Schwarzkopf Gliss Total Repair, Szampon do włosów suchych i zniszczonych (nowa wersja)

• 13 stycznia 2018 o 6:18
    Bardzo dobry szampon
    Szampon pięknie pachnie. Ma gęstą konsystencję. Jest wydajny. Nie trzeba dużej ilości, aby dokładnie umyć nim włosy. Dawno nie miałam szamponu, po którym włosy są już na tyle nawilżone, że można obejść się bez maski czy odżywki. Oprócz tego, że szampon dobrze nawilża, to po dłuższym stosowaniu również odżywia. Kolejna zaleta jest taka, że po użyciu tego cuda włosy się pięknie błyszczą. Po zastosowaniu dodatkowo odżywki lub maski efekt jest świetny. Będę na pewno wracać do tego szamponu. Wypróbuję też inne rodzaje od Gliss Kur. Warto spróbować!
    Zalety:
    • skuteczne działanie - szampon nawilża
  • 27 marca 2017 o 18:03
    Jak na szampon, potrafi nieźle poprawić wygląd włosów
    Swarzkopf ma u mnie jakiekolwiek zaufanie tylko ze względu na kosmetyki Gliss Kur. Większość z nich lubię lub lubiłam, no, może poza serią z jedwabiem. Działanie: Szampon bardzo kondycjonujący. Jest bardzo fajny do wysokoporowatych włosów lubiących proteiny (takie właśnie mam). Wyraźnie dodaje włosom życia i objętości i to bynajmniej nie dlatego, że zamienia je w suchą ,,szopę”. Myje dość silnie, fakt (usunie stylizatory i oleje), za to powleka włosy kondycjonerami i proteinami tak, że są sprężyste, elastyczne i błyszczące. Największa niespodzianka jest taka, że jeśli nie nałożę po nim odżywki, to i tak mogę rozczesać włosy. To mi się zbyt często nie zdarza. Niestety, problem jest taki, że o ile włosom służy jak marzenie, o tyle używany wiele razy pod rząd podrażnia skalp (lub uczula) – skóra zaczyna reagować świądem. Jest też, myślę ryzyko przeproteinowania, jeśli ktoś ma tendencje, chociaż u mnie się nie zdarza. Na plus: -dobrze oczyszcza, zmywa oleje i stylizatory -powleka włosy kondycjonerami - są gładkie, błyszczące i mniej się plączą -nie powoduje przy tym żadnych zmian w objętości, włosy są puszyste -jest bardzo wydajny -dobrze się pieni, gładko rozprowadza Na minus: -podrażnia lub uczula moją skórę głowy (po kilku myciach swędzi) -nie lubię tego mdłego, sztucznego zapachu Gdyby nie sensacje ze skórą, używałabym go w kółko. Mam za sobą dobre kilka opakowań, chociaż używam ze sporymi przerwami.
    Drogeria Natura
  • 7 lutego 2017 o 16:21
    Opłaca się
    Szampon przede wszystkim bardzo wydajny, wystarcza niewielka ilość by umyć włosy, jest gęsty i kremowy, bardzo dobrze się rozprowadza i można nim naprawdę szybko umyć włosy, co dla mnie jest ważne. Na stałe zagościł w mojej łazience. Włosy po nim są miękkie , nie puszą się, ładnie się układają. Zapach utrzymuje się na drugi dzień.
    Koks17
    27 września 2016 o 14:44
    włosy tłuste na drugi dzień
    Szampon miałam już dawno wypróbować gdyż zawiera aż 19 aktywnych składników i to mnie bardzo zachęciło aby go zakupić. Gdy tylko zobaczyłam że jest w promocji odrazu wzięłam dla siebie buteleczkę. Produkt ma obłędny zapach a utrzymywanie na włosach dodatkowo uprzyjemnia dzień. Szampon ma biała perłową konsystencje dobrze myje doczyszcza i przyjemnie nawilża włosy , są miłe i miekkie w dotyku . Niestety zauwazyłam że na drugi dzień były nieprzyjemnie obciązone i tłuste , więc bardzo często musiałam je myć i szampon starczył mi na bardzo krótki czas, Bardzo podobało mi się opakowanie działało bez zarzutu. Myślę ze dużo lepiej sprawdzi się na włosach bardzo suchych i zniszczonych.
  • 4 lutego 2016 o 15:02
    zadowalający i nawet regenerujący :)
    Kolejny z Gliss Kur\\\'ów o porządnym działaniu. + wydajny + łatwo się pieni i łatwo spłukuje + nie obciąża włosów + nie przyśpiesza przetłuszczania, a nawet pozwolił zwiększyć o 1 dzień odstęp między kolejnymi myciami + nadaje włosom miękkość i blask + nie plącze włosów, łatwo się rozczesują + ochronił moje końcówki przed nadmiernym rozdwajaniem + po opinii mojej fryzjerki, że włosy są w całkiem niezłym stanie muszę przyznać, że regeneruje - lekki łupież... Używam tego produktu od: 2 m-ce Ilość zużytych opakowań: jedno