W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-17, 09:43   #4951
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Dziewczyny, jak u was z prowadzeniem samochodu? Ja wczoraj znów musiałam fotel przestawić, już całkiem prawie leży, więc nie mam głowy jak oprzeć i zaczyna mi być niewygodnie...

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 09:50   #4952
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak u was z prowadzeniem samochodu? Ja wczoraj znów musiałam fotel przestawić, już całkiem prawie leży, więc nie mam głowy jak oprzeć i zaczyna mi być niewygodnie...

na razie dobrze mi się jeździ, nie muszę nic przestawiać

przyszedł mi kocyk tkany z mamissima super jest

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 09:51   #4953
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A w ogóle, dziś zaczynam 32 tc, więc 8 miesiąc. Dziewczyny...kiedy to minęło! Jestem naprawdę w szoku!!!!

Brawo ;-)

Cytat:

Tez jeżdżę z odchylonym siedzeniem ale jest luzik ;-)

zVenus tez mam sklep na allegro i jeśli bym napisała klientce ze nie ma sprawy i może zrezygnować z zakupu to nie wysłalabym jej bana ,a zresztą jak wcześniej pisałam kilka takich i blokują Ci konto

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-06-17 o 09:55
papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 10:20   #4954
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość

A tak na marginesie, to śmiać mi sie chciało z mojego meża jak weszlismy do sklepu....widziałam ze czuł sie zagubiony w tch wszystkich wózkach łóżeczkach i huśtawkach, a ja mu tylko pokazywałam, co jest fajne i co bedzie trzeba kupić, to robił oczy A jak pytałam pani o rózne rzeczy dotyczace wózka, to sie dziwił że tyle wiem(ale potem mi powiedział, "no tak mamusie pl")
Jestem przerażona moim niezdecydowaniem, w sumie to już nic nie wiem
Moj byl zaskoczonym moim przygotowaniem do zakupow bo mialam pytania o kazda rzecz wypisane na kartce a on tylko tlumaczyl i mowil ze mu bylo glupio bo on o polowie spraw nie mial pojecia

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Co do bólu to najgorszy chyba jaki mnie spotkał to jak sobie poparzyłam całą stopę... Nie zapomnę tego do końca życia, pierwszy raz dosłownie wyłam z bólu!
Oglądając Porody nie widziałam, żeby któraś płakała także może naprawdę nie będzie aż tak źle znowu
Bardzo wspolczuje
ja sobie oparzylam reke i teraz goracych rzeczy unikam jak ognia

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja co miesiąc przy okresie miałam taki ból, że wymiotowałam i nie mogłam się poruszać. Dwa dni wyjęte z życiorysu. Odziedziczyłam od strony mamy takie tyłozgięcie, że nawet mój lekarz był pod wrażeniem, że tak się da. Ponoć po pierwszym porodzie przechodzi.
ja tez okresy mialam niezaciekawe ale odkad bralam tabletki antykoncepcyjne to zapomnialam co to bol przy okresie i obfity okres

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Wykoncze sie....znow powtarza sie ten bol pepka ale okazuje sie ze to chyba promieniujacy od kregoslupa bol z powodu dyskopatii. Boli tak sk....o mocno ze chyba bede znow plakala z bolu. Mam nadzieje ze moje dziecko nie bedzie smutaskiem bo tyle co ja juz przeplakalam w ciazy to szok (z bolu i zlych wiadomosci). Az mi niedobrze od tego bolu brzucha auaaaaa
Jeju tak mi Ciebie zal ze musisz sie tak meczyc
na pewno Twoje malenstwo nie bedzie smutaskiem bedzie szczesliwe ze ma taka dzielna mame !

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
dzień kalafiora. To był jeden z dziwniejszych poniedziałków...mam nadzieję, że cały tydzień nie zostanie okrzyknięty TYGODNIEM KALAFIORA CIĄŻOWEGO

~~~

Mój TŻ rozłożył się konkretnie. Głos ma oryginalny niczym speaker w TV. Zatoki zawalone, kaszel do tego mu się zrobił jakby się przyznał to bym antybiotyk mu załatwiła aleee gdzie on coś się odezwie. Mam ochotę go rozszarpać. Nie mogę się zarazić od niego NIE TERAZ !! A czuje, że mnie w nosie kręci. . . . .
Zrobiłam jemu i sobie duży kubek mleka z miodem, masłem i czosnkiem.

~~~~~

Kornela rozpycha się w brzuchu konkretnie. Spać nie mogę
Kalafior ciazowy jest fajny raz na jakis czas

ale nie spicie razem mam nadzieje ?
wygon go jak najdalej od Ciebie zeby Cie nie zarazal i powinnas go unikac bo nie ma zartow

a moja jak fika tto mnie tak boli

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
[

Kurczę poszłam ok. północy spać i już sie rozbudziłam
Tak mam jakj sie czyms stresuje A dokładnie moimi poprawkami do mgr....czy zdaże to ogarnąć i czy nasza promatorka nie bedzie kręciła nosem jak do niej pojedziemy z dziewczynami ....Ze strony uczelni mieliśmy z nią z 5 spotkań, na cały rok, a teraz musimy jej szukać(sama powiedziała kiedy jest w wawie i mozemy do niej przyjechać na APS a wczoraj sie dowiaduje ze jednej dziewczynie z gru[y zrobiła łaske, ze się z niad zisiaj spotka a tylko na sam podpis, bo prace ostatnio jej zaakceptowała....
Dobra biorę sie za poprawki, trzymajcie sie kochane
a ja poszlam spac po 21 i wstalam o 9.30 wiec jestem wyspana w koncu !!!!

na pewno sobie poradzisz nie ma czym sie stresowac na zapas
zeby poprawki Ci szybko poszly i miala juz to z glowy

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Mnie obudził mąż, bo znowu się tłukł wychodząc do pracy No to już wstałam. Idę dziś na posiew, a potem siedzę w domu i czekam na paczki z wyprawką od asplaneta_pl (wybrałam ze względu na te pieluszki bambusowe i aspirator Tufi - ma dobre opinie i był tani). A druga przesyłka to różowa, 4 piętrowa suszarka na pranie Także w tym tygodniu piorę ciuszki w Dzidziusiu, prasuję i układam.
Moj to zawsze jak sie szykuje mnie budzi jakos nie moge mu wytlumaczyc zeby byl cicho chodzi jak slon

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość

pati hustawka bardzo fajna ja miałam dylemat czy kupic leżaczek czy wlasnie hustawke bo na oba niestety nie mam miejsca
my kupilismy tylko lezaczek na hustawke w 2 pokojowym mieszkaniu jakos nie bylo miesjca ale jak za rok przeprowadzimy sie do wiekszego mieszkania z ogrodem to tam malej zrobimy plac zabaw bo bedzie akurat na bujanie w hustawce

Cytat:

Kurcze, dziewczyny, wynosiłam suszarkę z praniem na balkon i walnęłam się nią w dół brzucha, właściwie w kość łonową. Mam nadzieję, że nic nie zrobiłam Małej...chyba nie, co? Chyba nie tak łatwo Maluchowi coś zrobić, jakoś mocno się nie walnęłam ... ale ze mnie niezguła

Nawet się dziś wyspałam - szok. Pierwszy raz od bardzo daaawnaaaaa...
Kochana ja sie tez tak juz walnelam
jak latalam z suszarka z lazienki do pokoju
tez sie martwilam ale wszystko skonczylo sie dobrze

Cytat:
A w ogóle, dziś zaczynam 32 tc, więc 8 miesiąc. Dziewczyny...kiedy to minęło! Jestem naprawdę w szoku!!!!

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 10:25   #4955
Optymistka26
Zadomowienie

Usnelam o 3:40 i od 8 nie spie ale lepiej sie czuje

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
może to bóle krzyżowe? mnie właśnie jak mam skurcze to bolą plecy i to są właśnie te bóle krzyżowe, a przy porodzie są 100 razy silniejsze.

ja na spacery nie chodzę w ogóle, czasami przejdę kawałek z auta do sklepu i mam wrażenie, że mały mi wyleci i oczywiście brzuch robi się twardy.
Kawalek z auta do sklepu to ja juz sobie zaliczam do spacerow. Jak chce zaczerpnac powietrza to musze wyjsc z bloku(balkonu nie mam). Nie ustoje wiec ide do lawki i to sie szumnie u mnie nazywa "spacer".

Przed tymi krzyzowymi ostrzegal mnie ortopeda bo z dyskopatia i porodem SN moze byc zleeee. Musze sie wsluchac czy to bole krzyzowe bo jak tak to da mi wskazanie na cc zeby mi dysk nie wypadl w trakcie porodu

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 10:27   #4956
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie badanie hemoglobina glikowana i jest wg laboratorium trochę poniżej normy czyli mam lekkie niedocukrzenie. Czyli dobrze prowadzę dietę. Gdyby było powyżej to byłoby żle.
Uspokoiło mnie to. Cukry nadal skaczą.

Dzwoniłam do szpitala na Karową, żeby umówić się na spotkanie w sprawie tych cukrów, odebrała sekretarka i wypaliła do mnie z teksem że pewnie źle dietę prowadzę i kazała się spowiadac co jem i jakie cukry. Wkurzyło mnie to, bo dietę znam na pamięć a cukry i tak skaczą.

Nie umiała mi odpowiedzieć na medyczne pytania odnośnie tego badania i brania insuliny, tylko przyznała się, że jest sekretarką i mam pecha, bo wszyscy lekarze gdzieś tam są i mam dzwonić jutro.

Oni słyną z takiego podejścia.

Napisałm też do kokainakokaina swoją drogą niezła nazwa na sklep
Chcę u niej zamówić zasłony szare w biłae kropeczki do pokoiku, ale potrzebuje dluże

http://allegro.pl/zaslony-zaslonki-d...335770791.html

do tego spodobała mi się pościel w gwiazdki granatowo czerwone i za uszycie większego rozmairu 110/130 dopłata tylko 4 PLN

http://allegro.pl/sisi-2-cz-posciel-...335910911.html

i wezmę też poszewki na jaśki w gwizdki.

http://allegro.pl/poszewka-na-podusz...335786951.html

Tylko nie wiem - pomóżcie dziewczyny czy wziąć ochraniacz biały czy też w gwiazdki. Mam już jeden biały ze srebną kokardką,

http://allegro.pl/ochraniacz-do-loze...315853972.html
To dobrze ze diete prowadzosz prawidlowo
widocznie nie masz wplywu na to ze tak Ci cukry skacza
mozesz cos z tym zrobic ?

No tak gdy cos zle wychodzi to zawsze zwalaja wine ze to Ty cos zle robisz

Mi sie bardziej podoba w gwiazki

Super rzeczy wybralas podobaja mi sie tutaj w Niemczech trudno znalezc takie rzeczy a z allegro jakos nie widzi mi sie zamawiac wole bezposrednio ze sklepu kupic

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Usnelam o 3:40 i od 8 nie spie ale lepiej sie czuje
super, ciesze sie

Nasze szczescie
Stary 2014-06-17, 10:31   #4957
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Tak to gbs

Oglądam DDTVN i jest wywiad z prof. Chazanem - drażnią mnie wypowiedzi tego chłopa!

weż nie mów , to chyba jedyna ze spraw, ktora mi podnosi tak cisnienie ze juz przestalam czytac i ogladac .

ja rozumiem własne sumienie, ale nie rozumien-jak w panstwie prawa mozna miec prawo w dupie i głosno o tym mowic? a władze co na to? nic .
po drugie klauzula sumienia dotyczy pojedynczego lekarza, a on nawet nie mial robic zabiegu,,,no cóz pan Chazan czuje sie bogiem we "włąsnym" szpitalu . jego podejscie daje mi obraz pysznego dupka, jakiegos kurde nadczłowieka ktory ma we własnym mniemaniu moralne prawo o decydowaniu o losie, sumieniu i pogladach innych maluczkich i głupich ludzi czyli lekarzy pracujacych w szpitaliu i pacjentów (a to mi sie kojarzy w pewną ideologią )

pozaty m sorry-moje sumienie nie pozwala mi dawac d... na ulicy, wiec nie zostalam prostytutką, lekarz tez powinien rozwazyc czy jego sumienie pozwala mu wykonywac ten zawód zgodnie z prawem i przysięgą hipokratesa
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 10:35   #4958
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
kiedyś miałam podobną sytuację na allegro, najpierw sprzedawca wyraził zgodę, dogadaliśmy się, a potem ostrzeżenie od allegro. Można się wkurzyć!
edit! Doczytałam co napisała zVenus i trochę mi się rozjaśniło w głowie, więc rozumiem takie zachowanie. Ale warto byłoby uprzedzić takiego allegrowicza, a nie zapewniać, że wszystko w porządku a tu nagle taka niespodzianka.

Ja bym wzięłam ochraniacz też w gwiazdki, bardzo mi się podoba ten wzór i już sobie wrzuciłam do ulubionych tego sprzedawcę i chyba wezmę pościel od niego. Widziałam też wypełnienia kołdra + poduszka w cenie 29,99zł. Ciekawe jak z jakością, bo cena bardzo korzystna.
Dziekuję to też wezmę w gwiazdki.

Myślałam o tym wypełnieniu, ale jednak boję się jakości.

Zakupiłam z innej firmy.

Sennababy - super jakość ok. 59 PLN

a teraz dokupiłam

taką:

http://allegro.pl/antyalergiczna-pod...325380090.html gruba poduszka bo na przyszłość, jak będzie Mała większa, a teraz posłuży dla starszej córci.

i kołdra

http://allegro.pl/antyalergiczna-kol...318839346.html

Można wziąć w zestawie z płaską poduszką.

Cytat:
czekam na fotę! Ja z moich jestem bardzo dumna - omijają łóżeczko, przewijak, fotelik. Chyba im w nagrodę kupię fajny drapak.

za wizytę!
A z proszkiem to chyba nic straconego. Zdaje się, że większość planuje tylko pierwsze pranie zrobić w tym proszku, uprasować, a potem już w normalnym, ale bez płynu.

same sobie wybrały panny taki tytuł Ja głosowałam na kocy z biedronki

zVenus siedzenie wcale nie jest dobre no chyba, że masz mega wygodny fotel. Może podkładaj sobie poduchę? Ja już w 3 mc w pracy siedziałam na poduszce.

Czyli lepiej by było zwrocić?

A ta sekretarka to przegięła, żeby tak się wydzierać i Cię maglowac :/
za dietę!

A pokaż ten ochraniacz w kokardki. Chcociaż ja i tak bym wzięła cały komplet w gwiazdki. Ochraniacz też może Ci się zabrudzić, więc można mieć dwa

uu, to sporo.. Przy normalnym zwrocie też tyle płaci?
A Ty czym handlujesz?

ButterBear nie martw się! Na pewno nic się nie stało. Jakbyś upadła na brzuch, to wtedy byłby strach.

Kurczę, wczułam się w tworzenie nowego wątku i już nie zdązę do laboratorium na posiew.. eh, to jutro pojdę Piszcie szybciej, bo ja tu czekam z otwarciem
Pościele ma takie:

http://www.justbaby.pl/posciel-4-cze...ze-bialym.html

z ochroniaczem

i taką bez ochroniacza

http://dolly.com.pl/pl/p/NC-POSCIEL-LIMONKOWE-PASKI/247

a teraz chcę tą z ochroniaczem:

w gwiazdki.

i wezmę też w kolorze pościeli ten ochroniacz.

w sumie będą 3 komplety, a pomyślałam, że do żłobka i przedszkola przyda się mieć zapas takiej pościeli.

Cytat:

Papryczko czyli sklep może mi anulować to ostrzeżenie bez ponoszenia kosztów? To jest dobra wola sprzedawcy?
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 10:35   #4959
Mamamarta2010
Raczkowanie

Dziendobry! Wstalam po 7 i teraz juz poszlabym znow spac, ale obiecalam Tomkowi spacer, on juz buty ubral a ja na wizazu jeszcze heheeh

Dzieki Dziewczyny za komentarze dot. fugi, zrobie zdjecie i wstawie to same ocenicie, dzisiaj podobno nieco jasniejsza..

Cytat:
Tez nie spie - wzielam nospe forte i od godziny czekam na jej zbawienne dzialanie.
Brzuch napiety do granic mozliwosci od 2 h.
Nic dzis nie robilam, doslowne NIC! Posiedzialam chwile na lawce przed blokiem by lyknac swiezego powietrza i juz mam noc z glowy
Mama tez nie spi bo ja tak boli takze lezemy sobie, jeczymy i lykamy tabletki ale nie pomaga
ojej to brzmi starsznie, wspolczuje Wam! hmm a moze kapiel w takiej nie za cieplej wodzie by troche rozluznila brzuch? Mi pomaga, jeszcze ksiazka czy gazeta do tego i tak sie najlepiej relaksuje...
Pewnie masz to dodatkowo ze stresu... Biedna jestes, juz niedlugo, jeczze tylko troszeczke wytrzymaj, ale i tak juz jest super i jestes mega dzielna ze dajesz rade z tym wszytskim!!!
Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
[
Kiedy ta fuge robiliscie? Moze jeszcze nie wyschla? Uszy do gory, niestety, zawsze zdarzają się jakiś wpadki
?
Wczoraj, jak przyszlismy wieczorem to probowalam skrobac paznokciem ale twarda byla strasznie juz i nawet sie nic a nic nie skrobnelo
Snilo mi sie ze fuga zbielala ale jak weszlam do kuchni to plytki byly ciemniejsze a meble zamiast biale to brazowe

Lece na spacer, widzte ze nowy watek juz istnieje, zaraz lookne co tam sie dzieje moze pisze juz w niewlasciwym miejscu

mileghgo dnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

P.S. Wczoraj zamowilam oilatum baby na allegro, za 2 butelki 500 mol dalam ok 90 zl z przesylka.
Zamowilam tez biustonosz ale boje sie ze rozmiar bedzie zly, o taki:

http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...277846058.html

oby byl dobry, jutro i tak podjade do galerii w poszukiwaniu jakiegos...

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 10:38   #4960
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Przed tymi krzyzowymi ostrzegal mnie ortopeda bo z dyskopatia i porodem SN moze byc zleeee. Musze sie wsluchac czy to bole krzyzowe bo jak tak to da mi wskazanie na cc zeby mi dysk nie wypadl w trakcie porodu

tez mam dyskopatie i wskazania do cc od neurochirurga, powiedzial ze nie ma szans na sn...bo nie wiadomo czy by mnie np nie sparalizowało .
no ale ja mam juz wypadniety dysk...
zreszta jeden neurochirug zakazał mi zachodzenia w ciaze z moim kregosłupem ..na szczescie inni lekarze nie potwoerdzili tej opini, wiec go olałam
Stary 2014-06-17, 10:40   #4961
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Witam sie w 34 tc

Nasze szczescie
Stary 2014-06-17, 10:44   #4962
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Ja jeżdżę normalnie, oparcie mam ustawione praktycznie pionowo, bo inaczej nie czuję do końca przodu, całe szczęście, że mam mały brzuch bo jak ostatnio odsunęłam fotel o jedno oczko to już prawie nie sięgałam do pedałów.

Dla mnie w ogóle ta sytuacja z klauzulą sumienia jest absurdalna i niedorzeczna. Gdyby to zależało ode mnie to każdy lekarz, który próbowałby się na to powoływać powinien dostać dyscyplinarkę i szukać sobie nowej pracy.
W pracy się pracuje a nie wydziwia. Bez różnicy jakie ma się wykształcenie i stanowisko. Gdyby w mięsnym był wegetarianin i odmawiał każdemu sprzedaży schabowego to wyleciałby z roboty na zbity pysk.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 10:47   #4963
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Moze masz alergie?
Nie sądzę, bo zaczęło się lekko w sobotę, rozkręciło na maxa w niedzielę, wczoraj już było lepiej a dzisiaj przechodzi. Alergię mam owszem na pyłki, ale u mnie to zawsze tylko nos + oczy, a bez bólu gardła czy kaszlu (chyba, że w ciąży się pozmieniało...) i trwa zdecydowanie dłużej ale nigdy nie udało mi się zapamiętać, kiedy mnie najbardziej dopada i co wtedy pyli.

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Moj skubaniec tez sie jeszcze nie obrocił. Lezy bokiem, ale chyba maja jeszcze czas zeby sie obrocic
[...]
Kupiłam dziś huśtawke Była wystawiona na ebayu za 25F do licytacji, a ja z glupoty napisałam wiadomość do sprzedawcy czy za 20 jej nie sprzeda. Padłam ze zdziwienia jak odpisał, ze tak Pozniej sie zastanawiałam czy wogole mi się podoba i jakie ma funkcje itp,itd..ale szybko pojechalismy ja odebrac, wygląda jak nowiutka
Moja siedzi na pęcherzu i też mam nadzieję, że zdąży się obrócić.
A huśtawka super, no i jaka okazja!

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ja jakos nie jestem w stanie odroznic czesci ciala czasem jakas wypuklosc sie pojawi z jednej strony, to moge tylko zgadywac ze to glowa albo pupa.
Ja tak myślałam, że się już córa przekręciła i to pupa albo co, a się okazało, że nieprawda. Takie wypukłości to równie dobrze mogą być obie rączki w piąstki obok siebie albo ugięte kolanka

Cytat:
Co do Chazana, to mam nadzieję, że zostaną wyciągniętne jakieś sankcje prawne w stosunku do niego. Co więcej, uważam, że to nie w porządku, że nie informuje swoich pacjentek na wstępie o swoim podejściu i światopoglądzie. Ja chciałabym wiedzieć idąc do lekarza!!
A o co w ogóle chodzi, bo ja nie w temacie?

Cytat:
Ja jeżdżę normalnie, tylko od jakiegoś czasu już ciężko się wychylać na boki/do tyłu, ale to tylko się robi raczej przy parkowaniu czy wyjeżdżaniu skądś, więc nie stanowię zagrożenia, po prostu robię to ciut dłużej i sapię fotel mam chyba minimalnie dalej od kierownicy, ale nie umiem tego dokładnie ocenić, bo zmieniłam samochód. Ale prowadzi mi się coraz gorzej w sensie skupiania się i siedzenia w jednej pozycji, więc jak mogę, to jestem pasażerem, a wcześniej tego nie lubiłam (szczególnie swoje auto wolałam prowadzić sama, teraz z chęcią oddaję kierownicę mężowi).

Wydałam 420 zł w gemini miałam nic nie kupować na razie.. ale skończyły mi się witaminy, wzięłam też zapas dla męża, bo jest tak styrany że ledwo chodzi i może coś mu to pomoże (sam prosił, a to znaczy, że jest źle ). Więc zamówiłam od razu jeszcze octenisept, płyn do kąpieli, krem dla dziecka, krem do pupki (wszystko hippa), alantan w maści i kremie bo nie wiedziałam co lepsze , bibułki do pieluszek, kolejne wkładki laktacyjne na próbę małą paczkę i mam nadzieję, że w końcu będą dobre.. proszek do prania dla dzieci do białego i do koloru i termometr elektroniczny z rzeczy pielęgnacyjnych brakuje mi w takim razie chyba tylko soli fizjologicznej, ale tu mieli opakowanie 100 sztuk i stwierdziłam, że to przesada, będę kupować bardziej na bieżąco...
Stary 2014-06-17, 10:47   #4964
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
wygon go jak najdalej od Ciebie zeby Cie nie zarazal i powinnas go unikac bo nie ma zartow
Teraz to już nie ma znaczenia. Wirus jest aktywny jeszcze zanim wystąpią objawy, także zarazić mógł już dużo wcześniej.

No nie mów, że u nas są ładniejsze rzeczy

WhiteCoffee odnośnie tej żyrafy sophie to u mnie by idealnie pasowała Przypadkiem kupiliśmy takie duże naklejki na ścianę z żyrafami, potem przypałętała się maskotka żyrafa, kupiłam przybornik na pieluchy - zyrafę, a potem TŻ kupił w OBI naklejkę na kontakt z zyrafą Powiem szczerze, że już mi bokiem wyszły te żyrafy i zaraz je wszystkie pościągam Nawet nie zauważyłam kiedy się tak rozpanoszyły!
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
pozaty m sorry-moje sumienie nie pozwala mi dawac d... na ulicy, wiec nie zostalam prostytutką, lekarz tez powinien rozwazyc czy jego sumienie pozwala mu wykonywac ten zawód zgodnie z prawem i przysięgą hipokratesa
racja. I jak ma się religia do nauki? Już pomijając pigułki "po", to innych leków też nie powinni przepisywać, bo to też ingerowanie w ciało ludzkie. Niech pacjentka czeka na cud, zamiast się leczyć czopkami
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 10:53   #4965
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
weż nie mów , to chyba jedyna ze spraw, ktora mi podnosi tak cisnienie ze juz przestalam czytac i ogladac .

ja rozumiem własne sumienie, ale nie rozumien-jak w panstwie prawa mozna miec prawo w dupie i głosno o tym mowic? a władze co na to? nic .
po drugie klauzula sumienia dotyczy pojedynczego lekarza, a on nawet nie mial robic zabiegu,,,no cóz pan Chazan czuje sie bogiem we "włąsnym" szpitalu . jego podejscie daje mi obraz pysznego dupka, jakiegos kurde nadczłowieka ktory ma we własnym mniemaniu moralne prawo o decydowaniu o losie, sumieniu i pogladach innych maluczkich i głupich ludzi czyli lekarzy pracujacych w szpitaliu i pacjentów (a to mi sie kojarzy w pewną ideologią )

Dokładnie.
Jesli ma takie podejście, to nie miał zostać lekarzem, a księdzem.
Niestety, to zawód, który moim zdaniem wymaga pewnej neutralności. Lekarz, psycholog, pielęgniarka, nauczyciel - generalnie zawody zaufania publicznego.
Rozumiem, on nie chce usuwać ciąży...ale ma obowiązek wskazać lekarza, który to zrobi...Fakt, ze sprawa tego małżeństwa jest dość dziwna, bo uczepili się tego Chazana jak wesz kożucha, zamiast iść do kogoś innego, skoro i tak byli zdecydowani, ale tego już oceniac nie będę. Uważam, że powinni tez otrzymać pomoc psychologa.

Nie rozumiem tego, że w deklaracji wiary napisane jest, że prawo boskie jest nad prawem ludzkim. I już. Czyli np. ja mogę stworzyć deklarację, że prawo hammurabiego jest dla mnie nad prawem ludzkim i jak mi ktoś coś ukradnie, to mu urąbię rękę? Zbiorę podpisy i już! No to przecież jest jakiś absurd!
Ja sie pytam, czy my żyjemy w państwie prawa, czy w państwie kościelnym? Eh..

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 10:54   #4966
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Gdyby w mięsnym był wegetarianin i odmawiał każdemu sprzedaży schabowego to wyleciałby z roboty na zbity pysk.
Haha, dobre porównanie
Stary 2014-06-17, 10:54   #4967
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie gdzies sa tylko to trzeba chodzic po sklepach a ja nie mam sily + trzeba jechac dalej bo u nas sa tylko same sieciowki a takich sklepow typowo dla dzieci nie ma

Nasze szczescie
Stary 2014-06-17, 10:55   #4968
TheFall
Zadomowienie

Odnośnie kontroli z ZUS to chyba sporadycznie je robią ciężarnym i raczej nie robią im problemów.
A jak tak piszemy o ZUS i o tym jak się szefowie potrafią zachować (h4linka) to w poprzedniej pracy po tym jak złożyłam wypowiedzenie, szefowa nie dawała mi spokoju, szantażowała mnie, że mnie oskarży o kradzież, kazała robić sprawozdania z czasów funkcjonowania firmy, a połowy dokumentów brakowało, no piekło na ziemi mi urządziła tylko dlatego, że chciałam odejść.. Przecież mam do tego prawo. Okres wypowiedzenia trwał tylko 2 tyg. chciałam chodzić do pracy i zachować się fair, czyli pozamykać wszystkie sprawy. Ale się nie dało, miałam bóle głowy, mdłości z nerwów, moja mama kazała mi iść na zwolnienie i nie zgrywać bohatera. Tak zrobiłam, to moja szefowa wydzwaniała do lekarza i straszyła go, że komisję na niego naśle, że nas wszystkich zniszczy, że ani jego ani mnie już nikt do pracy nie przyjmie. Chciała mi kontrolę ZUS załatwić, ale nikt nie przyszedł. Więc chyba trzeb mieć mocne podstawy nawet przy zgłaszaniu pracownika do kontroli.

zuken no nieźle sobie tą stopę załatwiłaś. Ja też miałam kilka wypadków w życiu, jak miałam 1,5 roku spadłam ze schodów i na koniec przygrzmociłam o ścianę jeszcze. Podobno tak spuchłam, ze nie było mi widać oczu, a koniec końców miałam tylko złamany nos, który mi prostowali dopiero jak miałam 15 lat. W przedszkolu za to brat wbił mi gwoździa w policzek, też było miło

kasia_ruda mi się jeździło dobrze, ale od pewnego czasu Tż mi zabronił prowadzić. Dzisiaj miał pojechać na spotkanie a ja w tym czasie miałam się wybrać do sklepu, chciałam wziąć samochód i potem po niego pojechać no bo bez sensu żebym w sklepie z pakunkami czekała na niego. To on nie da mi bo się coś stanie, zemdleję, zaboli mnie, uderzą we mnie …no same tragedie wymyśla. No to nie jadę do sklepu bo po co.

Polly_ ja w ogóle jestem sceptycznie nastawiona do tej klauzuli sumienia no bo gdzie to ma granice. Teraz to się odnosi do wiary katolickiej, a jak się rozszerzy na inne wyznania? Lekarzowi wiara zabroni robić transfuzję to jej nie zrobi, inny nie uzna przeszczepów itd. Gdzie tu jest sens? Pacjent nie może decydować o swoim ciele... przerażające.

Kuchnia już gotowa! …przynajmniej na tyle żeby z niej korzystać
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 10:55   #4969
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuję to też wezmę w gwiazdki.

Myślałam o tym wypełnieniu, ale jednak boję się jakości.

Zakupiłam z innej firmy.

Sennababy - super jakość ok. 59 PLN

a teraz dokupiłam

taką:

http://allegro.pl/antyalergiczna-pod...325380090.html gruba poduszka bo na przyszłość, jak będzie Mała większa, a teraz posłuży dla starszej córci.

i kołdra

http://allegro.pl/antyalergiczna-kol...318839346.html

Można wziąć w zestawie z płaską poduszką.

Pościele ma takie:

http://www.justbaby.pl/posciel-4-cze...ze-bialym.html

z ochroniaczem

i taką bez ochroniacza

http://dolly.com.pl/pl/p/NC-POSCIEL-LIMONKOWE-PASKI/247

a teraz chcę tą z ochroniaczem:

w gwiazdki.

Papryczko czyli sklep może mi anulować to ostrzeżenie bez ponoszenia kosztów? To jest dobra wola sprzedawcy?

każda pościel bardzo śliczna ;-) me gusta ;-)

Ostrzeżenie wystawia sprzedajacy i może je również usunąć.
Tu pewnie chodzi o zwrot prowizji od sprzedazy a bez ostrzeżenia allegro nie zwróci Sprzedającmu pieniedzy. I to jest dobra wola sprzedawcy.

Cytat:
Witam sie w 34 tc
Brawo ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:02   #4970
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Odnośnie kontroli z ZUS to chyba sporadycznie je robią ciężarnym i raczej nie robią im problemów.
A jak tak piszemy o ZUS i o tym jak się szefowie potrafią zachować (h4linka) to w poprzedniej pracy po tym jak złożyłam wypowiedzenie, szefowa nie dawała mi spokoju, szantażowała mnie, że mnie oskarży o kradzież, kazała robić sprawozdania z czasów funkcjonowania firmy, a połowy dokumentów brakowało, no piekło na ziemi mi urządziła tylko dlatego, że chciałam odejść.. Przecież mam do tego prawo. Okres wypowiedzenia trwał tylko 2 tyg. chciałam chodzić do pracy i zachować się fair, czyli pozamykać wszystkie sprawy. Ale się nie dało, miałam bóle głowy, mdłości z nerwów, moja mama kazała mi iść na zwolnienie i nie zgrywać bohatera. Tak zrobiłam, to moja szefowa wydzwaniała do lekarza i straszyła go, że komisję na niego naśle, że nas wszystkich zniszczy, że ani jego ani mnie już nikt do pracy nie przyjmie. Chciała mi kontrolę ZUS załatwić, ale nikt nie przyszedł. Więc chyba trzeb mieć mocne podstawy nawet przy zgłaszaniu pracownika do kontroli.

W przedszkolu za to brat wbił mi gwoździa w policzek, też było miło

kasia_ruda mi się jeździło dobrze, ale od pewnego czasu Tż mi zabronił prowadzić. Dzisiaj miał pojechać na spotkanie a ja w tym czasie miałam się wybrać do sklepu, chciałam wziąć samochód i potem po niego pojechać no bo bez sensu żebym w sklepie z pakunkami czekała na niego. To on nie da mi bo się coś stanie, zemdleję, zaboli mnie, uderzą we mnie …no same tragedie wymyśla. No to nie jadę do sklepu bo po co.

o jezuu co Ty mialas za szefowa, ze tacy ludzie istnieja masakra
jestem w szoku

gwozdzia? o jaa to niezle
Martwi sie Twoj Tz

Super ! pewnie sie doczekac juz nie moglas tej kuchni

Nasze szczescie
Stary 2014-06-17, 11:03   #4971
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
A o co w ogóle chodzi, bo ja nie w temacie?
.
Ojej, to temat rzeka.
Sprawa lekarza, który odmówił legalnej aborcji kobiecie, której dziecko jest bardzo chore...i najprawdopodobniej nie przeżyje.

Cytat:
racja. I jak ma się religia do nauki? Już pomijając pigułki "po", to innych leków też nie powinni przepisywać, bo to też ingerowanie w ciało ludzkie. Niech pacjentka czeka na cud, zamiast się leczyć czopkami
To są jakież bzdury.
Po pierwsze tabletki 'po', to tabletki, które mają na celu zagęszczenie śluzu i nie doprowadzić do zapłodnienia...więc jak tu mówić o tabletkach 'wczesnoporonnych', skoro nie może dojść do poronienia, skoro nie doszło do zapłodnienia.
Po drugie, tę klauzulę podpisali też np. anestezjolodzy - to rozumiem,że znieczulenie jest niezgodne z prawem bożym, cierpieć to rzecz ludzka. Więc będą robić operację na żywca? Nie kumam!

Cytat:

Włos się jeży na głowie, jak się czyta takie rzeczy.
Powiem Ci, że ja poszłam na l4 w pierwszej pracy i pracodawca nasłał na mnie zus. Miałam 3 kontrole, tzn musiałam się stawić w zusie. I wiem, że to oni nasłali, bo pierwsze wezwanie dostałam po tygodniu. A zus nie interweniuje, póki pracodawca płaci.
To są skandaliczne zachowania pracodawców!!!

Super, że kuchnia już gotowa!!

Hania

Stary 2014-06-17, 11:07   #4972
kasia_ruda
Zakorzenienie

Mam dziś dzień "tysiąc pytań do". Do was oczywiście robicie coś specjalnego z dziąsłami? Jakaś pasta, płukanka dozwolona w ciąży, która pomaga na krwawiące dziąsła?

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

A z tym zusem to jest tak, że nawet jak masz zwolnienie leżące, to nie musisz być pod adresem zameldowania. Nikt nie powiedział, że masz leżeć u siebie, a nie np.u mamy, gdzie ktoś się tobą opiekuje. Dlatego najczęściej oni wzywają do siebie. I rzeczywiście to jest tak, że pracodawca kabluje i wtedt się to dzieje. No i przy działalności to nagminne, że kontrolują. Mam dwa takie przypadki w rodzinie, że pierwszego dnia zwolnienia do osób prowadzących własną firmę przyszła kontrola!

Stary 2014-06-17, 11:09   #4973
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dziś dzień "tysiąc pytań do". Do was oczywiście robicie coś specjalnego z dziąsłami? Jakaś pasta, płukanka dozwolona w ciąży, która pomaga na krwawiące dziąsła?
.
Ja stosuję pastę Biodent, profilaktyczna przy parodontozie i krwawiących dziąsłach. Chwalę sobie

Hania

Stary 2014-06-17, 11:11   #4974
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja stosuję pastę Biodent, profilaktyczna przy parodontozie i krwawiących dziąsłach. Chwalę sobie
Super, dzięki. Muszę sobie kupić, bo mi zaczęły krwawić dziąsła.

Stary 2014-06-17, 11:15   #4975
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość

Ja jeżdżę normalnie, tylko od jakiegoś czasu już ciężko się wychylać na
Wydałam 420 zł w gemini miałam nic nie kupować na razie.. ale skończyły mi się witaminy, wzięłam też zapas dla męża, bo jest tak styrany że ledwo chodzi i może coś mu to pomoże (sam prosił, a to znaczy, że jest źle ). Więc zamówiłam od razu jeszcze octenisept, płyn do kąpieli, krem dla dziecka, krem do pupki (wszystko hippa), alantan w maści i kremie bo nie wiedziałam co lepsze , bibułki do pieluszek, kolejne wkładki laktacyjne na próbę małą paczkę i mam nadzieję, że w końcu będą dobre.. proszek do prania dla dzieci do białego i do koloru i termometr elektroniczny z rzeczy pielęgnacyjnych brakuje mi w takim razie chyba tylko soli fizjologicznej, ale tu mieli opakowanie 100 sztuk i stwierdziłam, że to przesada, będę kupować bardziej na bieżąco...

a ja kombinuje jakby tu do 299 dobic
-po co ci masc do pupki+2 alantany? to chyba wszystko jest do dupki?
-jakie wkładki laktacyjne zdecydowanie odradzasz??
- jaki kupiłas proszek?
-a ten płyn do kąpieli hippa? i juz nie trzeba uzywac mydła?
- co do soli to ja chyba wrzucilam opak 50 sztuk...

sorki za tyle pytan , ale własnie one trzymaja mnie przed ostatecznym kliknieciem koszyka

Cytat:
Dokładnie.
Jesli ma takie podejście, to nie miał zostać lekarzem, a księdzem.
Niestety, to zawód, który moim zdaniem wymaga pewnej neutralności. Lekarz, psycholog, pielęgniarka, nauczyciel - generalnie zawody zaufania publicznego.
Rozumiem, on nie chce usuwać ciąży...ale ma obowiązek wskazać lekarza, który to zrobi...Fakt, ze sprawa tego małżeństwa jest dość dziwna, bo uczepili się tego Chazana jak wesz kożucha, zamiast iść do kogoś innego, skoro i tak byli zdecydowani, ale tego już oceniac nie będę. Uważam, że powinni tez otrzymać pomoc psychologa.

Nie rozumiem tego, że w deklaracji wiary napisane jest, że prawo boskie jest nad prawem ludzkim. I już. Czyli np. ja mogę stworzyć deklarację, że prawo hammurabiego jest dla mnie nad prawem ludzkim i jak mi ktoś coś ukradnie, to mu urąbię rękę? Zbiorę podpisy i już! No to przecież jest jakiś absurd!
Ja sie pytam, czy my żyjemy w państwie prawa, czy w państwie kościelnym? Eh..

generalnie to ja sie ciesze ze ta sprawa wypłynęła...bo takie rzeczy dzieja sie w całym kraju i nikt na to nie reagował nigdy, teraz władze musza sie tym zając .

co do reszty to zgadzam sie z kazdym słowem.

co do ostatniego zdania, to ja dochodze do wniosku ze to co sie dzieje godzi w wolnosc religijną...bo istnieja religie najsłuszniejsze ktorych racja jest "najmojsza"..niedługo bedzie jak z talibami
Stary 2014-06-17, 11:20   #4976
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Snilo mi sie ze fuga zbielala ale jak weszlam do kuchni to plytki byly ciemniejsze a meble zamiast biale to brazowe
miłego dnia i oby faktycznie fugi pojasniały
Biustonosz przepiękny! daj znać jak dojdzie i jak z rozmiarówką.
Cytat:
Chciała mi kontrolę ZUS załatwić, ale nikt nie przyszedł. Więc chyba trzeb mieć mocne podstawy nawet przy zgłaszaniu pracownika do kontroli.

aż się wierzyć nie chce! Jacy ludzie są podli!
Ja będąc na stażu dowiedziałam się, że mnie po nim nie zatrudnią, bo wolą kolejną stażystkę. Oczywiście przekazałam to do PUPu. Były kontrole, a ja miałam piekło i na rozmowy z szefami chodziłam z dyktafonem. Próbowali mi wmówić, że na pewno jestem w ciąży i dlatego nie chcę mnie zatrudnić, bo to ukrywam Koniec końców mieli sprawę w sądzie z Urzędem pracy i musieli oddać kasę

Super, że możesz już korzstać z kuchni! Jak już będzie idealnie gotowa, to porszę o zdjęcie.
Cytat:
A z tym zusem to jest tak, że nawet jak masz zwolnienie leżące, to nie musisz być pod adresem zameldowania. Nikt nie powiedział, że masz leżeć u siebie, a nie np.u mamy, gdzie ktoś się tobą opiekuje. Dlatego najczęściej oni wzywają do siebie. I rzeczywiście to jest tak, że pracodawca kabluje i wtedt się to dzieje. No i przy działalności to nagminne, że kontrolują. Mam dwa takie przypadki w rodzinie, że pierwszego dnia zwolnienia do osób prowadzących własną firmę przyszła kontrola!
Hmm, no nie wiem.. moi lekarze wiedzieli, że raz jestem u siebie, raz u rodzicow i zawsze pytali na jaki adres wypisać. A leżące to już koniecznie musi być zgodne z faktycznym miejscem pobytu. Ale nie wiem na 100% czy to jest wymóg.

Aaaa, zapomniałabym!
Czy myślicie, że to dziecko u kokainy jest żywe?
Jakieś takie dziwne jest

Edytowane przez lilka_vanilka
Czas edycji: 2014-06-17 o 11:27
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:21   #4977
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Ojej, to temat rzeka.
Sprawa lekarza, który odmówił legalnej aborcji kobiecie, której dziecko jest bardzo chore...i najprawdopodobniej nie przeżyje.

To są jakież bzdury.
Po pierwsze tabletki 'po', to tabletki, które mają na celu zagęszczenie śluzu i nie doprowadzić do zapłodnienia...więc jak tu mówić o tabletkach 'wczesnoporonnych', skoro nie może dojść do poronienia, skoro nie doszło do zapłodnienia.
Po drugie, tę klauzulę podpisali też np. anestezjolodzy - to rozumiem,że znieczulenie jest niezgodne z prawem bożym, cierpieć to rzecz ludzka. Więc będą robić operację na żywca? Nie kumam!

Włos się jeży na głowie, jak się czyta takie rzeczy.
Powiem Ci, że ja poszłam na l4 w pierwszej pracy i pracodawca nasłał na mnie zus. Miałam 3 kontrole, tzn musiałam się stawić w zusie. I wiem, że to oni nasłali, bo pierwsze wezwanie dostałam po tygodniu. A zus nie interweniuje, póki pracodawca płaci.
To są skandaliczne zachowania pracodawców!!!

Super, że kuchnia już gotowa!!
Najgorsze w tym przypadku opisywanym przez media jest fakt, że ta rodzina chciała to dziecko i dla nich to na pewno była tragedia i ogromnie trudna decyzja o przerwaniu ciąży, a ten "lekarz" im takie świństwo zrobił. To była ich decyzja, a przez niego to oni poniosę wszystkie konsekwencje "sumienia lekarza".

Z moja szefową wszyscy pracownicy tak mieli, co 1-2 lata jest zmiana pracowników bo wszyscy odchodzą. Jak ja się zwolniłam to w ciągu 3 miesięcy odeszli wszyscy. Marna pensja, wieczne krzyki, oskarżenia. Praca musi dawać satysfakcję i musimy się w niej szanować, jakby nie było spędzamy tam 8h dziennie.
O tym że dzwoniła do lekarza dowiedziałam się od dalekiej ciotki, która w ośrodku pracuje i powiedziała mi co jej lekarz odpowiedział "Jest Pani z rodziny? Nie, to ja nie mam obowiązku rozmawiać o stanie zdrowia tej Pani. I proszę się zając swoja praca ja tu jestem lekarzem i wiem jak ludzi leczyć. Do widzenia". Na prawdę fajnie się zachował, do tej pory do niego chodzę

Cytat:

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Właśnie mi dziąsła krwawią, ale nic szczególnego z nimi nie robię.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:26   #4978
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
powiem Ci, że nic w tym dziwnego. Sprzedający płaci od każdej transakcji prowizję, więc jeśli zakupiłaś laktator (pewnie ze 100zł kosztował) to on od tego płaci prowizję około6-7zł, podatek vat 23% i podatek dochodowy 18%...tak więc cała ta impreza kosztuje go około 40zł!!!! nie dziw się więc, że wycofał Twój zakup a Ty otrzymałaś upomnienie od allegro...takie procedury niestety. Każda pomyłka na allegro to koszty dla sprzedającego...sama sprzedaję na allegro i każde wycofanie aukcji kończy się upomnieniem dla kupującego (tylko ja o tym informuję żeby każdy był przygotowany) takie upomnienie to nic...przecież za to nie placisz

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

a to badanie na paciorkowca to jest na gbs? czy paciorkowiec ma jeszcze jakis inny sktrót?? Bo ja ostatnio na gbs miałam i nie wiem czy jeszcze na coś mam mieć? Babka mówiła że to już ostatnie...wymaz mi pobierała położna w przychodni
Co sprzedajesz ? Jeśli można wiedzieć oczywiście

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
na razie dobrze mi się jeździ, nie muszę nic przestawiać

przyszedł mi kocyk tkany z mamissima super jest
Mogłabyś wrzucić real foto?
Cytat:
Teraz to już nie ma znaczenia. Wirus jest aktywny jeszcze zanim wystąpią objawy, także zarazić mógł już dużo wcześniej.

WhiteCoffee odnośnie tej żyrafy sophie to u mnie by idealnie pasowała Przypadkiem kupiliśmy takie duże naklejki na ścianę z żyrafami, potem przypałętała się maskotka żyrafa, kupiłam przybornik na pieluchy - zyrafę, a potem TŻ kupił w OBI naklejkę na kontakt z zyrafą Powiem szczerze, że już mi bokiem wyszły te żyrafy i zaraz je wszystkie pościągam Nawet nie zauważyłam kiedy się tak rozpanoszyły!

U Ciebie zyrafy wychodzą z szafy
Cytat:

zuken no nieźle sobie tą stopę załatwiłaś. Ja też miałam kilka wypadków w życiu, jak miałam 1,5 roku spadłam ze schodów i na koniec przygrzmociłam o ścianę jeszcze. Podobno tak spuchłam, ze nie było mi widać oczu, a koniec końców miałam tylko złamany nos, który mi prostowali dopiero jak miałam 15 lat. W przedszkolu za to brat wbił mi gwoździa w policzek, też było miło

Polly_ ja w ogóle jestem sceptycznie nastawiona do tej klauzuli sumienia no bo gdzie to ma granice. Teraz to się odnosi do wiary katolickiej, a jak się rozszerzy na inne wyznania? Lekarzowi wiara zabroni robić transfuzję to jej nie zrobi, inny nie uzna przeszczepów itd. Gdzie tu jest sens? Pacjent nie może decydować o swoim ciele... przerażające.

Pochwalisz się kuchnia?

Ja jutro wreszcie jadę po rzeczy dla Mikołaja do ikei! Ponoc must have dla dzieci sa muslinowe reczniki. Ma ktoras z Was jeszcze jakieś hity?
Stary 2014-06-17, 11:28   #4979
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Tez nie spie - wzielam nospe forte i od godziny czekam na jej zbawienne dzialanie.
Brzuch napiety do granic mozliwosci od 2 h.
Nic dzis nie robilam, doslowne NIC! Posiedzialam chwile na lawce przed blokiem by lyknac swiezego powietrza i juz mam noc z glowy
Mama tez nie spi bo ja tak boli takze lezemy sobie, jeczymy i lykamy tabletki ale nie pomaga
Też wstałam w nocy żeby nospę sobie zapodać ...

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Widze ze nie tylko ja mam problemy ze spaniem. Położyłam się przed polnoca a o 3.40 pobudka. Znowu zaczyna się uporczywe swędzenie,tydzień moze mialam spokój i przesypialan całe noce.. Ale co dobre szybko się konczy
nie gadaj mi nawet. Od niedzieli mnie też znowu zaczęło się swędzenie i z dnia na dzień czuję ze jest gorzej. Dziś wizyta i zobaczymy czy powtórka będzie. Ja miałam 2 tyg spokoju.

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Nie mam cisnienia na nic z tych rzeczy.
Nie wiem, czy dostane pozwolenie na dolaczenie do watku, jako ze nogi mi nie puchna. Ale za to nagle jakos waga podskoczyla, az sie zdziwilam. Dzis 74,6 kg. Ty chyba mlody tak rosnie.
nie wywołuje złego z lasu ale moje nogi też nie są opuchnięte

Cytat:

ja tez okresy mialam niezaciekawe ale odkad bralam tabletki antykoncepcyjne to zapomnialam co to bol przy okresie i obfity okres

Kalafior ciazowy jest fajny raz na jakis czas

a moja jak fika tto mnie tak boli

a ja poszlam spac po 21 i wstalam o 9.30 wiec jestem wyspana w koncu !!!!

na pewno sobie poradzisz nie ma czym sie stresowac na zapas
zeby poprawki Ci szybko poszly i miala juz to z glowy

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Moj to zawsze jak sie szykuje mnie budzi jakos nie moge mu wytlumaczyc zeby byl cicho chodzi jak slon

my kupilismy tylko lezaczek na hustawke w 2 pokojowym mieszkaniu jakos nie bylo miesjca ale jak za rok przeprowadzimy sie do wiekszego mieszkania z ogrodem to tam malej zrobimy plac zabaw bo bedzie akurat na bujanie w hustawce

Kochana ja sie tez tak juz walnelam
jak latalam z suszarka z lazienki do pokoju
tez sie martwilam ale wszystko skonczylo sie dobrze

za 34

generalnie jego w domu nie ma całymi dniami (ostatnio 6.30 nawet do 23/24) więc dużo zarazków mi nie rozsiewa ale dziś spał w pokoju siostry nie bd ryzykować.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:28   #4980
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
hej mamusie czy wy wcale nie spicie
ja dzisiaj wizyta u poloznej ale usg dopiero za 2 tyg.

co do tego ochraniacza z samych poduszek super jest sama na początku o czyms takim myslalam

pati hustawka bardzo fajna ja miałam dylemat czy kupic leżaczek czy wlasnie hustawke bo na oba niestety nie mam miejsca
Sa tez opcje z bujaczkiem, odpinasz siedzisko od hustawki i stawiasz na podlodze, ja bym takie cos kupila jakbym miala zamiar zainwestowac w nowe, w tym przypadku dam rade z hustawka. Nie trzeba jej przeciez uruchamiać za kazdym razem jak jest dziecko, wtedy sluzy jak lezaczek.

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość

to Ty masz tą cholestazę? Czy pomyliłam? I co Cię najbardziej swędzi? Ja też mam swędzenia...robiłam badania nic nie wyszło..chyba taki urok niektórych babeczek...

haha mi też nie puchną więc nie wiem czy możemy

Witam się i życzę dobrego dnia!
znów się wyżaliłam....

Najgorzej swedza mnie łydki,, uda, ramiona..no ogolnie ręce i plecy.. wlasnie jak w nocy zaczyna sie swedzenie plecow to mam pospane. Nogi na śpiocha pewnie drapie, a plecow nie daje rady i sie budze.

Cytat:
Hej Dziewczyny

Jestem na bieżąco, chociaż bywa to trudne, ale brak mi weny na pisanie.

Straszna historia, nie sądziłam, że zupa pomidorowa może tyle szkód narobić. I że to aż taki ból. Biedna, współczuję.

No własnie zastanawiam się czy ja miałam, ale taka sobie myślę, że gdybym miała to bym się nad tym nie zastanawiała. Ich podobno nie da się zapomnieć.

W każdym razie, piszecie o bólach porodowych. Ja od kilku dni własnie czułam takie ból miesiączkowy i zastanawiam się czy to jest normalne. Wypoczęłam i minęło. Do tego mam wrązenie, że Mała uciska mi na krocze i cięzko mi czasami chodzić. Pamiętam, że w pierwszej cięży też tak miałam.

I ja również, co prawda tej nocy było lepiej, bo porzedniej nie spałam od 2:30, ale córa budzila mnie często. I jestem dętka.

Zrobiłam sobie badanie hemoglobina glikowana i jest wg laboratorium trochę poniżej normy czyli mam lekkie niedocukrzenie. Czyli dobrze prowadzę dietę. Gdyby było powyżej to byłoby żle.
Uspokoiło mnie to. Cukry nadal skaczą.

Dzwoniłam do szpitala na Karową, żeby umówić się na spotkanie w sprawie tych cukrów, odebrała sekretarka i wypaliła do mnie z teksem że pewnie źle dietę prowadzę i kazała się spowiadac co jem i jakie cukry. Wkurzyło mnie to, bo dietę znam na pamięć a cukry i tak skaczą.

Nie umiała mi odpowiedzieć na medyczne pytania odnośnie tego badania i brania insuliny, tylko przyznała się, że jest sekretarką i mam pecha, bo wszyscy lekarze gdzieś tam są i mam dzwonić jutro.

Oni słyną z takiego podejścia.

Skończyły mi się paski i muszę iść po nową receptę, bo nie wiedziłam, że recepty są ważne tylko miesiąc, a że miałam zapas to nie poszłam kupić od razy. Paski bez recepty za jeden pojemniczek 50 PLN na receptę 11 PLN różnica jest duża.

Do tego wkurzył mnie Rp-77 bo jak robiłam u niego zamówienie to zamówiłam laktator AVENTU, po czym dowiedziłam się że lepszy Mendal elektryczny pożyczy mi bliska kumpela, wiec szkoda kasy. Napisałam do niego, żeby wyłaczył z zamówienia ten laktator. Był miły i napisął, że nie ma sprawy. I tak bym go odesłała, wiec bez sensu byłby płacić za przesyłki.

I co dostaję teraz ostrzeżenie z allegro, za niewywiązanie się z tranzakcji. Napisałm do RP żey to wyjaśnił, przecież wywiązałm się. Odpisął mi chłodno, że taka jest polityka allegro, a on musi się rozliczyć z fiskusem.

Napisałm też do kokainakokaina swoją drogą niezła nazwa na sklep
Chcę u niej zamówić zasłony szare w biłae kropeczki do pokoiku, ale potrzebuje dluże

http://allegro.pl/zaslony-zaslonki-d...335770791.html

do tego spodobała mi się pościel w gwiazdki granatowo czerwone i za uszycie większego rozmairu 110/130 dopłata tylko 4 PLN

i wezmę też poszewki na jaśki w gwizdki.

http://allegro.pl/poszewka-na-podusz...335786951.html

Tylko nie wiem - pomóżcie dziewczyny czy wziąć ochraniacz biały czy też w gwiazdki. Mam już jeden biały ze srebną kokardką,

http://allegro.pl/ochraniacz-do-loze...315853972.html
Chyba juz wybrałaś gwiazdki?

Ja się uśmiałam z tego sprzedawcy, całą wyprawkę szpitalno/kosmetyczna tam zamówiłam no i dodatkowo pokrowiec na przewijak. Zapomniałam tylko napisac jaki kolor, to on dzwonil do mojej siostry zapytac... a ona nie zajarzyła o co chodzi Dopiero pozniej powiedziała,ze musi do mnie zadzwonic, a on foch..ze tu kurier mu stoi, chce paczke odebrac, a on nie wie jakie spakowac To ona do niego, ze miętowe..a on, ze nie ma miętowego.. ona, ale ja chce miętowy Koleś zwątpił... haha a ona no dobraaa niech będzie zielony

Cytat:
Witam sie w 34 tc
Brawo
Cytat:

To tak jak u mnie słonie Ale chyba nie mam ich tyle co ty żyraf.

Cytat:
Pewnie nie miałaś historii choroby i podany dobry powod l4 skoro się nie skusili. Ale maja tez na to olewke, bo pracodawca placi do miesiąca.
Cytat:

Ja od kilku lat uzywam szczoteczki do wrazliwych zębów sensodyne.. bardzo rzadko krwawią mi dziąsła,mówie o czasie ciązy, bo wczesniej wogole nie mialam z tym problemu.. takze moze wybróbuj.

Do mojego szwagra tez przyszli Miał ręke w gibsie,ale pracowal.. akurat spał po pracy wiec miał farta.

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-06-17 o 11:30
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości