Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-17, 20:56   #2731
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

dostałam telefon, że sukienka jest już gotowa i kazała mi babka przyjechać i przymierzyć, bo w razie co krawcowa idzie od 26 na urlop i wroci na poczatku sierpnia , czyli ok 2 tyg przed slubem ;/ kurde nie na reke mi bo mam nawal egzaminów , yślicie że jakieś duże poprawki mogą być? Mierzyła mnie wszędzie

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 20:58   #2732
Atomoowka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
dostałam telefon, że sukienka jest już gotowa i kazała mi babka przyjechać i przymierzyć, bo w razie co krawcowa idzie od 26 na urlop i wroci na poczatku sierpnia , czyli ok 2 tyg przed slubem ;/ kurde nie na reke mi bo mam nawal egzaminów , yślicie że jakieś duże poprawki mogą być? Mierzyła mnie wszędzie
U mnie było to że ostateczne na ostateczne poprawki byłam umówiona na 4 dni przed ślubem. Mówiła mi krawcowa, że w takim wypadku suknie takie są przerabiane w pierwszej kolejności i nie zajmuje to więcej czasu niż jeden dzień.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 21:01   #2733
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
a co do tego 'nowoczesnego' filmiku który wrzuciłyście - i tak nie był najgorszy! zobaczcie na to https://www.youtube.com/watch?v=HqRbuWx6J24 na YT dostępne też są następne części tego super filmu
polecam czołówkę - https://www.youtube.com/watch?v=fNbOW0tYpAc

w ogóle komu się później chce oglądać film , w którym nagrano praktycznie każdą minutę wesela?
Nie rozumiem po co wrzucać na YT cały film z wesela ... Jeszcze podpisane imieniem i nazwiskiem
Do tego widziałam, że nawet ulicę gdzie mieszkają podali. Utukłabym fotografa za takie coś
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 21:04   #2734
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Jestem trochę podłamana, bo u nas nikt jeszcze nie zadzwonił z potwierdzeniem przybycia wszyscy sobie olewają i będą czekać do ostatniej chwili
a kiedy masz termin potwierdzeń? nie przejmuj się, tak jest u każdego. u mnie potwierdziło może z 10 par, a termin potwierdzeń minął 15.06. pod koniec czerwca sama będę obdzwaniać gości .

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem po co wrzucać na YT cały film z wesela ... Jeszcze podpisane imieniem i nazwiskiem
Do tego widziałam, że nawet ulicę gdzie mieszkają podali. Utukłabym fotografa za takie coś
ja też tego nie rozumiem, zwłaszcza, że film beznadziejny.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 21:08   #2735
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
U mnie było to że ostateczne na ostateczne poprawki byłam umówiona na 4 dni przed ślubem. Mówiła mi krawcowa, że w takim wypadku suknie takie są przerabiane w pierwszej kolejności i nie zajmuje to więcej czasu niż jeden dzień.
no właśnie.. przecież nie przytyje, a raczej schudne ze stresu..

nie rozumiem takiego dopinania sukienki na 2 miesiące przed ślubem, jak można to zrobić w ostatnim tygodniu

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2014-06-17 o 21:11
Stary 2014-06-17, 21:18   #2736
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
a kiedy masz termin potwierdzeń? nie przejmuj się, tak jest u każdego. u mnie potwierdziło może z 10 par, a termin potwierdzeń minął 15.06. pod koniec czerwca sama będę obdzwaniać gości .
Termin mamy do 01.07 więc jeszcze półtora tygodnia, ale i tak pewnie skończy się na tym, że będziemy sami dzwonić
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 21:20   #2737
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Ją mam ostatnia przymiarkd 5 dni przed ślubem.

Cytat:
Termin mamy do 01.07 więc jeszcze półtora tygodnia, ale i tak pewnie skończy się na tym, że będziemy sami dzwonić
Dokładnie. Pewnie u mnie też tak będzie.. eh

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 21:44   #2738
mojakaren
Zakorzenienie

docik10 piękne obrączki! i jak pięknie o nich napisałaś

Dotka90 buty sa z firmy Lumi nie wiem co to

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
madziara ! ja mam tak samo !!!
też chciałam krem z brokułów to mama z tatą "jak to bez rosołu"?
a na deser chciałam gruszkę w czekoladzie, to mój brat: "ale jak to nie będzie lodów"? i masz tu babko placek, a przecież gośiom musisz dogodzić
haha u nas to samo! ja tak marzylam o kremie na pierwsze danie, ale jak słyszałam te załości i bolączki z tęsknoty za rosołem to mi się odniechciewa kombinować z menu

Cytat:
Napisane przez sensuall Pokaż wiadomość
mojakaren buty na przebranie masz niskie a na ślub? Ja też zastanawiam się nad niskimi butami na przebranie, ale te pierwsze mam wysokie i jak przebiorę na niskie to pewnie suknia będzie przeszkadzać?
na pierwszy dzień mam 6 cm także niskie, ale to są buty taneczne szyte więc w ogóle nie zakladam opcji, że będę je musiała przebrać, ale jakby coś późno w noc nie wykluczam, ze wskoczę w balerinki nie przejmując się wówczas różnicą poziomów

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
My przez weekend rozdaliśmy 8 zaproszeń jeszcze troszkę zostało a dzisiaj dostałam tablice do auta dla rodziców
super tablice! chyba też takie moim sprawię

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
P.S. Zauważyłyście, że te, które zostały żonkami, niektóre nie udzielają się wcale, a reszta bardzo mało? .
nuu
do mojego ślubu to już tu będzie wiało pustkami

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Byłam też dziś spytac o tort, czy 45zł/kg za tort śmietanowy to dużo?
my będziemy mieć też śmietankowy za 40zł także spoko cena!

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, melduje sie dzien przed slubem prawie wszystko gotowe, plan stolow skonczony, brwi, paznolcie zrobione, zostalo tylko zawiesc to wszystko na sale i mnie do hotelu wklejam Wam zdjecie paznokci, chcialam delikatne i takie sa moze mi sie uda zajrzec wieczorem na forum
śliczne deliaktne paznkocie, pasują Ci takie!
ja też dziś byłam na hybrydach po raz pierwszy

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
JESTEM MAGISTREM
wielkie gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość
Boskie , gdzie kupiłaś?
jakis sklep Lumi, nie znam go zbytnio

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 21:52   #2739
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem trochę podłamana, bo u nas nikt jeszcze nie zadzwonił z potwierdzeniem przybycia wszyscy sobie olewają i będą czekać do ostatniej chwili
a do kiedy masz termin potwierdzeń? u mnie 90% potwierdziło przy wręczaniu zaproszeń, ale pewnie i tak będę jeszcze dzwonić

Dziewczyny... poratujcie mnie! Nadal nie mamy piosenki na pierwszy taniec Co macie?
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 21:58   #2740
misia880
Zakorzenienie

my mamy when men loves a women

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 22:16   #2741
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
my mamy when men loves a women

Super

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość

Dziewczyny... poratujcie mnie! Nadal nie mamy piosenki na pierwszy taniec Co macie?
My się zastanawiamy miedzy rubikiem hymn dla ciebie/wybrałam ciebie a czerwonymi gitarami jedno słowo ty

Daję z siebie 200%
Stary 2014-06-17, 22:33   #2742
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela
"jakoś poszło" - właśnie. Gdybyś musiała przez to przychodzić do niego 9 razy przez pół roku, uczyć się czegoś z jakichś starych książeczek, niemało byś narzekała
Racja, być może inaczej bym teraz śpiewała

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela
Znalazłam "moją" kosmetyczkę obiecała, że zajmie się moją cerą i brwiami, żebym dobrze wyglądała na ślubie dzisiaj byłam na p. kawitacyjnym i jestem zadowolona - ogólnie z tego, jakie mają podejście do klienta i z profesjonalizmu. Dużo się dowiedziałam, żadna inna kosmetyczka mi tak nie opowiadała dokładnie o tym, co robi
Super, że na taką trafiłaś

Cytat:
Napisane przez bardoja
My właśnie kupujemy carlosa bo ją uwielbiam różowe ale będzie i białe i czerwone. Na każdym stole będa dwie butelki czerwone i białe. A różowe na moim stole plus schowane gdzieś przy bufecie jakby ktoś chciał. bo chyba większość ludzi woli białe i czerwone niż różowe
Ja mam akurat same znajome, które różowe żłopią

marlenqa22 za nową pracę! Będzie dobrze!!!

rabbitka

hihihi Wielkie gratulacje! Masz już z głowy, super! Ja chyba dopiero będę się mogła bronić we wrześniu

bachara Gratuluję obrączek!

Kate Noir My jeszcze na 100 % nie mamy... ale zastanawiamy się nad LOVE Nat King Cole'a
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 22:35   #2743
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
hihihi gratulacje

My dzis dostaliśmy telefon, że obrączki są gotowe więc jak wszystko z nimi będzie ok to może jutro będą zdjecia :P
dziękuję czekamy na foty w takim razie. widziałam Twoją suknię, super wyglądasz!
Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
gratuluję!

Ja dziś cały dzień ślęczałam nad durnym projektem na studia (doklejanie prac graficznych na tekturę, boooże, co za idiotyzm, żaden grafik w dzisiejszych czasach tego nie robi!!! ). Myślałam, że zrobię to do 16-17, a skończyłam po 19... koszmar.
Za to moje butki są już u kuriera i jutro mają do mnie dotrzeć!
dziękuję nie lubię takich prehistorycznych rzeczy, które każą robić super z butami
Cytat:

gratuluję!!!
dziękuję
Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość

Gratulacje
dziękuję
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

wielkie gratulacje!!
dziękuję jestem podekscytowana
teraz będę organizować wszystko pełną parą szukam inspiracji na dekoracje stołów kwiatami
Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
hihihi Wielkie gratulacje! Masz już z głowy, super! Ja chyba dopiero będę się mogła bronić we wrześniu
dziękuję czemu? nie wyrobiłaś się z pracą? ale przynajmniej będziesz się broniła jako żona ja żałuję, że nie, fajnie by było pod nowym nazwiskiem

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy

Edytowane przez hihihi
Czas edycji: 2014-06-17 o 22:37
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 22:55   #2744
Konkardia
Wtajemniczenie

Ehh... byłam w międzyczasie na Erasmusie i mi tyle czasu zajęło zdawanie innych przedmiotów po powrocie, że nie wyrobiłam się z pracą I mimo, że mogłabym się spiąć do lipca i oddać ją w całości, to moja promotorka nie czyta prac w lipcu i sierpniu, bo mówi że ma wtedy... wakacje W sumie, nie dziwię jej się, wszyscy na hurra oddają pracę pod koniec czerwca, a oprócz czytania musi przecież jakoś żyć i pracować Także tego... sama sobie mogę pluć w brodę. Ale z tym nazwiskiem to mnie pocieszyłaś! Nie myślałam o tym w ten sposób!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 23:00   #2745
niulka_1985
Zadomowienie

Ale mam stres - jutro spowiedź przedślubna
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 23:02   #2746
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie polecacie wino?
- czerwone
- półwytrawne
- niezbyt kwaśne
- ładna butelka
- max 20zł

Pijemy teraz jakieś chilijskie, w sumie nie jest złe, ale kurrde, nie znam się na tym..

P.S. Zauważyłyście, że te, które zostały żonkami, niektóre nie udzielają się wcale, a reszta bardzo mało?

W sumie wiem, że nie chce im się dyskutować o doborze winietek i wyborze obrączek, ale tak przykro trochę.
Ja teź to zauwazyłam do moiego ślubu to juz nikogo nie będzie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A, i nie ma co szaleć z winami. Ostatnio na weselu bylo pyszne białe i jakies wyszukane czerwone. Tylko że kłopot był taki, że było bardzo ciężkie i rewelacyjne do wołowiny, może jakiejś ciężkiej wieprzowiny. Podano delikatne zraziki i samego kurczaka... duża szkoda, bo w ogóle nie dało się tego pić do takiej kuchni :-(

To ja chyba jestem alkoholikiem bo ja wypije kazde wino do wszystkiego

Zamówiłam dla Tżta fioletowe skarpety na ślub

A my nadal nie mamy fotografa i dja

Rabbitka, powodzenia jutro wszystkiego najpiękniejszego na nowej drodze zycia

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 23:09   #2747
monidot
Zadomowienie

Cytat:
My wstępnie wybraliśmy Hallelujah

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
jakis sklep Lumi, nie znam go zbytnio
Jak będę na kompie jutro to zobaczę czy sprzedają gdzieś wysyłkowo

monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 23:21   #2748
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Ehh... byłam w międzyczasie na Erasmusie i mi tyle czasu zajęło zdawanie innych przedmiotów po powrocie, że nie wyrobiłam się z pracą I mimo, że mogłabym się spiąć do lipca i oddać ją w całości, to moja promotorka nie czyta prac w lipcu i sierpniu, bo mówi że ma wtedy... wakacje W sumie, nie dziwię jej się, wszyscy na hurra oddają pracę pod koniec czerwca, a oprócz czytania musi przecież jakoś żyć i pracować Także tego... sama sobie mogę pluć w brodę. Ale z tym nazwiskiem to mnie pocieszyłaś! Nie myślałam o tym w ten sposób!
rozumiem no to na spokojnie się obronisz potem cieszę się ja baaardzo żałuję, zaraz będę miała nowe nazwisko, a dyplom na stare no ale trudno nie wiem jeszcze jak to będzie z prawem wykonywania zawodu, czy mam już teraz podanie pisać na stare nazwisko, a potem co z nowym? muszę się dowiedzieć
Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
będzie dobrze ja też się bałam, a luzik był

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 00:29   #2749
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie bój sie będzie ok, nie taki wilk straszny

W ogóle dziewczyny zostały mi po ślubie tablice rejestracyjne na auto i kokardki na klamki, ja tego już nie wykorzystam więc może któraś by chciała? Z chęcią przekaże dalej, jeżeli komuś się spodobały.

No i coś jeszcze miałam ale zapomniałam.

AAA wiem próbuje wrzucić filmik, teledysk,takie krótkie podsumowanie z wesela ale nie czorta nie umiem.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 00:36   #2750
Lela23
Zadomowienie

Hej kochane mozna sie przylaczyc do was ???

Stary 2014-06-18, 02:57   #2751
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lela23 Pokaż wiadomość

Witaj i opowiadaj
Jak się poznaliścię, Kiedy ślub" co już macie?

Daję z siebie 200%
Stary 2014-06-18, 06:14   #2752
karolinuuusia
Zakorzenienie

ja mam obronę inż w styczniu/lutym i będę już pod nowym nazwiskiem

Alicja

Stary 2014-06-18, 06:25   #2753
TysiaBB1989
Rozeznanie

ja mam w sumie pytanie do już żonek
takie w sumie finansowe, co zrobiliście z kopertami oraz innymi prezentami które dostaliście ? ile wyniosło Was całe wesele i czy zwróciło Wam się chociaż w jakim %
Stary 2014-06-18, 06:56   #2754
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
ja mam w sumie pytanie do już żonek
takie w sumie finansowe, co zrobiliście z kopertami oraz innymi prezentami które dostaliście ? ile wyniosło Was całe wesele i czy zwróciło Wam się chociaż w jakim %
nigdy nie zwróci Ci się z kopert wesele... w ogóle myślałam, że te myślenie już zanikło.. nie robi się wesela po to żeby się zwrociło, a jeśli ktoś tak myśli to się zdziwi jak pootwiera koperty, ludzie nawet dają puste koperty, ale to już inna bajka

my wpłacimy na konto albo na lokatę i będzie to nasz wkład w mieszkanie i nie ważne czy to bedzie mala kwota czy duża to będziemy się cieszyć, w ogóle nie licze na dużo

u TŻ siostry wesele wynioskło ponad 70 tys,a w kopertach było 30 pare wiec maszporownanie, gosci bylo ok 200

Alicja

Stary 2014-06-18, 07:08   #2755
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
powodzenia!
Cytat:
Napisane przez Lela23 Pokaż wiadomość

witaj i oczywiście opowiedz coś o Was

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
nigdy nie zwróci Ci się z kopert wesele... w ogóle myślałam, że te myślenie już zanikło.. nie robi się wesela po to żeby się zwrociło, a jeśli ktoś tak myśli to się zdziwi jak pootwiera koperty, ludzie nawet dają puste koperty, ale to już inna bajka

my wpłacimy na konto albo na lokatę i będzie to nasz wkład w mieszkanie i nie ważne czy to bedzie mala kwota czy duża to będziemy się cieszyć, w ogóle nie licze na dużo

u TŻ siostry wesele wynioskło ponad 70 tys,a w kopertach było 30 pare wiec maszporownanie, gosci bylo ok 200
może i nikt nie liczy, że sie zwróci ale kazdy na pewno jest choć ciut ciekawy.i nie ma nic złego w takim pytaniu. truizmem jest stwierdzenie ze nie robi się wesela bo to aby się zwróciło, ale na tym forum piszemy o wszystkim wiec jesli kroa ma ochotę zapytać o pieniądze, a ktoś inny na to pytanie odowiedziec to chybaa żadnego problemu nie ma

Wysłane z mojego GT-I8260

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 07:11   #2756
misia880
Zakorzenienie

dziś kochane jest super-pharmie -40 % na wszystkie kosmetyki do opalania, balsamy, mleczka do ciała, wapno i środki na objawy alegrii

Stary 2014-06-18, 07:17   #2757
niulka_1985
Zadomowienie

Ja to mam pecha - chyba ktoś na mnie urok rzucił w sobotę ślub, a tu od niedzieli straszne przeziębienie (już opanowane praktycznie), pryszcz (zasuszam go takim specyfikiem, ale cały czas skóra jest czerwona), no i najgorsze - od dziś opryszczka i co tu robić?????
Stary 2014-06-18, 07:27   #2758
misia880
Zakorzenienie

leć do apteki i kup te plasty na opryszczkę.
albo pow pani w aptece ze za 3 dni masz slub i prosisz o ratunek na pewno da ci coś to pomoze! bez paniki

Stary 2014-06-18, 07:41   #2759
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
leć do apteki i kup te plasty na opryszczkę.
albo pow pani w aptece ze za 3 dni masz slub i prosisz o ratunek na pewno da ci coś to pomoze! bez paniki
Dzieki
Stary 2014-06-18, 07:52   #2760
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki
mnie nie masz za co idź do apteki biegusiem

nr. 1http://wojas.pl/produkt/4790 albo te
nr. 2 http://wojas.pl/produkt/15049
nr. 3http://wojas.pl/produkt/13765#
co myśicie o tych butach ??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości