W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-15, 14:48   #4651
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
mala ma juz 2 kg
Super! Czyli Olivka podjada za Ciebie Po ciąży będziesz mogła się bezkarnie obżerać, kiedy my będziemy chciały chudnąć

Dobrze, że Cię uspokoili. Daisy za to, że przyznałas się lekarzowi do tych przeczytanych "głupot" uspokoiłaś nas! Dorianek potrafi nastraszyć

Cytat:
Miałam mierzone ciśnienie i mialam 84/56 powiedziała ze dobre ale niskie pierwszy raz takie miałam
To pewnie ze strachu/emocji A mąż niezły Chyba tylko Ci, którzy już to przeżyli będą psychicznie przygotowani
Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Swoją drogą, jestem wkurzona na system papierologiczny okołoporodowy. Większość wniosków i deklaracji (zapisanie dziecka do przychodni, wyrobienie peselu itp. itd.) trzeba złożyć w ciągu 14 dni po porodzie. I co taka samotna matka po cc ma latać z rozciętym brzuchem po mieście, żeby jej potem cholerne instytucje nie robiły problemów.

I witam się w 33 tygodniu
Brawo za 33tc!

Masz może gdzieś "pod ręką" zebrany wykaz gdzie, co i kiedy trzeba pozałatwiać?

Chciałabym do końca czerwca przygotować sobie potrzebne papiery i takie ściągawki na tablicę korkową. Chcę tam mieć tel. lekarzy, przychodni, ściągę z pierwszej pomocy, dawkowanie leków, masażu na kolkę, itp. Muszę też przejrzeć i uzupełnić apteczkę.

Wczoraj mąż się "stroił" na pępkowe i okazało się, że nie mieści się już w koszulki M, a nawet niektóre L, spodnie też za ciasne :/ Czyli to prawda, że faceci też tyją w ciąży
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Ale ja nie mogę, jeszcze niegotowa jestem, pampersów nie mam, kosmetyków, koszule mi jeszcze nie przyszły, ba, domu nie mam! i codziennie mojej córce na dobranoc powtarzam, że jeszcze ma dużo czasu i niech się lepiej nie spieszy
ahahaa. Dobrze, że masz duży samochód

Też podczytuję lipcówki przez co się nakręcam, że to już za chwilę! Mam termin 1 sierpnia, więc też jest ogromne prawdopodobieństwo, że zostanę mamusią lipcową!

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Ale tak to jest jak człowiek sie lituje i jest za dobry, to dostaje po dupie....
tak niestety jest.. Takie masz marne pocieszenie, że szefową pewnie sumienie gryzło.. ale co z tego, jak pewnie nawet nie odważyła się zadzwonić z gratulacjami
Media powinny trąbić o takich akcjach jak u Ciebie, czy Halinki, a nie przezywać, że ciężarne masowo biorą "wymuszane" zwolnienia
Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ktore pracuja, czy wiecie, ze ok 2 tygodnie przed porodem trzeba sie okreslic jak ma byc wyplacany urlop macierzynski?? Tzn czy przez rok 80 % czy na poczatku 100% , a pozniej 60 %. Jeszcze tego trzeba przypilnowac... ehhh. Jak bede na nastepnej wizycie, musze podejsc do kadr i poprosic o to oswiadczenie. Wypelnie i zostawie w kadrach, zeby miec to z glowy!
Czyli te masmy, które chcą mieć rok urlopu muszą złożyć w kadrach 3 wnioski: o macierzyński, dodatkowy i rodzicielski. Wtedy się dostaje 80% wynagrodzenia. (Ale będzie bieda )

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
a ja sie pochwale bo ogromnie sie ciesze z moich wynikow badan, wczoraj robilam i znow WSZYTKO jest idealnie, normalnie nie moge wyjsc z podziwu, jak robie badania poza ciaza to zawsze cos delikatnie jest pozaq granicami normy a teraz wszstko slicznie.
Ciąża Ci służy!
Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Witam się się dziewuszki niedzielnie i poweselnie
Jak było? do której balowałas?

Motylek, chyba Ty pytałaś o sukienkę na wesele. Niemożliwe, że nic nie ma fajnego w sklepach Zobacz jeszcze, tym bardziej, że są wyprzedaże. Po co masz się męczyć z krawcową? Ja ostatnio byłam na dwudniowym i miałam obcisłe sukienki przed kolano, nad brzuszkiem paseczek zawiązany w kokardkę. Wyglądałam jak słoń, owszem, bo inaczej się nie da A i tak się nasłuchałam komplementów

Ale kiepska pogoda.. cały weekend do d... i tylko spać się chce.. :/
Na pocieszenie kupiłam sobie bób! 12zł/kg.. ale warto!
A na śniadanie zrobiłam sobie bułki w jajku. Schudłam 3 kg to mogę Czyli od mam 11 kg na +. Jest git.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 15:04   #4652
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Czesc Dziewczyny.

Zaczarowana, super, ze u lekarza okazalo sie, ze wszystko ok. A Twoja cora to kawal dziewczyny juz.
Moja Hania chyba jest najmniejsza na watku

Kurcze, caly weekend Was podczytywalam, a nic nie pamietam. Nie wiem, co mi sie dzieje, cos mi mozg ostatnio szwankuje.
Poza tym czarnej serii ciag dalszy - spadl mi dzis telefon pekla szybka. Smutmo mi, bo jest prawie nowy

Oprocz tego, zlozylam wczoraj prace w dziekanacie, wiec czekam na termin obrony -czas porzadnie zabrac sie za nauke wczoraj znowu zlapalam dola, jakos mi hormony ostatnio ostrzeliwuja po mozgu i sie doluje... Eh.
Nie marudze, spadam do nauki.

Ahaaaaa...tak sobie pomyslalam..moze jesli ktoras z Was sie zna, moglaby napisac taka sciage, jakie formalnosci,papiery trzeba zalatwic jeszcze przed porodem? Z macierzynskim, z poradnia itp...po ja np kompletmie nic nie wiem na ten temat...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 15:40   #4653
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Super! Czyli Olivka podjada za Ciebie Po ciąży będziesz mogła się bezkarnie obżerać, kiedy my będziemy chciały chudnąć

Dobrze, że Cię uspokoili. Daisy za to, że przyznałas się lekarzowi do tych przeczytanych "głupot" uspokoiłaś nas! Dorianek potrafi nastraszyć

To pewnie ze strachu/emocji A mąż niezły Chyba tylko Ci, którzy już to przeżyli będą psychicznie przygotowani

Brawo za 33tc!

Chciałabym do końca czerwca przygotować sobie potrzebne papiery i takie ściągawki na tablicę korkową. Chcę tam mieć tel. lekarzy, przychodni, ściągę z pierwszej pomocy, dawkowanie leków, masażu na kolkę, itp. Muszę też przejrzeć i uzupełnić apteczkę.

Wczoraj mąż się "stroił" na pępkowe i okazało się, że nie mieści się już w koszulki M, a nawet niektóre L, spodnie też za ciasne :/ Czyli to prawda, że faceci też tyją w ciąży

Też podczytuję lipcówki przez co się nakręcam, że to już za chwilę! Mam termin 1 sierpnia, więc też jest ogromne prawdopodobieństwo, że zostanę mamusią lipcową!

tak niestety jest.. Takie masz marne pocieszenie, że szefową pewnie sumienie gryzło.. ale co z tego, jak pewnie nawet nie odważyła się zadzwonić z gratulacjami
Media powinny trąbić o takich akcjach jak u Ciebie, czy Halinki, a nie przezywać, że ciężarne masowo biorą "wymuszane" zwolnienia

Czyli te masmy, które chcą mieć rok urlopu muszą złożyć w kadrach 3 wnioski: o macierzyński, dodatkowy i rodzicielski. Wtedy się dostaje 80% wynagrodzenia. (Ale będzie bieda )

Ciąża Ci służy!

Motylek, chyba Ty pytałaś o sukienkę na wesele. Niemożliwe, że nic nie ma fajnego w sklepach Zobacz jeszcze, tym bardziej, że są wyprzedaże. Po co masz się męczyć z krawcową? Ja ostatnio byłam na dwudniowym i miałam obcisłe sukienki przed kolano, nad brzuszkiem paseczek zawiązany w kokardkę. Wyglądałam jak słoń, owszem, bo inaczej się nie da A i tak się nasłuchałam komplementów

A na śniadanie zrobiłam sobie bułki w jajku. Schudłam 3 kg to mogę Czyli od mam 11 kg na +. Jest git.
Przepraszam bardzo, ale nikogo nie mialam zamiaru nastarszyc i nie pisalam glupot, bo pracuje od wielu lat w szpitalu i niestety znam takie przypadki (ostatnio bliznieta), no i moja kolezanke, to spotkalo (w kwietniu tego roku)! Przykra sprawa, ale wypraszam sobie zarzut pisania glupot! A podzielilam sie ta informacja, zeby dziewczyny czuwaly nad ruchliwoscia dzidziusia, bo przeciez nie z nudow zaleca sie liczenie ruchow! Wiec...
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 15:58   #4654
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ahaaaaa...tak sobie pomyslalam..moze jesli ktoras z Was sie zna, moglaby napisac taka sciage, jakie formalnosci,papiery trzeba zalatwic jeszcze przed porodem? Z macierzynskim, z poradnia itp...po ja np kompletmie nic nie wiem na ten temat...
Ogarnę i wkleję na 1 stronę nowego wątku

Napisz nam termin obrony to będziemy Cię poganiać do nauki
Cytat:
Przepraszam bardzo, ale nikogo nie mialam zamiaru nastarszyc i nie pisalam glupot, bo pracuje od wielu lat w szpitalu i niestety znam takie przypadki (ostatnio bliznieta), no i moja kolezanke, to spotkalo (w kwietniu tego roku)! Przykra sprawa, ale wypraszam sobie zarzut pisania glupot! A podzielilam sie ta informacja, zeby dziewczyny czuwaly nad ruchliwoscia dzidziusia, bo przeciez nie z nudow zaleca sie liczenie ruchow! Wiec...
Zdaję sobie z tego sprawę, dlatego wzięłam w cudzysłów. W końcu dzięki Tobie i opisanej historii dziewczyny pojechały do szpitala Przepraszam, jeśli Cię uraziłam
Stary 2014-06-15, 16:03   #4655
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Justa, mysle,ze niepotrzebnie sie obruszasz. Twoja historia wystraszyla dziewczyny, co wlasciwie nie jest wcale dziwne.
Z tymi glupotami, to wydaje mi sie,ze Lilka miala na mysli to, co lekarz powiedzial Daisy.
Napisalas cos mocno dzialajacego na emocje i wyobraznie kobiet, szczegolnie kobiet w ciazy, wiec trzeba sie liczyc z roznymi reakcjami co nie zmienia faktu, ze kazdy moze napisac, co chce.
Zdarzaja sie rozne rzeczy, ale jednak wiele osob woli nie wiedziec o hardkorowych przypadkach dla dobra swojej wlasnej psychiki...

Hania

Stary 2014-06-15, 16:05   #4656
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

Brawo za 33tc!

Ciąża Ci służy!

he he, ona i gratulacje....jak już dowiedziała sie o ciąży w zusie mi powiedzieli o druczku który musi wypełnić pracodawca który był potrzebny do zasiłku ...wiec chcąc nie chcac musiałam sie z nia zobaczyć, oczywiscie, ze nie było tematu mijej ciaży , pomijajac to że 3 razy źle mi wypełniła świadectwo pracy! A tak mnie wyrejestrowała, ze zasiłek za pierwsze dwa miesiace miałam wstrzymany, bo panienka(jest tylko rok ode mnie starsza)źle mnie wyrejestrowała, miałam umowę do 16 grudnia 2013 r a w wyrejestrowała mnie jak bym pracowała do 16 grudnia 2014 roku, przez to miałam problemy i nawet z zusu mi powiedziała, ze jak to nie bedzie wyprostowane to czeka mnie komisja...Na szczęście, dla mnie udało sie jej odkręcić wszystko , po tym jak bombardowałam ja telefonami!A o pensję nie mogłam sie doprosić, bo oczywiście nie dała mi jak odchodziłam(jak zawsze stwierdzenie nie mam)więc dzwoniłam do niej aby ja ponaglać, to nawet telefonów nie odbierała, jedynie smsa potrafiła napisać....
Pociesza mnie tylko to że jak odeszłam to w końcu rodzice przejrzali na oczy i wyszło na jaw jak panie nauczycielki(zreszta pupilki szefowej) znęcaja sie nad dziećmi! Wiec i ona nie miała łatwo i los sie zemścił, bo renoma przedszkola ucierpiała w stopniu znacznym!

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-15 o 16:09
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 16:05   #4657
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ogarnę i wkleję na 1 stronę nowego wątku

Napisz nam termin obrony to będziemy Cię poganiać do nauki

Zdaję sobie z tego sprawę, dlatego wzięłam w cudzysłów. W końcu dzięki Tobie i opisanej historii dziewczyny pojechały do szpitala Przepraszam, jeśli Cię uraziłam
Napisze, jak bede go znala. Mam nadzieje,ze nie dostane informacji 'broni sie pani jutro',bo chyba dostane zawalu
Sorki za brak pl liter, ale pisze na tablecie i nie ogarnelam go do konca... A wole nie kombinowac, bo z moja ostatnia tendencja do psucia, jeszcze by mogl wybuchnac, jakbym zaczela szukac

Hania

Stary 2014-06-15, 16:21   #4658
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość

a ja dodam zdj, które mi zrobili na Mamo to ja!
super

Cytat:
na zrdowie

Cytat:

Zaczarowana, super, ze u lekarza okazalo sie, ze wszystko ok. A Twoja cora to kawal dziewczyny juz.
Moja Hania chyba jest najmniejsza na watku

Kurcze, caly weekend Was podczytywalam, a nic nie pamietam. Nie wiem, co mi sie dzieje, cos mi mozg ostatnio szwankuje.
Poza tym czarnej serii ciag dalszy - spadl mi dzis telefon pekla szybka. Smutmo mi, bo jest prawie nowy

Oprocz tego, zlozylam wczoraj prace w dziekanacie, wiec czekam na termin obrony -czas porzadnie zabrac sie za nauke wczoraj znowu zlapalam dola, jakos mi hormony ostatnio ostrzeliwuja po mozgu i sie doluje... Eh.
Nie marudze, spadam do nauki.
19.05 miala 1300 g
teraz prawie 34 tc ma 2000 g wiec powinna tyle miec tak mi sie wydaje
bardzo sie ciesze ze tyle warzy i ma wszystkie pomiary idealne z racji tego ze ja jem jak jem

Daj nam znac na kiedy termin to bedzie Cie motywowac

i nie doluj sie !!!!!

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 17:09   #4659
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
super

na zrdowie

19.05 miala 1300 g
teraz prawie 34 tc ma 2000 g wiec powinna tyle miec tak mi sie wydaje
bardzo sie ciesze ze tyle warzy i ma wszystkie pomiary idealne z racji tego ze ja jem jak jem

Daj nam znac na kiedy termin to bedzie Cie motywowac

i nie doluj sie !!!!!
jestem pod wrażeniem, 700 g na miesiac, mój przez dwa miesiące przytył ok 900 gram
, wiec spora różnica według mnie....

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-15 o 17:11
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 17:13   #4660
pati1078
Rozeznanie

No no zaczarowanadlaniego newiem jak ty to robisz ale olivka całkiem duza już super i nadal trzymam kciuki żeby ci w końcu wszystkie dolegliwości odpuscily:thumbup::thumbu p:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

A my dzisiaj dokupilismy termometr. I termometr do wody no i już powoli zamtkamy wyprawke dla amelki . Z takich większych rzeczy to jeszcze został nam przewijak i monitoring:-D

pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 17:39   #4661
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Byliśmy do 2.30. A wesele takie sobie, na początku bardzo sztywno, potem troszkę lepiej, ogólnie jedzenie było dobre to sobie pojadłam, potańczyłam i wróciliśmy
Stary 2014-06-15, 17:41   #4662
ButterBear
Zakorzenienie

Kurcze, mam wrazenie, ze jestem z wyprawka najdalej w lesie. Nie mamy jeszcze wozka, lozeczka, komody, termometru, wanienki, pieluch, niani elektronicznej, kosmetykow dla Mlodej...nawet nie wiem, czego jeszcze.
Ostatnio przyszla za to przesylka z lancuszkiem i pokrowcem do smoczkow i siatkowe majtki wielorazowe dla mnie... Niezbedne rzeczy.

Kurcze,chyba czas sie organizowac lepiej, bo zostaly 2 miesiace...a co jak urodze wczesniej? Aaaaaaa....
Ile potrzebuje rozkow?

Hania

Stary 2014-06-15, 18:21   #4663
justa_1978
Rozeznanie

Poczulam sie urazona, bo nie napisalam historii (tragedii) dziewczyny dla chceci szukania sensacji, tylko po to zeby zwrocic uwage na to jak czesto ruszaja sie nasze dzieciaczki. Nie sa to rzeczy wyssane z palca.

Aisog1987- to i tak dlugo, ja bylam na weselu w maju i po 22 wrocilismy do domu. Mialam dosc "muzyki" (trudno to nazwac muzyka), brzuch mi caly podskakiwal, tak maluszek byl zestesowany. Nie moglam siedziec i non stop jesc, bo bym pekla!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 18:29   #4664
kasia_ruda
Zakorzenienie

Pliz, czy możemy po prostu skończyć po prostu temat uduszonych dzieci? Bo niczemu to nie służy, w niczym nie pomaga i żadnej z nas nie poprawia nastroju...

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 18:30   #4665
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Pliz, czy możemy po prostu skończyć po prostu temat uduszonych dzieci? Bo niczemu to nie służy, w niczym nie pomaga i żadnej z nas nie poprawia nastroju...

Ja jestem jak najbardziej za

Hania

Stary 2014-06-15, 18:32   #4666
Optymistka26
Zadomowienie

Nasza wyprawka jest w toku.

NIE KUPIONE SA:
-wozek+fotelik+baza (wybrany, szukamy uzywki w bdb stanie a jak nie to kupimy nowy)
-kołderka +podusia (wypełnienie) POLECACIE COS?
-biustonosz do karmienia - zupelnie nie wiem co kupic HELP
-rozek (wybrany ale zbieram wieksze zamowienie)
-wanienka (wybrana, kupi Tz jak bede w szpitalu bo nie ma gdzie jej teraz polozyc)
-kilka sztuk body r.62-68 bo mamy tylko 4

BRAK -rzeczy dodatkowe:
-przescieradlo z gumka do lozeczka (bez gumki mam)
-falbanka na materac (moja zachcianka)
-posciel do wozka +przescieradlo (nie wiem czy kupowac czy wystarcza kocyki/pieluszki bo mamy juz duzo)
-kosz mojzesza (jak trafie fajny to kupie).

Ubranka,posciel jeszcze uprac i uprasowac i bedzie gotowe ale to dopiero po kolejnym weekendzie mozemy zaczac. Ciesze sie ze w razie potrzeby mozemy zamknac temat wyprawki jedna, krotka wizyta w sklepie

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 18:43   #4667
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Byliśmy do 2.30. A wesele takie sobie, na początku bardzo sztywno, potem troszkę lepiej, ogólnie jedzenie było dobre to sobie pojadłam, potańczyłam i wróciliśmy
a dużo? Ja ze dwa razy na początku, bo potem wiadomo, towarzystwo podpite i się bałam, że ktoś na mnie wpadnie. No i za duszno, za głośno. Większość wesela przesiedziałam na dworze
Cytat:
Ile potrzebuje rozkow?
To faktycznie masz same niezbędne rzeczy Spoko, masz jeszcze dużo czasu, więszkość zamówisz przez net, a to chwila moment

Rożek mam 1. Radzą mieć dwa, ale może kupię zamiast 2 rożka otulacz albo magiczny kocyk? Podobała mi się też idea Woombie, ale jednak nie daje swobody w poruszaniu bioderkami, więc odpada.

Pati za koncówkę wyprawki!
Wczoraj się przeraziłam, jak jedna lipcówka na finiszu dopiero zamówiła materac My tu naprawdę wczesnie się zmobilizowałyśmy

Ale mam apetyt! Zamówiłam sobie u męza serowe tagiatelle z kurczakiem a potem koniecznie na spacer, o ile uda mi się wstać po takiej bombie

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Optymistka kołderkę i poduszkę dostałam, więc Ci nie pomogę. Biustonosze kup sobie teraz dwa bawełniane, bez fiszbin, takie w których będziesz też mogła spać. Miseczka o rozmiar większa. "Jarpol" jest ok, ok 35zł kosztuje. Chociaż mam też 2 targowe po 10zł/szt. i są ok. jak na początek. A po porodzie, po miesiącu jak Ci się unormuje biust to sobie kupisz jakieś ładniejsze. Też właśnie się doszkalałam w temacie, bo już chciałam jakieś ładne zamawiać

Teraz noszę zwykłe bawełniane i da się je bez problemu odchylić, więc myślę, że takie też można kupić.
Stary 2014-06-15, 18:47   #4668
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
To faktycznie masz same niezbędne rzeczy Spoko, masz jeszcze dużo czasu, więszkość zamówisz przez net, a to chwila moment

Rożek mam 1. Radzą mieć dwa, ale może kupię zamiast 2 rożka otulacz albo magiczny kocyk? Podobała mi się też idea Woombie, ale jednak nie daje swobody w poruszaniu bioderkami, więc odpada.

Pati za koncówkę wyprawki!
Wczoraj się przeraziłam, jak jedna lipcówka na finiszu dopiero zamówiła materac My tu naprawdę wczesnie się zmobilizowałyśmy

Ale mam apetyt! Zamówiłam sobie u męza serowe tagiatelle z kurczakiem a potem koniecznie na spacer, o ile uda mi się wstać po takiej bombie
O kurka, nie widzialam tego woombie wczesniej. Ale kosmiczne
Ja mam jeden rozek/becik i jeden otulacz. Wlasnie sie zastanawiam czy nie kupic jeszcze jednego rozka.

No to nie tak, ze mam same badziewia, a nic potrzebnego
Mam wszystkie ciuszki, kocyki, kolderki, poszewki (chociaz tu sie zastanawiam czy nie kupie jednego kompletu, bo to po dzieciakach siostry i tak srednio mi sie wizualnie podobaja), pieluchy tetrowe, flanelowe, mam koszule do karmienia, wszystkie rzeczy do szpitala, wkladki laktacyjne, butelke, smoczki, liska pozytywke , przescieradla, materac, jakies ☠☠☠☠☠☠☠ki male tez... Nie wiem co jeszcze.
Wozek, fotelik, baze, lozeczko i komode mamy wybrane...

Hania

Stary 2014-06-15, 18:58   #4669
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
O kurka, nie widzialam tego woombie wczesniej. Ale kosmiczne
Ja mam jeden rozek/becik i jeden otulacz. Wlasnie sie zastanawiam czy nie kupic jeszcze jednego rozka.

No to nie tak, ze mam same badziewia, a nic potrzebnego
Mam wszystkie ciuszki, kocyki, kolderki, poszewki (chociaz tu sie zastanawiam czy nie kupie jednego kompletu, bo to po dzieciakach siostry i tak srednio mi sie wizualnie podobaja), pieluchy tetrowe, flanelowe, mam koszule do karmienia, wszystkie rzeczy do szpitala, wkladki laktacyjne, butelke, smoczki, liska pozytywke , przescieradla, materac, jakies ☠☠☠☠☠☠☠ki male tez... Nie wiem co jeszcze.
Wozek, fotelik, baze, lozeczko i komode mamy wybrane...
Ja wiem, że dziewczyny mają tu różne opinie o rożkach, bo to będzie lato, gorąco może być itp., ale ja np mam dwa- na wypadek, gdyby jeden się ubrudził, wolę mieć drugi w zapasie. Poza tym u mnie w szpitalu mam mieć rożek, więc drugi w domu też się przyda po powrocie, zanim tamten upiorę. I ja mam zamiar od początku kłaść spać w śpiworku, też mam dwa, jeden taki na sam początek i drugi grubszy już na jesień/ zimę z kompletu łóżeczkowego (ja kupiłam ten zestaw łóżeczko białe wzór 2 sweet dreams plus 21 dodatków- bez materaca, mam lateksowy z ikei).

To woombie śmieszne! Jak mumie te dzieciaki wyglądają !!!

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

A te staniki do karmienia to jakaś totalna tragedia! We wszystkich mi się piersi rozjeżdżają pod pachy, jak założę na to bluzkę, to wyglądam jak idź stąd i nie wracaj... Podejrzewam, że z miesiąc w nich wytrzymam, bo pewnie będzie mi wszystko jedno, ale potem wracam do zwykłych!
Stary 2014-06-15, 19:06   #4670
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem, że dziewczyny mają tu różne opinie o rożkach, bo to będzie lato, gorąco może być itp., ale ja np mam dwa- na wypadek, gdyby jeden się ubrudził, wolę mieć drugi w zapasie. Poza tym u mnie w szpitalu mam mieć rożek, więc drugi w domu też się przyda po powrocie, zanim tamten upiorę. I ja mam zamiar od początku kłaść spać w śpiworku, też mam dwa, jeden taki na sam początek i drugi grubszy już na jesień/ zimę z kompletu łóżeczkowego (ja kupiłam ten zestaw łóżeczko białe wzór 2 sweet dreams plus 21 dodatków- bez materaca, mam lateksowy z ikei).

To woombie śmieszne! Jak mumie te dzieciaki wyglądają !!!

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

A te staniki do karmienia to jakaś totalna tragedia! We wszystkich mi się piersi rozjeżdżają pod pachy, jak założę na to bluzkę, to wyglądam jak idź stąd i nie wracaj... Podejrzewam, że z miesiąc w nich wytrzymam, bo pewnie będzie mi wszystko jedno, ale potem wracam do zwykłych!
Tez chce klasc w spiworku. Mam kilka, ciensze i grubsze...

Staniki do karmienia to faktycznie jakas masakra. Mam same takie bawelniane. I wlasnie mysle,ze kupie cos lepszego, jak biust zrobi sie jakis unormowany.

Kurcze, moje dziecko dzis jest bardzo leniwa. Juz nawet zjadlam lody, zeby ja rozruszac... A ona nic.

Hania

Stary 2014-06-15, 19:08   #4671
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Tez chce klasc w spiworku. Mam kilka, ciensze i grubsze...

Staniki do karmienia to faktycznie jakas masakra. Mam same takie bawelniane. I wlasnie mysle,ze kupie cos lepszego, jak biust zrobi sie jakis unormowany.

Kurcze, moje dziecko dzis jest bardzo leniwa. Juz nawet zjadlam lody, zeby ja rozruszac... A ona nic.
Moje też. Nawet miałam już pomysł ktg na ip, ale na szczęście się trochę poruszał. Chociaż jest dużo mniej aktywny niż np wczoraj.

Stary 2014-06-15, 19:17   #4672
lilka_vanilka
Zakorzenienie

ButterBear, a jaki masz otulacz?

Nawet znalazłam wzór jak uszyć taki woombie, ale w pasmanteryjnym nie mieli takiego podwójnego zamka :/ Jak gdzieś taki znajdę to uszyję taki luźniejszy w biodrach i wypróbuję
Stary 2014-06-15, 19:31   #4673
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Też jestem za tym, żeby już nie przytaczać żadnych złych historii Myślę, że każda z nas zdaje sobie świetnie sprawę, że takie rzeczy się dzieją, wszystkie wiemy też, że jakby dzieciaczki się mniej ruszały to trzeba jechać na IP Także niepotrzebne są nam dodatkowe stresy z tym związane

Co do rożków to ja mam 5 ale to tylko dlatego, że 4 dostałam a chciałam mieć jednak jeden nowy więc kupiłam dla mnie to 2 minimum
Tylko tak się zastanawiam czy jak mają w szpitalu ciuszki to rożek też będą mieli i mam zabrać dopiero na wyjście czy wziąć od razu?

Co do staników to ja kupiłam jeden taki miękki bez fiszbin nawet i chyba wcale go nie ubiorę Po pierwsze jest ochydny, mój biust w nim wygląda strasznie a jednak wygląd też jest dla mnie ważny, chociaż jako tako
Dziewczyny w wątku lipcowym polecały te http://allegro.pl/85e-biustonosz-do-...302885547.html Także chyba zamówię na początek a później może coś lepszego jak się okaże, że będę karmić

A no i chciałam zapytać na ilu miesięczne dziecko są ubranka 68? Bo ja kurde na ten rozmiar prawie nic nie mam... I tak się zastanawiam czy jeszcze polatać po lumpkach zanim mała się urodzi, może coś upoluję czy spokojnie będę mogła to zrobić później?
Szykujecie też te rzeczy na 68 czy tylko te małe?
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 19:40   #4674
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
A no i chciałam zapytać na ilu miesięczne dziecko są ubranka 68? Bo ja kurde na ten rozmiar prawie nic nie mam... I tak się zastanawiam czy jeszcze polatać po lumpkach zanim mała się urodzi, może coś upoluję czy spokojnie będę mogła to zrobić później?
Teraz szykuję (w sensie piorę w dzidziusiowym proszku, prasuję, ładnie układam) tylko te na 0-3 mce, a resztę uprałam tylko raz w normalnym proszku i spakowałam w pudełka. (O, musze kupić na nie worek próżniowy!) i przygotuję je dopiero pod koniec września.

Pobiegać możesz i teraz, ale miej świadomość, że jak się dziecko urodzi też będziesz miała ochotę na łowy w lumpkach U mnie ulubioną destynacją młodych matek na spacer z niemowlakiem to właśnie ciuchy
Stary 2014-06-15, 19:41   #4675
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Też jestem za tym, żeby już nie przytaczać żadnych złych historii Myślę, że każda z nas zdaje sobie świetnie sprawę, że takie rzeczy się dzieją, wszystkie wiemy też, że jakby dzieciaczki się mniej ruszały to trzeba jechać na IP Także niepotrzebne są nam dodatkowe stresy z tym związane

Co do rożków to ja mam 5 ale to tylko dlatego, że 4 dostałam a chciałam mieć jednak jeden nowy więc kupiłam dla mnie to 2 minimum
Tylko tak się zastanawiam czy jak mają w szpitalu ciuszki to rożek też będą mieli i mam zabrać dopiero na wyjście czy wziąć od razu?

Co do staników to ja kupiłam jeden taki miękki bez fiszbin nawet i chyba wcale go nie ubiorę Po pierwsze jest ochydny, mój biust w nim wygląda strasznie a jednak wygląd też jest dla mnie ważny, chociaż jako tako
Dziewczyny w wątku lipcowym polecały te http://allegro.pl/85e-biustonosz-do-...302885547.html Także chyba zamówię na początek a później może coś lepszego jak się okaże, że będę karmić

Po trzecim miesiącu życia dopiero, więc masz czas ja uprałam i dałam do prasowania też te większe, nie mam ich za wiele, ale coś tam się nazbierało, więc stwierdziłam, że upiorę wszystko, bo potem się pogubię.

Stary 2014-06-15, 19:58   #4676
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Teraz szykuję (w sensie piorę w dzidziusiowym proszku, prasuję, ładnie układam) tylko te na 0-3 mce, a resztę uprałam tylko raz w normalnym proszku i spakowałam w pudełka. (O, musze kupić na nie worek próżniowy!) i przygotuję je dopiero pod koniec września.

Pobiegać możesz i teraz, ale miej świadomość, że jak się dziecko urodzi też będziesz miała ochotę na łowy w lumpkach U mnie ulubioną destynacją młodych matek na spacer z niemowlakiem to właśnie ciuchy
Dzięki Wam dobre dusze

Ja jednak chyba przed porodem jeszcze coś nakupię na ten 68 U mnie raczej nie ma szans na lumpki z takim maleństwem
Stary 2014-06-15, 20:00   #4677
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

A ja tam szykuje też te na 3-6 m-cy. Przecież nie wiadomo jak duża dzidzia się urodzi Rozmiarówki w sklepach są też różne, a koleżanki te które już rodziły twierdzą, że w większości te najmniejsze ubranka wcale nie są do 3 m-cy tylko co najwyżej do m-ca. A niektóre nie użyły większości z tych malutkich rzeczy nawet raz.
Poza tym, nie wiedziałabym jak się ogarnąć piorąc i prasując/układając tylko te małe a większe odkładać? Po prostu poukładam rozmiarami i myślę, że będzie git.
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 20:04   #4678
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
A powiedz mi jak to wygląda idziesz do USC i mówisz tzn tato mowi ze urodzi mu się dziecko ze rodzice nie maja ślubu ? Czy to musi byc USC w miejscu zameldowania?

