|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
martaakow, masz piękne włosy
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego Wasze wlosy wraz z trwaniem pielegnacji kreca co raz fajniej i daja sie reanimowac, a moje nie Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sereniti, AgusiA753, Joanku, cassie91910, dziękuję Wam, dziewczyny. Samoocena +10000 ![]() Cytat:
![]() No właśnie dość często czytam tu o tym, że spód się lepiej kręci. Nigdy tak nie miałam. Cytat:
Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2014-06-18 o 12:29 |
|||
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też się czasami robi jedno proste pasemko od spodu, tak jakby jeden lok nie miał siły się skręcić.
I to dopiero śmiesznie wygląda, bo różnica długości jest ogromna. xDHaha, dziś mnie jakiś pan na ulicy zaczepił: "Ale fajne loki!" xD Przetrwały moje nocne wiercenie, tylko je dziś lekko wygładziłam wodą. Oczywiście są trochę sfatygowane, ale jak na drugi dzień i tak dobrze wyglądają. ![]() W moim Rossmannie były dziś same bardzo mocne żele. Na razie zostanę przy kremie Pantene, a może jakoś niedługo pojadę do supermarketu. Będę wprowadzać zmiany w pielęgnacji stopniowo, żeby widzieć, jak włosy reagują na poszczególne produkty. Lista od Mysi jest dłuuuga. Zacznę od radykalnej zmiany szamponu. Kupiłam Johnson's Baby klasyczny i Alterrę Morela i pszenica. Mam ich używać na zmianę i myć włosy tak jak do tej pory, czyli co 3-4 dni.---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- No nie, wyszłam na 5 min do sklepu i kolejny mnie zaczepił (lekko podchmielony). Strach wyjść z domu z lokami. xDD Co ta Mysia mi zrobiła.
|
|
|
|
#2346 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i Faktycznie każde inne na swój sposób. To główna zaleta loczków i fal PS. Pierwszy raz zacytowałam więcej osób jednak muszę troszkę popracować nad tą opcją, bo jakoś dziwnie to się zrobiło ;P
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-06-18 o 14:19 |
||||
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, są śliczne
bardzo podoba mi się ich naturalność
|
|
|
|
#2348 |
|
ma zielone pojęcie
|
Mam pytanie do osób, które myją włosy głową w dół, a potem robią ręcznikowanie (plopping). Czy Wy też macie potem włosy z tyłu głowy proste, a do tego całą fryzurę „przesuniętą” do przodu? U mnie niekiedy wygląda to tak, jakbym od tyłu zaczesała włosy do przodu. Coś w tym stylu http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...FMJApSkyOaAiJA tylko DUŻO mocniej mam włosy „zaczesane do przodu”. Trochę tak, jakbym pochyliła się mocno do przodu, a potem wyprostowała się, ale włosy zostały w poprzednim miejscu
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2350 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#2351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
następnym razem się temu przyjrzę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2353 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Chatul Masz rację.
Wiesz, u mnie dzieje się podobnie ale ja po odciśnieciu włosów jeszcze je relaksuje, więc przeczesuje palcami, zakładam do tyłu roztrzepie i układam w normalnej pozycji. Więc nie są jakoś szczególnie wysunięte do przodu. co do plunkingu samego w sobie to rzeczywiście też czasami się zastanawiam co zrobić żeby włosy przy karku były zploppingowane. A nie takie na prosto (biorąc pod uwagę że u mnie planking jest bardzo ważnym etapem stylizacji i zajmuje to około czterdziestu minut) Kiedyś coś kombinowałam na dwa ploppingi, t-shirt i chusta. czyli czubek włosia oddzielnie i zawijam a kark zostawiam. Tam tak jakby od dołu zbieram z pleców ku górze chusta i na plpingowym turbanie związuje jeszcze chuste. Było zdecydowanie lepiej Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-06-18 o 15:37 |
|
|
|
#2354 |
|
Raczkowanie
|
Chatul- ja robię plopping, ale na góra 5 min, potem wgniatam gluta z głową w dół, potem na boki i tył. I nic takiego mi się nie dzieje
A próbowałaś ploppingu odwróconego?
|
#2355 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Dzięki za odpowiedzi
Cytat:
Cytat:
|
|
#2356 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() po zdjęciu ręcznika/ koszulki roztrzepuję włosy palcami prostych włosów z tyłu nie mam bo susze głową w górę ale przy uszach mi tak odstają, dlatego musze je najpierw przetrzepać |
|
|
|
|
#2357 |
|
Konto usunięte
|
Kupiłam sobie dwie maski Prosalon maska kokosowa i Kallos silk.
Zobaczymy jak się sprawdzą, przynajmniej będę miała na jakiś czas spokój z odżywkami. Co dziwnego panie w Hebe polecały każdemu kreatynową, bo jedwabna ponoć obciaży ![]() Mam jeszcze bon do wykorzystania za kilka dni w hebe, to zastanawiam się jeszcze jakiego kallosa kupić. Mama ostatnio polubiła oleje. Lniany i kokosowy. Lniany je, a kokosowy robi i za krem do twarzy i za odżywkę itp. Już 3 raz robię jej zamówienie. Właśnie rozparacowuje wiadro 3 litrowe. Litr dla koleżanek, reszta sobie. Przynajmniej nie muszę kupować sama, chociaż ja dużo nie zużywam. Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2014-06-18 o 16:39 |
|
|
|
#2358 | |||
|
Zakorzenienie
|
U mnie też ta część zawsze jest bardziej prosta, choćbym nie wiem jak dłużej ugniatała czy ile więcej dawała tam żelu, tak już mam
![]() Śliczny masz kolorek Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A mówiła coś Mysia na temat mycia odżywką? Bo u mnie szampony, nawet delikatniejsze na dłuższą metę by nie przeszły, a ciekawa jestem jej zdania ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46936383]Kupiłam sobie dwie maski Prosalon maska kokosowa i Kallos silk. Zobaczymy jak się sprawdzą, przynajmniej będę miała na jakiś czas spokój z odżywkami. Co dziwnego panie w Hebe polecały każdemu kreatynową, bo jedwabna ponoć obciaży ![]() Mam jeszcze bon do wykorzystania za kilka dni w hebe, to zastanawiam się jeszcze jakiego kallosa kupić. Mama ostatnio polubiła oleje. Lniany i kokosowy. Lniany je, a kokosowy robi i za krem do twarzy i za odżywkę itp. Już 3 raz robię jej zamówienie. Właśnie rozparacowuje wiadro 3 litrowe. Litr dla koleżanek, reszta sobie. Przynajmniej nie muszę kupować sama, chociaż ja dużo nie zużywam.[/QUOTE] Keratynowa kallos jest rewelacyjna |
|||
|
|
|
#2359 |
|
Raczkowanie
|
|
#2360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję.
Cytat:
![]() Dziękuję. Cytat:
|
||
|
|
|
#2361 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2362 |
|
Moderator
|
Nałożyłam wczoraj 2 porcje tej odżywki z aloesem, potem spłukałam i dałam ją bs, na to kosmiczna ilosć oleju sezamowego i tak poszłam lulu. Zmyłam tlyko pottersem (nie bylo za bardzo co zmywać), wmasowałam parę kropli lekkiego olejku, schły same. Były lekko tłustawe, do teraz zdążyły już przestać być tłuste bo wszystko wsiąknęły... śmię twierdzieć, że one nawet wchłaniają własne sebum co nigdy nie są tłuste same z siebie.
I co tu z włosiorami robić, pijaki takie ale dosć szybko nawilżenie załapały, we wakacje będę często olejować... i połowy butelki sezamka już zniknęło ![]() martaakow - jakie piękne włosy... ten kolor jest świetny! |
|
|
|
#2363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje nigdy tak oleju nie piły, ba! w ogóle nie wchłaniają olejów. Cytat:
![]() Ale kolor to już sama henna, ta czerwień, co jej trochę było, już się wypłukała.
|
||
|
|
|
#2364 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Będę musiała sprawdzić. Dzięki Cytat:
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46936886]A stosowałaś może i kreatynową i silk, bo szukałam i Internecie porównania i nie doszukałam się. Ja wcześniej miałam tylko latte. To jako dodatek do innych odżywek był ok.[/QUOTE]
Silk niestety nie miałam, ale keratynowa jest boska, a z dodatkiem oleju to w ogóle cudo, pięknie podkreśla skręt ![]() Cytat:
To Ty musisz wielkie flaszki olejów kupować
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Moderator
|
kupuję 250 ml, no takie spożywcze co są łatwo dostępne i tanie. dobrze, że rzepakowy i słonecznikowy lubią, przynajmniej nie zbankrutuję
a nawiasem trzymać jutro kciuki dziewczyny bo mam egzaminy z angielskiego i muszę zdać, a za tydzień mam rozmowę o szkołę i kończę obecny nieudany rok, wreszcie
|
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Nie wiem za bardzo jak się przywitać, więc może zacznę od tego, że... mam kręcone włosy Na czym polega mój problem? Swoich włosów nie potrafię pielęgnować, to raz. Dwa - nie umiem zapanować nad ciągłym puchem i suchością. Trzy - nie mogę utrafić z produktem do stylizacji, co naprawdę zaczyna mnie już denerwować. Pewnie kojarzycie odżywki/kremy do kręconych włosów Pantene? Odkąd je wycofali nie jestem wierna jednemu produktowi. Testuję aż trzy (Joanna Styling Effect, Krem do loków, Schwarzkopf OSIS+ Twin curl, Marion, Satynowe mleczko do kręconych włosów) i w sumie żaden z wymienionych nie spełnia moich oczekiwań w 100%. Część loków jest podkreślona (może nawet za bardzo), a część to puch, którego w żaden sposób nie umiem ujarzmić. Musiałabym chyba wykorzystać cały krem, a przecież nie o to chodzi. W zasadzie piszę zaproszona przez imp, bo wcześniej nie miałam śmiałości, pomimo iż wątek już dawno widziałam Mam nadzieję, że jakoś pomożecie mi wprowadzić w życie taką świadomą pielęgnację, bo naprawdę załamuje już ręce. W załączniku stan obecny moich włosów.
|
|
|
|
#2368 |
|
Rozeznanie
|
kateel, witaj! Jak wygląda Twoja obecna pielęgnacja? Stosujesz jakieś odżywki, maski, oleje?
Edytowane przez Doe Czas edycji: 2014-06-18 o 20:33 |
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
No kateel, jesteś
Nawracam zagubione, zakręcone dusze
|
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Kateel, WOWOWOWOW!!!!! Właśnie o takiej długości włosów marzę!!! *-*
Skoro udało Ci się wyhodować tak długie loki, to na pewno krzywdy im nie robisz. Jeśli chcesz, mogę Ci podesłać listę z zasadami pielęgnacji, którą stworzyła dla mnie Mysia (http://kokardka-mysi.blogspot.com/), bo wygląda na to, że masz podobny skręt do mnie. ![]() A co do mycia odżywką, to Mysia powiedziała, że niektóre dziewczyny tak robią, ale to już totalny hardcore dla najbardziej wtajemniczonych i ona tego nie poleca.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

nie było czasu na fotkę z tyłu ale byłam pozytywnie zaskoczona 

następnym razem się temu przyjrzę 
A próbowałaś ploppingu odwróconego?

Mam nadzieję, że jakoś pomożecie mi wprowadzić w życie taką świadomą pielęgnację, bo naprawdę załamuje już ręce. W załączniku stan obecny moich włosów.