Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-16, 10:29   #2551
paula600324
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie są pytania w tym protokole przedślubnym? Dzisiaj idziemy spisywać i nie wiem na co się nastawić...:con fused:
Tutaj są pytania z 1 pierwszego protokołu KLIK

Gorszy był 2 protokół, były tam dziwne pytania typu:
Czy wiemy, że na mężczyźnie spoczywa obowiązek utrzymania rodziny, a rolą kobiety jest zajmowanie się domem i dziećmi... Przy tym ja zrobiłam minę a Tż się skrzywił Lub pytania : Czy jesteśmy w stanie wychować tyle dzieci ile nam będzie dane/liczną rodzinę a jeżeli nie będzie nas stać na ich wychowanie to czy oddamy je do adopcji?
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 10:31   #2552
Elrosa
Zadomowienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Skoro do całej rodziny się staram , jeżdze zapraszam, przygotowuję zaproszenia , prezenty to dlaczego rodziców mam potraktować gorzej.
Tyle, że z moją mamą sprawa wygląda tak, że się zmienia jak chorągiewka na wietrze. Kiedy szykowałam papierowe zaproszenia, sama stwierdziła, że "no chyba nam nie będziecie specjalnie wręczać?" - byli wielokrotnie zapraszani ustnie, podkreślaliśmy, że w tym dniu mają być naszymi gośćmi i niczym się nie przejmować. Teraz nagle (jak zawsze!) zmieniła zdanie i zrobiła histerię.
Mam nadzieję, że kilka dni przed wszystkim nie okaże się, że sala jej się przestała podobać.
Stary 2014-06-16, 10:34   #2553
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że kilka dni przed wszystkim nie okaże się, że sala jej się przestała podobać.
Jeśli nawet przestanie - to Wasz ślub, Wasze wesele i jeśli Wam się będzie podobało... to już nic innego nie ma znaczenia!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 10:41   #2554
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
Przepiękna sukienka!!

Ja mierzyłam i w rajstopach, i bez, i za każdym razem było OK. Chociaż bardziej gorąco było mi na górze (ja się ogólnie najbardziej pocę na... plecach).
W ogóle dopiero w sobotę przy pokazywaniu kiecki rodzicom i teściowej dotarło do mnie, że ona jednak ma kółko. Jakoś tak sprytnie jest wszyte, że go nie widać, a drut jest miękki jak plastelina, że wygląda to całkiem naturalnie. Chociaż w pierwszym odruchu już chciałam wyciągać.

U nas dziś już tylko 19 dni w sobotę ostatecznie przyklepaliśmy wszystko na sali. Była z nami teściowa i trochę się ugięliśmy, miało być bez żadnych atrakcji, a zamawiamy dodatkowy pieczony udziec, "bo jej zdaniem tego jedzenia wcale nie jest dużo i jeszcze zabraknie". Uważam inaczej, ale ok... dostaliśmy też od niej sporą kwotę pieniędzy z zastrzeżeniem, że mamy je wydać na wesele i noclegi dla gości z ich strony, więc niech będzie. Wzięliśmy też beczkę piwa, planowaliśmy lokalne z Lwówka, ale z niego nici (teście mieszkają niedaleko sklepu firmowego, ale teściowi nie chciało mu się tam jechać, bo on zarobiony jest. Taaa, nie ma pracy, prawie całe dni spędza na rybach, zarobiony że łooo.... On generalnie dla K. nawet małym palcem by nie kiwnął, co mi się jakoś w głowie nie chce zmieścić, ale to temat na inny wątek).

Oczywiście jak zwykle trochę namąciła, wyobraźcie sobie, że ona wszystkim wkręciła, że my chcemy wino... nie wiem, skąd jej to przyszło do głowy, jestem molem książkowym wżeniającym się w rodzinę moli książkowych, na zaproszeniach napisaliśmy wprost, że chcielibyśmy książki, od kilku miesięcy na jej pytanie, czy już kupiliśmy wino, odpowiadamy niezmiennie, że nie, bo się na nich nie znamy i nie lubimy. A ona nagle z uśmiechem oznajmia: już dzwoniłam do babci i jej dwóch sióstr i wszystkie kupiły dla was dobre wino zamiast kwiatów! Popatrzyliśmy na nią lekko zdziwieni, skąd w ogóle ten pomysł?! Ona z kolei zdziwiona, że jak to, to my nie chcieliśmy wina, tylko coś innego? Wszyscy teraz chcą wino, czemu my się wyłamujemy?

Moja mama z kolei miała do mnie pretensje, że nie dostali z ojcem zaproszeń siądę dziś i zrobię im takie osobne, będziemy za tydzień, to im wręczymy, do teściów też wpadniemy na chwilę. Jakoś wcześniej nie miałam do tego głowy, ale czy to powód do scen pt. "ja się nie czuję w ogóle na wasze wesele zaproszona"...?

Przynajmniej kiecka się wszystkim podobała, nawet mojego tatę zmusiłam do obejrzenia próbował się wykręcić, mówiąc, że on to by chciał dopiero zobaczyć całość, ale i tak musiał. Chociaż bardziej był zainteresowany garniturem, bo - jak stwierdził - nie chce mieć takiego samego. Jest to pewna odmiana po tym, że w ogóle nie chciał kupować żadnego garnituru, bo uznawał ten z komunii mojej obecnie 22-letniej siostry za wystarczająco dobry...

jak ja nie lubię jak mi sie tak ktoś wtrąca w to co ja sobie zaplanuję, ja toczę spór o rozmieszczenie gości przy stołach, rezygnuję z winietek i tylko chcę dać nr stołów i osoby które mają przy nich siadać, a mama mojego mówi, że u nich każdy siada gdzie chce i za nic nie do niej nie dociera,że każdy usiądzie sobie gdzie będzie chciał ale przy konkretnym stoliku.

My dajemy naszym rodzicom zaproszenia, ale z innym tekstem w którym dziękujemy za nasze wychowanie. Zawsze będzie to dla nich pamiątka, a moja mama ma chyba każde zaproszenie weselne na które byli z tatem zapraszani.
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 10:45   #2555
czekooczekolada
Zakorzenienie

jedziemy dziś kupić Tżtowi garniak. myślicie że w przeciągu 2 mcy będzie widać dużą różnice jesli przytyje/schudnie ?

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-16, 10:46   #2556
Buczorek
Raczkowanie

paula, klaudyna

dzięki mam nadzieję, że nie będzie źle

o matkoo... http://www.samhurdphotography.com/20...r-dante-renata

zakochałam się w tej sesji
Stary 2014-06-16, 10:48   #2557
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
nie masz się do czego przygotowywać :P pytania są typu czy nikt was nie przymuszał do małżeństwa, czy będziecie wychowywać dziecko w wierze. Czy jesteście zdolni żeby mieć dzieci. Pytania typu tak , nie. Plus podstawowe dane osobowe , wyksztalcenie zawód wykonywany
My na ostatnim spotkaniu w poradni mieliśmy zakonnika który nam dokładnie omówił cały przebieg mszy oraz protokół. oprócz tych pytań jeszcze będzie czy wasze rodziny się znają, czy wiemy jakie choroby były w naszych rodzinach. Najpierw jest część wspólna, a później każdy z osobna rozmawia z księdzem.
my to mamy przyjść dopiero na miesiąc przed ślubem z wszystkimi dokumentami i wtedy będziemy spisywać protokół.
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 11:00   #2558
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
jedziemy dziś kupić Tżtowi garniak. myślicie że w przeciągu 2 mcy będzie widać dużą różnice jesli przytyje/schudnie ?
A odchudza się?
Jeśli nie, a nie zacznie nagle ćwiczyć jak głupi, albo obżerać się fast foodami, to nic się nie stanie

Mój się odchudza razem ze mną, więc kupimy garniak na ostatnią chwilę (w sierpniu), bo może być duża różnica.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 11:03   #2559
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
A odchudza się?
Jeśli nie, a nie zacznie nagle ćwiczyć jak głupi, albo obżerać się fast foodami, to nic się nie stanie

Mój się odchudza razem ze mną, więc kupimy garniak na ostatnią chwilę (w sierpniu), bo może być duża różnica.

nie odchudza, nie dałby rady odmówić sobie jedzenia je cały czas mniej więcej tak samo, tylko jak kupimy garniak to chce go troche pilnować w tym jedzeniem byle czego, no i waga juz od roku sie mu trzyma , czasem +- 3 kg.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-16, 11:08   #2560
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
21klaudyna To chyba w takim razie zależy od podejścia rodziców, bo np. nasi (z racji tego, że są na zaproszeniu i razem z nami oficjalnie zapraszają gości) nie dostali zaproszenia. Jednak umówiliśmy się z nimi, że dostaną takie niewypełnione, na pamiątkę Nie było z tym problemu.
Też mamy na zaporszeniach że zapraszamy wraz z rodzicami . Ale rodzice dostali zupełnie inny tekst i inny wzór. I też mowili że dla nich żeby nie przygotowywać. Ale jak dostali takie spersonalizowane i osobiste i jak zobaczyliśmy ich łzy i szczęście to była to naprawdę wyjątkowa chwila

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość

Czy wiemy, że na mężczyźnie spoczywa obowiązek utrzymania rodziny, a rolą kobiety jest zajmowanie się domem i dziećmi... Przy tym ja zrobiłam minę a Tż się skrzywił Lub pytania : Czy jesteśmy w stanie wychować tyle dzieci ile nam będzie dane/liczną rodzinę a jeżeli nie będzie nas stać na ich wychowanie to czy oddamy je do adopcji?
Mieliście chyba stary porotkół bo u nas bylo pytanie że czy wiemy, że utrzymaie rodziny i wychowanie dzieci nalezy do obojga rodziców. I Ksiądz mówił że to jest nowość , że wcześniej własnie bylo że to meżczyzna ma utrzymywać rodzinę. Nie mieliśmy też pytań czy będziemy wychowywać tyle dzieci ile nam dane ani nic o adopcji:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 11:09   #2561
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
paula, klaudyna

dzięki mam nadzieję, że nie będzie źle

o matkoo... http://www.samhurdphotography.com/20...r-dante-renata

zakochałam się w tej sesji
dzieki za nia, nawet przy niepogodzie moze to wygladac oblednie, czego ja sie obecnie najbardziej obawiam
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 11:12   #2562
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
nie odchudza, nie dałby rady odmówić sobie jedzenia je cały czas mniej więcej tak samo, tylko jak kupimy garniak to chce go troche pilnować w tym jedzeniem byle czego, no i waga juz od roku sie mu trzyma , czasem +- 3 kg.
E, to ja bym się nie martwiła
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 11:13   #2563
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Jestem załamana. Ma byc 17 stopni w sobotę

Sent from my iPhone using Tapatalk
Chętnie się z tobą zamienię, u mnie póki co przepowiadają 27 i deszcz

Cytat:

Oczywiście jak zwykle trochę namąciła, wyobraźcie sobie, że ona wszystkim wkręciła, że my chcemy wino... nie wiem, skąd jej to przyszło do głowy, jestem molem książkowym wżeniającym się w rodzinę moli książkowych, na zaproszeniach napisaliśmy wprost, że chcielibyśmy książki, od kilku miesięcy na jej pytanie, czy już kupiliśmy wino, odpowiadamy niezmiennie, że nie, bo się na nich nie znamy i nie lubimy. A ona nagle z uśmiechem oznajmia: już dzwoniłam do babci i jej dwóch sióstr i wszystkie kupiły dla was dobre wino zamiast kwiatów! Popatrzyliśmy na nią lekko zdziwieni, skąd w ogóle ten pomysł?! Ona z kolei zdziwiona, że jak to, to my nie chcieliśmy wina, tylko coś innego? Wszyscy teraz chcą wino, czemu my się wyłamujemy?

Moja mama z kolei miała do mnie pretensje, że nie dostali z ojcem zaproszeń siądę dziś i zrobię im takie osobne, będziemy za tydzień, to im wręczymy, do teściów też wpadniemy na chwilę. Jakoś wcześniej nie miałam do tego głowy, ale czy to powód do scen pt. "ja się nie czuję w ogóle na wasze wesele zaproszona"...?
Teściowa dobra Chce was uszczęśliwić na siłę. I kto to słyszał o takich fanaberiach jak książki
Moi rodzice i teściowie nie dostali zaproszeń, ale oni w większości fundują wesele (nie dają nam za nic płacić!) i stwierdziłam, że to bez sensu
W ogóle moi teściowie to są niemożliwi, oddali nam nawet kasę na obrączki i zaliczkę za foto, którą płaciłam 1,5 roku temu. I nie zgadzają się, żebyśmy cokolwiek z własnej kieszeni opłacali Aż mi głupio, bo z moim nieźle zarabiamy i część rzeczy typu foto, kościół, obrączki, stroje chcieliśmy opłacić sami, ale gdzie tam. Znaczy ja w sumie tylko zapłaciłam za zaproszenia, pierdoły typu księga gości i mój strój - suknia, buty, welon, stanik. A chłop to chyba nawet złotówki nie wyda.

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
a ja mam pytanko do Was, odnośnie pierwszego tańca
macie ułożoną choreografię (walc itp.), czy liczycie na spontan, prosty, zwyczajny przytulaniec?
Przytulaniec będzie. Wyjdzie pewnie kijowo, ale nam nie zależy, najchętniej w ogóle bym nie miała pierwszego tańca.

Cytat:

I pytanie: czy rozdawałyście oprócz zaproszeń na ślub i wesele takie powiadomienia lub zaproszenia na sam ślub? Imienne czy nie? Mamy teraz z tym problem, a musimy się zdecydować na dniach
Tak, wyglądało jak normalne zaproszenie, tylko bez informacji o weselu i bez potwierdzenia. Wypisywałam je ręcznie. Dostali je dalsi znajomi i ludzie z pracy.
Dziewczyny 12 dni A ja nie mam kiedy się spotkać z dekoratorką i foto Na czas przedślubny powinno się dostawać ze 2 tygodnie okolicznościowego a nie 2 dni
I jeszcze nie mamy żadnej spowiedzi przedślubnej masakra. Jutro muszę chłopa ogarnąć i pójdziemy.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 11:43   #2564
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Temat ten był juz walkowany kilka razy ale ja dołoże swoje 3 grosze;P
My zaczeliśmy zapraszanie od rodziców i jakoś tak dla mnie to oczywiste było że rodzice i rodzeństwo są dla nas w tym dniu najważniejsi więc dostali jako pierwsi specjalne zaproszenia.
Wiem , że niekotórych dziewczyn rodzice są również "fundatorami" wesela i inaczej do tego podchodzą , my sami sobie wesele organizujemy ale moim zdaniem czy rodzice funduuja wesele , czy nie to jeśliw rodzinie są normalne relacje to powinni być również traktowani jak goście. Skoro do całej rodziny się staram , jeżdze zapraszam, przygotowuję zaproszenia , prezenty to dlaczego rodziców mam potraktować gorzej.

Nie wiem kiedy masz wesele, ale skoro suknia już odebrana to pewnie w niedługim czasie więc nie dziwię się , że rodzicom się mogło zrobić przykro . Brat mojego Tż 5 lat temu miał slub i jego wtedy jeszcze żona uważała że rodziny sie nie zaprasza. Rodzice Tż i mój Tz do tej pory wspominają że nawet małego zaproszenia nie dostali.
u mnie mojej mamie i bratu nie daliśmy bo nie zdążyliśmy a jak dawaliśmy mojej babci i bratu i rodzicom tż to pytali się po co i cisneli że się nie spodziewali zaproszenia
choć mama tż jak czytała piękną treść ( specjalną z podziękowaniami itp) to płakała
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Chętnie się z tobą zamienię, u mnie póki co przepowiadają 27 i deszcz

Teściowa dobra Chce was uszczęśliwić na siłę. I kto to słyszał o takich fanaberiach jak książki
Moi rodzice i teściowie nie dostali zaproszeń, ale oni w większości fundują wesele (nie dają nam za nic płacić!) i stwierdziłam, że to bez sensu
W ogóle moi teściowie to są niemożliwi, oddali nam nawet kasę na obrączki i zaliczkę za foto, którą płaciłam 1,5 roku temu. I nie zgadzają się, żebyśmy cokolwiek z własnej kieszeni opłacali Aż mi głupio, bo z moim nieźle zarabiamy i część rzeczy typu foto, kościół, obrączki, stroje chcieliśmy opłacić sami, ale gdzie tam. Znaczy ja w sumie tylko zapłaciłam za zaproszenia, pierdoły typu księga gości i mój strój - suknia, buty, welon, stanik. A chłop to chyba nawet złotówki nie wyda.

Przytulaniec będzie. Wyjdzie pewnie kijowo, ale nam nie zależy, najchętniej w ogóle bym nie miała pierwszego tańca.

Tak, wyglądało jak normalne zaproszenie, tylko bez informacji o weselu i bez potwierdzenia. Wypisywałam je ręcznie. Dostali je dalsi znajomi i ludzie z pracy.
Dziewczyny 12 dni A ja nie mam kiedy się spotkać z dekoratorką i foto Na czas przedślubny powinno się dostawać ze 2 tygodnie okolicznościowego a nie 2 dni
I jeszcze nie mamy żadnej spowiedzi przedślubnej masakra. Jutro muszę chłopa ogarnąć i pójdziemy.
bardzo miło z ich strony

a co do urlopu to się zgadzam !!!
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 11:43   #2565
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
ja bym poszła do spowiedzi chwilę przed protokołem, jesli ksiądz sobie zażyczy spowiedzi to bym uczciwie powiedziała że właśnie ze spowiedzi wracamy
Mamy trochę odległości od innych kościołów, zresztą, na mojego proboszcza to nie zadziała - przecież co z tego, że się spowiadaliśmy, skoro on nie usłyszał naszych grzechów?

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
i sprej do stóp na obcieranie butów nie wypróbowałam jeszcze
a gdzie można dostać ten spray?

Cytat:
Za 15 tygodni o tej porze będziemy już lecieli w podróż poślubną do Nowego Jorku
Ja też chcę podróż poślubną !

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 11:50   #2566
monidot
Zadomowienie

Dziewczyny muszę się pochwalić . Mam biustonosz wreszcie . Zamówiłam w środę wieczorem w sklepie wysyłkowym i jest dobry . Rozmiar 65G . I do tego zamówiłam majtki, ale jeszcze nie wiem czy będę miała je do ślubu czy inne kupię. Podaje linki
http://intimiti.pl/Ava-1067-biustonosz-bardotka
http://intimiti.pl/p/1537/4229/gabid...gi-majtki.html

Byliśmy w piątek spisać z Tż protokół przedślubny. Ksiądz się śmiał że mamy szczęśliwy numer protokołu bo 13 i na dodatek spisany w piątek 13-tego. Teraz jeszcze musimy się wybrać do jego parafii żeby zapowiedzi wygłosili.

A teraz lecę Was nadrabiać bo mnie cały weekend nie było

Edytowane przez monidot
Czas edycji: 2014-06-16 o 12:12
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 11:52   #2567
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Ha udało się więcej
Prawdziwa z Ciebie Księżniczka
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 12:06   #2568
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
ślicznie prawdziwa księżniczka

Cytat:
My zaczeliśmy zapraszanie od rodziców i jakoś tak dla mnie to oczywiste było że rodzice i rodzeństwo są dla nas w tym dniu najważniejsi więc dostali jako pierwsi specjalne zaproszenia.
my tez zaprosilismy rodzicow i rodzenstwo jako pierwszych gosci, mimo ze rodzice płacą za wesele

Cytat:
bardorja Jaka modelka z Ciebie! Ślicznie Ci w tej sukni! Nie mogę uwierzyć, że jesteś już mamą i to z taką talią
no co ty, tak mnie ścisnela specjalnie zeby ładną talie zrobic
do modelki to musialabym zrzcuci polowe sowjej wagi
ale dziekuje, gdybym byla przed ciaza to bardziej by sie sobie podobala

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Prawdziwa z Ciebie Księżniczka
dziekuje

DZIĘKI DZIEWCYZNY ZA KOMPLEMENCIOCHY
chcoiaz troche humor mi sie poprawił
mam poki co tylko dwie odmowy, reszta ma jeszcze 2,5 tyg na zastanawianie sie :P
złapałam jakiegos przedslubnego doła po tej przymiarce,nie wiem co siedzieje

Daję z siebie 200%

Edytowane przez bardorja
Czas edycji: 2014-06-16 o 12:09
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 12:20   #2569
anka1897
Wtajemniczenie

docik10 Tż zgodził się na dekorację?

paula600324
piękny prezent od cioci i wujka

fascinata
fajnie, że jesteś zadowolona po mierzeniu sukni W Tesco w promocji są soki Hortexw butelkach 1 l - 2 za 6 złoraz Tymbark w takich samych butelkach tylko nie znam ceny. Tylko one są bez żadnych dodatków (typu cukier itp.)więc cena nawet w promocji nie jest b. niska
monidot
niestety -pierwotnie zakładaliśmy, że będzie więcej osób ale dużo odpadło a wino zostało nie zmarnuje się u nas

mojakaren brać

KaMilka4891 nie podoba mi się naszyjnik który wstawiłaś do sukni ślubnej, jak dla mnie jest za mało wizytowy, wyjściowy.

anusia4u szkoda, że nie udało się z Varną
Przykra sytuacja z teściem i szwagierką. Dobrze, że zwróciłaś uwagę.

Kasiulenkowo bardzo ładne buty!

madziara889 gratuluję sukienki!

Lg_ago cudownie wyglądasz wpadam w kompleksy oglądając Was w sukniach ślubnych.

velika najważniejsze, że wygodne

cornflower_girl zdjęcia są piękne, jednak okoliczności - zbliżający się pożar są smutne.

re_nata nie będę oryginalna bo również z gatty mam pończochy - białe i cieliste.

Waniliova
lupinka
moooniaaaa
justynkie

Kochane życzę Wam wszystkiego najlepsze na nowej drodze życia

12 dni zostało Zaczynam mieć niezłego stresa, że nie zdążę ze wszystkim. Wczoraj ubraliśmy już całego tż, również na poprawiny. No prawie całego - tylko bielizny mu brakuje Wysłałam listę gości do winietek, dzisiaj prześlę menu. najbardziej mnie niepokoi brak księgi gości Miała być na początku miesiąca ale zamówienie zawieruszyli i przyjdzie dopiero ok. 25 czerwca Nawet czasu na ewentualną reklamację nie będzie
Na poprawę humoru zamówiłam (kolejne) perfumy ślubne

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 12:21   #2570
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
A do poprawki tylko skrócić i zrobić łagodne zejście od boków w dol do tylu żeby mnie nie uwieralo pod pachami i to wszystko
To już wszystkie wiem i czekam na efekt końcowy

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Kupiłam zachwalany tutaj na forum Pilarix - i jestem naprawdę zadowolona z efektów!
Przepisał mi go już kiedyś kiedyś dermatolog Bardzo dobry Krostki zginęły, teraz trochę wróciły, więc znów muszę go zakupić

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Jestem załamana. Ma byc 17 stopni w sobotę
Nie martw się Pogoda może się zmienić o 180 stopni

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
dziś po 15:00 jadę na przymiarkę jadę razem z moimi czerwonymi butami i biustonoszem i mamą oczywiście
Czekam na fotki

Cytat:
Za 15 tygodni o tej porze będziemy już lecieli w podróż poślubną do Nowego Jorku
Zazdroszczę

Cytat:
U nas dziś już tylko 19 dni w sobotę ostatecznie przyklepaliśmy wszystko na sali. Była z nami teściowa i trochę się ugięliśmy, miało być bez żadnych atrakcji, a zamawiamy dodatkowy pieczony udziec, "bo jej zdaniem tego jedzenia wcale nie jest dużo i jeszcze zabraknie".
Widzę, że teściowa chce zawładnąć weselem My też chcemy książki A może ona chce Wam zachachmęcić po ślubie to wino i dlatego tak gada
Powodzenia na ostatniej prostej

Cytat:
ślicznie prawdziwa księżniczka

a ja mam pytanko do Was, odnośnie pierwszego tańca
macie ułożoną choreografię (walc itp.), czy liczycie na spontan, prosty, zwyczajny przytulaniec?
My planujemy układ - walca angielskiego, ale jeszcze nie zaczęliśmy się uczyć Ale chyba nie pójdzie tak źle, bo TŻ umie tańczyć walca - gorzej ze mną

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Chciałam tylko zdać relację z weekendu. Było spotkanie pierwsze, naszych rodziców. Strasznie się bałam, ale na szczęście było całkiem ok
A wczoraj byliśmy na pierwszej lekcji nauki tańca i rozdaliśmy ostatnie zaproszenie
Czyli nie było tak źle to najważniejsze
I jak Wam idzie taniec?

docik10 - jak odbierzesz koniecznie pokazuj

Konkardia - my rozdajemy zawiadomienia imienne
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 12:23   #2571
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Temat ten był juz walkowany kilka razy ale ja dołoże swoje 3 grosze;P
Ja daję rodzeństwu, ale nie rodzicom. Nie zamawialiśmy innych zaproszeń, tylko jedne, z tekstem, że rodzice również zapraszają. Poza tym to rodzice płacili za zaproszenia, więc to dla nas bez sensu, zresztą sami nie chcieli. Jedyną osobą, której może to nie pasować, to ojciec tż, jak sobie wypije

Cytat:
Przepraszam, ale trochę nie rozumiem takiego podejścia. Czy spowiedź jest taka zła? Przed kim chcecie to ukrywać, przed księdzem, czy przed Najwyższą Instancją? To, że ze sobą wcześniej zamieszkaliście jest dla Was czymś, do czego się nie chcecie przyznawać? Po co sobie dodatkowy grzech dokładać do spowiedzi, że zatailiście fakt mieszkania ze sobą? Nie bierz proszę tego zbyt personalnie Panno Izabelo Jesteś po prostu kolejną osobą, która mówi o tym nie przyznawaniu się do mieszkania razem. Ja jakoś tego nie mogę ogarnąć swoim małym móżdżkiem
Mamy się nie przyznawać, że mieszkamy razem, podczas rozmowy z księdzem (a nie na spowiedzi), dlatego nie chcemy iść do spowiedzi u niego, bo wtedy musielibyśmy to powiedzieć - umyślne nie powiedzenie grzechu to też grzech i spowiedź nieważna. Chodzi o sam protokół, żeby wtedy się nie przyznawać - nie mam problemu z przyznawaniem się do tego podczas spowiedzi, jeśli ktoś zapyta, ponieważ nie uważam tego za grzech

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
O matko, jakie dziwne pytania - u nas też pewnie będzie ten starszy protokół
Okaże się w piątek

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 12:26   #2572
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
docik10 Tż zgodził się na dekorację?[B]
Jeszcze nie dalej go urabiam Do tego teściowa dopowiedziała, że brzydka. A moja mama cyt. "Piękna"
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 12:35   #2573
Konkardia
Wtajemniczenie

Panna Izabela Doskonale rozumiem, to co wytłuściłaś też Po prostu dla mnie to dziwne... jakikolwiek ksiądz proboszcz miałby nie być. Też się naszego baliśmy, ale jakoś poszło, mimo że mieszkamy razem

activelifestyle i velika Dziękuję za odpowiedzi w sprawie zaproszeń! Też mi się wydaje, że imienne są bardziej eleganckie i "na miejscu"
Stary 2014-06-16, 12:37   #2574
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja daję rodzeństwu, ale nie rodzicom. Nie zamawialiśmy innych zaproszeń, tylko jedne, z tekstem, że rodzice również zapraszają. Poza tym to rodzice płacili za zaproszenia, więc to dla nas bez sensu, zresztą sami nie chcieli. Jedyną osobą, której może to nie pasować, to ojciec tż, jak sobie wypije

Mamy się nie przyznawać, że mieszkamy razem, podczas rozmowy z księdzem (a nie na spowiedzi), dlatego nie chcemy iść do spowiedzi u niego, bo wtedy musielibyśmy to powiedzieć - umyślne nie powiedzenie grzechu to też grzech i spowiedź nieważna. Chodzi o sam protokół, żeby wtedy się nie przyznawać - nie mam problemu z przyznawaniem się do tego podczas spowiedzi, jeśli ktoś zapyta, ponieważ nie uważam tego za grzech

O matko, jakie dziwne pytania - u nas też pewnie będzie ten starszy protokół
Okaże się w piątek
to kiedpsko
ja też nie uważam tego za grzech- chcę się szczerze poprawić- biorę po to ślub.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 12:45   #2575
madziara889
Zakorzenienie

Siedzę i się zastanawiam jaki kolor bielizny kupić- białą czy cielistą Sukienka jest śnieżnobiała, pończochy chcę cieliste.

Panna Izabela my nie chcemy się przyznawać jak długo mieszkamy razem, bo wg księdza będzie to oznaczało, że Tż już należy do mojej parafii i będzie nam potrzebna licencja, a mój proboszcz nie jest chętny do tego.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 12:53   #2576
Godzia_13
Raczkowanie

Część 2…
30.05.2014 (piątek)

Najbardziej intensywny dzień przed ślubem rozpoczął się nieciekawie, w trakcie śniadania dostałam telefon z kwiaciarni…nie będę miała swojego wymarzonego bukietu ślubnego (jaskry i konwalie) zostałam poinformowana, że w hurtowni owszem były jaskry ale w takim stanie, że szkoda gadać, florystka nie wzięła ich bojąc się, że nie wytrzymają do soboty, natomiast konwalie z Holandii w ogóle nie dotarły, zamiast tego wzięła eustomy (tak ustaliłyśmy na wypadek braku jaskrów) i coś podobnego do margaretek. Wsiadłam z rodzicami w samochód i szybko do niej podjechałam, na miejscu okazało się że eustom są dwie gałązki w dodatku średnio świeże, a margaretki są obrzydliwe.
Odechciało mi się mieć bukiet z tej kwiaciarni, wcześniej byłam zapewniana przez florystkę, że kwiaty (jaskry i konwalie) będą na 99 % a tu taka niespodzianka. Nie wiedziałam co robić…z pomocą przyszli mi rodzice, pojechaliśmy do innej kwiaciarni w której moi rodzice „zaopatrują” się w kwiaty na różne rodzinne okazje imieniny, urodziny itp. Mieliśmy szczęście, florystka miała właśnie dostawę świeżych kwiatów, powiedzieliśmy co zaszło w tej pierwszej kwiaciarni i pani bez problemu zgodziła się zrobić mi wiązankę ślubną zdecydowałam się na bukiet z frezji, eustom i santini…uff zostałam uratowana
Prosto z kwiaciarni pojechałam po odbiór skróconej sukni, ok 13 wyskoczyliśmy z rodzicami do knajpki na szybki obiad, po powrocie zaczęło się znoszenie alkoholi, ozdób, balonów do samochodu, pojechaliśmy na salę, jej przystrojenie zajęło nam ze 3 godziny, o 17 pojechaliśmy na sesję narzeczeńską, pech chciał że przez prawie całą padał deszcz mieliśmy w planach iść na mszę na 18 i od razu się wyspowiadać, ale sesja przeciągnęła się do 19 i nie zdążyliśmy, przystroiliśmy za to klatkę schodową i spotkaliśmy się na chwilę ze świadkami, ok 23 wzięłyśmy się z mamą za prasowanie koszul i kreacji mojej mamy i siostry, tato w tym czasie latał jeszcze z odkurzaczem po mieszkaniu
Spać poszłam przed 1 w nocy…zasnęłam od razu

31.05.2014 (Dzień Ślubu)

Obudziłam się o 4:50, godzinę przed budzikiem, wstałam wzięłam relaksującą kąpiel, ubrałam się, około 6:15 poszłam razem Tż na poranną mszę i do spowiedzi, dzień zapowiadał się pięknie, od rana bezchmurne niebo, choć ranek był dość chłodny. Po powrocie zjadłam szybkie śniadanie i o 8:30 byłam już u fryzjerki, fryzurka wyszła przecudnie, loki wyszły dużo ładniejsze niż na próbnej, o 10:00 do fryzjerki przyszła moja siostra (świadkowa) a ja w tym czasie pojechałam do makijażystki.
O 11 byłam już uczesana i umalowana, przyjechali pierwsi goście, rodzice Tż, jego siostry i moi chrzestni.
Do 13 czas zleciał nam na pogawędkach przy kawce i pysznym ciachu.
O 14 przyjechał fotograf i kamerzysta, zaczęliśmy się ubierać, najpierw Tż, pomagała mu siostra i świadek, potem przyszedł czas na mnie, trochę czasu minęło zanim siostra mnie zasznurowała i zapięła 35 guziczków w tym czasie mój kochany tato pojechał odebrać bukiet
Około 15:20 odbyło się błogosławieństwo. Pobłogosławili nas rodzice, chrzestni i moja babcia, mamy miały łzy w oczach…piękny moment, piękna chwila
O 15:40 ruszyliśmy do kościoła, w zakrystii podpisaliśmy dokumenty.
O 16:00 rozpoczęła się msza. Tż stał przy ołtarzu, obok niego świadek, po drugiej stronie moja siostra- świadkowa.
Ruszyliśmy z tatą do ołtarza, jedyne co pamiętam z tamtej chwili to uśmiechnięte twarze gości i zapłakaną twarz mojej mamy.
Msza była piękna, prowadził ją ksiądz - znajomy moich rodziców, dlatego też kazanie było bardzo osobiste i nie obyło się w nim bez wspomnień i nawiązania do lat mojego dzieciństwa.
I nastał ten moment, ta chwila… przysięga…czułam jak rozpiera mnie radość i szczęście, patrzyliśmy sobie głęboko w oczy i z pewnością w głosach przysięgaliśmy sobie miłość, wierność i uczciwość małżeńską…zostaliśmy złączeni w jedno na zawsze
Po mszy goście złożyli nam życzenia i udaliśmy się na salę… ciekawie wyszło bo podczas drogi jechał przed nami cały kordon policji a nad miastem latał policyjny śmigłowiec, śmialiśmy się że mamy niezłą obstawę jak na nasz ślub przez chwilę poczuliśmy się jak celebryci jak się później okazało całe to policyjne zamieszanie miało związek z meczem i przemarszem kibiców na stadion.
Po przybyciu na miejsce zjedliśmy obiad i zatańczyliśmy nasz Pierwszy Taniec ( rumba do piosenki Dżemu – Tylko Ty i Ja) wszystko wyszło idealnie, po pierwszym tańcu pojechaliśmy na sesję zdjęciową.
zaczęło się weselicho, Dj się spisał, goście nie schodzili z parkietu, jedzenie było przepyszne O 22 kroiliśmy tort, był tak dobry, że goście prosili o dokładki,
o 23 mieliśmy podziękowanie dla rodziców, o 24 oczepiny tak się złożyło, że krawat i welon złapały osoby które są parą
około 1:00 w nocy udaliśmy się jeszcze z fotografem na parę zdjęć nocnych,
Jako, że prawie wszyscy goście byli przyjezdni, o 3 nad ranem na parkiecie zostały już tylko 4 pary (my, moi rodzice, świadkowa z mężem i moja dobra koleżanka ze studiów) i ten moment najlepiej wspominam, było tak kameralnie, a Dj urządził nam koncert życzeń i przez 1,5 godziny grał nam co tylko chcieliśmy W domu byliśmy po 6 szybki demakijaż i do wyrka
W poniedziałek 2. 06. udaliśmy się w naszą podróż poślubną do Karpacza, wynajęliśmy sobie pokój w schronisku Samotnia , polecam jeśli ktoś lubi szwendać się po szlakach, wszędzie było blisko, a widok z okna…po prostu cud, miód i orzeszki
Teraz czekamy na zdjęcia i film z wesela powinien być za 2 tygodnie

To były najpiękniejsze dni mojego życia, teraz patrząc wstecz widzę, że nie warto się stresować drobnostkami, bo nie one są najważniejsze…istotą i kwintesencją wszystkiego jesteście WY…

The end

ps. w załączniku bonusik - Karpacz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN6343_3226x2419.jpg (234,9 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN6365_3226x2419.jpg (134,2 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN6451_3226x2419.jpg (98,3 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN6376_3226x2419.jpg (151,4 KB, 165 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00181.jpg (125,4 KB, 137 załadowań)

Edytowane przez Godzia_13
Czas edycji: 2014-06-16 o 12:58
Godzia_13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:00   #2577
docik10
Zakorzenienie

Życzę Wam wielkiej cierpliwości w załatwianiu spraw kościołowych. My mamy cywilny i uwierzcie człowiek dopiero jak nie może wzić ślubu kościelnego uświadamia sobie jak wiele by dał, żeby ksiądz zawracał żebym mogła z Tż stanąć przed ołtarzem.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:06   #2578
velika
Winter is coming

Godzia super relacja, świetnie, że wszystko się udało
Gór zazdroszczę, jeszcze nie byłam w samotni, zapisuję sobie jako miejsce do odwiedzenia

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 13:08   #2579
Konkardia
Wtajemniczenie

Godzia_13 Dziękuję Ci za piękną relację. Miałam ciary!

Cytat:
Napisane przez docik10
Życzę Wam wielkiej cierpliwości w załatwianiu spraw kościołowych. My mamy cywilny i uwierzcie człowiek dopiero jak nie może wzić ślubu kościelnego uświadamia sobie jak wiele by dał, żeby ksiądz zawracał żebym mogła z Tż stanąć przed ołtarzem.
Stary 2014-06-16, 13:15   #2580
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
nie mam problemu z przyznawaniem się do tego podczas spowiedzi, jeśli ktoś zapyta, ponieważ nie uważam tego za grzech
dokładnie, ja rowniez nie uwazam tego za grzech
mamy jaky fart, bopary ktore maja dziecko moga sie wyspowiadac dopiero w dniu slubu (b ksiadz mi powiedzial ze wiadomo ze jak juz mieszkaja razem i maja dziecko to w sypialni grzeszyc beda.. i Kosciol nie bedzie sie łudził, ze jest inaczej ) heheh

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości