Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-15, 15:28   #4591
Ines3037200
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

SIMKA GRATULACJE!!!
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 15:35   #4592
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Juz wszystko mowię TŻ był "na telefon" w teorii, a w praktyce siedział sobie koło łóżka. Jestem w sali z dziewczyna, która opłaciła sobie opiekę położnej i generalnie ta położna zabrała jej dziecko (chłopiec urodził sie z waga 4600 g!), ona jak najbardziej wyraziła zgodę, żeby TŻ został mówiąc, ze lepiej, bo po cc mnie jest trudniej sie dzieckiem zajmować a ona chce sie wyspać, wiec TŻ bedzie bardziej sprawny i lepiej zajmie sie Małym Jednym słowem - gwiazda, ale mnie to na rękę, bo dzięki temu dzisiejszej nocy TŻ tez moze być
czemu gwiazda?
ja ją rozumiem - będzie wyspana, będzie szczęśliwsza, dziecko będzie szczęśliwe

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
kularek, w praktycznie każdym szpitalu, który znam jest praktyka, ze po cc siedzi sie 3 dni, a po sn 2 dni
po sn bylam 4 dni po szpitalu wiec nie do konca to, co piszesz jest prawda - przeciez to zalezy od stanu zdrowia kobiety

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Dzięki Kochana, niestety pediatra to pikuś, kontrole mamy u okulisty i szeregu innych specy. Ale zapisze sobie kontakt. Aczkolwiek to jakiś logistyczny koszmarek. Już o dojazdach wszędzie nie wspomne. My się chyba w babce medice zadekujemy i taki final bedzie. ale jak sobie przyoomonam skladki na ubezpieczenie zdrowotne...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
ja tam na usg chodziłam bo moja pani doktor nie robi usg () i niestety wiem jak boli to ciągłe płacenie za coś, co powinnaś mieć teoretycznie w ramach płąconych składek.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 15:41   #4593
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Z tym tyciem to tak roznie ja 3-4t juz nic a maly od ostatniej wizyty czyli od 10maja z 2200 na 3600 no ale wiadomo usg to te wymiary przyblizone. Wiec albo ja chudne albo rzeczywiscie zmniejsza sie ilosc wod a na to konto wzrasta dziecko. Mam nadzieje zwefyfikowac wage dziecia wkrotce

fame e rozbestwilas nas z tym rodzeniem od maja a teraz kazesz lizac cukierek przez szybke

simka,vegetka oj bedzie zeby nawet pol posta nie napisac.
łooo to dopiero przeskok wagowy

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
To wyobraźcie sobie co ja muszę czuć

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Hej Natanek 2940 kg, 53 cm ur w czwartek o 17.55 silami natury
Włochy ma nieziemskie maly slodziak
My jeszcze w szpitalu bo ma zółtaczke i badania mu robią
Jutro ekg serduszka
Zakochaliśmy sie w naszym skarbie bez pamieci:

Porod byl dlugi i ciezki maly byl trzy razy okrecony pepowina i sie podduszal ' tracil tetno,
Na szczescie szybko sie zapomina o bolu
Jednego dnia mialam cewnik zalozony zeby szyjke skrocic
O 12 w nocy zdjety i rano o 6.30 na oxytocyne
Mialam caly czas podpiete kroplowy i ktg bo tetno uciekalo
O 16 dostalam znieczulenie-ulga niwziemska
Bo wczesniejsze skurcze byly nie do opanowania bo rozwarcie sie robilo a szyjka nie chciala sie zgladzic
Potem poszlo juz dobrze i parte nie byly zle
Tż przeciol pepowine i płakaliśmt oboje, nie zaluje ze byl z nami
Wiele mi pomaga

Pozdrowienia
GRATULACJĘ! i fajnie,że się odezwałaś.Łezka mi się zakręciła jak czytam z jaką czułością piszesz o synku

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość

ja opuchlizny nie miałam, a boli mnie no autentycznie, jakbym weszła i zeszła z Giewontu... Nie mam pojęcia skąd to się bierze, zastanawiam się czy może mieć na to wpływ obniżanie się dzidzia w brzuchu

Dobry pomysł z wątkiem, albo niech założy go Fame, ma doświadczenie i chyba nie prędko się rozpakuje...

Hehe też myślałam że coś się zadziało w nocy, trzymasz nas w napięciu

------
Oglądam właśnie "Porody" i ryczę jak bóbr na widok maluszków Ale postawa jednej matki mnie zaskoczyła... Jeszcze przed rozpoczęciem się akcji porodowej położna pyta jej czy jakby pępowina była na tyle długa, że matka mogłaby ją sama odciąć, to czy chce to zrobić? Matka mówi stanowczo NIE (ojca nie będzie przy porodzie), a zapytana czy chce kontaktu skin to skin po porodzie, też mówi stanowcze NIE, że chce dostać czyste i zaopatrzone już dziecko... Dziwna postawa.. czy ja jestem dziwna?
wydaje mi się,że te nasze bole na pewno są w jakims stopniu powiązane z obniżaniem dziecia
Fame bidulka faktycznie może zostać na końcu jak tak dalej nas będzie zwodzić Izunia
oglądałam kiedyś ten odcinek i babka ogólnie dla mnie była dziwna, taka bardzo egocentryczna...

wróciliśmy z obiadku i Ikei , tz padł - coś go głowa dalej boli po wczorajszym i nie wiem czy mi dziś tą półkę zamontuje....

Edytowane przez i like it
Czas edycji: 2014-06-15 o 15:47
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 15:41   #4594
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
No to tak:
1. Wątek w poczekalni kończymy, niemal codzień dzieci rodzimy
2. 4o tydzień ciąży jest tuż tuż, lipiec witamy z dziećmi już
3. Ciężarówki już na mecie, rozładunek bedzie w lecie
4. Lipiec szybko już nadchodzi, każda z nas co chwilę rodzi
3 boskie - głosuję
Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Hej Natanek 2940 kg, 53 cm ur w czwartek o 17.55 silami natury
Włochy ma nieziemskie maly slodziak
My jeszcze w szpitalu bo ma zółtaczke i badania mu robią
Jutro ekg serduszka
Zakochaliśmy sie w naszym skarbie bez pamieci:

Porod byl dlugi i ciezki maly byl trzy razy okrecony pepowina i sie podduszal ' tracil tetno,
Na szczescie szybko sie zapomina o bolu
Jednego dnia mialam cewnik zalozony zeby szyjke skrocic
O 12 w nocy zdjety i rano o 6.30 na oxytocyne
Mialam caly czas podpiete kroplowy i ktg bo tetno uciekalo
O 16 dostalam znieczulenie-ulga niwziemska
Bo wczesniejsze skurcze byly nie do opanowania bo rozwarcie sie robilo a szyjka nie chciala sie zgladzic
Potem poszlo juz dobrze i parte nie byly zle
Tż przeciol pepowine i płakaliśmt oboje, nie zaluje ze byl z nami
Wiele mi pomaga

Pozdrowienia
gratulacje!! nareszcie jakieś info... ehhh ten poród sn coraz bardziej zaczyna mnie przerażać... trzymajcie się i meldujcie co u Was
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 16:06   #4595
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Simka gratuluję!!!

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 16:12   #4596
mamaya
Zakorzenienie

irsin, to oczywiste, ze wypis zależy od stanu zdrowia Malucha i kobiety
A w kwestii gwiazdorstwa nie bede sie spierać. Widze jej zachowanie, sposób w jaki zajmuje sie dzieckiem. To jest trzecie dziecko, wpadka i wypowiada sie o tym bardzo niefajne. No ale nie wazne

simka, gratuluje. Pewnie spotkałyśmy sie juz na korytarzu przypadkowo
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 16:29   #4597
cinnilla88
Raczkowanie

Dziewczyny z Warszawy i okolic! Bylam dzisiaj w Wola Parku i widziałam informacje na temat bezplatnych badan usg 4d. Beda je wykonywac w WP w przyszły weekend od 11 do 17. Może ktoras będzie chciala pójść.

A wszystkim mamusiom gratuluje i zazdroszcze, bo mam jyz dosyć chodzenia z brzuchem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-15, 16:32   #4598
Marianna 54
Raczkowanie

Malwiska my mamy jedną maskotkę z pozytywką dla Małej, którą dostaliśmy na dzień dziecka dla Niej, ale teraz wszyscy się pytają co chcemy i podobnie jak Ines delikatnie sugeruję że ubrań mam pod dostatkiem a inne gadżety typu maty, leżaczki itd to by nam się przydały to większość prosi o konkrety co chcemy więc jestem na etapie wybierania co by nie mieć 3 mat a żadnej karuzeli

Rybka Bambusiek dziękuję za opinie o koniku jedna na plus druga na minus, na innym wątku mamy mocno go polecają, więc może się skuszę

