|
|
#2371 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Hej dziewczęta!
Julka nadal ma lekką chrypkę, a ja nadal mam alergię, tylko tz póki co "ocalał", ale przynajmniej ma kto ogarniać gotowanie i zakupy. Ja wychodzę tylko kiedy muszę, a i rower poszedł w odstawkę, bo nie wyrabiam. Mama wczoraj na ciuchach znalazła mi fantastyczną spódnicę za jedyne 2,5 Siedzę w niej dziś w pracy i się "napawam" ![]() Nocka u nas bardzo dobra, tyle że pobudka o 5:00, a ostatnio było już tak fajnie, że wstawałyśmy około 7:00. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I bardzo bardzo fajne, pozytywne zdjęcia na fb ![]() Cytat:
A co do "nienienie", to Julka też tak robi - pokazuje na zakazaną rzecz, mówi "nienienie" i patrzy na mnie ![]() Cytat:
Cytat:
Nie wiedziałaś? ))))Wielkie brawa za mówienie! ![]() ![]() U nas nadal cisza w temacie
|
|||||||
|
|
|
#2372 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hejka!
Cytat:
![]() Cytat:
ja zabieram gotowce i podgrzewam w samochodzie Cytat:
Cytat:
oczywiscie granice sa wazne ale dziecko tez musi poznawac swiat! ja bym wkroczyla do akcji gbyby sytuaja byla niebezpieczna a tak to tylko tlumaczylabym i tyle...super ze mlody dokazuje!!! ja bym sie z tego tylko cieszyla!---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- [QUOTE=Ultra81;46913118] Ale super! Zazdroszczę pozytywnie /QUOTE]
|
||||
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
doba się skurczyła a tyle pakowania ![]() elllmi dużo Fifek gada a kurde nawija się do niego dużo ![]() bokeh zdrowia dla taty debrah znalazłaś nocleg? Iwfka, Yellow, prosze nie zapominać że ja do piwnicznej to rzut beretem mam ![]() Nawijko jak przeprowadzka
|
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry drogie panie
![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
|
#2375 |
|
Lurker ;)
|
Witam sie z rana :P Nie spimy od 6
Tzn teraz tz padl, a mala przysypia na nim, dla mamy miejsca nie ma
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hello
donoszę z frontu że Hania ma górną dwójke pewnie na dniach wyjdzie druga. W ciagu 12 dni wyszly jej 4 zęby dla mnie to szok :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2378 |
|
Lurker ;)
|
Bokeh zjadlas wczoraj kebsa?
Ja tak, Monster Kebaba Jadlam go 4 godziny- 2 razy odgrzewajac, bo na raz bym nie dala rady
|
#2379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo dużo teraz mówi, buzia mu się nie zamyka, praktycznie każde nowe słówko powtarza za nami (niestety ostatnio powtórzył też ku.r.wa wymsknęło mi się przy nimHope, od kiedy na nowym mieszkaniu? Cytat:
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Sorka, ze sie wcinam tak ni z gruchy ni z pietruchy ale ogladam wywiad na DD TVN z Chazanem tym ginekologiem, ktory odmowil aborcji nieuleczalnie chorego dziecka, slyszalyscie o tym??? Powiem wam, ze dawno nie widzialam tak irytujacego czlowieka, ja spokojna jestem, ale ten gosciu mi tak podniosl cisnienie, ze szok. Masakra. Ogladala ktoras z was to???
Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
Elllmi jutro notariusz no i zobaczymy kiedy klucze dostaniemy
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a powiedz ile metrow ? I w bloku? ktore pietro? wybacz musze wiedziec wszystko :-D a no i najwazniejsze do remontu?Lady nie oglądałam i zaluje bo mnie jego stanowisko strasznie denerwuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh 47 metrów. 2 piętro. Do wejścia. TZ chce jedynie mozaikę wyczyścić i zalakierować od nowa
|
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super a jak trzeba będzie, to u teściowej trochę będziecie mieszkać? bo tak chyba pisałaś kiedyś; dasz radę?
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś będę musiałą zęby zacisnąć ![]() Cytat:
![]() nie - są nogi
|
||
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o winde pytalam w kontekscie wnoszenia wózkaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
wózek chyba będę zostawiać na samym dole tj. albo przy piwnicach albo na klatce, albo będę znosić z młodym, a wynosić bedzie później tz
bo ja już mam problem żeby go wynieść z wózkiem na I piętro a co dopiero na II
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
to jak jesteśmy w temacie mieszkań, to może mi coś podpowiecie: muszę przemalować pokój, bo już patrzeć nie mogę na te kolory ścian i poza tym po południu mamy za ciemno; poddasze, jeden duży skos przez cały pokój się ciągnie, drugi mały w kącie i obniżony sufit nad barkiem - pomalowane mam na brąz; reszta ścian na zielony i sufit jest taki baaaardzo jasno szary, wygląda jak biały w sumie i w takim samym kolorze mamy korytarzyk;
no i teraz chcę wszystko na jasno zrobić, myślałam o jakimś fajnym odcieniu szarego; tylko ten mniejszy skos i obniżony sufit chciałabym jakoś wyróżnić i nie wiem, czy pomalować je po prostu na inny odcień szarego czy jakiś kolor podoba mi się zestawienie kolorów jak na tych obrazkach poniżej: na tym z drzwiami i z muszlami; mam brązową sofę i ciemno-brązowe meble, no i dylemat a muszę się szybko zdecydować, bo na razie TŻ jest chętny na malowanie i nie wiem jak długo taki stan potrwa
|
#2391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego teraz parter i chyba jedynym plusem tego parteru bedzie nie wnoszenie wozka :-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
Mi sie podoba szary z jasnym turkusem troche chlodny kolor ale mozna potem ocieplic jakimis tekstyliami i zdecydowaniw ostatnio wolę mniejsze kontrasty w kolorach. Z jakiej irmy to farby?
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo takie jasne żółte z szarym też mi sie podoba
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli chodzi o brąz, to kanapa i szaro-brązowe panele wystarczą, na ścianę już na pewno nie; podoba mi się taki szary wpadający lekko w błękit, nie wiem jak się taki kolor nazywa a jasny turkus to na przykład jaki?i jesli chodzi o kontrasty, to mam to samo i jakoś mnie teraz w stronę jasnych kolorów ciągnie, nie wiem co ja miałam w głowie jak malowalismy tym zielonym i brązowym ![]() a farby nie wiem z jakiej firmy, znalazłam takie zdjęcie na necie ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- ten żółty i szary, co są w poziomie
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
no ten zolty w pozomie jest super i pod nim szary i kremowy w pionie
np taki jasny turkus i reszta w szarosciach.Kurcze ja tam bede miec biale sciany ciekawe czy nie bedzie mi zbyt bialo. Z drugiej strony wszystko do tego pasuje potem
|
#2395 |
|
Zadomowienie
|
J
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie to farby są, wiesz? czy też tylko zdjęcie znalazłaś? kolor kanapy i kolor tego podnóżka/stolika fajnie pasują co do białych ścian, mój TŻ najchętniej wszystko by pomalował na biało, ale dla mnie to jakoś tak szpitalnie wtedy jest, nie lubię
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witajcie ![]() my wróciliśmy z placu zabaw, Kuba śpi, ugotowałam kaszę kukurydzianą na gęsto, jak przestygnie to pokroję w kostkę, będzie Kuba miał do pulpeta a łatwo będzie mu nabijać na widelec
|
|
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dam Ci znać czy będę sie czula jak w szpitalu :P
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba Laurka ma wszystkie sciany na bialo w mieszkaniu?
ja mam kuchnie na bialo i never ever egen :p masakrycznie sie brudzi, a wzielismy farbe przeznaczona do kuchni - niestety, tluszcz nie schodzi za cholere :pBokeh, daj spokoj, przyznal sie sam bez niczego, ze przeprowadzal oplacane aborcje za czasow prl a ze teraz mu prawo na to nie pozwala, Pienkowska zapytala, w takim razie co sie zmienilo od czasow prl ze teraz legalnej, zagrazajace zyciu aborcji nie moze przeprowadzic to naskoczyl na nia.... No tak przekonanego o wlasnej wyzszosci i czlowieka w typie "moja prawda jest najmojsza" nie widzialam chyba nigdy. I jak za Pienkowska nie przepadam tak bylo mi jej zal po prostu. Debrah, dlaczego kontrowersyjnie? Probowalismy juz wszystkiego. Chodzil spac o ktorej chcial. Czy byla to 21.30 czy polnoc. Zasypial sam, owszem, niemal bez marudzenia i histerii, no tylko ze na drugi dzien sie budzil o 5.30, tak bylo np przez 3dni, po czym padal nam przed 20, spal do 9, w dzien jeszcze 3godz, znowu przed 20, ewidentnie odsypial te niedospane dni. Nie wiem, wydaje mi sie, ze to nie jest dobre dla dziecka jednak, taki brak schematu, ja tu nie mowie o jakis sztywnych bardzo zasadach, ale zeby chociaz sen nocny i drzemka wypadaly o jednej godzinie. Bo to nie chodzi o to tez, ze ja go na sile usypiam a on nie jest zmeczony. On jest zmeczony, chce spac, ale sie broni. Trze oczy, bierze swojego misia, tuli sie, kladzie sie na podlodze, wpada na sciany, ba, nawet czasem o 19 juz wchodzi i kladzie sie do lozeczka, no tylko uspanie go to jakas abstrakcja. Nie wiem nie wiem co robic. Pewnie to taki etap Dzisiaj np nie probowalam go uspac na drzemke, od razu zawiazalam w mt, w mt dostal butle slodki widok! Przytulil misia i dziecko w 15min bujania spalo. Tylko caly czas mam przed oczami te cholerne drzemki w zlobku Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Aha, doszla pieluszka do kapieli, kupilam caly zestaw za 45zl, no i..jak nowa polowe taniej ![]() Ja dalej chora, nos tak zakatarzony ze cos okropnego, nienawidze, nienawidze!!!!! Pietraszkowi lepiej troszku Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
![]() pokaż jakie w końcu kupiłaś
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

Siedzę w niej dziś w pracy i się "napawam" 

za☠☠☠iaszczo 

donoszę z frontu że Hania ma górną dwójke pewnie na dniach wyjdzie druga. W ciagu 12 dni wyszly jej 4 zęby dla mnie to szok :-D 

wyjątkiem są komary i kleszcze, tego dziadostwa moje miłosierdzie nie obejmuje