|
|
#2581 |
|
KOTerator
|
Dot.: Koty - część IX
Mam taką samą miskę i brytyjkę, która z innej miski chrupek nie zje, chyba, że zrobię wielką górkę chrupek, wtedy nabierze jak koparka i połknie.
Jasne, że rozsypuje, ale przynajmniej je, a o to głównie chodzi .
|
|
|
|
#2582 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f Czas edycji: 2014-06-17 o 21:17 |
|
|
|
#2583 |
|
Nie depcze krokusów
|
Co się składa na te 51% mięsa, bo się doliczyć nie mogę?
Padła tu nazwa karmy 1st Choice... Wbrew pozorom jest całkiem niezła ![]() http://forum.kocie-hospicjum.pl/viewtopic.php?f=3&t=365
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- [1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;46925378]Treść usunięta[/QUOTE] Kasza, ryz, proso, otreby i ziola. Pytanie dla kogo ta karma? Dla krowki? Krolika? Kurczaka? Ja tego miksu zadnemu zwierzeciu nie polecam... Porownaj ze skladem PoN czy Orijen.
|
|
#2585 |
|
Nie depcze krokusów
|
1st Choice Cat Finicky Chicken
główny skład: kurczak, mączka z mięsa kurczaka, ryż brązowy, ryż browarniany, całe jajka w proszku, mączka ze śledzia, suszony kurczak, tłuszcz z kurczaka konserwowany mieszanką witaminy E oraz kwasu cytrynowego) Moim zdaniem jak na zbożówkę nie jest "akceptowalna", tylko "niezła"
|
|
#2586 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2587 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2589 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2590 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie jest to odpad z browaru, tylko małe fragmenty ryżu białego, które ze względów estetycznych nie są sprzedawane ludziom w ładnych kartonikach. Jak to ryż, stanowi źródło białka i skrobi.
Kusum - tak jak napisałam, wkleiłam kawałek składu ze Zwierzakowa, tu masz pełny, inny niż na Animalii: http://www.zwierzakowo.pl/opis-produ...icky.1442.html
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2014-06-17 o 21:46 |
|
|
|
#2591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2592 |
|
Nie depcze krokusów
|
Tani składnik, masowo dodawany do karm dla psów i kotów
![]() Zamiast karmy RC Mobility, główny skład: Mąka kukurydziana, gluten pszenny, kukurydza, ryż, suszone mięso drobiowe, gluten kukurydziany, tłuszcze zwierzece, włókna roślinne, hydrolizowane białka zwierzece plus omułek, skorupiaki, chrząstki, dodaję kotu suplementy na stawy do obecnej karmy. Ja pierniczę, mięso dopiero na piątym miejscu...
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2014-06-17 o 21:56 |
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazda strona podaje inny sklad?
|
|
#2594 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2596 |
|
Nie depcze krokusów
|
Kusum - popatrz jeszcze raz na skład ze Zwierzakowa (nie wiem, który jest prawdziwy, bo nie stosuję tej karmy). Jakie mączki, wysłodki i tona ziół?
Skąd pomysł, że Bury je RC?
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I Mobility mi sie z Bura lapka skojarzylo
|
|
#2598 |
|
Zadomowienie
|
[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;46926347]Treść usunięta[/QUOTE]
Np. utuczyć. Futro może wyglądać super nawet u kotów wiejskich, nasz dochodzący, którego karmimy Butchersem i karmą z Biedronki ma piękne futerko. Tzn aż się w piachu nie wytarza
|
|
|
|
#2599 |
|
Nie depcze krokusów
|
Kusum - no co Ty, nie stać mnie na Royala
Podaję suplementy, glukozaminę, chondroitynę itp. Wcześniej nawet nie wiedziałam, że jest karma dla kulawych.Bury dziś przypomniał sobie, jak się otwiera szafki i gonili się z Kicią, jeszcze mu nie wychodzi skakanie.
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maczka z miesa to tez slaby wybor. Ile procesow musi przejsc mieso zeby stac sie maczka. Biorac pod uwage, ze jest to mieso typu mom, a energia jest droga i nikt nie bedzie tego suszyl. Powstaje w procesach chemicznej hydrolizy bialek.
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytalam ostatnio o malzach nowozelandzkich w leczeniu stawow Jak cos znajde ciekawego to podesle.
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
karma sucha musi mieć co najmniej 23% skrobi, żeby jakoś zlepić te krokieciki, z czegoś ta skrobia musi się brać. Zboża same w sobie może nie są szkodliwe, ale zajmują miejsce, które powinno być dla mięsa w karmie
ale ogólnie jeśli chodzi o karmy nie ma co być świętszym od papieża, czasem kot chce jeść jedną karmę i koniec, bez sensu robić inkwizycję na wysłodki buraczane czy na mączkę ryżową . Jeśli chodzi o puszki i brak apetytu kota, to koty lubią mieć ciepłe jedzenie (ciepłe= żywe), czyli w temp. około 40 stopni. Mój kot tego nie wie i wpieprza prosto z lodówki, ale jeśli kot grymasi to można spróbować mu po prosto podgrzewać.A co do stawów, to dziś się dowiedziałam o niezmydlających się frakcjach oleju z soi i awokado, podobno też super
|
|
|
|
#2603 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bury sobie odbija "stracony' czas. Mała mi tak szalała jak wreszcie się kubraka po sterylce pozbyła. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Mała natomiast często czeka, aż się "uleży", tak podejrzewałam, że chodzi o zagrzanie się mimo, że zawsze wyciągam wcześniej z lodówki. W chłodniejsze dni w ogóle nie chowam do lodówki i od razu jej bardziej smakuje i nie musi swojego odsiedzieć.
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2605 |
|
Konto usunięte
|
Kurde. Znowu mokre POD kuwetą. Kuweta nie pęknięta, po prostu nasiusiała (prawdopodobnie) po ścianie, za nią...
Myślicie, że po prostu dziś ma gorszy celownik, czy to jakiś kłopot zdrowotny? ![]() A druga rzecz: strasznie jej się czka. Waszym kotom też? Poje naprędce, a potem przychodzi i od razu odbitka.
Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2014-06-17 o 23:28 |
|
|
|
#2606 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;46909582]Treść usunięta[/QUOTE]
Plaski pyszczek dokladnie jak u mojej kici Moja tez uwielbia gourmet , ale w jej przypadku zauwazylam, ze chodzi o to, aby karma byla drobno zmielona, bez duzych kawalkow miesa, ktore jej uciekaja sprzed pyszczka i nie je. Z suchym nie ma problemowi je ze zwyklej miski, lowi sobie te chrupeczki, moze przyklejaja sie jej do jezyka i latwiejJakich kosmetykow uzywasz do pielegnacji siersci, daje sie kapac bez problemow? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2607 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Do kota jako ogółu wróciło życie. Mruczy po dotknięciu, kopie dywan chorą łapą, poluje na sznurki. Widać, że czuje się lepiej, wcześniej głównie spał. Chirurg w każdym tygodniu od 20 lat robi zabiegi na kocich kolanach, więc nie mam powodu, by twierdzić, że robi coś źle. Jakby co, w okolicy jest jeszcze jeden specjalista. Internet pełen jest różnych przypadków - i takich, co dzień po zabiegu biegały, i takich, co koty miesiącami pomieszkiwały w ograniczającej ruch klatce. "Nasz" zwykły wet od początku mówił, że po operacji konieczne będzie usztywnienie i ograniczenie ruchu i szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie innego rozwiązania po tym, co kot wyprawiał. Cytat:
Nie widzę potrzeby stosowania go u kotów, mało odżywcza breja.
|
|
|
#2608 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2609 |
|
Raczkowanie
|
Lexus właśnie przeszedł samego siebie. Szykowałam mu mięsko, a on wskoczył na blat, ukradł małą reklamówkę, w której było mięso i zwiał. Jak zawołałam go na śniadanie, to zobaczyłam, że reklamówka totalnie wygryziona - boję się teraz, że mógł ją zjeść
|
|
|
|
#2610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

.

Podaję suplementy, glukozaminę, chondroitynę itp.