Trzeba isc razem, ale kurcze ja kompletnie nie pamietam co tam musielismy miec, my najpierw dzwonilismy i pytalismy co i jak wiec tez tak zrob (przepraszam zadna ze mnie pomoc w tym momencie). W kazdym razie jak Pani zbierze wszystkie informacje to oficjalnie czyta pismo ktore my potem podpisujemy, ze Ja Anna Nowak oswiadczam iz ojcem dziecka jest Jan Kowalski, a Pan kowalski uznaje nienarodzomne jeszcze dziecko z lona Pani Anny Nowak itd, troche to smieszne bylo

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
jestem pod wrażeniem, 700 g na miesiac, mój przez dwa miesiące przytył ok 900 gram
, wiec spora różnica według mnie....
Chyba im dalej w ciazy tym dzieciaczek szybciej rosnie, wiec moze dlatego...
Cytat:
Kurcze, mam wrazenie, ze jestem z wyprawka najdalej w lesie. Nie mamy jeszcze wozka, lozeczka, komody, termometru, wanienki, pieluch, niani elektronicznej, kosmetykow dla Mlodej...nawet nie wiem, czego jeszcze.
Ostatnio przyszla za to przesylka z lancuszkiem i pokrowcem do smoczkow i siatkowe majtki wielorazowe dla mnie... Niezbedne rzeczy.

Kurcze,chyba czas sie organizowac lepiej, bo zostaly 2 miesiace...a co jak urodze wczesniej? Aaaaaaa....
Ile potrzebuje rozkow?
heheh ja tez jestem w lesie, a rozek mam jeden po synku ale nawet go chyba nie wyjmuje, no chyba ze maly okaze sie amatorem owijania, ale przy Tomku uzylismy go...raz..do zdjecia
Cytat:

Ja nie widze zeby ktos tu wspominal ten temat ponownie, a jak ktos pisze ze martwi sie bo nie czuje dzis ruchow, to jak myslicie , co mu chodzi po glowie
Cytat:

rozmiar 68 jest przewidziany na dziecko ok 3 miesieczne chyba (przedzial 3-6)

Dziwi mnie troche ogolne zgorszenie dotyczace sprawy kotra przytoczyla Justa, - chciala podkreslic jak wazne jest zwracanie uwagi na ruchy i lepiej 10 razy niepotrzebnie pojechac na IP niz o 1 raz za pozno..koniec w tym temacie, uwazam ze troche naskoczylyscie na nasza kolezanke a ona nie miala zlych zamiarow...

A propo moj tez dzisiaj bardziej leniwy ale ja jestem caly dzien taka spiaca wiec moze i on tak ma )

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 20:07   #4679
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
A ja tam szykuje też te na 3-6 m-cy. Przecież nie wiadomo jak duża dzidzia się urodzi Rozmiarówki w sklepach są też różne, a koleżanki te które już rodziły twierdzą, że w większości te najmniejsze ubranka wcale nie są do 3 m-cy tylko co najwyżej do m-ca. A niektóre nie użyły większości z tych malutkich rzeczy nawet raz.
Poza tym, nie wiedziałabym jak się ogarnąć piorąc i prasując/układając tylko te małe a większe odkładać? Po prostu poukładam rozmiarami i myślę, że będzie git.
U mnie właśnie na odwrót koleżanki mówią, nawet jak rodzą się duże dzieci to te małe ubranka na samym początku często są jeszcze za duże Każdy mówi, żeby tych na 56 nie kupować tylko od razu 62 ale te doświadczone mamy mówią, że to nieprawda bo w tych 62 taki noworodek się topi

A te na 68 to są na 3-6 miesięcy? Ja myślałam, że tak bardziej na pół roku właśnie

Co do układania to ja ułożyłam rodzajami, że tak powiem ale te większe rozmiary co dostałam od kuzynki(takie nawet do 1,5 roku) to jednak jeszcze nie prałam tylko pochowałam do innej szafy
Stary 2014-06-15, 20:08   #4680
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
a dużo? Ja ze dwa razy na początku, bo potem wiadomo, towarzystwo podpite i się bałam, że ktoś na mnie wpadnie. No i za duszno, za głośno. Większość wesela przesiedziałam na dworze
A ja wiem czy dużo.... Jak dla mnie to mało, bo lubimy tańczyć i zazwyczaj jak orkiestra gra to tańczymy, chyba że nam jakiś kawałek ewidentnie nie odpowiada, a wczoraj tak 3 kawałki tańczyliśmy na każdym wejściu, te wolniejsze.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości