Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-15, 23:45   #2521
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wam też było tak ciepło w nogi w sukni? Pytanie zwłaszcza do mężatek.
Ja wczoraj na przymiarce miałam tak spocone nogi, że jak zdjęłam suknię to, aż pot mi po nich poleciał Nie wyobrażam sobie założyć pod nią czegokolwiek na nogi. Nie wiem czy to wina tego, że w salonie było włączone ogrzewanie (nie pytajcie dlaczego, jest czerwiec) i była taka duchota, czy to robi też model sukni?
Ja mierzyłam swoją i nie było mi gorąco w nogi, a mam już wszytą halkę. Ale nie po to tyle za nią płacę, żeby mi się nogi pociły mam wewnątrz sukni materiały, które nie są sztuczne, więc mniej się człowiek poci i nic nie podrażnia

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
GRATULACJE!!!
ładnie wyglądają moje mają mieć 6 cm i już boję się, że będą wyglądać jak pokraki...
To moje mają mieć 5,5 cm...

Gratuluję sobotnim pmkom

Zaproszenia poszły super, aż się zadziwiłam, wróciliśmy do mieszkania o 23.30 Tyle, że od razu potwierdzili tylko rodzice mojego chrześniaka z małym.
No i dowiedziałam się już oficjalnie, że moja starsza kuzynka bierze ślub miesiąc po mnie, w pierwszą sobotę października (co roku będę na weselach w pierwszą sobotę października, )
I dostaliśmy zaproszenie od kuzynki tż, na tydzień przed nami. Wybralibyśmy się, no ale nie wiem, jak będziemy stać z kasą. A robią na 360 osób....

Jutro idę na manicure japoński, we wtorek na peeling kawitacyjny, mam nadzieję, że obie rzeczy się sprawdzą od razu muszę zapytać o manicure winylowy (coraz bardziej się nad nim zastanawiam na ślub) i zobaczyć ewentualne kolory hybrydy - obym nie zapomniała No i kolejne zaproszenia.

Dzwoniłam też do koleżanki, dowiedziałam się, jak proboszcz przeprowadza rozmowę aż się boję do niego iść. Oprócz standardowych pytań z protokołu, zapytał wtedy narzeczonego koleżanki, uwaga, cytuję: "dlaczego się bierze za taką gówniarę" - jest 8 lat starszy. I strasznie starał się go skompromitować, nawet kazał mu powiedzieć "Ojcze nasz...", żeby sprawdzić, czy umie się modlić, po czym wręczył im książeczki i kazał się czegoś z nich nauczyć. Byli u niego 9 razy w ciągu pół roku !!! Ja rozumiem, że każdy z nas powinien umieć się modlić, ale pytanie z różnych modlitw, których się na co dzień nie odmawia (mówię tu nie o "Ojcze nasz", a o np. aktach), to przesada. No i nie życzyłabym sobie być określana mianem "gówniary". Niech mi tylko zada jakieś durne pytanie, które nie jest związane z protokołem, to mu chyba krzywdę zrobię. No i mamy się nie przyznawać, że razem mieszkamy - co może się okazać dla nas ryzykowne, jeśli sobie "zażyczy" spowiedź od razu po protokole, u niego. A i jeszcze coś - jak oni byli na pierwszej spowiedzi, to o coś koleżankę zapytał, po czym dodał "a twój narzeczony mówił ...." (gdzie , do cholery, podziała się tajemnica spowiedzi ). Ubiłabym.
Wybaczcie, jeśli uznacie to za spam, po prostu mega mnie to wkurzyło, bo jak zawsze staram się bronić księży, tak tutaj to przegięcie totalne.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 00:08   #2522
bardorja
Zadomowienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Nooo teraz to już coś widać bosko wyglądasz!!
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

super wyglądasz

dziękuję

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
bardorja

fiu fiuuu... jak prawdziwa księżniczka super!
Dziękuję

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja mierzyłam swoją i nie było mi gorąco w nogi, a mam już wszytą halkę. Ale nie po to tyle za nią płacę, żeby mi się nogi pociły mam wewnątrz sukni materiały, które nie są sztuczne, więc mniej się człowiek poci i nic nie podrażnia

Gratuluję sobotnim pmkom

Zaproszenia poszły super, aż się zadziwiłam, wróciliśmy do mieszkania o 23.30 Tyle, że od razu potwierdzili tylko rodzice mojego chrześniaka z małym.
No i dowiedziałam się już oficjalnie, że moja starsza kuzynka bierze ślub miesiąc po mnie, w pierwszą sobotę października (co roku będę na weselach w pierwszą sobotę października, )
I dostaliśmy zaproszenie od kuzynki tż, na tydzień przed nami. Wybralibyśmy się, no ale nie wiem, jak będziemy stać z kasą. A robią na 360 osób....

Jutro idę na manicure japoński, we wtorek na peeling kawitacyjny, mam nadzieję, że obie rzeczy się sprawdzą od razu muszę zapytać o manicure winylowy (coraz bardziej się nad nim zastanawiam na ślub) i zobaczyć ewentualne kolory hybrydy - obym nie zapomniała No i kolejne zaproszenia.

Dzwoniłam też do koleżanki, dowiedziałam się, jak proboszcz przeprowadza rozmowę aż się boję do niego iść. Oprócz standardowych pytań z protokołu, zapytał wtedy narzeczonego koleżanki, uwaga, cytuję: "dlaczego się bierze za taką gówniarę" - jest 8 lat starszy. I strasznie starał się go skompromitować, nawet kazał mu powiedzieć "Ojcze nasz...", żeby sprawdzić, czy umie się modlić, po czym wręczył im książeczki i kazał się czegoś z nich nauczyć. Byli u niego 9 razy w ciągu pół roku !!! Ja rozumiem, że każdy z nas powinien umieć się modlić, ale pytanie z różnych modlitw, których się na co dzień nie odmawia (mówię tu nie o "Ojcze nasz", a o np. aktach), to przesada. No i nie życzyłabym sobie być określana mianem "gówniary". Niech mi tylko zada jakieś durne pytanie, które nie jest związane z protokołem, to mu chyba krzywdę zrobię. No i mamy się nie przyznawać, że razem mieszkamy - co może się okazać dla nas ryzykowne, jeśli sobie "zażyczy" spowiedź od razu po protokole, u niego. A i jeszcze coś - jak oni byli na pierwszej spowiedzi, to o coś koleżankę zapytał, po czym dodał "a twój narzeczony mówił ...." (gdzie , do cholery, podziała się tajemnica spowiedzi ). Ubiłabym.
Wybaczcie, jeśli uznacie to za spam, po prostu mega mnie to wkurzyło, bo jak zawsze staram się bronić księży, tak tutaj to przegięcie totalne.
Co za dziwny typ!
Przecież to nie szkoła, nie przedmiot religa żeby uczyć się modlitw !
Ją to bym na pewno coś mu odszczeknela
Eh

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 00:16   #2523
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Odebraliśmy wczoraj obrączki
Bardzo ładne
A nie mieliście przypadkiem spuchniętych palców? Wiem po sobie, czasem pierścionek zaręczynowy jest na mnie dobry, a czasem spada mi z palca...

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
kupilismy wczoraj buty dla TZ W Wojasie 350 zl ale przy zalozeniu karty stalego klienta 15% rabatu.
wiec 300 zl w sumie
Fajnie, że Wam się tak trafiło 50 zł pójdzie na inne przyjemności

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Dzisiaj rozdaliśmy ostatnie 3 zaproszenia z mojej strony Zostało jeszcze tylko naście od TŻ'ta, ale w Boże Ciało jedziemy i mamy zamiar wszystkich obskoczyć
Gratuluję

mimi_77 - za garnitur

bardorja - nie rozumiem tego zdjęcia Widzę, że tam masz tiulowy szal, a te zarzucone groszki to co to jest?
Teraz już widzę pozostałe Fajnie wyglądasz Suknia przeogromna
Dużo jeszcze do poprawki?

rabbitka - na te ostatnie 3 dni

velika - super panieński

Cytat:

Dzwoniłam też do koleżanki, dowiedziałam się, jak proboszcz przeprowadza rozmowę aż się boję do niego iść. Oprócz standardowych pytań z protokołu, zapytał wtedy narzeczonego koleżanki, uwaga, cytuję: "dlaczego się bierze za taką gówniarę" - jest 8 lat starszy. I strasznie starał się go skompromitować, nawet kazał mu powiedzieć "Ojcze nasz...",
To mnie rozwaliło

Dzisiaj rozdaliśmy kolejne zaproszenia U mnie w rodzinie zostały tylko 4 1 dam w sobotę, a 3 pozostałe w lipcu, bo wcześniej nie da rady, ale wszyscy już wszystko wiedzą (to jedna rodzina)

Poza tym czekam na buty z akcesu i na welon i się doczekać nie mogę
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 01:01   #2524
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość

bardorja - nie rozumiem tego zdjęcia Widzę, że tam masz tiulowy szal, a te zarzucone groszki to co to jest?
Teraz już widzę pozostałe Fajnie wyglądasz Suknia przeogromna
Dużo jeszcze do poprawki?
Sukienka jest pin'up owa takie lata 50 bardzo mi się podobają i uwielbiam takie wielkie to nie szal tylko bolerko hehe a to pierwsze zdjęcie to mi babka zaznaczala długość i tiul który jest w groszki zarzuciła na mnie od tylu

Wogóle suknia będzie z przodu uniesiona nad ziemia a z tylu lekko dłuższą do ziemi. No i zrezygnowałam z welonu bo nie pasowala do koka który miałam zrobiony na luźno i mi opadł przy upinaniu wolonu na różne sposoby więc będę miała gdzie-niegdzie białe drobne kwiatki we włosach.
Zdecydowałam też że paznokcie będą niebieskie taki jaki przewodni kolor jest. French generalnie mnie nudzi ale chciałam na ślub bo tak elegancko, niestety byłoby już mdło jakbym była całą taka biała : ) jak królowa śniegu haha

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ----------

A do poprawki tylko skrócić i zrobić łagodne zejście od boków w dol do tylu żeby mnie nie uwieralo pod pachami i to wszystko

Daję z siebie 200%
Stary 2014-06-16, 07:05   #2525
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Ha udało się więcej
Pięknie wyglądasz
Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny po naszym 2 tygodniowym "miodowym" urlopie, byliśmy tydzień w Karpaczu, potem tydzień pod namiotem nad jeziorem, dziś dopiero wróciliśmy
jutro napiszę szczegółową relację ze ślubu, bo przed wyjazdem nie dałam rady
Witaj Żonko! Czekamy na relację
Cytat:
Dzwoniłam też do koleżanki, dowiedziałam się, jak proboszcz przeprowadza rozmowę
O matko... Co to podstawówka, żeby z modlitw pytać?
Stary 2014-06-16, 07:23   #2526
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
mojakaren tak jakby lekko brudny biały tak jak suknie smietankowe. nie wiem jak opisać a nie mam aparatu przy sobie żeby pstryknąc foto pończochom :P
rozumiem!
a powiedz mi przy przy zakupie takich pończoch w tym odcieniu też jest jakieś pole manewru co do "grubości" (den)? w sensie, że im cieńsze tym pewniej delikatnie wyglądają

Cytat:
dziękuję. Bolerko chciałam że względu na moje krostki na przed

ramionach (zwalczam maściami efektu nie ma : ( ) a babka dobrała mi takie które nie gryzie jak niektóre koronki i nie będzie mi w nim gorąco.
moja siostra też ma takie krostki i to jest masakra bo nic na to nie pomaga ;/
ale przy sukni na szczęście można sobie pomóc i niedoskonałości pozakrywać

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 08:08   #2527
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Poza tym strasznie spodobały mi się jedne buty z Deichmanna i chyba je zamówię jak tylko dostanę stypendium - jak będą złe, to zawsze można zwrócić, a naprawdę szalenie mi się spodobały No i muszą dobrze trzymać stopę, a to coś, co uwielbiam
Kurcze, świetne te buty!

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość

U nas dzis 3 dni do ślubu!!!
super!!

Cytat:
A robią na 360 osób....

Dzwoniłam też do koleżanki, dowiedziałam się, jak proboszcz przeprowadza rozmowę
Wesele na 360 osób... same życzenia pewnie ze 2 godziny trwają...
Co do proboszcza - brak słów... A może to tylko ploty? Mnie moja koleżanka, która brała ślub w kwietniu tak nastraszyła proboszczem, że bałam sie protokołu strasznie...a okazało się, że proboszcz to spoko gość i był bardzo życzliwy i miły

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Ja tez mam niestety te okropne kropy..ostatnio aplikuje krem z wyższą zawartościa mocznika i z lewej ręki "prawie" zniknęły Do ślubu jeszcze 2 miesiące więc może się pozbędę ich całkiem

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 08:13   #2528
madziara889
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za gratulacje Warto było spędzić 11 godz za kółkiem
Zdjęcia może wrzucę dzisiaj ale nie obiecuje.

Cytat:
Jestem po pierwszej przymiarce. I chyba jest dobrze Jestem dalej trochę oszołomiona.
Jest pięknie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
My juz po cywilnym - rozplakalam sie !! a bylam taka wyluzowana!! nie nazywajcie mnie jeszcze zona do przyszlego tygodnia. ALe powiem wam, ze jest fajnie
Gratuluje

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Już widziałam PM w tej sukni na jakimś weselu w rodzinie 1-2 lata temu
Bardzo możliwe, bo to model z 2013 roku ale mi to nie przeszskadza.

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Dostałam dzisiaj buty z akcesu - zamawiane 8 maja Są spoko, ale mogłam brać obcas 10 cm. Te mają 9 i wydaje mi się, że są niskie No i obcas paskudny a to bardzo wygodne i tańczyć się w nich będzie jak w kapciach
Przesadzasz, ładne są. Chociaż złotych nic nie przebije

Cytat:
Odebraliśmy wczoraj obrączki
Niestety obrączka TŻ jest chyba za mała TŻ sam nie wie tak właściwie czy jest dobra czy nie, bo mówi ze skąd ma wiedzieć skoro nigdy nie miał nic na palcu Zresztą moja też wydaje mi się trochę za mała. Niby nie uwiera, ale robią mi się takie małe "buły" na palcu...... Na palec wchodzi gładko, przy ściąganiu wystarczy ją raz delikatnie obrócić, no ale sama nie wiem
Wydaje mi się, ze jednak obrączka jest za ciasna.

Cytat:
Wrzucam foty z. Przymiarki. jestem bardzo zadowolona i nie mogę się doczekać aż będzie TEN dzień i ją załoze

Wow, szeroka

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2014-06-16 o 08:14
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 08:13   #2529
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Kurcze, świetne te buty!

super!!

Co do proboszcza - brak słów... A może to tylko ploty? Mnie moja koleżanka, która brała ślub w kwietniu tak nastraszyła proboszczem, że bałam sie protokołu strasznie...a okazało się, że proboszcz to spoko gość i był bardzo życzliwy i miły

Ja tez mam niestety te okropne kropy..ostatnio aplikuje krem z wyższą zawartościa mocznika i z lewej ręki "prawie" zniknęły Do ślubu jeszcze 2 miesiące więc może się pozbędę ich całkiem

co to za krem? bo też mam problem z tymi krostkami
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 08:17   #2530
madziara889
Zakorzenienie

Zapomniałam napisać- dostaliśmy zaproszenie na ślub od kuzynki Tż. Tzn zostawiła nam zaproszenie u jego rodziców i nawet nic nie dała znać mimo, że tego dnia pisałyśmy ze sobą
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 08:25   #2531
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Kupiłam zachwalany tutaj na forum Pilarix - i jestem naprawdę zadowolona z efektów!

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać- dostaliśmy zaproszenie na ślub od kuzynki Tż. Tzn zostawiła nam zaproszenie u jego rodziców i nawet nic nie dała znać mimo, że tego dnia pisałyśmy ze sobą
no to "miło" z jej strony. To może potwierdzenie czy przyjdziecie czy nie tez zapiszcie na kartce i zostawcie u rodziców TŻta?

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2014-06-16, 08:30   #2532
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość

To mnie rozwaliło
Mnie też

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
O matko... Co to podstawówka, żeby z modlitw pytać?
U mnie w parafii tak jest, u tż też - na każdą okazję pyta się z modlitw różnych, w szkole na religii, każdy egzamin (komunia, bierzmowanie) to samo, tż miał nauki przedmałżeńskie z egzaminem, gdzie ksiądz też z modlitw pytał tak już u nas jest bez sensu...

Cytat:
Mają nadzieję, że "chociaż" 300 osób przyjdzie, no i pan młody sam za wszystko płaci. Nawet nie chcę myśleć, ile co będzie trwało
A co do księdza, to niestety nie ploty, bo każda para młoda ma z nim jakieś przeboje. W dodatku ta koleżanka w życiu mi żadnej ploty nie sprzedała, same prawdziwe informacje także jestem pewna. Jedyne, co mnie ratuje, to że moi rodzice znają go trochę bliżej, no i on czuje respekt przed moim wujkiem-księdzem, także może pohamuje trochę głupie teksty... (albo w drugą stronę, będzie się popisywał...) Okaże się w piątek

Cytat:
Tak samo kuzynka tż, zostawiła zaproszenie u rodziców tż, ale nie napisała nawet smsa/ na fejsie - nic, że zostawia zaproszenie. Fakt, że słabo się znają (ja jej chyba nie widziałam, ewentualnie przelotem raz, ale nie pamiętam), ale kulturalnie byłoby wziąć nr telefonu i chociaż tak zaprosić

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 08:37   #2533
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ha udało się więcej

piękna suknia
Cytat:

Gratuluję sobotnim pmkom

ja bym poszła do spowiedzi chwilę przed protokołem, jesli ksiądz sobie zażyczy spowiedzi to bym uczciwie powiedziała że właśnie ze spowiedzi wracamy
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 08:47   #2534
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Pięknie wyglądasz

dziękuję

mojakaren
ale przy sukni na szczęście można sobie pomóc i niedoskonałości pozakrywać

otóż to

Cytat:

Wow, szeroka

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość

też chce wiedzieć

Cytat:
Kupiłam zachwalany tutaj na forum Pilarix - i jestem naprawdę zadowolona z efektów!

a ile %ma mocznika ?bo ją używalam RSV Xerial z mocznikiem 30 i na mnie nie działa.

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
piękna suknia
Dziękuję

Daję z siebie 200%
Stary 2014-06-16, 09:02   #2535
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
a ile %ma mocznika ?bo ją używalam RSV Xerial z mocznikiem 30 i na mnie nie działa.
20%, więc słabszy od tego, który używałaś.

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2014-06-16, 09:05   #2536
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
20%, więc słabszy od tego, który używałaś.
A no właśnie myślałam że może jest z większym mocznikiem Ale nie ma
Muszę kupić w takim razie 50%

Daję z siebie 200%
Stary 2014-06-16, 09:20   #2537
Opiumalfa
Zakorzenienie

Jestem załamana. Ma byc 17 stopni w sobotę

Sent from my iPhone using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 09:21   #2538
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

cześć

mamy wybraną piosenkę na 1 taniec wet wet wet love is all around

dziś po 15:00 jadę na przymiarkę jadę razem z moimi czerwonymi butami i biustonoszem i mamą oczywiście

w sobotę ślub brata ale nie czuć nic i będę mieć a'la próbną fryzurę na tym weselu

kupiłam sobie ten sztyft z compeed faktycznie działa

i sprej do stóp na obcieranie butów nie wypróbowałam jeszcze

aha! i w piątek oboje mamy wolne z TŻ i będziemy ogarniać 1 spowiedź przedślubną
punktu widzenia w każdej chwili.

Edytowane przez Kasiulenkowo
Czas edycji: 2014-06-16 o 09:27
Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 09:29   #2539
alloffkowa
Zakorzenienie

Za 15 tygodni o tej porze będziemy już lecieli w podróż poślubną do Nowego Jorku
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 09:32   #2540
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Jestem po pierwszej przymiarce. I chyba jest dobrze Jestem dalej trochę oszołomiona.
Przepiękna sukienka!!

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Lg_ago mierzyłam suknię w lecie w zeszłym roku na gołe nogi - koszmarnie pociły mi się od halki, aż wyszły mi krosty dziwne i byłam przerażona. Później mierzyłam za każdym razem w rajstopach i było ok, nie czułam gorąca, nic się nie działo, nie było krost.
Ja mierzyłam i w rajstopach, i bez, i za każdym razem było OK. Chociaż bardziej gorąco było mi na górze (ja się ogólnie najbardziej pocę na... plecach).
W ogóle dopiero w sobotę przy pokazywaniu kiecki rodzicom i teściowej dotarło do mnie, że ona jednak ma kółko. Jakoś tak sprytnie jest wszyte, że go nie widać, a drut jest miękki jak plastelina, że wygląda to całkiem naturalnie. Chociaż w pierwszym odruchu już chciałam wyciągać.

Cytat:
Odebraliśmy wczoraj obrączki Zresztą moja też wydaje mi się trochę za mała. Niby nie uwiera, ale robią mi się takie małe "buły" na palcu......
Czy w innych pierścionkach też masz coś takiego? Ze zdjęcia wydaje mi się, że mamy podobną budowę palców, a u mnie każdy pierścionek robi takie małe bułeczki, chyba, że jest już na tyle za duży, żeby spaść z palca (nie mam szerszej kostki, która by go zatrzymała). Szczególnie widać to latem, bo wtedy ręce mi trochę puchną.

Cytat:
Ha udało się więcej
Ślicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Jestem załamana. Ma byc 17 stopni w sobotę
E tam! Będziemy wszystkie trzymać kciuki i na pewno zrobi się cieplej

U nas dziś już tylko 19 dni w sobotę ostatecznie przyklepaliśmy wszystko na sali. Była z nami teściowa i trochę się ugięliśmy, miało być bez żadnych atrakcji, a zamawiamy dodatkowy pieczony udziec, "bo jej zdaniem tego jedzenia wcale nie jest dużo i jeszcze zabraknie". Uważam inaczej, ale ok... dostaliśmy też od niej sporą kwotę pieniędzy z zastrzeżeniem, że mamy je wydać na wesele i noclegi dla gości z ich strony, więc niech będzie. Wzięliśmy też beczkę piwa, planowaliśmy lokalne z Lwówka, ale z niego nici (teście mieszkają niedaleko sklepu firmowego, ale teściowi nie chciało mu się tam jechać, bo on zarobiony jest. Taaa, nie ma pracy, prawie całe dni spędza na rybach, zarobiony że łooo.... On generalnie dla K. nawet małym palcem by nie kiwnął, co mi się jakoś w głowie nie chce zmieścić, ale to temat na inny wątek).

Oczywiście jak zwykle trochę namąciła, wyobraźcie sobie, że ona wszystkim wkręciła, że my chcemy wino... nie wiem, skąd jej to przyszło do głowy, jestem molem książkowym wżeniającym się w rodzinę moli książkowych, na zaproszeniach napisaliśmy wprost, że chcielibyśmy książki, od kilku miesięcy na jej pytanie, czy już kupiliśmy wino, odpowiadamy niezmiennie, że nie, bo się na nich nie znamy i nie lubimy. A ona nagle z uśmiechem oznajmia: już dzwoniłam do babci i jej dwóch sióstr i wszystkie kupiły dla was dobre wino zamiast kwiatów! Popatrzyliśmy na nią lekko zdziwieni, skąd w ogóle ten pomysł?! Ona z kolei zdziwiona, że jak to, to my nie chcieliśmy wina, tylko coś innego? Wszyscy teraz chcą wino, czemu my się wyłamujemy?

Moja mama z kolei miała do mnie pretensje, że nie dostali z ojcem zaproszeń siądę dziś i zrobię im takie osobne, będziemy za tydzień, to im wręczymy, do teściów też wpadniemy na chwilę. Jakoś wcześniej nie miałam do tego głowy, ale czy to powód do scen pt. "ja się nie czuję w ogóle na wasze wesele zaproszona"...?

Przynajmniej kiecka się wszystkim podobała, nawet mojego tatę zmusiłam do obejrzenia próbował się wykręcić, mówiąc, że on to by chciał dopiero zobaczyć całość, ale i tak musiał. Chociaż bardziej był zainteresowany garniturem, bo - jak stwierdził - nie chce mieć takiego samego. Jest to pewna odmiana po tym, że w ogóle nie chciał kupować żadnego garnituru, bo uznawał ten z komunii mojej obecnie 22-letniej siostry za wystarczająco dobry...
Stary 2014-06-16, 09:33   #2541
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
Ha udało się więcej
ślicznie prawdziwa księżniczka

a ja mam pytanko do Was, odnośnie pierwszego tańca
macie ułożoną choreografię (walc itp.), czy liczycie na spontan, prosty, zwyczajny przytulaniec?
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 09:33   #2542
Robusta
Wtajemniczenie

A ja muszę pogonić mojego S. do nauki tańca, zwłaszcza walca na pierwszy taniec

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 09:36   #2543
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Witam Was dziewczyny
Przepraszam, ale nie dam rady nadrobić tygodnia
Chciałam tylko zdać relację z weekendu. Było spotkanie pierwsze, naszych rodziców. Strasznie się bałam, ale na szczęście było całkiem ok
A wczoraj byliśmy na pierwszej lekcji nauki tańca i rozdaliśmy ostatnie zaproszenie

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 09:40   #2544
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Za 15 tygodni o tej porze będziemy już lecieli w podróż poślubną do Nowego Jorku
Aaaa zazdraszczam

Daję z siebie 200%
Stary 2014-06-16, 09:58   #2545
docik10
Zakorzenienie

Dzwoniła kobieta z jubilera i mamy obrączki do odebrania Klasyka, żółte złoto. Ja mam rozmiar 12 a Tż 27 mają mieć tak 8-9 gram i płacimy 1465zł Grawer: Abyśmy byli jedno
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 10:04   #2546
Buczorek
Raczkowanie

anusia4u

my nie zapisywaliśmy się na tańce, będzie po prostu spontaniczny bujaniec

Dziewczyny, jakie są pytania w tym protokole przedślubnym? Dzisiaj idziemy spisywać i nie wiem na co się nastawić...:con fused:
Stary 2014-06-16, 10:12   #2547
Godzia_13
Raczkowanie

Czas na moją relację część 1…
Zacznę od tego, że wspaniale jest być Żoną, czuję się naprawdę szczęśliwa i spełniona. Zawarcie związku małżeńskiego jest dopełnieniem wszystkiego, tych naszych narzeczeńskich lat, choć pewnie wiele jeszcze smutków i radości przed nami to najważniejsze, że przejdziemy przez nie wszystkie RAZEM już jako małżeństwo, jako mąż i żona to daje taką siłę…

27.05.2014
We wtorek z rana do mojego rodzinnego domu przyjechał Tż, potem kurier przywiózł prezenty dla rodziców (zdecydowaliśmy się na ręcznie malowane filiżanki) popołudniu wizyta u księdza, omówiliśmy ceremonię i zapłaciliśmy za ślub, potem pojechaliśmy do cukiernika ostatecznie dograć smak tortu i zapłacić za niego

28.05.2014 (środa)
Z rana pojechaliśmy na salę ostatecznie podać liczbę gości, po powrocie mieliśmy generalną przymiarkę w sumie dobrze zrobiliśmy bo od razu w oficjalnych strojach przećwiczyliśmy nasz pierwszy taniec i co się okazało… Tż z prawie każdym krokiem naszego układu deptał mi suknię , mimo tego że była dopasowana niemal idealnie do wysokości butów.
Nie było innego wyjścia spakowałam suknię i pojechaliśmy do salonu, żeby panie skróciły mi ją chociaż o te 1,5 cm.

29.05.2014 (czwartek)
O 13 byłam u kosmetyczki na manicure, zrobiłam sobie klasyczny french, potem mieliśmy z Tż trochę „jeżdżenia” w poszukiwaniu koszy na prezenty dla rodziców, udało nam się znaleźć fajne w JYSK hehe akurat była promocja i były o połowę tańsze niż normalnie, kupiliśmy też storczyki dla mam, stwierdziliśmy że to lepszy pomysł, niż kupienie bukietu który zwiędnie po tygodniu cdn.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg prezent 1.jpg (39,6 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg prezent 2.jpg (67,3 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez Godzia_13
Czas edycji: 2014-06-16 o 10:13
Godzia_13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 10:21   #2548
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

Moja mama z kolei miała do mnie pretensje, że nie dostali z ojcem zaproszeń siądę dziś i zrobię im takie osobne, będziemy za tydzień, to im wręczymy, do teściów też wpadniemy na chwilę. Jakoś wcześniej nie miałam do tego głowy, ale czy to powód do scen pt. "ja się nie czuję w ogóle na wasze wesele zaproszona"...?
Temat ten był juz walkowany kilka razy ale ja dołoże swoje 3 grosze;P
My zaczeliśmy zapraszanie od rodziców i jakoś tak dla mnie to oczywiste było że rodzice i rodzeństwo są dla nas w tym dniu najważniejsi więc dostali jako pierwsi specjalne zaproszenia.
Wiem , że niekotórych dziewczyn rodzice są również "fundatorami" wesela i inaczej do tego podchodzą , my sami sobie wesele organizujemy ale moim zdaniem czy rodzice funduuja wesele , czy nie to jeśliw rodzinie są normalne relacje to powinni być również traktowani jak goście. Skoro do całej rodziny się staram , jeżdze zapraszam, przygotowuję zaproszenia , prezenty to dlaczego rodziców mam potraktować gorzej.

Nie wiem kiedy masz wesele, ale skoro suknia już odebrana to pewnie w niedługim czasie więc nie dziwię się , że rodzicom się mogło zrobić przykro . Brat mojego Tż 5 lat temu miał slub i jego wtedy jeszcze żona uważała że rodziny sie nie zaprasza. Rodzice Tż i mój Tz do tej pory wspominają że nawet małego zaproszenia nie dostali.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 10:25   #2549
Konkardia
Wtajemniczenie

anusia4u Co za sytuacja z siostra TŻ... a z teściem? Widać, kto wszystkich tam ustawia... Nie martw się, ważne że po Twojej stronie jest Twój TŻ!

Cytat:
Napisane przez anusia4u
dokładnie.. dziś stwierdziła, że nie przyjdzie na wesele..
Może i dobrze...?

Mopslik Cudne spinki do butów TŻ się spisał na medal!

Elrosa Mini perełeczki Śliczne są! <3

Agnessssa Gratuluję czwórki!

madziara889 Gratulacje sukni! Piękna!

Waniliova
lupinka
moooniaaaa
justynkie
Dziewczęta! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Czekam na relację!

Lg_ago Pięknie Ci w tej sukni! Tył jest taki, że Buty też super

Cytat:
Napisane przez hihihi
muszę z Tżtem podyskutować jeszcze o księdze gości jeszcze chciałabym te literki drewniane, ale może bez wiedzy Tżta zamówię?
Jak będzie miał coś przeciwko, zawsze możesz je w przyszłości wykorzystać jako podpórki do książek

Opiumalfa Gratuluje ślubu cywilnego!

czekooczekolada Biżu bardzo ładna, ale chyba nie pasuje do Twojej sukni. Postawiłabym na coś srebrnego

Cytat:
Napisane przez cude
Powiedzcie, czy pas smokingowy pasuje do garniaka?
Oj, chyba nie...

Cytat:
Napisane przez exist_
A modlitwa już czeka, napisana jakiś czas temu przez TŻ
O ja! Nie widziałam, że tak można!

fascinata za obrączki!

re_nata Ja kupuję cieliste. Białe mi się jakoś nie widzą

domar123 Też mam bardzo dobre wspomnienia z poradni Gratuluję zakupu wódki!

Cytat:
Napisane przez mimi_77
Teraz jedziemy szukac garnituru tzn w tym tygodniu bo od miesiąca weekendy spędzam sama... i tak do 9 sierpnia. TŻ ma wesela z poprawinami co tydzień.. smutno mi
Ale jak to... Tylko Twojego TŻ pozapraszali? buuu...

velika Aaa! Super panieński

bardorja Jaka modelka z Ciebie! Ślicznie Ci w tej sukni! Nie mogę uwierzyć, że jesteś już mamą i to z taką talią

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891
jak ja już bym chciała sama to napisać, że jeszcze 3 dni, panieński itd... teraz TŻ mnie tylko denerwuje, bo ciągle powtarza, że nikt nie przyjdzie (bo ma koszmary ślubne ) i chce dopraszać i mówi, że jak będzie więcej osób to nic sie nie stanie, "najwyżej dopłacimy" ku%^# ale z czego??!!!
Haha, faceci teeeeż przeżywają Kochany!

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela
O kurde, ale będzie spęd!

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela
No i mamy się nie przyznawać, że razem mieszkamy - co może się okazać dla nas ryzykowne, jeśli sobie "zażyczy" spowiedź od razu po protokole, u niego.
Przepraszam, ale trochę nie rozumiem takiego podejścia. Czy spowiedź jest taka zła? Przed kim chcecie to ukrywać, przed księdzem, czy przed Najwyższą Instancją? To, że ze sobą wcześniej zamieszkaliście jest dla Was czymś, do czego się nie chcecie przyznawać? Po co sobie dodatkowy grzech dokładać do spowiedzi, że zatailiście fakt mieszkania ze sobą? Nie bierz proszę tego zbyt personalnie Panno Izabelo Jesteś po prostu kolejną osobą, która mówi o tym nie przyznawaniu się do mieszkania razem. Ja jakoś tego nie mogę ogarnąć swoim małym móżdżkiem

ane3kaa Też rozpoczynam przygodę z kremem Pilarix - dam znać jak efekty!

alloffkowa NY

Cytat:
Napisane przez Buczorek
Dziewczyny, jakie są pytania w tym protokole przedślubnym? Dzisiaj idziemy spisywać i nie wiem na co się nastawić...
To nic strasznego, daj się zaskoczyć!

U nas:
- zaproszenia niektórym znajomym TŻ jeszcze nie rozdane, bo stwierdził że jednak chyba nie chce ich zaprosić
- wódka - jest
- organista - jest

I pytanie: czy rozdawałyście oprócz zaproszeń na ślub i wesele takie powiadomienia lub zaproszenia na sam ślub? Imienne czy nie? Mamy teraz z tym problem, a musimy się zdecydować na dniach

Godzia_13 Więcej, więcej!

21klaudyna To chyba w takim razie zależy od podejścia rodziców, bo np. nasi (z racji tego, że są na zaproszeniu i razem z nami oficjalnie zapraszają gości) nie dostali zaproszenia. Jednak umówiliśmy się z nimi, że dostaną takie niewypełnione, na pamiątkę Nie było z tym problemu.
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6

Edytowane przez Konkardia
Czas edycji: 2014-06-16 o 10:29
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 10:25   #2550
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
anusia4u

my nie zapisywaliśmy się na tańce, będzie po prostu spontaniczny bujaniec

Dziewczyny, jakie są pytania w tym protokole przedślubnym? Dzisiaj idziemy spisywać i nie wiem na co się nastawić...:con fused:
nie masz się do czego przygotowywać :P pytania są typu czy nikt was nie przymuszał do małżeństwa, czy będziecie wychowywać dziecko w wierze. Czy jesteście zdolni żeby mieć dzieci. Pytania typu tak , nie. Plus podstawowe dane osobowe , wyksztalcenie zawód wykonywany
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości