|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
![]() słuchacie moj pomoc domowa mi oznajmiła,że swoją wnuczkę (17 miesięcy) karmią w następujący sposób- ona trzyma małej glowe a córka wciskan na siłę jak to usłyszał mój TZ to aż poczerwieniał i skomentował a ona na to,że tylko w taki sposób mała zaskakuje z jedzeniem normalnie szczena mi opadła i nie mogę jej pozbierać Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-06-16 o 09:01 |
|
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o, czyli Sylwietta pasuje do tego jak nic! Waga praktycznie ta sama jak S. bedzie za lekka to mozesz potem mna popodrzucac
|
|
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już wiecie my zamiast jechać z pracy na integrację ( było nieciekawie bardzo, np grill koszt 27 zł/os, a przy wydawaniu jedzenia słysząłeś: tylko jedna kiełbaska i jedna kiszka przysługuje - masakra) pojechaliśy busem do Krakowa w piątek po południu, przenocowaliśmy u koleżanki i rano do salony po nowiuskiu samochód. Oczywiście Tż jak się na miesjcu naoglądał to z koloru bordo jest niezadowolony, ale w słońcu samochód bosko wygląda. Zdziwiłam się tylko ( wiadomo nie braliśmy najbardziej wypasionej wersji bo nas niestać) że z tyłu okna na korbki, moja stara 13-nasto letnia Ibiza była fullelektrik No ale wiecei wszytko nowe, leciutko chodzi, a Tż jużi chce ją wcisnać, a za 2-3 lata wymienić drugi samochód który mamy na leona i jego właśnie dla siebie, bo Inbiza mało męska :POlisia super, tylko wieczorami coś marud sie robi i czasem już mi weny brak... Wczoraj o 13 poszliśy na spcer i przy okazji na herbatę do jego brata wstąpiliśmy, Oli jak już sie oswoiła to chodziła sobie, gadała i wogóle jakby dziecka nie było Ale w penej chwiliśpiąca się zrobiła, bo pieluszka w jedną ręke , misiek w druga i pod drzwiami stała ze chce iść. W drodze powrotnej widac że wykończona ale tyle ciekawych rzeczy się działo ze nie zasnęła. W domu szybko: picie, sikanie i 5 minut i dziecko spało. Przez prawie 1.5 godziny bez ruchu.Tylko codziennie regularnie jak w zegarlu wstaje 0 6:20, chodzi spac o 21 i nie pośpi rano ani 10 min dłuzej...wykańcza mnie to zwłaszcza w weekend...
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Wczoraj i przedwczoraj zwiedzalismy. szkalnko tak, znajomi z Pl. Wczoraj byla histeria z zasypianiem: Yae miala zapchany nos i byla zbyt zmeczona, by uspokoic sie przy piersi; wyszlam z nia na balkon i zasnela po 30 sek. Znajomi cudnie sie z nia bawia. Tak jak podejrzewalam, w domu jest teraz gwarno i dzieki temu Yae zaskoczyla z mowieniem - powtarza jak najeta. sylwietta jak pracujesz nad masa? U nas jeszcze sie dobrze lato nie zaczelo a ja znow lece z wagi, juz jestem ponizej 50kg i jak tak dalej pojdzie, to nie bede miala sily nic przy Yae zrobic. |
|
|
|
#2315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I dziecka mi szkoda
|
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!
Fewciu pieknie wygladasz!!! I buty piekne! Tylko ja bym sie pewnie pozbyla tych paseczkow w kostce, ale ja kurdupel jestem Bokeh taaaak.... Usypianie od 19 do 21.20..... A wyjscie z pokoju po usnieciu Pietraszka graniczy z cudem, trzeba byc cicho jak elf jakis, skubaniec od razu sie podnosi jak tylko krok postawie w strone drzwi ![]() A zapewniam, ze padniety na maksa. Np trze oczy trze trze trze i bach w sciane, bo idac tarl oczka i nic nie widzial, chwile potem idzie, przytula swojego miska i bach, znowu w sciane Nie mam juz pomyslu. Ciekawe, jak dzisiaj z drzemka w dzien.Wstalismy o 8. Mlesio o 5 i wczesniej jedna pobudka bo mu spodenki z pidzamy spadly i sie w nie zaplatal ![]() Ifwka my wyluzowalismy z M.w sprawie tych parapetow, po pierwsze w tym miejscu nie ma najmniejszych szans, ze spadnie, po drugie w inych czesciach kanapy ma calkowity zakaz wspinania sie w ten sposob. I w innych pokojach tak samo. I slucha! Wie, ze to niebezpieczne. Ma jedno swoje miejsce i stamtad moze sobie patrzec na ulice i smieciary do woli ![]() Marsi, az mi sie przypomnialy czasy jak na treningach nie mielismy warunkow, silowni, to bralam mojego trenera na barki (80kg, pamietam jak dzis ) i przysiady. W....gimnazjum Na obozach kadrowych silke robilam z chlopakamiO matko, masakra z tym karmieniem!!! A w ikei jak w ikei, pierdyliard pierdółek a tak rzeczy do Pietraszka, krzeselko Mammut, szafa stuva w kolorze szarobrazowym (ostatnie fronty byly!!! Nie ma to jak glupie szczescie) jakies pudeleczka, stoliczek i poleczka w turkusie (do salonu) i szukam jakis ladnych paneli okiennych lub zaslon z dodatkiem turkusu. Ktos cos? bo rolety turkusowe to zdecydowanie za duzo juz bedzieDziecie mi porwalo z talerza kabanoska (pozarl calego!!!) i teraz z kromki pasek papryki Do tego sucha krome. Szok! Bo rano zazwyczaj tylko serek tutti
|
#2317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ona przeciez taki sam niejadek.... Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Fewciu az musiałam wejsc na normalny wizaz zeby zobaczyc stroj :-D mi sie podoba tylko ta gora chyba troche za rozowa tzn w ogole sie nie sugeruj to tylko takie moje odczucie, a powiedz mi to jest spodnica i bluzka? jaa tak to skad spodniczka? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak piszecie o sportach i ćwiczeniach siłowych, że aż mam ochotę wrócić na Krav Magę.
Ale nie mam kiedy, zwłaszcza teraz, jak otwieram moje studio. Raaaany, czemu tego czasu w ciągu doby jest tak mało?! Fewciu, moja Oliwka też od jakiegoś czasu budzi się z płaczem w nocy. Mamy takie zasłony, które są nieco za wąskie na nasze okna (mamy bardzo duże...), no i kawałek takiego ciemnego zawsze gdzieś tam wystaje... Muszę kupić nowe. A może coś innego jest powodem? Mam wrażenie, że płacz jest wtedy, jak jest u nas Zosia w ciągu dnia, tzn tak jakby ich wspólna zabawa, szaleństwo, bieganie miało na to wpływ.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-06-16 o 11:05 |
|
|
|
#2319 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
sylwia, głupa ja zapomniałam! narzeczony Hanny przeboski! nancy to Kubuś dusza towarzystwa fewciu u nas też był taki okres płaczu. budziła się, nie chciała przytulenia, noszenia nic. po prostu siedziała i płakała. najgorsze to, że nie dało rady Jej dobudzić. przez sen płakała ![]() Ultra u nas podobnie z telefonem czy tabletem. po prostu chce zobaczyć, przyłoży do ucha, halo tata i już a no i zawsze jak leżą gdzieś w zasięgu Jej ręki to mi przynosi zawsze mój tel a Tż jego![]() marsi o matko nie mogę z tego karmienia:/ martwi mnie, że Hania się straszny niejadek zrobiła:/ mało co je, kilka łyżek zupki, kawałek banana. kiedyś potrafiła zjeść więcej ode mnie. mleka na noc zje może 120. mam nadzieję, ze to tylko chwilowe
|
#2320 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
masakra ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
po co jedziecie?
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:banghead:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Widzę że nie jesteśmy same z pstryniem i sylwiettą jeśli chodzi o chęć przytycia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi : ręce mi opadły...;/
Kończę tą ksiazkę Juula - właśnie dopadłam do rozdziału o wyznaczaniu granic, czuję się wzmocniona! Pewnie "Nie z miłości" tą kwestię mi rozwinie jeszcze, ale chyba kumam o co w tym chodzi o chyba miałam dobrą intuicję, będę wiedzieć nad czym popracować Amelcjusz drzemkuje, taka jakaś rozmemłana jestem dziś. |
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
ja wam z chęcią dam moje kilogramy, bosze, jak mi się marzy 4 z przodu na wadze
![]() Black, czyli jednak studio makijażu? Bo nie przyznałaś się otwarcie, co to za firma aczkolwiek łatwo bardzo się domyślić, chyba, że się mylę???Dziewczyny jestem wypruta, tyle mi się na głowę zwaliło ,jestem wściekła, zrezygnowana, wyryczałam się małżowi do słuchawki już, na dodatek 3godzinne usypianie nieprzytomnego ze zmęczenia bąbla (jak myślicie? Padł w mt dopiero....), niech się ten dzień już skończy. Albo w ogóle tydzień. Chcę się zakopać pod kołdrą i mieć wszystko w d..... Bokeh taka półeczka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30251704/ do tego dodatkowy (jeden mamy ciemnobrązowy) stoliczek, żeby zapełnić dziurę po biurku taki o http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50251699/ spodobało mi się takie jak na dole upięcie firan (chyba kupię materiał i upnę, będzie taniej niż ze strony )i jeszcze na poduszki z kanapy, poszewki, parę turkusowych, czekoladowe i ze dwie ecru (poduszek na kanapie mamy 10 ) uzewnętrzniłam się ![]() http://allegro.pl/poszewka-40x40-jer...303370704.html
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2014-06-16 o 13:10 |
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, makijażu - też. Ale nie tylko.
|
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale te poszewki to chyba z takiego materiału jak prześcieradło są, to tak średnio będą na kanapę pasować a co się dzieje, że tak Ci źle?
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z chęcią bym coś poczytałam choź mój Leoś sobie sam granice wyznacza wtedy tak śmiesznie składa usteczka w ciup, wyciąga paluszek wskazujący i mowi nu nu nu(czyli syn mamie Szaja bo ja sklerotyczka, wraz z księgą dzwięków coś wtedy jeszcze polecałaś a ja nie pamiętam co a jak się pytam Leosia gdzie mama ma dzidziusia to pakazuje na moj brzuch i mówi: tuuuuuuuuuuu a potem się wtula w brzusio |
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
tzn my mamy kanapę z takiego materiału, siedzisko (bo cała kanapa skóropodobna) i takie ze śliskiego dekoracyjnego materiału na pewno nie będą pasować, więc pomyślałam o takich właśnie (bo frotte też nie
) a z tego materiału poszewek chyba nie ma
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja ostatnio kupiłam w pepco takie faje poduszki zielono białe, z takiego grubszego materiału, bardzo fajne są i tak mi się wydaje, że taki materiał bardziej by pasował do tej kanapy, niż te poszewki co pokazałaś; nie mówię o kolorze, tylko o materiale; ale to wg mnie ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Lady, zobacz z jakiego materiału tutaj są http://allegro.pl/poszewka-40-40-cm-...55458554.html; chyba podobne do Twojej kanapy, tylko kolory nie te ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- a tu masz super turkus i wg mnie fajny materiał http://allegro.pl/poduszka-poszewka-...319967662.html ; i nawet zasłony z tego samego są ![]() wracam do pracy
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w pepco masz dodatki poukladane kolorystycznie na pewno coś znajdziesz, pomacasz i zadecydujesz dzięki, zaraz zarzucę temat mamie i poproszę żeby wybrała się do biblioteki |
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Jedziemy mame odwieżć do sanatorium, więc stwierdziliśy że zrobimy sobie rodzinną wycieczke, tylko nie wiem jak Oli zniesie tyle godzin w samochodzie.
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2333 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Oooooo, akurat w urodziny mojej t.
![]() Czekam!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do problemu z rysowaniem - u nas to tez sie zdarza. Tlumacze kilkukrotnie, ze po podlodze nie wolno, a jak to nie pomaga to po prostu zabieram i probuje zajac czyms innym. Cytat:
nic dziwnego, ze dziecko nie chce jesc Cytat:
![]() Wybaczcie, ze nadrobilam tylko ostatnia strone, wiecej nie dam rady. Tata byl u nas tydzien, a planowal przyjechac na 2 dni ![]() Nie mam nic przeciwko, ale powiem Wam, ze po tym tygodniu jestem absolutnie zmeczona ![]() Moi rodzice aktualnie sie rozwodza. Tata akurat przechodzi przez to wszystko pod postacia "jestem singlem, wiec siedzenie w domu to dla mnie nuda" Takze codziennie latalismy na potege, a wiecie jakie bywa to meczace z dzieckiem. Doszlo miedzy nami do kilku spiec na tym tle, bo oczywiscie tata zupelnie nie myslal o tym, ze ja nie moge wstac rano, ubrac sie i wyjsc z domu, tylko musze ogarnac Kube, siebie, zaplanowac i zrobic mu posilki na caly dzien (wychodzilismy rano, wracalismy wieczorem), w miedzyczasie pomyslec co z drzemka, rehabilitacja, zakupami, kapiela itp. Takze troszke nam sie dni powywracaly do gory nogami. Kubus chodzil spac po 23 (my kolo 2-3 ), wstawalismy o 9-10, drzemka byla w okolicy 17 Dodatkowo wszyscy siedzielismy na kupie w jednym pokoju, bo przeciez wciaz sie nie przeprowadzilismy, a czika nieziemska akurat byla. W kazdym razie wakacje mamy zaliczone, tylki wygrzane na plazy, fajnie jest
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-06-16 o 14:40 |
|||||
|
|
|
#2334 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() to mieliście intensywny tydzień Hania na pytanie ile ma lat- pokazuje paluszek i mówi jeden
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest mi tak zimno................. jeszcze tylko dwa egzamy!;/
|
|
|
#2336 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dopiero początek tygodnia a ja już mam dosyć. Teraz dwa bardzo ciężkie dni przede mną. Jutro w pracy od 9-19 a w śr od 11-21 ![]() Nie mam się kiedy nacieszyć Darią Cytat:
![]() Mój A. zrobił wczoraj domową pizzę. SAM! Pyyyyyyyyyyyyyycha ![]() Ja mam dosyć Wolki ![]() Cytat:
Będzie dobrze zobaczysz. Mąż napewno świetnie sobie poradzi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ŁAŁ!
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-06-16 o 16:38 |
|||||||
|
|
|
#2337 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A może kup wielką ceratę i na niej się bawcie? Cytat:
http://ladnebebe.blogspot.com/2010/0...t-tam-kto.html to? albo seria Ulica Czereśniowa? |
||
|
|
|
#2338 |
|
Konto usunięte
|
Fewciu :d z dedykacją
![]() http://www.wysyp.pl/1859/-Puk_puk_-kto_tam |
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my dzis bylismy 3 godz na rowerach
|
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu to nienprzytrafilo się mi :-D ja dzis jestem wykonczona moje dziecko lata wszedzie ! macie jakis sprawdzony pomysl jak ogarnac latajacego potwora i wozek ktory zosyawiony na szybko gdzie popadnie zjezdza w dol i sie wywraca :-D ? aha no i najwieksza atrakcja dla Hani na spacerze sa mrowki ! ![]() Byłam dziś w sklepie oddac bluzke i weszłam jeszcze do takiego sklepu Lindex oczywiscie dla siebie nic nie kupilam ale Hani z przeceny tuniczke w bialo zielona kratke i z normalnej kolekcji leginsy w arbuzy, swietne są jakosciowo tez super ![]() a zzniefajnych wieści to moj tata mial dzis taki zabieg i pobierali mu wycinek z pluc i po tym zrobila mu sie odma, powietrze w plucach no i bedzie musial jeszcze lezec co najmniej 3 dni:/ ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

jak S. bedzie za lekka to mozesz potem mna popodrzucac
No ale wiecei wszytko nowe, leciutko chodzi, a Tż jużi chce ją wcisnać, a za 2-3 lata wymienić drugi samochód który mamy na leona i jego właśnie dla siebie, bo Inbiza mało męska :P
22.05.2008
14.08.2011

Na obozach kadrowych silke robilam z chlopakami

Ale nie mam kiedy, zwłaszcza teraz, jak otwieram moje studio.
Mamy takie zasłony, które są nieco za wąskie na nasze okna (mamy bardzo duże...), no i kawałek takiego ciemnego zawsze gdzieś tam wystaje... Muszę kupić nowe.
:banghead: