|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Podwyższonym pulsem chyba nie ma co się martwić bo dzidzia nie spała widocznie podczas badania i aktywny bobas ma wyższe. Tak mi gin kiedyś mówił podczas USG. nooo ładna chwila 2h wracając jeszcze do mojego linka z pościelą ! CO ZROBIĆ? Doświadczone mamy proszę o podpowiedź.
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
My już po wizycie. Wszystko ok, Młody już 1600 waży, nic się nie dzieje złego, jedynie ma (jak ja i cała rodzina moja) dużą głowę, więc się boję porodu!
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fantastycznie, że wszystko u Was do przodu się posuwa. OJ GARDEROBA .... to wspaniała sprawa. Moja czeka na remont i ciekawe kiedy się za nią TŻ zabierze. KOMINEK KASIA brawo za dobre wieści z wizyty !! Duża głowa-mądra głowa
Moja cudowna Kornelia 15.07.2014 !! "...pukasz i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie. Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu" Edytowane przez angelika__2014 Czas edycji: 2014-06-16 o 19:05 |
|
|
|
|
#4865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przepiękny jest ten ochraniacz z poduszek!! ![]() Mój kalafior osiągnął dzisiaj apogeum. Od rana myślę nad listą rzeczy do zrobienia na ten tydzień i powoli coś tam sobie domyślam i odhaczam, uznałam, że to na tyle ważne, że o niczym nie zapomnę więc nie muszę zapisywać. Od dwóch godzin nie pamiętam połowy...
|
|
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Agnelika ten wymaz pobrał mi gin w piątek na wizycie
Dzisiaj musiałam iść do labu to oddać do zbadania |
|
|
|
#4867 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I super tez ta pościel. Tez wydaje mi sie ze ochraniacz zajmuje sporo miejsca, ALE 1kpl pościeli to moze chyba taki byc (mysle ze i tak kupuje sie drugi kpl na zmianę), potem jak dziecko będzie miało juz normalny tapczanik to te poduchy beda jak znalazl do dekoracji. No chyba że sie myle ![]() Cytat:
![]() gdybym musiala ten wymaz powtórzyć to pobralabym go sobie sama
|
|
#4868 |
|
Zadomowienie
|
Ja cie jak wy piszecie, moj mózg tego wręcz nie ogarnia
![]() Ja dzisiaj byłam z meżem oglądać wózki..i bardzo mi sie spodobał http://allegro.pl/jogger-len-adamex-...337622447.html na tych fotach nie ma zdjęcia ze sklepu kolor jeansu, śliczny był )no a w sklepie jest tańszy niz na allegro ok 1380 by wyniósł( zestaw 3 w 1)a ponoć poszedł do góry cenowo i jak te sprzedadzą co zostały to juz będzie drożej tylko nie wiadomo ile
|
|
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4870 |
|
Rozeznanie
|
Bedziesz dobudowywac dom? Z doświadczenia Ci powiem, ze podstawa to ugodowy kierownik budowy. My mamy takiego zlamasa, ze na zadne zmiany w projekcue nie chce sie zgodzic, a wiemy doskonale ze sa one możliwe (konsultowalismy to z innym bardziej doswiadczonym kierownikiem) i póki co robimy po swojemu ale może sie okazac ze ten nasz nie będzie chciał podpisać sie pod tymi zmianami i bedziemy zmuszeni zmienic kierownika tylko po to aby sie ktos podpisał. Wiadomo, nie ma problemu ale będziemy musieli oplacic dwoch kierownikow (tamten oczywiście kase cala wzial na początku, a teraz drugi tez przecież za darmo tego nie zrobi)
|
#4871 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Wiesz co ten facet co robił nam projekt to powiedział, że może być kierownikiem budowy, ma do tego wszelkie uprawnienia więc pewnie się na niego zdecydujemy, żeby pociągnął wszystko od początku do końca ![]() No i będziemy dobudowywać Za domem moich rodziców jest wielki ogród na którym moglibyśmy postawić domek ale niestety jest III klasa ziemi i na dzień dzisiejszy nie da się z tym nic zrobić... dlatego likwidujemy wszystkie pomieszczenia gospodarcze i wiatę na samochody, które są za domem moich rodziców i tam będziemy dobudowywać nasze własne kąty Chętnie przyjmę wszystkie rady tych które są aktualnie w temacie
|
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale według mnie dużym atutem jest duża gondola( to ze moge miec spacerówkę jak chce, czyli moge sobie patrzeć na mojego maluszka, jak i nie a jest to dla mnie istotne akurat, bo wiem ze niektóre wózki sa takie, ze w spacerówce dziecko jest tyłem do rodzica )bo inne to miały maleńkie gondole i z fotelikami mozna spokojnie juz za 1000 zł kupić, ale ten adamex wydaje sie solidny, nawet tż sie podobał. Fajne sa (ale na zywo nie widziałam) carmelo carmela , ponoć był wczoraj jeden przywieziony i już dziś go kupilihttp://www.wozki-skleposkar.pl/wozki...elobesafe.html ale jak patrzę w necie to już wiem dlaczego tak szybko został sprzedany za 3 w 1 kosztował 1418 zł... Mi sie takie masywne wózki podobaja, wysokie, nie mam przekonania do tych małych.... kasia też fajny, ale kola mi sie nie podobaja ...
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-16 o 19:41 |
|
|
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
Moni ja nie mam doświadczenia z wózkami bo dostałam od kuzynki mój
Mogę Ci tylko podpowiedzieć, że na innym wątku dużo dziewczyn kupiło i poleca Camarelo SevillęA no i od doświadczonych mam wiem, że nie ma się co sugerować tą spacerówką bo jednak jak już dziecko jest większe i siedzi w tej spacerówce to jest ciekawe świata i lepiej jak widzi i jedzie przodem bo często dzieciaki jak już są większe to się wychylają, żeby coś podejrzeć więc nie jest to dobre rozwiązanie... ale to mówię słyszałam z opowieści, żeby tego nie brać jako kryterium bo i tak się pewnie będzie jeździło normalnie i się tej funkcji nie wykorzysta
|
|
|
|
#4875 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja gin wypisując mi pierwsze zwolnienie ostrzegała, że taka kontrola może mnie nawiedzić i podkreślała, żebym pamiętała, że zwolnienie to zwolnienie i wyjazd np. na 2tyg.wczasy to byłby średni pomysł. Na początku trochę panikowałam i miałam stresa jak jechałam na większe zakupy, serio Cytat:
![]() Zuken pytałaś o bóle porodowe. Własnych doświadczeń nie mam, bo to będzie moje pierwsze dziecko, ale moja mama rodziła dwa razy i powiedziała mi, że dla niej był to lżejszy ból niż migrenowy. Tylko akurat moja mama migreny ma bardzo silne, z wymiotami, puchnie wtedy, ledwo widzi na oczy i nie jest w stanie normalnie funkcjonować. Także nie wiem czy takie porównanie Ci jakoś pomoże
|
|
#4876 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, które robiły zakupy u użytkownika HubiWorld ile płaciłyście za przesyłke???? Ja mam w koszyku 16 przedmiotów i się zastanawiam.... Nie wiem czy jak jestem w Koszyku i dam przejdź do kasy to mi zakupi wszystkie te przedmioty czy bede mogła się wycofac??? Pomóżcie
|
|
|
|
#4877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może i masz racje, wszystko pewnie wyjdzie w praniu ![]() A tak na marginesie, to śmiać mi sie chciało z mojego meża jak weszlismy do sklepu....widziałam ze czuł sie zagubiony w tch wszystkich wózkach łóżeczkach i huśtawkach, a ja mu tylko pokazywałam, co jest fajne i co bedzie trzeba kupić, to robił oczy Jestem przerażona moim niezdecydowaniem, w sumie to już nic nie wiem ![]() Dziewczynki do mnie coraz bardziej dochodzi, ze ja już za 1,5 tyg rodzę ...a jeszczę sporo rzeczy przede mna, niby mam juz wybrane....ale nie kupione... Dzisiaj cały dzień stawia mi sie brzuch, no jest twardy jak kamień, no ale chyba nie rodzę jeszczę ![]() Ale tłumacze sobie bo cały dzień na nogach byłam, a teraz jak usiadłam i zrelaksowałam sie to już jest troszkę lepiej....
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-16 o 20:10 |
|
|
|
|
#4878 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
klikaj smiało- bedziesz sie mogła wycofac
|
|
|
#4879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Moni a macie też coś tańszego na oku czy niezbyt? Ciężko jest zrezygnować jak coś trafi w nasz gust w 100 %
Ja przez 2 tygodnie przeżywałam, że nie mogę mieć tego wózka Camarelo Sevilla W sumie nawet zastanawiałam się czy go jednak nie zamówić ale stwierdziłam, że skoro dostałam wózek w stanie idealnym, właściwie jak ze sklepu to nie będę wydziwiać bo dziecko w gondoli pojeździ góra pół roku, fotelik też szybko trzeba będzie zamienić na inny a spacerówkę zawsze mogę kupić jakąś lepszą jak ta się okaże niepraktyczna![]() Ja mam wózek tako jumper x i jedyne co mogę powiedzieć, że mega łatwo się prowadzi bo jeździłam po domu u rodziców Moni a tutaj ten wózek nie wyjdzie trochę taniej ? http://www.wozki-skleposkar.pl/wozki...exfotelik.htmlMoże przejrzyj sobie tą stronkę bo jest mnóstwo ciekawych wózków |
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Zuken- mi koleżanki opowiadały, że jeśli chodzi o bóle porodowe ( skurcze), to są porównywalne do tych miesiączkowych, tylko pewnie dużo mocniejsze
![]() Nie wiem czy któraś z was przechodziła np.zapalenie przydatków, ja niestety miałam tę "przyjemność" 2 razy i ból brzucha był straszny, właśnie taki jak przy okresie , ale gdzieś z 5 x mocniejszy... Nawet wymiotowałam z tego bólu ![]() Pocieszam się jednak, że może te skurcze to będzie coś podobnego to przynajmniej wiem czego się spodziewać...I tak jak pisała już bodajże Sara najgorsze są jednak bóle krzyżowe- ale jeśli dobrze kojarzę, nie każda kobieta je ma. Jest więc nadzieja ![]() Jeśli chodzi o zabawkę- żyrafkę Sophie- to nawet mi się podoba wizualnie i ponoć jest optymalna dla dzieciaczków do gryzienia, ale taka cena za kawałek gumy jakoś już mniej do mnie przemawia ![]() Cytat:
W rodzinie mojego Tż też mają duże głowy. Synek też ma już dość sporą jak na swój wiek. Jeszcze teściowa mnie pocieszyła opowiadając, że jak rodził się mój Tż to lekarz sam miał obawy jak ona urodzi dziecko z taką dużą głowąTeż się obawiam, że mogę mieć przez to trudniejszy poród.
|
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż sprawdziłam czy mamy drzwi do łazienki A na tym nam bardzo zależy bo załatwi pozwolenie w miesiąc a nie w cztery jak to zazwyczaj jest... Nam bardzo zależy na czasie bo teraz wynajmujemy mieszkanie i niepotrzebnie kasę ładujemy, lepiej już spłacać kredyt Z tego też powodu domek będzie w systemie kanadyjskim, żeby przyspieszyć wszystkoMyślę, że ze zmianami w projekcie nie będzie problemu, dzisiaj jak przyjechał i nam go przedstawił to właśnie nanieśliśmy już parę zmian i póki co jesteśmy zadowoleni
|
|
|
|
|
#4883 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
zmiany nieistotne moze nanosic, a istotne wymagaja projektu zastępczego, zmiana wieźby na stropodach to zmiana konstrukcji i wymaga projektu oraz zgody projektanta. wprowadzanie zmian na etapie budowy jest oczywiscie płatne, bo niby czemu nie? to jest dodatkowa praca
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Co do bólu to najgorszy chyba jaki mnie spotkał to jak sobie poparzyłam całą stopę... Nie zapomnę tego do końca życia, pierwszy raz dosłownie wyłam z bólu!
Oglądając Porody nie widziałam, żeby któraś płakała także może naprawdę nie będzie aż tak źle znowu
|
|
|
|
#4885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najbardziej się pocieszam, że tyle kobiet już rodziło i jakoś wszystkie dały radę- więc i my damy![]() nawet jeśli będzie bardzo boleć, to później będzie za to najpiękniejsza nagroda
|
|
|
#4886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no właśnie w sklepie wychodzi podobnie cenowo jak na tym linku co przesłałaś.....Właśnie tak nie bardzo, ale jeszcze do jenego sklepu może jutro zajdę, z 3 miesiące temu, mieli też tam fajne wózki i nie drogie, ale to mogło sie zmienić.... i w tedy mi sie beby merc podobał i on tak ok 1000 zł ze wszystkim kosztował(ale nie pamietam jaki model dokładnie) ale jak czytałam opinie to ma średnie, wiec trochę sie zniechęciłamDzięki na pewno popatrzę a może cos mi wpadnie w oko
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-16 o 20:51 |
|
|
|
|
#4887 |
|
Zadomowienie
|
Ja co miesiąc przy okresie miałam taki ból, że wymiotowałam i nie mogłam się poruszać. Dwa dni wyjęte z życiorysu.
Odziedziczyłam od strony mamy takie tyłozgięcie, że nawet mój lekarz był pod wrażeniem, że tak się da. Ponoć po pierwszym porodzie przechodzi. ![]() Więc jeśli będę rodzić sn, to chyba wiem co mnie mniej więcej czeka, chociaż ja mam bardzo wysoki próg bólu, nie zmienia to faktu, że się boję. Póki co jednak jestem bliżej cc niż sn, dzięki synu!
|
|
|
|
#4888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja miesiączki maiłam ogólnie bardzo bolesne, dlatego wolę dolegliwości ciazowe niż miesiaczkowe na szczęście 3 dni i było po krzyku A bóle pleców w ciaży nie są mi obce czasem nie moge wstać z łożka, ale w porównaniu z bólami brzucha jakie miałam to dla mnie nic
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-16 o 21:05 |
|
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pamiętajcie, że cesarka to jest operacja
Nie jest to wcale lepsze rozwiązanie
|
|
|
|
#4890 | |||
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że będzie ok. Ta firma jest w porządku, więc mam nadzieję, że trochę wytrzyma
Cytat:
Ale pociesz się, że jak głowa przejdzie, to już z górki ![]() Cytat:
Napatrzyłam się na takie przypadki podczas praktyk! Masz blizny? Z resztą i o tym pisałam mgr ![]() Cytat:
Ja też mam dzikie tyłozgięcie... lekarka była w szoku, nawet mi rozrysowywała.. ale nie mam takich bóli podczas @... zrobiłam na kolację panini...ale pychota!
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

Dziwne troche bo tętno dziecka wahało się od 120 nawet do 180
Raz nawet zauważyłam, ze ponad 180 było przez chwile.. położna powiedziała tylko, ze bardzo aktywne dziecko. Ale ja sie zastanawiam czy to nie za duzo.. 
Do pozniej 
Nawet po waszcyh opisach tak sobie myślę, że nie jest źle i dam radę
Mała mniej aktywna, poszłam się położyć i trochę pomogło... Zjadłam Grześka i dostałam kilka kopniaków więc też się uspokoiłam
Jeszcze tylko morfologia i mocz jakoś krótko przed wizytą i już koniec badań

)bo inne to miały maleńkie gondole i z fotelikami mozna spokojnie juz za 1000 zł kupić, ale ten adamex wydaje sie solidny, nawet tż sie podobał. Fajne sa (ale na zywo nie widziałam) carmelo carmela , ponoć był wczoraj jeden przywieziony i już dziś go kupili