W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-17, 10:35   #4981
TheFall
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość

aż się wierzyć nie chce! Jacy ludzie są podli!
Ja będąc na stażu dowiedziałam się, że mnie po nim nie zatrudnią, bo wolą kolejną stażystkę. Oczywiście przekazałam to do PUPu. Były kontrole, a ja miałam piekło i na rozmowy z szefami chodziłam z dyktafonem. Próbowali mi wmówić, że na pewno jestem w ciąży i dlatego nie chcę mnie zatrudnić, bo to ukrywam Koniec końców mieli sprawę w sądzie z Urzędem pracy i musieli oddać kasę
Ha! Stażystami połowa instytucji publicznych jest zapełniona. I oczywiście nikt ich tam też nie zatrudnia tylko bierze kolejnych. Bo stażysta wszystko zrobi bez gadania bo liczy na zatrudnienie, a oni to wykorzystują. W mojej obecnej pracy jest osoba na zastępstwo za mnie i jest też stażystka. I ta stażystka wszystkie papiery ogarnia, jeździ na imprezy i pomaga przy organizacji a to przecież nie jej robota tylko tej na zastępstwie. Jak to zobaczyłam to się szczerze powiedziawszy zdenerwowałam. Kobieta dostaje kasę i wysługuje się dziewczyną która może liczy, że jak się wykaże to ja zostawią.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość

Pochwalisz się kuchnia?
No właśnie chcę wam pokazać ale jeszcze nie ma szkła nad blatem i stołu. Można w niej gotować bo wszystko jest podłączone, ale nad blatem jest goła ściana. Przy płycie zalepiłam ją papierem, żeby tłuszcz nie osiadł, tak mi się spieszyło do pichcenia.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 10:43   #4982
gosia3103
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Kuchnia już gotowa! …przynajmniej na tyle żeby z niej korzystać
Szefowa masakra z tego co piszesz...
Gratuluję kuchni!! ależ ja czekam na to kiedy i ja będę mogła się pochwalić, że coś mam gotowe, cokolwiek

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ojej, to temat rzeka.
Sprawa lekarza, który odmówił legalnej aborcji kobiecie, której dziecko jest bardzo chore...i najprawdopodobniej nie przeżyje.
Masakra. Doczytałam już czego dotyczy temat ogółem, ale nie wyłapałam, że rodzina była w takiej sytuacji. Dla mnie taki lekarz powinien normalnie stracić uprawnienia do wykonywania zawodu

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Mam dziś dzień "tysiąc pytań do". Do was oczywiście robicie coś specjalnego z dziąsłami? Jakaś pasta, płukanka dozwolona w ciąży, która pomaga na krwawiące dziąsła?

Wysłano z aplikacji mobilnej.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

A z tym zusem to jest tak, że nawet jak masz zwolnienie leżące, to nie musisz być pod adresem zameldowania. Nikt nie powiedział, że masz leżeć u siebie, a nie np.u mamy, gdzie ktoś się tobą opiekuje. Dlatego najczęściej oni wzywają do siebie. I rzeczywiście to jest tak, że pracodawca kabluje i wtedt się to dzieje. No i przy działalności to nagminne, że kontrolują. Mam dwa takie przypadki w rodzinie, że pierwszego dnia zwolnienia do osób prowadzących własną firmę przyszła kontrola!

Ja zmieniłam pastę z meridol na sensodyne z fluorem, tak poleciła dentystka i jest trochę lepiej, ale generalnie krwawią mi cały czas.
A co do zwolnienia, leżącego szczególnie. Jasne, że możesz jechać np do mamy, bo tam będziesz miała opiekę, a tu byś została sama w domu. Ale albo lekarz wypisuje Ci zwolnienie od razu na adres mamy i jesteś tam przez cały czas (wydaje mi się, że tak można), a jeśli nie to powinnaś zadzwonić do zusu i powiedzieć "dzień dobry, melduję że jadę leżeć do mamy, bo tu jestem sama, możecie mnie zastać tu i tu"...

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
a ja kombinuje jakby tu do 299 dobic
-po co ci masc do pupki+2 alantany? to chyba wszystko jest do dupki?
-jakie wkładki laktacyjne zdecydowanie odradzasz??
- jaki kupiłas proszek?
-a ten płyn do kąpieli hippa? i juz nie trzeba uzywac mydła?
- co do soli to ja chyba wrzucilam opak 50 sztuk...

sorki za tyle pytan , ale własnie one trzymaja mnie przed ostatecznym kliknieciem koszyka
ahh no alantany dwa bo tak jak napisałam nie wiedziałam który wziąć, a że cena obu ok. 5 zł to stwierdziłam, że bez przesady. A krem do pupki jest z cynkiem, alantan nie więc myślę że będzie różne zastosowanie - chociaż jeszcze nie rozgryzłam, co bardziej na co dzień a co na ewentualne większe odparzenia alantan w razie czego przyda się w domu tak czy tak, chociażby do brodawek (chociaż mam już inny krem do tego ) Krem o taki: http://www.aptekagemini.pl/hipp-krem...enia-75ml.html i krem do ciałka ten: http://www.aptekagemini.pl/hipp-krem...iala-75ml.html
Wkładki ja odradzam z rosmana i z babyono (są chyba takie same w sumie, te babyono wydają się ciut większe). Wiem, że niektóre dziewczyny je polecają ale dla mnie to wata jakaś okropna, po kilku godzinach jak zajrzę do stanika to jest takie zmechacone okrutnie, no brzydzi mnie to po prostu. Któraś z dziewczyn pisała, że rosman nawet przy miękkim staniku się nie odznacza i nie widać różnicy. Ja nie wiem, może i nie widać, staniki noszę lekko usztywniane a i tak moja psychika nie jest w stanie zdzierżyć takiego 'wypchania'. Zamówiłam na próbę http://www.aptekagemini.pl/lansinoh-...24-sztuki.html są w porównaniu z tamtymi dużo droższe, ale może w końcu będą ok. Tamte najwyżej zużyję po porodzie, jak będę miała nawał pokarmu siedząc z dzieckiem w domu i będzie mi wszystko jedno.
Płyn do kąpieli kupiłam ten: http://www.aptekagemini.pl/hipp-baby...egn-350ml.html podobno w rosmanie jest ciut tańszy, ale nie widziałam go wcale myślę, że wlewasz go albo do wanienki i tą wodą myjesz, albo tym namydlasz i spłukujesz. Mydła dodatkowo nie trzeba. Jest też żel do mycia i szampon dwa w jednym, też ma dobry skład.
Proszki kupiłam Dzidziusia, do białego i koloru. Sroka najbardziej polecała płatki mydlane, ale na razie pranie będzie robić moja mama (mamy tu taką dziwną pralkę, która się wyłącza zawsze jak ja próbuję ją uruchomić i się do niej nie dotykam) i chciała proszek. Myślę, że one są ok.
A sól widziałam tylko w opakowaniu 100 szt albo takich małych chyba po 12 czy coś w jakiejś kosmicznej cenie.
A jak brakuje Ci kilku zł do zapełnienia koszyka to weź sobie jakiś apap, rutinoscorbin czy krople do oczu, jakieś takie rzeczy, co jak będą w domu to się nie zmarnują wydaje mi się, że większość tych rzeczy bez recepty wychodzi u nich sporo taniej (pytałam mamę czy nic jej nie trzeba i się dziwiła cenami )

Aha, termometr wzięłam w końcu taki: http://www.aptekagemini.pl/termometr...free-1szt.html sama o to wcześniej pytałam więc pokazuję ten baby ono ma niestety dużo negatywnych opinii, już wcześniej na niego patrzyłam. Mam nadzieję, że ten będzie ok.

Edytowane przez gosia3103
Czas edycji: 2014-06-17 o 10:50
gosia3103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 10:58   #4983
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ej, w mojej dennej biedrze pojawiły się kocyki! Z miesięcznym opóźnieniem, ale co tam! Kupiłam jeden w samochody. 11,50 zapłaciłam!

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:04   #4984
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość

ahh no alantany dwa bo tak jak napisałam nie wiedziałam który wziąć, a że cena obu ok. 5 zł to stwierdziłam, że bez przesady. A krem do pupki jest z cynkiem, alantan nie więc myślę że będzie różne zastosowanie - chociaż jeszcze nie rozgryzłam, co bardziej na co dzień a co na ewentualne większe odparzenia alantan w razie czego przyda się w domu tak czy tak, chociażby do brodawek (chociaż mam już inny krem do tego ) Krem o taki: http://www.aptekagemini.pl/hipp-krem...enia-75ml.html i krem do ciałka ten: http://www.aptekagemini.pl/hipp-krem...iala-75ml.html
Wkładki ja odradzam z rosmana i z babyono (są chyba takie same w sumie, te babyono wydają się ciut większe). Wiem, że niektóre dziewczyny je polecają ale dla mnie to wata jakaś okropna, po kilku godzinach jak zajrzę do stanika to jest takie zmechacone okrutnie, no brzydzi mnie to po prostu. Któraś z dziewczyn pisała, że rosman nawet przy miękkim staniku się nie odznacza i nie widać różnicy. Ja nie wiem, może i nie widać, staniki noszę lekko usztywniane a i tak moja psychika nie jest w stanie zdzierżyć takiego 'wypchania'. Zamówiłam na próbę http://www.aptekagemini.pl/lansinoh-...24-sztuki.html są w porównaniu z tamtymi dużo droższe, ale może w końcu będą ok. Tamte najwyżej zużyję po porodzie, jak będę miała nawał pokarmu siedząc z dzieckiem w domu i będzie mi wszystko jedno.
Płyn do kąpieli kupiłam ten: http://www.aptekagemini.pl/hipp-baby...egn-350ml.html podobno w rosmanie jest ciut tańszy, ale nie widziałam go wcale myślę, że wlewasz go albo do wanienki i tą wodą myjesz, albo tym namydlasz i spłukujesz. Mydła dodatkowo nie trzeba. Jest też żel do mycia i szampon dwa w jednym, też ma dobry skład.
Proszki kupiłam Dzidziusia, do białego i koloru. Sroka najbardziej polecała płatki mydlane, ale na razie pranie będzie robić moja mama (mamy tu taką dziwną pralkę, która się wyłącza zawsze jak ja próbuję ją uruchomić i się do niej nie dotykam) i chciała proszek. Myślę, że one są ok.
A sól widziałam tylko w opakowaniu 100 szt albo takich małych chyba po 12 czy coś w jakiejś kosmicznej cenie.
A jak brakuje Ci kilku zł do zapełnienia koszyka to weź sobie jakiś apap, rutinoscorbin czy krople do oczu, jakieś takie rzeczy, co jak będą w domu to się nie zmarnują wydaje mi się, że większość tych rzeczy bez recepty wychodzi u nich sporo taniej (pytałam mamę czy nic jej nie trzeba i się dziwiła cenami )

Aha, termometr wzięłam w końcu taki: http://www.aptekagemini.pl/termometr...free-1szt.html sama o to wcześniej pytałam więc pokazuję ten baby ono ma niestety dużo negatywnych opinii, już wcześniej na niego patrzyłam. Mam nadzieję, że ten będzie ok.
Zakupy fajne też myślę o tym termometrze.

A jesli chodzi o różnice to maść stosuje się jak juz jest problem , a krem ochronnie aby zaradzić problemowi Położna na SR tak mówiła .

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:04   #4985
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Odnośnie kontroli z ZUS to chyba sporadycznie je robią ciężarnym i raczej nie robią im problemów.
A jak tak piszemy o ZUS i o tym jak się szefowie potrafią zachować (h4linka) to w poprzedniej pracy po tym jak złożyłam wypowiedzenie, szefowa nie dawała mi spokoju, szantażowała mnie, że mnie oskarży o kradzież, kazała robić sprawozdania z czasów funkcjonowania firmy, a połowy dokumentów brakowało, no piekło na ziemi mi urządziła tylko dlatego, że chciałam odejść.. Przecież mam do tego prawo. Okres wypowiedzenia trwał tylko 2 tyg. chciałam chodzić do pracy i zachować się fair, czyli pozamykać wszystkie sprawy. Ale się nie dało, miałam bóle głowy, mdłości z nerwów, moja mama kazała mi iść na zwolnienie i nie zgrywać bohatera. Tak zrobiłam, to moja szefowa wydzwaniała do lekarza i straszyła go, że komisję na niego naśle, że nas wszystkich zniszczy, że ani jego ani mnie już nikt do pracy nie przyjmie. Chciała mi kontrolę ZUS załatwić, ale nikt nie przyszedł. Więc chyba trzeb mieć mocne podstawy nawet przy zgłaszaniu pracownika do kontroli.

zuken no nieźle sobie tą stopę załatwiłaś. Ja też miałam kilka wypadków w życiu, jak miałam 1,5 roku spadłam ze schodów i na koniec przygrzmociłam o ścianę jeszcze. Podobno tak spuchłam, ze nie było mi widać oczu, a koniec końców miałam tylko złamany nos, który mi prostowali dopiero jak miałam 15 lat. W przedszkolu za to brat wbił mi gwoździa w policzek, też było miło

kasia_ruda mi się jeździło dobrze, ale od pewnego czasu Tż mi zabronił prowadzić. Dzisiaj miał pojechać na spotkanie a ja w tym czasie miałam się wybrać do sklepu, chciałam wziąć samochód i potem po niego pojechać no bo bez sensu żebym w sklepie z pakunkami czekała na niego. To on nie da mi bo się coś stanie, zemdleję, zaboli mnie, uderzą we mnie …no same tragedie wymyśla. No to nie jadę do sklepu bo po co.

Polly_ ja w ogóle jestem sceptycznie nastawiona do tej klauzuli sumienia no bo gdzie to ma granice. Teraz to się odnosi do wiary katolickiej, a jak się rozszerzy na inne wyznania? Lekarzowi wiara zabroni robić transfuzję to jej nie zrobi, inny nie uzna przeszczepów itd. Gdzie tu jest sens? Pacjent nie może decydować o swoim ciele... przerażające.

Kuchnia już gotowa! …przynajmniej na tyle żeby z niej korzystać
Szefowa straszna!
Mi Tz nie pozwala ci jezdzic z troski. To mile. Ja nie jezdze do sklepu bo i tak nic nie kupie - kto za mnie to przyniesie? Zyje jak borsuk w norce Do spozywczego i na targ daje Tz liste, do dzieciecego mam bliziutenko wiec ide ogladac a na zakupy wybieram sie sobote z Tz zeby to przyniosl.
Super ze kuchnia juz uruchomiona. Czekamy na final i fotki.

Cytat:
Mam dziś dzień "tysiąc pytań do". Do was oczywiście robicie coś specjalnego z dziąsłami? Jakaś pasta, płukanka dozwolona w ciąży, która pomaga na krwawiące dziąsła?

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

A z tym zusem to jest tak, że nawet jak masz zwolnienie leżące, to nie musisz być pod adresem zameldowania. Nikt nie powiedział, że masz leżeć u siebie, a nie np.u mamy, gdzie ktoś się tobą opiekuje. Dlatego najczęściej oni wzywają do siebie. I rzeczywiście to jest tak, że pracodawca kabluje i wtedt się to dzieje. No i przy działalności to nagminne, że kontrolują. Mam dwa takie przypadki w rodzinie, że pierwszego dnia zwolnienia do osób prowadzących własną firmę przyszła kontrola!

Dentystka kazala zmienic szczoteczke na miekka i kupic paste na krwawiace dziasla.
Jak lezysz u mamy musisz powiadomic o tym ZUS i to nie wazne czy zwolnienie jest lezace czy chodzone. Wiadomo ze jak podczas weekendu na 1 dzien jedziesz to nie bedziesz o tym informowala ZUSu.
ZUS jak przyjedzie do ciebie i cie nie zastanie zostawia od razu kartke by zadzwonic do nich i sie umowic na wizyte albo przychodzi o innej porze (max 3x w ciagu dnia). Jak cie nie trafi i sie nie skontaktujesz to masz problem z ZUSem i wstrzymuja wyplate, ba nawet moga cofnac poprzednie wyplaty. Wiem bo pytalam o to w ZUSie

Panteurka podoba mi sie to wypelnienie. Sama o nim myslalam ale wole by powloczka byla naturalna z bawelny itp a nie mikrofibry choc sama pod taka spie

Myslalam o Nino albo Senna Baby Satine ok 92zl w sklepie obok za podusie z koldra. Poszycie z bawelny satynowej
http://allegro.pl/senna-baby-koldra-...263281763.html.

Albo Snibbs tez w bawelnie http://www.smyk.com/komplet-poscieli...t-niemowlaka-p

lub AMW actigard za 70zl bez podusi
http://www.smyk.com/amw-actigard-kol...t-niemowlaka-p

ewentualnie
http://www.smyk.com/amw-kolderka-baw...t-niemowlaka-p
Wypelnienie i poszycie na kolderce bawelniane. 60zl bez podusi. Ale czy nie bedzie za ciezka?Dotykala ja moze ktoras z was? Co wybrac??

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-06-17 o 11:07
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:05   #4986
TheFall
Zadomowienie

Miałam Wam jeszcze napisać, że wybraliśmy imię dla młodego. Będzie popularne i proste - Kubuś. Tż chce dać jeszcze drugie Mateusz (mi się ono bardziej na pierwsze podobało). Nie podoba mi się dawanie drugich imion ale się uparł wiec co mi szkodzi, to też jego dziecko.

Lilka dopisz proszę imię młodego do listy
Stary 2014-06-17, 11:10   #4987
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
generalnie to ja sie ciesze ze ta sprawa wypłynęła...bo takie rzeczy dzieja sie w całym kraju i nikt na to nie reagował nigdy, teraz władze musza sie tym zając .

co do reszty to zgadzam sie z kazdym słowem.

co do ostatniego zdania, to ja dochodze do wniosku ze to co sie dzieje godzi w wolnosc religijną...bo istnieja religie najsłuszniejsze ktorych racja jest "najmojsza"..niedługo bedzie jak z talibami
No i władze się tym zajmą. Bo koleś złamał prawo!

Godzi, to prawda. Ale widać, co się u nas w kraju dzieje. Religia staje się najważniejsza.
Ja oczywiście rozumiem, że jest wielu ludzi wierzących, praktykujących itp. Ale co z resztą?
Np. przypominam sobie, że jak Jan Paweł II przyjechał do Polski, to był zakaz sprzedaży alkoholu w całym kraju

Cytat:
Najgorsze w tym przypadku opisywanym przez media jest fakt, że ta rodzina chciała to dziecko i dla nich to na pewno była tragedia i ogromnie trudna decyzja o przerwaniu ciąży, a ten "lekarz" im takie świństwo zrobił. To była ich decyzja, a przez niego to oni poniosę wszystkie konsekwencje "sumienia lekarza".

Z moja szefową wszyscy pracownicy tak mieli, co 1-2 lata jest zmiana pracowników bo wszyscy odchodzą. Jak ja się zwolniłam to w ciągu 3 miesięcy odeszli wszyscy. Marna pensja, wieczne krzyki, oskarżenia. Praca musi dawać satysfakcję i musimy się w niej szanować, jakby nie było spędzamy tam 8h dziennie.
O tym że dzwoniła do lekarza dowiedziałam się od dalekiej ciotki, która w ośrodku pracuje i powiedziała mi co jej lekarz odpowiedział "Jest Pani z rodziny? Nie, to ja nie mam obowiązku rozmawiać o stanie zdrowia tej Pani. I proszę się zając swoja praca ja tu jestem lekarzem i wiem jak ludzi leczyć. Do widzenia". Na prawdę fajnie się zachował, do tej pory do niego chodzę
Dokładnie, oni chcieli tego dziecka. A on tak wymyślił. I teraz muszą żyć wg jego sumienia!

Rozpierdzieliło mnie, jak powiedział w DDTVN, ze dziecko zawsze można oddać do adopcji, zamiast usuwać w ciążę. No jasne, bo jak wiadomo, domy dziecka to kraina mlekiem i miodem płynąca, a wszystkie dzieci prędzej czy później znajdują domy i jest im cudnie i wspaniale. Szczególnie te chore!!

Co do twojego lekarza, faktycznie zachował się super!

Cytat:
Masakra. Doczytałam już czego dotyczy temat ogółem, ale nie wyłapałam, że rodzina była w takiej sytuacji. Dla mnie taki lekarz powinien normalnie stracić uprawnienia do wykonywania zawodu
Też tak uważam!

Cytat:
Ej, w mojej dennej biedrze pojawiły się kocyki! Z miesięcznym opóźnieniem, ale co tam! Kupiłam jeden w samochody. 11,50 zapłaciłam!

Wow. To taniej niż wcześniej.
Co do dziąseł, to mi już przed ciążą krwawiły, więc tę pastę stosuję już bardzo długo. Pomaga moim zdaniem

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-17, 11:11   #4988
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
U Ciebie zyrafy wychodzą z szafy
dokładnie! ae zaraz ich nie będzie! żegnaj Afryko! (jak dziecko podrośnie to może wtedy przykleję te naklejki.
Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Koleś zwątpił... haha a ona no dobraaa niech będzie zielony
Nieźle Ale dobrze, że kojarzyła kolory!

Szwagrowi się upiekło!
Cytat:
Kobieta dostaje kasę i wysługuje się dziewczyną która może liczy, że jak się wykaże to ja zostawią.
żeby się nie przeliczyła.. Mnie wszyscy prosili, żebym nie robiła afery, ale niby z jakiej paki mieli nie dostać po du.pie za swoją chciwość? Już nie mówiąc o tym, że mi zrujnowali zdrowie (tam sobie rozwaliłam zatoki).
Cytat:

łaał! u nas nie było z samochodami i w takiej cenie!

Muszę wyjść, więc już teraz
zapraszam Was do nowej odsłony naszego wątku Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV!

Wywaliłam zaginione mamusie, a dodałam dużo linków. Zachęcam do przejrzenia Jeśli uzbierałyście ciekawe linki, to proszę o priv. dokleję do listy.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:12   #4989
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam Wam jeszcze napisać, że wybraliśmy imię dla młodego. Będzie popularne i proste - Kubuś. Tż chce dać jeszcze drugie Mateusz (mi się ono bardziej na pierwsze podobało). Nie podoba mi się dawanie drugich imion ale się uparł wiec co mi szkodzi, to też jego dziecko.

Kubuś, bardzo ładnie i co, że popularne? Hania też bardzo popularna

A ja właśnie zeżarłam całą miskę sałatki! Czuję się taka zdrowa....ale teraz mam ochotę na rogalika z białym serem i dżemem!

Hania

Stary 2014-06-17, 11:14   #4990
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Usnelam o 3:40 i od 8 nie spie ale lepiej sie czuje

Kawalek z auta do sklepu to ja juz sobie zaliczam do spacerow. Jak chce zaczerpnac powietrza to musze wyjsc z bloku(balkonu nie mam). Nie ustoje wiec ide do lawki i to sie szumnie u mnie nazywa "spacer".

Przed tymi krzyzowymi ostrzegal mnie ortopeda bo z dyskopatia i porodem SN moze byc zleeee. Musze sie wsluchac czy to bole krzyzowe bo jak tak to da mi wskazanie na cc zeby mi dysk nie wypadl w trakcie porodu
wiesz co teraz tak myślę, że mnie od zawsze bolały plecy właśnie w krzyżu i dysk też od czasu do czasu wypadł, może tym spowodowane te bóle krzyżowe?

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Witam sie w 34 tc

Cytat:

Wydałam 420 zł w gemini miałam nic nie kupować na razie.. ale skończyły mi się witaminy, wzięłam też zapas dla męża, bo jest tak styrany że ledwo chodzi i może coś mu to pomoże (sam prosił, a to znaczy, że jest źle ). Więc zamówiłam od razu jeszcze octenisept, płyn do kąpieli, krem dla dziecka, krem do pupki (wszystko hippa), alantan w maści i kremie bo nie wiedziałam co lepsze , bibułki do pieluszek, kolejne wkładki laktacyjne na próbę małą paczkę i mam nadzieję, że w końcu będą dobre.. proszek do prania dla dzieci do białego i do koloru i termometr elektroniczny z rzeczy pielęgnacyjnych brakuje mi w takim razie chyba tylko soli fizjologicznej, ale tu mieli opakowanie 100 sztuk i stwierdziłam, że to przesada, będę kupować bardziej na bieżąco...
mi właśnie kurier przywiózł zamówienie z gemini mogłam jeszcze termometr wziąć, ale zapomniałam

Cytat:

moja pani stomatolog poleciła mi używanie pasty colgate i pomogło, zdarzy się jeszcze od czasu do czasu jakieś niewielkie krwawienie, ale na początku bardzo mi dziąsła krwawiły .

Cytat:

Mogłabyś wrzucić real foto?
zaraz zrobię fotkę i wrzucę

Cytat:

śliczne imię mam kuzyna Kubę i dlatego nie braliśmy go pod uwagę

Byłam w h&mie, ruszyła już wyprzedaż. Kupiłam na przyszłą wiosnę i lato bluzeczki z długim i krótkim rękawkiem po 10 zł i sweterek za 20zł. Zaraz cyknę fotkę i Wam pokaże. Śliczne rzeczy są. No i oczywiście Zosi kilka rzeczy

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:16   #4991
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Kubuś, bardzo ładnie i co, że popularne? Hania też bardzo popularna

A ja właśnie zeżarłam całą miskę sałatki! Czuję się taka zdrowa....ale teraz mam ochotę na rogalika z białym serem i dżemem!
Ja teraz cały czas coś jem, nie dlatego, że jestem głodna, ale taka ładna ta kuchnia i tak się cieszę, że ją mam, że ciągle zaglądam, otwieram lodówkę i muszę coś pokrajać, potem coś umyję, poprzestawiam, znowu coś zjem. Nie wychodziłabym z niej.
Stary 2014-06-17, 11:17   #4992
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Kubus bardzo ladne imie
MAteusz moj Tz tak ma na imie

U nas bedzie Olivia Anna
taka ze mnie zla kobieta ze bedzie miala po mnie drugie imie
a moja mama dumna chodzi ze bedzie miala na drugie po niej dobrze ze mamy tak sama na imie bo by sie obrazila

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:19   #4993
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

śliczne imię mam kuzyna Kubę i dlatego nie braliśmy go pod uwagę

Ja też mam kuzyna Kubę, ale jakoś mi to nie przeszkadza. W sumie wszystkie imiona są już "zajęte" przez kogoś.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Kubus bardzo ladne imie

U nas bedzie Olivia Anna
a moja mama dumna chodzi ze bedzie miala na drugie po niej dobrze ze mamy tak sama na imie bo by sie obrazila
Mama Ci dała na imię tak samo jak sama ma? O jaaa.
Stary 2014-06-17, 11:21   #4994
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam kuzyna Kubę, ale jakoś mi to nie przeszkadza. W sumie wszystkie imiona są już "zajęte" przez kogoś.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Mama Ci dała na imię tak samo jak sama ma? O jaaa.
ale ja mam takiego bardzo bliskiego i często u nas bywa więc nie chcieliśmy
Co do drugiego imienia mamy problem bo Franciszek Aleksander strasznie długie i chyba będzie bez

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:23   #4995
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

Kuba Mateusz ślicznie
Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
zapraszam Was do nowej odsłony naszego wątku Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV!

Wywaliłam zaginione mamusie, a dodałam dużo linków. Zachęcam do przejrzenia Jeśli uzbierałyście ciekawe linki, to proszę o priv. dokleję do listy.
super

Dziewczyny czy ja zaczęłam już 35 tydz aaaaaaaaaaaaaaa

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-06-17 o 11:24

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-17, 11:24   #4996
TheFall
Zadomowienie

No to skończmy ten wątek.
Stary 2014-06-17, 11:25   #4997
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja teraz cały czas coś jem, nie dlatego, że jestem głodna, ale taka ładna ta kuchnia i tak się cieszę, że ją mam, że ciągle zaglądam, otwieram lodówkę i muszę coś pokrajać, potem coś umyję, poprzestawiam, znowu coś zjem. Nie wychodziłabym z niej.

To masz jakieś usprawiedliwienie - a ja?? nić oprócz żarłoczności!

Cytat:
Kubus bardzo ladne imie

U nas bedzie Olivia Anna
Masz na imię tak samo jak mama? Zawsze się zastanawiałam, czemu ludzie tak robią Oczywiście bez urazy

Moja Mała Mysz będzie miała drugie imię po mojej babci Imię niezbyt popularne i starodawne, ale moim zdaniem ładne
A pierwsze imię, nie dość, że nam się podoba, to też ma dla nas duże znaczenie. Bo to połączenie imion mojej mamy i babci mojego męża - najważniejszych dla nas osób

Moja siostra ma drugie imię po mamie, a ja po prostu wymyślone i zawsze mi było trochę smutno, że ono nie ma żadnego znaczenia szczególnie, że mi się nie podoba

Hania

Stary 2014-06-17, 11:25   #4998
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Gratuluję wyboru imienia kiedyś to było dla mnie imię numer 1 dla ewentualnego synka. Ale w moim burzliwym wieloletnim związku zdarzały się krótsze i dłuższe momenty, kiedy nie byliśmy razem. No i miałam kiedyś taki epizod z jednym Kubą i od tej pory mój luby truchleje na sam dźwięk tego imienia

Co do kuchni, to normalnie zazdrość mnie zaraz zeżre ale rozumiem Cię doskonale i wiem, że sama też tak będę miała już zapowiedzieliśmy znajomym jakiś czas temu, że jak będziemy wreszcie u siebie, to przez trzy lata nigdzie nie jeździmy w odwiedziny, jak ktoś chce się spotkać, to zapraszamy do nas

Ja w gemini zapomniałam w końcu spojrzeć na to tantum rosa, a przecież polecałyście.
Stary 2014-06-17, 11:26   #4999
Optymistka26
Zadomowienie

Patrycja ty sie bidulo nameczysz ze swedzeniem
A siostra i mietowy kolor

Cytat:

Ale za to taniej

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
wiesz co teraz tak myślę, że mnie od zawsze bolały plecy właśnie w krzyżu i dysk też od czasu do czasu wypadł, może tym spowodowane te bóle krzyżowe?

Byłam w h&mie, ruszyła już wyprzedaż. Kupiłam na przyszłą wiosnę i lato bluzeczki z długim i krótkim rękawkiem po 10 zł i sweterek za 20zł. Zaraz cyknę fotkę i Wam pokaże. Śliczne rzeczy są. No i oczywiście Zosi kilka rzeczy
Przy wypadaniu dysku bole krzyzowe przy porodzie to podobno norma

Tez czekam na zamowienie z Gemini, zapomnialam tylko o Nospie

Oooo ja chce na zakupy do H&M

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-17, 11:26   #5000
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
No to skończmy ten wątek.

No skończmy , skończmy

Stary 2014-06-17, 11:28   #5001
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Mała Mysz będzie miała drugie imię po mojej babci Imię niezbyt popularne i starodawne, ale moim zdaniem ładne
A pierwsze imię, nie dość, że nam się podoba, to też ma dla nas duże znaczenie. Bo to połączenie imion mojej mamy i babci mojego męża - najważniejszych dla nas osób
a jakie to imię?

ja się właśnie zastanawiam nad sensem/potrzebą nadawania drugiego imienia. Szczególnie, że nic mi nie pasuje
Stary 2014-06-17, 11:28   #5002
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
No skończmy , skończmy
No tośmy skończyły!!
Zjem z tej okazji rogalika!!

Hania

Stary 2014-06-17, 11:29   #5003
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
No tośmy skończyły!!
Zjem z tej okazji rogalika!!
hahaha, najlepiej to sobie wszystko dobrze wytłumaczyć.
Stary 2014-06-17, 11:29   #5004
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Co sprzedajesz ? Jeśli można wiedzieć oczywiście

.
Vvenus podbijam pytanie ;-)

Cytat:
Szefowa straszna!
Mi Tz nie pozwala ci jezdzic z troski. To mile. Ja nie jezdze do sklepu bo i tak nic nie kupie - kto za mnie to przyniesie? Zyje jak borsuk w norce Do spozywczego i na targ daje Tz liste, do dzieciecego mam bliziutenko wiec ide ogladac a na zakupy wybieram sie sobote z Tz zeby to przyniosl.
Super ze kuchnia juz uruchomiona. Czekamy na final i fotki.

Dentystka kazala zmienic szczoteczke na miekka i kupic paste na krwawiace dziasla.

Panteurka podoba mi sie to wypelnienie. Sama o nim myslalam ale wole by powloczka byla naturalna z bawelny itp a nie mikrofibry choc sama pod taka spie

Myslalam o Nino albo Senna Baby Satine ok 92zl w sklepie obok za podusie z koldra. Poszycie z bawelny satynowej
http://allegro.pl/senna-baby-koldra-...263281763.html.

Albo Snibbs tez w bawelnie http://www.smyk.com/komplet-poscieli...t-niemowlaka-p

lub AMW actigard za 70zl bez podusi
http://www.smyk.com/amw-actigard-kol...t-niemowlaka-p

ewentualnie
http://www.smyk.com/amw-kolderka-baw...t-niemowlaka-p
Wypelnienie i poszycie na kolderce bawelniane. 60zl bez podusi. Ale czy nie bedzie za ciezka?Dotykala ja moze ktoras z was? Co wybrac??
Optymistka ja mam ten zestaw z senna baby jest boski jakość super, mięciutka. Poduszka i kołderka.

http://www.sennababy.pl/ kołdra jest puszysta a te materiał delikatniutki.

Kurier przyniósł tą drugą grubą poduszkę i jest ładnie wykończona, ale jednak materiał, nie jest aż tak milutki, więc dokupię samą kołderkę z innej firmy. Ale to później bo nie ma na razie takiej potrzeby. Nie wyobrażam sobie przykrywac dziecka takimi wielkimi kołderkami przez pierwsze 6 mc-y, są za duże. Moja będzie spałą w spiworku.

A wypełnienia wybrałaś super. ;-)

Patrycja niezły jest ten koleś ;-)

Papryczka odpuszczam i nie będę mu odpisywać, napisał, że po pół roku znika to ostrzeżenie. Można mieć ponoć 5. Oby to była prawda.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:31   #5005
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Tez czekam na zamowienie z Gemini, zapomnialam tylko o Nospie
Kurde, nie pomyślałam. Całą ciążę nie brałam ani razu, więc nawet nie mam w domu, ale w końcówce to się może przydać... ciekawe jak duża różnica między gemini a zwykłą apteką, bo jak potem przepłacę dwa razy to się wkurzę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości