|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
![]() Gorszy był 2 protokół, były tam dziwne pytania typu: Czy wiemy, że na mężczyźnie spoczywa obowiązek utrzymania rodziny, a rolą kobiety jest zajmowanie się domem i dziećmi... Przy tym ja zrobiłam minę a Tż się skrzywił Lub pytania : Czy jesteśmy w stanie wychować tyle dzieci ile nam będzie dane/liczną rodzinę a jeżeli nie będzie nas stać na ich wychowanie to czy oddamy je do adopcji?
|
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
Mam nadzieję, że kilka dni przed wszystkim nie okaże się, że sala jej się przestała podobać.
|
|
#2553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak ja nie lubię jak mi sie tak ktoś wtrąca w to co ja sobie zaplanuję, ja toczę spór o rozmieszczenie gości przy stołach, rezygnuję z winietek i tylko chcę dać nr stołów i osoby które mają przy nich siadać, a mama mojego mówi, że u nich każdy siada gdzie chce i za nic nie do niej nie dociera,że każdy usiądzie sobie gdzie będzie chciał ale przy konkretnym stoliku. My dajemy naszym rodzicom zaproszenia, ale z innym tekstem w którym dziękujemy za nasze wychowanie. Zawsze będzie to dla nich pamiątka, a moja mama ma chyba każde zaproszenie weselne na które byli z tatem zapraszani. |
|
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
jedziemy dziś kupić Tżtowi garniak. myślicie że w przeciągu 2 mcy będzie widać dużą różnice jesli przytyje/schudnie ?
|
|
#2556 |
|
Raczkowanie
|
paula, klaudyna
dzięki mam nadzieję, że nie będzie źle ![]() zakochałam się w tej sesji
|
#2557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my to mamy przyjść dopiero na miesiąc przed ślubem z wszystkimi dokumentami i wtedy będziemy spisywać protokół. |
|
|
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie, a nie zacznie nagle ćwiczyć jak głupi, albo obżerać się fast foodami, to nic się nie stanie ![]() Mój się odchudza razem ze mną, więc kupimy garniak na ostatnią chwilę (w sierpniu), bo może być duża różnica. |
|
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie odchudza, nie dałby rady odmówić sobie jedzenia je cały czas mniej więcej tak samo, tylko jak kupimy garniak to chce go troche pilnować w tym jedzeniem byle czego, no i waga juz od roku sie mu trzyma , czasem +- 3 kg.
|
|
|
#2560 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
||
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2563 | ||||
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moi rodzice i teściowie nie dostali zaproszeń, ale oni w większości fundują wesele (nie dają nam za nic płacić!) i stwierdziłam, że to bez sensu ![]() W ogóle moi teściowie to są niemożliwi, oddali nam nawet kasę na obrączki i zaliczkę za foto, którą płaciłam 1,5 roku temu. I nie zgadzają się, żebyśmy cokolwiek z własnej kieszeni opłacali Aż mi głupio, bo z moim nieźle zarabiamy i część rzeczy typu foto, kościół, obrączki, stroje chcieliśmy opłacić sami, ale gdzie tam. Znaczy ja w sumie tylko zapłaciłam za zaproszenia, pierdoły typu księga gości i mój strój - suknia, buty, welon, stanik. A chłop to chyba nawet złotówki nie wyda.Cytat:
Cytat:
Dziewczyny 12 dni A ja nie mam kiedy się spotkać z dekoratorką i foto ![]() I jeszcze nie mamy żadnej spowiedzi przedślubnej masakra. Jutro muszę chłopa ogarnąć i pójdziemy.
|
|
#2564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak dawaliśmy mojej babci i bratu i rodzicom tż to pytali się po co i cisneli że się nie spodziewali zaproszenia ![]() choć mama tż jak czytała piękną treść ( specjalną z podziękowaniami itp) to płakała ![]() Cytat:
![]() a co do urlopu to się zgadzam !!!
|
||
|
|
|
#2565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie można dostać ten spray? Cytat:
|
|
#2566 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny muszę się pochwalić
. Mam biustonosz wreszcie . Rozmiar 65G . I do tego zamówiłam majtki, ale jeszcze nie wiem czy będę miała je do ślubu czy inne kupię. Podaje linki ![]() http://intimiti.pl/Ava-1067-biustonosz-bardotka http://intimiti.pl/p/1537/4229/gabid...gi-majtki.html Byliśmy w piątek spisać z Tż protokół przedślubny. Ksiądz się śmiał że mamy szczęśliwy numer protokołu bo 13 i na dodatek spisany w piątek 13-tego. Teraz jeszcze musimy się wybrać do jego parafii żeby zapowiedzi wygłosili. A teraz lecę Was nadrabiać bo mnie cały weekend nie było
Edytowane przez monidot Czas edycji: 2014-06-16 o 12:12 |
|
|
|
#2567 |
|
Rozeznanie
|
|
#2568 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
do modelki to musialabym zrzcuci polowe sowjej wagi ale dziekuje, gdybym byla przed ciaza to bardziej by sie sobie podobala DZIĘKI DZIEWCYZNY ZA KOMPLEMENCIOCHY chcoiaz troche humor mi sie poprawił mam poki co tylko dwie odmowy, reszta ma jeszcze 2,5 tyg na zastanawianie sie :P złapałam jakiegos przedslubnego doła po tej przymiarce,nie wiem co siedzieje
Stylistka paznokci od 2004r-PASJA i MIŁOŚĆ Stylistka rzęs od 2013r-ZAFASCYNOWANA Daję z siebie 200% Edytowane przez bardorja Czas edycji: 2014-06-16 o 12:09 |
||
|
|
|
#2569 |
|
Wtajemniczenie
|
docik10 Tż zgodził się na dekorację?
![]() paula600324 piękny prezent od cioci i wujka fascinata fajnie, że jesteś zadowolona po mierzeniu sukni W Tesco w promocji są soki Hortexw butelkach 1 l - 2 za 6 złoraz Tymbark w takich samych butelkach tylko nie znam ceny. Tylko one są bez żadnych dodatków (typu cukier itp.)więc cena nawet w promocji nie jest b. niska ![]() monidot niestety -pierwotnie zakładaliśmy, że będzie więcej osób ale dużo odpadło a wino zostało nie zmarnuje się u nas![]() mojakaren brać ![]() KaMilka4891 nie podoba mi się naszyjnik który wstawiłaś do sukni ślubnej, jak dla mnie jest za mało wizytowy, wyjściowy. anusia4u szkoda, że nie udało się z Varną ![]() Przykra sytuacja z teściem i szwagierką. Dobrze, że zwróciłaś uwagę. Kasiulenkowo bardzo ładne buty! madziara889 gratuluję sukienki! Lg_ago cudownie wyglądasz velika najważniejsze, że wygodne ![]() cornflower_girl zdjęcia są piękne, jednak okoliczności - zbliżający się pożar są smutne. re_nata nie będę oryginalna bo również z gatty mam pończochy - białe i cieliste. Waniliova lupinka moooniaaaa justynkie Kochane życzę Wam wszystkiego najlepsze na nowej drodze życia 12 dni zostało Zaczynam mieć niezłego stresa, że nie zdążę ze wszystkim. Wczoraj ubraliśmy już całego tż, również na poprawiny. No prawie całego - tylko bielizny mu brakuje Wysłałam listę gości do winietek, dzisiaj prześlę menu. najbardziej mnie niepokoi brak księgi gości Miała być na początku miesiąca ale zamówienie zawieruszyli i przyjdzie dopiero ok. 25 czerwca Nawet czasu na ewentualną reklamację nie będzie![]() Na poprawę humoru zamówiłam (kolejne) perfumy ślubne
|
|
|
|
#2570 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i czekam na efekt końcowy ![]() Cytat:
Bardzo dobry ![]() Nie martw się Pogoda może się zmienić o 180 stopni ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
My też chcemy książki A może ona chce Wam zachachmęcić po ślubie to wino i dlatego tak gada ![]() Powodzenia na ostatniej prostej ![]() Cytat:
Ale chyba nie pójdzie tak źle, bo TŻ umie tańczyć walca - gorzej ze mną ![]() Cytat:
to najważniejsze I jak Wam idzie taniec? ![]() docik10 - jak odbierzesz koniecznie pokazuj ![]() Konkardia - my rozdajemy zawiadomienia imienne
|
|||||||
|
|
|
#2571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Okaże się w piątek
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie
dalej go urabiam Do tego teściowa dopowiedziała, że brzydka
|
#2573 |
|
Wtajemniczenie
|
Panna Izabela Doskonale rozumiem, to co wytłuściłaś też
Po prostu dla mnie to dziwne... jakikolwiek ksiądz proboszcz miałby nie być. Też się naszego baliśmy, ale jakoś poszło, mimo że mieszkamy razem activelifestyle i velika Dziękuję za odpowiedzi w sprawie zaproszeń! Też mi się wydaje, że imienne są bardziej eleganckie i "na miejscu" |
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też nie uważam tego za grzech- chcę się szczerze poprawić- biorę po to ślub. |
|
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę i się zastanawiam jaki kolor bielizny kupić- białą czy cielistą
Sukienka jest śnieżnobiała, pończochy chcę cieliste.Panna Izabela my nie chcemy się przyznawać jak długo mieszkamy razem, bo wg księdza będzie to oznaczało, że Tż już należy do mojej parafii i będzie nam potrzebna licencja, a mój proboszcz nie jest chętny do tego. |
|
|
|
#2576 |
|
Raczkowanie
|
Część 2…
30.05.2014 (piątek) Najbardziej intensywny dzień przed ślubem rozpoczął się nieciekawie, w trakcie śniadania dostałam telefon z kwiaciarni…nie będę miała swojego wymarzonego bukietu ślubnego (jaskry i konwalie) Odechciało mi się mieć bukiet z tej kwiaciarni, wcześniej byłam zapewniana przez florystkę, że kwiaty (jaskry i konwalie) będą na 99 % a tu taka niespodzianka. Nie wiedziałam co robić…z pomocą przyszli mi rodzice, pojechaliśmy do innej kwiaciarni w której moi rodzice „zaopatrują” się w kwiaty na różne rodzinne okazje imieniny, urodziny itp. Mieliśmy szczęście, florystka miała właśnie dostawę świeżych kwiatów, powiedzieliśmy co zaszło w tej pierwszej kwiaciarni i pani bez problemu zgodziła się zrobić mi wiązankę ślubną zdecydowałam się na bukiet z frezji, eustom i santini…uff zostałam uratowana ![]() Prosto z kwiaciarni pojechałam po odbiór skróconej sukni, ok 13 wyskoczyliśmy z rodzicami do knajpki na szybki obiad, po powrocie zaczęło się znoszenie alkoholi, ozdób, balonów do samochodu, pojechaliśmy na salę, jej przystrojenie zajęło nam ze 3 godziny, o 17 pojechaliśmy na sesję narzeczeńską, pech chciał że przez prawie całą padał deszcz mieliśmy w planach iść na mszę na 18 i od razu się wyspowiadać, ale sesja przeciągnęła się do 19 i nie zdążyliśmy, przystroiliśmy za to klatkę schodową i spotkaliśmy się na chwilę ze świadkami, ok 23 wzięłyśmy się z mamą za prasowanie koszul i kreacji mojej mamy i siostry, tato w tym czasie latał jeszcze z odkurzaczem po mieszkaniu ![]() Spać poszłam przed 1 w nocy…zasnęłam od razu 31.05.2014 (Dzień Ślubu) Obudziłam się o 4:50, godzinę przed budzikiem, wstałam wzięłam relaksującą kąpiel, ubrałam się, około 6:15 poszłam razem Tż na poranną mszę i do spowiedzi, dzień zapowiadał się pięknie, od rana bezchmurne niebo, choć ranek był dość chłodny. Po powrocie zjadłam szybkie śniadanie i o 8:30 byłam już u fryzjerki, fryzurka wyszła przecudnie, loki wyszły dużo ładniejsze niż na próbnej, o 10:00 do fryzjerki przyszła moja siostra (świadkowa) a ja w tym czasie pojechałam do makijażystki. O 11 byłam już uczesana i umalowana, przyjechali pierwsi goście, rodzice Tż, jego siostry i moi chrzestni. Do 13 czas zleciał nam na pogawędkach przy kawce i pysznym ciachu. O 14 przyjechał fotograf i kamerzysta, zaczęliśmy się ubierać, najpierw Tż, pomagała mu siostra i świadek, potem przyszedł czas na mnie, trochę czasu minęło zanim siostra mnie zasznurowała i zapięła 35 guziczków w tym czasie mój kochany tato pojechał odebrać bukiet Około 15:20 odbyło się błogosławieństwo. Pobłogosławili nas rodzice, chrzestni i moja babcia, mamy miały łzy w oczach…piękny moment, piękna chwila O 15:40 ruszyliśmy do kościoła, w zakrystii podpisaliśmy dokumenty. O 16:00 rozpoczęła się msza. Tż stał przy ołtarzu, obok niego świadek, po drugiej stronie moja siostra- świadkowa. Ruszyliśmy z tatą do ołtarza, jedyne co pamiętam z tamtej chwili to uśmiechnięte twarze gości i zapłakaną twarz mojej mamy. Msza była piękna, prowadził ją ksiądz - znajomy moich rodziców, dlatego też kazanie było bardzo osobiste i nie obyło się w nim bez wspomnień i nawiązania do lat mojego dzieciństwa. I nastał ten moment, ta chwila… przysięga…czułam jak rozpiera mnie radość i szczęście, patrzyliśmy sobie głęboko w oczy i z pewnością w głosach przysięgaliśmy sobie miłość, wierność i uczciwość małżeńską…zostaliśmy złączeni w jedno na zawsze Po mszy goście złożyli nam życzenia i udaliśmy się na salę… ciekawie wyszło bo podczas drogi jechał przed nami cały kordon policji a nad miastem latał policyjny śmigłowiec, śmialiśmy się że mamy niezłą obstawę jak na nasz ślub przez chwilę poczuliśmy się jak celebryci jak się później okazało całe to policyjne zamieszanie miało związek z meczem i przemarszem kibiców na stadion.Po przybyciu na miejsce zjedliśmy obiad i zatańczyliśmy nasz Pierwszy Taniec ( rumba do piosenki Dżemu – Tylko Ty i Ja) wszystko wyszło idealnie, po pierwszym tańcu pojechaliśmy na sesję zdjęciową. zaczęło się weselicho, Dj się spisał, goście nie schodzili z parkietu, jedzenie było przepyszne O 22 kroiliśmy tort, był tak dobry, że goście prosili o dokładki, o 23 mieliśmy podziękowanie dla rodziców, o 24 oczepiny tak się złożyło, że krawat i welon złapały osoby które są parą około 1:00 w nocy udaliśmy się jeszcze z fotografem na parę zdjęć nocnych, Jako, że prawie wszyscy goście byli przyjezdni, o 3 nad ranem na parkiecie zostały już tylko 4 pary (my, moi rodzice, świadkowa z mężem i moja dobra koleżanka ze studiów) i ten moment najlepiej wspominam, było tak kameralnie, a Dj urządził nam koncert życzeń i przez 1,5 godziny grał nam co tylko chcieliśmy W domu byliśmy po 6 szybki demakijaż i do wyrka W poniedziałek 2. 06. udaliśmy się w naszą podróż poślubną do Karpacza, wynajęliśmy sobie pokój w schronisku Samotnia , polecam jeśli ktoś lubi szwendać się po szlakach, wszędzie było blisko, a widok z okna…po prostu cud, miód i orzeszki Teraz czekamy na zdjęcia i film z wesela powinien być za 2 tygodnie To były najpiękniejsze dni mojego życia, teraz patrząc wstecz widzę, że nie warto się stresować drobnostkami, bo nie one są najważniejsze…istotą i kwintesencją wszystkiego jesteście WY… The end ![]() ps. w załączniku bonusik - Karpacz
Edytowane przez Godzia_13 Czas edycji: 2014-06-16 o 12:58 |
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Życzę Wam wielkiej cierpliwości w załatwianiu spraw kościołowych. My mamy cywilny i uwierzcie człowiek dopiero jak nie może wzić ślubu kościelnego uświadamia sobie jak wiele by dał, żeby ksiądz zawracał
|
#2578 |
|
Winter is coming
|
Godzia super relacja, świetnie, że wszystko się udało
Gór zazdroszczę, jeszcze nie byłam w samotni, zapisuję sobie jako miejsce do odwiedzenia
|
#2579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Godzia_13 Dziękuję Ci za piękną relację. Miałam ciary!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mamy jaky fart, bopary ktore maja dziecko moga sie wyspowiadac dopiero w dniu slubu (b ksiadz mi powiedzial ze wiadomo ze jak juz mieszkaja razem i maja dziecko to w sypialni grzeszyc beda.. ) heheh
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

:con fused: 

Przy tym ja zrobiłam minę
Lub pytania : Czy jesteśmy w stanie wychować tyle dzieci ile nam będzie dane/liczną rodzinę a jeżeli nie będzie nas stać na ich wychowanie to czy oddamy je do adopcji? 
siądę dziś i zrobię im takie osobne, będziemy za tydzień, to im wręczymy, do teściów też wpadniemy na chwilę. Jakoś wcześniej nie miałam do tego głowy, ale czy to powód do scen pt. "ja się nie czuję w ogóle na wasze wesele zaproszona"...?
mam nadzieję, że nie będzie źle 

15:00

A ja nie mam kiedy się spotkać z dekoratorką i foto

Pogoda może się zmienić o 180 stopni
dalej go urabiam
jak się później okazało całe to policyjne zamieszanie miało związek z meczem i przemarszem kibiców na stadion.