|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Super! Czyli Olivka podjada za Ciebie Po ciąży będziesz mogła się bezkarnie obżerać, kiedy my będziemy chciały chudnąć ![]() Dobrze, że Cię uspokoili. Daisy za to, że przyznałas się lekarzowi do tych przeczytanych "głupot" Cytat:
Chyba tylko Ci, którzy już to przeżyli będą psychicznie przygotowani ![]() Cytat:
Masz może gdzieś "pod ręką" zebrany wykaz gdzie, co i kiedy trzeba pozałatwiać? Chciałabym do końca czerwca przygotować sobie potrzebne papiery i takie ściągawki na tablicę korkową. Chcę tam mieć tel. lekarzy, przychodni, ściągę z pierwszej pomocy, dawkowanie leków, masażu na kolkę, itp. Muszę też przejrzeć i uzupełnić apteczkę. Wczoraj mąż się "stroił" na pępkowe i okazało się, że nie mieści się już w koszulki M, a nawet niektóre L, spodnie też za ciasne :/ Czyli to prawda, że faceci też tyją w ciąży ![]() Cytat:
Też podczytuję lipcówki przez co się nakręcam, że to już za chwilę! Mam termin 1 sierpnia, więc też jest ogromne prawdopodobieństwo, że zostanę mamusią lipcową! ![]() Cytat:
tak niestety jest.. Takie masz marne pocieszenie, że szefową pewnie sumienie gryzło.. ale co z tego, jak pewnie nawet nie odważyła się zadzwonić z gratulacjami Media powinny trąbić o takich akcjach jak u Ciebie, czy Halinki, a nie przezywać, że ciężarne masowo biorą "wymuszane" zwolnienia Cytat:
)Cytat:
Jak było? do której balowałas? Motylek, chyba Ty pytałaś o sukienkę na wesele. Niemożliwe, że nic nie ma fajnego w sklepach Ale kiepska pogoda.. cały weekend do d... i tylko spać się chce.. :/ Na pocieszenie kupiłam sobie bób! A na śniadanie zrobiłam sobie bułki w jajku. Schudłam 3 kg to mogę Czyli od mam 11 kg na +. Jest git.
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Czesc Dziewczyny.
Zaczarowana, super, ze u lekarza okazalo sie, ze wszystko ok. A Twoja cora to kawal dziewczyny juz. Moja Hania chyba jest najmniejsza na watku Kurcze, caly weekend Was podczytywalam, a nic nie pamietam. Nie wiem, co mi sie dzieje, cos mi mozg ostatnio szwankuje. Poza tym czarnej serii ciag dalszy - spadl mi dzis telefon pekla szybka. Smutmo mi, bo jest prawie nowy Oprocz tego, zlozylam wczoraj prace w dziekanacie, wiec czekam na termin obrony -czas porzadnie zabrac sie za nauke wczoraj znowu zlapalam dola, jakos mi hormony ostatnio ostrzeliwuja po mozgu i sie doluje... Eh.Nie marudze, spadam do nauki. Ahaaaaa...tak sobie pomyslalam..moze jesli ktoras z Was sie zna, moglaby napisac taka sciage, jakie formalnosci,papiery trzeba zalatwic jeszcze przed porodem? Z macierzynskim, z poradnia itp...po ja np kompletmie nic nie wiem na ten temat...
|
|
|
|
#4653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz nam termin obrony to będziemy Cię poganiać do nauki ![]() Cytat:
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi glupotami, to wydaje mi sie,ze Lilka miala na mysli to, co lekarz powiedzial Daisy. Napisalas cos mocno dzialajacego na emocje i wyobraznie kobiet, szczegolnie kobiet w ciazy, wiec trzeba sie liczyc z roznymi reakcjami Zdarzaja sie rozne rzeczy, ale jednak wiele osob woli nie wiedziec o hardkorowych przypadkach dla dobra swojej wlasnej psychiki... |
|
|
|
|
#4656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak już dowiedziała sie o ciąży w zusie mi powiedzieli o druczku który musi wypełnić pracodawca który był potrzebny do zasiłku ...wiec chcąc nie chcac musiałam sie z nia zobaczyć, oczywiscie, ze nie było tematu mijej ciaży , pomijajac to że 3 razy źle mi wypełniła świadectwo pracy! A tak mnie wyrejestrowała, ze zasiłek za pierwsze dwa miesiace miałam wstrzymany, bo panienka(jest tylko rok ode mnie starsza)źle mnie wyrejestrowała, miałam umowę do 16 grudnia 2013 r a w wyrejestrowała mnie jak bym pracowała do 16 grudnia 2014 roku, przez to miałam problemy i nawet z zusu mi powiedziała, ze jak to nie bedzie wyprostowane to czeka mnie komisja...Na szczęście, dla mnie udało sie jej odkręcić wszystko , po tym jak bombardowałam ja telefonami!A o pensję nie mogłam sie doprosić, bo oczywiście nie dała mi jak odchodziłam(jak zawsze stwierdzenie nie mam)więc dzwoniłam do niej aby ja ponaglać, to nawet telefonów nie odbierała, jedynie smsa potrafiła napisać.... Pociesza mnie tylko to że jak odeszłam to w końcu rodzice przejrzali na oczy i wyszło na jaw jak panie nauczycielki(zreszta pupilki szefowej) znęcaja sie nad dziećmi! Wiec i ona nie miała łatwo i los sie zemścił, bo renoma przedszkola ucierpiała w stopniu znacznym!
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-15 o 16:09 |
|
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sorki za brak pl liter, ale pisze na tablecie i nie ogarnelam go do konca... A wole nie kombinowac, bo z moja ostatnia tendencja do psucia, jeszcze by mogl wybuchnac, jakbym zaczela szukac
|
|
|
|
|
#4658 | ||
|
Zakorzenienie
|
super
Cytat:
![]() Cytat:
teraz prawie 34 tc ma 2000 g wiec powinna tyle miec tak mi sie wydaje ![]() bardzo sie ciesze ze tyle warzy i ma wszystkie pomiary idealne z racji tego ze ja jem jak jem ![]() Daj nam znac na kiedy termin to bedzie Cie motywowac i nie doluj sie !!!!! |
||
|
|
|
#4659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, wiec spora różnica według mnie....
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-15 o 17:11 |
|
|
|
|
#4660 |
|
Rozeznanie
|
No no zaczarowanadlaniego newiem jak ty to robisz ale olivka całkiem duza już super i nadal trzymam kciuki żeby ci w końcu wszystkie dolegliwości odpuscily:thumbup::thumbu p:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- A my dzisiaj dokupilismy termometr. I termometr do wody no i już powoli zamtkamy wyprawke dla amelki . Z takich większych rzeczy to jeszcze został nam przewijak i monitoring:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4661 |
|
Rozeznanie
|
Byliśmy do 2.30. A wesele takie sobie, na początku bardzo sztywno, potem troszkę lepiej, ogólnie jedzenie było dobre to sobie pojadłam, potańczyłam i wróciliśmy
|
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, mam wrazenie, ze jestem z wyprawka najdalej w lesie. Nie mamy jeszcze wozka, lozeczka, komody, termometru, wanienki, pieluch, niani elektronicznej, kosmetykow dla Mlodej...nawet nie wiem, czego jeszcze.
Ostatnio przyszla za to przesylka z lancuszkiem i pokrowcem do smoczkow i siatkowe majtki wielorazowe dla mnie... Niezbedne rzeczy. ![]() Kurcze,chyba czas sie organizowac lepiej, bo zostaly 2 miesiace...a co jak urodze wczesniej? Aaaaaaa.... Ile potrzebuje rozkow? |
|
|
|
#4663 |
|
Rozeznanie
|
Poczulam sie urazona, bo nie napisalam historii (tragedii) dziewczyny dla chceci szukania sensacji, tylko po to zeby zwrocic uwage na to jak czesto ruszaja sie nasze dzieciaczki. Nie sa to rzeczy wyssane z palca.
Aisog1987- to i tak dlugo, ja bylam na weselu w maju i po 22 wrocilismy do domu. Mialam dosc "muzyki" (trudno to nazwac muzyka), brzuch mi caly podskakiwal, tak maluszek byl zestesowany. Nie moglam siedziec i non stop jesc, bo bym pekla! |
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Pliz, czy możemy po prostu skończyć po prostu temat uduszonych dzieci? Bo niczemu to nie służy, w niczym nie pomaga i żadnej z nas nie poprawia nastroju...
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4666 |
|
Zadomowienie
|
Nasza wyprawka jest w toku.
NIE KUPIONE SA: -wozek+fotelik+baza (wybrany, szukamy uzywki w bdb stanie a jak nie to kupimy nowy) -kołderka +podusia (wypełnienie) POLECACIE COS? -biustonosz do karmienia - zupelnie nie wiem co kupic HELP -rozek (wybrany ale zbieram wieksze zamowienie) -wanienka (wybrana, kupi Tz jak bede w szpitalu bo nie ma gdzie jej teraz polozyc) -kilka sztuk body r.62-68 bo mamy tylko 4 BRAK -rzeczy dodatkowe: -przescieradlo z gumka do lozeczka (bez gumki mam) -falbanka na materac (moja zachcianka )-posciel do wozka +przescieradlo (nie wiem czy kupowac czy wystarcza kocyki/pieluszki bo mamy juz duzo) -kosz mojzesza (jak trafie fajny to kupie). Ubranka,posciel jeszcze uprac i uprasowac i bedzie gotowe ale to dopiero po kolejnym weekendzie mozemy zaczac. Ciesze sie ze w razie potrzeby mozemy zamknac temat wyprawki jedna, krotka wizyta w sklepie
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dużo? Ja ze dwa razy na początku, bo potem wiadomo, towarzystwo podpite i się bałam, że ktoś na mnie wpadnie. No i za duszno, za głośno. Większość wesela przesiedziałam na dworze To faktycznie masz same niezbędne rzeczy Rożek mam 1. Radzą mieć dwa, ale może kupię zamiast 2 rożka otulacz albo magiczny kocyk? Podobała mi się też idea Woombie, ale jednak nie daje swobody w poruszaniu bioderkami, więc odpada. Pati za koncówkę wyprawki! Wczoraj się przeraziłam, jak jedna lipcówka na finiszu dopiero zamówiła materac My tu naprawdę wczesnie się zmobilizowałyśmy Ale mam apetyt! Zamówiłam sobie u męza serowe tagiatelle z kurczakiem a potem koniecznie na spacer, o ile uda mi się wstać po takiej bombie ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Optymistka kołderkę i poduszkę dostałam, więc Ci nie pomogę. Biustonosze kup sobie teraz dwa bawełniane, bez fiszbin, takie w których będziesz też mogła spać. Miseczka o rozmiar większa. "Jarpol" jest ok, ok 35zł kosztuje. Chociaż mam też 2 targowe po 10zł/szt. i są ok. jak na początek. A po porodzie, po miesiącu jak Ci się unormuje biust to sobie kupisz jakieś ładniejsze. Też właśnie się doszkalałam w temacie, bo już chciałam jakieś ładne zamawiać Teraz noszę zwykłe bawełniane i da się je bez problemu odchylić, więc myślę, że takie też można kupić.
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam jeden rozek/becik i jeden otulacz. Wlasnie sie zastanawiam czy nie kupic jeszcze jednego rozka. No to nie tak, ze mam same badziewia, a nic potrzebnego Mam wszystkie ciuszki, kocyki, kolderki, poszewki (chociaz tu sie zastanawiam czy nie kupie jednego kompletu, bo to po dzieciakach siostry i tak srednio mi sie wizualnie podobaja), pieluchy tetrowe, flanelowe, mam koszule do karmienia, wszystkie rzeczy do szpitala, wkladki laktacyjne, butelke, smoczki, liska pozytywke , przescieradla, materac, jakies ☠☠☠☠☠☠☠ki male tez... Nie wiem co jeszcze.Wozek, fotelik, baze, lozeczko i komode mamy wybrane... |
|
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To woombie śmieszne! Jak mumie te dzieciaki wyglądają ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- A te staniki do karmienia to jakaś totalna tragedia! We wszystkich mi się piersi rozjeżdżają pod pachy, jak założę na to bluzkę, to wyglądam jak idź stąd i nie wracaj... Podejrzewam, że z miesiąc w nich wytrzymam, bo pewnie będzie mi wszystko jedno, ale potem wracam do zwykłych! |
|
|
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staniki do karmienia to faktycznie jakas masakra. Mam same takie bawelniane. I wlasnie mysle,ze kupie cos lepszego, jak biust zrobi sie jakis unormowany. Kurcze, moje dziecko dzis jest bardzo leniwa. Juz nawet zjadlam lody, zeby ja rozruszac... A ona nic. |
|
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
ButterBear, a jaki masz otulacz?
Nawet znalazłam wzór jak uszyć taki woombie, ale w pasmanteryjnym nie mieli takiego podwójnego zamka :/ Jak gdzieś taki znajdę to uszyję taki luźniejszy w biodrach i wypróbuję
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem za tym, żeby już nie przytaczać żadnych złych historii
![]() Co do rożków to ja mam 5 ale to tylko dlatego, że 4 dostałam a chciałam mieć jednak jeden nowy więc kupiłam dla mnie to 2 minimumTylko tak się zastanawiam czy jak mają w szpitalu ciuszki to rożek też będą mieli i mam zabrać dopiero na wyjście czy wziąć od razu? Co do staników to ja kupiłam jeden taki miękki bez fiszbin nawet i chyba wcale go nie ubiorę ![]() Dziewczyny w wątku lipcowym polecały te http://allegro.pl/85e-biustonosz-do-...302885547.html Także chyba zamówię na początek a później może coś lepszego jak się okaże, że będę karmić ![]() A no i chciałam zapytać na ilu miesięczne dziecko są ubranka 68 ? Bo ja kurde na ten rozmiar prawie nic nie mam... I tak się zastanawiam czy jeszcze polatać po lumpkach zanim mała się urodzi, może coś upoluję czy spokojnie będę mogła to zrobić później?Szykujecie też te rzeczy na 68 czy tylko te małe? |
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pobiegać możesz i teraz, ale miej świadomość, że jak się dziecko urodzi też będziesz miała ochotę na łowy w lumpkach U mnie ulubioną destynacją młodych matek na spacer z niemowlakiem to właśnie ciuchy
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uprałam i dałam do prasowania też te większe, nie mam ich za wiele, ale coś tam się nazbierało, więc stwierdziłam, że upiorę wszystko, bo potem się pogubię.Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jednak chyba przed porodem jeszcze coś nakupię na ten 68 U mnie raczej nie ma szans na lumpki z takim maleństwem
|
|
|
|
|
#4677 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja tam szykuje też te na 3-6 m-cy. Przecież nie wiadomo jak duża dzidzia się urodzi
Rozmiarówki w sklepach są też różne, a koleżanki te które już rodziły twierdzą, że w większości te najmniejsze ubranka wcale nie są do 3 m-cy tylko co najwyżej do m-ca. A niektóre nie użyły większości z tych malutkich rzeczy nawet raz. Poza tym, nie wiedziałabym jak się ogarnąć piorąc i prasując/układając tylko te małe a większe odkładać? Po prostu poukładam rozmiarami i myślę, że będzie git. |
|
|
|
#4678 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziwi mnie troche ogolne zgorszenie dotyczace sprawy kotra przytoczyla Justa, - chciala podkreslic jak wazne jest zwracanie uwagi na ruchy i lepiej 10 razy niepotrzebnie pojechac na IP niz o 1 raz za pozno..koniec w tym temacie, uwazam ze troche naskoczylyscie na nasza kolezanke a ona nie miala zlych zamiarow... A propo moj tez dzisiaj bardziej leniwy ale ja jestem caly dzien taka spiaca wiec moze i on tak ma )
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy mówi, żeby tych na 56 nie kupować tylko od razu 62 ale te doświadczone mamy mówią, że to nieprawda bo w tych 62 taki noworodek się topi A te na 68 to są na 3-6 miesięcy? Ja myślałam, że tak bardziej na pół roku właśnie ![]() Co do układania to ja ułożyłam rodzajami, że tak powiem ale te większe rozmiary co dostałam od kuzynki(takie nawet do 1,5 roku) to jednak jeszcze nie prałam tylko pochowałam do innej szafy |
|
|
|
|
#4680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

Super! Czyli Olivka podjada za Ciebie 

tak niestety jest.. Takie masz marne pocieszenie, że szefową pewnie sumienie gryzło.. ale co z tego, jak pewnie nawet nie odważyła się zadzwonić z gratulacjami
)

wczoraj znowu zlapalam dola, jakos mi hormony ostatnio ostrzeliwuja po mozgu i sie doluje... Eh.

a dużo? Ja ze dwa razy na początku, bo potem wiadomo, towarzystwo podpite i się bałam, że ktoś na mnie wpadnie. No i za duszno, za głośno. Większość wesela przesiedziałam na dworze
a potem koniecznie na spacer, o ile uda mi się wstać po takiej bombie 
ale to tylko dlatego, że 4 dostałam a chciałam mieć jednak jeden nowy więc kupiłam