Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-18, 11:43   #2341
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

martaakow, masz piękne włosy
Stary 2014-06-18, 11:56   #2342
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Boskie
Swoje też wolę po dyfuzorze
A oto moja pierwsza udana reanimacja, zdj szybko robione rano przed wyjściem. Umyłam je wczoraj zarzuciłam żel Hegron w turbanie z godzinę siedziałam potem wysuszyłam z dyfuzorem. Rano pogniotłam wilgotnymi dłoniami i gotowe nie było czasu na fotkę z tyłu ale byłam pozytywnie zaskoczona
Wiesz Wicherku.. na poczatku Cie lubilam.. ale to sie zmienia!
Dlaczego Wasze wlosy wraz z trwaniem pielegnacji kreca co raz fajniej i daja sie reanimowac, a moje nie

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 12:27   #2343
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Mi się podobają z takim prostym spodem, bo są takie meeega długie. *-*
Ale wyglądają śmiesznie.

sereniti, AgusiA753, Joanku, cassie91910, dziękuję Wam, dziewczyny.
Samoocena +10000

Cytat:
Napisane przez Immoral Pokaż wiadomość
martaakow piekne! Mam dokladnie odwrotny problem, skret pod spodem wyprost zewnątrz.
Dziękuję.
No właśnie dość często czytam tu o tym, że spód się lepiej kręci. Nigdy tak nie miałam.

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Dlaczego Wasze wlosy wraz z trwaniem pielegnacji kreca co raz fajniej i daja sie reanimowac, a moje nie
Moje kręcą się coraz mniej.

Edytowane przez martaakow
Czas edycji: 2014-06-18 o 12:29
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 12:38   #2344
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Nie umiem sobie poradzić ze spodem, jest rozprostowany. Zawsze.
Ale piekne som!

Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 13:44   #2345
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

U mnie też się czasami robi jedno proste pasemko od spodu, tak jakby jeden lok nie miał siły się skręcić. I to dopiero śmiesznie wygląda, bo różnica długości jest ogromna. xD

Haha, dziś mnie jakiś pan na ulicy zaczepił: "Ale fajne loki!" xD
Przetrwały moje nocne wiercenie, tylko je dziś lekko wygładziłam wodą. Oczywiście są trochę sfatygowane, ale jak na drugi dzień i tak dobrze wyglądają.

W moim Rossmannie były dziś same bardzo mocne żele. Na razie zostanę przy kremie Pantene, a może jakoś niedługo pojadę do supermarketu. Będę wprowadzać zmiany w pielęgnacji stopniowo, żeby widzieć, jak włosy reagują na poszczególne produkty. Lista od Mysi jest dłuuuga. Zacznę od radykalnej zmiany szamponu. Kupiłam Johnson's Baby klasyczny i Alterrę Morela i pszenica. Mam ich używać na zmianę i myć włosy tak jak do tej pory, czyli co 3-4 dni.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

No nie, wyszłam na 5 min do sklepu i kolejny mnie zaczepił (lekko podchmielony). Strach wyjść z domu z lokami. xDD Co ta Mysia mi zrobiła.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 14:18   #2346
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Boskie
Swoje też wolę po dyfuzorze
A oto moja pierwsza udana reanimacja, zdj szybko robione rano przed wyjściem. Umyłam je wczoraj zarzuciłam żel Hegron w turbanie z godzinę siedziałam potem wysuszyłam z dyfuzorem. Rano pogniotłam wilgotnymi dłoniami i gotowe nie było czasu na fotkę z tyłu ale byłam pozytywnie zaskoczona
Cytat:
Byłam u Mysi i jestem zachwycona. Pierwszy raz fryzjerka przejawiała taki entuzjazm, patrząc na moje sprężyny. Okazało się, że skóra głowy jest w dobrym stanie (tylko lekko wrażliwa), a włosy wcale nie są tak zniszczone, jak myślałam. Dostałam całą rozpiskę, jak najlepiej je pielęgnować. Cięcie było szybkie, a efekty moim zdaniem świetne. Włosy zostały ułożone na żel Artiste w stosunku 3:1 z Joanną mrożącą, gdy były jeszcze mokre (w międzyczasie też były spryskiwane wodą, jak za szybko schły ). I przeżyłam szok: są super miękkie!!! Na żel!!! O.O Wow! Suszenie oczywiście dyfuzorem.
Tak się skręciły, że wyglądają na mega krótkie. A ścięte zostały praktycznie same końcówki. xD Wyciągnięte włosy sięgają mi poniżej łopatek. ^^ Ciekawe, jak będą wyglądały, gdy sama je sobie ułożę. Ja lubię suszyć głową w dół, żeby były bardziej podniesione u nasady.
Cytat:
Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Pokaż wiadomość
Zaserwuj im proteiny, albo dietę minimum.

iwonsia01, wicherek1989, krolewna_smieszka-

Sensualitko-
Pokażę jak to u mnie wyglądało, przed cassią i po
1.Przed cassią, po samym rypaczu. 2. Po cassi i nawilżeniu

Martaakow- Jak ja kocham Twoje włosyyy, przecudowne!
Cytat:
U mnie też się czasami robi jedno proste pasemko od spodu, tak jakby jeden lok nie miał siły się skręcić. I to dopiero śmiesznie wygląda, bo różnica długości jest ogromna. xD

Haha, dziś mnie jakiś pan na ulicy zaczepił: "Ale fajne loki!" xD
Przetrwały moje nocne wiercenie, tylko je dziś lekko wygładziłam wodą. Oczywiście są trochę sfatygowane, ale jak na drugi dzień i tak dobrze wyglądają.

W moim Rossmannie były dziś same bardzo mocne żele. Na razie zostanę przy kremie Pantene, a może jakoś niedługo pojadę do supermarketu. Będę wprowadzać zmiany w pielęgnacji stopniowo, żeby widzieć, jak włosy reagują na poszczególne produkty. Lista od Mysi jest dłuuuga. Zacznę od radykalnej zmiany szamponu. Kupiłam Johnson's Baby klasyczny i Alterrę Morela i pszenica. Mam ich używać na zmianę i myć włosy tak jak do tej pory, czyli co 3-4 dni.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

No nie, wyszłam na 5 min do sklepu i kolejny mnie zaczepił (lekko podchmielony). Strach wyjść z domu z lokami. xDD Co ta Mysia mi zrobiła.
Wszystkie cudowne! i Faktycznie każde inne na swój sposób. To główna zaleta loczków i fal

PS. Pierwszy raz zacytowałam więcej osób jednak muszę troszkę popracować nad tą opcją, bo jakoś dziwnie to się zrobiło ;P

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-06-18 o 14:19
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 14:36   #2347
Imperfecta
Zakorzenienie

Marta, są śliczne bardzo podoba mi się ich naturalność
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 14:51   #2348
Chatul
ma zielone pojęcie

Mam pytanie do osób, które myją włosy głową w dół, a potem robią ręcznikowanie (plopping). Czy Wy też macie potem włosy z tyłu głowy proste, a do tego całą fryzurę „przesuniętą” do przodu? U mnie niekiedy wygląda to tak, jakbym od tyłu zaczesała włosy do przodu. Coś w tym stylu http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...FMJApSkyOaAiJA tylko DUŻO mocniej mam włosy „zaczesane do przodu”. Trochę tak, jakbym pochyliła się mocno do przodu, a potem wyprostowała się, ale włosy zostały w poprzednim miejscu Nawet jak się falują, to w jednym pasemku są np. włosy z przodu i tyłu głowy.
Stary 2014-06-18, 14:53   #2349
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Mam pytanie do osób, które myją włosy głową w dół, a potem robią ręcznikowanie (plopping). Czy Wy też macie potem włosy z tyłu głowy proste, a do tego całą fryzurę „przesuniętą” do przodu? U mnie niekiedy wygląda to tak, jakbym od tyłu zaczesała włosy do przodu. Coś w tym stylu http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...FMJApSkyOaAiJA tylko DUŻO mocniej mam włosy „zaczesane do przodu”. Trochę tak, jakbym pochyliła się mocno do przodu, a potem wyprostowała się, ale włosy zostały w poprzednim miejscu Nawet jak się falują, to w jednym pasemku są np. włosy z przodu i tyłu głowy.
Ja takiego problemu nie mam, ale często robi mi się przez to takie dziwne gniazdko z tyłu, którego ciężko mi się pozbyć, ale to może też dlatego, że suszę także z głową w dół
Stary 2014-06-18, 14:56   #2350
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Ja takiego problemu nie mam, ale często robi mi się przez to takie dziwne gniazdko z tyłu, którego ciężko mi się pozbyć, ale to może też dlatego, że suszę także z głową w dół
A jak układasz włosy na ręczniku/koszulce, to te włosy zaraz przy karku masz proste czy skręcone? U mnie to wygląda tak, jak na tej grafice: dół ładnie pofalowany, a przy samym karku proste: http://2.bp.blogspot.com/-al6hOswo7f.../s1600/pl2.jpg.
Stary 2014-06-18, 14:57   #2351
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Ja też tak mam jak dam za dużo żelu i jak potem ugniatam włosy w koszulkę głową w dół to mam takie odchylone dziwnie włosy. Taka dziura jakby się robi
Stary 2014-06-18, 15:04   #2352
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
A jak układasz włosy na ręczniku/koszulce, to te włosy zaraz przy karku masz proste czy skręcone? U mnie to wygląda tak, jak na tej grafice: dół ładnie pofalowany, a przy samym karku proste: http://2.bp.blogspot.com/-al6hOswo7f.../s1600/pl2.jpg.
O matko... teraz mnie zagięłaś tym pytaniem następnym razem się temu przyjrzę ale wydaje mi się, że są proste jak na grafice
Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Ja też tak mam jak dam za dużo żelu i jak potem ugniatam włosy w koszulkę głową w dół to mam takie odchylone dziwnie włosy. Taka dziura jakby się robi
No to ja mam to samo, ale zawsze tak mam nieważne czy coś daję do stylizowania czy nie
Stary 2014-06-18, 15:35   #2353
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Chatul Masz rację.
Wiesz, u mnie dzieje się podobnie ale ja po odciśnieciu włosów jeszcze je relaksuje, więc przeczesuje palcami, zakładam do tyłu roztrzepie i układam w normalnej pozycji. Więc nie są jakoś szczególnie wysunięte do przodu.
co do plunkingu samego w sobie to rzeczywiście też czasami się zastanawiam co zrobić żeby włosy przy karku były zploppingowane.
A nie takie na prosto (biorąc pod uwagę że u mnie planking jest bardzo ważnym etapem stylizacji i zajmuje to około czterdziestu minut)

Kiedyś coś kombinowałam na dwa ploppingi, t-shirt i chusta.
czyli czubek włosia oddzielnie i zawijam a kark zostawiam. Tam tak jakby od dołu zbieram z pleców ku górze chusta i na plpingowym turbanie związuje jeszcze chuste.

Było zdecydowanie lepiej

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-06-18 o 15:37
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 16:09   #2354
AgusiA753
Raczkowanie

Chatul- ja robię plopping, ale na góra 5 min, potem wgniatam gluta z głową w dół, potem na boki i tył. I nic takiego mi się nie dzieje A próbowałaś ploppingu odwróconego?
Stary 2014-06-18, 16:24   #2355
Chatul
ma zielone pojęcie

Dzięki za odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Pokaż wiadomość
Chatul- ja robię plopping, ale na góra 5 min, potem wgniatam gluta z głową w dół, potem na boki i tył. I nic takiego mi się nie dzieje
Mnie się tej robi nawet, jak trzymam ręcznik parę minut na głowie.

Cytat:
A próbowałaś ploppingu odwróconego?
Nie. Co to?
Stary 2014-06-18, 16:34   #2356
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
oooo tak bym miałą gdybym nic nie robiła po zdjęciu turbanu
po zdjęciu ręcznika/ koszulki roztrzepuję włosy palcami
prostych włosów z tyłu nie mam bo susze głową w górę ale przy uszach mi tak odstają, dlatego musze je najpierw przetrzepać

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 16:37   #2357
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Kupiłam sobie dwie maski Prosalon maska kokosowa i Kallos silk.
Zobaczymy jak się sprawdzą, przynajmniej będę miała na jakiś czas spokój z odżywkami.
Co dziwnego panie w Hebe polecały każdemu kreatynową, bo jedwabna ponoć obciaży

Mam jeszcze bon do wykorzystania za kilka dni w hebe, to zastanawiam się jeszcze jakiego kallosa kupić.

Mama ostatnio polubiła oleje. Lniany i kokosowy. Lniany je, a kokosowy robi i za krem do twarzy i za odżywkę itp. Już 3 raz robię jej zamówienie.
Właśnie rozparacowuje wiadro 3 litrowe. Litr dla koleżanek, reszta sobie.
Przynajmniej nie muszę kupować sama, chociaż ja dużo nie zużywam.

Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Czas edycji: 2014-06-18 o 16:39
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 16:43   #2358
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też ta część zawsze jest bardziej prosta, choćbym nie wiem jak dłużej ugniatała czy ile więcej dawała tam żelu, tak już mam
Śliczny masz kolorek

Cytat:
Napisane przez Immoral Pokaż wiadomość

Dzeiwczyny, odzywka b/s to zabezpieczacz koncowek? W sensie, czy wystarczajacy nie trzeba juz dokladac serum/jedwabu etc.? Nalozenie dwoch rzeczy u mnie po myciu jest problematyczne.

martaakow piekne! Mam dokladnie odwrotny problem, skret pod spodem wyprost zewnątrz.
U mnie dość długo bs służyło jako zabezpieczacz końców, czasem dorzucam oleju, rzadziej silikonowe serum. Silikony to głównie, jak robię na prosto suszarką z chłodnym nawiewem

Cytat:
Wiesz Wicherku.. na poczatku Cie lubilam.. ale to sie zmienia!

Moje wraz ze zdrowszymi włosami kręcą się mniej, witaj w klubie

Cytat:

Szaleństwo
A mówiła coś Mysia na temat mycia odżywką? Bo u mnie szampony, nawet delikatniejsze na dłuższą metę by nie przeszły, a ciekawa jestem jej zdania

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46936383]Kupiłam sobie dwie maski Prosalon maska kokosowa i Kallos silk.
Zobaczymy jak się sprawdzą, przynajmniej będę miała na jakiś czas spokój z odżywkami.
Co dziwnego panie w Hebe polecały każdemu kreatynową, bo jedwabna ponoć obciaży

Mam jeszcze bon do wykorzystania za kilka dni w hebe, to zastanawiam się jeszcze jakiego kallosa kupić.

Mama ostatnio polubiła oleje. Lniany i kokosowy. Lniany je, a kokosowy robi i za krem do twarzy i za odżywkę itp. Już 3 raz robię jej zamówienie.
Właśnie rozparacowuje wiadro 3 litrowe. Litr dla koleżanek, reszta sobie.
Przynajmniej nie muszę kupować sama, chociaż ja dużo nie zużywam.[/QUOTE]

Keratynowa kallos jest rewelacyjna
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 16:57   #2359
AgusiA753
Raczkowanie

Cytat:
Nie. Co to?
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3263
Stary 2014-06-18, 17:01   #2360
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Ale piekne som!
Dziękuję.

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Wszystkie cudowne! i Faktycznie każde inne na swój sposób. To główna zaleta loczków i fal
To prawda, każde fale/loki są inne, to jest super.

Cytat:
Marta, są śliczne bardzo podoba mi się ich naturalność
Dziękuję.

Cytat:
Pisałam o tym z 2-3 strony temu. Przegarniam lekko kosmyki, trochę tak ugniatam i wtedy ten efekt nie jest aż tak mocny.
Stary 2014-06-18, 17:19   #2361
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Keratynowa kallos jest rewelacyjna
A stosowałaś może i kreatynową i silk, bo szukałam i Internecie porównania i nie doszukałam się. Ja wcześniej miałam tylko latte. To jako dodatek do innych odżywek był ok.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 17:34   #2362
Klaudenc
Moderator

Nałożyłam wczoraj 2 porcje tej odżywki z aloesem, potem spłukałam i dałam ją bs, na to kosmiczna ilosć oleju sezamowego i tak poszłam lulu. Zmyłam tlyko pottersem (nie bylo za bardzo co zmywać), wmasowałam parę kropli lekkiego olejku, schły same. Były lekko tłustawe, do teraz zdążyły już przestać być tłuste bo wszystko wsiąknęły... śmię twierdzieć, że one nawet wchłaniają własne sebum co nigdy nie są tłuste same z siebie.
I co tu z włosiorami robić, pijaki takie ale dosć szybko nawilżenie załapały, we wakacje będę często olejować... i połowy butelki sezamka już zniknęło

martaakow - jakie piękne włosy... ten kolor jest świetny!
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 17:47   #2363
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Nałożyłam wczoraj 2 porcje tej odżywki z aloesem, potem spłukałam i dałam ją bs, na to kosmiczna ilosć oleju sezamowego i tak poszłam lulu. Zmyłam tlyko pottersem (nie bylo za bardzo co zmywać), wmasowałam parę kropli lekkiego olejku, schły same. Były lekko tłustawe, do teraz zdążyły już przestać być tłuste bo wszystko wsiąknęły... śmię twierdzieć, że one nawet wchłaniają własne sebum co nigdy nie są tłuste same z siebie.
I co tu z włosiorami robić, pijaki takie ale dosć szybko nawilżenie załapały, we wakacje będę często olejować... i połowy butelki sezamka już zniknęło
Matkobosko.
Moje nigdy tak oleju nie piły, ba! w ogóle nie wchłaniają olejów.

Cytat:
Dziękuję.
Ale kolor to już sama henna, ta czerwień, co jej trochę było, już się wypłukała.
Stary 2014-06-18, 17:48   #2364
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
oooo tak bym miałą gdybym nic nie robiła po zdjęciu turbanu
po zdjęciu ręcznika/ koszulki roztrzepuję włosy palcami
prostych włosów z tyłu nie mam bo susze głową w górę ale przy uszach mi tak odstają, dlatego musze je najpierw przetrzepać
Dzięki

Fajny pomysł Ale nie wiem, czy dałabym radę to zrobić bez wykręcenia sobie rąk Będę musiała sprawdzić. Dzięki

Cytat:
Pisałam o tym z 2-3 strony temu. Przegarniam lekko kosmyki, trochę tak ugniatam i wtedy ten efekt nie jest aż tak mocny.
Dzięki
Stary 2014-06-18, 18:30   #2365
myszka2020
Zakorzenienie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46936886]A stosowałaś może i kreatynową i silk, bo szukałam i Internecie porównania i nie doszukałam się. Ja wcześniej miałam tylko latte. To jako dodatek do innych odżywek był ok.[/QUOTE]

Silk niestety nie miałam, ale keratynowa jest boska, a z dodatkiem oleju to w ogóle cudo, pięknie podkreśla skręt

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość

Ale pijoki!
To Ty musisz wielkie flaszki olejów kupować
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 18:39   #2366
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Ale pijoki!
To Ty musisz wielkie flaszki olejów kupować
kupuję 250 ml, no takie spożywcze co są łatwo dostępne i tanie. dobrze, że rzepakowy i słonecznikowy lubią, przynajmniej nie zbankrutuję

a nawiasem trzymać jutro kciuki dziewczyny bo mam egzaminy z angielskiego i muszę zdać, a za tydzień mam rozmowę o szkołę i kończę obecny nieudany rok, wreszcie
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 20:10   #2367
kateel
Zakorzenienie

Cześć

Nie wiem za bardzo jak się przywitać, więc może zacznę od tego, że... mam kręcone włosy Większość je podziwia, a ja nie potrafię się nimi do końca cieszyć i docenić czym obdarzyła mnie natura. Wciąż powtarzam, że z chęcią zamieniłabym się na proste, co do końca też prawdą nie jest
Na czym polega mój problem? Swoich włosów nie potrafię pielęgnować, to raz. Dwa - nie umiem zapanować nad ciągłym puchem i suchością. Trzy - nie mogę utrafić z produktem do stylizacji, co naprawdę zaczyna mnie już denerwować.
Pewnie kojarzycie odżywki/kremy do kręconych włosów Pantene? Odkąd je wycofali nie jestem wierna jednemu produktowi. Testuję aż trzy (Joanna Styling Effect, Krem do loków, Schwarzkopf OSIS+ Twin curl, Marion, Satynowe mleczko do kręconych włosów) i w sumie żaden z wymienionych nie spełnia moich oczekiwań w 100%. Część loków jest podkreślona (może nawet za bardzo), a część to puch, którego w żaden sposób nie umiem ujarzmić. Musiałabym chyba wykorzystać cały krem, a przecież nie o to chodzi.
W zasadzie piszę zaproszona przez imp, bo wcześniej nie miałam śmiałości, pomimo iż wątek już dawno widziałam Mam nadzieję, że jakoś pomożecie mi wprowadzić w życie taką świadomą pielęgnację, bo naprawdę załamuje już ręce. W załączniku stan obecny moich włosów.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_2819.jpg (69,0 KB, 75 załadowań)
kateel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 20:17   #2368
Doe
Rozeznanie

kateel, witaj! Jak wygląda Twoja obecna pielęgnacja? Stosujesz jakieś odżywki, maski, oleje?

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2014-06-18 o 20:33
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 20:22   #2369
Imperfecta
Zakorzenienie

No kateel, jesteś jak już tu trafiłaś to z Twoimi włosami może być tylko lepiej
Nawracam zagubione, zakręcone dusze
Stary 2014-06-18, 20:37   #2370
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Kateel, WOWOWOWOW!!!!! Właśnie o takiej długości włosów marzę!!! *-*
Skoro udało Ci się wyhodować tak długie loki, to na pewno krzywdy im nie robisz. Jeśli chcesz, mogę Ci podesłać listę z zasadami pielęgnacji, którą stworzyła dla mnie Mysia (http://kokardka-mysi.blogspot.com/), bo wygląda na to, że masz podobny skręt do mnie.

A co do mycia odżywką, to Mysia powiedziała, że niektóre dziewczyny tak robią, ale to już totalny hardcore dla najbardziej wtajemniczonych i ona tego nie poleca.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości