|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
Ja jak ścięłam to miałam 14 lat i byłam w dobie kryzysu związkowego
|
|
|
|
|
#2192 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Może to być faktycznie chęć usilnej zmiany
W dodatku ostatnio mam manie patrzenia wszędzie na jasne blondynki. I co najśmieszniejsze najbardziej podobają mi się te Panie kolo 40 w jasnych włosach Pocieszam się, że ten kolor je odmładza. Na te moje pasemka już wybieram się długo, ale zawsze mi coś nie jest po drodze: a to kasy nie mam, a to mówię sobie, że moja farba za 10 zł zrobi to lepiej itd. Mam już jednak dość tego koloru. Prawie 4 lata go noszę i znudził mi się. Doszłam w tym momencie do wniosku, że już nigdy nie przyciemnię włosów (na pewno? ) więc tak czy tak muszę to zrobić. Męczy mnie też samodzielne robienie tych odrostów, wolę żeby ktoś się mną zajął. No i będę mogła to robić co 3-4 miesiące więc spoko Noooo to mam dużo usprawiedliwień na wydanie tej kasy Ogólnie jakoś nigdy nie miałam większych kompleksów, ale może czas już na nie Jedynym w sumie była moja diastema (otoczenie jednak nie uważa tego za wadę). Mi też nigdy nie przeszkadzała. Byłam nawet z 10 lat temu z nią u ortodonty to sama ona mi odradziła aparat, bo mam wszystkie zdrowe, moce zęby to po co mi to? Potem jednak zaczęły mi się kruszyć te jedynki i wizyta u dentysty musiała mieć miejsce średnio co rok łatając je. A że mam ślub za rok i możliwość zrobienia licówcek po kosztach u mojego kochanego kuzyna to zdecydowałam się na nie Tylko na dwie jedynki. Wcześniej czy później i tak by mnie to czekało z powodu łamiących się zębów więc zaryzykuję No i o ile wzrośnie moje poczucie wartości podczas szczerzenia się na fotkach ślubnych :P
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-06-15 o 10:06 |
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
bijum, czekam na zdjęcia
|
|
|
|
#2194 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo jakiś mam w lewiatanie, chyba kallos keratin szampon, to może by się nadał, przyglądnę mu się, bo barwa mi na kilka użyć została Cytat:
Z tym, że u mnie akurat ta zmiana koloru była naprawdę subtelna i nie jakoś bardzo widoczna ![]() Cytat:
A wyglądam nadal na 18, ach ta wieczna młodość ![]() Czekam na zdjęcie po cięciu Za mną nadal chodzi cięcie, ale w sierpniu bierzemy ślub kościelny i żal mi długości, bo i tak długie nie są, więc pewnie po ślubie
|
||||
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...r-shampoo.html Kupiłam, bo w moim małym Hebe byłam i jakiś taki mały wybór szamponów był. Więcej tam nie pójdę po włosowe rzeczy. ![]() Ale nie wygląda na wydajny, więc mam nadzieję, że szybko się zużyje. (słabo się pieni, a że mieszam go z odżywką, żeby tak nie rypał, to pieni się jeszcze mniej, a ja lubię pianę )
|
|
|
|
|
#2196 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2197 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ostatnio mi sie cos ze skalpem dzieje. Boli i swedzi a nic nie zmienilam w pielegnacji. Jakies rady na to? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-06-15 o 12:40 |
|
|
|
|
#2198 |
|
Rozeznanie
|
- Też się ze skalpem zmagam, ale jeszcze nie znalazłam na niego sposobu - teraz siedzę z rycynowym + olejkiem laurowym, a za 5 minut będę robić peeling. Do skalpu mam jeszcze lawendowy, rozmarynowy i z gorczycy. Będę testować. Jak coś mi zadziała, to dam znać. Na razie możesz spróbować peelingu, może coś Ci pomoże.
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
Mi mycie odżywką wyeliminowało jakiekolwiek swędzenie skalpu (: Wszystkie szampony poszły w kąt!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2201 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2202 |
|
ma zielone pojęcie
|
Moje dzisiejsze https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=23762&p ictureid=179620
![]() Nawet się nie przejmuję tym zupełnie prostym pasemkiem, które jest dokładnie na środku
|
#2203 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja cały czas myję metodą omo - pierwsze O to u mnie olej - i przetłuszczanie to mój ostatni problem. Chatul, wow! |
|||
|
|
|
#2204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
OMG, ale zdrowie od nich bije!
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrzucam moje, chodzi za mną podcięcie delikatne ![]() Dziś umyłam szamponem z Alterry i zarzuciłam niveę do kręconych. Ktoś tu polecił mi Gliss Kur Hair Repair i polubiłam się z nią
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Chatul, jak one pięknie lśnią
wicherku, uwielbiam Twoje włosy, są takie... duże cudne |
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Haha bo są duże, ale średnio mi się skręt chce lepiej zdefiniować szczególnie z tyłu a nie chcę dużo walić i męczyć stylizacją ich, stawiam na lekkie poskromienie grzywy i jest jak jest
|
#2208 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny z UK czy jest u Was dostępna zielona linia firmy SUNSILK? Widzę na zagranicznych stronkach, że gdzieś w świecie istnieją te produkty. Interesuje mnie zielone mleczko do włosów kręconych.
|
#2209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Słowo pisane od mowionego rozni się własnie tym, ze nie widac emocji drugiej osoby i mozna wysnu złe wnioski.Mi nie przeszkadza jak ktos mi zwroci uwagę ale przewazne robie błędy nie z ,,niewiedzy'' a z powodu pośpiechu itd. Jeszcze nie zrobiłam odrostu ,przełoży łam wizytę na przyszły tydzień,cos mi wypadło .Jestesm y na urodzinach u znajomych ale musiałam do Was zajrzec .
|
|
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam zielony Sunsilk szampon i odżywkę we Włoszech. Bez szału.
OMO stosuję od kilku miesięcy. Robię już totalne mieszanki, ciągle wypróbowuję coś innego. Na razie nie znalazłam żadnej cudownej kombinacji. ;D Dzisiaj: O: Nivea Long Repair w sprayu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-w-sprayu.html aż do zmoczenia nią włosów, zostawione na kilkanaście minut. M: Tigi Catwalk Curlesque https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...g-shampoo.html O: Nivea Hydro Care https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...do-wlosow.html Na koniec jeszcze Pantene krem do loków. No i wyszło bardzo mocno skręcone afro, ale jak dla mnie zbyt puszyste. Po produktach Nivea mam super miękkie włosy, ale niestety sianowate. :< |
|
|
|
#2211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużo lepsze od Pantene. Apropos Pantene...napisali mi, że bardzo im przykro, że aktualnie nie mają NIC dla kręconych Jedynie polecili piankę Osobiście mam ich piankę w <dupa>:P
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Mleczka nie widziałam, ale to ta sama linia, więc pewnie jest dostępne. Też pamiętam tę linię, używałam tego mleczka chyba w gim albo jeszcze w podstawówce. ;p Ale jak odkryłam Pantene, to zostało moim faworytem, bo wydaje mi się mniej sklejające.
|
|
|
|
#2213 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
cieszę, ja się z nią w końcu średnio polubiłam |
||
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze wrzucam
|
|
|
|
#2215 |
|
Wtajemniczenie
|
mi też się podobają
wyglądaj ą na nawilżone i w ogóle fajne |
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Piękne.
Jest dużo lepiej niż ostatnio, bo teraz widać, że są nawilżone, zniknął ten minimalny puch, który ostatnio zauważyłam na zdjęciach, które wstawiałaś.
|
#2217 |
|
Rozeznanie
|
- Było, było! Pamiętam, że też byłam z niego zadowolona i zużyłam kilka opakowań. Fioletową też miałam. Niestety, w UK chyba nie ma. Na ebay coś niby mają, ale niestety nic zielonego poza szamponem.
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
|
|
#2219 |
|
Wtajemniczenie
|
Chatul,dopiero zoabczyłam Twoje włoski...Piękne
|
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym chciała mieć takie gładkie, nawilżone loki.
Będę walczyć. ^^
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

raczej się nie obetnę, ale generalnie dobrze wspominam tą długość. Suszyłam je w 5 minut suszarką (teraz zajmuje mi to jakieś 12)
Ja jak ścięłam to miałam 14 lat i byłam w dobie kryzysu związkowego

Pocieszam się, że ten kolor je odmładza. Na te moje pasemka już wybieram się długo, ale zawsze mi coś nie jest po drodze: a to kasy nie mam, a to mówię sobie, że moja farba za 10 zł zrobi to lepiej itd. Mam już jednak dość tego koloru. Prawie 4 lata go noszę i znudził mi się. Doszłam w tym momencie do wniosku, że już nigdy nie przyciemnię włosów (na pewno?

No naprawdę, nie wiem, czy go używać, dzisiaj użyłam wymieszany z odżywką i chyba codziennie tak będę robić, bo jest tak mocny, że boję się, że przy odciskaniu przed odżywką d/s włosy mi się połamią, tak będą wyrypane. 

Jedynie polecili piankę
Osobiście mam ich piankę w <dupa>:P

wyglądaj ą na nawilżone i w ogóle fajne