|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
|
|
|
|
#332 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46931734]Hej dziewczyny! Można do was dołączyć. Podglądam was od poprzedniej części i jak zobaczyłam ankietę w tej części to stwierdziłam, ze muszę się w końcu ujawnić. Mam 28 lat, to jest moja pierwsza ciąża i termin porodu na 9.08, będzie chłopiec - Franek. Od tygodnia mam rozwarcie na 1,5cm. I jakoś tak instynkt mi podpowiada, że młody będzie chciał wyjść wcześniej [/QUOTE]Hej hej! ![]() Cytat:
Gosia na szczęście odpoczniesz jak będą już mieli lodówkę. Cytat:
już tu jest ciężko nadrobić. Cytat:
Daj znać jakie to ma dla Ciebie konsekwencje. Cytat:
U mnie wczoraj kurier był z suszarką, ale nie wziął żadnych papierów ze sobą "ze zmęczenia", więc nic nie podpisałam. Teoretycznie mogłabym teraz napisac do sprzedawcy, że nic nie dostałam Poszłam do labu na GBS, ale pani w okienku powiedziała, ze dziś to bez sensu robić, bo jutro świeto i kurier nie jeździ.. no trudno.. To po namyśle poszłam do komisu po tego konika Fisher Price. I od razu puściłam melodyjki do brzuszka. Naprawdę ładnie gra A przed chwilą przyszła mi mata Rainforest ![]() PARADI87 I idę się położyć, a potem do SR i na zakupy. Was też senność ogarnia popołudniami? Zieeew... aha, i zjadłam całą miskę frytek wczoraj na kolację.. ciężko mi się było ruszać.. :/ Nie przesadzajcie z nimi
|
|
#333 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Normalnie cole pijam moze raz na rok albo i rzadziej, a wczoraj mialam takiego smaka, ze wypilam sobie puszeczke . Dzis dla odmiany mialam skret na tosty z serem i szynka .Jestem dzis do niczego i bardzo leniwa. Mialam sprzatac i byc pilna gospodyni, a ja siedze na sofie i zdycham z goraca. Plus pieczenie zoladka, zawroty glowy i ogolne samopoczucie do |
||
|
|
|
#335 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bez kitu, momentami zaczynam rozumieć co to zbrodnia w afekcie.Cytat:
Cytat:
a i tak w połowie sytuacji gryzę się w język i nic nie mówię, żeby nie wywołać kłótni, biorąc poprawkę na jego zmęczenie. Cytat:
można się przy tym wyżyć jak nie wiem. Sama trochę zła jestem że nic we własnym domu zrobić nie mogę no ale PRZECIEŻ NIE MOGĘ NO, nie wymyśliłam sobie tego..Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak możesz się tak wyśmiewać z dolegliwości Zaczarowanej? no cudne ![]() Lodówka kupiona. Tylko teraz nie mogę się nigdzie ruszyć, bo mam zajęty cały bagażnik ze złożonymi siedzeniami z tyłu i wszystko widać, bałabym się zostawić tak auto gdziekolwiek na parkingu. Przyszły mi pieluszki z Chin! Kurde, normalnie ekspresowo, zamawiałam je chyba w zeszły poniedziałek wzięłam 10 sztuk więc dostałam jedną gratis, szkoda tylko że nie pomyśleli, żeby dać inny wzór zamiast powtarzać jeden z tych co zamówiłam
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ze ja czegos nie rozumiem ![]() ja to caly dzien ziewam ale staram sie nie spac bo potem w nocy nie spie i glowa mnie boli |
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 34 tygodniu
Dziękuję za rady odnośnie pościeli, kupię więc to większe wypełnienie Angelika zaciskaj mocno nogi Najważniejsze, że szyjka się trzyma i się nie skraca, według mnie dasz radę spokojnie donosić do bezpiecznego terminu![]() gosia ja też nie wiem co do tych piersi po karmieniu... ale widziałam już piersi paru koleżanek, które karmiły i teraz biust wygląda strasznie U niektórych to normalnie dwa obwisłe flaczki... Nie mówiąc o asymetryczności jeśli się nie pilnowało, żeby karmić z każdej piersi po równo![]() Twojemu mężowi należą się niezłe baty... ja bym się naprawdę mocno obraziła i nic mu już do jedzenia nie zawiozła ![]() A Twój powinien mega docenić to co robisz!! Powinnaś się oszczędzać a Ty ogarniasz wszystko w 8 miesiącu ciąży Co do kremu na odparzenia to ja mam Nappiderm ![]() Zaczarowana mogę zrobić porządek w klubie Tylko czekam też na wasze zdanie kogo usunąć itd![]() UmiZumi to jest normalne, że już nie czujesz kopniaków, dzidzia jest już za duża i teraz już tylko będziemy czuły jak się rusza, przemieszcza, przeciąga albo wypycha Co do chrzestnych to jak dla mnie w dzisiejszych czasach odgrywają małą rolę w życiu dziecka Dzieci patrzą jednak tylko na to, że dostanę od chrzestnego kasę na urodziny czy komunię Raczej nie szukają w nim wsparcia czy "drugiego taty"... Takie są moje spostrzeżenia![]() Witamy nowe dziewczyny Najlepiej napiszcie pw do lilki, żeby Was wpisała na listę na pierwszą stronę |
|
|
|
#338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja domowych frytek nie jadłam od paru lat. Macie frytkownice? Kiedys widziałam w sklepie AGD jakąś frytkownicę Tefala ze niby na 1 łyzce oleju mozna zrobic frytki. Co do zdrowego jedzenia to ja już dziś zjadłam poziomki, jagody i maliny. Mam jeszcze nektarynki, truskawki, banany i arbuza. A i tak najbardziej ciągnie mnie do czekolady w szafce - cały czas do mnie woła "zjedz mnie, zjedz mnie"
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten sklep online jest tylko na pokaz. Tam jest info, że nie ma jeszcze opcji zamawiania przez internet. No nic, jakoś przeżyję, ale co to za życie Kawyyyy ![]() Gosia a u ktorego sprzedawcy zamawiałaś, że tak szybko przyszło?! Ale fart! I wstaw potem zdjęcie.
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------
|
|
|
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjęcie potem cyknę ![]() I miałam pytać, ja wzięłam z wkładami, bo cena była ok, ale pamiętam, że Ty pisałaś, że oni wkłady mają po 3, a na allegro po złotówce. A ja na all widzę tak po 6-8 zł, może szukać nie umiem?
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mija nam miesiąc czekania na wózek. Termin realizacji wg sklepu to 4 tygodnie, ale tydzień temu pisałam do nich i napisali, że "będzie trzeba jeszcze poczekać"... kurde, mam nadzieję, że przed 18-ką Maksyma się wyrobią...
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#345 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie też coraz bardziej widać, że będzie nowa lokatorka w domu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mąż się rzeczywiście nie popisał. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#346 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#347 |
|
Raczkowanie
|
Hej Laski
Nie dam rady wszystkiego nadrobić, ale spróbuję chociaz przeczytac o czym dyskutujecie w nowym wątku.W poniedziałek wyruszyłam na poszukiwanie sukienki na wesele, schodziłam się strasznie, ale kupiłam- szału nie ma, ale cóż...i tak ciesze sie, ze cokolwiek kupiłam. Wczoraj tez miałam maraton od rana, najpierw poczta, później dentysta, później musiałam jechać 20km do NFZ nową karte wyrobic(zmiana danych), do starostwa, w realu kupiłam suszarke na ubrania i pampersy, odwiedziłam bank, żeby tam tez pozmieniac dane, kupiłam 2 pary śpiochów dla małej,szukałam dla siebie koszuli do porodu, byłam w castoramie poooglądac farby i tapety, odebrałam wózek ( W H&M kupiłam czarne spodnie ciążowe przecenione z 129 na 60 (będą na drugi dzień wesela z jakąś bluzką), szukałam butów, które weszłyby na moje mega opuchniete nogi i jako tako wyglądały z tą sukienką, ale kicha straszna, wyczuwam problem ,połaziłam troche, choć nogi wchodziły mi juz do d**py, w Home&You kupiłam śliczne szare kosze (1 duży i 3 troche mniejsze) do pokoiku, a wracając do domu wjechałam do tesco i fotojokera pooglądac obiektywy do mojego aparatu, bo muszę przygotować się i w tym względzie na przyjście Malutkiej ![]() Dziś byłam tylko na targu kupić koszulę do porodu, kupiłam tego typu, tylko te miśki są inne, mniejze i na szczęscie gdzies na dole, chciałam bez nich, no ale nie ma, trudno http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...344787358.html, został mi jeszcze szlafrok. Mam pytanie-zamierzam zabrac sie w najblizszym czasie za pranie i prasowanie - czy przed praniem ubrań dzieciowych czyściłyscie jakoś pralke, np.z resztek proszku do prania itp? Słyszałam gdzieś, że włącza sie pusty cykl ze szklanką octu, ale czy pozniej to nie śmierdzi
|
|
|
|
#348 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzwoniłam do położnej i powiedziałam o dzisiejszym bólu brzucha, który jest podobny do menstruacyjnego.
Mam wziąć 2 Nospy i się położyć i jak nie przejdzie to przyjechać na wizytę. Dziś rano już brałam 2 Nospy i dużo leżałam, mimo to ból powrócił. Trzymajcie kciuki, żeby teraz się poprawiło .I nie mogę iść dziś na zajęcia do szkoły rodzenia .
|
#349 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pochwal się sukienką. Wiecej sklepów się nie dało odwiedzic w 1 dzień? a tak na powaznie, to podziwiam - mnie zakupy męczą. co do pralki - ja nie czysciłam. Nawet do głowy by mi to nie przyszło Nie popadajmy w paranoję.---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() HARDCOR Z CIEBIE JEST
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zjadłam ciepłą zupkę i idę się położyć. Ja dziś tylko co chwila ciepłe herbatki i odpoczynek . Do tej pory co chwila gdzieś mnie nosiło
|
|
#353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, że już nie mam co kupować Cytat:
Cytat:
Moj się na pewno ogląda czasem za dziewczynami, to ja nie mogę za facetami? Teraz się oglądam za takimi strong menami haha (takie tam fantazje O szalona! Skąd miałaś tyle siły?! Mnie godzina w supermarkecie męczy, zaraz musze siku i chcę już do domu Pokaż sukienkę No nie jest łatwo się elegancko ubrać.. a buty to już w ogole dramat, szczegolnie, że większość ładnych teraz jest na paskach Co do prania to zamierzam umyć panel na proszek zanim wsypię "dzidziusia". Asix bez paniki! Szkoda tylko zajęć w SR. Mnie się nie chce iść.. to pewnie słowo "szkoła" tak działa zniechęcająco
_/\"/\_ (=^.^=)(") (,("')("') Edytowane przez lilka_vanilka Czas edycji: 2014-06-18 o 16:17 |
|||
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczywaj
|
|
|
|
|
#356 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łoo matko, to pewnie leżysz cały czas?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co poza tym u Ciebie? Cytat:
Cytat:
schizol ![]() ale ja też panikuję odkąd moja szyja się skróciła... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no to gratuluje, ja dzis byłam 4h "na chodzie" i teraz leże bo jak wstane to mi brzuch spina...szlag babeczki, u mnie też problem z chrzestnymi ale nie chce mi się pisac o tym...ehh life is brutal. |
||||||||||
|
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
No i koniec nadrabiania Was
, znowu 10000 stron naskrobiecie , ide szykowac obiadek dla TZ
|
|
|
|
#358 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale czasem pojawiają się fajne przepisy ![]() Cytat:
A nie dość, że nie sprzątnęłam za dużo (tylko sypialnię i łazienkę), to nawet normy nie wyrobiłam z nauką Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hehehe... ale miałabyś prezent od razu - tylko czy syn by się ucieszył
|
||||||
|
|
|
#359 |
|
Raczkowanie
|
To tak na szybko pokaze Wam jeszcze kiecke. Co sadzicie?
Edytowane przez motylek_555 Czas edycji: 2014-06-18 o 16:59 |
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

obowiązkowo kieleckim
już tu jest ciężko nadrobić. 
Daj znać jakie to ma dla Ciebie konsekwencje.
:confus ed:

U niektórych to normalnie dwa obwisłe flaczki... Nie mówiąc o asymetryczności jeśli się nie pilnowało, żeby karmić z każdej piersi po równo

.

Teraz się oglądam za takimi strong menami haha
O szalona! Skąd miałaś tyle siły?! Mnie godzina w supermarkecie męczy, zaraz musze siku i chcę już do domu