|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4
Cytat:
hehe zdjecie niezłe Ciekawe jak nasz Sprajt zareaguje na Milenke
|
|
|
|
|
#4772 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4
Cytat:
O matko, dobrze, że tylko tak się skończyło... A ciuszki przesłodkie dzanet, aż taka zdolniacha nie jestem Sprzedawałam te kubeczki w sklepie, w którym pracowałam. Razem z sówkami przywieźli w dostawie też kubki w koty z tej serii. O takie:http://justyna.inkontrahent.pl/produ...tml?ref=g81:s2 agnes, kochana ja i tak jadę po w miarę najniższej linii oporu. Rodzice owego chrześniaka wydumali sobie dla rocznego synka basen ze zjeżdżalnią no bo tak baaardzo lubi przebywać w wodzie ale na takie prezenty rzucać się nie będę. Nad tym jeździkiem się zastanawiam, bo ojciec dziecka kilka dni temu odkupił od kumpla z pracy jeep-a dla syna, taki na akumulator,więc ten wymyślony przeze mnie jeździk to pikuś przy tamtym sprzęcie. Oczywiście dla mnie to przeginka, gdyż podobny pojazd dostał męża siostrzeniec na rok, a dopiero teraz gdy ma 3 lata zaczął nim jeździć, dwa lata stał bezczynnie, no wyrzuć od razu 700zł, także niektórych ostro grzeje. Tak czy inaczej nie zamierzam urządzać pokazówki i ponad wszystko przebijać się prezentami z innymi, kto da więcej! No u nas sami chłopcy byli póki co, to z ubranek nie bardzo skorzystamy, ale od tej kuzynki właśnie po córeczkach są to coś pewnie znajdę.nmartyna, no mam nadzieję, że jakoś się dogadamy z rodzinką i trochę uda się gadżetów zdobyć, a kasiuty jest jeszcze na co wydawać. Kurczę, zjadłam 2 kanapki z pomidorem, w sklepie jeszcze nie byłam, co za dzień leniwy... |
|
|
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała jak się moja rozszalała
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
witam się, jestem po usg no i znów muszę iść za 2 tygodnie na usg. z nerką jest dobrze, nie powiększyła się. Za to dziecko jest trochę mniejsze niż powinno na ten tydzień ciaży (wymiary ma na 25 tc a jestem w 27 tc), i za 2 tygodnie idę znów przez to na usg. Jeśli dziecko mało będzie rosło no to pewnie pójdę do szpitala, może to oznaczać, że np łożysko przestaje być wydolne. Ech, także zawsze coś. Boję się tylko, bym nie musiała wcześnie urodzić.
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, niedobrze
|
|
|
#4776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby u Was też było wszystko w porządku![]()
|
|
|
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze chociaż, że z nerką u malutkiej jest dobrze, bo jakby się znów powiększała to mogłaby ją czekać operacja po urodzeniu.
|
|
#4778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46900212]Simran brawa za 7 miesiąc i III trymestr tym samym
Oj mieliście przygodę z tym autem... Mam nadzieje, że nic poważnego z tego nie wynikło i szybko się zagoi No musze popytac tak 'oficjalnie' bo jak tam leżałam to dziewczyna z tej samej sali mówiła, że umawiała się z jedną 'prywatnie' 4 lata temu i koszt był 300-400zł. Płaciła po porodzie i dała 400zł bo była bardzo zadowolona. Teraz tez chce skorzystać.[/QUOTE] Hmm nie słyszałam, żeby u nas można wziąć polozna "na lewo". Ale z drugiej strony tematem położnej się nie interesowałam bo nie brałam prywatnej. I jak widac po dziewczynach z sali co szpital to zwyczaj. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy kciuczki z moim maluszkiem !! Ehhh zamawiam pościel dla maluszka i mam mętlik w głowie co zamówić,bo chcę wszystko łącznie z pieluchami i innymi pierdołkami zamówić od jednego sprzedawcy
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#4781 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was laseczki po weekendzie
![]() Miałam dzisiaj 10 stron do nadrobienia i przez to jadłam ciągle coś bo jak to tak czytać bez zakąski ![]() Widziałam tęskniłyście I owszem sobotę kwiczałam bo Mały rozpychał się między żebrami, nie było to przyjemne... Ale w niedzielę w dzień dał mi odpocząć, umyłam okna w salonie, troszkę sprzątaliśmy, wieczorny wypadzik zrobiliśmy i co???? Oczywiście jak Mały poczuł samochód to dawaj ile sił w nogach skopiemy mamuśkę Miałam wrażenie że wystawia nogi jak Flinston do hamowania ![]() W łóżku też dał pokaz sił ale był delikatny i dał mi pospać Noo i się wyspałam dzisiaj, już wyjadłam pół lodówki od rana i idę usmażyć sobie rybkę bo dalej głodna jestem ![]() Śliczne zakupki porobiłyście, ja jeszcze muszę się wstrzymać z większymi rzeczami. Kuchnia za ok tydzień będie do odbioru, przedpokój do malowania i sufit w łazience....Także tylko to mnie powstrzymuje od zakupu łóżeczka itp ![]() Co do stawiania się macicy i skurczy... doświadczyłam tego w weekend. Wypinanie Małego a stawianie macicy to 2 różne rzeczy. Teraz już wiem. Jak mi się naprężył brzuch, skamieniał, wypiął dziwnie, krzywo aż się wystraszyłam. I tak 2 razy wczoraj. No i w sobotę miałam pierwszy skurcz akurat na spacerze z psem Myślałam że zaczynam rodić ![]() Zaraz mykam do fryzjera, potem do sklepiku po zakupy do lodówki, A na jutro umówiła się na hybrydę na stopy bo już patrzeć nie mogę na swoje syry. Jak pomaluję jakimś cudem to krzywo i okropnie, jak zmyję to brzydkie, nie mogę ich równo obciąć itp Aaaa.... Czy któraś miała coś podobnego? Nie wiem nawet jak to opisać. Chyba Mały mnie ścisnął gdzieś czy co? Ból skóry, Jakby ktoś mnie ścisnął, mocno drapał, jakbym siniaka bolącego miała i go dotykała? No nie wiem. Ale najpierw Mały się ruszył w to miejsce, potem to miejsce było wybrzuszone i tak strasznie skóra mnie bolała Dziwne, śmieszne, i nie do opisania
|
#4782 |
|
Zadomowienie
|
Dopadają mnie zachcianki ciążowe w 7 m-cu!!!
jak nigdy nie lubiłam placków ziemniaczanych, tak teraz smażę i opycham się nimi jak głupia ![]() Mała Lenka kopie jak szalona, chyba jej smakuje Oczywiście musiałam się oparzyć, bo inaczej być nie mogło |
|
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nie boli ale jest tak nieprzyjemne uczucie,które po chwili puszcza,że jak się dotknie to właśnie czuję jakbym siniaka miała w tym miejscu Czasem te wybrzuszenie jest tak wielkie,że sobie myślę czy mi brzucha nie rozerwie Noo,to mamusia zaczyna zakupowe szaleństwo I zadowolona,bo : a)Mam za co kupić parę rzeczy i mam kupno pościeli z głowy b)Czekamy z Tż na kasę z nadpłaty za poprzednie mieszkanie i kupujemy łóżeczko c) Tż wyznał,że po wczorajszej kłótni o której nie pisałam,bo nie chciałam się już żalić zdał sobie sprawę,że kocha mnie jeszcze bardziej niż wcześniej i wie,że jestem tak wspaniałą osobą mimo tego i owego i że nikomu mnie nigdy nie odda,nigdy nie opuści i wie,że jestem tą jedyną No się wzruszyłam aż jak mi dziś to powiedział I cały dzień z pracy mi pisze słodkie smski,których już nie pisał mi chyba z rok czasu
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-06-16 o 13:21 |
|
|
|
|
#4784 |
|
Rozeznanie
|
Aliszcze będzie dobrze, musi być
Monika już masz skurcz? ja ledwo czuję małą, a Ty już masz takie silne bóle współczuję Ci tych bóli, bądź dzielna, zostało nam już nie dużo czasu do rozwiązania. Ty masz chyba termin na dzień wcześniej niż ja![]() Meta jak już zamówisz to daj linka sprzedawcy bo ja też jestem na etapie zamówienia pościeli etusia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu, miłości dla Was W szpitalu w którym ja będę rodziła nie ma możliwości opłacenia sobie położnej oficjalnie, a w dwóch innych szpitalach w mieście jest. Także to zależy od szpitala. U mnie można opłacać ale nie oficjalnie
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Simran dobrze naprawdę, że tak to się skończyło :/ aż jestem w szoku, że radio wybuchło
|
|
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/listing/user/listing.php?order=p&p=5&u s_id=24529242
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#4787 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ile waży Twoja córeczka?U mnie dziś ruch w domu że masakra! Pierw dzwonek o 8 do drzwi, ale się nie wyzbierałam potem kolejny koło 11 - panowie od internetu. Pobiegałam z nimi po schodach tam i spowrotem, ledwo się doczołgałam do wyrka na górze - zaś dzwonek. Facet od liczników elektr. No i znowu schody do góry, spisał co trzeba i mi mówi, że tu jeszcze powinien być drugi licznik. Mieszkam tu rok i nic mi na ten temat nie wiadomo Ale zadzwoniłam do męża, kurde jednak jest drugi licznik w jakiejś szopie za domem, no i schody w dół... Pierwszy raz w tej szopie byłam hehe Spisał i poszedł. Wlazłam na górę i mi się przypomniało, że od 2 godzin wybieram się na pocztę to się zebrałam, schody w doł, w połowie drogi dzwoni telefon, odbieram, koleżanka z pracy. Ja już tak zdyszana, że nie umiałam się z nią dogadać haha kondycha po prostu szał ciał.Dziewczyny jestem na etapie wybierania pościeli do łóżeczka. Te wzory i kolory są po prostu oszałamiające... Ale jaka pościel będzie lepsza dla dziecka? Taka spokojna, czy mogą być ostre, żywe kolory? Tak się zastanawiam, bo podobają mi sie takie żywe, ale czy dziecko nie dostanie oczopląsu przy tym?
|
|
|
|
|
#4788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więcej strachu się najedliśmy bo dostałam w brzuch, ale lekko więc naprawdę szczęście w nieszczęściu. My właśnie jemy obiad i na 15 wioze Małza na szkolenie i później ma egzamin, więc pewnie po chłopaki wybiorą się na piwko;-)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4789 |
|
Konto usunięte
|
Ja myślałam o pościeli u tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/listing/user/listi...Items-24529242 |
|
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46902110]Mam nadzieję, że w te 2 tygodnie mała podrośnie sobie i że wszystko będzie ok
A ile waży Twoja córeczka?[/QUOTE]wazy ok. 800 g. Ale ponoć ważniejszy jest pomiar brzuszka i na tym skupiła się moja ginekolog, no bo wiadomo, jak to usg potrafi źle wagę ocenić no i brzuszek jest mniejszy niż powinien.dobrze, że mąż wziął dziś wolne i wziął młodą na dwór, grają w piłkę sobie. Bo ja przez to usg nie umiem się dziś odnaleźć, jakaś taka roztargniona jestem i lekko zdenerwowana. No i obiad gotuję
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46902110]
Dziewczyny jestem na etapie wybierania pościeli do łóżeczka. Te wzory i kolory są po prostu oszałamiające... Ale jaka pościel będzie lepsza dla dziecka? Taka spokojna, czy mogą być ostre, żywe kolory? Tak się zastanawiam, bo podobają mi sie takie żywe, ale czy dziecko nie dostanie oczopląsu przy tym? [/QUOTE]Ja chciałam spokojną kremową,ale przemyślałam,że ładna pościel będzie też w żywe kolory I czytałam,że niby pościel bardzo pobudza wyobraźnie u takiego maluszka i ma pozytywny wpływ na jego rozwój oczywiście nie wiadomo jak pstrokatej nie chcę ale w ładnym wzorze ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46902165]Ja myślałam o pościeli u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/listing/user/listi...Items-24529242[/QUOTE] To chyba ta sama pościel co u mojego sprzedawcy Tzn. te same wzory,bo bardzo wiele tego jest na allegro
|
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znów walczę z biegunką
Ugotowałam sobie ryż, bo jestem strasznie głodna, a boję się cokolwiek ruszyć. WYpiłam tylko trochę kawy i się zaczęło Powoli muszę zbierać się na egzamin, nie wiem jak to zrobię
|
|
#4793 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale zastanawiam się nad tymi bardziej jasnymi I choć 4 lekarzy powiedziało mi, że mam w brzucholu dziewczynkę, to raczej nie kupie różowej choć mi się podoba Kiepsko u mnie ostatnio z podejmowaniem decyzji ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4794 |
|
Rozeznanie
|
Asia pewnie ze stresu ale spokojnie wszystko się uda... Zdasz i już...
Monika ja miałam tak raz że tak jakby dzidzi mnie drapnęło albo ścisnęło od środka moją skórę... A ja od rana smarkam krwią ale tylko takimi skrzepami... Muszę chyba pomarańcze kupić albo paprykę... Mam pytanie do dziewczyn z De czy Wy też macie święto w czwartek bo jutro wyjeżdżam do babci właśnie i się zastanawiam... |
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, aby mała prawidłowo rosła
|
|
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
mozę faktycznie podswiadomie się denerwuje czy coś..Uciekam, do wieczorka!
|
|
#4797 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super ze az tak poprawa u was i ze kaska jest na zakupyCytat:
|
|
#4798 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() albo moje rozstepy i dupa są aż tak sexi? jakiś czas temu Ana*** pytala ile cm mamy w brzuszku,ja mam 95cm czyli 23cm na plusie ale brzuch mi troche stanal i od miesiaca praktycznie nie rośnie wiec jest spokoj poki co ![]() Wczoraj moj maluszek kopał mnie caly dzien,ja nie wiem kiedy on spi? chyba ze podczas snu sie tak wierci? A no i w srode chyba podłączą mi internet
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46902393]Tak, dużo jest tych pościeli w internecie
Ale zastanawiam się nad tymi bardziej jasnymi I choć 4 lekarzy powiedziało mi, że mam w brzucholu dziewczynkę, to raczej nie kupie różowej choć mi się podoba Kiepsko u mnie ostatnio z podejmowaniem decyzji [/QUOTE] Ja pół godziny myślałam nad pościelą jaki wzór wybrać... Ale zamówiłam żółtą z misiem i z rybkami Mimo,że chłopak to jakoś nie chcę pościeli niebieskiej,trudno-wytrzyma ![]() Paulina,no u nas musieliśmy pożreć się jak psy,żeby nastała znowu miłość choć jeszcze rano wiele godzin przed kłótnią dostałam śniadanko do łóżka i masaż stópek Ale to chyba dlatego,żebym nie darła ryja,bo on chciał pograć chwilę... Ehh Zresztą pisałam w klubie jak mi dojechał,że będziemy razem ćwiczyć po porodzie ale się poprawił i dalej twierdzi,że jestem sexy... Ehh... Z tym cellulitem to bardzo !
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-06-16 o 14:14 |
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Mój wózek ma być w czwartek już u mnie w domu,tak nas poinformowano.Ale się jeszcze nie cieszę,dopóki go nie zobaczę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

. Ja na swój tez bede czekać i czekac jeszcze
pewnie 2-3 tyg

ale na takie prezenty rzucać się nie będę. Nad tym jeździkiem się zastanawiam, bo ojciec dziecka kilka dni temu odkupił od kumpla z pracy jeep-a dla syna, taki na akumulator,więc ten wymyślony przeze mnie jeździk to pikuś przy tamtym sprzęcie. Oczywiście dla mnie to przeginka, gdyż podobny pojazd dostał męża siostrzeniec na rok, a dopiero teraz gdy ma 3 lata zaczął nim jeździć, dwa lata stał bezczynnie, no wyrzuć od razu 700zł, także niektórych ostro grzeje. Tak czy inaczej nie zamierzam urządzać pokazówki i ponad wszystko przebijać się prezentami z innymi, kto da więcej! No u nas sami chłopcy byli póki co, to z ubranek nie bardzo skorzystamy, ale od tej kuzynki właśnie po córeczkach są to coś pewnie znajdę.
Trzymam kciuki żeby u Was też było wszystko w porządku

współczuję Ci tych bóli, bądź dzielna, zostało nam już nie dużo czasu do rozwiązania. Ty masz chyba termin na dzień wcześniej niż ja
Pierw dzwonek o 8 do drzwi, ale się nie wyzbierałam
to się zebrałam, schody w doł, w połowie drogi dzwoni telefon, odbieram, koleżanka z pracy. Ja już tak zdyszana, że nie umiałam się z nią dogadać haha
I choć 4 lekarzy powiedziało mi, że mam w brzucholu dziewczynkę, to raczej nie kupie różowej