|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-06-16 o 10:53 |
||
|
|
|
#4772 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Pisalyscie kiedys o gotowych mieszankach w buteleczkach. Pamietam, ze u mnie na oddziale byly takie mieszanki i jesli ktoras z mam nie miala pokarmu, to dzieci byly dokarmiane (na zyczenie mam) takimi mieszankami. Wiem, ze szpital dostal gotowe mieszanki (NAN) w ramach darowizny, ale jak jest w inncyh placowkach, to nie wiem. Warto sie zapytac jak jest w waszych, choc zadaniem szpitala jest zapewnienie pelnej "obslugi" duzych i malych pacjentow. Ja do szpitala zabiore laktator, bo w drugiej dobie po porodzie zdarzaja sie "nawaly" pokarmowe i trzeba nadmiar sciagac, bo inaczej piersi chca eksplodowac (zaznaczam nie u kazdej poloznicy!). Maz dowiezie mi rowniez poduszke do karmienia, bo to niesamowita wygoda i rece nie bola od tego ciaglego trzymania maluszka! Dzidzius lezy na podusi, przytulony do mamy, mama ma swobode ruchow i kazdy jest zadowolony!
Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-06-16 o 11:11 |
|
|
|
|
#4773 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na miejscu po kazdym proponowali wizyte na kolejne "genetyczne" i tak tez bylo za drugim razem, ale kostowalo 250 wiec stiwrdzilam ze to 3 zrobie juz medicoverze. Moja lekarka stwierdzila to samo, ze skoro tamte wyszly super to to 3 badanie spokojnie mozna zrobic na miejscu bo nie jest az tak szczegolowe jak tamte poprzednie. Z tym ze jak sie umawialam to wlasnie na badanie genetyczne... Cytat:
za 34 tydzien, i kciuki za przynajmniej 2 tyg jeszcze!!!! A moze ejszcze urodzisz po terminie :PU mnie w szpitalu bylo tak, ze do kapieli polozne mialy kosmetyki (oilatum) i przychodzily na sale myc dzieciaczki pod kranem a potem hop siup na lozko do mamusi i my juz same ubieralysmy i pupke smarowalysmy ![]() A tak to zdarzalo sie ze przewijaly dziecko jak braly na badania czy szczepienia. Cytat:
![]() a propo wygladu to moj maz jak widzi moje zdjecia z dziecinstwa to zawsze mowi ze wygladalam jak..Lech Kaczynski Cytat:
)Cytat:
|
|
#4774 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam witam ;-)
Dzissiaj sobie pospałam , ale wczoraj była padaczka cały dzień jak Zombie. Znowu zaczęła krew Mi z nosa lecieć, a już chyba z dwa miesiące był spokój. Dziewczyny gratuluję kolejnych tyg w dwupaku ;-) brawo oby do 38 tyg. Ja mam w wózku materacyk i dodatkowego nie będę kupować , prześcieradełko jedynie kupię, a to koszt ok 8 zł więc niewiele.
|
#4775 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to taką opinię powinien zostawić dla siebie.Cytat:
![]() Kurde, o materacu do wózka też w ogóle nie pomyślałam. Wózek mam dostać po siostrzeńcu, ale nie mam teraz gdzie trzymać i nawet go na oczy nie widziałam, nie mam pojęcia, co wchodzi w skład zestawu. Siostry pytać nie będę, bo od dwóch miesięcy czekam na wymiary łóżeczka i stelaża na wanienkę :/
|
|
#4776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wózek dopiero dostanę i nie wiem co on tam ma a że w sprzedaży są pościele i do tego materacyki to pomyslałam, ze tak jest pusto. I nie nastawiam się na same upały w sierpniu, bo nawet teraz przez ostatnie dni było zimno..
|
|
#4777 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej
Maluch tak wypycha brzuszek jakby chciał już z nami być . U Nas ciuszki już poprane, teraz kolej na prześcieradełka, rożki, pieluchy. Ciekawe to co mówicie o utracie ubranek w szpitalu.. to mam zabrać same najbrzydsze ? Fakt, znajdę takie, bo dostałam używane i niektórych to nie chciałam wcale dzidzi zakładać...Bóle pleców.. piątek/sobota po prostu umierałam. Ale to chyba z przepracowania, myłam szafki w kuchni .Wczoraj skończyłam książkę: "Błędne siostry" - polecam
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec na zime bedzie dobre |
|
|
|
|
#4780 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poleżałam w wannie. Niby Małej nie czułam, ale widziałam, jak brzuch się rusza i faluje - chyba się liczy, co? Cytat:
Super, że już 34 tc. A pamiętam, jak trzymałyśmy kciuki,żebyś tyle wytrzymała!! Donosisz Cytat:
Też mam jeszcze jedną rubryczkę w karcie ciąży ![]() Hehehe...to nieźle lekarz powiedział. Mi mama opowiadała, jak jej koleżanka urodziła dziecko (syna) i moja mama poszła go zobaczyć. Drzwi otwarła świeża babcia dziecka i powiedziała do mojej mamy 'Aniu, wiesz co, muszę Cię uprzedzić, on jest bardzo brzydkim dzieckiem, ale nie mów Basi, bo ona i tak to widzi' ![]() Cytat:
Ciekawa jestem, czy to się faktycznie przekłada jakoś ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co innego jak w rodzinie są śmiechy, że ktoś jako noworodek, nie był zbytnio urodziwy, a co innego jak lekarz to wypali Cytat:
![]() Widzę że masz podobną siostrę do mojej ![]() Też mi tyle rzeczy naobiecywała, a wychodzi na to, że o każdą z osobną muszę się ekstra dopytywać ![]() Ostatnio robiłam większe zamówienie na all, chciałam wziąć materac do łóżeczka ( mamy je dostać właśnie od siostry), dzwonię do niej i pytam o wymiary łóżeczka. Na co uzyskałam odpowiedź, że musiałaby zmierzyć, ale ono jest standardowe, takie jak u wszystkich ![]() Ale ja się już przyzwyczaiłam że moja siostra taka jest W sumie i tak bardzo się cieszę, że dostaniemy od niej to łóżeczko, ochraniacz, stelaż do wanienki ( jak znajdzie ), aha i laktator ręczny z Aventu, więc nie muszę już kupować
Edytowane przez malutka100 Czas edycji: 2014-06-16 o 11:54 |
|||
|
|
|
#4782 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam w zestawie z wózkiem materacyk i ten taki pokrowiec (tak to się nazywa
). Na materac rzucę albo tetrę albo kocyk i tyle. ![]() U mnie usg też jest na każdej wizycie, fakt, że trwa tylko kilka minut, żeby sprawdzić wymiary, wagę itp. ale widuję młodego często ![]() W piątek byłam na trzecim usg a pojutrze idę na kontrolną, więc znowu się zobaczymy. ![]() Lekarz też mówił, że skoro w piątek było 1860 to w środę już na bank będzie ponad 2 kilo. |
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam zmienic ginekolog , Tz dzisiaj konczy wczesniej bo Niemcy graja o 18.00
Tz dzwonil do niej bo chcielismy dzisiaj isc na wizyte a okazuje sie ze pierwszy wolny termin jest 30.07 ![]() ona jest teraz na urlopie wiec Tz zadzwoni do niej jak wroci i moze mnie wcisnie
Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-06-16 o 12:13 |
|
|
|
#4784 |
|
Rozeznanie
|
Ok mamusie, ja sie pakuje i uciekam na 2-3 dni do lasu, nie wiem czy bede miala tam zasieg, bo roznie z tym bywa.... ciekawe jak wytrzymam bez forumowych dyskusji
Trzymajcie sie w dwupaku do mojego powrotu (i jeszcze dluzej- szczegolnie Sara) ![]() ![]() |
|
|
|
#4785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mojego czuję dość często nawet jak obudzę się w środku nocy do toalety- nie wiem kiedy to dziecko w ogóle śpi, jak cały czas tak baraszkuje ![]() Cytat:
mi się to podoba, bo zawsze to fajnie zobaczyć maluszka choć na chwilkę ![]() W środę mam to 3 usg, będzie dokładnie mierzony, ciekawa jestem ile urósł od ostatniej wizyty
|
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udanego wypadu |
|
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nie wiem ale idziemy w nastepnym tygodniu do tej starej jak mnie ta nie przyjmie bo musze zobaczyc co z tym zelazem no i Tz zrobil sobie cos w reke i musi isc do lekarza a u niego w firmie teraz wszyscy na urlopie wiec nie mozze wziac wolnego w tym tygodniu ostatnia wizyte mialam 05.06 |
|
|
|
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie straszę, po prostu ja mam taką paranoję
jakoś kurczaka się nie boję, ale nic innego na mieście od początku ciąży nie jadłam - chociaż co jakiś czas mi się przypomina o tym hamburgerze, ale już tyle wytrzymałam, to jeszcze poczekam ![]() Na pewno Ci wysmażą porządnie ![]() Cytat:
teraz się przypominałam z tydzień temu właśnie w kontekście materaca, żeby wiedzieć jaki kupić, odzewu brak. Gadałam coś z mamą i powiedziałam jej, że zaraz się wkurzę i kupię wszystko nowe, bo mam gdzieś taką łaskę. A tu w piątek dostaję wiadomość na fb, że w weekend mi pomierzy, bo ma zaliczenia w szkole. Podobno wczoraj jak była to pukała do mnie bo miała w tel spisane, ale źle się czułam i spałam. Oczywiście nie wpadła na to, że jak już ma w telefonie to żeby wysłać od razu smsem, więc wymiarów nie znam nadal :P dziwne że w ogóle sobie przypomniała, podejrzewam mamę, ale twierdzi, że nie maczała w tym palców. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4791 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a widzisz udałooo się przekroczyć ten próg 32 tc i dzidzia grzecznie dalej siedzi w brzuszku. Trzymamy obie nogi zaciśnięte i oby do 38 Cytat:
Cytat:
Czytam i staram się Was nadrabiać. Dziewczyny dzielne jesteście i silne. Fajny ten nasz wątek. Odnośnie wyglądu noworodków to u mnie był taki przypadek. Jak moja mama mnie urodziła (2 lata po ślubie) to przyleciała sąsiadka, która już po wsi plotkowała, że moja mama jest pewnie bezpłodna bo tyle czasu po ślubie i dzieci nie ma to MUSI BYĆ COŚ NIE TAK. Tak więc zagląda do mojego wózka i zwraca się do mojej mamy " To Twoje? Twój chłop brzydki, Ty do najpiękniejszych nie należysz a dziecko macie taakie ładne" W moim szpitalu podobno TRZEBA rodzić w koszuli szpitalnej. Stare zniszczone koszulisko wiązane z przodu a na dodatek jak któraś ma większy brzuch to BOŻENKĘ całą odkrywa.
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatni raz do niej pojde bo mialam ostatnio jakies badania robione i musze odebrac wyniki wtedy pojde w ostatecznosci do jakiegos Niemca ale powiem Ci ze tutaj ciezko z terminami bo jezeli ktos Cie juz raz przyjal to ma obowiazek Cie przyjac bez gadania jak dzwonisz i chcesz sie umowic na wizyte Tz juz kiedy probowal mnie umowic do innego ginekologa to mu powiedzieli ze wolny termin maja dopiero za 3 miesiace albo ze nowych pacjentek juz nie przyjmuja wiec pod tym wzgledem jest kiepsko sie wbic do nowego ginekologa Gdybysmy wczesniej wiedzieli ze kolo nas ( 10 minut drogi pieszo ) jest ginekolog polka to bysmy do niej poszli od samego poczatku a nie wzieli taka do ktorej sie jedzie taki kawal. watpie ze w lipcu jak juz bedzie blizej rozwiazania bede czula sie na silach jezdzic 3 roznymi pociagami w takie upaly w jedna strone do ginekolog W najgorszym wypadku moge zawsze isc do szpitala jak sie bedzie cos dzialo albo bede chciala sprawdzic czy wszystko okej bo jak bylam w sobote to mnie tak dokladnie zbadali i mala zmierzyli i wszystko sprawdzili ze moja ginekolog tak dokladnie nie robila |
|
|
|
|
#4793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, że ci nie zmierzyli poziomu żelaza, to juz byś w ogóle była spokojna. Pewnie najlepiej jednak jeszcze raz iść do tej starej i to skontrolować. a ta Polka to ta, która ma 30.07 termin dopiero? Ale lipa, rzeczywiście w końcówce ciąży w upały jeszcze te dojazdy to masakra. No nic, trzeba liczyć na asertywność twojego tżta, może uda mu się ciebie wcisnąć szybciej. Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jakbysmy mieli czekac jak ktos cos nam da to bysmy sie nie doczekali ![]() Tesciowa miala kupic nam wozek i co sami sobie kupilismy bo przestala wspominac o tym a ja sie prosic nie mialam zamiaru ![]() No smsa mogla poslac to bys od razu miala 20 godzin dziennie ??? loo moja na pewno tyle nie spi ![]() Cytat:
![]() a szkoda tak chcialam zobaczyc jej buzke ![]() hahahah ach ta sasiadka ale widzisz jaki od niej komplement dostalas ![]() ja tak mysle ze wole rodzic w koszuli szpitalnej bo sobie kupilam ladne a nie chce ich ubrudzic ![]() Cytat:
moj Tz potrafi wiele zalatwic wiec pewnie to tez mu sie uda poza tym teoretycznie jestem jej pacjentka ( bo bylam u niej raz i sa tam moje dane ) a jak Tz powie ze sie zle czuje i za daleko mam do swojej ginekolog to na pewno mnie przyjmie |
|||
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masakra z tymi koszulami... :/ u mnie można mieć swoje, położna mówiła, żeby wziąć jakiś duży t-shirt. Ale bardziej do mnie przemawia opcja męskiej koszuli z krótkim rękawkiem, bo można rozpiąć i położyć dzidzię na brzuchu jeszcze nie przetrzepałam mężowi szafy, ale wczoraj spałam w jego koszulce żeby się bardziej wygrzać, to niestety z takim brzuchem już ledwo mi tyłek zakrywa, a przecież w sierpniu będzie większy. Chyba trzeba będzie coś kupić. Kurde, dziś chyba odpuszczę tą szkołę rodzenia. Przecież tam tyle ciężarówek, ja bym się wkurzyła, jakby ktoś przyszedł i dwie godziny na mnie charchał...
|
|
#4797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym się z chęcią gdzieś wyrwała...Udanego wypoczynku Cytat:
![]() jak coś dla niej, dzwoni i chciałaby szybciutko na już, szkoda że w drugą stronę już tak to nie działa
|
|
|
#4798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ciąży ogólnie kurczaka staram się unikać. Cytat:
Ludzie czasem tak jęzorem mielą, a nawet nie pomyślą ![]() właśnie zrobiłam zamówienie w aptece gemini na 200 zł ![]() I umówiłam się na jutro na pedicure Justa, ale zazdroszczę wyjazdu!! Mi się marzy wyjechać gdzieś choćby właśnie na 2 dni, tylko z mężem!!
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-06-16 o 12:56 |
||
|
|
|
#4799 |
|
grozi wypollizowaniem
|
włąsnie nawiedziła mnie kontrola z ZUS
..takze ten..bądźcie czujne
|
|
#4800 |
|
Rozeznanie
|
Heeej,czy któraś zamawiala rzeczy od sprzedawcy kokainakokaina? Ceny ma super i na zdjęciach tez wszystko fajnie wyglada, tylko zeby nie okazało sie badziewkiem ...
Kupujecie maluchom zyrafe Sofi?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

Dodam, ze jednak bez obejżenia kilku instruktazowych filmikówna necie się nie obeszło 

za 34 tydzien, i kciuki za przynajmniej 2 tyg jeszcze!!!! A moze ejszcze urodzisz po terminie :P
a potem hop siup na lozko do mamusi i my juz same ubieralysmy i pupke smarowalysmy 

a że w sprzedaży są pościele i do tego materacyki to pomyslałam, ze tak jest pusto. I nie nastawiam się na same upały w sierpniu, bo nawet teraz przez ostatnie dni było zimno..