|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie to jedyna metoda zawijania włosów w koszulkę.martaakow- widać u Ciebie efekty tej metody, są świetne! Kiedyś dałam żel na ociekające i szału nie zrobił. Zdecydowanie kłaki lubią odwrotną kolejność Ale spróbuję jeszcze kiedyś.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cieszę się razem z Tobą!
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Moderator
|
AgusiA - migdałowy to dosć lekki olej według mnie - mogłabym go dużo wylać i wcale go nie czuję na włosach. chociaż teraz mam taką suszę że chyba nic nie pomoże i muszę przeczekać ^^
a w ogóle jeśli moje włosy wsiąkają olej jak gąbka w dużychi lościach to dobrze? bo mam krótkie włosy, kupiłam butelkę 250 ml sezamowego, olejowałam 2 razy i już nie ma 1/4 butelki ponad. gdy są suche to nałożę olej i on zaraz wsiąka i muszę go dokładać i około 3 łyżki stołowe mi wychodzą na jedno olejowanie. dodatkowo nie czuję jako tako oleju na włosach, a gdy dotknę włosów są jedynie delikatnie tłuste. czy to ta suchosć powoduje taką reakcję? bo jak są bardziej nawilżone to już wystarczy jedna łyżka i czuję ten olej na włosach, łatwo mi go rozprowadzić. czaję sie na jedną odżywkę z aloesem, chociaż nie wiem czy ma sens używanie aloesu przy dużej wilgotności. co o tym myślicie? chciałabym zaradzić mojemu sianku. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-06-17 o 11:59 |
|
|
|
#2284 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#2285 |
|
Raczkowanie
|
Klaudenc- Matko, 1/4 butelki na 2 olejowania? to z moich by kapało, a gdzie z krótkich. Widocznie bardzo tego potrzebują. A do d/s i b/s też dodajesz olej? Albo olejowanie na odżywkę?
Odżywka z aloesem może się sprawdzić. Same emolienty nie dadzą rady. Ale przy takiej wilgotnośći tylko w d/s. A jeśli by puszyło mocno to na taką odżywkę olejuj (matko, co za słowo
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
Imp, iwonsia01, AgusiA753, Chatul dziękuję
Klaudenc zwłaszcza tych co mają kilka włosów na krzyż Co Ty z włosami robiłaś, że tak olej chlają?
|
|
#2287 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam maks. 2 godziny w koczku i zmywam Cytat:
Cytat:
Ostatnio nakładałam olej mojemu W (biedak, ale siedział na komputerze i mówił, rób co chcesz hehe). On ma bardzooo suche i wysokoporowate włosy, króciutkie, a nałożyłam mu łyżkę i wsiąknęło prawie wszystko. Powiem tylko, że na swoje włosy nakładam niecałą łyżeczkę i olej czuć ![]() A odżywka z aloesem może się dobrze spisać przy wilgotności, tylko pewnie trza będzie z pół łyżeczki dodać, jak na Twoje włosięta Moje po aloesie bez dodatku oleju w wilgoć lubią się puszyć, ale już z olejem nie
|
||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Czyli mowicie, ze same emolienty to za malo na taka pogode? Musze cos zmienic bo nie moge dojsc do ladu z wlosami, sa takie niby dociazone,ale az za bardzo, troche strakowe, loki sie nie chca zbijac, takie smutne sa
myslalam ze brak im nawilzenia no ale nawilzalam i nic... Juz serio, chyba tylko nozyczki musza iscWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2289 |
|
Wtajemniczenie
|
Aziddee,super
.Dzisiaj spróbowałam tej metody z żelem na kapiące włosy a potem ds. jako b/s i jest żle.Nie dla mnie to jest .
|
|
|
|
#2290 |
|
Moderator
|
Aziddee - bo moje włosy są takie suche (tak, z mojej winy bo je zaniedbałam sobie w ostatnim roku). nie, że sztywne i twarde tylko z tej suchości takie fruwające i stoją na wszystkei strony.
myszka - no to przecież jak miałam włosy do ramion dawałam łyżeczkę od herbaty oleju rzepakowego i czułam, że tłuściochy. masek już tak nie chłoną czy odżywek ale oleje to jak wariaty teraz. moja pielęgnacja wygląda tak, że używam dobranego dla włosów oleju np. sezamu czy rzepakowego, myję głównie pottersem aloesowym i raz na jakiś czas prostym szamponem. odżywiam włosy alberto v05, która jest bez protein i mocno emolientowa, niveą long repair lub alberto balsam jagodową, jest to lekka odżywka z panthenolem. nie używam b/s ale myślę nad jakimś psikaczem typu dove z silikonem i olejem. Wcieram też po myciu joanne rzepę bo ona dobrze nawilża mimo alkoholu. Oleje trzymam najczęściej całą noc bo zauważyłam że takie olejowanie działa na nie dobrze. Odżywki daję max pół godziny pod czepek i ręcznik lecz nie nagrzewam bo one i tak sobie to wsiąkają lub na 15 min w czasie kąpieli. Jedyne co to nie wiem jak działać z humektantami ponieważ tu jest często duża wilgotność, chyba żeby przed myciem dawać. Głowę myję średnio co 3-5 dni jak już są bardzo suche, nie używam suszarki. Jeszcze jeden problem to taki, że moje włosy są czarne i po wyjściu na zewnątrz centralnie grzeje w czachę, że te włosy są gorące i robią się suche. Sebum wytwarzają niezwykle powoli i nie wiem czy dobrze robię myjąc je gdy są suche, a nie tłuste. |
|
|
|
#2291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
I lepsze efekty olejowania powinny być, u humektantów się dostarczy |
||
|
|
|
#2292 |
|
Moderator
|
a to po prostu robić tak, że olej na mokre włosy i na to maska np. na 2 godziny? nie mam obecnie niczego humektantowego poza odżywką z panthenolem, ale mam jeszcze taki żel co zawiera witamine E i aloes i jak go sobiem ieszałam z odżywką to nawilżenie mi trzymało dłużej rzeczywiście.
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w zasadzie po żelu na odciśnięte włosy też nie mam strąków ani nic, ale jakoś tak lepiej mi na kapiące. |
|
|
|
|
#2294 |
|
Konto usunięte
|
A ja dalej po paru miesiacach nie odrozniam wlosow, ktore olej wchlonely od tych nie wchlonietych
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
normalnie rozłożyło jej na łopatki .
|
|
|
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Zadomowienie
|
Łyżeczka oleju? O_O to to jest dla mnie na moją pseudo-grzywke, jak olejuje na 'rosolek' to przynajmniej szklanka.
Choć nie ostatnio najszczęśliwsze to są po kremie Nivea, tylko roboty z tym trochę dlużej, ale robię to zwykle oglądając jakiś serial wieczorem więc spoko. jak podeschną to spryskuje trochę woda + olej i spać... Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-06-17 o 16:03 |
|
|
|
#2298 |
|
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze kłaki. Nie dokarmiałam ich jednak, bo nie miałam czasu
Dziś szybka akcja, bo zaraz idę na drina z koleżanką. Trochę się za bardzo pokręciły i wyglądam z tyłu jak owca, tudzież baran To są włosy tuż po dyfuzorowaniu, więc nie uważam żeby każdemu zgniatał i łamał włosy :P Mi się podobają zawsze po suszeniu bardziej niż same schną.
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-06-17 o 17:37 |
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonka
|
|
|
|
#2300 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
> Myte Joanną do blondu, odżywka Gliss Kur 19 składników (chyba pójdę jeszcze po jedną póki jest na promo w Rossie, bo super się po niej rozczesują włosy), Joanna Naturia, żel elastyczny i dyfuzor.
|
#2301 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest biały akurat (szampon i odżywka) chyba total Repair Jak na silikonowe coś ma dobre składniki bo: glicerynę, keratynę, biotynę, argininę coś tam jeszcze![]() EDIT: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html ten dokładnie Najpierw miałam szampon a wczoraj dokupiłam odżywkę, bo w Rossie wszystkie były po 6.50
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-06-17 o 18:34 |
|
|
|
|
#2304 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2305 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Próbowałaś kropelki oleju na suche włosy? Moje po rozjaśnianiu też strasznie chłoną olej. Kropelka, dwie, a czasem nawet pięć w ciągu dnia co jakiś czas genialnie im robiło. Teraz wystarczy, że w ciągu dwóch dni dam im jakieś 3 krople na sucho.
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoje też wolę po dyfuzorze A oto moja pierwsza udana reanimacja, zdj szybko robione rano przed wyjściem. Umyłam je wczoraj zarzuciłam żel Hegron w turbanie z godzinę siedziałam potem wysuszyłam z dyfuzorem. Rano pogniotłam wilgotnymi dłoniami i gotowe nie było czasu na fotkę z tyłu ale byłam pozytywnie zaskoczona
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak spałaś? Z rozpuszczonymi czy związanymi? |
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2309 |
|
Moderator
|
Mam dziś włosową apokalipsę, włosy nie do okiełznania są i znajduję takie jakby supełki na końcówkach, w sensie rozdwojenia -,- idę sobie kupić tą odżywkę z aloesem bo akurat jest w promocji wielkie opakowanie na poprawę humoru ^^
na taką szopę pomaga tylk osiedzieć i czekać aż się przetłuszczą, nie wiem czemu ale pomaga im to. może one serio są nie takie bo ja nie pozwalam im sie przetłuścić, pamiętam jak rok temu też nie były fajne, aż wróciły do siebie jak wzmogło się przetłuszczanie na pewien czas i włosy miały kontakt z sebum. z bs nie używam bo nie mam, czasem sobie wetrę coś jak mi sie przypomni ale nie czuje różnicy z taka odżywką po myciu i bez. |
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Rozpuszczone właśnie, kompletnie mi zwisało jak będę rano wyglądała taka zmęczona byłam
jak popatrzyłam na fotę z niedzieli to ta reanimacja chyba lepsza nawet hehe ![]() Trening czyni mistrza, miej to w dupie to wyjdzie, jak mi
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

...no ale nie mam w swoim otoczeniu zbyt wielu kręconowłosych. Obejrzałam tutorial na yt. Ciekawe, co by z niego wynikło dla moich sprężyn.
Dla mnie to jedyna metoda zawijania włosów w koszulkę.
Oliwa z oliwek czy migdał, czyli oleje z przewagą omega 9 nie sprawdzaja sie u mnie za dobrze.
Cieszę się razem z Tobą!

Co Ty z włosami robiłaś, że tak olej chlają? 

myslalam ze brak im nawilzenia no ale nawilzalam i nic... Juz serio, chyba tylko nozyczki musza isc