|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Chyba żartujesz! Opowiadaj!
Od kiedy jesteś na l4? Długo zabawili? |
|
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
co zamowilas ?
|
|
|
|
#4803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale co w domu ?
Cytat:
Kupujecie Tantum Rosa do pielegnacji intymnej czy coś innego? Ja w tamtym tyg pedi robilam i mam mietowe stopki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamawiasz? jak się czujesz w ogóle? ![]() Witaminy dla siebie, szampon do włosów, octenisept do pępka, termometr dla Małej, mydło ![]() Zastanawiam się jeszcze nad Maltanem na brodawki, ale nie piszą, czy trzeba go zmywać, przed karmieniem. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() Ja też chcę jakieś jasne pazurki. Teraz mam ciemnoszare i są dołujące Może to przyczyna moich ostatnich dołów |
||
|
|
|
#4805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
|
|
#4806 |
|
Wtajemniczenie
|
ButterBear tylko bez dołków mi tutaj. Nie wolno;-)
A bez tego irygatora da sie używać Tantum Rosa. ? Bo co to jest ten irygator ;-)? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-06-16 o 13:14 |
|
|
|
#4807 |
|
grozi wypollizowaniem
|
nom w domu ,pan zadzwonił ze kontrola z ZUS w sprawie wykorzystania zwolnienia ,popytał z jakiego powodu L4, jaką mam działalność i gdzie pracowałam przed działalnością i na kiedy mam termin. napisal protokoł ze zastał mnie w domu i nie stwierdził nieprawidłowości w wykorzystaniu L4. w sumie był pare minut, ale wiem ze trafiają sie upierdliwi, co sobie np papiery firmowe każą pokazywac ,no i nie wiem co by było gdby mnie w domu nie było , zwolnienia mam " chodzące " i podobno takich nie kontrolują...a jednak
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest irygator:
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polly, najważniejsze,że dobrze sie skończyło i chłop nie był upierdliwy! |
|
|
|
|
#4812 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jesteś wybrańcem narodu, to nie Ty poszłaś do zusu, to zus przyszedł do Ciebie.
|
||
|
|
|
#4813 |
|
grozi wypollizowaniem
|
co do zyrafy to ja sie nie daje w nią wkręcic...hit bo jakas gwiazda ja kupiła swojemu dziecku...przeciez to zwykły kawał gumy za ciężką kase..., na ale jak sie komus bardzo podoba to niech kupuje
![]() mam pytanie i płyny do kąpieli dla dzieci, czy ten płyn Hipp tez myje dziecko od razu? czy jest dodatkowo a dziecko musze umyc mydłem (lub czyms innym? )
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Sara jaki kocyk wkońcu zamówiłaś
? Pochwalisz się? Ja póki co chyba nie zamawiam, zażyczę sobie na prezent ale tak w sumie to chciałabym go mieć już na wyjście ze szpitala to może zamówię po następnej wypłacie![]() U mnie w szpitalu dla dzidzi trzeba mieć tylko pampersy i chusteczki ![]() I ja mam inne odczucia co do położnych, u mnie w szpitalu podobno większość jest bardzo miła ![]() Polly no to nieźle... Powariowali w tym zusie całkiem już papryczka ja kupiłam tantum rosa, podobno bardzo pomaga Słyszałam, że dobrze jest sobie rozpuścić tą saszetkę w butelce wody z dzióbkiem i tak sobie pryskać
|
|
|
|
#4815 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak długo jesteś na L4? Ja nie jestem na L4 i co też mogę się spodziewać niezapowiedzianej kontroli?
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej babeczki!!
dopiero 14 a mi się juz chce spać masakra jakaś...trochę pracuję ale mam kompa w łóżku i na półleżaąco kombinuję... Cytat:
![]() tak się cieszę, że już 34tc...obyś jeszcze ze 4 wytrzymała!! Byłoby super. Kurde już tyle wytrzymałaś...a powiedz mi leżysz plackiem cały czas czy po prostu się oszczędzasz?? Tzn nie jestes na nogach cały dzień, nie dźwigasz, nie wykonujesz wszystkich prac domowych...ale funkcjonujesz normalnie?? bo ja właśnie sama już nie wiem jak mam postępować. Lekarka nie kazała mi plackiem leżeć tylko się oszczędzać i dużo leżeć a ja się tak dobrze czuję...a twardnienia brzucha mam ale nie za często i takie lekkie bezbolesne...trochę się boję i przynajmniej do wizyty chcę jak najwięcej leżeć ale nie wyobrażam sobie tak funkcjonować jeszcze przez 8tyg!!! Cytat:
no i najważniejsze że wszystko ok to też są ludzie a kontrole to ich praca dobrze że trafiłaś na "człowieka" a nie urzędasa!wracam do pracy babeczki. Miłego popołudnia i odpoczywajcie ![]() ja tez zamierzam odpoczywać...robię to od tygodnia
|
||
|
|
|
#4818 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie zauważyłam, że mi się schudło...jakieś 1,5kg...
może wcześniej miałam więcej wody bo upały były a teraz nie dość że chłodno to jeszcze trochę ten stres z szyjką doszedł i nie tyję...dziwne. Waga mi rosła bardzo równomiernie cały czas. |
|
|
|
#4821 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a dlaczego? przeciez gdybym miala zapalenia płyuc w ciazy i z tego powodu zwolnienie to raczej by chodzące nie było... ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
nigdy nie jest zapowiedziana....moze mylisz z kontrolą z US, dlaczego ZUS mialby kontrolowac Twoje L4 skoro go nie masz? ![]() Cytat:
no ale co moze byc takiego super w kawałku gumy do gryzienia?// jak kupisz dziecku gumową dajmy na to zabe w pepco to funkcjonalnie bedzie to to samo. ja rozumiem efekt wizualny ze sie komus podoba i daltego kupuje...ale rozpisywanie sie o zaletach to jakas sciema dla mnie , ale moze za mało drążyłam temat
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
Whitecafe pokażesz tą żyrafę
? Bo ja nie wiem o co chodzi![]() Co do macierzyńskiego to jest tak jak piszecie ale każdy zakład pracy ma swoje dokumenty, które dobrze jest już wziąć od nich przed porodem, wypełnić sobie w domu i później tylko datę wypisać i tż może zawieźć Wiadomo, że my po porodzie raczej nie będziemy miały ochoty latać po urzędach więc mimo wszystko dobrze jest się wcześniej zainteresować tematemA i wczoraj dowiedziałam się, że jak ktoś chce to może wziąć najpierw na pół roku na 100% i 2 tygodnie przed zakończeniem może przedłużyć o kolejne pół roku już na 60% To taka opcja dla niezdecydowanych![]() Pytanie do mamusiek ![]() Powiedzcie nam coś jeszcze o bólu? Jak to jest jak przychodzą te skurcze? Czy można do czegoś to porównać? Najgorsze są te skurcze, kiedy czekamy na pełne rozwarcie czy kiedy? Bóle parte już są lajtowe w porównaniu ze wcześniejszym bólem czy to dopiero hardcore ?Dużo tych pytań ![]() ale ostatnio przeczytałam na lipcówkach, że któraś porównywała ten ból do bólu miesiączkowego bo zawsze miała bolesne miesiączki... i tak się zastanawiam ile w tym prawdy![]() Powiedzcie coś nam niedoświadczonym noooooo
|
|
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
To ta zyrafa http://zyrafa-sophie.pl/ ?
jak dla mnie du** nie urywa myslalam ze to cos fajnego
|
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
WhiteCafe, no tak, większość z nas czuje się już duża
Ale jeszcze tylko 2 miesiące Co do prezentów, to ja właściwie nie liczę na zbyt wiele. Moi rodzice zadeklarowali się na wózek, od teściów chcemy bazę do isofixa. Od siostry dostałam już tyle, że nawet bym nie chciała, żeby coś kupowała...A cała reszta znajomych itp...pewnie dostaniemy jakieś bodziaki czy coś, pewnie nikt nie spyta, co chcemy... Dziewczyny, myslałyście o robieniu baby shower? Ja nawet myslałam, chciałam...ale obawiam się, że skoro to nie nasz polski zwyczaj, to moze to zostać odebrane jak 'wyłudzanie' prezentów dla dziecka... |
|
|
|
#4825 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zuken- tu jest opis tej zyrafy http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2...francuska.html ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
) jesli masz duzo bliskich kolezanek to mysle że spokojnie mozesz urzadzic
|
|
#4826 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ale gnacie!
Też nie wiem co za żyrafa Cytat:
![]() U mnie bylo to samo jak zapytałam brata o wymiary komody... ponad 2 tyg. czekania ![]() ale Ci fajnie! Życzę słonka! Wypoczywaj i bawcie się dobrze! Cytat:
o matko! już sam opis podniósł mi ciśnienie! Cytat:
Cytat:
o, ciekawie. Jak masz chodzące, to nic by się nie stalo gdyby Cię nie zastali. Gorzej z leżącym. Trzeba się tłumaczyć. Czytałam na jakimś forum, że dziewczyny okazywały nawet paragony z apteki dla usprawiedliwienia nieobecności.. :/ Cytat:
A teraz jestem szczęśliwa, bo jest wielka szansa, że uda mi się wylicytowac tanio Snooze Swaddle ![]() Już dawno się tym interesowałam, ale nowy z dostawą to koszt ok 150zł Kupię też smoczki, ktore mamy w USA dostają na porodowce. Takie przezroczyste. Podobno najlepsze ![]() Kupiłam różową Ziaję. A na pedi idę pod koniec lipca teraz jeszcze jakoś sama się przemęczę![]() A najbardziej ubolewam nad tym, że nie moge nosić sandałków z paskami ;/ jestem wtedy skazana na pomoc innych. Ostatnio teściowa mi zapinała takie buty ![]() Cytat:
![]() Powiem wam, że nie kupuję niby drogich rzeczy, ale kasa na tę wyprawkę leci jak szalona! Już zapomniałam na co wydawałam tyle kasy przed ciążą Trochę się boję zaktualizować moją listę wyprawkową w wydatkami ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
|
|
#4827 |
|
Rozeznanie
|
lilka vanilia mi sie podoba od niego posciel w groszki albo granatowe paski i czerwone gwiazdki. Tylko ze tez bede zamawiala pozniej, pewnie na zime dopiero. Narazie maly bedzie spal na przescieradle w otulaczu, rozku albo spiworku
|
#4828 | |
|
Zadomowienie
|
Opowiesci kto byl brzydkim maluchem vs komenatrze osob postronnnych dot. wygladu dziecka sa mega
Cytat:
Brak plyty ze zdjeciami to dla mnie masakra w dzisiejszych czasach.Angelik i Sara za rozpoczete tc. Oby tak dalej. Tez bym juz chciala byc na waszym etapie ciazy![]() Kasia-ruda fajnie masz z tym usg co 3 tyg Moj gin sie pomylil i 2x pod rzad wypisal mi skierowanie na usg. W sumie niby teraz nie ma potrzeby ale mnie kuuuuusi by to skierowanie wykorzystac za ok 2tyg![]() Dobrze ze twoja mama dala lekarzowi w kosc za glupie teksty dot. dziecka Gosia ja czytalam ze dzieciaczki w brzuszku ok 9h/dobe nie spia ale moja Zabka to chyba wiecej i zawsze sie budzi jak wstaje w nocy. Ostatnio ma zabawe i rano najbardziej kopie gdy siusiam, dziwne uczucie, skupic sie nie moge wtedy ![]() Justa udanego wypoczynku! Nie rozumiem o co chodzi z gumowa zyrafa, jaki to fenomen?
|
|
|
|
|
#4829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pranie mi wyschło, idę poprasować...
|
|
#4830 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

..takze ten..bądźcie czujne 

? Fakt, znajdę takie, bo dostałam używane i niektórych to nie chciałam wcale dzidzi zakładać...
.
, zwolnienia mam " chodzące " i podobno takich nie kontrolują...a jednak 

za rozpoczete tc. Oby tak dalej. Tez bym juz chciala byc na waszym etapie ciazy