne wieści!
http://3.bp.blogspot.com/-9X4Fe1Zy_l...600/pieski.jpg pieski ![]() [/QUOTE]ale fajne ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Jakiś ten dzień taki do d...y. Coś mi strzeliło w kręgosłupie :/ Wzięłam tabletki ale dalej boli.... ehhh. Zachmurzone od rana i zimno. Dziecko marudne strasznie. O wszystko płacze. Masakra jakaś. Niby mamy razem z tż wolne a nie ma co robić. Ale na jutro zapowiadają poprawę pogody... no tak, bo będę znów całymi dniami w pracy Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2269 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Juz jej mówie, zeby przestała wrzeszczec bo naprawde mam dosc![]() Cytat:
![]() Bokeh, moje utopijne wyobrazenie jest takie, ze zapewnie dziecku takie atrakcje (ciekawe formy spedzania czasu), ze beda bardziej atrakcyjne niz komp ![]() Ale najwazniejsze to zebysmy razem z tz tyle nie siedzieli przed nim, i dawali dobry przykład
|
||
|
|
|
#2270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Co do "appek"
Znajomi przy pierwszym dziecku, wkręcili się w gry edukacyjne na laptopie, myśleli że dzięki temu dziecko się będzie dobrze rozwijać. Nie wiem na ile jest to skutiem tego, ale ten chłopak, obecnie prawie 18latek od ładnych paru lat jest bardzo wkręcony w gry komputerowe, do tego stopnia, że na wakacje zamiast na obóz powiedzmy zeglarski czy jakis inny jezdzil na obozy dla graczy, gdzie grali sobie w jakies gry (nie na komputerze, nie wiem dokładnie o co w tym chodziło, ale potrafili cały dzien siedziec w pokojach i wlasnie grac). Poza tym jakies mangi itd. Wg mnie to wlasnie usprawiedliwanie sie, bo nikt nie wymysli takiej gry ./ aplikacji ktora lepiej rozwinie dziecko niz kontakt z drugim człowiekiem, rodzicem, dziecmi. Dlatego wku*wia mnie to za przeproszeniem, jak rano przynosze do sypialni Borysa TZ a on mu tablet wlacza i jakies autka. Do tego stopnia, ze wole mu go w ogole nie przynosic, bo po prostu mi sie to nie podoba. Jasne, ze Borys sie cieszy, ale czy jest mu to potrzebne? Nie! jeszcze jak widzę, jak on wpatrzony jest i jak rzadko mruga przy tym, to na 100% jestem pewna, ze to nie zostanie bez wplywu na dziecko. I może jestem zbyt rygorystyczna, ale tak samo nie bedzie ogladal bajek. Do czasu, keidy pojdzie do przedszkola, wtedy pozwole mu powiedzmy na jedna dziennie, i to tez razem ze mna czy TZ. Bo tez nie chce, go wychowac na ufoluda, ktory pozniej nie bedzie mial wspolnych tematow z rowiesnikami. A tableta dopuszczam chyba tylko w podrozy, planujemy wakacje i z tego co pamieta jak prebiegala droga w tamtym roku, to wezme mu tableta i te jego autka. Ale na codzieni? nigdy w zyciu! nikt mi to nie wmowi, ze go to rozwinie. To tylko matki sie usprawiedliwiaja, bo maja wtedy chwile spokoju. A pozniej to prowadzi do tego ze rodzice ida z dziecmi na obiad do restauracji, a z dziecmi nie ma kontaktu bo jedno na tablecie drugie na telefonie. ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
To ja Wam coś powiem, dzięki temu że jestem tutaj z Wami i jeszcze gruba RB, to wszytsko wydaje mi się takie naturalne, bo nie mam za bardzo kontaktu z innymi matkami. Ale jak mam to zawsze jestem w glebokim szoku i czuję się dziwna. No bo np. od malego nie dawalam kaszek na cukrze - "wiesz, ja musze, bo on nic innego nie chce jesc" - dodam, ze z tego co widizalam, dziecko mialo wilczny apetyt a wg mnie bylo ogromne jak na swój wiek. Ostatnio na jakims forum byla dyskusja na temat klapsów i ponad 60% bylo za , tak samo jak karami i nagrodami, stawianiem w kącie. A wiecie jakie byly argumenty? Bo rodzic musi pokazac kto tu rzadzai, bo dziecko ma wiedziec, ze ma nie wchodzic na glowe. Bo dziecko musi miec szacunek, a ja ze swoim tlumaczeniem i bezstresowym wychowaniem, bede miala rozwydrzonego bachora. Bo czasem musi dostac klapsa, bo "ty chyba nie masz dziecka i nie wiesz ze czasami tlumaczenie nic nie daje, chocbys 15 minut tlumaczyla, dziecko sie wylacza. A tak dasz mu klapsa, i juz pozniej wie ze ma tego nie robic, i nie robi" "wg mnie klapsy są dopuszczalne w pewnych sytuacjach" I ja za kazdym razem schodze na ziemie i zastanawiam sie mocno nad tym wszystkim. ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- marsi - gratuluję 3 chłopaka w składzie. Jestem ciekawa imienia, które wybierzecie ale wszytskie tu pewnie wiemy, że będzie bardzo oryginalne Powiem Ci, że dziewczynka by pasowała dopiero jako następna , taka wisienka na torcie
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2014-06-15 o 13:33 |
|
|
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh widzę, że na podobnym etapie jesteśmy, my co prawda nie przeprowadzka, ale remont u Pietraszka, a że likwidujemy u niego przemegaogromniastą szafę w której jest dosłownie i absolutnie wszystko upchnięte, czego nie potrzebujemy na co dzień, to.... jest sajgon. Co wyrzucić, co zostawić, gdzie to dam, a gdzie tamto. Cholerka, doliczyliśmy się 7 (!!!) kołder!!!
Byliśmy w Ikei dzisiaj nie powiem za ile zrobiliśmy zakupy ale udało nam się dokupić szafę do kompletu!!!!!! Ostatnią!!! Blogerko, na mnie np ludzie dziwnie patrzą, jak Pietraszko w sklepie rzuca się z wrzaskiem na ziemię. "bo powinien w tyłek dostać i by się nauczył", a ja podnoszę, tulę, tłumaczę, głaszczę. No kurdę, nie potrafiłabym nawet inaczej! Co do gier/tabletów/bajek jestem tego samego zdania. Usprawiedliwanie się matki. Chociaż nie powiem, jak Pietraszko był mega chory i nie działało na neigo nic, włączyłam bajkę i 'oglądaliśmy', zainteresowanie padło po 3 minutach, poszedł do książeczek, a ja się wkręciłam i oglądałam do końca ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- nasz się obija o ściany ze zmęczenia małż usypia a ciągle płacze i wrzaski a nie jest w stanie na nóziach stać już, kładzie się na podłodze. Łóżeczko parzy
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Lady,Blogerko jak ja Wam strasznie wspolczuje tego zasypiania ![]() Moje dziecko dzisiaj sie jakiegos szaleju najadlo Powiedzcie czy moge tak isc na bal??? ![]() Nie umiem przekrecic zdjecia w aplikacji Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Lady widze ze Wasz tez dzis gra w gre pt łózeczko parzy :-D u mnie dalej nie spi i polozenie do lozka to mega wrzask, nie wiem co sie stalo.
Pokaz co kupiliscie w ikei??? :-D ja mam w planach jechac ale najpoerw musze cos wygrac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh wygrac?
Moglabym majatek przepuscic w Ikea ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2276 |
|
Konto usunięte
|
Fewciu, rewelacja!
|
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wygrasz majątek to sobie hangar wynajmiesz :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2279 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
fewciu ślicznie! i ja się pytam gdzie ten brzuch? Lady nie mogę z obserwatorów na parapecie ![]() Ill brawa dla Męża ![]() neti mam nadzieję, że zaraz się wypogodzi. ale widzę, że macie tkie szczęście jak ja ![]() hje ale to musiało bosko wyglądać jak Pola opowaidała Tacie mika cudowne wieści sylwia brawo za piękne jedzenie i za brak tugez ![]() ![]() nawijko 4 sierpnia najprawdopodobniej jesteśmy w Gd ![]() jesteśmy już u Rodziców. Hania zachwycona bo pieski, kotek no i w sąsiedztwie jest koza a no i jazdę na rowerku biegowym opanowała do perfekcji
|
#2280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lady, to my chyba jednym wóżkiem jedziemy z tym uspianiem A co do rzucania się na ziemię, chyba się zaczyna, ale też staram się ignorować otoczenie i skupiać się na Borysie i moich emocjach. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- debrah - pytałaś o której uspiam Borysa, około 19, Dzisiaj padł bez słowa, odłożyłam nieśpiącego do łóżeczka, dostał buziaka, zasnął. Ta pora jest raczej w porządku, zauważyłam, że jak czasem go przetrzymam, albo wracamy później do domu t jest gorzej, bo on się nakreca w tym negatywncyh emocjach i z tego zmęczenia chyba sam nie wiem o co mu chodzi. Jest zbyt zmęczony, żeby po prostu usnąć i nic mu nie pasuje. Aha, drzemka dizisja była o 12, ale zasnął nam na rowerach, przełożyłam do wózka, przewiozłam z 300 m i wróciłam z nim do domu.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

wyrywa sie i wierzga. Czasem jak juz serio chce spac to klade sie ją daje przodem do mnie i zaśnie tak, ale nie noszona

) i idę spać
bo już mi cyferki przeskakują
to możemy tak i 2h aż do zaśnięcia bez najmniejszego protestu. Bo jak histeria..... To ja nie mam zielonego pojęcia jak z nim postępować 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

My dziś po nocnej 3godzinnej tugezie,muszę mówić jak się czuję ?

nie powiem za ile zrobiliśmy zakupy