|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#4892 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
z dużym kubkiem kakao w ręce wpadłam Wam życzyć miłego wieczoru i dobrej nocy
|
#4893 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja ryczalam do pewnego momentu, potem za bardzo bolalo zeby plakac...Ja do tego okazalam sie niedotykalska absolutnie. W czasie skurczy jak bylam pod prysznicem, gdzie wszyscy mowia zebya polewac sobie krzyze, ja ryczalam jak mi krople splywaly po skorze, po prostu bardziej mnie wtedy bolalo, albo jak koszula ocierala mi sie o plecy wydaje mi sie ze to bylo dziwne w kazdym razie masaze nie dla mnieAle ja podkreslam- mam niski prog bolu-bardzo niski... Cytat:
|
|
#4894 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moje okresy były długie (5-6 dni) bardzo obfite i bardzo bolesne. W ciąży prawdę mówiąc meeeega odpoczęłam od tych strasznych rzeczy. ![]() Nie boję się cc, mój organizm super się goi, przyjmuje duże dawki bólu i już wiele przeżył, więc dałabym radę. Wydaje mi się, że przez tę okresową traumę miałabym większy psychiczny problem przy wracaniu do formy po sn niż cc. |
||
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Butter no niestety blizny są... ale co dziwne nie takie typowe jak po oparzeniach tylko mam takie plamy na stopie, zazwyczaj te plamy są białe, jaśniejsze niż skóra ale na przykład latem na słońcu albo jak dużo chodzę noga robi się czerwona... No i już 4 lata będzie w sierpniu po tym oparzeniu a czasem nadal noga mrowi, swędzi, takie dziwne uczucie ogólnie...
Może to głupio zabrzmi ale wsadziłam nogę w zupę pomidorową Pracowałam w takiej budce z jedzeniem na plaży i tam laski na lokalu obok gotowały zupę, ściągnęły ją z gazu i postawiły w takim pomieszczeniu za kuchnią na ziemi, ja przyszłam po widelce plastikowe bo nam się skończyły, weszłam na taboret bo były do góry w szafie i nie widziałam tego gara koło stołka... Zeszłam prosto do niego Całe szczęście, że miałam sandały a nie skarpetki![]() Taki as ze mnie
|
|
|
|
#4896 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze,że skończyło się tylko na bliznach i to takich 'lepszych'. Gdzie Ci leczyli te stopę? |
|
|
|
|
#4898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no rzeczywiscie miałaś szczęście w nie szczęściu mój maż wylał sobie łyk kawy na stopę, aze miał skarpekę to było poparzenie 3 stopnia, masakrycznie to wyglądało![]() A ja cie przebiję poparzyłam sobie kiedyś ucho grzałam wodę a jak ukrop przelewałam do wiadra to jakoś tak nie fortunnie mi odprysła ta woda na ucho, ąle aż tak tragicznie to nie wygladało, lekarz nawet sie mnie pytała jak mi sie udało coś takiego zrobić Sie jest zdolnym |
|
|
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzięki za miłe słowa. Ta duża głowa mnie przeraża, bo będę ją musiała przecisnąć, ale jak to stwierdził dziś mój brat "czego się innego spodziewałaś
?" i to prawda, my jesteśmy wielkogłowi. Ja co prawda nie noszę kapeluszy, ale jak czasem jakieś mierzę, to nigdy na dziale damskim nie ma rozmiaru, dopiero te na męskim duże pasują, moje ciotki sobie na zamówienie robiły zawsze. A mój tata w wojsku nie dostał hełmu, bo nie było na niego rozmiaru... w końcu dali mu największy, ale musiał wyjąć całe to ocieplenie i sam metal na głowie nosić więc w sumie racja, czego ja się spodziewałam...Ej w tym tempie, to chyba jutro nowy wątek
|
|
|
|
#4900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wyglądało to ciekawie
Jak chcecie mogę Wam pokazać nawet zdjęcie haha tylko chyba tż ma na dysku więc muszę czekać aż wróci z pracyJa po tym twierdzę, że nie ma gorszego bólu niż oparzenie Butter leczyłam prywatnie u chirurga Jak pojechałam do szpitala to mi oglądnęli tą nogę, posmarowali maścią i zawinęli w bandaż![]() Dopiero jak zadzwoniłam do zaprzyjaźnionej lekarki to powiedziała, że mam nogę wsadzić w lodowatą wodę bo inaczej to mogę odjechać z tego bólu i tak "spałam" całą noc z nogą w misce na podłodze a tata mi zmieniał wodę co pół godziny bo robiła się ciepła ![]() Później już opatrunki z jakimś srebrem o ile dobrze pamiętam i niezliczone ilości ketanolu
|
|
|
|
#4902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia też wolała jeździć przodem Cytat:
bóle miesiączkowe to pikuś ja mam wysoki próg bólu, ale bóle krzyżowe bolą jak cholera. Kilka godzin da się wytrzymać, ale ja miałam je 16 h co 2-3 min. Piewrwszy raz widziałam tż jak płakał, nie mógł patrzeć na moje cierpienie ![]() Wszystko da się przeżyć
|
|
|
#4903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dasz radę Młodego wycisnąć! Nie masz wyjścia ![]() Cytat:
No niestety, standardowi lekarze nie bardzo wiedzą co robić z oparzeniami. To trzymanie nogi w misce cała noc też pomysł średni jakbyś miała za zimną wodę, to z oparzenia byś mogła w odmrożenie przejść ![]() Najważniejsze,że wszystko się dobrze skończyło! Bo faktycznie oparzenia to paskudne urazy, które nie dość, że długo się goją, to jeszcze blizny zostają nieładne
|
||
|
|
|
#4904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Bóle krzyżowe nie wszystkie kobiety mają
Kasia super że wszystko dobrze
|
|
#4906 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() miałam w szpitalu dwa tyg temu robiony posiew i wyszedł jałowy ale myślałam NIE WIEM DLACZEGO ze zrobili go z moczu. A może okaże się, że gin nie będzie chciał go powtarzać skoro mam wynik ze szpitala? Cytat:
hardcore wkładać patyczek i pogrzebać fiu fiuuuu Cytat:
nie masz traumy jak widzisz pomidorową zupę?
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Butter woda nie była lodowata, po prostu zimna
i bez niej bym nie dała rady znieść tego bóluNa to jak ta noga wyglądała to teraz prezentuje się super ale jednak ślad jest i zostanie na całe życie A ja jako, że pracowałam bez umowy dostałam tylko 320 zł odszkodowania ze szkoły bo były to akurat wakacje po skończeniu liceum
|
|
|
|
#4908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twin, gdzie się podziewasz? Wszystko ok u Ciebie?? |
|
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
Angelika nie mam urazu
Lubię zupę pomidorową Raczej bardziej mam uraz ogólnie do gorących rzeczyA to badanie na paciorkowca to nie jest posiew ![]() Tutaj lekarz pobiera wymaz z pochwy takim patyczkiem i wkłada go do próbówki, Ty zabierasz do laboratorium i tam badają na taką bakterię-paciorkowca, jeśli wyjdzie pozytywnie to przy porodzie muszą podać dziecku antybiotyk, żeby się nie zaraziło
|
|
|
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A odmrożenie jest tak samo groźne, jak oparzenie. Z resztą znam mnóstwo takich przypadków, ale są bardzo przykre... Co do odszkodowania, to cóż, trudno To jest właśnie to, że często takie sytuacje się zdarzają, jak człowiek gdzieś wspiera szarą strefę ![]() A właśnie, Zuken, czy po pobraniu tego wymazu gin coś Ci mówił, że teraz masz czegoś unikać? Nie wiem, basenu, czy coś...? Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-06-16 o 22:25 |
|
|
|
|
#4911 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
M E G A NIE OGARNIĘTA (alee siara)
|
|
#4912 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie wrocilam z naszeg remontowanego mieszkania i zalamalam sie
i nie wiem co z tym robic![]() Najgorsze jest to jaka ja durna jestem Jak zrobili podlogi to stwierdzialam ze kolor pasuje idealnie-jasno szary, jasniutki. Ale dzisiaj jak zobaczylismy ja pomiedzy plytkami na scianie to ona jest raczej ciemno szara ( aplytki biale) i kuchnia wyglada jak jakies puzzle ![]() Durnie nie pomyslelismy ze podloga jest .....brudna, ma taki jasny pyl i jak na mokro potarlismy to tam tez jest ciemna, ale w kuchni wyglada to najgorzej... Jezu co ja mam z tgym zrobic? Znavie jakis sposob, normalnie ryczec mi sie chce... ![]()
|
#4913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nie mówił A czemu miałoby się niby unikać?? To czy ta bakteria tam jest ma tylko znaczenie przy porodzie, żeby ten antybiotyk w razie czego podaćI to badanie trzeba koniecznie zabrać jak pojedziemy rodzić bo jak go zapomnimy to podadzą ten antybiotyk profilaktycznie a po co niepotrzebnie dziecia faszerować ![]() haha ![]() ![]() Cytat:
? Przede wszystkim nie ma co panikować, kolor fugi to nie koniec świata![]() No i tak na chłopski rozum wydaje mi się, że można ją przemalować Poszukaj w necie na jakiś forach murarskich, na pewno nie Ty jedna źle dobrałaś fugę i są jakieś preparaty albo sposoby na to, żeby zmienić kolor |
||
|
|
|
#4914 | |||
|
Zadomowienie
|
Halinka na L4 ciazowym nawet chodzacym nie mozna jechac na wakacje
Cytat:
Uswiadomilam sobie ze krzyz mnie tak boli ze bol promieniuje na brzuch i czasem myle te bole.Cytat:
Patrycja super ze na wizycie ok Kasia brawa za wizyte.Opowiesci o rodzinnej wielkosci glowy Cytat:
Jak polalam wrzatkiem dlon to na IP kazali mi wziac APAP i isc spac. Spalam z dlonia w misce z lodowata woda,a jak sie obudzilam rano to nie mialam czucia w rece do ramienia, byla bezwladna i cala lodowata. Tak sie balam ze zrobilam sobie krzywde ta woda ale wszystko wrocilo do normy po rozmasowaniu. Nie wolno przesadzac z ta lodowata woda. Na oparzenia polecam opatrunki sterylne spacjalistyczne AQUA-GEL/KIK-GEL w formie przezroczystej galaretki. Zadna masc ani lodowata woda nie daja takiej ulgi ja to. U mnie jest na stale w apteczce! Nie w kazdej aptece te opatrunki sa dostepne, ale sa boskie. Bol odchodzi, wszystko lepiej i szybciej sie goi, mniejsza czerwonosc wystepuje itd.Wymieniac je trzeba codziennie bo wysychaja i moga sie przykleic do skory (auaaa). Genialne sa tez na pekajace piety bo doskonale nawilzaja Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-16 o 22:53 |
|||
|
|
|
#4915 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie trochę nie na temat...
Może dziewczyny które napisały prace mgr orientują sie... Butter, Jagusia licze na was ![]() Jak mam to zrobić aby na stronie mieć 1800 znaków, czyli 30 wierszy po 60 znaków. Wymogi mam takie, że: po lewej stronie 3,5 cm, po prawej 2,5 cm, odstęp pomiedzy wierszami 1,5 cm, no i akapity 1,25 cm. Mam worda 2007 rok..A na każdej stronie wychodzi mi ponad 35 wierszy , ok 2000 znaków ![]() Jestem kiepska edytorsko, w necie szukałam, ale pisze że sie nie da przy czcionce 12, lub muszą być marginesy po 2,5 z obu stron, a ja muszę trzymac sie wymogów |
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, ja dziś miałam przykład super kalafiora ciążowego. Lekarz mi powiedział, że już prawie 1600 synu waży, a ja po wyjściu dostalam histerii, że jak teraz 1600 i jeszcze 10 tygodni, to do porodu będzie 4600, no bo 200 g/tydzień... i tak jęczę i jęczę tżtowi na to, a on w końcu pyta, jak ja to liczyłam. No to mu wyjaśniam: 10 tygodni, 200 g/tydzień= 2 kg, a jak to dodam do tego co już jest, to wychodzi 4600... ten tego no... wiecie 1+2 to dla mnie 4...
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
Optymistka dzięki bardzo za polecenie czegoś fajnego
Co do wody to u mnie nie było mowy, żeby była cały czas zimna bo po pół godzinie robiła się ciepła i musiałam ją wymieniać
|
|
|
|
#4918 |
|
Zadomowienie
|
Zuken prosze bardzo. Polecam wszystkim. Tylko trzeba ten opatrunek czyms umocowac np plastrem, ja owijam cieniutko bandazem. Istrukcja i zastosowanie AQUA_GEL jest TU
To wymysl polskich naukowcow -maja ode mnie brawa i buziaki za to. Teraz nie straszne mi nawet przypadkowe zetkniecie z zelazkiem ![]() Wykoncze sie....znow powtarza sie ten bol pepka ale okazuje sie ze to chyba promieniujacy od kregoslupa bol z powodu dyskopatii. Boli tak sk....o mocno ze chyba bede znow plakala z bolu. Mam nadzieje ze moje dziecko nie bedzie smutaskiem bo tyle co ja juz przeplakalam w ciazy to szok (z bolu i zlych wiadomosci). Az mi niedobrze od tego bolu brzucha Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-16 o 23:08 |
|
|
|
#4919 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przepraszam, ale to śmieszne jest ![]() Kupiłam dziś huśtawke Pozniej sie zastanawiałam czy wogole mi się podoba i jakie ma funkcje itp,itd..ale szybko pojechalismy ja odebrac, wygląda jak nowiutka
|
|
#4920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
he he, konkretna z ciebie babeczka ![]() a no własnie, od kiedy już malucha mozna wsadzić do takiej huśtawki??? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

Odziedziczyłam od strony mamy takie tyłozgięcie, że nawet mój lekarz był pod wrażeniem, że tak się da. Ponoć po pierwszym porodzie przechodzi. 

ja ryczalam do pewnego momentu, potem za bardzo bolalo zeby plakac...

Jak chcecie mogę Wam pokazać nawet zdjęcie haha

i nie wiem co z tym robic