Simka gratulacje podwójne jedne za synka a drugie za pierwszy poród SN na wątku

Kto następny ja mam podobny termin do Fame ale jeszcze młodej nie wyganiam niech posiedzi jeszcze z dwa tygodnie
Fame trzymam kciuki cobyś się jeszcze w tej części rozpakowała ja poczekam na następną
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 17:07   #4599
malwiska
Zakorzenienie

My właśnie z tz na rybach siedzimy na jeziorze. Tak mi się trochę nie chce ale cóż, lepsze to niż kieszenie w domu.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-15, 17:17   #4600
rybka13
Zakorzenienie

simka gratulacje
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 17:47   #4601
pszczola189
Rozeznanie

simka gratulacje

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-15, 17:52   #4602
elcia_
Raczkowanie

Witam country weekend za nami, nie ma to jak w domciu. Chociaż mężusiowi weekend w stolicy się przedłuża do jutra i znowu nocka spędzona tylko z Nadusią. Widzę że małej przydaję się taka chwilowa rozłąka z pokoikiem, bo od godzinki bawi się sama i nic ode mnie nie chce a tak to zawsze jej się nudzi.
A tak wogóle to jeszcze nie pisałam
simka, mamaya wielkie gratulacje, zazdroszczę że macie już swoje kruszynki przy boku
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 18:33   #4603
Ines3037200
Rozeznanie

Brzuch twardnieje co 4 minuty, czekamy do 20:30 jak sie nic nie zmieni to kierunek izba przyjec. Trzymajcie kciuki zeby too znowu nie byl falszywy alarm, chociaz tego sie spodziewam

Stary 2014-06-15, 18:38   #4604
Iza188
Rozeznanie

simka, Wielkie brawo Gratuluję!

Dziewczyny jak wy mierzycie swoje brzuchy?? Tak jak by talia szła, gdyby była , czy niżej po "oponce"??
Co do pobytu w szpitalach to w moim jest tak, że trzeba minimum 3 doby leżeć bo inaczej NFZ nie zwróci szpitalowi pieniędzy a rodzące są dla szpitala opłacalne (w sumie nic dziwnego jak wszystko trzeba mieć swoje). Lub oczywiście dłużej jak wymaga tego sytuacja. Chyba we wszystkich lubelskich szpitalach tak jest...
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 18:38   #4605
elcia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Brzuch twardnieje co 4 minuty, czekamy do 20:30 jak sie nic nie zmieni to kierunek izba przyjec. Trzymajcie kciuki zeby too znowu nie byl falszywy alarm, chociaz tego sie spodziewam

trzymam kciuki żeby to było już
Stary 2014-06-15, 18:45   #4606
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:

Nie czekaj tylko jedź. Aaaaa i pamiętaj ze adrenalina wycisza skurcze więc jak zbliżysz się do Ip to może ich już nie być.

Stary 2014-06-15, 18:49   #4607
mamaya
Zakorzenienie

Ines, trzymam kciuki I czekam na Ciebie
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 18:50   #4608
Nautiz
Raczkowanie

Simka i mamaya - gratulacje!!!
Cieszę się bardzo, że juz macie porody za sobą i swoje maleństwa przy sobie.

"3. Ciężarówki już na mecie, rozładunek bedzie w lecie " ten tytuł nowego wątku podoba mi się najbardziej, ma mój głos jak nic

U nas wszystko w porządku. Tż z delegacji wrócił, torba dopakowana, wyprawka przygotowana - syn może przychodzić na świat.
Jestem już ciężka i niemoblina, więc od środy (będzie u mnie pełne 37 tygodni) zaczynam wywoływanie porodu sposobami domowymi ;-)
Brzuch mi twardnieje, odczuwam takie skurcze jak na okres, tak w dole brzucha. Mam nadzieję, że to dobre oznaki i że to już tuż tuż
podobno też brzuch mi się obniżył. Położna na oddziale podpowiedziała mi, że jak już między piersiami a brzuchem będą się mieściły swobodnie 3 palce, to będzie oznaczało, że poród już lada dzień. U mnie są porządne dwa.
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 18:53   #4609
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość

"3. Ciężarówki już na mecie, rozładunek bedzie w lecie " ten tytuł nowego wątku podoba mi się najbardziej, ma mój głos jak nic

U nas wszystko w porządku. Tż z delegacji wrócił, torba dopakowana, wyprawka przygotowana - syn może przychodzić na świat.
Jestem już ciężka i niemoblina, więc od środy (będzie u mnie pełne 37 tygodni) zaczynam wywoływanie porodu sposobami domowymi ;-)
Brzuch mi twardnieje, odczuwam takie skurcze jak na okres, tak w dole brzucha. Mam nadzieję, że to dobre oznaki i że to już tuż tuż
podobno też brzuch mi się obniżył. Położna na oddziale podpowiedziała mi, że jak już między piersiami a brzuchem będą się mieściły swobodnie 3 palce, to będzie oznaczało, że poród już lada dzień. U mnie są porządne dwa.
A jak u kogoś mieści się swobodnie prawie cała reka hehe to ile musi się obniżyć? ja mimo 36 tc nadal mam nisko i chyba mi się nie podniesie więcej. Taka budowa ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-15, 18:58   #4610
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość

I teraz pewnie wszytskie sobie mierzą u mnie narazie 1 się mieści więc wychodzi że jeszcze mamy czas , ale nam się nie śpieszy

Ines trzymam kciuki za rozkręcenie akcji, jesteście bardzo opanowani ja już pewnie bym pod IP siedziała , na kiedy masz termin bo mi gdzieś umkneło ? Już doczytałam 4 lipca , my na 3 więc muszę być gotowa na wszytsko

Edytowane przez Marianna 54
Czas edycji: 2014-06-15 o 19:00
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 19:00   #4611
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Ines dawaj znać i trzymamy kciuki
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 19:07   #4612
i like it
Rozeznanie

Cytat:

trzymamy trzymamy i czekamy na wieśći

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
I teraz pewnie wszytskie sobie mierzą u mnie narazie 1 się mieści więc wychodzi że jeszcze mamy czas , ale nam się nie śpieszy

Ines trzymam kciuki za rozkręcenie akcji, jesteście bardzo opanowani ja już pewnie bym pod IP siedziała , na kiedy masz termin bo mi gdzieś umkneło ? Już doczytałam 4 lipca , my na 3 więc muszę być gotowa na wszytsko
jak tylko przejdzie mi twardnienie to wstanę i będe mierzyć
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 19:08   #4613
Ines3037200
Rozeznanie

Eeeeej ale lipa, przestalo

Stary 2014-06-15, 19:16   #4614
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:

u Ciebie z Tymi skurczami jest chyba tak jak u mnie gdy chce tż'owi albo komuś innemu pokazać jak mała kopie. Jak tylko chce ją nagrać albo inni mają wzrok na moim brzuchu to mała się wycisza
Stary 2014-06-15, 19:24   #4615
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
u Ciebie z Tymi skurczami jest chyba tak jak u mnie gdy chce tż'owi albo komuś innemu pokazać jak mała kopie. Jak tylko chce ją nagrać albo inni mają wzrok na moim brzuchu to mała się wycisza
A to oczywiście w przypadku mojego syna dokładnie tak samo działa

Także moja rada: jak nie chcecie jeszcze rodzić, to napiszcie na forum, że rodzicie, od razu akcja zahamowana
Stary 2014-06-15, 19:27   #4616
elcia_
Raczkowanie

Cytat:

Ale sobie te skurczybyki jaja robią
Stary 2014-06-15, 19:28   #4617
svelta
Rozeznanie

Debeściara 3 tytuł wymiata Ty to masz głowę do rymów

Simka Gratulacje!

Ines ja bym chyba oszalała od tych fałszywych alarmów. Ale tak sobie myślę, że może naprawdę jesteś już bardzo blisko i trzebaby jechać do lekarza to sprawdzić.
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 19:34   #4618
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Debeściara 3 tytuł wymiata Ty to masz głowę do rymów

Simka Gratulacje!

Ines ja bym chyba oszalała od tych fałszywych alarmów. Ale tak sobie myślę, że może naprawdę jesteś już bardzo blisko i trzebaby jechać do lekarza to sprawdzić.
ja tak samo bym radziła jak svelta pojechałabym i bym sprawdziła
Stary 2014-06-15, 19:34   #4619
agnes208
Zakorzenienie

ines ale te twardnienia mialas regularne i schodzace tzn np 10 8 5 4min czy np raz 10min 7 5 i znowu np 9min?
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 19:44   #4620
simka234
Wtajemniczenie

Kochana bo on jest taki slodki
Zobaczysz sama tez tak o swoim bobasku napiszesx
Ja jak patrze na niego i przypomne sobie te chwile jak mi go na brzuch polozyli to rycze zawsze..
Emocje nie do opowiedzenia nic nie ma znaczenia w sekunde zapominasz o bólu liczy sie tylko ta mala istotka..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości