Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-16, 09:00   #2311
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hejka!
cuuudny bartulo a Ty fewciu - brak slow poprostu! sadze ze kilku "panow" zacznie zalowac ze jednak nie zostali w 3 klasie na przyszly rok

nie wiem co to te MC ale to prawie tak jakbys cwiczyla z nasza Sylwietta

mysle ze tak
a co to za szkolenie?

bez sensu!!! tylko go tym zacznie przyzwyczajac

pstryniu MC to martwy ciąg jak Ci to coś mówi
słuchacie moj pomoc domowa mi oznajmiła,że swoją wnuczkę (17 miesięcy) karmią w następujący sposób- ona trzyma małej glowe a córka wciskan na siłę
jak to usłyszał mój TZ to aż poczerwieniał i skomentował
a ona na to,że tylko w taki sposób mała zaskakuje z jedzeniem
normalnie szczena mi opadła i nie mogę jej pozbierać

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-06-16 o 09:01
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 09:11   #2312
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
słuchacie moj pomoc domowa mi oznajmiła,że swoją wnuczkę (17 miesięcy) karmią w następujący sposób- ona trzyma małej glowe a córka wciskan na siłę

o, czyli Sylwietta pasuje do tego jak nic! Waga praktycznie ta sama jak S. bedzie za lekka to mozesz potem mna popodrzucac

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 09:15   #2313
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Blogerko : niestety, głową muru nie przebijesz. Ja niby to wiem, niby staram się z tym godzić a i tak aż się we mnie gotuje i zawsze mnie poniesie - tłumaczę, staram się, a to jak się spotkać ze ścianą... takie zatwardziałe bezrefleksyjne trzymanie się starego...
Nie wiem czy dobrze się odnosze....ale byliśmy w piatek/sobata u znajomych, w sumie tylko nocowaliśy tam ale wiadomo przy browarku i jedzeniu wieczorem rozmowa na rózne tematy, zeszło na to że u mojego brata dzieci są rok po roku i w sumie takie główne zabawki (samochody, krzesełka, stoliki)mają podwójne. Wiktorowi ( 1.5 roku) jest wszystko jedno natomiast Lenka (2.5) ni epotrafi sie dzielić "swoimi" zabawkami z nim, zabiera mu, nie pozwla ajeździć wózkiem itp, choć potrafi ą tez razem się bawić, w przypadku Oliwki nei ma tego porblemu bo zawsze jej naznośi różnych zabawek. Ja twierdze ze przyjdzie czas że przejdzie je to, ale zmiejszy się natężenie tego moje moje, a mąż koleżanki że nie, że jak teraz tak ma to jeszcze sie to pogorszy i rodzice robią błąd że tak podwójnie dla świętego spokoju kupują i takie tam.

Ja już wiecie my zamiast jechać z pracy na integrację ( było nieciekawie bardzo, np grill koszt 27 zł/os, a przy wydawaniu jedzenia słysząłeś: tylko jedna kiełbaska i jedna kiszka przysługuje - masakra) pojechaliśy busem do Krakowa w piątek po południu, przenocowaliśmy u koleżanki i rano do salony po nowiuskiu samochód. Oczywiście Tż jak się na miesjcu naoglądał to z koloru bordo jest niezadowolony, ale w słońcu samochód bosko wygląda. Zdziwiłam się tylko ( wiadomo nie braliśmy najbardziej wypasionej wersji bo nas niestać) że z tyłu okna na korbki, moja stara 13-nasto letnia Ibiza była fullelektrik No ale wiecei wszytko nowe, leciutko chodzi, a Tż jużi chce ją wcisnać, a za 2-3 lata wymienić drugi samochód który mamy na leona i jego właśnie dla siebie, bo Inbiza mało męska :P
Olisia super, tylko wieczorami coś marud sie robi i czasem już mi weny brak...
Wczoraj o 13 poszliśy na spcer i przy okazji na herbatę do jego brata wstąpiliśmy, Oli jak już sie oswoiła to chodziła sobie, gadała i wogóle jakby dziecka nie było Ale w penej chwiliśpiąca się zrobiła, bo pieluszka w jedną ręke , misiek w druga i pod drzwiami stała ze chce iść. W drodze powrotnej widac że wykończona ale tyle ciekawych rzeczy się działo ze nie zasnęła. W domu szybko: picie, sikanie i 5 minut i dziecko spało. Przez prawie 1.5 godziny bez ruchu.
Tylko codziennie regularnie jak w zegarlu wstaje 0 6:20, chodzi spac o 21 i nie pośpi rano ani 10 min dłuzej...wykańcza mnie to zwłaszcza w weekend...
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 09:21   #2314
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
Wczoraj i przedwczoraj zwiedzalismy. szkalnko tak, znajomi z Pl.
Wczoraj byla histeria z zasypianiem: Yae miala zapchany nos i byla zbyt zmeczona, by uspokoic sie przy piersi; wyszlam z nia na balkon i zasnela po 30 sek. Znajomi cudnie sie z nia bawia. Tak jak podejrzewalam, w domu jest teraz gwarno i dzieki temu Yae zaskoczyla z mowieniem - powtarza jak najeta.
sylwietta jak pracujesz nad masa? U nas jeszcze sie dobrze lato nie zaczelo a ja znow lece z wagi, juz jestem ponizej 50kg i jak tak dalej pojdzie, to nie bede miala sily nic przy Yae zrobic.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 09:28   #2315
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Masakra jakaś.
I dziecka mi szkoda
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 09:53   #2316
LadyWhisper
Zakorzenienie

Heja!

Fewciu pieknie wygladasz!!! I buty piekne! Tylko ja bym sie pewnie pozbyla tych paseczkow w kostce, ale ja kurdupel jestem

Bokeh taaaak.... Usypianie od 19 do 21.20..... A wyjscie z pokoju po usnieciu Pietraszka graniczy z cudem, trzeba byc cicho jak elf jakis, skubaniec od razu sie podnosi jak tylko krok postawie w strone drzwi
A zapewniam, ze padniety na maksa. Np trze oczy trze trze trze i bach w sciane, bo idac tarl oczka i nic nie widzial, chwile potem idzie, przytula swojego miska i bach, znowu w sciane Nie mam juz pomyslu. Ciekawe, jak dzisiaj z drzemka w dzien.

Wstalismy o 8. Mlesio o 5 i wczesniej jedna pobudka bo mu spodenki z pidzamy spadly i sie w nie zaplatal

Ifwka my wyluzowalismy z M.w sprawie tych parapetow, po pierwsze w tym miejscu nie ma najmniejszych szans, ze spadnie, po drugie w inych czesciach kanapy ma calkowity zakaz wspinania sie w ten sposob. I w innych pokojach tak samo. I slucha! Wie, ze to niebezpieczne. Ma jedno swoje miejsce i stamtad moze sobie patrzec na ulice i smieciary do woli

Marsi, az mi sie przypomnialy czasy jak na treningach nie mielismy warunkow, silowni, to bralam mojego trenera na barki (80kg, pamietam jak dzis) i przysiady. W....gimnazjum Na obozach kadrowych silke robilam z chlopakami

O matko, masakra z tym karmieniem!!!

A w ikei jak w ikei, pierdyliard pierdółeka tak rzeczy do Pietraszka, krzeselko Mammut, szafa stuva w kolorze szarobrazowym (ostatnie fronty byly!!! Nie ma to jak glupie szczescie) jakies pudeleczka, stoliczek i poleczka w turkusie (do salonu) i szukam jakis ladnych paneli okiennych lub zaslon z dodatkiem turkusu. Ktos cos? bo rolety turkusowe to zdecydowanie za duzo juz bedzie

Dziecie mi porwalo z talerza kabanoska (pozarl calego!!!) i teraz z kromki pasek papryki Do tego sucha krome. Szok! Bo rano zazwyczaj tylko serek tutti

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 10:40   #2317
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
O matko!!! az sobie wyobrazilam moja biedna Hanie jakbym jej tak miala wciskac bo ona przeciez taki sam niejadek....

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Heja!

Fewciu pieknie wygladasz!!! I buty piekne! Tylko ja bym sie pewnie pozbyla tych paseczkow w kostce, ale ja kurdupel jestem

Bokeh taaaak.... Usypianie od 19 do 21.20..... A wyjscie z pokoju po usnieciu Pietraszka graniczy z cudem, trzeba byc cicho jak elf jakis, skubaniec od razu sie podnosi jak tylko krok postawie w strone drzwi
A zapewniam, ze padniety na maksa. Np trze oczy trze trze trze i bach w sciane, bo idac tarl oczka i nic nie widzial, chwile potem idzie, przytula swojego miska i bach, znowu w sciane Nie mam juz pomyslu. Ciekawe, jak dzisiaj z drzemka w dzien.

Wstalismy o 8. Mlesio o 5 i wczesniej jedna pobudka bo mu spodenki z pidzamy spadly i sie w nie zaplatal

Ifwka my wyluzowalismy z M.w sprawie tych parapetow, po pierwsze w tym miejscu nie ma najmniejszych szans, ze spadnie, po drugie w inych czesciach kanapy ma calkowity zakaz wspinania sie w ten sposob. I w innych pokojach tak samo. I slucha! Wie, ze to niebezpieczne. Ma jedno swoje miejsce i stamtad moze sobie patrzec na ulice i smieciary do woli

Marsi, az mi sie przypomnialy czasy jak na treningach nie mielismy warunkow, silowni, to bralam mojego trenera na barki (80kg, pamietam jak dzis) i przysiady. W....gimnazjum Na obozach kadrowych silke robilam z chlopakami

O matko, masakra z tym karmieniem!!!

A w ikei jak w ikei, pierdyliard pierdółeka tak rzeczy do Pietraszka, krzeselko Mammut, szafa stuva w kolorze szarobrazowym (ostatnie fronty byly!!! Nie ma to jak glupie szczescie) jakies pudeleczka, stoliczek i poleczka w turkusie (do salonu) i szukam jakis ladnych paneli okiennych lub zaslon z dodatkiem turkusu. Ktos cos? bo rolety turkusowe to zdecydowanie za duzo juz bedzie

Dziecie mi porwalo z talerza kabanoska (pozarl calego!!!) i teraz z kromki pasek papryki Do tego sucha krome. Szok! Bo rano zazwyczaj tylko serek tutti
oooo a pokaz mi prosze ta turkusowa poleczke do salonu ja tez chce cos w turkusie i albo przemaluje komode na turkus albo kupie ale szczerze to nie chce mi sie zas babrac w to malowanie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Fewciu az musiałam wejsc na normalny wizaz zeby zobaczyc stroj :-D

mi sie podoba tylko ta gora chyba troche za rozowa tzn w ogole sie nie sugeruj to tylko takie moje odczucie, a powiedz mi to jest spodnica i bluzka? jaa tak to skad spodniczka?

Stary 2014-06-16, 11:04   #2318
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, tak piszecie o sportach i ćwiczeniach siłowych, że aż mam ochotę wrócić na Krav Magę. Ale nie mam kiedy, zwłaszcza teraz, jak otwieram moje studio. Raaaany, czemu tego czasu w ciągu doby jest tak mało?!

Fewciu, moja Oliwka też od jakiegoś czasu budzi się z płaczem w nocy. Nie jest to co prawda codzienne zjawisko, ale co kilka dni wpada prawie w histerię w nocy, dzisiaj musieliśmy ją wziąć do nas, do łóżka, bo tak płakusiała i jakby bała się czegoś... Mi się wydaje, że chodzi o ciemne okna. Mamy takie zasłony, które są nieco za wąskie na nasze okna (mamy bardzo duże...), no i kawałek takiego ciemnego zawsze gdzieś tam wystaje... Muszę kupić nowe. A może coś innego jest powodem? Mam wrażenie, że płacz jest wtedy, jak jest u nas Zosia w ciągu dnia, tzn tak jakby ich wspólna zabawa, szaleństwo, bieganie miało na to wpływ.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-06-16 o 11:05
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 11:45   #2319
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

sylwia, głupa ja zapomniałam! narzeczony Hanny przeboski!

nancy to Kubuś dusza towarzystwa

fewciu u nas też był taki okres płaczu. budziła się, nie chciała przytulenia, noszenia nic. po prostu siedziała i płakała. najgorsze to, że nie dało rady Jej dobudzić. przez sen płakała

Ultra u nas podobnie z telefonem czy tabletem. po prostu chce zobaczyć, przyłoży do ucha, halo tata i już a no i zawsze jak leżą gdzieś w zasięgu Jej ręki to mi przynosi zawsze mój tel a Tż jego

marsi o matko nie mogę z tego karmienia:/

martwi mnie, że Hania się straszny niejadek zrobiła:/ mało co je, kilka łyżek zupki, kawałek banana. kiedyś potrafiła zjeść więcej ode mnie. mleka na noc zje może 120. mam nadzieję, ze to tylko chwilowe

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 12:01   #2320
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
I mam problem, z cyklu jak się zachować.... Olka zaczęła mazać po podłodze. tzn. daje jej kartki jakis pisak i sobie malujemy, malujemy, maaaluuujemy. po chwili ona siup nim po panelach - ja- nie wolno, malujemy tylko po kartkach, no i tak iles razy, a Olka wyglada jakby robia to specjalnie, az mnie w koncu nerwy biora i zabieram pisak, mowiac, ze mowiłam, ze malujemy tylko po kartkach Po lamencie czasem oddaje, ale jak ona znow na panele to juz definitywnie biore.... jakies inne zachowanie zastosowac?
u nas też jest mazanie po panelach i robię dokładnie jak Ty muszę kupić znikopis chyba

Cytat:

masakra

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Przypomnij mi gdzie jedziecie i jak Antonio zniósł droge bo w sobotę mamy zamiasr do Piwnicznej jechać i właśnie chciałąbym Oliwke wziąść ze sobą.
czy ja dobrze widzę po co jedziecie?

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 12:55   #2321
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Szok :banghead:

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Widzę że nie jesteśmy same z pstryniem i sylwiettą jeśli chodzi o chęć przytycia

Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:01   #2322
Debrah
Zakorzenienie

Marsi : ręce mi opadły...;/

Kończę tą ksiazkę Juula - właśnie dopadłam do rozdziału o wyznaczaniu granic, czuję się wzmocniona! Pewnie "Nie z miłości" tą kwestię mi rozwinie jeszcze, ale chyba kumam o co w tym chodzi o chyba miałam dobrą intuicję, będę wiedzieć nad czym popracować
Amelcjusz drzemkuje, taka jakaś rozmemłana jestem dziś.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:09   #2323
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja wam z chęcią dam moje kilogramy, bosze, jak mi się marzy 4 z przodu na wadze

Black, czyli jednak studio makijażu? Bo nie przyznałaś się otwarcie, co to za firmaaczkolwiek łatwo bardzo się domyślić, chyba, że się mylę???

Dziewczyny jestem wypruta, tyle mi się na głowę zwaliło ,jestem wściekła, zrezygnowana, wyryczałam się małżowi do słuchawki już, na dodatek 3godzinne usypianie nieprzytomnego ze zmęczenia bąbla (jak myślicie? Padł w mt dopiero....), niech się ten dzień już skończy. Albo w ogóle tydzień. Chcę się zakopać pod kołdrą i mieć wszystko w d.....

Bokeh taka półeczka
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30251704/
do tego dodatkowy (jeden mamy ciemnobrązowy) stoliczek, żeby zapełnić dziurę po biurku taki o
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50251699/
spodobało mi się takie jak na dole upięcie firan (chyba kupię materiał i upnę, będzie taniej niż ze strony )
i jeszcze na poduszki z kanapy, poszewki, parę turkusowych, czekoladowe i ze dwie ecru (poduszek na kanapie mamy 10 ) uzewnętrzniłam się
http://allegro.pl/poszewka-40x40-jer...303370704.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 650x650.jpg (43,2 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2014-06-16 o 13:10
Stary 2014-06-16, 13:13   #2324
BlackSanctum
Zakorzenienie

Lady, makijażu - też. Ale nie tylko.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:24   #2325
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
i jeszcze na poduszki z kanapy, poszewki, parę turkusowych, czekoladowe i ze dwie ecru (poduszek na kanapie mamy 10 ) uzewnętrzniłam się

ale te poszewki to chyba z takiego materiału jak prześcieradło są, to tak średnio będą na kanapę pasować

a co się dzieje, że tak Ci źle?

Stary 2014-06-16, 13:31   #2326
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi : ręce mi opadły...;/

Kończę tą ksiazkę Juula - właśnie dopadłam do rozdziału o wyznaczaniu granic, czuję się wzmocniona! Pewnie "Nie z miłości" tą kwestię mi rozwinie jeszcze, ale chyba kumam o co w tym chodzi o chyba miałam dobrą intuicję, będę wiedzieć nad czym popracować
Co to konkretnie za książka? bo ja o wyznaczaniu granic kiedyś kiedś czytałam (jak pamiętasz miałam z tym problem) psycholog mnie uświadomił,że dziecko musi mieć granice bo w nich czuje się bezpieczniej
z chęcią bym coś poczytałam choź mój Leoś sobie sam granice wyznacza wtedy tak śmiesznie składa usteczka w ciup, wyciąga paluszek wskazujący i mowi nu nu nu(czyli syn mamie ) a ostatnio jak coś głośno mówię to przykłada mi palec do buzi i mówi ciiiiiiiiiiii

Szaja bo ja sklerotyczka, wraz z księgą dzwięków coś wtedy jeszcze polecałaś a ja nie pamiętam co pilnie potrzebuje bo księga już prawie opanowana, najbardziej Leoś kocha stronę z drzwiami i wtedy robi puk puk w książeczkę

a jak się pytam Leosia gdzie mama ma dzidziusia to pakazuje na moj brzuch i mówi: tuuuuuuuuuuu a potem się wtula w brzusio dziewczyny, mówię Wam odlot
Stary 2014-06-16, 13:32   #2327
LadyWhisper
Zakorzenienie

tzn my mamy kanapę z takiego materiału, siedzisko (bo cała kanapa skóropodobna) i takie ze śliskiego dekoracyjnego materiału na pewno nie będą pasować, więc pomyślałam o takich właśnie (bo frotte też nie ) a z tego materiału poszewek chyba nie ma
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC0242.jpg (214,2 KB, 7 załadowań)

Stary 2014-06-16, 13:34   #2328
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Co to konkretnie za książka? bo ja o wyznaczaniu granic kiedyś kiedś czytałam (jak pamiętasz miałam z tym problem) psycholog mnie uświadomił,że dziecko musi mieć granice bo w nich czuje się bezpieczniej
z chęcią bym coś poczytałam choź mój Leoś sobie sam granice wyznacza wtedy tak śmiesznie składa usteczka w ciup, wyciąga paluszek wskazujący i mowi nu nu nu(czyli syn mamie ) a ostatnio jak coś głośno mówię to przykłada mi palec do buzi i mówi ciiiiiiiiiiii

Szaja bo ja sklerotyczka, wraz z księgą dzwięków coś wtedy jeszcze polecałaś a ja nie pamiętam co pilnie potrzebuje bo księga już prawie opanowana, najbardziej Leoś kocha stronę z drzwiami i wtedy robi puk puk w książeczkę

a jak się pytam Leosia gdzie mama ma dzidziusia to pakazuje na moj brzuch i mówi: tuuuuuuuuuuu a potem się wtula w brzusio dziewczyny, mówię Wam odlot
Cały czas piszę o jednym autorze, bo jestem pod wrażeniem, trafia w moją intuicję i przekazuje wprost rozwiązania. Jesper Juul - Twoje kompetentne dziecko, oraz druga "(nie) z miłości".
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:49   #2329
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
tzn my mamy kanapę z takiego materiału, siedzisko (bo cała kanapa skóropodobna) i takie ze śliskiego dekoracyjnego materiału na pewno nie będą pasować, więc pomyślałam o takich właśnie (bo frotte też nie ) a z tego materiału poszewek chyba nie ma

ja ostatnio kupiłam w pepco takie faje poduszki zielono białe, z takiego grubszego materiału, bardzo fajne są i tak mi się wydaje, że taki materiał bardziej by pasował do tej kanapy, niż te poszewki co pokazałaś; nie mówię o kolorze, tylko o materiale; ale to wg mnie

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Lady, zobacz z jakiego materiału tutaj są http://allegro.pl/poszewka-40-40-cm-...55458554.html; chyba podobne do Twojej kanapy, tylko kolory nie te

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

a tu masz super turkus i wg mnie fajny materiał http://allegro.pl/poduszka-poszewka-...319967662.html ; i nawet zasłony z tego samego są

wracam do pracy

Stary 2014-06-16, 13:51   #2330
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

ja ostatnio kupiłam w pepco takie faje poduszki zielono białe, z takiego grubszego materiału, bardzo fajne są i tak mi się wydaje, że taki materiał bardziej by pasował do tej kanapy, niż te poszewki co pokazałaś; nie mówię o kolorze, tylko o materiale; ale to wg mnie

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Lady, zobacz z jakiego materiału tutaj są http://allegro.pl/poszewka-40-40-cm-...55458554.html; chyba podobne do Twojej kanapy, tylko kolory nie te

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

a tu masz super turkus i wg mnie fajny materiał http://allegro.pl/poduszka-poszewka-...319967662.html ; i nawet zasłony z tego samego są

wracam do pracy
Lady, Ellmi ma racje poszewki z pepco są super, ja kiedyś kupiłam coś podobnego co pokazujesz w Jysk i nie bylo to fajne
a w pepco masz dodatki poukladane kolorystycznie na pewno coś znajdziesz, pomacasz i zadecydujesz

Cytat:
Cały czas piszę o jednym autorze, bo jestem pod wrażeniem, trafia w moją intuicję i przekazuje wprost rozwiązania. Jesper Juul - Twoje kompetentne dziecko, oraz druga "(nie) z miłości".
dzięki, zaraz zarzucę temat mamie i poproszę żeby wybrała się do biblioteki
Stary 2014-06-16, 14:03   #2331
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

czy ja dobrze widzę po co jedziecie?
Jedziemy mame odwieżć do sanatorium, więc stwierdziliśy że zrobimy sobie rodzinną wycieczke, tylko nie wiem jak Oli zniesie tyle godzin w samochodzie.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 14:05   #2332
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Jedziemy mame odwieżć do sanatorium, więc stwierdziliśy że zrobimy sobie rodzinną wycieczke, tylko nie wiem jak Oli zniesie tyle godzin w samochodzie.
do Limby? to zapraszam na koktajl truskawkowy jak będziecie mieć chwilę

Stary 2014-06-16, 14:39   #2333
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
nawijko 4 sierpnia najprawdopodobniej jesteśmy w Gd
Oooooo, akurat w urodziny mojej t.
Czekam!!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
my po weselichu, wszyscy Kubą zachwyceni, jakbyście Go widziały to byście pękły ze śmiechu w kościele zbierał groszówki i mi je dawał. Jak usiedliśmy przy stole to Kuba od razu zabrał się za łyżkę i nabierał makaron z talerza potem zjadł banana, 3 kromki chleba, ziemniaki, wszyscy pod wrażeniem,że tak sobie radzi sam z samodzielnym jedzeniem na dworze szalał z "wujem", który nim podrzucał, robił samolot itd, Kuba zachwycony zrywał i dawał wszystkim kwiatki, podrywał starsze dziewczynki no szok, jak nie moje dziecko
byliśmy tylko kilka godzin, w samochodzie Kuba usnął, mijaliśmy miejscowość, w której mieszka hje
dzisiaj byliśmy na zakupach ale Kuba marudny, chciał cały czas do mnie, czyli nic się nie zmieniło, także nie ogarniam, czemu wczoraj był taki otwarty a dziś tylko mama. I mam mały problem... przez to, że Kuba chce jeść sam i nie akceptuje karmienia nie wiem, jak ogarniać jakiekolwiek wyjścia z nim. Jak Wy robicie?
Niemniej jednak zaszalałam dziś, oj zaszalałam
Normalnie inny chlopczyk

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Widziałyście ten filmik? Już dużo razy mi się przewijał przed oczami, dzisiaj w końcu obejrzałam - nie wiem, po co
http://www.elblag24.pl/fakty/86210-p...-historia.html
Nawet nie wlaczam - nie moge

Cytat:
dzien dobry
Porobiło się.
Przez weekend tż tak mnie wkurzył, że powiedziałam, że się wynoszę, na co on w śmiech i żebym nie była dziecinna
No cóż chyba jednak będę

Co do problemu z rysowaniem - u nas to tez sie zdarza.
Tlumacze kilkukrotnie, ze po podlodze nie wolno, a jak to nie pomaga to po prostu zabieram i probuje zajac czyms innym.

Cytat:

nic dziwnego, ze dziecko nie chce jesc

Cytat:
Czekamy na Twoje przemyslenia

Wybaczcie, ze nadrobilam tylko ostatnia strone, wiecej nie dam rady.
Tata byl u nas tydzien, a planowal przyjechac na 2 dni
Nie mam nic przeciwko, ale powiem Wam, ze po tym tygodniu jestem absolutnie zmeczona
Moi rodzice aktualnie sie rozwodza. Tata akurat przechodzi przez to wszystko pod postacia "jestem singlem, wiec siedzenie w domu to dla mnie nuda" Takze codziennie latalismy na potege, a wiecie jakie bywa to meczace z dzieckiem.
Doszlo miedzy nami do kilku spiec na tym tle, bo oczywiscie tata zupelnie nie myslal o tym, ze ja nie moge wstac rano, ubrac sie i wyjsc z domu, tylko musze ogarnac Kube, siebie, zaplanowac i zrobic mu posilki na caly dzien (wychodzilismy rano, wracalismy wieczorem), w miedzyczasie pomyslec co z drzemka, rehabilitacja, zakupami, kapiela itp.
Takze troszke nam sie dni powywracaly do gory nogami. Kubus chodzil spac po 23 (my kolo 2-3 ), wstawalismy o 9-10, drzemka byla w okolicy 17

Dodatkowo wszyscy siedzielismy na kupie w jednym pokoju, bo przeciez wciaz sie nie przeprowadzilismy, a czika nieziemska akurat byla.

W kazdym razie wakacje mamy zaliczone, tylki wygrzane na plazy, fajnie jest

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-06-16 o 14:40
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 15:58   #2334
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wam z chęcią dam moje kilogramy, bosze, jak mi się marzy 4 z przodu na wadze

Black, czyli jednak studio makijażu? Bo nie przyznałaś się otwarcie, co to za firmaaczkolwiek łatwo bardzo się domyślić, chyba, że się mylę???

Dziewczyny jestem wypruta, tyle mi się na głowę zwaliło ,jestem wściekła, zrezygnowana, wyryczałam się małżowi do słuchawki już, na dodatek 3godzinne usypianie nieprzytomnego ze zmęczenia bąbla (jak myślicie? Padł w mt dopiero....), niech się ten dzień już skończy. Albo w ogóle tydzień. Chcę się zakopać pod kołdrą i mieć wszystko w d.....

Bokeh taka półeczka
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30251704/
do tego dodatkowy (jeden mamy ciemnobrązowy) stoliczek, żeby zapełnić dziurę po biurku taki o
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50251699/
spodobało mi się takie jak na dole upięcie firan (chyba kupię materiał i upnę, będzie taniej niż ze strony )

Cytat:

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Oooooo, akurat w urodziny mojej t.
Czekam!!

Normalnie inny chlopczyk

Nawet nie wlaczam - nie moge

Co do problemu z rysowaniem - u nas to tez sie zdarza.
Tlumacze kilkukrotnie, ze po podlodze nie wolno, a jak to nie pomaga to po prostu zabieram i probuje zajac czyms innym.

nic dziwnego, ze dziecko nie chce jesc

Czekamy na Twoje przemyslenia

Wybaczcie, ze nadrobilam tylko ostatnia strone, wiecej nie dam rady.
Tata byl u nas tydzien, a planowal przyjechac na 2 dni
Nie mam nic przeciwko, ale powiem Wam, ze po tym tygodniu jestem absolutnie zmeczona
Moi rodzice aktualnie sie rozwodza. Tata akurat przechodzi przez to wszystko pod postacia "jestem singlem, wiec siedzenie w domu to dla mnie nuda" Takze codziennie latalismy na potege, a wiecie jakie bywa to meczace z dzieckiem.
Doszlo miedzy nami do kilku spiec na tym tle, bo oczywiscie tata zupelnie nie myslal o tym, ze ja nie moge wstac rano, ubrac sie i wyjsc z domu, tylko musze ogarnac Kube, siebie, zaplanowac i zrobic mu posilki na caly dzien (wychodzilismy rano, wracalismy wieczorem), w miedzyczasie pomyslec co z drzemka, rehabilitacja, zakupami, kapiela itp.
Takze troszke nam sie dni powywracaly do gory nogami. Kubus chodzil spac po 23 (my kolo 2-3 ), wstawalismy o 9-10, drzemka byla w okolicy 17

Dodatkowo wszyscy siedzielismy na kupie w jednym pokoju, bo przeciez wciaz sie nie przeprowadzilismy, a czika nieziemska akurat byla.

W kazdym razie wakacje mamy zaliczone, tylki wygrzane na plazy, fajnie jest
Też mam wtedy urodziny
to mieliście intensywny tydzień

Hania na pytanie ile ma lat- pokazuje paluszek i mówi jeden

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 16:03   #2335
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Też mam wtedy urodziny
to mieliście intensywny tydzień

superowsko! moja mówi raz! ;p

jest mi tak zimno................. jeszcze tylko dwa egzamy!;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 16:32   #2336
s i l v e r
Zakorzenienie

Dopiero początek tygodnia a ja już mam dosyć.

Teraz dwa bardzo ciężkie dni przede mną. Jutro w pracy od 9-19 a w śr od 11-21
Nie mam się kiedy nacieszyć Darią

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Powiedzcie czy moge tak isc na bal???

Bardzo ładnie
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
mam ochote na kebaba :

Mój A. zrobił wczoraj domową pizzę. SAM! Pyyyyyyyyyyyyyycha
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Bokeh w Chorzowie, na Wolce
Ja mam dosyć Wolki
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny u nas z zasypianiem nie ma najmniejszych problemów ale noce..... milion pobudek ze strasznym placzem,czesto placz przez sen Tylko przytulenie dziala i to nie zawsze Biedne to moje ma yakie sny.. Wczoraj ograniczylam liczbe zabawek grajacych,bodzcow,nawet radio gralo cichutko lub w ogole,jednak nic to nie dalo. Noc bardzo ciezka. Jak mam pomoc Blance w spokojnym snie?
Tak sobie mysle,ze to sie zaczelo tydzien temi,kiedy sie dowiedzialam o 4 dniowym szkoleniu 150km od domu. Musze zostawic Blanke na trzy noce I mimo,ze wiem ze z M swietnie dadza sobie rade,to jestem poddenerwowana. Myslicie zeBlanka to czuje?

Myślę że Blanka może odczuwać Twój niepokój i zdenerwowanie
Będzie dobrze zobaczysz. Mąż napewno świetnie sobie poradzi
Cytat:
dzien dobry
Porobiło się.
Przez weekend tż tak mnie wkurzył, że powiedziałam, że się wynoszę, na co on w śmiech i żebym nie była dziecinna
No cóż chyba jednak będę
Aż tak źle ? Co się stało?
Cytat:

Cytat:
Marsi, az mi sie przypomnialy czasy jak na treningach nie mielismy warunkow, silowni, to bralam mojego trenera na barki (80kg, pamietam jak dzis:D) i przysiady. W....gimnazjum Na obozach kadrowych silke robilam z chlopakami

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak piszecie o sportach i ćwiczeniach siłowych, że aż mam ochotę wrócić na Krav Magę. Ale nie mam kiedy, zwłaszcza teraz, jak otwieram moje studio. Raaaany, czemu tego czasu w ciągu doby jest tak mało?!

Fewciu, moja Oliwka też od jakiegoś czasu budzi się z płaczem w nocy. Nie jest to co prawda codzienne zjawisko, ale co kilka dni wpada prawie w histerię w nocy, dzisiaj musieliśmy ją wziąć do nas, do łóżka, bo tak płakusiała i jakby bała się czegoś... Mi się wydaje, że chodzi o ciemne okna. Mamy takie zasłony, które są nieco za wąskie na nasze okna (mamy bardzo duże...), no i kawałek takiego ciemnego zawsze gdzieś tam wystaje... Muszę kupić nowe. A może coś innego jest powodem? Mam wrażenie, że płacz jest wtedy, jak jest u nas Zosia w ciągu dnia, tzn tak jakby ich wspólna zabawa, szaleństwo, bieganie miało na to wpływ.
Ja myślę że to może być powodem
Cytat:

Cytat:

ŁAŁ!

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-06-16 o 16:38
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 16:43   #2337
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
dzien dobry
Porobiło się.
No cóż chyba jednak będę

Moja Ola tez ma ciezej z zasypianiem, a ostatnio jeszcze zaczeła sie bawic w gryzienie uu i myślałam, ze nadszedł kres kp, na szczescie poki co jej przeszło.

I mam problem, z cyklu jak się zachować.... Olka zaczęła mazać po podłodze. tzn. daje jej kartki jakis pisak i sobie malujemy, malujemy, maaaluuujemy. po chwili ona siup nim po panelach - ja- nie wolno, malujemy tylko po kartkach, no i tak iles razy, a Olka wyglada jakby robia to specjalnie, az mnie w koncu nerwy biora i zabieram pisak, mowiac, ze mowiłam, ze malujemy tylko po kartkach Po lamencie czasem oddaje, ale jak ona znow na panele to juz definitywnie biore.... jakies inne zachowanie zastosowac?
ułożenia z mężem życzę

A może kup wielką ceratę i na niej się bawcie?

Cytat:

hmmmm
http://ladnebebe.blogspot.com/2010/0...t-tam-kto.html to? albo seria Ulica Czereśniowa?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 19:33   #2338
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Fewciu :d z dedykacją

http://www.wysyp.pl/1859/-Puk_puk_-kto_tam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 20:22   #2339
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

my dzis bylismy 3 godz na rowerach chyba nie musze pisac w jakim stanie jest moja doopencja

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 20:51   #2340
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
do Limby? to zapraszam na koktajl truskawkowy jak będziecie mieć chwilę
O nie czemu to nienprzytrafilo się mi :-D

ja dzis jestem wykonczona moje dziecko lata wszedzie ! macie jakis sprawdzony pomysl jak ogarnac latajacego potwora i wozek ktory zosyawiony na szybko gdzie popadnie zjezdza w dol i sie wywraca :-D ? aha no i najwieksza atrakcja dla Hani na spacerze sa mrowki !

Byłam dziś w sklepie oddac bluzke i weszłam jeszcze do takiego sklepu Lindex oczywiscie dla siebie nic nie kupilam ale Hani z przeceny tuniczke w bialo zielona kratke i z normalnej kolekcji leginsy w arbuzy, swietne są jakosciowo tez super

a zzniefajnych wieści to moj tata mial dzis taki zabieg i pobierali mu wycinek z pluc i po tym zrobila mu sie odma, powietrze w plucach no i bedzie musial jeszcze lezec co najmniej 3 dni:/

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości