|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Berbie, dziewczyny z mamuśkowego zamawiały fotoksiążki tu http://www.uwolnijkolory.pl/fotoksiazka
Dwakolory, dla mnie sytuacja obnażająca męża... mam nadzieję, że dziś % wyparowały i zachowa się jak facet a nie gimnazjalista. Agata, liczę na foty z weselicha ![]() Pasiasta, ![]() dla Kasi. za apetycik
|
|
#1502 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Cytat:
[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
![]() [/QUOTE] Wiecie co dziewczyny, szczerze Wam powiem że takiej akcji to mi mąż jeszcze nigdy nie odwalił. Róznie bywało po jakiś większych imprezach, ale tak to jeszcze nigdy nie było. Narąbał się jak bąk. Na maksa. Wczoraj jak się pakował to ledwie ze schodów zlazł. Masakra jakaś. Nie odzywa się do mnie. Powiem wam, że ciekawa jestem jak to się rozwinie, bo on jest bardzo honorowy i jakoś wierzyć mi się nie chce że wróci, bo musiałby się upokorzyć i rzeczy wnieśc spowrotem. Nigdy sie do błędu nie przyzał, więc nie sadzę że zrobi to tym razem. Ale zobaczymy. Jeśli nie wroci bo taki honorowy będzie to znaczy że honor im koledzy ważniejsi są dla niego od rodziny... jego wybór. Strasznie mi ciężko, głowa boli z nerwów, nie mogę się na niczym skupić. Przeżyliśmy razem 7 lat. On nie jest dla mnie za doby, ale jakoś mimo to go kocham. Ale nie poprosze żeby wrócił. Niech sam podejmie decyzję i stwierdzi jakie ma w życiu priorytety. Jeśli woli kolegów to po co mi taki mąż.... Najgorsze że mój syn bardzo to przeżywa, płacze. A drugi problem jest taki że będzie mi strasznie ciężko finansowa, bo to jednak on zarabiał więcej, moja pensja na niewiele stracza. Ale jakiś będę musiała sobie poradzić. Cytat:
Sorki że Wam głowę zawracam swoimi problemami, ale nie mam nikogo komu mogłabym o tym powiedzieć... ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Także GIMNAZJALISTA!
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Iza dobrze że u mamy tylko gips...
Panika nie mam ani jednej fotki z wesela
|
#1504 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bez jaj tak się zachowywać ![]() Bardzo mi przykro, że Ty się denerwujesz i synek przeżywa Cytat:
żeby ten stan już pozostał Cytat:
![]() Cytat:
![]() super, że obejdzie się bez operacji szybkiego powrotu do zdrowia dla mamy
|
|
#1505 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
========================= =============== ja po rozmowie z dyrką było ok i cieszę się, że mam to za sobą przyjęła to bardzo dobrze - ucieszyła się i trzyma kciuki, no ale wiadomo, że dla szkoły to kłopot - nawet duży, bo brakuje specjalistów chcących uczyć w moim zawodzie...dziś kaszel jeszcze mocniejszy
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zdrówka dużo
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1508 |
|
Konto usunięte
|
Rena zdrówka!
Dwakolory i trzymaj się swoich postanowień. A z $ łaski Ci nie robi, na dziecko łożyć MUSI. Ja się zastanawiam nad zakończeniem kp. Artek pije już tylko 1-2 na dobę, a dla mnie odciąganie to jest godzina roboty, tak zawsze marzę, żeby się położyć razem z nim spać, a tu nie ma zmiłuj... Ale ja się tak już zastanawiałam 100 razy, więc pewnie i tym razem wyjdzie z tego tyle samo, czyli nic
|
|
|
|
#1509 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46902766]
Dwakolory i trzymaj się swoich postanowień. A z $ łaski Ci nie robi, na dziecko łożyć MUSI. [/QUOTE] Tu jest problem. Bo ja mam syna z poprzedniego związku. Syn mówi do mojego męża tato, biologicznego ojca nie zna. Biologiczny ojciec płaci alimenty, ale tylko 250 zł, więc na wiele to nie starcza. A mój mąż myślę że nie zachowa się jak prawdziwy facet i nie da nam na początek jakiejś kasy żebyśmy staneli na nogi.
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46902766]Rena zdrówka!
Dwakolory i trzymaj się swoich postanowień. A z $ łaski Ci nie robi, na dziecko łożyć MUSI. Ja się zastanawiam nad zakończeniem kp. Artek pije już tylko 1-2 na dobę, a dla mnie odciąganie to jest godzina roboty, tak zawsze marzę, żeby się położyć razem z nim spać, a tu nie ma zmiłuj... Ale ja się tak już zastanawiałam 100 razy, więc pewnie i tym razem wyjdzie z tego tyle samo, czyli nic [/QUOTE]Ja lecę na 2 lakatatory - elektroniczny i zwykły ręczny (taki za 8 zł). Odciągnięcie 150-160ml zajmuje mi pół godziny, rano leci 260-300ml. Kacper pije mleko 3 razy dziennie, ja odciągam co jakieś 5-6 godzin i mrożę nadmiar
|
#1512 |
|
Konto usunięte
|
Rena wracaj do zdrowia
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1514 | |
|
Zadomowienie
|
Buuu...
Zdrowia! Odpoczywaj [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46902766]Rena zdrówka! Dwakolory i trzymaj się swoich postanowień. A z $ łaski Ci nie robi, na dziecko łożyć MUSI. Ja się zastanawiam nad zakończeniem kp. Artek pije już tylko 1-2 na dobę, a dla mnie odciąganie to jest godzina roboty, tak zawsze marzę, żeby się położyć razem z nim spać, a tu nie ma zmiłuj... Ale ja się tak już zastanawiałam 100 razy, więc pewnie i tym razem wyjdzie z tego tyle samo, czyli nic [/QUOTE]Cytat:
A reszta posilkow? Mm? Czemu mm skoro mówisz o mrożenii nadmiaru? Troche nie rozumiem.... |
|
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
========================= ====================== Właśnie dzwoniłam do kliniki żeby umówić się na 24.06 na wizytę serduszkową i okazuje się, że mój dr nie przyjmuje akurat tego dnia ![]() ale pojadłam do obiadku pomidorów z cebulką tego mi się chciało
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-06-16 o 16:39 |
|
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 razy je moje mleko (rano jako śniadanie, potem z kleikiem i na kolację - przeważnie z piersi, jeśli nie mogłabym wtedy odciągnąć), raz zupkę i raz podwieczorek, czasem dojada jeszcze z piersi, ale nie zawsze. Sztuczne dawałam przeważnie po spacerze, ale teraz po spacerze je zupkę, więc zostaje nam teraz jako "awaryjne". No i raz zrobiłam mu na podwieczorek kleik na gęsto na sztucznym mleku, z połówką banana. Jak je z piersi po zupce czy podwieczorku, to resztę odciagam. Dokładniej przeważnie (bo nie zawsze) robię tak: - rano karmię z piersi (chyba, że obudzę się wcześniej z cieknącym mlekiem, wtedy odciągam i na śniadanie dostaje z butelki; Kacper je różnie - czasem o 6, czasem dopiero przed 9), - odciągam resztę, - na II śniadanie robię rzadki kleik ryżowy na rozmrożonym mleku ("wymieniam" teraz zapas, wyciągam z kwietnia, a świeże mrożę; mam ponad 5 litrów mleka w zamrażalce) - odciągam swoje mleko - na obiad zupka, - czasem popija mlekiem, czasem nie - odciągam (chyba, że gdzieś jesteśmy, np. u rodziców, czy na działce, wtedy mi się nie chce odciągać, więc w piersiach mam o tyle mniej ile Kacper zje po zupce) - podwieczorek - i też: czasem jeszcze je z piersi, czasem nie, no i też jak gdzieś jesteśmy to nie odciągam - kolacja - najczęściej je z piersi, chyba, że wcześniej odciągałam to z butelki. Po piersi jprzeważnie jeszczdojda z butelki - zawsze w lodówce coś jest, więc te 40-60ml jeszcze dostaje - jak Kacper śpi to jeszcze odciągam około 22-23. Za 1,5 tyg wracam do pracy więc inaczej będzie to wyglądało, tzn nie będę odciągać, a Kacper nie będzie popijał zupki mlekiem z piersi. Będę odciągać około 6 chyba, ze Kacper się wtedy obudzi głodny, to go nakarmię z piersi (resztę odciągnę) i potem odciągnę około 16, po pracy.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-06-16 o 16:56 |
|
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Perse A próbowałaś Artka przystawiać do piersi- próbuje ssać czy nie
![]() Witajcie Właśnie wróciłam od gina i diabetologa. Od początku mam +2.5kg, w sumie się cieszę, że coś rosnę Cukry ok.U gina też wszystko ok, dostałam już skierowanie do szpitala na sierpień Mówił, że będę mieć cc około 37-38 tc Franek waży 1400g, lekko poniżej 50 centyla, a termin z usg mam teraz na 3 września, a z OM na 22.08, nie wiem skąd takie rozbieżności u mnie
|
|
|
|
#1518 |
|
Konto usunięte
|
Fiol super że masz już jasność co do cc. Jeszcze trochę czasu jest i mały nadrobieni
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
A co tu taka cisza
![]() Berbie meldunek wieczorny poprosimy, bo nie wiadomo co będzie po tych nocnych igraszkach z TŻ
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
głowa mi pęka
nawet drzemka nie pomogła...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
i że wiesz już jak będzie z cc.Franio na pewno jeszcze podgoni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol, dobrze, ze wszytko gra..
Jojla, mnie tak glowa od kilku dni juz boli, ze nie daje rady.. Od zatok chyba.. Czuje zapchany nos.. I boje sie bardzo.. chyba sie musze do lekarza przejsc.. Tylko, co on mi da na przeziebiebie??..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kurujesz się jakimiś domowymi sposobami? W sumie wydaje mi się, że jak masz możliwość to wizyta u lekarza nie zaszkodzi =* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46902766] Ja się zastanawiam nad zakończeniem kp. Artek pije już tylko 1-2 na dobę, a dla mnie odciąganie to jest godzina roboty, tak zawsze marzę, żeby się położyć razem z nim spać, a tu nie ma zmiłuj... Ale ja się tak już zastanawiałam 100 razy, więc pewnie i tym razem wyjdzie z tego tyle samo, czyli nic [/QUOTE]Ja bym zakończyła. Cytat:
![]() Domiś ma 38 gorączki.Dałam mu czopki na noc.Może to być od ząbków?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#1525 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#1526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widziałyście jak Ronaldo płakał? ![]() Właśnie Berbie, meldujemy się, coś Ciebie mało ostatnio ![]() Dwakolory nie będę nawet komentować chamskiego zachowania Twojego tż. Nie chcę się denerwować, bo za dobrze znam to z przeszłości. Ale cieszę się, że ze spokojem i pogodzeniem podchodzisz do rozstania, bo można się godzić, starać, ale może się też okazać, że to będzie jedyne rozwiązanie.... ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Rena na kiedy się zapisałaś na serducho?
|
|
#1527 |
|
Konto usunięte
|
Zrobiłam zastrzyk bez siniaka. Muszę się pochwalić
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duma dumą, koledzy kolegami ale to wy powinniście być na 1 miejscu Cytat:
plamień nie ma? ja po SR, niestety nie rodzę jeszcze nie wiem ile dziś km przeszłam. wybrałam się do fryzjerki, kosmetyczki i dentysty. podcięłam końcówki, zrobiłam hennę i usunęłam kamień z zębów. na SR było o krwi pępowinowej. wiem, że temat był poruszany, ale nie pamiętam co pisałyście. Czy któraś pobierała? jakie poniosła koszty?
|
|
#1529 |
|
Konto usunięte
|
Idziesz jutro na badanie do swojego gina ?
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś mi te ostatnie dni uciekają przez palce, a z drugiej strony nie mam za bardzo o czym pisać. szukam sobie na siłę zajęć żeby nie zwariować.
dziś był mój gin na oddziale ktg prawidłowe, skurcze są. jutro mam dzień przerwy i środę znowu ktg.
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

jego zachowanie przekroczyło granice przyzwoitości. dla mnie to nie do pomyślenia. dobrze, że sobie poszedł. może jak wytrzeźwieje to sobie wszystko przemyśli. mimo, wszystko nie wiedziałabym co z nim w takiej sytuacji zrobić...

żeby ten stan już pozostał
my już w 19tc
co prawda nie używane organy nie zanikają, ale człowiek zapomina jak to się robi. w pewnym momencie miałam wrażanie, że nóżki łóżka się rozjadą. niestety to nie zachęciło Krzysia do wyjścia
szybkiego powrotu do zdrowia dla mamy
przyjęła to bardzo dobrze - ucieszyła się i trzyma kciuki, no ale wiadomo, że dla szkoły to kłopot - nawet duży, bo brakuje specjalistów chcących uczyć w moim zawodzie...

tego mi się chciało