W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-16, 21:07   #4891
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja co miesiąc przy okresie miałam taki ból, że wymiotowałam i nie mogłam się poruszać. Dwa dni wyjęte z życiorysu. Odziedziczyłam od strony mamy takie tyłozgięcie, że nawet mój lekarz był pod wrażeniem, że tak się da. Ponoć po pierwszym porodzie przechodzi.

Więc jeśli będę rodzić sn, to chyba wiem co mnie mniej więcej czeka, chociaż ja mam bardzo wysoki próg bólu, nie zmienia to faktu, że się boję.

Póki co jednak jestem bliżej cc niż sn, dzięki synu!
Wiesz co, ja miałam cięcie brzuszne przy operacji ciąży pozamacicznej i naprawdę dochodzenie do siebie po czymś takim... poród jest fizjologicznym elementem, a cesarka to operacja. Ja przy mojej operacji straciłam dużo krwi, przez dwa tygodnie po niej płakałam, jak musiałam kichnąć, a ból przy korzystaniu z toalety był okropny. Do tego szwy, blizna... Po zwykłym porodzie szybko dojdzie się do siebie, a cesarka to jednak operacja. Wiadomo, że jak trzeba to trzeba i damy radę i to znieść, ale to wcale nie jest łatwiejsze wyjscie.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 21:12   #4892
UmiZumi
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

z dużym kubkiem kakao w ręce wpadłam Wam życzyć miłego wieczoru i dobrej nocy
Stary 2014-06-16, 21:14   #4893
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Co do bólu to najgorszy chyba jaki mnie spotkał to jak sobie poparzyłam całą stopę... Nie zapomnę tego do końca życia, pierwszy raz dosłownie wyłam z bólu!
Oglądając Porody nie widziałam, żeby któraś płakała także może naprawdę nie będzie aż tak źle znowu
ja ryczalam do pewnego momentu, potem za bardzo bolalo zeby plakac...
Ja do tego okazalam sie niedotykalska absolutnie. W czasie skurczy jak bylam pod prysznicem, gdzie wszyscy mowia zebya polewac sobie krzyze, ja ryczalam jak mi krople splywaly po skorze, po prostu bardziej mnie wtedy bolalo, albo jak koszula ocierala mi sie o plecy
wydaje mi sie ze to bylo dziwne w kazdym razie masaze nie dla mnie
Ale ja podkreslam- mam niski prog bolu-bardzo niski...

Cytat:
Ja co miesiąc przy okresie miałam taki ból, że wymiotowałam i nie mogłam się poruszać. Dwa dni wyjęte z życiorysu. Odziedziczyłam od strony mamy takie tyłozgięcie, że nawet mój lekarz był pod wrażeniem, że tak się da. Ponoć po pierwszym porodzie przechodzi.

Więc jeśli będę rodzić sn, to chyba wiem co mnie mniej więcej czeka, chociaż ja mam bardzo wysoki próg bólu, nie zmienia to faktu, że się boję.

Póki co jednak jestem bliżej cc niż sn, dzięki synu!
troche zazdroszcze, sama sie nie zdecyduje ale jakby trzebabylo to by mi ulzylo

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 21:19   #4894
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
a co już wiesz że bedziesz miała cesarkę? Mały sie nie przekręca???Mój już na ostatniej wizycie ułożył sie do porodu, a miałam cichą nadzieję ze będe miała cc, ale no cóż będe musiała sie pomęczyć

ja miesiączki maiłam ogólnie bardzo bolesne, dlatego wolę dolegliwości ciazowe niż miesiaczkowe na szczęście 3 dni i było po krzyku A bóle pleców w ciaży nie są mi obce czasem nie moge wstać z łożka, ale w porównaniu z bólami brzucha jakie miałam to dla mnie nic
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja miałam cięcie brzuszne przy operacji ciąży pozamacicznej i naprawdę dochodzenie do siebie po czymś takim... poród jest fizjologicznym elementem, a cesarka to operacja. Ja przy mojej operacji straciłam dużo krwi, przez dwa tygodnie po niej płakałam, jak musiałam kichnąć, a ból przy korzystaniu z toalety był okropny. Do tego szwy, blizna... Po zwykłym porodzie szybko dojdzie się do siebie, a cesarka to jednak operacja. Wiadomo, że jak trzeba to trzeba i damy radę i to znieść, ale to wcale nie jest łatwiejsze wyjscie.
Na tę chwilę byłaby cesarka, młody siedzi nadal na dupce. Lekarz mi w piątek palcem po brzuchu jeździł i mówił, że tu głowa, tu dupka, tu nogi. Sądząc po tym gdzie i jak czuję ruchy młody nadal siedzi w tej samej pozycji. Podobno jest już dość późno jak na takie konkretne przekręcanie i możliwe, że nie zdąży.

Moje okresy były długie (5-6 dni) bardzo obfite i bardzo bolesne. W ciąży prawdę mówiąc meeeega odpoczęłam od tych strasznych rzeczy.

Nie boję się cc, mój organizm super się goi, przyjmuje duże dawki bólu i już wiele przeżył, więc dałabym radę. Wydaje mi się, że przez tę okresową traumę miałabym większy psychiczny problem przy wracaniu do formy po sn niż cc.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 21:27   #4895
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Butter no niestety blizny są... ale co dziwne nie takie typowe jak po oparzeniach tylko mam takie plamy na stopie, zazwyczaj te plamy są białe, jaśniejsze niż skóra ale na przykład latem na słońcu albo jak dużo chodzę noga robi się czerwona... No i już 4 lata będzie w sierpniu po tym oparzeniu a czasem nadal noga mrowi, swędzi, takie dziwne uczucie ogólnie...

Może to głupio zabrzmi ale wsadziłam nogę w zupę pomidorową Pracowałam w takiej budce z jedzeniem na plaży i tam laski na lokalu obok gotowały zupę, ściągnęły ją z gazu i postawiły w takim pomieszczeniu za kuchnią na ziemi, ja przyszłam po widelce plastikowe bo nam się skończyły, weszłam na taboret bo były do góry w szafie i nie widziałam tego gara koło stołka... Zeszłam prosto do niego Całe szczęście, że miałam sandały a nie skarpetki

Taki as ze mnie
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 21:35   #4896
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Butter no niestety blizny są... ale co dziwne nie takie typowe jak po oparzeniach tylko mam takie plamy na stopie, zazwyczaj te plamy są białe, jaśniejsze niż skóra ale na przykład latem na słońcu albo jak dużo chodzę noga robi się czerwona... No i już 4 lata będzie w sierpniu po tym oparzeniu a czasem nadal noga mrowi, swędzi, takie dziwne uczucie ogólnie...

Może to głupio zabrzmi ale wsadziłam nogę w zupę pomidorową Pracowałam w takiej budce z jedzeniem na plaży i tam laski na lokalu obok gotowały zupę, ściągnęły ją z gazu i postawiły w takim pomieszczeniu za kuchnią na ziemi, ja przyszłam po widelce plastikowe bo nam się skończyły, weszłam na taboret bo były do góry w szafie i nie widziałam tego gara koło stołka... Zeszłam prosto do niego Całe szczęście, że miałam sandały a nie skarpetki

Taki as ze mnie
Az mi ciarki przeszly...to musialo byc straszne....

Stary 2014-06-16, 21:43   #4897
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Taki as ze mnie
O matko, Zuken!
Dobrze,że skończyło się tylko na bliznach i to takich 'lepszych'. Gdzie Ci leczyli te stopę?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 21:43   #4898
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

Taki as ze mnie
o ja cię no rzeczywiscie miałaś szczęście w nie szczęściu mój maż wylał sobie łyk kawy na stopę, aze miał skarpekę to było poparzenie 3 stopnia, masakrycznie to wyglądało
A ja cie przebiję poparzyłam sobie kiedyś ucho grzałam wodę a jak ukrop przelewałam do wiadra to jakoś tak nie fortunnie mi odprysła ta woda na ucho, ąle aż tak tragicznie to nie wygladało, lekarz nawet sie mnie pytała jak mi sie udało coś takiego zrobić Sie jest zdolnym
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 21:49   #4899
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dziewczyny, dzięki za miłe słowa. Ta duża głowa mnie przeraża, bo będę ją musiała przecisnąć, ale jak to stwierdził dziś mój brat "czego się innego spodziewałaś ?" i to prawda, my jesteśmy wielkogłowi. Ja co prawda nie noszę kapeluszy, ale jak czasem jakieś mierzę, to nigdy na dziale damskim nie ma rozmiaru, dopiero te na męskim duże pasują, moje ciotki sobie na zamówienie robiły zawsze. A mój tata w wojsku nie dostał hełmu, bo nie było na niego rozmiaru... w końcu dali mu największy, ale musiał wyjąć całe to ocieplenie i sam metal na głowie nosić więc w sumie racja, czego ja się spodziewałam...

Ej w tym tempie, to chyba jutro nowy wątek
Stary 2014-06-16, 22:00   #4900
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, dzięki za miłe słowa. Ta duża głowa mnie przeraża, bo będę ją musiała przecisnąć, ale jak to stwierdził dziś mój brat "czego się innego spodziewałaś ?" i to prawda, my jesteśmy wielkogłowi. Ja co prawda nie noszę kapeluszy, ale jak czasem jakieś mierzę, to nigdy na dziale damskim nie ma rozmiaru, dopiero te na męskim duże pasują, moje ciotki sobie na zamówienie robiły zawsze. A mój tata w wojsku nie dostał hełmu, bo nie było na niego rozmiaru... w końcu dali mu największy, ale musiał wyjąć całe to ocieplenie i sam metal na głowie nosić więc w sumie racja, czego ja się spodziewałam...

przepraszam, nie moglam sie powstrzymac!

Stary 2014-06-16, 22:01   #4901
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

No nie wyglądało to ciekawie Jak chcecie mogę Wam pokazać nawet zdjęcie haha tylko chyba tż ma na dysku więc muszę czekać aż wróci z pracy

Ja po tym twierdzę, że nie ma gorszego bólu niż oparzenie a jak czasami słyszę w tv jakieś przypadki, że ciało poparzone w 70% to zawsze mówię, że wolałabym nie żyć niż przeżywać taki koszmar...

Butter leczyłam prywatnie u chirurga Jak pojechałam do szpitala to mi oglądnęli tą nogę, posmarowali maścią i zawinęli w bandaż także możesz sobie wyobrazić co się działo w domu jak noga zaczęła puchnąć i wychodziły bąble, moja mama siedziała i ryczała razem ze mną hehe

Dopiero jak zadzwoniłam do zaprzyjaźnionej lekarki to powiedziała, że mam nogę wsadzić w lodowatą wodę bo inaczej to mogę odjechać z tego bólu i tak "spałam" całą noc z nogą w misce na podłodze a tata mi zmieniał wodę co pół godziny bo robiła się ciepła

Później już opatrunki z jakimś srebrem o ile dobrze pamiętam i niezliczone ilości ketanolu
Stary 2014-06-16, 22:09   #4902
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

A no i od doświadczonych mam wiem, że nie ma się co sugerować tą spacerówką bo jednak jak już dziecko jest większe i siedzi w tej spacerówce to jest ciekawe świata i lepiej jak widzi i jedzie przodem bo często dzieciaki jak już są większe to się wychylają, żeby coś podejrzeć więc nie jest to dobre rozwiązanie... ale to mówię słyszałam z opowieści, żeby tego nie brać jako kryterium bo i tak się pewnie będzie jeździło normalnie i się tej funkcji nie wykorzysta

Zosia też wolała jeździć przodem

Cytat:

Taki as ze mnie
o matko

bóle miesiączkowe to pikuś ja mam wysoki próg bólu, ale bóle krzyżowe bolą jak cholera. Kilka godzin da się wytrzymać, ale ja miałam je 16 h co 2-3 min. Piewrwszy raz widziałam tż jak płakał, nie mógł patrzeć na moje cierpienie
Wszystko da się przeżyć

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 22:14   #4903
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Kasia, sorki, ale rozwalił mnie szczególnie tata, który nie dostał hełmu
Dasz radę Młodego wycisnąć! Nie masz wyjścia

Cytat:
No nie wyglądało to ciekawie Jak chcecie mogę Wam pokazać nawet zdjęcie haha tylko chyba tż ma na dysku więc muszę czekać aż wróci z pracy

Ja po tym twierdzę, że nie ma gorszego bólu niż oparzenie a jak czasami słyszę w tv jakieś przypadki, że ciało poparzone w 70% to zawsze mówię, że wolałabym nie żyć niż przeżywać taki koszmar...

Butter leczyłam prywatnie u chirurga Jak pojechałam do szpitala to mi oglądnęli tą nogę, posmarowali maścią i zawinęli w bandaż także możesz sobie wyobrazić co się działo w domu jak noga zaczęła puchnąć i wychodziły bąble, moja mama siedziała i ryczała razem ze mną hehe

Dopiero jak zadzwoniłam do zaprzyjaźnionej lekarki to powiedziała, że mam nogę wsadzić w lodowatą wodę bo inaczej to mogę odjechać z tego bólu i tak "spałam" całą noc z nogą w misce na podłodze a tata mi zmieniał wodę co pół godziny bo robiła się ciepła

Później już opatrunki z jakimś srebrem o ile dobrze pamiętam i niezliczone ilości ketanolu
Zuken, Ci, którzy mają poparzone 70% są zazwyczaj nieprzytomni, więc bólu nie czują. Poza tym oni głównie nie przeżywają. Poza tym to sa zazwyczaj oparzenia, gdzie poparzone są zakończenia nerwowe, więc to nie taki sam ból, jak u Ciebie.

No niestety, standardowi lekarze nie bardzo wiedzą co robić z oparzeniami. To trzymanie nogi w misce cała noc też pomysł średni jakbyś miała za zimną wodę, to z oparzenia byś mogła w odmrożenie przejść

Najważniejsze,że wszystko się dobrze skończyło!
Bo faktycznie oparzenia to paskudne urazy, które nie dość, że długo się goją, to jeszcze blizny zostają nieładne

Hania

Stary 2014-06-16, 22:14   #4904
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
klikaj smiało- bedziesz sie mogła wycofac , zobaczysz ile ci skalkulowało za wysyłke i zawsze mozesz napisac do sprzedajacego czy by sie nie dało obnizyc i dopiero wtedy zakonczyc transakcje
Dziękuję serdecznie pierwszy raz robiłam zakupy przez koszyk i chyba się udało
Stary 2014-06-16, 22:15   #4905
sara 85
Zakorzenienie

Bóle krzyżowe nie wszystkie kobiety mają

Kasia super że wszystko dobrze

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 22:17   #4906
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Agnelika ten wymaz pobrał mi gin w piątek na wizycie Dzisiaj musiałam iść do labu to oddać do zbadania Samemu to się raczej nie robi
dziękuję za objaśnienie. Ale ze mnie nieOGAR
miałam w szpitalu dwa tyg temu robiony posiew i wyszedł jałowy ale myślałam NIE WIEM DLACZEGO ze zrobili go z moczu. A może okaże się, że gin nie będzie chciał go powtarzać skoro mam wynik ze szpitala?

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Super brzuchol
I super tez ta pościel. Tez wydaje mi sie ze ochraniacz zajmuje sporo miejsca, ALE 1kpl pościeli to moze chyba taki byc (mysle ze i tak kupuje sie drugi kpl na zmianę), potem jak dziecko będzie miało juz normalny tapczanik to te poduchy beda jak znalazl do dekoracji. No chyba że sie myle

Chodzi o wymaz z pochwy? Mimo skuerowania mialam z nim problem, bo akurat mij lekarz przyjmuje w innym mieście a chciałam to zrobic y siebie na miejscu i nikt nie chciał mi pobrac. Suma sumarum poczekalam do wizyty i mój gin mi go pobral. Ale podobno mozna zrobić to samemu-wklada sue ten patyk z wacikiem jak tampon i zagrzebac tam trzeba pare razy gdybym musiala ten wymaz powtórzyć to pobralabym go sobie sama
Dziękuję za opinię.

hardcore wkładać patyczek i pogrzebać fiu fiuuuu

Cytat:

Taki as ze mnie
O matulu ! co za historia ;/
nie masz traumy jak widzisz pomidorową zupę?

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 22:17   #4907
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Butter woda nie była lodowata, po prostu zimna i bez niej bym nie dała rady znieść tego bólu

Na to jak ta noga wyglądała to teraz prezentuje się super ale jednak ślad jest i zostanie na całe życie A ja jako, że pracowałam bez umowy dostałam tylko 320 zł odszkodowania ze szkoły bo były to akurat wakacje po skończeniu liceum
Stary 2014-06-16, 22:18   #4908
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Bóle krzyżowe nie wszystkie kobiety mają

Kasia super że wszystko dobrze
No właśnie, ciekawe od czego to zależy, że jedne mają bóle krzyżowe, a inne nie... pewnie nie wiadomo, nie?

Twin, gdzie się podziewasz? Wszystko ok u Ciebie??

Hania

Stary 2014-06-16, 22:20   #4909
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Angelika nie mam urazu Lubię zupę pomidorową Raczej bardziej mam uraz ogólnie do gorących rzeczy

A to badanie na paciorkowca to nie jest posiew Posiew robi się z moczu ale to zupełnie inne badanie

Tutaj lekarz pobiera wymaz z pochwy takim patyczkiem i wkłada go do próbówki, Ty zabierasz do laboratorium i tam badają na taką bakterię-paciorkowca, jeśli wyjdzie pozytywnie to przy porodzie muszą podać dziecku antybiotyk, żeby się nie zaraziło
Stary 2014-06-16, 22:23   #4910
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Butter woda nie była lodowata, po prostu zimna i bez niej bym nie dała rady znieść tego bólu

Na to jak ta noga wyglądała to teraz prezentuje się super ale jednak ślad jest i zostanie na całe życie A ja jako, że pracowałam bez umowy dostałam tylko 320 zł odszkodowania ze szkoły bo były to akurat wakacje po skończeniu liceum
Zuken, to całe szczęście, bo znam i takie przypadki, że ktoś się poparzył i nadgorliwie chłodził i sobie odmroził.
A odmrożenie jest tak samo groźne, jak oparzenie.

Z resztą znam mnóstwo takich przypadków, ale są bardzo przykre...

Co do odszkodowania, to cóż, trudno To jest właśnie to, że często takie sytuacje się zdarzają, jak człowiek gdzieś wspiera szarą strefę

A właśnie, Zuken, czy po pobraniu tego wymazu gin coś Ci mówił, że teraz masz czegoś unikać? Nie wiem, basenu, czy coś...?

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-06-16 o 22:25
Stary 2014-06-16, 22:25   #4911
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Angelika nie mam urazu Lubię zupę pomidorową Raczej bardziej mam uraz ogólnie do gorących rzeczy

A to badanie na paciorkowca to nie jest posiew Posiew robi się z moczu ale to zupełnie inne badanie

Tutaj lekarz pobiera wymaz z pochwy takim patyczkiem i wkłada go do próbówki, Ty zabierasz do laboratorium i tam badają na taką bakterię-paciorkowca, jeśli wyjdzie pozytywnie to przy porodzie muszą podać dziecku antybiotyk, żeby się nie zaraziło
STWIERDZAM ŻE JESTEM

M E G A NIE OGARNIĘTA (alee siara)

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 22:30   #4912
Mamamarta2010
Raczkowanie

Wlasnie wrocilam z naszeg remontowanego mieszkania i zalamalam sie
wybralam stanowczo za ciemna fuge i nie wiem co z tym robic

Najgorsze jest to jaka ja durna jestem Kupilismy jedna fuge do podlogi plytek na scianie-szara.
Jak zrobili podlogi to stwierdzialam ze kolor pasuje idealnie-jasno szary, jasniutki.
Ale dzisiaj jak zobaczylismy ja pomiedzy plytkami na scianie to ona jest raczej ciemno szara ( aplytki biale) i kuchnia wyglada jak jakies puzzle

Durnie nie pomyslelismy ze podloga jest .....brudna, ma taki jasny pyl i jak na mokro potarlismy to tam tez jest ciemna, ale w kuchni wyglada to najgorzej...

Jezu co ja mam z tgym zrobic? Znavie jakis sposob, normalnie ryczec mi sie chce...

Stary 2014-06-16, 22:45   #4913
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Zuken, to całe szczęście, bo znam i takie przypadki, że ktoś się poparzył i nadgorliwie chłodził i sobie odmroził.
A odmrożenie jest tak samo groźne, jak oparzenie.

Z resztą znam mnóstwo takich przypadków, ale są bardzo przykre...

Co do odszkodowania, to cóż, trudno To jest właśnie to, że często takie sytuacje się zdarzają, jak człowiek gdzieś wspiera szarą strefę

A właśnie, Zuken, czy po pobraniu tego wymazu gin coś Ci mówił, że teraz masz czegoś unikać? Nie wiem, basenu, czy coś...?
No i odmrożenia z tego co słyszałam też strasznie bolą...

Nic nie mówił A czemu miałoby się niby unikać?? To czy ta bakteria tam jest ma tylko znaczenie przy porodzie, żeby ten antybiotyk w razie czego podać
I to badanie trzeba koniecznie zabrać jak pojedziemy rodzić bo jak go zapomnimy to podadzą ten antybiotyk profilaktycznie a po co niepotrzebnie dziecia faszerować

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
STWIERDZAM ŻE JESTEM

M E G A NIE OGARNIĘTA (alee siara)
haha Spoko na ciążowy kalafior nic nie poradzisz

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilam z naszeg remontowanego mieszkania i zalamalam sie
wybralam stanowczo za ciemna fuge i nie wiem co z tym robic

Najgorsze jest to jaka ja durna jestem Kupilismy jedna fuge do podlogi plytek na scianie-szara.
Jak zrobili podlogi to stwierdzialam ze kolor pasuje idealnie-jasno szary, jasniutki.
Ale dzisiaj jak zobaczylismy ja pomiedzy plytkami na scianie to ona jest raczej ciemno szara ( aplytki biale) i kuchnia wyglada jak jakies puzzle

Durnie nie pomyslelismy ze podloga jest .....brudna, ma taki jasny pyl i jak na mokro potarlismy to tam tez jest ciemna, ale w kuchni wyglada to najgorzej...

Jezu co ja mam z tgym zrobic? Znavie jakis sposob, normalnie ryczec mi sie chce...
Może zrób i pokaż zdjęcie? Mi się na przykład podoba jak fuga jest ciemniejsza Może wygląda to ładnie tylko Ty nie potrafisz spojrzeć obiektywnie bo jest inaczej niż sobie zaplanowałaś? Przede wszystkim nie ma co panikować, kolor fugi to nie koniec świata

No i tak na chłopski rozum wydaje mi się, że można ją przemalować Poszukaj w necie na jakiś forach murarskich, na pewno nie Ty jedna źle dobrałaś fugę i są jakieś preparaty albo sposoby na to, żeby zmienić kolor
Stary 2014-06-16, 22:49   #4914
Optymistka26
Zadomowienie

Halinka na L4 ciazowym nawet chodzacym nie mozna jechac na wakacje

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
nie leżę, staram się funkcjonować w miarę normalnie, po prostu się oszczędzam, nie chodzę też na długie spacery, jedyne co to podjadę do sklepu zrobię lekkie zakupy i wracam. W domu od czasu do czasu obiad ugotuję czy pozmywam ale np nie odkurzam, nie sprzątam.
Gin kazał oszczędzać się, ale nie muszę leżeć plackiem, a twardnienie brzucha mam cały czas, kilkanaście razy dziennie.
Kochana to ty funkcjonujesz lepiej ode mnie. Ja leze, chodze do wc, jesli wyjde z domu to 4min spaceru i 20min na lawce spedzam i wracam do lozka. Brzuch twardnieje mi ponad 20x/dzien i dopoki sie nie poloze na boku z poducha to nie puszcza dlugo Uswiadomilam sobie ze krzyz mnie tak boli ze bol promieniuje na brzuch i czasem myle te bole.

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Nie mam wcale gorączki, nie miałam. Kicham też mało, ale cieknie mi z nosa non stop i kaszlę mocno. Nie będę ryzykować, głupio by mi było jakbym którąś zaraziła chyba się nic nie stanie, jak jedne zajęcia opuszczę. Dziś ma być wyprawka omawiana i sprzęt dla dziecka, a przecież to wszystko przerabiam na bieżąco z Wami :P
Moze masz alergie?

Patrycja super ze na wizycie ok

Kasia brawa za wizyte.Opowiesci o rodzinnej wielkosci glowy

Cytat:

Wspolczuje ci tych przezyc, biedna.

Jak polalam wrzatkiem dlon to na IP kazali mi wziac APAP i isc spac. Spalam z dlonia w misce z lodowata woda,a jak sie obudzilam rano to nie mialam czucia w rece do ramienia, byla bezwladna i cala lodowata. Tak sie balam ze zrobilam sobie krzywde ta woda ale wszystko wrocilo do normy po rozmasowaniu. Nie wolno przesadzac z ta lodowata woda.

Na oparzenia polecam opatrunki sterylne spacjalistyczne AQUA-GEL/KIK-GEL w formie przezroczystej galaretki. Zadna masc ani lodowata woda nie daja takiej ulgi ja to. U mnie jest na stale w apteczce! Nie w kazdej aptece te opatrunki sa dostepne, ale sa boskie. Bol odchodzi, wszystko lepiej i szybciej sie goi, mniejsza czerwonosc wystepuje itd.Wymieniac je trzeba codziennie bo wysychaja i moga sie przykleic do skory (auaaa). Genialne sa tez na pekajace piety bo doskonale nawilzaja

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-06-16 o 22:53
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 22:50   #4915
Moni 26
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie trochę nie na temat...
Może dziewczyny które napisały prace mgr orientują sie...
Butter, Jagusia licze na was
Jak mam to zrobić aby na stronie mieć 1800 znaków, czyli 30 wierszy po 60 znaków. Wymogi mam takie, że:
po lewej stronie 3,5 cm, po prawej 2,5 cm, odstęp pomiedzy wierszami 1,5 cm, no i akapity 1,25 cm. Mam worda 2007 rok..A na każdej stronie wychodzi mi ponad 35 wierszy , ok 2000 znaków
Jestem kiepska edytorsko, w necie szukałam, ale pisze że sie nie da przy czcionce 12, lub muszą być marginesy po 2,5 z obu stron, a ja muszę trzymac sie wymogów
Stary 2014-06-16, 22:53   #4916
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ej, ja dziś miałam przykład super kalafiora ciążowego. Lekarz mi powiedział, że już prawie 1600 synu waży, a ja po wyjściu dostalam histerii, że jak teraz 1600 i jeszcze 10 tygodni, to do porodu będzie 4600, no bo 200 g/tydzień... i tak jęczę i jęczę tżtowi na to, a on w końcu pyta, jak ja to liczyłam. No to mu wyjaśniam: 10 tygodni, 200 g/tydzień= 2 kg, a jak to dodam do tego co już jest, to wychodzi 4600... ten tego no... wiecie 1+2 to dla mnie 4...

Wysłano z aplikacji mobilnej.
Stary 2014-06-16, 22:57   #4917
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Optymistka dzięki bardzo za polecenie czegoś fajnego Przedwczoraj też się oparzyłam w palce bo chwyciłam gorącą blachę, skończyło się na zaczerwienieniu ale bolało też strasznie więc wtedy takie coś się na pewno przyda

Co do wody to u mnie nie było mowy, żeby była cały czas zimna bo po pół godzinie robiła się ciepła i musiałam ją wymieniać
Stary 2014-06-16, 23:06   #4918
Optymistka26
Zadomowienie

Zuken prosze bardzo. Polecam wszystkim. Tylko trzeba ten opatrunek czyms umocowac np plastrem, ja owijam cieniutko bandazem. Istrukcja i zastosowanie AQUA_GEL jest TU
To wymysl polskich naukowcow -maja ode mnie brawa i buziaki za to. Teraz nie straszne mi nawet przypadkowe zetkniecie z zelazkiem

Wykoncze sie....znow powtarza sie ten bol pepka ale okazuje sie ze to chyba promieniujacy od kregoslupa bol z powodu dyskopatii. Boli tak sk....o mocno ze chyba bede znow plakala z bolu. Mam nadzieje ze moje dziecko nie bedzie smutaskiem bo tyle co ja juz przeplakalam w ciazy to szok (z bolu i zlych wiadomosci). Az mi niedobrze od tego bolu brzucha auaaaaa

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-06-16 o 23:08
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 23:06   #4919
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Na tę chwilę byłaby cesarka, młody siedzi nadal na dupce. Lekarz mi w piątek palcem po brzuchu jeździł i mówił, że tu głowa, tu dupka, tu nogi. Sądząc po tym gdzie i jak czuję ruchy młody nadal siedzi w tej samej pozycji. Podobno jest już dość późno jak na takie konkretne przekręcanie i możliwe, że nie zdąży.

Moje okresy były długie (5-6 dni) bardzo obfite i bardzo bolesne. W ciąży prawdę mówiąc meeeega odpoczęłam od tych strasznych rzeczy.

Nie boję się cc, mój organizm super się goi, przyjmuje duże dawki bólu i już wiele przeżył, więc dałabym radę. Wydaje mi się, że przez tę okresową traumę miałabym większy psychiczny problem przy wracaniu do formy po sn niż cc.
Moj skubaniec tez sie jeszcze nie obrocił. Lezy bokiem, ale chyba maja jeszcze czas zeby sie obrocic

Cytat:

Taki as ze mnie
sorki, ale rozśmieszyła mnie ta sytuacja. Wspolczuje oczywiscie, bo bol musiał być niemożliwy !
Cytat:

hahahaha dobrze, ze tu weszłam przed spaniem, humor mi sie poprawił Przepraszam, ale to śmieszne jest

Kupiłam dziś huśtawke Była wystawiona na ebayu za 25F do licytacji, a ja z glupoty napisałam wiadomość do sprzedawcy czy za 20 jej nie sprzeda. Padłam ze zdziwienia jak odpisał, ze tak Pozniej sie zastanawiałam czy wogole mi się podoba i jakie ma funkcje itp,itd..ale szybko pojechalismy ja odebrac, wygląda jak nowiutka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (20,6 KB, 28 załadowań)
Stary 2014-06-16, 23:14   #4920
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Moj skubaniec tez sie jeszcze nie obrocił. Lezy bokiem, ale chyba maja jeszcze czas zeby sie obrocic

sorki, ale rozśmieszyła mnie ta sytuacja. Wspolczuje oczywiscie, bo bol musiał być niemożliwy !

hahahaha dobrze, ze tu weszłam przed spaniem, humor mi sie poprawił Przepraszam, ale to śmieszne jest

Kupiłam dziś huśtawke Była wystawiona na ebayu za 25F do licytacji, a ja z glupoty napisałam wiadomość do sprzedawcy czy za 20 jej nie sprzeda. Padłam ze zdziwienia jak odpisał, ze tak Pozniej sie zastanawiałam czy wogole mi się podoba i jakie ma funkcje itp,itd..ale szybko pojechalismy ja odebrac, wygląda jak nowiutka

he he, konkretna z ciebie babeczka Ale huśtawka bardzo fajna

a no własnie, od kiedy już malucha mozna wsadzić do takiej huśtawki???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości